Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2017.09.02 0 0 23834

?

Miért nem mindegy ez Neked? Nem akarja rádkényszeríteni senki, oda se kell menned, nem is bántottak, gondolom én? 

Előzmény: Boarhunter (23833)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.02 0 0 23833

Szánalmas ez az erőlködés amit művelnek...

Előzmény: nagypapi51 (23832)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 23832
DN3 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 23831

Akkor múlt pénteken alighanem árvíz lehetett, mert pont a nagypapi által említett Halászkert ( alias: Vadkacsa) étteremben támadtak meg minket a szúnyogok. A szokásos sörözős-vacsorázós összejövetelünket tartottuk gyerekkori barátaimmal, és mivel senki nem volt nagyon éhes, az elején csak söröztünk, beszélgettünk. Aztán mire az evésre került a sor, megjelentek szúnyogék is, és mivel nem volt kedvünk a társaságukhoz, inkább elmenekültünk, bár mi nem az étteremből, csak a teraszról az épületbe. 

Nem állítom, hogy a legnagyobb szúnyoginvázió volt amit valaha is átéltem, de voltak, ez tény, ami egy vízparti vendéglőnél azért nem annyira meglepő. Többen is tartózkodtak kint, óket úgy látszik nem zavarta, bár ők a sátor alatti asztaloknál ültek.

 

Maga az étterem amúgy egy közepes hely, semmi gasztronómiai csúcsélmény, de amúgy rendben volt minden. Én egyszerű dolgokat ettem: halászlét harcsával és túróscsuszát, a két barátom meg lazac steaket ill. valami göngyölt húst, ők sem panaszkodtak. 

Előzmény: homerx (23826)
homerx Creative Commons License 2017.08.30 0 1 23830

naaagyon jol hangzik, be is fizetnek ra, ha aznap nem lenne europa kiado koncert.

Előzmény: nagypapi51 (23825)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23829

Ahhoz a szűnyog légióhoz sok hordó kellett... :)

 

Előzmény: Azmint (23828)
Azmint Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23828

Elég egy hordoban nemi oreg régi viz....szépen elszaporodnak benne.

Előzmény: homerx (23826)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23827

Nem ma történt az eset, talán '90 vagy '91 nyarán, és nem áradt, az biztos.

 

Előzmény: homerx (23826)
homerx Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23826

erdekes, mert vacott evek ota nem talalkozok szunyogokkal. szerintem csak arvizkor vannak.

Előzmény: nagypapi51 (23825)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23825

És ehhez mit szóltok?

Kár, hogy a szúnyogokról nem ír... :(

(a váci Halászkertben jártunk úgy egy nyári estén, hogy a 2. és 3. fogást visszamondtuk - szerencsére a konyha tetű volt és még nem fogtak hozzá - mert kibírhatatlan szúnyoginvázió jött a sötétedéssel)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23824

Sokaknak ugyanez a véleménye: húsok jók, a többi pocsék.

 

Előzmény: Boszorka (23823)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.30 0 0 23823

Tegnap kipróbáltuk a Pampast a Vámházkörúton. Hús csodálatos volt a bors szósz is a fűszeres krokett viszont pocsék, szerintem. Jó minőségű húsnak ára van, de lehetett válogatni 3 különböző minőség közül. Mi az amerikait ettük.

Hepci Creative Commons License 2017.08.28 0 2 23822

Sajnos (?) bizonyos dolgok Bíró Lajosnak jutnak elsőként/kizárólag eszébe. Ilyen volt pl. az (szerintem), hogy a legmagasabb elképzelhető minőséget közelítő ételt is lehet olyan adagban adni, hogy ne én érezzem magam kellemetlenül, miszerint a kedves vendéglátóim vendéglátásnak tekintik azt, amikor bemegyek a nem kifejezetten olcsó étterembe, ismeretekkel nem rendelkező egyszeri vendégként (paraszt) rendelek 3 fogást (mondjuk 20000 forintért, 1 deci borral), és fapofával kihozzák a főételt, aminek a főeleme (hús) kb. 4 deka.

Aztán k. unom a Bíróhoz kötődő különféle csodás rántott húsok promotálását is, de pl. a belvárosi piacon levő rántotthúsos Bíró-egységben olyan szalontüdőt adtak múlt héten elvitelre, ami a legszebb otthoni emlékeket is elérte/meghaladta, mindezt 1700 forintért, kétszemélyes adagban.

Amíg erre más nem képes vagy hajlandó, éljen a Lajos és folyjon minden csapból!

Előzmény: Mazsola0070 (23820)
Logofet Creative Commons License 2017.08.27 0 0 23821

Bíró bevallottan brandet épít, logikus, hogy szerepel. Eleve kevés ember van a magyar vendéglátásban, aki sikeres, értelmesen és érdekesen tud akár egy órát is beszélni, és nem zárkózik el a nyilvánosság elől. 

 

Ha nem a sztorikra és a felszínre figyelsz, akkor kifejezetten sokat lehet tanulni Bírótól, pont a napokban néztem végig egy sor vele készült interjút/műsort, számomra nagyon hasznosak voltak. 

Előzmény: Mazsola0070 (23820)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.08.27 -2 0 23820

A Kis Bíró nagyon szuper, viszont, hogy már a vízcsapból is Bíró bácsi folyik, az nekem nem annyira szimpatikus.

 

Pl. az Anyukám mondta tulajdonosait én egyszer láttam Till Attila egy éjfélkor adott műsorában, Bíró meg szinte hetente mondja meg a tutit, hol itt, hol ott.  

Előzmény: Logofet (23819)
Logofet Creative Commons License 2017.08.27 0 0 23819

Ismerd meg, megéri az invesztíciót!

Előzmény: Boszorka (23818)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23818

Kis Bíró kizárólag autósoknak elérhető, még Budáról is. Mondjuk van taxi, de ahhoz már ismernem kellene, hogy invesztáljak.

Előzmény: Tybald_ (23817)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23817

Remélem van otthon Captain Obvious pólód:)))

 

Értem én, hogy "encsi hangulat", de azért mindketten tudjuk, hogy amolyan provence-os belső kis toszkánás beütéssel amiről szó van (és ha az adott helyhez a város megfelelő részein áthaladva megyünk még a megközelítés feelingje is biztosított;) )

Az árak/adagok viszonylattal tisztában vagyok, Back sajnos a célszemélynek nem jön be (a hely, nem a kaja) kisbíró pedig távol esik észak-pesttől, de kösz a tippeket.

Előzmény: Hepci (23815)
Caipi Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23816

Nekem ahhoz, hogy végre képes legyek ne csak pizzát enni náluk, két napra kellene odamennem. :)

 

Előzmény: Tybald_ (23814)
Hepci Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23815

A hangulat nyilván Encsen az Anyukám Mondtában olyan, amilyen... Budapesten nem találsz encsi hangulatot...

A fővárosi, hasonló szintű konyhával rendelkező éttermek - a felhasznált alapanyagokon kívül - többnyire abban különböznek az encsi étteremtől, hogy az árak számottevően magasabbak, vagy az adagok kisebbek, vagy mindkettő.

Nekem a Bíró Lajos-féle helyek (Bock Bisztró, Vendéglő a Kisbíróhoz) állnak legközelebb a Dudás testvérek koncepciójához (jó étel normális adagban, minimális fine dining körítéssel).

Előzmény: Tybald_ (23813)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23814

+ infó: Nem a pizzás olaszos vonal a cél, inkább kacsás-libás, borjús dolgaik.

Előzmény: Tybald_ (23813)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23813

Sziasztok!

 

Van-e mostanság az encsi Anyukám mondtához hasonló minőségű (és esetleg hasonló hangulatú) hely pesten?

 

Ha nincs akkor elfogadható minőség és hasonló hangulat?

 

Előre is kösz-kösz-kösz!

nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23812

...Ráadásul még fuziós is...ezzel nincsen baj, ha jobban megkaparjuk, akkor a túrós palacsinta,

a kolbászos lecsó, vagy az osso buco is az :)

Előzmény: Boszorka (23808)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23811

Természetesen semmi közvetlen összefüggés nincs a hal és a te gasztronómiai szakismereted, éttermi helyzetképeid között, de hát azért a városban jövet menet a vágó ollókkal és pecabotokkal csak talán többet hallottál a csuda váltásról, mint én...:)

Előzmény: Hepci (23805)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23810

Éppen tegnap olvastam róla a legutóbbi Forbes-ban (Nem kedvencem a lap, de a kezembe került és üsse kő, hát bele lapoztam...)

 

Olvasás közben gondoltam is Rád...:)

 

Az étteremtesztelő srác éppen búcsú-cikkében látogatott ide és pontosan azt mondta az egészről, amit én itt pár hete, talán a Pléhcsárda kapcsán kipattant buboréknál: ahogy engem, őt is már csak az ár-érték arány érdekli és azoktól a gigadrága, sznob marhaságoktól már nem tud begyulladni...

 

Egyébként az ebéd menűjüket nagyjából dícsérte, vacsorára már nem ülne be....

Előzmény: lola31 (23806)
Hepci Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23809

Huszár Krisztián éttermeként szerepel a gasztromédiában. Igazából k. kíváncsi lennék, kié, mert magyar viszonyok között (sajnos) egy séf se tudná azt megfinanszírozni, amit ott benézve láttam.

Előzmény: kifli (23807)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23808

Fine dining, ajajajj.... Ráadásul még fuzios is.

Előzmény: lola31 (23806)
kifli Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23807

én voltam 3 szor. nem mindig volt meggyőző

Előzmény: lola31 (23806)
lola31 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23806

http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs/huszar-kapitany-szarazon-es-vizen

 

Fáma. Érdemes a cikket elolvasni, és elmenni kipróbálni az éttermet.

Hepci Creative Commons License 2017.08.23 0 0 23805

Miként függ össze a halszakértés és az, hogy a bukott buliból ki hová lép?

Nyilván beáramlott valami Bubba bukszájába.

Előzmény: sunnysun222 (23804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!