Keresés

Részletes keresés

sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23804

Hááát, nem volt valami naggggyon megnyerő hely... És ekkorát ugrani abból a budiba egy igazi pub-ba???

 

Érdekes történet lehet, Hepci, mint amúgy nagy hal szakértő igazán elmesélhetné, hogy miként lehet egy szemmel láthatóan bukott buliból ekkorát lépni?

 

Előzmény: nagypapi51 (23799)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23803

Ki tudja miért, de ott alakult ki a dolog.

Előzmény: Caipi (23802)
Caipi Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23802

Megtettem, köszönöm, kimaradt, mert nincs a kedvencekben. Túl másféleképpen főzök. :)

Előzmény: Boszorka (23801)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23801

Caipi, nézzél át a mit főztök holnap-ba!

Előzmény: Caipi (23800)
Caipi Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23800

Pedig szimpatikus nagyon a hely maga. Vajon mit merhet ott rendelni az ember? 

Előzmény: nagypapi51 (23799)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23799

Riasztóan sok, tényleg.

A régi Bubbas (Déli-pu) kimodottan csak halas volt, talán hatfélét árult.

 

Előzmény: kifli (23798)
kifli Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23798

bővült a 80 tételes étlap:)

Előzmény: nagypapi51 (23797)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23797
homerx Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23796

mai mirelitt halakra mar ravezetik, hogy hol fogtak, milyen modszerrel. ha biztosra akarsz menni, ez alapjan otthon fozd. ha nem, higgy az etteremnek, hogy ok becsuletesek. mondjuk megneznek egy tiszamenti barmit is, amikor benyomja az etlapon, h halaszati hely: tisza felso folyas a bodrogtol felfele, modszer:rabsic, nem megengedett. :)

Előzmény: sunnysun222 (23794)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23795

Ha ilyen érzékeny lelkületü vagy, jobb ha nem olvasol csak eszel.:-)

Előzmény: sunnysun222 (23794)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23794

Valahogy igen naivan és hozzá-nem-értően én is azt sejttettem ,hogy vagy egy előhajóval, vagy csupán a hajó orrából vödör számra öntötték a valmiféle csalit és tényleg valami ilyen primitiv izével, a saját tehetetlenségének erejével csapták is hátra...

Valóban hátborzongató művelet. Nem is tudom, akarok  e még halat választani étteremben...:)

Előzmény: homerx (23793)
homerx Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23793

van ott 5-6 hozzaszolas. az egyikben szepen leirjak. amig vastag az etetes, nincs szukseg csalira, rakapnak mindenre, igy a horogra is. gzanuzom, hogy ezek nem szakallas horgok, csak sima kampok. igy amikor raharapott, siman kiemeli, hatradobja, es ki is akad ezzel a mozdulattal a horog. ha nem, rangatja, ahogy latni a videon. amikor csokken az aktivitas, bevetik a csalikat, ahogyan a vegefele is latni. masik botot vesznek elo, csaliznak.

Előzmény: sunnysun222 (23792)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23792

Hááát, neköm mint született szögedinek 0 km és 0 perc botos horgászati tapasztalata van, de akkor se értem, hogy a bottal miképpen emelik ki ezeket a jó nagy halakat és dobálják csak úgy hátra, mint a nedves felmosó rongyot?

 

Hogyan működhet ez a fajta "horgászat"?

Előzmény: nagypapi51 (23787)
seci Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23791

A kutatas egyetlen celja: allami finanszirozasbol meginni tobb lada jo minosegu skot viszkit :)

 

De ha mar itt tartunk, akkor ez egy kivalo 3-napos skóciai program, tetszoleges skot idojaras eseten: https://www.visitscotland.com/see-do/food-drink/whisky/speyside-malt-whisky-trail-itinerary/ 

 

-seci

Előzmény: nagypapi51 (23790)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23790

Ha már nem megyünk sehová, hagyjuk a halakat, foglalkozzunk kicsit a whiskyvel.

Magam részérl azért a Caol Ilát továbbra is víz nélkül iszom....:)

(na jó, 1-2 jégkocka mehet bele)

lola31 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23789
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23788

A "vörös tonhal" az a bluefin tuna. De nem csak annak a húsa vörös.

Amúgy az eddigi legdrágábbak bőven 200 kilón felül voltak.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/01/sushinomics-how-bluefin-tuna-became-a-million-dollar-fish/282826/

Előzmény: lola31 (23785)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 23787

A 'kicsik' hálós halászat közben kerülnek a merítésbe, az Adrián főleg.

A video óceáni, egyébként tényleg brutál.

(Persze, már régen tudott, hogy feléljük a jövőt, de oda se neki...)

 

Előzmény: lola31 (23786)
lola31 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 23786

Itt vannak a Te tonhalaid.:) Nézd meg, mert döbbenetes.

https://youtu.be/XPylfuh5f7U

Előzmény: Boarhunter (23784)
lola31 Creative Commons License 2017.08.18 -1 0 23785

Én a vörös tonhalról beszéltem. Pont hogy a szusihoz a 100 kiló feletti példányok húsát használják. Se a túl kicsiknek, se a túl nagyoknak nem annyira jó a húsa.

 

Előzmény: Boarhunter (23784)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23784

Nem csak egyféle tonhal van. Bluefin, yellowfin, longfin... Görögországban a halaspultban a tonhal a 7 eurós árával az olcsóbbak közé tartozott. Nyilván nem a legmagasabb sushi grade csak a kis 60-70 centis példányok.

Amit gyerekkorunkban tonhal gyanánt ettünk, az tőkehal volt. Finom volt.

Előzmény: lola31 (23783)
lola31 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23783

Az nem tonhal volt. A vörös tonhalat horoggal halásszák, 100-250kg egy-egy példány. Az átvételi ára a minőségétől függően 20-35 dollár között mozog kilónként. Ez az ár a kikötői átvételi ár, az egész állatra vonatkozik. Kiszámoilható, hogy milyen ár ez dekánként, mire egy jó étterem asztalára kerül. Súlyos tízezrek.

Előzmény: Boszorka (23780)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23782

abban igazad van, hogy mindenki csak tonhalnak hívta,

mert senki nem ismert akkoriban itthon más tengeri halat.

 

Előzmény: Boszorka (23780)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23781

Jól emlékszel, még a napköziben is adták rántva, nagyon finom volt.

(persze nem ton volt, hanem vmi tőkehal féle, de volt)

 

Előzmény: Boszorka (23780)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23780

Emlekezezetem szerint, mar a 60-as evekben is lehetett melyhütött tonahalat kapni. Mindenki azt ette akkor. Feher colt, nem a most kaphato meregdraga vörös.

Előzmény: nagypapi51 (23770)
lola31 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 23779
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 23778

Hobbiszakács zöldkagylós 'lazacpörköltje' se kutya, 2x már készítettem.

Hol van nálunk olyan halvendéglő, amelyik be merné ezt vállalni?

 

 

Előzmény: seci (23776)
bolonci Creative Commons License 2017.08.15 0 0 23777

Zseniális film.

Előzmény: Törölt nick (23775)
seci Creative Commons License 2017.08.14 0 0 23776

Ha már finn, meg hal, akkor ez pl siman megcsinalhato otthon is: http://www.mindmegette.hu/oului-lazacleves.recept/

 

Mas kerdes, hogy etteremben mekkora esellyel lehetne ezt eladni mint "halászlé"-t Mo-on...

 

-seci

Előzmény: Törölt nick (23775)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.14 0 0 23775

nocsak! ebből az ételből zenei betét is készült egy nagyszerű filmhez:

https://www.youtube.com/watch?v=LWheSfRs7gE

 

dalszöveg:

Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, jauhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!
Nyt raakaa kalaa, silavaa
Ja pannan taikinalle, rakas!
Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, jauhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!

Így készül a halkakas:
Végy vizet és sót,
Adj hozzá vajat és lisztet!
S aztán gyúrjuk,
Csak gyúrjuk!
Majd nyers halat és szalonnát
Tölts a tésztába, drágám!
Így készül a halkakas:
Végy vizet és sót,
Adj hozzá vajat és lisztet!
S aztán gyúrjuk,
Csak gyúrjuk!

Előzmény: Boarhunter (23774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!