Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Megkérdeztem a legjobb munka barátomat ( google) és ezt írta :
50 liter 86 fokos párlatnak megfelelő pálinka mennyiségig a pálinkafőzés adómentes. E mennyiség felett az adóalap 333.385 Forint, mely azt jelenti, hogy 1 liter 100 térfogat %-os alkohol jövedéki adója 3.335 Forint. Ennek megfelelően 1 liter 50 térfogat %-os, ismertebb nevén 50 fokos pálinka jövedéki adója 2013-ban 1.668 Forint.
Kedves In Lak' ech és zsorc. Köszi a tanácsokat. Az egész úgy kezdődött hogy kaptam pár kg naspolyát. Szépen beért így el kellet döntenem mi lessz vele. 1 kollégám kapott kölcsön 1 keverős 21l szimplafalú főzőt azzal szerettem volna lefőzetni. A sors közbeszolt vissza kellett adnia. Kerítettűnk 1öreg 17l szimplafalút most ezen szeretném lecsorgatni. Birsel volt a próba. Könnyen leégett benne. Alúlra szalma és mérsékelt tüzelésnél semmi kozma. :) Ezért kérdeztem tapasztaltabbakat.
Tudom, hogy versenyre nem kell, nem is ez érdekelt, hanemhogy mégis úgy nagyságrendileg milyen adó összegről van szó értékesítés esetén.
Célozva ezzel a másik topikban zajló főzőengedélyeztetés vitára is.
Bérfőzőnél kimérve, mondjuk alma pálinkát kapok 3 ezer forintért, nyilván ebben már benne van az adó, még boltban akár 15-22 ezret is elkérhetnek 1 literért.