Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95175

Szia!

 

Mail ment!

Előzmény: csenksz (95145)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95174

Egyre gondoltunk.:)

Előzmény: rézműves1 (95154)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95173

Feriba !

Az egymenetesnél , --a spirálok nélküli páracsővel történő főzési módot ---,

a most alatt pedig a spirálos váltotattal való főzést érted,----ugye jól gondolom ?

Bocs az értetlekedésemért !

Előzmény: Feriba51 (95160)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95172

Jól látom-e, hogy a cefrefőzésnél a deflegmációnak csupán az a szerepe, hogy a cefre alkoholtartalmának „teljes” kivonása után az alszesz ne legyen gyengébb 25 foknál (mivel ha erősebb, úgyis vissza kell hígítani)?

 

Olvasod is amit írsz? Erre válaszoltam.

Előzmény: szapali (95169)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95171

Azért a hsz-ban is van egy kis gubanc , vagy szerinted nincs ?

Előzmény: Törölt nick (95162)
rézműves1 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95170

...he-he-he...

 

...a két kutya után szedek eleget, de legyeket már egy ideje nem látok...amíg vótak se szótak:):):)...

 

...a "mese" szerint állítólak, az amerikai őslakos indiánok árulták el a "titkos" csodaszert (a parlagfüvet) a franciáknak "hálából", mert ők nem öldösték őket úgy, mint a spanyolok meg az angolok...akár még igaz is lehet, mert hiába tudjuk, hogy "fűbe-fába van az orvosság", de hol van már az a tudás?? és ezért már senki nem megy leveleket rágcsálni, inkább bemegy a patikába és gazdagítja a gyógyszermaffiát...

...a tévében is állandóan gyógyszerreklám megy millókért, ezt mind mi fizetjük meg...

 

...arról nem is beszélve, hogy a füveknek nincsen "beépített" mellékhatásuk...

Előzmény: szilvakukc (95158)
szapali Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95169

Az előző kérdésem csak a cefrefőzésre vonatkozott. Tovább kellett volna írnom:

A deflegmációnak az elválasztásnál van fontos szerepe.

Ha valaki külön berendezést akar építeni a cefrefőzésre és az elválasztásra, akkor a deflegmációfokozó berendezéseket ( pistórius, stb) csak a tisztázó berendezésre van értelme felszereni.

A cefrefőzőnél elég az öblös kalap és a páracső erősítő hatása.( Természetesen vörösrézből, és feltételezve, hogy a cefre a vf1 linkgyűjteményéban leírtak alapján készült.) A pára útját sem érdemes nagyon akadályozni a hűtőig.

Jól értelmezem a tanultakat?

Előzmény: snapszmester (95159)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95168

hol élsz Te..)

Az a Nemzeti Parlagfű Termesztők Egyesülete....)

Előzmény: szilvakukc (95158)
stefán50 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95167

Köszönöm a mindenre kiterjedő és körültekintő válaszod

Előzmény: Törölt nick (95164)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95166

jelen! :-)

Előzmény: snapszmester (95165)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95165

Ezt visszautasítom, a "fiatalok" közt több a flegma. :-)

Előzmény: Törölt nick (95164)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95164

A flegmát legtöbbször az "öregek" sajátítják ki.

Előzmény: stefán50 (95163)
stefán50 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95163

Annyi mindenféle hozzászóllás volt mostanában a flegmáról itt a fórumon,most tartok a sisak,páracső,hütő újra tervezésén. Kérdésem a következő ha az emelkedő páracsövet azelött szükiteném 28-ról 15-re mielött lekanyarodik vagy is a kanyar is 15-ös a hűtő  felé javítana-e a deflegmáción? magyarul lenne-e kedvező göz visszatartó ereje?

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95162

Hosszú ideig én is úgy főztem, ahogy tisztáztam, elvettem az elejét. Egy idő után meg már nem, csak a tisztázásnál. Ha jó a cefre. Ha valami gubanc van vele, akkor most is elveszem főzésnél, de szerencsére ritkán kell.

Előzmény: Feriba51 (95160)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95161

Egy kicsi abból sem árt, esetleg használ:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (95158)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95160

Nálam a főzés úgy működik, mint hajdanában a tisztálás.

Elveszem a Kb. 1deciliter rézelejét, hogy megnyugtassam a lelkiismeretem. Eddig se, most sem érzek semmi nem odavalót az elejében sem. Bizonyosan bennem van a hiba.

A végén izlelgetek, szagolgatok és kb. 50-40 foknál állok le. Az egymenetesnél előfordult, hogy, amikor opálosodni kezdett, akkor áltam le. Most, ha úgy érzem, még az opálosból is engedek egy kicsit (ennyi nem opálosítja el a többit), és úgy vélem, hogy az ízeket ez a vége adja meg az addigi jó illathoz.

Jó nedűt!!!

Előzmény: héjja60 (95155)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95159

Gíakorlatilag igen, de az elmúlt hetek hozzászólásaiból nekem nem ez jőtt volna le. Azért van szerepe a pontosabb elválasztásnak is.

Előzmény: szapali (95153)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95158

De ügye azért kutyaszart nem kell ennem, mert százmilliárd légy egybehangzó véleménye szerint egészséges?:DD

Nem lehet, hogy ezt a Parlagfű Termesztők Szövetsége terjeszti?

Előzmény: rézműves1 (95154)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95157

Ajaaajj, valaki sokat ivott:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (95156)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95156

Hát akkor kitől?:))

Előzmény: Feriba51 (95150)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95155

Feriba !

Az lenne a kérdésem ,hogy a Te főzési technológiád szerint hogyan megy a rézeleje,

előpárlat elvétel , mikor állsz át utópárlatra pl. ez hány fokon történik stb.

Van -e eltérés az általánoshoz képest ?

rézműves1 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95154

...pályinkás jó reggelt...

 

..."Mintha Valakiknek nem lenne érdeke hogy az emberek tisztán lássanak."...

 

...Valakiknek???...nagyon jó helyen kapizsgálsz...állítólag a gyógyszer és kozmetikai ipar

a világon, már lóvéban, megelőzte a fegyvergyártást...nem akarok offolni, de ha holnaptól lenne vízzel hajtott autó, azonnal tarkón lőnék azt, aki kitalálta...a világ olajipara mehetne a levesbe...

...nincsen ez másképp a gyógyszerekkel sem...ha igaz amit már régóta olvasni lehet, akkor a parlagfű egy értékes, sokmindent gyógyítani tudó gyógynövény!!!... nem gaz...

...csakhogy ez rohadtul nem tetszik a gyógyszergyártóknak és inkább ellenségnek kiáltják ki, mintsem hogy az emberek ingyen gyógyuljanak tőle...direkt kapóra jött nekik, hogy a városok kipufogó gázai, tönkreteszik a pollen természetes védőburkát és így tényleg allergizál...

...egy ismerősöm gyűjti és pépesítve eszegeti minden nap...semmi baja tőle, sőt nagyon is virgonc...

Előzmény: zsorsz (95140)
szapali Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95153

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Üdvözlök mindenkit.

Pár hónapja még rengeteg kérdésem lett volna a pálinkafőzésről. Kisebb kihagyásokkal végigolvastam a fórumot, és vf1 linkgyűjteményét.

Kérdésem a kétlépcsős pálinkafőzésnél a deflegmációra vonatkozik:

Jól látom-e, hogy a cefrefőzésnél a deflegmációnak csupán az a szerepe, hogy a cefre alkoholtartalmának „teljes” kivonása után az alszesz ne legyen gyengébb 25 foknál (mivel ha erősebb, úgyis vissza kell hígítani)?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95152

rossz :)

Előzmény: Törölt nick (95151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95151

Néha azért irjátok a hozzászolásokban ,hogy "pálinka,cefre,erjedés...stb",mert már azthittem hogy rosz helyen járok! :D

Előzmény: zsorsz (95149)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95150

Ezt Nemcsók Jánostól hallottam, aki biológus és nagyon a Földön élő ember!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: zsorsz (95149)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95149

Persze,a modern tisztítószerek miatt egyre sterilebb a környezet,nincs edzésben az immunrendszer.Egy gyermekorvostól hallottam,egy gyereknek meg kell ennie évente 1-2 kiló koszt.

Előzmény: Feriba51 (95147)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95148

Lehet hogy így van, de én nem ezt tapasztaltam Falusi környezetben (kutyák, macskák, állatok, kert stb) élő gyerekek városi környezetbe kerülve allergiások lettek. Aztán mikor visszajutottak természetközelbe ez megszűnt. Ott ahol én élek senki nem allergiás. Az újonnan kiköltözöttek között voltak, de két három év után megszűnt náluk is. Pedig van erre parlagfű bőven.

Előzmény: Feriba51 (95147)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95147

Én meg arról vagyok meggyőződve, hogy az allergiát a gyermekkori koszhiány okozza. Ahol ez bíztosított (kutya, macska, szennyeződések, toll...) ott nincs allergia.

Jó nedűt!!!

Előzmény: zsorsz (95138)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 95146

    vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!