Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94979

Tényleg igazad van! Most kíváncsiságból beütöttem a gógliba, hogy "pálinkafőző készülék". Csak négymillió találatot dobott ki, de egyik rohadék sem adja ingyen. Ez tényleg felháborító!

Előzmény: jhjenő (94965)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94978

Ne erőltesd, ez pálinkafőzős topik.

Előzmény: jhjenő (94965)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94977

Szia! Igen, elválasztás természetesen van, ugyanilyen elválasztásoknál, dettó ugyanilyen cefrénél kisüsti technológiával 74%-75%-ot produkált ugyanez az "üst". Persze időben sokkal tovább tartott a 2 lepárlás, mint így, egymenetben, csak fele idő. A %-ot a kinyerhető alkoholra értettem, mindkét esetben, így van.

  Pálinkás elválasztásnál, ezek a %-ok még nagyobbak lehetnek, mint nálam,  pl. ennél a cefrénél 65% lejövő a vége, míg pálinkás elválasztásnál bőven jó lehetne az 50-55%  lejövő is. +az elején is el lehetne csípni kicsivel többet, ha gyümiről van szó.

Előzmény: Feriba51 (94973)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94976

A papot titoktartás kötelezi, irsait meg nem is főztem. A többi stimmel.:DDD

Előzmény: szentöltvíz (94972)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94975

Na várgyá, tegyük tisztába a babát: Ott tényleg elb@szták, ha azt mondják, ezt egy évben főzték le. De ezt a vallomást, a későbbiekben is módosíthatják  Amit Te idézel, az akkor kell, ha el akarom adni, és zárjegyet igénylek.

Előzmény: Arthur959 (94963)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94974

Attól még igaz lehet.:))

Előzmény: Törölt nick (94961)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94973

 

Hát igen, a végeredmény „egymenetes” nállad is, a technika teljesen más.

Nevezd csak egymenetesnek (de itt is van eleje és vége) és a másikat kétlépcsősnek a bonyodalmak elkerülése végett.

A minőségre rábólintok, mert megfogadtam, hogy nem beszélek róla.

Ha jól értettem az kinyerhető alkohol 85% ment át a késztermékbe???? Ez nagyon jó, gratulálok!

Még jó, hogy vagyunk mi fiatalok, akik mernek kísérletezni:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Törölt nick (94958)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94972

Előbb utóbb CELEB leszel, a főző a médiában, te meg a templomban szerepelsz. Hova vezet ez:)))

Csak az irsait ne feledd odahaza.

 

Üdvözlégy.

Előzmény: szilvakukc (94955)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94971

1. alszesz. 2. finomítás.3. elválasztások során nyert eleje-vége.(feje-farka)

   De ha 2x-es kisüstit nézel csak, akkor is 1 menetben megvan. Az íze jobban tetszik nekem, minőséget igenis kipipálom, mert ott van. Hűtővíznek is jót tesz, ez a módszer, máskor 1 menetnél is a fele vizet cserélnem kellett, most ugyanaz a víz 2 menetet megbírna, csere nélkül. Nekem nagyon bejön, csak eléggé zajos, azt próbálom majd minimalizálni több szerelvénnyel, és rövidebb szilikoncsövekkel, hátha beválik.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94970)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94970

Miért kéne 3x főzni?

Előzmény: Törölt nick (94968)
Arthur959 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94969

A héjától? (Ilyen madarat nem raktam bele! :D) Ez az amire a legkevésbé gondoltam volna. (inkább a magjára)

Gála  almából készült a cefre, irányított erjesztéssel. Még a szárát is leszedtem egyenként, de nem csumáztam, még a kukacos részt is kivágtam.

 

Köszi a választ!

Előzmény: fehérkutya (94934)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94968

35% alszeszt. Ezt a mennyiséget az elválasztások során ugyanúgy visszaadta, tehát megy tovább, a következőbe, ezzel nem számolunk. +12 liter cefréből 1,175 liter 75%-os készterméket. Jobb, lágyabb ízű, mint 3x-os kisüstivel.

  

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94960)
Cipurró Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94967

De, be tudják.Még a pálinkából is, de ez egy borzasztóan drága vizsgálat, amit sztem csak akkor vállalna be a szerv, ha tuti biztosan tudják hogy cukros a cucc.

Előzmény: szilvakukc (94951)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94966

De. Lehet, hogy foglalkozik, de nem fog eladni. Ha el is ad, akkor csak ezerszer leinformálható embernek.  (A megelőző mondataim csupán a képzelet művei. A szereplők kitaláltak, bármiféle valósággal való hasonlóság csupán a képzelet műve lehet)   ......mert mi jogkövető állampolgárok vagyunk.)

 

Próbálkozz a Vaterán. Ott vannak nagyon bátor, nagyon jogkövető, és még e kettőnél is korrektebb eladók.

Előzmény: jhjenő (94965)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94965

Hol keressek ? Itt senkisem foglalkozik gyártással ?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94964)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94964

Szerintem itt nem fogsz találni eladót.

Előzmény: jhjenő (94962)
Arthur959 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94963

 

"-A 335 pálinka liter belefér az engedélyezettbe."

 

Azt írja a cikk, hogy állításuk szerint 2012 novemberében főzték. Ha feltételezzük, hogy 500-os az anyag, akkor 86l adómentes, viszont az e feletti 249l mennyiségre az alábbi paragrafus vonatkozik (szerintem):

 

67/A. § (1) A magánfőző a 64. § (6) bekezdése szerinti esetben a vámhatósághoz bejelenti - az adókötelezettség keletkezését öt nappal megelőzően - az adó megállapításához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat, az adó összegét, valamint az értékesítésre szánt párlathoz igényelt zárjegyek rendelkezésre bocsátásához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat. A bejelentés adóbevallásnak minősül.

 

Előzmény: szilvakukc (94949)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94962

Pálinkás jó estét mindenkinek ! Kérdésem lenne hogy tud e valaki segíteni , szükségem lenne egy pálinka főzőre , ha lehet olcsón duplafalu (és fatüzelésel ). Vagy ha tudna valaki kölcsönözni egyet , megbeszéljük Lehet 40-50 literes nem

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94961

"Csak a kereskedelmi főzdék nevezhetik párlatukat pálinkának"

 

Erről még nem hallottam!

Előzmény: szilvakukc (94956)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94960

Thumperbe mit tettél?

Előzmény: Törölt nick (94958)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94959

A napokban , a Délmagyarország napilapban megjelent egy cikk, a címe ,----

A lefőzhetetlen lovag és a pálinkakirály----( a google kiadja ), ebben olvasható ,hogy

egy újságcikk után jelentek meg ellenőrzésre a vámosok.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94958

Nekem sincs, sőt! Ma próbáltam először, cefréből kész párlatot készíteni, 1 thumperrel. Hasonló a te eljárásodhoz, szerintem.

 Egy lépcsőben megvolt, íze lágyabb, íz ugyanúgy megmarad, időben ugyanott voltam, mintha a cefréből alszeszt főztem volna. Cefréből, készet kaptam, az alszesz 85% szesztartalma ment át a késztermékbe, a kisüsti 3x-os 74-75%-ával szemben, természetesen ugyanolyan elválasztásokkal, azonos cefréből.

   

Előzmény: Feriba51 (94957)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94957

Nincs, Sőt!:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (94948)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94956

Ha cukrot raksz hozzá, akkor Rád a "lefoglalás, megsemmisítés, bírságolás" szabály vonatkozik. Nem tehetsz cukrot hozzá, sem Te sem senki. Egyedül szeszgyár foglalkozhat cukorcefrével, 40-200millió jövedéki biztosíték lepakolása mellett.

Amit Te főzöl, az amúgy sem pálinka, csak párlat. Csak a kereskedelmi főzdék nevezhetik párlatukat pálinkának, mivel a pálinkatörvény rengeteg feltételhez köti a pálinka előállítását, amikre semmi garancia nincs, hogy teljesítetted. Bezzeg a nagyok!:DDD

Előzmény: Törölt nick (94954)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94955

Persze, hogy nem, de azért Te is tudod, hogy a média, és a hatóságok, a szarból is szeretnek szenzációt csinálni. Pölö amikor anno a Sipos arról nyilatkozott még a tilos időkben, hogy a házi főzőberendezések milyen életveszélyesek, és hű, meg hú, és közben az én full extrás, biztonsági berendezésekkel teleaggatott lefoglalt főzömet mutatta a kamera. Ennyit a hozzáértésükről. 

Előzmény: snapszmester (94952)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94954

Ha jól értelmezem?!

 

-Pálinkát lehet főzni(a szabályokban leirtak alapján), szesz főzni meg már más szabályok alapján lehet?

 

Tehát ha van cefrém azt lefőzhetem,de ha cukrot rakok hozzá akkor már más szabály vonatkozik rá mert már nem pálinka?

Előzmény: szilvakukc (94951)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94953

Neked írtam csak elsőre nem ment el.

Előzmény: szilvakukc (94951)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94952

Ez így elég poénos, de Te is tudod hogy az otthonfőzés nem erről szól.

Nagyeszü, nagyformátumu politikus V Németh Zsolt az magánfőzők védőszentje azt mondta, miért kell feltételezni hogy az állampolgár nem tartja be a tőrvényt. Lehet hogy tévedett.

  Az a javaslatom a nav felé hogy a nem beszedhető büntetést, ahogy többi szolgáltatónál van hárítsa át a bérfőzetőkre és a regisztrált magánfőzőkre. Az államot ugye nem érheti kár. Még nagyobb.

Az utólsó bekezdést viccnek szántam.

szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94951

Csak Te nem érted. A cefrébe cukrot tenni TILOS! De, ha nem árulod el, nem fogják tudni bebizonyítani. A beletett cukor eltérő izotópja, meg ilyen dumák, kamu.

Előzmény: foxrudi (94950)
foxrudi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94950

No akkor mégegyszer,mert nem vagyok képben!!

  Ha van benne cukor,akkor nem minősül pálinkának,csak párlatnak.Nem?vagy tilos cukrot tenni  a cefrébe?

  Na most akkor hogy is van ez?Vagy csak én nem értem?

Előzmény: deszegregator (94946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!