Na, ez az ne fogd vissza magad!Üdvözlünk itt a topicon.Legyen szabad megjegyeznem,hogy itt általában húsevő csúcsragadozók garázdálkodnak,úgyhogy a Pép nikknév némileg visszás: -)))
Én mindenhez a szűkülő szájút használom. Sokkal stabilabb, jobb a súlypontja, nem billeg úgy, mint a gulyásbogrács, követi a háromlábat, stb. stb. Plusz a szűkülő száj és a széles alj miatt az ételek aromája is jobb. (Száj: párolgás, nagy fenék: egyszerre nagyobb felületen éri az ételt a hő.)
halászléhez nyilván a szűkülő szájút, egyéb bográcsos kajákhoz az ún. gulyás bográcsot. Ilyen kapacitású társaságnak célszerű 20 literest venni, nyersen az alapanyag tömege is más, és a keverésre is gondolni kell.
Sziaszotok! A bográcsosoktól lenne az a kérdésem, hogy melyik bográcsot ajánljátok, a szűkített szájú halászléset, vagy a sima gulyásosat? Illetve, hogy mekkorát vegyünk 15-16 nagyétkű embernek?:)
"Amsterdam Krumplipure savanyu kaposztaval Hozzavalok: 6 kozepes nagysagu krumpli, kckara vagva so 5 evokanal vaj 1/2 csesze tejszin 1 kozepes hagyma 1/2 kg savanyu kaposzta, kicsavarva 1 csesze viz so, bors
Fozd meg a krumplit sos vizben puhara. Szurd le, tedd vissza a tuzre, ovatosan fozd, amig szaraz nem lesz - elfozni a maradek levet - de nem eg oda. Krumplinyomoval tord at - adj hozza 3 evokanal vajat es annyi tejszint, hogy habos legyen tole a krumpli.
Egy serpenyoben kozepes tuzon melegitsd a maradek vajat, es parold meg a hagymat rajta, de ne barnara, csak uvegesre. Add hozza a savanyu kaposztat es a vizet. Parold 30-35 percig. Ha elfotte a vizet, add hozza a krumplihoz, keverd ossze.
So, bors izles szerint.
Mas. Amikor meg nem nagyon oreg a krumpli, a voros hejut nem hamozom, csak jol megsikalom. Fozom, teszek hozza tejet (szeretem tejszinnel is, tejfollel is, de nem keverem, egyszerre csak az egyiket hasznalom). Fakanallal torom ossze, maradnak benne csomok - nem baj. Adok hozza aprora morzsolt sult szalonnat, pertezselyem zoldet vagy metelo hagymat.
Meg egy: sult fokhagymas krumplipure
A hamozott fott krumplihoz adom a sult fokhagymat, es krumplinyomoval vagy kezi mixerrel torom ossze. Tejfolt adok hozza, rozmaringot, kakukkfuvet, sot, borsot. Addig keverem amig konnyu, habos nem lesz.
Finom ha majorannaval csinalom kakukkfu helyett, frissel, nem szaritottal.
Tegnap délután,Körös -part,grillezés.Köretnek krumplipüré,kovászos uborka.Kell a változatosság jelszó alatt a sütés előtt,alatt,után leengedtem vagy 6-7 Pilsner Urquelt ,úgyhogy jól sikerült a rendezvény:-)))
Ha iszok nem vezetek,olyankor a nejem a sofőr.:-))
Amikor a hobbyról jövünk haza 10-ből 10-szer át szoktam engedni a volánt:-)))Ha minden igaz ma délután is kiszaladunk egy baráti családdal egy spontán grillezésre.
Horgászni szoktunk,főleg a gyerekek,de az idén én is szeretnék.2 éve lett a holtág horgászvíznek minősítve, azóta komoly telepítések voltak/ponty,süllő,harcsa és egyéb őshonos halak/valamint rengeteg amúr,kárász és sajnos törpeharcsa is van.
Most kísérleteznek egy speciális törpefogóhálóval rítkítani a kis szemétládákat.
Akik rendszeresen etetnek és horgásznak elég szépen zsákmányolnak.
A víz tiszta és jó lágy ,még a pelenkás kisbabák is nyugodtan fürödhetnek benne.Hála a növényevő halaknak hínár és sulyommentes.
A konyhakert csak kb.20 nm.Épp csak a szükséges zöldségeket vetettük/répa,gyökér,paradicsom,hagyma,/A többi fű.Elég azt is hetente nyírni:-)))