Olyan kérdésem lenne a tapasztalt és sokat látott (szagolt) hozzáértőkhöz, hogy az egyik ismerősöm kirottyantotta a gondosan szedett, és nagy könyv szerint erjesztett borzagomat. Sajna csak a tisztázás végére értem oda. Ő meg nem vette el ( erre nem szokás) az előpárlatot hanem beleengedte a közepébe. Frissen mámorító illattal és ízzel rendelkezett de most kb 3 hét pihentetés után olyan acetonos illat is belejött, hogy a körömlakkot simán levinné. Szerintetek ha az azóta már összeállított rendszeremmel még egyszer letisztáznám, ki tudnám úgy szedni az acetonos szagot, hogy az aroma ne, vagy csak ne nagyon sérüljön? Esetleg a szellőztetés vagy az érlelés is elég lenne?
A bioetanolnak is van ilyen hatása,merthogy nagyrésze etilalkohol,szokták is ajánlani,hogy egy két tank elhasználása után a nagymérvű tisztítóhatás miatt érdemes üzemanyagszűrőt cserélni.De mint már az előbb említettem,ebben a töménységben semmi veszélye nincsen.
Tudjuk bizony.A víz leül az aljára.Viszont az alkohol könnyedén keveredik a tankban levő vízzel,aztán a benzinnel együtt elég.Egy tank benzinbe fél-egy liter szesz nem akkora töménységű,ami bármilyen gondoz okozhatna.
Poénkodni akartam, de a szándékért is bocsánatot kérek. A szándékolt felhasználás fordítottja a szokásos: Az ablakmosó szesztartalmát szokták illegálisan fogy. célra felhasználni.
Lehet, hogy neki van igaza. Én csak józan ésszel gondolom, hogy vizes. De a relativitás elmélet is igaz, pedig józan ésszel nem nagyon magyarázható. :-)
Én nem tenném dízelbe. De benzinesbe se. Előpárlat vagy nem, de akkor is 10-15%-a víz. Már pdig tudjuk, mivel jár, ha vizes benzint tankolunk.
Arról nem is beszélve, hogy jövedéki bűncselekmény :-DDDD. Az egyik barátomat azért kapcsolták le, mert olyan szagcsíkot huzott az autója, mint egy lacikonyha. Persze 100%-ban azt tankolt.
Gondoltam,hogy ilyen gondok felmerülhetnek ezzel kapcsolatban.Ezért kérek véleményeket.Addig is játszogatok a keverő gondolatával,míg a duplasegg duplafallá alakul :)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A legelső pálinkás kalandom "nyócvanötbe" ilyen aszalt cserkóval volt,akkora fa vót,ketten alig értük át a törzsit,az a cseresznye,mikor piros kesernyés,de mire befeketedik ragad a cukortól.Az alsó ágak bőven kielégitették a családi igényeket,a felső ágagra a gyümölcs ráaszalódott és a fóliára lehetett rázni. 200l magos cefréből lett 20l 52%-os pálesz.
Engedelmeddel,tinturákra ált.szabály,egy üveget lazán megtöltesz zöld növénnyel,majd felöntöd pálinkával hogy ellepje.Két hét napon v.melegen tartás után leszűrni és fogyasztható.(Lehet hogy száritott növénnyel is működik,de nem olyan hatásos)