A mai Blikkben!.... "Még nagyobb szabadság a pálinkafőzéshez"
"A jövő évtől módosul a jövedéki adó, a módosítások az adminisztráció ésszerűsítését valamint a visszaélések visszaszorítását célozzák. A pálinkafőzés jövedéki szabályozásában például további könnyítések lépnek életbe. Így lehetőség nyílik a látvány-szeszfőzdékben történő értékesítésre, tudományos és oktatási célra pedig adómentesen lehet alkoholterméket előállítani."
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Pálinkafőzési "életem" csúcskategóriájával (bírspálinka, s tényleg "ott van", de a kitűzött célhoz csak kb. 60-65 %-ban) kívánok minden topiklakónak Boldog Új Évet!
Külön kívánom a topik klasszikusainak, hogy a következő évben a gondolkodás veszélyei (valós veszélyei) mellett ismerjék fel a gondolkodás erényeit is.....!:)
Tegnapelőtt főztem le a birs alszeszemet. Ma amikor a lezárt üvegből kiöntöttem egy nagyobb edénybe hogy beállítsam a szeszfokot, a szesz szép sárgás színűvé vált. Ez normális dolog? Még nem volt eddig dolgom birsel.
Én egyszer amikor kimagozott szilvából főztem,akkor volt az hogy nem volt karcos.Ahogy kifőtt már' kostolgattuk' is hamar elfogyott..
Szerintem aromát nem rakott bele,hisz akkor az íz tovább érezhető ráadásul még fél óra mulva is azt büfögöd fel fláá:/
Valószínű hogy nagyon jó minőségű volt a cefre,na meg a bor sem vitte rosszirányba valszeg
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: