Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95156

Hát akkor kitől?:))

Előzmény: Feriba51 (95150)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95155

Feriba !

Az lenne a kérdésem ,hogy a Te főzési technológiád szerint hogyan megy a rézeleje,

előpárlat elvétel , mikor állsz át utópárlatra pl. ez hány fokon történik stb.

Van -e eltérés az általánoshoz képest ?

rézműves1 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95154

...pályinkás jó reggelt...

 

..."Mintha Valakiknek nem lenne érdeke hogy az emberek tisztán lássanak."...

 

...Valakiknek???...nagyon jó helyen kapizsgálsz...állítólag a gyógyszer és kozmetikai ipar

a világon, már lóvéban, megelőzte a fegyvergyártást...nem akarok offolni, de ha holnaptól lenne vízzel hajtott autó, azonnal tarkón lőnék azt, aki kitalálta...a világ olajipara mehetne a levesbe...

...nincsen ez másképp a gyógyszerekkel sem...ha igaz amit már régóta olvasni lehet, akkor a parlagfű egy értékes, sokmindent gyógyítani tudó gyógynövény!!!... nem gaz...

...csakhogy ez rohadtul nem tetszik a gyógyszergyártóknak és inkább ellenségnek kiáltják ki, mintsem hogy az emberek ingyen gyógyuljanak tőle...direkt kapóra jött nekik, hogy a városok kipufogó gázai, tönkreteszik a pollen természetes védőburkát és így tényleg allergizál...

...egy ismerősöm gyűjti és pépesítve eszegeti minden nap...semmi baja tőle, sőt nagyon is virgonc...

Előzmény: zsorsz (95140)
szapali Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95153

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Üdvözlök mindenkit.

Pár hónapja még rengeteg kérdésem lett volna a pálinkafőzésről. Kisebb kihagyásokkal végigolvastam a fórumot, és vf1 linkgyűjteményét.

Kérdésem a kétlépcsős pálinkafőzésnél a deflegmációra vonatkozik:

Jól látom-e, hogy a cefrefőzésnél a deflegmációnak csupán az a szerepe, hogy a cefre alkoholtartalmának „teljes” kivonása után az alszesz ne legyen gyengébb 25 foknál (mivel ha erősebb, úgyis vissza kell hígítani)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95152

rossz :)

Előzmény: Törölt nick (95151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95151

Néha azért irjátok a hozzászolásokban ,hogy "pálinka,cefre,erjedés...stb",mert már azthittem hogy rosz helyen járok! :D

Előzmény: zsorsz (95149)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95150

Ezt Nemcsók Jánostól hallottam, aki biológus és nagyon a Földön élő ember!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: zsorsz (95149)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95149

Persze,a modern tisztítószerek miatt egyre sterilebb a környezet,nincs edzésben az immunrendszer.Egy gyermekorvostól hallottam,egy gyereknek meg kell ennie évente 1-2 kiló koszt.

Előzmény: Feriba51 (95147)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95148

Lehet hogy így van, de én nem ezt tapasztaltam Falusi környezetben (kutyák, macskák, állatok, kert stb) élő gyerekek városi környezetbe kerülve allergiások lettek. Aztán mikor visszajutottak természetközelbe ez megszűnt. Ott ahol én élek senki nem allergiás. Az újonnan kiköltözöttek között voltak, de két három év után megszűnt náluk is. Pedig van erre parlagfű bőven.

Előzmény: Feriba51 (95147)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95147

Én meg arról vagyok meggyőződve, hogy az allergiát a gyermekkori koszhiány okozza. Ahol ez bíztosított (kutya, macska, szennyeződések, toll...) ott nincs allergia.

Jó nedűt!!!

Előzmény: zsorsz (95138)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95146

    vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95089)
csenksz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95145

Szia zsorsz!

 

Kérlek írj egy mailt mert nem publikus a címed.

 

Üdv:Zoli

doncsicso79@gmail.com

Előzmény: zsorsz (95133)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95144

Ez most tényleg tetszett...:)

tetszenek szilvakucc, (na valami ilyen) hsz-ei, mert annyi humor és játék van bennük mint fantázia a pálinkáimban...na ez nem volt jó hasonlat... annyi mint ami vesszőfutás jár a topikban egy újonc nem megfelelő viselkedésének....esse jó...annyi mint amennyit ér egy másfélkilós gyémánt...ez már jó volt...:)

Előzmény: zsorsz (95143)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95143

Csak nem, megint valami elhúzódó csordogálás?:)

Előzmény: Törölt nick (95142)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95142

:)

Előzmény: szilvakukc (95139)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95141

:)

Előzmény: szilvakukc (95139)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95140

Nem tudom mit adhattak annak a szegény lánynak, kiről In lak'ech ír,de pozitív tapasztalataim vannak,a média ködösít,mire Szabó Gyuri-bá belendülne beléfojtják a szót.Mintha Valakiknek nem lenne érdeke hogy az emberek tisztán lássanak.

Előzmény: Törölt nick (95137)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95139

Én lehet, hogy különleges vagyok, nekem csak egy ásványra van szükségem, egy olyan másfél kilós gyémánttal kiegyeznék, abból valahogy fedezném a hátralévő zsírsav, és vitaminszükségletemet!:)))

Előzmény: zsorsz (95134)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95138

Na ja,:) van egy ilyen tanulmány is,allergiás gyerekeknél megfigyeték hogy csak városban voltak tünetek,míg kint a tiszta mezőn nem,pedig ahogy írod,hemperegtek a fűben.

Előzmény: truffle (95135)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95137

Akkor érted mire gondolok Bükkszentkereszttel kapcsolatban. Több éve téma a parlagfű felhasználása az allergia gyógyítására. Én kb 5 vagy hat évvel ezelőtt készítettem el az első parlagfű pálinkámat (nem az újságcikk receptje szerint).

Nem akarom offolni a topikot ezzel is, pláne, hogy a "nagyok" már eldöntötték mi a helyes álláspont ezzel kapcsolatban is.

Gondolom ennek a hsz-nek is meglesz a megfelelő bűntetése.

Igen uraim, parlagfű pálinka. A hat évvel ezelőtti nem volt jó (a gyümölcspálinkáim sem), de mostanra azért a középkategóriába sorolom őket.

Előzmény: zsorsz (95134)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95136

Az jön ki,hogy a nagyáruházak,gyorsbüfék,stb.termékeivel csak az éhséget lehet elverni csak energia(fehérje,szénhirát)van.A földekből rég kizsarolták az ásványokat,a mai betegégek ezzel vannak összefüggésben.

Előzmény: zsorsz (95134)
truffle Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95135

(mondom a pollen az allergén)

 

Az is csak akkor, ha a városi savas levegő lemossa a "tüskékről" a védőbevonatot. Egy allergiás nyugodtan belefeküdhet a mezőn lévő parlagfűbe. Én dohánylevélpálinkát fogok csinálni...abból egy tapasz és garantáltan leszoksz a bagóról, átszok a pálinkára ;).

Előzmény: zsorsz (95134)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95134

Az embernek állatnak min.60 ásványra van szüksége,aminósavak,vitaminok,zsírsavakról nem is beszélve.Az allergia hiánybetegség,a parlagfűnek hatalmas beltartami értéke van, a pálinka kioldhat anyagokat, ami jó lehet az allergiára(mondom a pollen az allergén)bocs az off-ért,de rég foglakozom gyógynövényekkel.

Előzmény: zsorsz (95133)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95133

Az alergia július közepétől, a parlagfű virágzásával függ össze.Azután még a nagyüzemi földek műtrágyákkal való kilúgozásával,mert régen a paraszt kihordta a trágyát az összes mikro-makro elemekkel és megvolt a természetes körforgás.A műtrágya jóformán csak nitrogén,kálium,foszfor-ból áll.

Előzmény: In Lak'ech (95128)
ksasa67 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95132

Üdv! Érdekes ez a felfűtési idő... Azért az sem elhanyagolható tényező, hogy milyen hőmérsékletű a cefre amit elkezdesz fűteni. Nyáron lehet akár 25-30 fokos, most pedig akár 5-10 fokos.

Előzmény: norris53 (95131)
norris53 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95131

Na fene - hogy mire nem jó a pálinka ?

Gyógyszer -meg orvosság - meg alergia űző !! :-)

Azért valami igasság alapja jó jó ( igazság) csak lehet mert én orvoshoz ugyan járok de csak égőt cserélni meg csapot javítani - cserébe ihat a pálinkámból hogy ő se legyen beteg :-)))))

 Más > Tuningolhatjátok az égőket - meg lehet atommal is fűteni - azonban mégis azt mondom - a fűtést úgy kell méretezni ,hogy felfűtés ne legyen több mint egy óra a főzés idő meg ne legyen több mint 2,5 óra (cefrénél) legyen az 5 literes - vagy 5000literes  üst ! ezt el kell érni és akkor nem pazarolsz energiát ! Szerintem !

Előzmény: In Lak'ech (95130)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95130

Gyanítom, hogy ha ar eredeti pálinkát inná így, attól is elmúlnának a panaszai. Mert a pálinka kis mennyiségben gyógyszer, nagyban orvosság.

Előzmény: kaktuszpeti (95129)
kaktuszpeti Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95129

Na igen. És még közzé is teszik, hátha lesznek követéi is!

Szó szerint nem tudom idézni a cikket, de annyi megmaradt bennem hogy, 2 literes kólásüvegbe önti a tetszőleges pálinkát, majd ebbe beleállít gyökerestől egy parlagfüvet, maj pár hét múlva leszüri és fogyasztja.

Azóta semmi panasz.

Hát, érdekes.

Előzmény: In Lak'ech (95128)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95128

Hiteles hírforrás!

  Amúgy többen haltak már meg az efajta f@sságok miatt. Az úr lehet, hogy egyet-egyet tüsszent a parlagfűtől. De aki olymértékben érzékeny, annak a halálát is okozhtja a pálinkájával. Láttam olyan 20 év körüli lányt, aki az allergiavizsgálaton kapott kontrolcsepptől kapott olyan rohamot, hogy az intenzívre került. Ha épp nem kórházban lett volna, meg is hal. Szóval ennyit a parlagfűlekvárról és társairól. Aki szereti, egyen. De ne biuzdítsa szerencsétlen allergiás szenvedőket hülyeségre.

 

...de ez nem is a parlagfű topik.

Előzmény: kaktuszpeti (95127)
kaktuszpeti Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95127

Olvasta rajtam kívül még valaki, a szombati Blikk-ben a parlagfüves pálinka cikket?

Vélemény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!