Keresés

Részletes keresés

gertibor Creative Commons License 2007.07.21 0 0 2039

Bocs a többiektől. off

Aktívszénnel kezelt pálinka nem lesz tökéletes, ha nagy baja van, de 2x is lehet próbálkozni. Utána célszerű ágyast csinálni belőle, az sokat segít.

Előzmény: comad (2038)
comad Creative Commons License 2007.07.21 0 0 2038
Ja, bocs, nem figyeltem, szóval paprika.
Előzmény: comad (2036)
zsandár Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2037

Na, ez az ne fogd vissza magad!Üdvözlünk itt a topicon.Legyen szabad megjegyeznem,hogy itt általában húsevő csúcsragadozók garázdálkodnak,úgyhogy a Pép nikknév némileg visszás: -))) 

Mi volt az a fagyasztott vörös ital???

Előzmény: Pép (2023)
comad Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2036
Fölül sütőtárcsa, alul wok. Az alma megmagyarázására még várunk!

Előzmény: Pép (2033)
Dydand Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2035
2030. hsz. ;)
Előzmény: Pép (2033)
Pép Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2034
Benntfelejtettük a fagyaztóban:) De felolvast és megittuk! :)
Előzmény: úrnő (2028)
Pép Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2033
Akkor mi? :)
Előzmény: comad (2025)
Pép Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2032
Igen, ez az almás-halászlé. Nem ismeritek???:):):)
Az egy paprika, csak a többi része búvárkodik a halászlében! :)
Előzmény: nagypapi51 (2027)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2031
Istenkém, szolíd lángokádó sárkányokat képeznek arrafelé...:}}}
Előzmény: úrnő (2028)
Dydand Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2030
Comad-nak igaza van, az tárcsa, amit fényképeztél.
Előzmény: comad (2025)
Dydand Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2029
Én mindenhez a szűkülő szájút használom. Sokkal stabilabb, jobb a súlypontja, nem billeg úgy, mint a gulyásbogrács, követi a háromlábat, stb. stb. Plusz a szűkülő száj és a széles alj miatt az ételek aromája is jobb. (Száj: párolgás, nagy fenék: egyszerre nagyobb felületen éri az ételt a hő.)

Üdv: dy
Előzmény: nagypapi51 (2022)
úrnő Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2028

Az utolsó kép... valóban szadista hajlamokra utal......

Előzmény: Pép (2023)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2027
Jó képek, örülnék, ha most is polár kéne a szabadban.
A halászlébe a fáról esett bele az alma, vagy vmi titkos recept, amiről eddig nem tudtunk?
Előzmény: Pép (2023)
gertibor Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2026

Vasárnap nálunk is nagy bográcsolás lesz ca. 30 fő

 

Nem vagyok szadista, de majd készítek és teszek fel képeket. :D

comad Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2025
Az nem wok, te. Hasonlít, de mégsem. Egyébként guszta, meg nyálfolyás meg minden.
Előzmény: Pép (2023)
szysssz Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2024

Nem engedjük!!! :)))

 

Tudd meg, hogy ezen az oldalon nem csupa mazohista ücsörög a gépek előtt!

Viszont úgy néz ki, hogy született egy (újabb) szadistánk. :DDD

 

(azért ne csüggedj, az összhatás nem rossz :)))))

Előzmény: Pép (2023)
Pép Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2023
Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy pár képet a halászléfőzés és a vokkolás élményeiről/végeredményéről! :) Remélem tetszeni fog! :)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2022

Igen!

halászléhez nyilván a szűkülő szájút, egyéb bográcsos kajákhoz az ún. gulyás bográcsot. Ilyen kapacitású társaságnak célszerű 20 literest venni, nyersen az alapanyag tömege is más, és a keverésre is gondolni kell.

Előzmény: Pép (2021)
Pép Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2021
Sziaszotok!
A bográcsosoktól lenne az a kérdésem, hogy melyik bográcsot ajánljátok, a szűkített szájú halászléset, vagy a sima gulyásosat? Illetve, hogy mekkorát vegyünk 15-16 nagyétkű embernek?:)

Üdv: Pép
tuutuu Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2020
Off, főleg, mert én sosem eszem, de én mindig vajjal láttam...:}}}
Előzmény: zsandár (2016)
djz Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2019
Úgy értettem, offtopic :) A receptet köszönöm, elmentettem.
Előzmény: ZsuR (2018)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2018
Hat nem is hulye kerdes - sokfele van am!

Itt egy erdekes:

"Amsterdam Krumplipure savanyu kaposztaval
Hozzavalok:
6 kozepes nagysagu krumpli, kckara vagva
so
5 evokanal vaj
1/2 csesze tejszin
1 kozepes hagyma
1/2 kg savanyu kaposzta, kicsavarva
1 csesze viz
so, bors

Fozd meg a krumplit sos vizben puhara.
Szurd le, tedd vissza a tuzre, ovatosan fozd, amig szaraz nem lesz - elfozni a maradek levet - de nem eg oda.
Krumplinyomoval tord at - adj hozza 3 evokanal vajat es annyi tejszint, hogy habos legyen tole a krumpli.

Egy serpenyoben kozepes tuzon melegitsd a maradek vajat, es parold meg a hagymat rajta, de ne barnara, csak uvegesre.
Add hozza a savanyu kaposztat es a vizet. Parold 30-35 percig.
Ha elfotte a vizet, add hozza a krumplihoz, keverd ossze.

So, bors izles szerint.


Mas.
Amikor meg nem nagyon oreg a krumpli, a voros hejut nem hamozom, csak jol megsikalom. Fozom, teszek hozza tejet (szeretem tejszinnel is, tejfollel is, de nem keverem, egyszerre csak az egyiket hasznalom).
Fakanallal torom ossze, maradnak benne csomok - nem baj. Adok hozza aprora morzsolt sult szalonnat, pertezselyem zoldet vagy metelo hagymat.


Meg egy: sult fokhagymas krumplipure

A hamozott fott krumplihoz adom a sult fokhagymat, es krumplinyomoval vagy kezi mixerrel torom ossze.
Tejfolt adok hozza, rozmaringot, kakukkfuvet, sot, borsot.
Addig keverem amig konnyu, habos nem lesz.

Finom ha majorannaval csinalom kakukkfu helyett, frissel, nem szaritottal.





Előzmény: djz (2015)
djz Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2017
Köszi. Sokak szerint a tejföl szentségtörés. Én is azt használok. :) Az igazi állítólag a tejszín.
Előzmény: zsandár (2016)
zsandár Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2016

Azt a feleségem szokta készíteni:-))

Sós vízben főtt krumpli,margarin,tej, só.Néha tej helyett tejföl.

Előzmény: djz (2015)
djz Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2015
Itt talán hülye kérdésnek tűnik, hogy csinálod a krumplipürét?
Előzmény: zsandár (2014)
zsandár Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2014

Tegnap délután,Körös -part,grillezés.Köretnek krumplipüré,kovászos uborka.Kell a változatosság jelszó alatt a sütés előtt,alatt,után leengedtem vagy 6-7 Pilsner Urquelt ,úgyhogy jól sikerült a rendezvény:-)))

 

 

 

 

tuutuu Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2013
Megfontolandó...:}}
Előzmény: Törölt nick (2008)
zsandár Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2012

Vasárnap főztem.Szombaton dolgoztam.Jövő héttől viszont szabadság, úgyhogy "rámegyek a tűzrőlpattanásra".

Előzmény: nagypapi51 (2010)
zsandár Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2011

Ha iszok nem vezetek,olyankor a nejem a sofőr.:-))

Amikor a hobbyról jövünk haza 10-ből 10-szer át szoktam engedni a volánt:-)))Ha minden igaz ma délután is kiszaladunk egy baráti családdal egy spontán grillezésre.

 

Horgászni szoktunk,főleg a gyerekek,de az idén én is szeretnék.2 éve lett a holtág horgászvíznek minősítve, azóta komoly telepítések voltak/ponty,süllő,harcsa és egyéb őshonos halak/valamint rengeteg amúr,kárász és sajnos törpeharcsa is van.

Most kísérleteznek egy speciális törpefogóhálóval rítkítani a kis szemétládákat.

Akik rendszeresen etetnek és horgásznak elég szépen zsákmányolnak.

A víz tiszta és jó lágy ,még a pelenkás kisbabák is nyugodtan fürödhetnek benne.Hála a növényevő halaknak hínár és sulyommentes. 

 

A konyhakert csak  kb.20 nm.Épp csak a szükséges zöldségeket vetettük/répa,gyökér,paradicsom,hagyma,/A többi fű.Elég azt is hetente nyírni:-)))

Előzmény: eMM (2009)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2010

Ha ő A zsandár, akkor a többinek pofa súlyba! :))

Sztem szombaton főzted, jól gondolom Zs.?

Előzmény: eMM (2009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!