Keresés

Részletes keresés

joevagyok68 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12900

MIért mennyi az annyi (vezérlő/digithőfokszab-ók  fogyasztása)??

 

Őszintén szólva tényleg impozáns a vezérlő szekrényetek....(Te,Holicse,Gányoló)

De a digit hőfokszabályzók árán kívül, pont az riasztott el tőlük, hogy  használaton kívül  - mikor nem megy a kazán -   feleslegesen  fogyasszák az áramot.

 

Vagy mikor nem megy a kazán a vezérlőt kikapcsoljátok ??

Mondjuk ez csak akkor lehet , ha a szobatermosztát köre (gázkazán/pufi választó relé ), külön áramkörön van.........

 

Mivel nagyon aktuális a dolog -(vezérlés a vegyeshez/pufihoz, hisz lassan itt a fűtési szezon)- pont jókor linkelt be spucc olvtárs a kapilláris termosztátok fellelhetőségét a 12842-es hozzászólásában...

Jövő héten veszek is gyorsan vagy 3 db-ot.........nem lesz olyan "látványos", de legalább  olcsóbb , és nem fogyaszt annyit. :-)

 

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (12892)
josi 93 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12899
Heló!
Nem nagyképűségből(na kicsit abból is:) )
Több mindenhez értek én azon kívül mint amit gondolna rólam bárki is. A forrasztással meg nincsenek gondjaim:) elvégre is tanulom:) Motorom meg nincs. Valószínűleg nem is lesz. 50 ccm csak a faluba elég, de ott meg akkorák a távok, hogy elég a bicó is.

Na szereztem kölcsönbe egy ilyen t... gazdaságoshoz hasonló hegesztő trafót(700W névlegesű vas, 2-es primer, 3-as szekunder- tehát egy jobb féle mikró trafójával azonos teljesítményre) Mit ne mondjak az én nem hegesztésre készült trafóm brutális teljesítményű ehhez képest. Köszönő viszonyban sincsenek. Nekem valahogy kevés az a 45 volt az ívgyújtáshoz de az a fránya érintésvédelem. Tehát ehéz az ívgyújtás.

De utána szépen dolgozik. Így már tényleg elhiszem hgy csövet is körbe lehet hegeszteni trafóval is. Csak nem 130-és 200 amper közötti áram erőséggel:) (ugynis az enyém kb ennyit ad le)

És rájöttem arra is, nem vagyok egy reménytelen eset. Meg megértettem miért lehet hegesztő az, aki már kőművesnek se jó.(bocsánatot kérek azoktól akiket sértek eme kijelentésemmel). Ugyanis csak gyakorlat kell hozzá. Még anyagismeret se aoknak, akik cégnéldolgoznak,mert csak eléjük rakják a vasat, aztán össze kell gyógyítani. Ott a főnöknek kell az anyagismeret, hogy mit adjon a munkásnak.

Na hosszú szöveg és OFFolás vége. :):) Ha visszajön ismét a net még el is küldöm:)




Egyetértek david 559 -cel az előbbi kijelentésében, miszerint ijesztő az a sok hsz. De lehet szelektálni, nem kell elolvasni pl az ojlyan hsz-eket,mint ez is amit most írok:) és rögtön kevesebb. De ehhez kell a szelektív látás tehetsége:)
Előzmény: spucc (12894)
david559 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12898
Ezek a dolgok már sokszor le vannak írva itt is, meg a puffernél is. Leírások, rajzok, költségkalkulációk stb-stb. Tessék visszaolvasni! Ijesztő a ~13000 hozzászólás, de megéri.
Előzmény: acee79 (12896)
josi 93 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12897
Szia!

800liter????????????????????????????????? Nekem 1500 lesz:) a kazán pot ugyanez. Ha azt is most vettétek, megmondanád ennyiért???


A közepes radiátorok alatt mi értesz? Van akinek a 600*1200 a közepes, van akineka 2* ekkora. Az se mindegy hogy mondjuk dk 22 (2 soros két oldalon konvektorlemezzel) dkek 33 három soros. Inkább számold őket össze kW-ra és azt is írd ide.

Termofejek vannak a radiátorokon?

Hát ekkora kazán puffer párosításnál(ha a kazánt a házra méreteztétek) a pufi tényleg csak azért lesz hogy ne kelljen folytani a kazánt a két megrakás közt, amikor a ház nem kér hőt. Egyébként ekkora kazánra 1850 literes pufi kellene(50 liter puffer /1 kw kazán telj.) Ezt úgy felforralja mit a huzat!!!(szvsz)

2 szivattyú alatt szerintem nem úszod meg. Még akkor se ha T idommal kötöd be a puffert. Vagy az egyik T idom helyére teszel egy 3 utú keverő szelepet, a szivattyút meg a kazán és a puffer közé a visszatérőbe. Így mikor a lakás kér hőt(nyitott termofejek, ergo kicsi a nyomás különbség a radiátorköri előre-,visszamenő közt) a 3 utú szelep nem enged a pufiba meleget. Mikor viszont nagy a nyomás különbség, tehát zárnak a termofejek, nem ér hőt a lakás, nem tud forogni a víz a rendszerben akkor meg a kazánkört kergeti a szivattyú.

De lehet ez nem is működő képes. A radiátorokhoz az előremenőbe kéne rakni a szivattyút, hogy átNYOMJA vizet a radiátorokon, ne át átSZÍVJA. Tehát mégis két szivatttyú kell. Amúgy forintosítva a dolog ugyanannyi szerintem alkatrész ügyileg, csak később jelentkezne fogyasztásban. Az előbb leírt (valszeg működőképtelen) verzió kevesebbet fogyasztana...


A radiátor köröd mijen csővel megy? Mert ha öt rétegű, én azt a bekötés módot ajánlanám amiről van fenn valahol rajz a hsz-eim közt.

Ja és még esbéről szó se esett. Pedig az is kell. Legalább a kazánkörbe, hogy ne kondenzálódjon a kazán. Mert szétrohad.

És a sok egyéb ketyere kis bisz-basz amiről az ember nem is gondolta volna hogy egyáltalán létezik, nem hogy neki még kellis olyan, attól meg lesz a sokkkkk a kasszánál fizetéskor(tapasztalat)

Elég sokat írtam,mivel félórát vártam a net visszatértére. De ez még mind semmi abból amit tudni kell egy ilyen rendszerről.

Ezért ajánlanám a pufferes faelgázosítós és perzse ennek a fórumnak az elolvasását. Én a pufisat elolvastam, meg ennek a felét(ami most valszeg már csak az 1/3 -a a teljes terjedelemnek). Innen tudom amit tudok. Csak sajna semmi időm olvasni. Meg a blogomat se tudom szerkeszteni, arra sincs időm. Lehet ha 28 órából állna egy nap az se lenne elég.

Ja és üdvözöllek a topicban:)
Előzmény: acee79 (12896)
acee79 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12896
Üdv. Érdekelne, hogy milyen költségkímélő megoldás létezik egy 37 kw-os Celsius kazán (7 közepes radiátorral) és egy 800 literes puffertartály bekötésére. A cél az lenne, hogy minél kevesebb elektronikus alkatrész felhasználásával építsünk rendszert, amely először a radiátorokra dolgozik, aztán a pufferre. Persze a megfelelő biztonsági megoldásokkal együtt. A hozzászólásokat előre is köszi. (Ja, és a gravitáció szóba sem jöhet)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12895
Köszi !
A második és a harmadik kérdésre gyorsan tudok válaszolni.
A Laddomat még nem megy , elektromosan nincs is bekötve.
A puffer teteje viszonylag hamar melegszik valószínűleg nem a hővezetés miatt
megy át a hő. A váltószelep az motoros de még ezen sincs áram. A leírása szerint
áram nélkül az alaphelyzete A-AB. Szerintem jól van berakva többször is megnéztük.
A típusát nem tudom ,valami Olasz csoda. Az EBAY-en vettem. De egyébként vadi új.

A csöveket most nem tudom végigtapizni. Késöbb újra jelentkezem.
Előzmény: spucc (12888)
spucc Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12894

Szia Josi!

Amikor én olyan korú voltam, mint Te, nagy eredmény az volt, ha be tudtam állítani a láncfeszességet a Csepel 125 motoromon. (sűrű káromkodások közepette)

És egy haver Simson 50 ccm motorjánal lámpatestét megforrasztottam benzines forrasztólámpával, kb. 0,3 kg ezüsttel, (csak nyelte, csak nyelte..); ezt tudtam "szerezni", .....No, ennyi jutott az szembe a rézcsövedről, meg a színes fémekről, mégha kicsit off is...

A szerlőd meg örülhetne, hogy ilyen megrendelője van, aki ennyire széles körben tájékozott, mint Te!
Sok felelősséget leveszel a válláról, és vszeg sokat tanult tőled, csak nem vallotta be.., különben is az isten mentsen meg az olyan világtól, ahol a kizárólag szerelők az urak!
Előzmény: josi 93 (12891)
tamás40 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12893
Szia.Köszi a válaszod a lignittel kapcsolatba.
Előzmény: joebazi (12676)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12892

Ne idegesíts! :-)

 

Persze hogy néztem, ezért akarok máson "spórolni". :-)

Előzmény: joevagyok68 (12886)
josi 93 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12891
Ja a Szia kimaradt:)
Kösz az ajánlatot, nem mondom h kell mert úgy se lesz belőle semmi:) Csabától is ezért kértem néhányszor elnézést, mert megbeszéltük h mi kell, tegye félre, aztán a szerelőm azt mondta ne vegyük meg, mert szerinte használhatatlanok. Szülők meg persze rá hallgatnak. Végül is övék a zs.

De azt szeretem nagyon mikor a szerelőm mindig lehülyéz. Lehet nem tudok annyit mint Ő de azé'r mégis..... Tudom azt szeretik, ha a megrendelő semmit se konyít hozzá,és szabad kezet kapnak.
Heló.
Előzmény: spucc (12889)
josi 93 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12890
Na köszönöm szépen hogy mindenkinek ez a véleménye a fiatalokról!!!!!!:):):):):):):) Én alapjáraton nem bulizom és nem piázom. Mald pont most mikor megvagyok fázva:):):):) Csak nálunk estem negyed 10 után nem lehet gépezni,meg az időtájt már a szokásosnál is rosszabbul látok:)

Egyébként meg nekem már fel ajánlotta Csaba a segítségét anno mikor soxor elnézést kértem tőle, csak Ti nem értettétek h miért.:):):)

De akkrois hogy a francba tekerjem akorára a csövet?? Hiába is szereznék kisebb házat neki, mert abba még úgy se férne el. Inkább ebbe kellene valami hőtárolásra képtelen kitöltő anyagot tenni, ami a vizet se veszi agába. De ezt már leírtam. De azt se mondtátok hogy hülye vagyok meg azt se hogy nem. Talán majd most:)
Előzmény: spucc (12889)
spucc Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12889


Szia Josi!

"Ha a szerelőmnek sincs vmi speckó szerszáma rá";
szerintem konzultálj Csaba110 -el, biztos hogy segíteni fog!

És közben, míg Te valószinüleg szombat este buliztál, arra a következtetésre jutottunk, a gyári kialakítású külső hcs-t kell megvalósítani, punk-tum.

Addig is, míg újra energiát gyűjtesz, kösd be vízcserésre, jelzőpohárral, és vízórával. (utóbbit kapsz tőlem, ka kell.)
Előzmény: josi 93 (12887)
spucc Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12888
"...puffer felső harmada kb. 40 fokra felmelegszik.
Ekkor a váltószelep Ab-A állásban van..."

Akkor, ha jól értem, az a gondod, hogy gázfűtés esetén miért megy egy csepp meleg is a puffer felé, amikor CSAK a fűtés fele kéne, hogy menjen?
Jogos elvárás, a rajz alapján.

1. milyen az a váltószelep ? Tudnál erről bővebbet?
"váltószelepet egy csőtermosztáttal szeretném váltani"; akkor ez egy motorral is ellátott/ellátható szelep?
És BIZTOS, hogy úgy, ahogy rajzoltad, /AB, A, B,/ van bekötve? Ha mégsem, ha csak egy kicsit is átereszt B-A irányba, akkor minden világos. A szelepen az ütközőfedlap /ha van ilyen/ ; jól áll?
Az én szelepemről utólag, KÍVÜLRŐL ember nem modaná meg, hogy van bekötve. Csak hő - tapogatással lehetne...

Kitapogattad az egyes csőszakaszokat a felfűtés során, hogy honnan-hová megy a meleg?

2. Laddomat mit csinál közben? Kitapogattad ezt az ágat is, időben követve?

3. A hő VEZETÉS, ami nem azonos hő áramlással, néha meglepő dolgokat tud eredményezni.
A hővezetés végül is IDŐ kérdése. Ha azonnal indul a dolog, akkor áramlásról van szó. Ha lassaban, akkor szivárgás, ha csak több óra után, akkor vezetés.
Bár hő vezetéssel az egész puffer felső harmada átmelegedne?? Egy csőszakasz simán, de egy puffer? Ez már sok lenne, tény.
Ezt is gondold át.

Előzmény: Törölt nick (12884)
josi 93 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12887
Sziasztok!
Nem sikerül a rézcsövet feltekerni:'(:'(:'(:'(
Ha a szerelőmnek sincs vmi speckó szerszáma rá, akkor megpróbálkozom a ts 130-at kicseréltetni egy caleffire.
Árban ugyanaz mint a ts 130. Ha jól rémlik.

Ja a feltekrésnél az a baj állt elő, hogyaz első két menet tök fasza let, olyan amijennek elképzeltem, a második kettő pedig megtört mint a Titanic:) (tom rossz példa) aztán visszaraktam a husik és zöldségek társaságába.
joevagyok68 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12886

Miért, mennyit megy egy nap a HMV "gyártó" keringetőd???

1-2 óránál biztos nem többet ......

Vagy igen ?????

Számít, hogy 50 vagy 25 W a fogyasztása ?

 

CSak kiváncsiságból, de nézted, hogy a "kazán/füttés" vezérlőszekrényed sztandbály állapotban mennyit "fogyaszt" ???

Előzmény: Blue_Sky_007 (12865)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12885
kép
Remélem a kép is megvan most már
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12884
Tisztelt Fórumtársak ,
Tegnap be lett kötve a képen látható rendszer.
Az a problémám ,hogy amikor a gázkazán megy (zöld színű) akkor a sárgával jelölt
szakasz illetve a puffer felső harmada kb. 40 fokra felmelegszik.
Ekkor a váltószelep Ab-A állásban van ez az alaphelyzete egyébként is.
A váltószelepet egy csőtermosztáttal szeretném váltani ami pont a sárga szakaszon
lenne. Tehát amikor a vegyes megy és meleg a puffer teteje akkor váltson AB-B
állásba és ekkor a gázkazán ki legyen zárva. Viszont ha meleg a cső akkor is átváltana
ha még a gázkazán megy.
Mi lehet az oka ennek a melegedésnek? Talán gravitációs keringés?
Vagy az egész elgondolás rossz?
Köszi előre is a válaszokért
Mumaly Creative Commons License 2010.09.12 0 0 12883
nekem sem! De ugyan így oldottam meg.Fölülre lemez, ahogy a kolléga is említette.
én 8mm vastag vaslemezt 'faragtam' oda.

ja és gombok: tallózás.. Feltölt Mehet
??
Előzmény: puskaspisti (12879)
spucc Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12882

Mert a legvégén biztos kihagytad a beszúrás gombot
Előzmény: Mumaly (12877)
puskaspisti Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12881
de ezzel a szorzóval a kéményre számold!!
Előzmény: kormi07 (12880)
kormi07 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12880

Akár igaz is lehet, de szerintem a füstcső mérete sem mindegy...ennek a kazinak asszem 130-as füstcsöve van, az kb.133cm2, az ajtaja meg kb.30*30, az meg 900cm2...ez olyan 6,5-ös szorzó...nem csoda, hogy nem akar kimenni a füst.

 

Holnap csinálok egy képet róla.

Előzmény: puskaspisti (12876)
puskaspisti Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12879
nekem nem ez van....az szerintem régebbi...
Előzmény: Mumaly (12878)
Mumaly Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12878
nézd itt:

http://images02.olx.hu/ui/4/15/57/1265878603_73190857_2-Solid-plus-ontotvas-kazan-35kw-Termomax--Siofok-1265878603.jpg
Előzmény: Mumaly (12877)
Mumaly Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12877
Nem tom mér nem megy a kép?
Előzmény: Mumaly (12875)
puskaspisti Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12876
szia.

köszönöm....holnap tesztelem:)

Akkor igaz lehet amit a kéményseprő mondott?
A kémény keresztmetszetének a 1.5x lehet (max) az ajtó mérete?
Tehát 20x20 a kémény, akkor 30x30 lehet (max) az ajtó...
Előzmény: kormi07 (12874)
Mumaly Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12875
Hali! Ezzel én is próbálkoztam.
Sajnos képem nincs de szemléltetésnek it van ez:
kormi07 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12874

nincs megoldás a solid plussal rendelkezőknek,
visszafüstölés ellen?!

 

Szia.

 

A családban van egy ilyen szerkezet, azzal annyit sikerült csinálnom, hogy a füstterelő lemezt kidobtuk belőle, és a tüzelőnyílás felső 1/3-át egy lemezzel eltakartam, ezenkívül az alsó ajtót le kell zárni, ha rakod(nyilván a többinél is).

 

Így se lett tökéletes, de használhatóbb...ha meg tudod gyorsan rakni, akkor nem füstöl vissza.

 

Az a hátránya, ami az előnye - nagyon nagy a tüzelőajtó, így könnyű pakolni, viszont nem elég a kéményhuzat, hogy kivigye a füstöt.

Előzmény: puskaspisti (12819)
Csaba110 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12873
Ha nagyon fől helyezi a kiömlő vezetéket akkor meg hatástalan lesz a hőcserélő mert csak a csőkígyó fele fog a forró vízbe érni, szerintem
Előzmény: spucc (12868)
Csaba110 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12872
oké rendben.
Előzmény: Blue_Sky_007 (12871)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 12871

Köszi. Írd rá a nevem és kontaktolunk, ha arra járok.

Előzmény: Csaba110 (12870)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!