Jól látom-e, hogy a cefrefőzésnél a deflegmációnak csupán az a szerepe, hogy a cefre alkoholtartalmának „teljes” kivonása után az alszesz ne legyen gyengébb 25 foknál (mivel ha erősebb, úgyis vissza kell hígítani)?
...a két kutya után szedek eleget, de legyeket már egy ideje nem látok...amíg vótak se szótak:):):)...
...a "mese" szerint állítólak, az amerikai őslakos indiánok árulták el a "titkos" csodaszert (a parlagfüvet) a franciáknak "hálából", mert ők nem öldösték őket úgy, mint a spanyolok meg az angolok...akár még igaz is lehet, mert hiába tudjuk, hogy "fűbe-fába van az orvosság", de hol van már az a tudás?? és ezért már senki nem megy leveleket rágcsálni, inkább bemegy a patikába és gazdagítja a gyógyszermaffiát...
...a tévében is állandóan gyógyszerreklám megy millókért, ezt mind mi fizetjük meg...
...arról nem is beszélve, hogy a füveknek nincsen "beépített" mellékhatásuk...
Az előző kérdésem csak a cefrefőzésre vonatkozott. Tovább kellett volna írnom:
A deflegmációnak az elválasztásnál van fontos szerepe.
Ha valaki külön berendezést akar építeni a cefrefőzésre és az elválasztásra, akkor a deflegmációfokozó berendezéseket ( pistórius, stb) csak a tisztázó berendezésre van értelme felszereni.
A cefrefőzőnél elég az öblös kalap és a páracső erősítő hatása.( Természetesen vörösrézből, és feltételezve, hogy a cefre a vf1 linkgyűjteményéban leírtak alapján készült.) A pára útját sem érdemes nagyon akadályozni a hűtőig.
Annyi mindenféle hozzászóllás volt mostanában a flegmáról itt a fórumon,most tartok a sisak,páracső,hütő újra tervezésén. Kérdésem a következő ha az emelkedő páracsövet azelött szükiteném 28-ról 15-re mielött lekanyarodik vagy is a kanyar is 15-ös a hűtő felé javítana-e a deflegmáción? magyarul lenne-e kedvező göz visszatartó ereje?
Hosszú ideig én is úgy főztem, ahogy tisztáztam, elvettem az elejét. Egy idő után meg már nem, csak a tisztázásnál. Ha jó a cefre. Ha valami gubanc van vele, akkor most is elveszem főzésnél, de szerencsére ritkán kell.
Nálam a főzés úgy működik, mint hajdanában a tisztálás.
Elveszem a Kb. 1deciliter rézelejét, hogy megnyugtassam a lelkiismeretem. Eddig se, most sem érzek semmi nem odavalót az elejében sem. Bizonyosan bennem van a hiba.
A végén izlelgetek, szagolgatok és kb. 50-40 foknál állok le. Az egymenetesnél előfordult, hogy, amikor opálosodni kezdett, akkor áltam le. Most, ha úgy érzem, még az opálosból is engedek egy kicsit (ennyi nem opálosítja el a többit), és úgy vélem, hogy az ízeket ez a vége adja meg az addigi jó illathoz.
..."Mintha Valakiknek nem lenne érdeke hogy az emberek tisztán lássanak."...
...Valakiknek???...nagyon jó helyen kapizsgálsz...állítólag a gyógyszer és kozmetikai ipar
a világon, már lóvéban, megelőzte a fegyvergyártást...nem akarok offolni, de ha holnaptól lenne vízzel hajtott autó, azonnal tarkón lőnék azt, aki kitalálta...a világ olajipara mehetne a levesbe...
...nincsen ez másképp a gyógyszerekkel sem...ha igaz amit már régóta olvasni lehet, akkor a parlagfű egy értékes, sokmindent gyógyítani tudó gyógynövény!!!... nem gaz...
...csakhogy ez rohadtul nem tetszik a gyógyszergyártóknak és inkább ellenségnek kiáltják ki, mintsem hogy az emberek ingyen gyógyuljanak tőle...direkt kapóra jött nekik, hogy a városok kipufogó gázai, tönkreteszik a pollen természetes védőburkát és így tényleg allergizál...
...egy ismerősöm gyűjti és pépesítve eszegeti minden nap...semmi baja tőle, sőt nagyon is virgonc...
Pár hónapja még rengeteg kérdésem lett volna a pálinkafőzésről. Kisebb kihagyásokkal végigolvastam a fórumot, és vf1 linkgyűjteményét.
Kérdésem a kétlépcsős pálinkafőzésnél a deflegmációra vonatkozik:
Jól látom-e, hogy a cefrefőzésnél a deflegmációnak csupán az a szerepe, hogy a cefre alkoholtartalmának „teljes” kivonása után az alszesz ne legyen gyengébb 25 foknál (mivel ha erősebb, úgyis vissza kell hígítani)?
Persze,a modern tisztítószerek miatt egyre sterilebb a környezet,nincs edzésben az immunrendszer.Egy gyermekorvostól hallottam,egy gyereknek meg kell ennie évente 1-2 kiló koszt.
Lehet hogy így van, de én nem ezt tapasztaltam Falusi környezetben (kutyák, macskák, állatok, kert stb) élő gyerekek városi környezetbe kerülve allergiások lettek. Aztán mikor visszajutottak természetközelbe ez megszűnt. Ott ahol én élek senki nem allergiás. Az újonnan kiköltözöttek között voltak, de két három év után megszűnt náluk is. Pedig van erre parlagfű bőven.
Én meg arról vagyok meggyőződve, hogy az allergiát a gyermekkori koszhiány okozza. Ahol ez bíztosított (kutya, macska, szennyeződések, toll...) ott nincs allergia.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: