Keresés

Részletes keresés

forgione1 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95507

aromát nem rakott bele,hisz akkor az íz tovább érezhető ráadásul még fél óra mulva is azt büfögöd fel fláá:/

 

 

Évekkel ezelőtt kínáltak olyan pálinkával, ami még 8 óra múlva is "visszabeszélt".

 

Eddig volt, aki azt mondta, hogy ez a sok élesztőtől van, hozzáadott napfénytől, de ezekszerint a mű aromától van?

 

Mi az igazság?

Előzmény: zsoltialeveli (95485)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95506

 

 

 

Sikeres,Pálinkában gazdag Boldog Új Évet Kívánok Nektek!

truffle Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95505

Mosolygós gyümölcsű Boldog Új Évet Kívánok minden topiktársamnak!

 

norris53 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95504

     Holnap már Boldog ÚJÉVET fórumtársak :-)

Előzmény: In Lak'ech (95503)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95503

Istenem! De jó! Már úgy vártam.....

 

( Mind e mellett Boldog új évet mindenkinek, hadd fogyjon az a szesz ma éjszaka!)

Előzmény: sogi01 (95499)
csőbácsi Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95502

B.U.É.K. minden fórumlakónak.

szentöltvíz Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95501

Jó étvágyat:)))

 

BUÉK mindenkinek.

Előzmény: foxrudi (95500)
foxrudi Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95500

BUÉK MINDEN FÓRUMOSNAK!

  Az esti menü Birs,Meggy,Vilmos,Gönci,és Irsai lesz!Váltakozó sorrendben kifúlladáásig!!!

sogi01 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95499

A mai Blikkben!....   "Még nagyobb szabadság a pálinkafőzéshez"

 

"A jövő évtől módosul a jövedéki adó, a módosítások az adminisztráció ésszerűsítését valamint a visszaélések visszaszorítását célozzák. A pálinkafőzés jövedéki szabályozásában például további könnyítések lépnek életbe. Így lehetőség nyílik a látvány-szeszfőzdékben történő értékesítésre, tudományos és oktatási célra pedig adómentesen lehet alkoholterméket előállítani."

Feriba51 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95498

...amit nem nézne...

Előzmény: Feriba51 (95497)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95497

Köszönöm a jókívánságot!

Külön köszönöm a figyelmességet, amit nézne ki az ember egy ilyen marconaképű kollégából:-)))

Tehát BUÉK mindenkinek, és jó nedűt!!!

Előzmény: Mr.Stratos (95490)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95496

   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95484)
öregrobi Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95495

B.Ú.É.K.

snapszmester Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95494

Kedves kollegám, mi már itt vagyunk évek óta, álljuk a vitát és nem menekülunk előle. Ha erősséged a gondolkodás te is ezt teszed.

Előzmény: Törölt nick (95491)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95493

lessz....:)

Előzmény: stapika (95492)
stapika Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95492

" ismerjék fel a gondolkodás erényeit is.....!:)

    Pelda mutatás ként,kezd Te.Miért nem lesz soha neked"szabadkai ízű"birsed?:-)

Előzmény: Törölt nick (95491)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.31 0 0 95491

 

Pálinkafőzési "életem" csúcskategóriájával (bírspálinka, s tényleg "ott van", de a kitűzött célhoz csak kb. 60-65 %-ban) kívánok minden topiklakónak Boldog Új Évet!

Külön kívánom a topik klasszikusainak, hogy a következő évben a gondolkodás veszélyei (valós veszélyei) mellett ismerjék fel a gondolkodás erényeit is.....!:)

A pálesz tuti, hogy nem zavaros....:)))))

Egyszóval: BUÉK!

Mr.Stratos Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95490

BUÉK az összes Pálezstesómnak és a NAV-nak is ! Na meg Feribának is a távolban...!Veletek jövőre ugyanitt ! Jólét : Satu

Oldfox60 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95489

Sziasztok!

 

Tegnapelőtt főztem le a birs alszeszemet. Ma amikor a lezárt üvegből kiöntöttem egy nagyobb edénybe hogy beállítsam a szeszfokot, a szesz szép sárgás színűvé vált. Ez normális dolog? Még nem volt eddig dolgom birsel.

otifoti Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95488

az igaz, hogy régi pálinkakészítő a barátom

Előzmény: zsoltialeveli (95485)
jatti1 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95487

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

jatti

zsoltialeveli Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95486
Na jómegaszontam :)
Előzmény: zsoltialeveli (95485)
zsoltialeveli Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95485
Én egyszer amikor kimagozott szilvából főztem,akkor volt az hogy nem volt karcos.Ahogy kifőtt már' kostolgattuk' is hamar elfogyott..
Szerintem aromát nem rakott bele,hisz akkor az íz tovább érezhető ráadásul még fél óra mulva is azt büfögöd fel fláá:/
Valószínű hogy nagyon jó minőségű volt a cefre,na meg a bor sem vitte rosszirányba valszeg
Előzmény: otifoti (95457)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 95484

    vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95474)
csőbácsi Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95483

Jó estét minden nedü kedvelőnek!

csőbácsi Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95482

Üdv.

Köszönöm a kisegítést a szűrővel kapcsolatban.

cső!

Előzmény: In Lak'ech (95471)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95481

talán azért, mert lenni birtok közel osztrák határ:)

Előzmény: In Lak'ech (95479)
kaktuszpeti Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95480

Hát, hajolni egyre nehezebb.  

Előzmény: In Lak'ech (95478)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95479

Kicsit törni én magyar....:-)

Előzmény: In Lak'ech (95478)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.29 0 0 95478

És milyen egyszerű szerkezet. Jó ötletet adtál. Már csak azt kell mérlegelnem, hogy ahhoz az 50 szem szilváért érdemes-e megcsinálnom. :-)

Előzmény: kaktuszpeti (95476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!