Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8074

Szia Barba!

 

Nem jó a gépem. Várom a vinyót, mert meg van rendelve. Itt nem nagyon tudok írni.

 

Pedig lenne mit írnom, mert voltam a Rácz Dr nőnél. Olvasom, hogy mennyien szenvednek a nyakukkal, hát most én is, ismét elkezdte a nyaki sérvem a fejemet nem bírom meg mozdítani a hátam közepéig izomspazmusos vagyok.

 

Remélem mostmár a héten jó lesz a gépem, majd jelenkezem!

Előzmény: Barba81 (8072)
kordika Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8073

Szia!

Leíratodból nagyjából magamra ismerek.Bár ennyire nekem nem fáj vagy jobban tűröm,én nem szedek fájdalom csillapítót.

A neurológus végső kínjában ,mikor már negyedszerre mentem hozzá bepróbálkozott a pánikbetegséggel,fel is írt tegretolt hogy szedjem,mert nekem is eddig minden leletem negatív,még minimális reflxot sem állapított meg,de a neten olvastam ,majd megpróbálom visszakeresni egy doki publikálja hogy a refluxnak van egy rejtett ága ,ami nehezen diagolható főleg azon orovos számára aki nem ismeri ezen vállfaját,és hasonló tüneteket okoz mint neked és nekem.

Mivel nekem is és neked is testszerte vannak tűneteid én mint laikus arra gondolok  csak valahol olyan helyen lehet bajság ahol minden testrésznek van érintettsége:ez pedig a nyak,ott megvan minden ideg,illetve a nyirok rendszer.

nem operáltak pár hónapja téged ?engem igen ezért lehet alternativa valamilyen gyulladás vagy fertőzés is.

Az félig ülve alvást próbáld ki,nekem segített,három négy amolyan öreganyám nagyméretű párnája .

Holnap megyek dokihoz lehet már többet tudok mondani.

 

Előzmény: mike1 (8070)
Barba81 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8072

Gica jó már a számítógéped?

Rityifi Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8071

Köszönöm a válaszokat!    Igazából nekem ezzel az ideg húzódással van már a fő problémám.

mike1 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8070

Szia, sziasztok...

 

Kordika: nekem is szokott a jobb kezem kisujj, gyűrűsujj része zsibbadni, és van hogy a bal kezemen is érzem, de nem állandó....van, hogy egy-két napig tart, aztán pár nap szünet, + a kezem izmai begörcsölnek, megfeszülnek...olyan rossz érzés....

Ugyenez a jobb és bal talpamon is előfordul, van, hogy egész nap görcsöl, feszül az izom a talpamban, mintha "ökölbe" szorítanám a talpam. 

Az éjszakát van amikor átalszom, de gyakrabban kelek fel arra, hogy amibe fekszem póz, az nem jó, fáj, és forgolódnom kell. A pánám olyan ortopéd formájú, nyak alátámasztós, a matracot i nemrég cseréltem keményebbre...de akár hason, vagy háton, vagy oldalt fekszem "magzat pózban" előbb, utóbb kényelmetlen, fájdalmas a hátamnak, nyakamnak. 

A napjaim már lassan ugyanúgy telnek: reggel hulla fáradt vagyok, és egy elmagyarázhatattlan egész testet hullámzóan átfogó fájdalom és gyengeség van jelen. A lábam bizsereg, a fülem állandóan zúg, van mikor észrevétle, van mikor hangos, és lüktet...de ez ritka. A nyakam feszül, fáj, ég két oldalt, a hátul a tarkó magaságától lefelé. Fáj a bal váll-mellkas rész, itt a bordák is erősen nyomás érzékenyek, és a szegycsontom is bele-bele szúrkál. A közérzetem rossz, tompa  a fejem, olyan nyomott állapot uralkodik egész nap rajtam. Fáj a hosszú hátizom környéke is, hiába tornázgatok, és törzsfordításra mint a pufifóliát nyomkodnál, a derekam-hátam közepe ropog mindkét irányba, de nem mindíg....viszont 7-8 hónappal ezelőtt nem volt ilyen. Ezen felül a boka, térd és kéz izületei fájnak változó intenzitással, de egész nap van fájdalom, amit fájdalom csillapító is alig gyengít. Vérnyomásomat méregettem minden nap és normális, akkor magasabb, mikor már nagyon be-stresszelem magam abba, hogy senki nem talál semmit és én meg ennyi idősen ilyen rosszul vagyok....

Lázam egyébként nincs, viszont néha remegek, fázom...de ilyenkor is hiba mérem, max 36,5-36,7. Ami még érdekes, az a hasam: a jobb bordaív alatt sokat szokott fájni, viszont epe, máj, stb több UH szeint OK, voltam gyomor tükrözésen, és az is szinte negatív, kis refluxom van, de azt mondta két gasztro doki is, hogy ez nem lehet a többi okozója. Néztek hepatitiszt, az is negatív, helicobacter p. negatív, mégis olyan érzés köldök és jobb has környékén, belűröl, mintha amikor kívülről a hasadat oldalirányba megkarmolod...csak én ezt bent érzem, és sokszor van hányingerem, de hányni nem hánytam. Ezeket a tüneteket, egébként én valamilyen idegi nyomásnak tudnám be de nem vagyok orvos...viszont volt olyan doki aki azt mondta, hogy a nyaki és háti idegek érintettsége, okozhat bélpanaszokat. Pár hete a fejem is olyan migrénesen szokott fájni, ami nem volt jellemző rám...gondolom, a nyak állandó feszültségétől, + a frontoktól lehet ez is. Mydetont, Apranaxot, próbáltam szedni, de nem sokat érnek, és egy "okos" neurológus 5 perces vizsgálata utáni diagnózisa szerint pánikbeteg vagyok, vagy generalizált szorongásom van, és felírt xanaxot....na azt is megpróbáltam, hátha igaza van, de azon kívül, hogy letompított, nem sokat ért.....

 

A leleteimet megpróbálom be-scannelni, de nincs belőle kevés :), viszont már annyi bajom van és annyi papírom, hogy mikor meglátnak az orvosok, és belekezdek a nyafogásba, + előkapom a sok papírt, akkor látom rajtuk, hogy már nincs is kedvük az egészhez...van aki meg sem akarja nézni, van aki belenéz, de csak átfutja, azért, hogy a saját papírjára tudjon írni valamit....

Előzmény: kordika (8064)
boszori Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8069

Szia!

Nekem ősszel lesz 5 éve, hogy hasonló tüneteim voltak. 3 hónap betegállomány, kiegyenesedni nem tudtam.

Újabb 3 hónapig szintén pocsék volt, akkor már eljártam dolgozni, (máig nem tudom hogyan bírtam ki). 20-30 perc vezetés után, kínzó derékfájás, alig tudtam a kocsiból kiszállni, amikor pedig már sikerült, kiegyenesedni csak 15-20 perc után tudtam nagyjából.

A javulás nagyon lassú volt, most már több a jó napom, mint a rossz. Az időjárásra mai napig nagyon érzékeny vagyok. Ha eső jön, az a baj, ha légnyomásváltozás van, az is rossz. Talán a folyamatos kánikulát tolerálja a legjobban a derekam.

Mostanában heti 2-3 úszás,újabban vízitorna.

Mindenkinek frontmentes napokat:)

Előzmény: Rityifi (8067)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8068

Szia Rityifi! Menj el a Dr. Rácz Edithez,biztos hallottál a Rácz katéterről...........

Előzmény: Rityifi (8067)
Rityifi Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8067

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Szeretnék tanácsot kérni!

 

3 hónapja küzdök egy kis mértékű porckorong sérvvel. A bal lábba sugárzó fájdalom zsibbadás volt, nagyon-nagyon lassan javúlt az állapotom. Eljutottam odaáig, hogy már tudok normálisan menni, hajolni még korlátozottan, mert egy ideg mintha húzódna,és az még fáj is. Voltam már gyógymasszázson, úszni járok, szedtem antibiotikumokat, voltaren injekció kúra (szteroid még nem volt)  Volt MR vizsgálatom is, ami némi kopást, és porckorong sérvet, illetve ideggyök nyomást állapított meg. Azóta sokat javult a helyzet, csak ez az ideg....

Ezt az ideg húzódásos érzést, vagy gyulladás nem tudom pontosan....  Ebből hogy lehet kimászni?  3 hónapja nem tudok rendesen autót vezetni mert ha bekerülök egy dugóba megeröltetem a bal lábam. 

 

Van valakinek tapasztalata, vagy ismerete ezzel kapcsolatban?  Köszönöm!

Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8066

Mike hívd holnap a Mirtilt,Ő a Veres asszisztens nője....valószínűleg hang posta lesz,megkell adni neved,számod........A Mirtil 48 órán belül vissza hív.Fájdalom csillapítózol?

afintha Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8065

Ha gondolod, kuldd at a bescannelt eddigi osszes eredmenyt, hatha eszembe jut valami.

Előzmény: mike1 (8059)
kordika Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8064

Szervusz mike1!

Sajálom állapotodat,helyel-közzel hasonló cipőben járok.

Kérdeznék néhányat:a kezeiden az ujjak mindegyike zsibbad (a zsibbadás nem egészen helyes kifejezés,amolyan bizsergó,csiklandozó,konkrétan meg nem nevezhető:olyan érzek ott valamit d nem tudom leírni szerű) vagy csak a gyűrű és kisújj?

Átalszod e az éjszakát,vagy felébredsz egyszer kétszer vagy többször??

Hogyan telik egy napod?ha felkeltél és "bemozgattad" magad ,akkor nppal is megvannak a fájdalmak?

Vagy nappal elviselhető?

Fűl zúgást említesz?mértél olyankor vérnyomást??

Előzmény: mike1 (8063)
mike1 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8063

Most nézem a telefon számot, meg a nevet...hozzájuk akartam menni múlthéten (igaz a Simó Dr-nőhöz, neurológiára), csak közbejött valami a Dr.-nőnek és el kellett utaznia, de ahogy elnézem elég válogatott orvos csoport van ott (szevermed.hu), így hétfőn felhívom őket és kérek időpontot Veres Dr.hoz! Gyógytornásznak "Őt" néztem....róla tud valaki valamit, volt már nála valaki: http://www.krgymnastik.hu/

Előzmény: mike1 (8062)
mike1 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8062

Szia, 

 

Köszönöm, igen párom velem van, csak elég terhes mindkettőnknek a dolog....a számot köszönöm megpróbálok beszélni a Dr.-Úrral!

 

Ha közben még valakinek eszébe jut valami az ne tartsa magában :)

 

köszi

Előzmény: Malagurski75 (8061)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8061

Mike Veres Tanár úr 061 3262794 ,benne nem fogsz csalódni! Biztosan vmi idegrendszeri problémád van.....Van melletted vki aki segít?

Előzmény: mike1 (8059)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8060

Heni köszönjük,örülök hogy Te és a családod egészséges! Kérlek hagyd ezt a fórumot!

Előzmény: Törölt nick (8057)
mike1 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 8059

Sziasztok!

 

Utolsó utáni eséllyel írok ide is hátha valaki átélt már ilyet, vagy orvosi végzettséggel tud okosabbat mondani, hogy vége legyen már a szenvedésnek!

Rólam 33 éves férfi vagyok, nem iszom, nem dohányzom, nem vagyok elhízva....

Tavaly nyár óta kezdődött minden, és azóta egyre rosszabb. 

Előzmény: tavaly agsztus előtt is sokszor fájt a bal lapocka és gerinc közötti régió, néha olyan egész testetbeli levertség, fáradság kínzott, a szemem néha bevörösödött...

Tavaly agusztusban azonban elkezdődött valami aminek még nincs neve és egyre rosszabb: 

Elkezettd fájni a hátam-derekam-nyakam, mely napokig kínzott, és utánna az megint jött a levertés, olyan jellegű, mintha az egész test izomlázzal küzdene, szédülés, rossz közérzet, remegés..

Mivel a hátfájásom volt a legrosszabb, akkor elmentem több orvoshoz, egy csomó vizsgálat született, de eredmény nem nagyon: 

nyaki és gerinc MRi több alkalommal: kis kopások, némi meszesedés de sérv vagy ideggyök nyomás sehol nem említenek

nyaki, gerinc, csípő Rtg: itt is hasoló...semmi extrát nem látnak rajta.

Ezek után neurológus, aki szerint csak bedumálom magamnak a dolgot. Háziorvos endokrinologushoz küldött, hátha pajzsmirigy...itt több UH, meg izotóp vizsgáat, és bár van egy kis gyulladás, meg az UH sem a legszebb, a PM vér hormonok tartományon belüliek, egyedül az ANTI-TPO nem az de azt mondták (több doki is), hogy ezzel nem kell foglalkozni, és nem okoz szédülést, nyak-gerinc bántalmakat.

Ezek után a hasam is egyre többet fájt, főleg jobb oldalon a borda alatt, irány belgyógyász, megint UH, majd gasztro doki, ott gyomor tükrözés: nincs semmi komoly, némi reflux, de a vesém, májam, epém állítólag rendben van. Voltam Fül orr gégésznél, szemészeten, neurológusnál, stb...

A gerinc fájás megmaradt, a hasam is vacak, szédülök, a nyakam állandóan fáj, és a bal borda (elől-hátul) ív is érzékeny, fájdalmas, illetve a mellkas csont is vacak. Ehhez mostanában már izületi fájdalmak is hozzájönnek, fáj a bokám, térdem, csuklóm, az újjaim, és a fejem is.

Egyre nehezebben bírom a napi életemet, főleg, hogy bármilyen dokihoz megyek max odáig jutunk, hogy szétdobja a kezét és elteszi a lóvét zsebre.

A beszükült mozgásom nins, egyedül a nyakam ropog vállhoz hajlítás közben és ez elég fájdalmas, mert ebben a mozgásban feszül....

Voltam manuálterapeutánál, átropogtatott, elküldött gyógytornászhoz, az összerakott egy tornasort amit itthon csinálok, de nem jobb....

A fülem is zúg, mostanában egyre jobban és hangosabban....aludni is csak órákat tudok és reggel úgy kelek fel, hogy már fáj mindenem, tompa vagyok...és ez estig ki is tart....

Próbáltm már mindenféle orvost, kifizettem egy rakat pénzt de sehol semmi......és 8 hóappal ezelőtt még "semmi" ilyen gondom nem volt!

Mi a rossebet lehetne csinálni, mert az egészségügytől már hányok....főleg attól a szar propagandától ami a neten és a TV-ben ömlik: "menj orvoshoz ezzel, meg azzal a tünettel, mert az egészség nem játék, meg így prveneció, stb", de ha elmész akkor még a magánprakxisban is csak 10 perc jut rád 15000.-ért és aztán jóformán szemen köpnek.... 

Azért írtam ide, mert gondoltam, hogy esetleg mégis valami gerinc, vagy nyaki probléma miatt van ez az egész, mivel a nyakam a leginkább fájó, és ropogó hely, és ott rengeteg ideg van ami az egész testben okozhat bajt....

 

Ha esetleg valaki tudna segíteni, ötlettel, vagy bármivel azt köszönöm! 

 

 

Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 8056

Barba! Szedsz vmi fájdalom csillapítót?

Előzmény: Barba81 (8055)
Barba81 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 8055

Egyébként szerintem a húgyhólyag gyulladásom is ezért nem múlik el,már 3 hónapja szívok vele.Azóta fáj jobban a farokcsontom is meg ott a fenekem is.Biztos összefüggés van ezek között.Most már csak az a kérdés,hogy a heg okozza ezt vagy a mandulám is közre játszott.Valami biztos okozza azt hogy ott egy gyulladt szövet van.

Barba81 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 8054

Lehet,hogy a heg okozza azt a gyulladást.Bejeletkezem Rácz doktornőhöz,megnéz azzal nem veszítek semmit,fölösleges fájdalomcsillapítás,ha az okot nem szüntetjük meg.Sajnos a lenti prblémám sem javul :-(Volt akinek a Rácz katétertől rosszabb lett?Én már mindentől parázok...

Barba81 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 8053

Sziasztok!Nekem most már biztosan tudom ezek a csomók amik a fenekemben vannak és a farokcsontomnál ezek okozzák a fájdalmat,bevannak gyulladva,de miért nem múlik el :-(Még várok egy hetet,és elmegyek egy orvoshoz,hogy nézze meg,azt is olvastam,hogy ha sok ideje ott van egy gyulladás akkor az hegszövetként ott marad:-(Talán hátha injekciót adna bele és az elmulasztaná.

kordika Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8049

Sziasztok.

Csak úgy bereppentem a fórumba nagy idegességemben:Üdvözlöm Minden sorstársamat

:--(((

Jövő héten kedden megyek hozzá.Akartak engem is Hévizre küldeni de nekem nem akaródzott pedig a házi orvos is mondta hogy műtötteknek jár a beutaló és egy családtag is mehet kedvezményes áron.Én nem mentem.

Olvasom ezek szerint hogy nem sok mindenről maradtam le.

van olyan valaki akinek nyaki kórsága hasonló mellkasi hasi fájdalmakat okozott?,

Ma a szegycsontom és a szívem környéke fájt hajnalban.

Előzmény: Malagurski75 (8040)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8047

ÁEK -ba vagyok.Ez a Honvéd Kórháznak Pesten a rehabja.Nem tudok a tóra menni mert messze van ide,buszozni nem akarok.Hétvégén haza megyek,péntek déltől a fű se nő itt...Gicus mit mondott a Mirtil? Holnapra nagyon szorítok és hívlak is! 

Barba81 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8046

okés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8045

Szia Barba!

 

Állva írok a nagy gépen. Nem tudok beszélni, mert nincs mikrofon. Úgy néz ki jövőhétre jó lesz a gépem.

Előzmény: Barba81 (8044)
Barba81 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8044

Gica beszélünk?

Barba81 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8043

én is voltam ott Malagursi,hát elég szoci tényleg,főleg az étkeztetés,kaját vigyél,vegyél,mert attól az ételtől még rosszabbul leszel,a víz az jó,csak túl sokat ne legyél benne,mert begyullaszt,csak 20-30 percet,szünet majd megint bele mehetsz,ja és csak a tóra menj!

Barba81 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8042

én is voltam ott Malagursi,hát elég szoci tényleg,főleg az étkeztetés,kaját vigyél,vegyél,mert attól az ételtől még rosszabbul leszel,a víz az jó,csak túl sokat ne legyél benne,mert begyullaszt,csak 20-30 percet,szünet majd megint bele mehetsz,ja és csak a tóra menj!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8041

Sziasztok!

 

Bocsánat, hogy nem jelentkezem, de szombaton elszállt a vinyóm. Állva nem nagyon bírok írni. Ha minden jól megy hétvégére meg lesz az új vinyóm. Beszéltem Mirtillel 2 x is, de nem mentem vele sokra, holnap megyek Rácz Edit Dr nőhöz, ha tudná csillapítani a fájdalmam, akkor tudnám csinálni a gyógytornát.

 

Mesi nem a Szent András Kórházba vagy?

Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8040

Kordika mikor mész Vereshez? Gica mi van? Mirtillel beszéltél? Mész ma a Vereshez? Tegnap megérkeztem Hévízre.Elég szocreál,de elmegy.Két ágyas szobák,tv.,hűtő,mosdó,wc.Egyéni torna,vizi torna,elektromos kezelés,fürdő.Hétvégén a fű se nő,jó lenne haza menni.A tó messze van ide,nem akarok buszozni.A dokinő tegnap felvett,azt mondta,min. egy hónapig maradok.....nem tudom örüljek e........Nem nagyon tetszik itt.

Előzmény: kordika (8038)
Barba81 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 8039

Nem tud valaki valami internetes vagy itthon végezhető munkát?Az nem kérdezem,hogy egerben van-e valami ismerősötök,mert gondolom nem nagyjából pestiek vagytok,jó lenne már valamit dolgozni,a lelkemnek is meg hát a pénz is jó lenne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!