Tényleg igazad van! Most kíváncsiságból beütöttem a gógliba, hogy "pálinkafőző készülék". Csak négymillió találatot dobott ki, de egyik rohadék sem adja ingyen. Ez tényleg felháborító!
Szia! Igen, elválasztás természetesen van, ugyanilyen elválasztásoknál, dettó ugyanilyen cefrénél kisüsti technológiával 74%-75%-ot produkált ugyanez az "üst". Persze időben sokkal tovább tartott a 2 lepárlás, mint így, egymenetben, csak fele idő. A %-ot a kinyerhető alkoholra értettem, mindkét esetben, így van.
Pálinkás elválasztásnál, ezek a %-ok még nagyobbak lehetnek, mint nálam, pl. ennél a cefrénél 65% lejövő a vége, míg pálinkás elválasztásnál bőven jó lehetne az 50-55% lejövő is. +az elején is el lehetne csípni kicsivel többet, ha gyümiről van szó.
Na várgyá, tegyük tisztába a babát: Ott tényleg elb@szták, ha azt mondják, ezt egy évben főzték le. De ezt a vallomást, a későbbiekben is módosíthatják Amit Te idézel, az akkor kell, ha el akarom adni, és zárjegyet igénylek.
1. alszesz. 2. finomítás.3. elválasztások során nyert eleje-vége.(feje-farka)
De ha 2x-es kisüstit nézel csak, akkor is 1 menetben megvan. Az íze jobban tetszik nekem, minőséget igenis kipipálom, mert ott van. Hűtővíznek is jót tesz, ez a módszer, máskor 1 menetnél is a fele vizet cserélnem kellett, most ugyanaz a víz 2 menetet megbírna, csere nélkül. Nekem nagyon bejön, csak eléggé zajos, azt próbálom majd minimalizálni több szerelvénnyel, és rövidebb szilikoncsövekkel, hátha beválik.
35% alszeszt. Ezt a mennyiséget az elválasztások során ugyanúgy visszaadta, tehát megy tovább, a következőbe, ezzel nem számolunk. +12 liter cefréből 1,175 liter 75%-os készterméket. Jobb, lágyabb ízű, mint 3x-os kisüstivel.
De, be tudják.Még a pálinkából is, de ez egy borzasztóan drága vizsgálat, amit sztem csak akkor vállalna be a szerv, ha tuti biztosan tudják hogy cukros a cucc.
De. Lehet, hogy foglalkozik, de nem fog eladni. Ha el is ad, akkor csak ezerszer leinformálható embernek. (A megelőző mondataim csupán a képzelet művei. A szereplők kitaláltak, bármiféle valósággal való hasonlóság csupán a képzelet műve lehet) ......mert mi jogkövető állampolgárok vagyunk.)
Próbálkozz a Vaterán. Ott vannak nagyon bátor, nagyon jogkövető, és még e kettőnél is korrektebb eladók.
"-A 335 pálinka liter belefér az engedélyezettbe."
Azt írja a cikk, hogy állításuk szerint 2012 novemberében főzték. Ha feltételezzük, hogy 500-os az anyag, akkor 86l adómentes, viszont az e feletti 249l mennyiségre az alábbi paragrafus vonatkozik (szerintem):
67/A. § (1) A magánfőző a 64. § (6) bekezdése szerinti esetben a vámhatósághoz bejelenti - az adókötelezettség keletkezését öt nappal megelőzően - az adó megállapításához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat, az adó összegét, valamint az értékesítésre szánt párlathoz igényelt zárjegyek rendelkezésre bocsátásához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat. A bejelentés adóbevallásnak minősül.
Pálinkás jó estét mindenkinek ! Kérdésem lenne hogy tud e valaki segíteni , szükségem lenne egy pálinka főzőre , ha lehet olcsón duplafalu (és fatüzelésel ). Vagy ha tudna valaki kölcsönözni egyet , megbeszéljük Lehet 40-50 literes nem
Nekem sincs, sőt! Ma próbáltam először, cefréből kész párlatot készíteni, 1 thumperrel. Hasonló a te eljárásodhoz, szerintem.
Egy lépcsőben megvolt, íze lágyabb, íz ugyanúgy megmarad, időben ugyanott voltam, mintha a cefréből alszeszt főztem volna. Cefréből, készet kaptam, az alszesz 85% szesztartalma ment át a késztermékbe, a kisüsti 3x-os 74-75%-ával szemben, természetesen ugyanolyan elválasztásokkal, azonos cefréből.
Ha cukrot raksz hozzá, akkor Rád a "lefoglalás, megsemmisítés, bírságolás" szabály vonatkozik. Nem tehetsz cukrot hozzá, sem Te sem senki. Egyedül szeszgyár foglalkozhat cukorcefrével, 40-200millió jövedéki biztosíték lepakolása mellett.
Amit Te főzöl, az amúgy sem pálinka, csak párlat. Csak a kereskedelmi főzdék nevezhetik párlatukat pálinkának, mivel a pálinkatörvény rengeteg feltételhez köti a pálinka előállítását, amikre semmi garancia nincs, hogy teljesítetted. Bezzeg a nagyok!:DDD
Persze, hogy nem, de azért Te is tudod, hogy a média, és a hatóságok, a szarból is szeretnek szenzációt csinálni. Pölö amikor anno a Sipos arról nyilatkozott még a tilos időkben, hogy a házi főzőberendezések milyen életveszélyesek, és hű, meg hú, és közben az én full extrás, biztonsági berendezésekkel teleaggatott lefoglalt főzömet mutatta a kamera. Ennyit a hozzáértésükről.
Ez így elég poénos, de Te is tudod hogy az otthonfőzés nem erről szól.
Nagyeszü, nagyformátumu politikus V Németh Zsolt az magánfőzők védőszentje azt mondta, miért kell feltételezni hogy az állampolgár nem tartja be a tőrvényt. Lehet hogy tévedett.
Az a javaslatom a nav felé hogy a nem beszedhető büntetést, ahogy többi szolgáltatónál van hárítsa át a bérfőzetőkre és a regisztrált magánfőzőkre. Az államot ugye nem érheti kár. Még nagyobb.
Csak Te nem érted. A cefrébe cukrot tenni TILOS! De, ha nem árulod el, nem fogják tudni bebizonyítani. A beletett cukor eltérő izotópja, meg ilyen dumák, kamu.