Keresés

Részletes keresés

toria78 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 758

Sziasztok!

Csak beköszönök, mennyi fiús anyuka :-)

 

Gyerekmegőrzés nálunk is necces lesz, mert nagyszülők messze laknak, közel pedig csak kisgyerekes barátok laknak.. talán a szomszédból egy néni, de ő is dolgozik, szóval....persze készülhetek programozott császárra és akkor van idő vkit felhívni, de kell vészforgatókönyv is - max csak egyedül leszek a szülésnél, amíg nem jön vki.. egyelőre passz.

 

Ruhák kapcsán hátha sikerül pl a felesleges gyerekholmi topicban egy anyukával összejönni, én pl 1 állandó forrásból szerzem be a ruhák 2/3 részét.

A hiányzó dolgokat (légzésfigyelő fotel stb) már nézegetem, keresem

 

Bébim jól van, rendszeresen bejelentkezik, már nehéz a hasam, támasztó párnával alszom, a derekam néha már le akar szakadni. Doki jövő hét.

 

23+2

 

KicsiManci Creative Commons License 2010.01.10 0 0 757
MissE. Kissé megdöbbenve olvasom, amit az UH árakról írtál. Mi 12.000 forintnál, ami kb 43-44 euronak felel meg, sosem fizettünk még többet sehol. Ebben szinte a teljes Uh felvételt megkaptuk, és a képeket vagy CD-re írták, vagy nyomtatva kaptuk meg. Ezek szerint mi nem panaszkodhatunk...

Én is hason aludtam kicsi korom óta. Néha még most is furcsa, hogy maximum csak oldalt fekve tudok aludni. Sokszor baba így is az oldalamat bökdösi, de mindig megbeszélem vele, hogy anyának csak így a jó, és háton nem tudok elaludni. Édes, és olyankor alukál tovább ő is.
Nekem is már a terhesség elejétől nem megy a hason alvás, nekem is a cicim miatt, mert hirtelen hatalmasat nőtt, és az nagyon fájt. Ez volt pocaklakó első jele :-))
Előzmény: MissEarnshaw (756)
MissEarnshaw Creative Commons License 2010.01.10 0 0 756
Köszi a tippeket, körbenézek, bár nem tudom, ma besétálunk-e a központba, eléggé borult az idő és hol esik, hol nem. :( A tegnapi hóesés istenkirály volt, sétáltunk is egy jó nagyot meg elmentünk Howthba. Kihasználtuk a hétvégét.
Ja igen, elfelejtettem írni, ha uh-ra van szükséged, ajánlom ezt a blackrocki helyet, nagyon jó volt!! (A DART-tól kb 5 perc sincs gyalog, szóval elég jó helyen van, bár nem Dublin ugye.) Fél óráig nézegetett a nő, méricskélt, nagyon alapos volt. Kaptunk 4 nyomtatott képet meg egy cd-t, amin volt 6 kép meg 2 kis 5 mp-es videó. Nagyon profi volt az egész, jó élmény volt - és "csak" €165 szemben a Rotunda €200-ával (meg hogy ugye oda még csak 19-én mehettem volna)... Szóval egyértelműen jó volt, megérte.

Ötödik elem: Lehet, hogy nyomod szegényt és azért kalimpál alattad... :)))) Amúgy én a 6. héttől nem tudok hason feküdni a cicim miatt, most már meg sem kísérelném, abszolút ki van zárva, hogy egy percet is el tudnék hason tölteni. Pedig régen csak úgy aludtam én is. Most marad a háton alvás, vagy még inkább az oldalt, mert akkor fel tudom húzni a lábam és nem feszül úgy a hasam, mint háton, kiterítve. Nem tudom, mi lesz később, tudom, ez már csak rosszabb lesz... :(
Előzmény: kiscsirek (754)
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2010.01.10 0 0 755
A védőnő nekem is halacskáról meg pillangóról halandzsázott (0 gyerekkel), de szerintem ezekhez nem igazán hasonlítható érzés. Még talán a halacska elmegy...de a pillangó...

Én eddig hason alvó voltam, de már egyre kevésbé megy. Sőt, néha a babónak kifejezetten nem tetszik, ha véletlenül megpróbálok hasra fordulni, mert akkor beindul a kalimpálás, és szerintem direkt úgy is helyezkedik, hogy fordulásra késztessen. :-)
Előzmény: MissEarnshaw (748)
kiscsirek Creative Commons License 2010.01.08 0 0 754
Sziasztok!

MissE, en a dunnes stores-ban vettem, a sima fekete 4 euro volt es a msik ami hasonlo pamut anyagu csak kicsit olyan mint egy sotetkek farmer az asszem 7 volt szoval nem nagy ervagas :) Egy csomo volt, karacsony elott jartam abban ami az Ilac-ban van de mindegyiknek ugyanolyan a kinalata szova barhol talalsz.
(Plusz eleg sok babaruha is van, az elson meg a foldszinten is.
Szerintem erdemes ott is korbenezni. NAgyon tetszett az itteni debenhams gyerekosztalya, kicsit dragabb, de nagggyon edes es jo anyagu rucik vannak! Karacsony elott voltam a Zaraban is a henry st-en, ott is voltak baba ruhak )
Plusz a vero modaban vettem meg 2 jeggings-et, de azok is nagyon kenyelmesek, es farmerbol vannak csak gumis a derekuk es tok jol neznek ki.
En olyan terhes gatyot vettem ami normal csipo nadrag, csak a zsebenel van ugyanolyan szinu pamuttal kiegeszitve amin belul lehet allitani egy gumi meg gomb segitsegevel mindegyik oldalon hogy mennyire taguljon. Szoval szerintem tuti jo lesz sokaig, meg szules utan is. Az egyetlen gaz vele hogy neha szetgombolodik es akkor huzogathatom mert lecsuszik a hatsomrol :) de nem veszes konnyu megigazitani.
SZoval remelm a fent felsoroltakkal kihuzom vegig. Es mivel nem kimondottan terhes ruhak ,meg utanna is jo lesz nehany darab, ami nem tul nagy meretu.. :)

En babaruhakbol eddig foleg rugdalodzokat vettem, meg rovid ujju bodykat.
Azon gondolkoztam hogy a rugi ala kell body is mindig, vagy eleg a rugdalodzo is?? nem tudom hogy szokas oltoztetni oket.. Szeritem a korhazba egy rakat ruhat beviszek majd hogy biztos jot lehessen raadni szegenykemre :)))
Előzmény: MissEarnshaw (748)
N Nycky Creative Commons License 2010.01.08 0 0 753
Kórház témakör:

Az előbb berobogtak vendégek, így nem jutott rá idő.
A SOTE kórház oktatókórház, azaz az egyetem része, tehát a komolyabb orvosok tanítanak is az egyetemen, ahogy az én orvosom is. De ugyanakkor itt vannak a tanuló orvosok is. Előfordul olyan is, hogy egy egy vizsgálatra bejön több orvostanhallgató is, persze erre előbb engedélyt kérnek a betegtől. Amikor bent feküdtem a terhespatológián jöttek fiatal csajok is, akik szülésznőnek tanultak, és éppen én voltam a szívhanghallgató ketyerén, tehát hozzám jöttek oda, hogy megnézhetik-e hogy néz ki ez, meg rajtam nézték meg hogy fekszik a baba, ott mutogatta meg rajtam a szülésznő, mit honnan lehet tudni, hogy és hol lehet kitapogatni hol a gyerek feje, és hol a feneke...stb. Végigtapizta a hasam egy csomó tanuló. Persze ha nemengedem meg, akkor várnak kicsit, és megnézik valaki másnál.
Viszont ami szerintem sokat számít, itt megvan hozzá az orvoscsapat és a felszereltség, hogy országszerte ide küldik fel a problémás eseteket. Amikor bent feküdtem volt több problémás kismama is bent. Az egyiknél a babánál volt probléma, nem működött rendesen a baba egyik vesélye sem, műteni kellett, de volt olyan eset is, amikor a kismamának ezért kellett bent feküdnie,mert a méhében daganatok voltak, amik a gyerekkel együtt nőttek, azaz az időhúzásra játszottak rá, hogy minél tovább egyben kihúzza, mert esélytelen volt eljutni a végéig. Volt olyan is, akinek meg a méhszájon tapadt meg a lepény,és ugye ha nyílik a méhszáj akár csak kicsit is, az komoly gondokat okozhat mind a kismamának, mind a babának. Szóval a problémás esetek is ide kerülnek a többi kórházból, és ugye nem véletlenül.
A csecsemőosztályuk is jó, és van koraszülött osztály is, ha kell, a koraszülötteket is ide hozzák sokfelől, ha meg speciális dolog kell a babának, akkor ott a két gyerekklinika is a közelben, ahova mentővel hipp-hopp átvihetik apicit, de az ne kelljen.

Nekem jó tapasztalataim vannak, bár az is tény, hogy pl értéket nem vigyél magaddal, mert amíg bent voltam Mirával kb 1 hónapot, volt pont a szobánkban lopás is, ráadásul az orrunk előtt, mégse vettük észre. A 6 ágyas kórteremben csak 1 jó konnektor volt, mindenki oda tette tehát a telefonját tölteni.
Az egyik csaj befeküdt a kórházba, pont arra az ágyra került, ahol a jó konnektor van. Többször i beszélt z orvosával, de valami nem úgy történt ahogy azt ő eleve eltrevezte, aztán délután saját felelősségre hazament. Amikor összepakolt a töltőre tett telefont is összecsomagolta, és ugye ezt csak akkor vettük észre, amikor felébredt a műtétből a telefon tulaja is. Azaz figyelni kell, mert mindeféle ember jön megy a kórházban, sajnos sok a látogató is, azaz az értékekre tényleg oda kell figyelni. Mi pl azt csináltuk (akik már hosszabb ideje bent voltunk) hogy nem mentünk ki mindannyian, enni is 2 csoportban mentünk, vagy valaki kiment a kajájáért, bevitte a szobába és ott evett, hogy ne maradjon üresen a szoba, mert a szobát meg a szekrényajtókat zárni nem lehetett, és bárki bármikor bemehetett akár olyan is, aki még csak nem is látogatűóba jött, mert elég sok beteg van bent álltalában.
Ez viszont ugye csak a patológia részre igaz, a gyerekágyra nem jöhet be idegen, ott hamar feltűnik valakinek, ha valaki illetéktelen bejön akárcsak a folyosóra is.

Niki
N Nycky Creative Commons License 2010.01.08 0 0 752
kezdem előlről.
Jött a kiscsaj, leverte a billentyűzetet, és sikerült kitörölni az egész hozzászólást.

Gyerekfelügyelet szüléskor:
Nekem szerencsém van, mert húgomék itt laknak 2 utcányira, van kocsijuk is, azaz ha kell beviszik az oviba a nagyobbik gyereket, ha kell hazahozzák, és vigyáznak is rá. A kicsit meg útközben le tudjuk adni a másik mamához, mert nem több mnint 15 perc kitérés, azzal együtt, hogy hamar elmondom a mamának amit tudnia kell, pl evett-e valamit a gyerek, vagy mikor kell átpelenkázni. Mivel programozott császár lesz, már minimum 2 nappal előtte tudni fogjuk mikor megyek a műtőbe, órára pontsan, azaz nem lesz nehéz előre lebeszélni pontosan mindent. De ha mégis valami probléma akad, és mondjuk éjszaka kell rohanni, akkor is lehet riasztani húgomékat is, más nem reggel jön a lánykáért, és a kicsit akár éjjel is vihetjük a mamáékhoz, ha muszály. (igaz, ezt még nem beszéltem le, de nem hiszem, hogy gond lenne.

Babaruha:
Nekem a bebújtatósak jobban bejötek mint a végig gombosak, de ha gombos vagy patentos akkor inkább elől legyen rajta a patent vagy gomb, azzal könnyebb. Szerintem neköűünk vegyesen volt mindenféle ruhácska. Kis gyakorlattal mindegyikbe hamar bele lehet bújtatni a babát.
Igazi vastag ruhanyárra nem kell, de azért érdemes hosszú ujjú ruhát is venni kb 2 db-ot, hogy ha rosszabb idő lenne. A rugdalodzó alá meg kell a body, szerintem az tartja a helyén a pelenkát, mert ugye alul a pelenkára kell rápatentolni. Mérteben 56 és 62-es méret kell, egy átlag újszülöttnek az 56-os, de elég gyorsan nőnek,és vannak a nagyobb 4 kilós, 56cm-es babák, nekik már alapból inkább a 62-es méret kell. Van kisebb 51-es méret is, de erre inkább a koraszülötteknek van szükségük.

terhesnaci:
Ha nyárra várod a babát, akkor kevesebb naci kell, bár akkor sem árt, de akkor vékonyabb naci kell, ha rosszabb idő lenne. Én az első gyereknél, ő augusztusi volt bővebb és hosszabb ruhákat vettem, nem kismamaruhát, csak kicsit nagyobbat, amibe belefér a pocak. Azokkal húztam ki a nyarat.
A naci egyébként olyan legyen amin van egy bandázs rész, ami a pocakkal együtt nyúlik, azaz végig kényelmes. Egyébként a terhesnacik nagy része ilyen, de sokon van még pluszban állítási lehetőség is. Most a nyáron még csak a vékony nadrágokból vettem 1 nagyobb méretű normál nadrágot, azzal húztam ki a nyarat, mire meg kezdett kicsi lenni jött a hidegebb, és kellett a vastagabb téli nadrág.

A kórházról kicsit később.

Niki
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.08 0 0 751
szerintem csak odanyomta magat a hasfalhoz es mivel te vekony vagy ez egybol latszik.
Előzmény: MissEarnshaw (749)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.08 0 0 750
Miss, babaruhat nem tolem kerdezted, de azert elmondom a velemenyemet en is :) en inkabb pamutot vennek majusra, ha kell, raadsz egy kis kardigant, vekony takarot rateritesz, ejjelre meg halozsak.. A talpas a legjobb es ilyen pici babanal az elolgombolos, sokkal egyszerubb raadni, foleg elso gyereknel, nem kell forgatni jobbra-balra. Ala, igen, kell, body, en abbol is az elol patentosat szeretem, nem kell a fejen athuzni, azt altalaban nem szeretik az ilyen picik.
Tulajdonkeppen en majusra vennek par pamut pizsit hosszujju bodyval es juniusra meg a jo idore hosszu es rovidujju bodykat, ujjatlan pizsikkel.

A terhesnadrag nem nyomja a hasadat ha jol valasztod a meretet. Es vegig kitart. En olyanokat vettem, amik csiponadragok egy ravarrt bandazsszeru ovvel, ez eleg rugalmas es kenyelmes, a csiponadrag csipomerete meg gumival allithato. Ami elonyos, hogy nem latszik hogy terhesnadragok, szules utan az ovreszt lehajtom e sugy hordom majd (6-8 hetig ugyis van az embernek meg egy jo kis 4-5 honapos terhes hasa a szules utan is).

A melled szerintem noni fog meg, nekem az elmult honapban nott egy meretet.

(a babat viszont meg mindig alig erzem mozgolodni, sokkal kevesbe mint az elmult heten, remelem csak maskepp fordult es nem tekerte be magat a zsinorjaba vagy barmi.. )
Előzmény: MissEarnshaw (748)
MissEarnshaw Creative Commons License 2010.01.08 0 0 749
Ja, ezek a rúgások olyan viccesek, az enyémből a laptop széle hozza ki a jó modort... :D Épp hozzáér, de megérzi és ott mocorog... :))

Viszont egy kérdés: Ma reggel (meg már pár napja is volt ilyen) arra ébredtem, hogy ha felülről lenézek a hasamra, nem kerekdedséget láttam, hanem szinte "kocka" volt a hasam... Nem tudom érzékletesebben leírni: nem egy szép ívet láttam, hanem mintha egy trapéz lenne, élekkel. Kicsit megijedtem, elmentem zuhizni és ráirányítottam a vizet, hátha a baba az és megérzi az apró ingereket és elmegy onnan, hogy ne rémüljek halálra, de semmi nem változott... Most már jobb, de akkor ráparáztam... A kidudorodó fura széleknél mintha kicsit zsibbadtam is volna. Elég fura volt az egész... Szerintetek ez normális? Lehet, hogy simán nekinyomta magát a hasfalamnak? Vagy mi?

Tegnap a 20+1-es uh-n (ami csak szerintem volt ennyi, a menses alapján 19+6 voltam tegnap) amúgy az jött ki, hogy a méretek alapján 21+4-nek néz ki a babó, szóval szerintem oltári nagy, pedig semmi vitamint nem szedek és nem vagyok nagydarab... A hasam ezzel szemben szerintem nem túl nagy, másnak ekkor már azért komolyan látszik, én olyan vagyok ruhában, mint aki jól bekajált, még enyhén feszülős pulcsiban sem lehet tutira látni, hogy ez terhesség... Lehet, hogy ezért volt ilyen béna a hasam reggel??
Előzmény: KicsiManci (747)
MissEarnshaw Creative Commons License 2010.01.08 0 0 748
Nycky: Köszi a rucis tippeket, pont azon filóztunk, milyen "starter pack" kellhet egy babának, igazság szerint vicces, de gőzöm sincs, mi micsoda, eddig ugye abszolút nem volt téma a babaruha... Hétvégén szerintem veszünk pár dolgot (egyedül nem akartam vásárolni, gondoltam legalább az első rucikat vegyük meg együtt a férjemmel.) Egyenlőre csak újszülött ruhára gondoltam, arra a kezeslábas fajtára, aminek így van talprésze meg minden. Az alá kell vmi? És melyik a jó? A végig elöl gombos (patentos) vagy a fejbebújtatós? És azt mondod 56-os méret? Nyári gyerek lesz (május), akkor otthon azért már meleg van, akkor ne vegyünk ilyen nagyon vaskos anyagút, ugye?

Franciacsibe: Húúú, a terhespizsi nekem is nagyon bejött. :) Anyósomtól kaptam karácsonyra (Woman's Secret, sajna elég drága szerintem), de annnyira kényelmes, legszívesebben le sem venném. Terhesgatyóm még nincs, novemberben vettem még otthon egy két számmal nagyobb kertészgatyát és most abban nyomulok az utcán, tökéletesen megfelel, ha hidegebb van. Ha kicsit jobb az idő, én a ruhákra esküszöm, mert semmi sem nyomja a hasam, van három db ruhám, ami alá felveszek egy hosszú ujjú pólót meg egy vastagabb harisnyát és jól elvagyok meg csinos is. :) Tudom, kéne lassan venni terhesnadrágot, de félek, hogy nyomni fogja a hasam... Hülye kérdés, de abból is különböző méret kell 9 hónap alatt vagy rugalmas a dereka annyira, hogy egyel kihúzom végig (nem oltári a hasam)? Melltartók kellenének még, de gőzöm sincs, mekkorák. Nekem nem változott a kosárméretem (csak tömörebb lett a cicim), ez így is marad vajon? Vagy erre ne számítsak?

Kiscsirek: Ez aaaaz! Te hol vettél macskanadrágot? :) Én nem látok sehol, ezért még nem mertem venni sima tunikákat sem, mert nagyon rövidnek tartom őket... Ha csak egy sima harisnyát veszek alájuk, irtó bénán érzem magam, lehajolok és kinn a fél fenekem... :((( Pedig most rengeteg nagyon csinos darab van, leárazva is, 10-20 euro között olyan jó ruhákat lehet találni! (Milliót próbáltam tegnap is, de mind rövidnek ítéltetett sima harisnyához.)

Ötödik elem: Szerintem simán lehet már a baba! :) Én a 16. héttől érzem, naponta hálistennek, elég vicces, valahogy az első pillanattól tudtam, hogy ez már az. Én nem olyan "finom" érzésként írnám le amúgy, hogy pillangószárnyak meg hasonlók, inkább csikizős a dolog és sokszor kapálózós-rugdalózós elég keményen, számomra összetéveszthetetlen. :D Szerintem "nagyon jó helyen" fekszik általában és a hasam is vékony, ezért érzem ennyire határozottan, szóval lehet, más esetben nem tudnám felismerni, hogy na ez épp ő volt... Jééé, most látom, pont ugyanúgy kezdtük a terhességet, ugyanannyi kg-k vagyunk. :))) Akkor persze, szerintem az már a babó. (Mi amúgy először éreztük belülről és aztán, a 18. héttől lett érezhető kívülről is, kézrátétellel.)

A gratulációkat köszönöm!!! :)))

KicsiManci, Franciacsibe: Jobbulást. :( Reméljük hamar lecseng! Én hétfőn voltam ki, azóta száguldozom, most tök olyan, mintha terhes sem lennék, nem tudom, mi jött rám... :)

KicsiManci Creative Commons License 2010.01.08 0 0 747
Szia Ötödik Elem! Nekem ahhoz is elég volt néhány nap. Most éppen főzök, és ha csak picit is hozzáér a pocakom a konyhapulthoz, azonnal belerúg a Picurka :-)
Előzmény: Az Ötödik Elem (746)
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2010.01.08 0 0 746
Szia KicsiManci!

Örülök, hogy válaszoltál.
Igen nálunk is így van, hogy egyelőre akkor érzem, ha hanyatt fekszem,és a kezem a hasamon van. Így már a párom is érzékelte.
Kb. mennyi idő múlva érezted már "belülről" is - kézrátétel nélkül - a mocorgást?

Én kb. 56-57 kg.-val kezdtem a terhességet, és most, 18 hetesen 59 vagyok. Szóval nem kell átbokszolnia egy komplett "zsírfalat", hogy észrevetesse magát a Nyuszifül. :-)
Előzmény: KicsiManci (737)
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.08 0 0 745
Köszönöm, hogy leírtad ezeket! Olvastam már néhányszor a kórházról jót és rosszat egyaránt, hát majd meglátjuk. Az a lényeg, hogy jól felszerelt legyen, és az orvosok értsék a dolgukat.
Előzmény: N Nycky (742)
quilla Creative Commons License 2010.01.08 0 0 744

Hat nalam iszonyu szerencse, hogy juni vege felere vagyok kiirva, nagyjabol akkor van vege a sulinak is. Ha elobb jonne a bebi, az meg irto nagy gaz lenne, es nagyjabol oda kerulnek mint te, illetve hat nem is, gyerek menne a nagymamaekhoz de az innen jo messze van viszont iskolaba menes akkor kizarva, megoldhatatlan akarhogy varialnek vele.

A Mancim mikor szuletett akkor en a nagyobbikkal kettesben voltam otthon (o akkor 7 eves volt) o mar boven aludt ejjel egykor, mikor menni kellett...de szerencsemre ez augusztusban... ugyhogy osszecumoztam, felkeltettem, taxit hivtam es kettesben elmentunk a korhazba, vittem magammal a szuloszobara mert hat hova tegyem :) Persze be nem engedtek de a noverkek kulso reszen megoriztek, es ejszaka meg otthonrol felkeltettem anyamat, aki feltaxizott erte Pestre ejszaka, szoval addig a noverkek oriztek ot es mikor megjott anyam adatdak neki. Hat ez sem volt a legegyszerubb menet, de hat nem volt lehetoseg elore leszervezni, mi legyen.

Esetleg talantalan ha nalatok is igy ejjel ut be a dolog es van valaki csaladtag aki mozdithato, akkor ezt vegszuksegben ti is megtehetitek, mentek gyerekestul es mikor indultok telefonon a korhazhoz rendelitek a felvigyazot... hatha osszejon. (anyamnak sem volt kocsija, ugyhogy egyebb lehetoseg huijan ugye o is taxit hivott es vacrol felment Pestre maad vissza a csajjal)

Előzmény: franciacsibe (743)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.08 0 0 743
jut eszembe, ahol nagyobb gyerekek is vannak: ti hogy oldjatok meg hogy az apuka bejojon a szulesre?
Nalunk ez epp nagy gond, mert ugye lehet hogy ejjel indul, hova tesszuk a nagyobbakat hirtelen? ki viszi oket reggel iskolaba/megy ertuk ha en epp szulok?
van itt egy nagymama, ahol le lehetne oket tenni (ha epp otthon van, sokat utazik jobra-balra), de neki pl nincs autoja, tehat iskolaba nem tudja oket vinni, sem ertuk menni. A csalad tobbi resze legalabb 80 km-re lakik es dolgoznak meg nekik is menni kell a sajat gyerekert.
Bebiszittert nem tudunk beszervezni, mert hogy nem tudjuk a datumot.
Ugyanigy esetleg gondoltuk hogy apukamat elhivjuk, de o sem tud hetekre jonni. (plusz iskolai szunet van aprilisban Magyarorszagon is, tehat az ottani unokaknak is szuksege van ra).
Es azt sem tudom elkepzelni hogy nalam megindul a szules, utana meg autozunk egy-masfel orat a gyerekeket letenni valahol (ha pl ejjel tortenik), es utana megyek a korhazba. Foleg mert a fiam az elso fajasoktol szamitott 3 ora alatt kint volt, a korhazi szuleszno szerint erre a szulesre szamitsak masfel orat cakkumpakk, tehat ez nem kivitelezheto.
Masreszt ha az apuka nem is jon be a szulesre (mindenkeppen szeretne, de en nem latom hogy oldanank meg), akkor is be kell vigyen a korhazba, fajasokkal en sem vezetek 20 km-t. Tehat ugyanott vagyunk ahol a hid szakad.
szoval ezen ragom magam egy ideje.
erdekelne ki hogy oldja meg hatha kapok egy jo otletet
Előzmény: N Nycky (742)
N Nycky Creative Commons License 2010.01.08 0 0 742
Hali!

A gyerekágyra már 207-ben sem lehetett bemenni, gondolom azóta sem változott a helyzet, mert amikor Mira született nem volt semmiféle járvány, azaz alapból nem lehet bemenni a gyerekágyas részre. Azt nem tudom, hogy a járvány miatt van-e korlátozás a kórházban, még nem kérdeztem, mert február végéig még többször is változhat a dolog.
De amikor utoljára bent voltam, akkor az apa simán bejöhetett a szülésre, de részben nekivetkőznie kellett, részben meg felöltöznie, mert a sok (ugye télen sok ruha van) ruhát le kellett tenni, bár leginkább azért, mert belefőtt az ember, és muszály volt felvenni valami zöld műtősruhát vagy mit, de azt ott adták oda az apukáknak. A cipőre is rá kellett húzni valami zsákfélét, ha be akart menni a szülőszobás részre, de ez azt hiszem nem gond. Bár annak idején a felkészítőn azt mondták, hogy ha az apuka is hoz papucsot, abban mászkálhat, a cipőt meg el kell tenni valahova, ennél pontosabban nem emlékszem.
Velem is bent volt Jani amíg lehetett bár én a közös vajúdóban voltam amíg megcsinálták a kötelező vizsgálatokat, meg lefolyott az infúzió. Igaz a közös vajúdóból többször is kiküldték a fiúkat (amikor én voltam bent nem csak én voltam apával hanem még 2 másik pár is volt bent), amikor valami olyan vizsgálatot csináltak valakinél. Addig a fiúk a folyosón vártak.
Aztán engem elvittek a műtőbe, Jani a folyosón izgult, anyámék a szülőszobák előtt. Aztán amikor kiszedték a lánykát, Jani ment vele amíg öltöztették, fel is vette kamerával, és utána ő kapta meg kicsit, ő vitte az üvegajtóhoz megmutatni a mamáéknak. Akkor még a kezében volt amikor engem is kitoltak, és átvittek vissza a közös vajúdóba, mert az örző már akkor tele volt. (ez időben kb 1 óra körül lehetett)

Ha lehet, akkor Jani megint velem lesz amíg lehet, és megint ő kíséri a picurit öltözni, és ő ismerkedik vele először. Aztán majd meglátjuk most hogy fog alakulni, bár igazából a lényeg ugyanaz lesz most is, mint utoljára, hiszen akkor is császár volt, most is az lesz, és utoljára is a kórházból mentem le a szülőszobára, és ha minden a terv szerint alakul, most is így lesz.

Viszont ha van egy kis helyismereted a kórházban, akkor meg lehet mutatni a picurkát apának meg a látogatóknak ha akarod, csak a látogatónak nem a főbejárat felől kell mennie hozzád, hanem mintha a terhespatológiára menne, mert ott a lépcsőfordulóból az egyik irányba a terhespatológia van, a másik irányban meg a gyerekágy hátsó bejárata. Voltaképpen az az átjáró a terhespatológia és a gyerekágy között, és a nővérek csak ritkán nézik a folyosónak azt a részét.

Igaz, ha észreveszik, hogy kimentél a lépcsőfordulóba a gyerekkel, akkor rögtön rádszólnak, és visszaterelnek a folyosóra a babával, de aztán a nővérke lemegy, te meg visszaviheted a babát.

Amúgy szerintem helyismerettel akkor is be lehet lógni, ha éppen zárlat van, mert a vizsgálatokról nem tilthatják ki a kismamákat, és velem simán jöttek anyámék is utoljára is, és bejutottunk az épületbe, onnan meg már szerintem könnyű felmenni az osztályokra, bár nem tudom érdemes-e. Na meg lehet, hogy ha nem egy pocakos kismama kísérőjeként megy valaki, akkor lehet, hogy nem engedik be zárlatkor.

Niki

Előzmény: KicsiManci (737)
quilla Creative Commons License 2010.01.08 0 0 741
Jobbulast minel hamarabb! Asszem en atkerultem a mellekhatasok tuloldalara es kialudtam vegleg, mar csak a karom faj, de majd az is elmulik. Azota, hogy a szoritos combfixet hordom szinte alig faj a labam neha, nalam nagyon jo szolgalatot tesz vegulis, mostmar van vele 'hoszabb' tavon tapasztalatom :)
Előzmény: franciacsibe (740)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.08 0 0 740
lehet hogy a havazas kozeledte is. En alig aludtam az ejjel, fajt az egesz medencem meg a bal combom terdig, de olyan jo eros, sugarzo fajdalommal. Reggel pluszban a vallam is rakezdte. Ugyhogy lassan indulunk, ledobom a kolkeket az iskolaba, aztan hazahuzok es lefekszek :)
Előzmény: KicsiManci (738)
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.07 0 0 739
MissE! Gratulálok a fiúcskához!!
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.07 0 0 738
Egyébként én sem érzem jól magam már harmadik napja. Alig bírok reggel felkelni, de délután háromkor már aludnék . Borzasztó fáradtnak érzem magam egész nap....valami lehet a levegőben.
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.07 0 0 737
Nycky!
Csak most van ez így, az influenza járvány miatt, vagy egyébként sem jöhetnek be látogatók (Sote II.)? Mi mindenképpen apás szülést szeretnénk. Így ez sem megoldható? Én jobban örülnék, ha a kórházban néznék meg a közelebbi rokonok, és itthon már nyugi lenne.
Jövő hét kedden indul a szülésfelkészítő a kórházban, valószínűleg elmegyünk arra is. Még meglátjuk...

Ötödik elem!
Én is első babát várok, és én is a 18. héten éreztem először a mozgását. Vagyis pontosabban számolva néhány nappal előbb, kb. 17+4-nél. Nekem ez egy egyértelmű rúgás volt, mikor oldalra akartam fordulni reggel. Olyan volt mint egy kis bogárka. Azóta is inkább boxol, és rugdos, amit már apuci is érez napok óta, de főleg akkor, mikor a hátamon fekszem, és a pocakomon van a kezem (vagy apucié). Mostanában kezdem érezni akkor is, mikor csak ülök az autóban, vagy főzök, mosogatok, stb.
Én vékony testalkatú vagyok, így érezhettem meg már első babát is ilyen hamar. Ha rajtad sincs túl sok felesleg, akkor valószínűleg te is babót érzed már, de ez napokon belül egyre egyértelműbb lesz.

Előzmény: N Nycky (736)
N Nycky Creative Commons License 2010.01.07 0 0 736
Hát igen, nekem is azért nem jut minden az eszmbe, mert már harmadik gyerek, és emiatt sokminden eleve megvan már, amire nem is gondolok. Bár mondjuk a vízhőmérőt Miránál már nem is használtuk, mert ha za szerint állítottam be a vizet neki,akkor sírt miatta, de ha melegebbre, amolyan nekem kézmelegre, akkor minden rendben volt.

Ami meg a hálóingeket illeti, nálunk hál istennek nincs vendégjárás a kórházban, párom jön majd be időnként, vagy anyámék. Meg lehet az is közrejátszik, hogy én több mint 60 km-re lakom a kórháztól, ahol szülni fogok, azért sem jönnek a látogatók, inkább megvárják míg hazajövünk. A kórházban meg a látogatók nem is jöhetnek be még a folyosóra sem a gyerekágyas osztályon, az anyuka mehet ki a látogatóhoz az előtérbe, és oda is a baba nélkül. A babát a látogatók az üvegajtón keresztül nézhetik csakmeg. Persze ha az ember ismeri a helyet, ki lehet játszani ezt a szabályt, a folyósó másik végénél ritkánjárnak nővérek, és ott kijjebb lehet tolni a hátsó lépcsőhöz a babát, hogy apa vagy a nagyszülők is megfoghassák, vagy megnézhessék közelebbről, mert a folyosó túlvégén van a lépcső, ahol a terhespatológiára fel lehet menni. Azaz a lépcsőfordulóból lehet bejutni a patológiára, de egyben az az átjáró a patológia és a gyerekágy között.
Na de visszatérve a hálóingre, én itthon nem hordok semmiféle hálóruhát, a szoptatás idejében is csak a melltartó volt rajtam, mert csöpögött a tej, és inkább a melltartót meg benne a pelenkát mostam mint az egész ágyneműt. Meg persze a bugyit a betéttel amíg kellett, bár ehhez volt hogy felvettem egy pizsinadrágot is.

Niki
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.07 0 0 735
nem nekem semmi nem volt egyaltalan.

de az masik volt es abbol is fel adag...

ma amugy en sem vagyok jol, le is fekszem most, voltam usziban az jo volt, de kifarasztott + a babat mar masodik napja alig erzem (szerintem maskepp fordult es azert, de kezdek nyugtalan lenni, igy inkabb pihenek)
Előzmény: quilla (732)
quilla Creative Commons License 2010.01.07 0 0 734
Jaaaj most nezem csak, ujabb fiucska! gratulalok! :)
Előzmény: MissEarnshaw (730)
kiscsirek Creative Commons License 2010.01.07 0 0 733
Gratulalok!! Majd ird meg mi volt :)) Keped van????
Előzmény: MissEarnshaw (730)
quilla Creative Commons License 2010.01.07 0 0 732
Csibe, ugye neked nem volt semmi az oltas utan? (ok, tudom masik anyag volt :)) fuuuh en ma jokat fekudtem meg probaltam aludni, asszem mostanra mar jobb is, most mar csak a fejem faj picit :) Holnapra tuti ez is elmulik... a csajom meg mostanra erzi meg, kicsit hoemelked.
Előzmény: franciacsibe (731)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.07 0 0 731
gratula a fiuhoz!!! :)))))
Előzmény: MissEarnshaw (730)
MissEarnshaw Creative Commons License 2010.01.07 0 0 730
Sziasztok,

Mindjárt visszaolvasok, de éhen pusztulok, csak megírom, hogy én is a fiús anyukák táborát gyarapítom úgy tűnik. :))) Amúgy minden okésnak tűnik hálistennek. (Éljen Blackrock! :))
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2010.01.07 0 0 729
Sziasztok!

A 18.hetet töltöm (első terhesség). Esténként ha hanyatt fekszem, olykor mintha már érezném a baba mozgását. Olyan mintha valaki belülről végighúzná, vagy megbökné az ujjával a hasam. De ezt inkább csak akkor érzem, ha a hasamon tartom a kezem, enélkül még nem igazán. Ez már tényleg a baba lehet?
Olyan is előfordult már, mintha a hátát nekitámasztotta volna a hasfalamnak. Ilyenkor egész bekeményedett a hasam alsó része, majd pár másodperc múlva el is múlt. Olvastam bizonyos keményedésekről, nem tudom esetleg nem-e erről van szó...bár remélem nem...

Nektek milyen érzés volt először a babamozgása?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!