Keresés

Részletes keresés

hurkamáj Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4568

Küldtem E-mailt!Várom válaszod!Köszi

 

Előzmény: bobo77 (4566)
szkamil Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4567
Szia! érdekelnének az árak, email nyilvános!
Előzmény: bobo77 (4566)
bobo77 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4566

Üdv Thor!

 

Hallgass a fiúkra,meg rám !

Ne vegyél solingent.

Vegyél dicket,swibót,victorinoxot!

Ha jó cucc kell azt nálam megtalálod !

Írtam üzit priviben.

Előzmény: Tor I. (4558)
szkamil Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4565

Maradj a KDS-nél!!!!!  Üdv. kamil

Előzmény: Tor I. (4558)
csampilampi Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4564

Kaparókésnek jó :) az acél meg kertajtót peckelni :) másra nem jó :)

Előzmény: Tor I. (4558)
Kihívó Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4563

Ahogy írtad                           Én nem szoktam a levét vissza locsolni, lemossa a sót.     

Akkor  azzal a lével mit csinálsz amikor ellepi a  terméket?

HAGYOD ABBAN ÁLLNI?

Előzmény: oldci (4555)
hurkamáj Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4562

Hali Mindenkinek!

Igazán régen jártam a fórumon de azért bele-bele néztem.Örülök .hogy bővültünk.

Tetszik ,hogy lehiggadtak az indulatok,és a kérdésekre nyugodt hangvételű ,tapasztalatból írt válaszok vannak.

Mindenkinek egészséget,boldogságot,vágásokban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Tor-nak:Nem kellene azokba a "solingen"késecskékbe belevágni.

Zernovics Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4561

Úgy látom nem kaptál választ.

 

Baromfi és nyúl kábítására lett gyártva,  bár lehet, hogy egy malacot meg lehetne szédíteni vele.

 

Előzmény: albinolynx (4507)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4560

Szia !

 

Megmondom Neked őszintén, én nem adnék értük egy fillért sem.

Elég régóta adok ( többnyire ingyé ismerősöknek)  és veszek  késeket, és találkoztam már ezekkel is, bár azok fa beütésű markolatúak voltak.

Olyan, hogy Solingen , mint márkajelzés nem létezik.

Nekem olyan " húskombinátos " beütést sugallnak.

 

A KDS készletedet szerintem meg se közelíti!!!

Nézd meg azt az acélt. Én biztosan nem húznám végig rajta a késemet. Igénytelen.

 

 

2000-4000 HUF közt fényévekkel jobb minőségű késeket vehetsz.

 

Előzmény: Tor I. (4558)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4559

Persze, ne viccelj , örülök , hogy leírtad  :)

Előzmény: albinolynx (4557)
Tor I. Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4558

VANNAK FORGALOMBAN FELÉNK ILYEN TIPUSÚ SOLINGEN KÉSEK SZERINTETEK EZEK EREDETIEK????????????????????????NÉZEGETTEM ŐKET EGYBE VANNAK!!!!!!!!!!!

 

 

                                      

albinolynx Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4557

Igaz nem engem kérdeztél, de talán megfelel a válaszom.

 

A patron gyutacsát az ütőszeg üti meg. Ezt húzod hátra, mikor felhúzod a szerkezetet ("élesíted"). Lecsavarod a fej részt, közepén kell látnod egy pici furatot. Az ütőszeg végét kialakítástól függően látod, vagy nem látod. Lényeg, hogy azon a pici furaton keresztül "üt".

Előzmény: Zernovics (4556)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4556

És azt meg tudod mondani, hogy magát, a patront azt mi üti meg ?

 

Előzmény: Butcher88 (4545)
oldci Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4555

A sózás a víz elvonás alapján tartósít, az az szárít. Így a sózott termék tovább eltartható mint a pácolt. Ám fogyasztás előtt valóban ásztatni kell, mert marha sós tud lenni . Ha pác ha só mozgatni kell. Ha sózott át kell dörzsölni pótolni a leolvatt sót. Én nem szoktam a levét vissza locsolni, lemossa a sót. 

A pácolás kényesebb tartósítási mód. Egyszer nekem is romlott meg kötözött sonkám. Pedig ugyan úgy csináltam mint máskor.  

Előzmény: Kihívó (4552)
Cross80 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4554

Bocsánat HÚSVÉTKOR

 

Cross80 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4553

Hali

 

Nekem Hústvétkor járt így egy barátom Ő is összevissza sózta a húst és utána meg Húsos láda pácléba tartotta 3-4 hétig!És csak nézegette!

Pedig azt a mennyiséghez ami a pácsó csomagolásra volt írba betartotta!

És még fecskendővel is beszrút páclevet  a csontok mellé!

Ő is Solventbe vette Fűszerezett Pácsót!

De ennek szerintem nincs jelentősége ,hogy hol veszed!

 

Persze forgatni kell a húst!

Előzmény: Kihívó (4552)
Kihívó Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4552

Szia!

 

Azért kérdezem mert Tavaly haverom csinált és megromlott a hús!Sózásba így hidd el!

Mindenféle páclével kezdte és olyan büdös lett 3hét után,hogy kuka!

Egyszer sem forgatta sokak szerint ez volt a probléma!

Pedig valami Fűszerezett Pácsót vett a Solventbe!

A másik haverom is csinált az meg ehetettlen volt olyan sós lett!

Pedig 1napig volt a vízbe!

Fú istenem de rossz volt!

Szóval ezért kérdeztem volna van bizonyos eljárás,hogy bizonyos húősmennyiséghez mennyi só kell!Szalonna  Sonka stb gondolok!

És forgatni is kell ugye?

Meg azzal a lével amit enged az a vérest leönteni vagy mit kell vele csinálni!??

Előzmény: oldci (4551)
oldci Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4551

Ne csinálj ebből ilyen nagy gondot! Vegyél 2-3kg sót a legolcsóbb is jó, nem kell párolt tengeri.  Választasz egy edényt amibe sózol. A sózandó termék egyik oldalát bedörzsölöd sóval. Modjuk a bőrös oldalát. ezen nem fog olyan túl sok só megálni. Ezért az edény alját is meghintheted egy jó marék sóval , majd rá rakod a sóval bedörzsölt felülettel lefele. Utánna minden oldalát bedörzsölöd sóval, A császár oldalát se hagyd ki!  A sonkában lévő csontok mellé nyomj sót bátran. Ha a só leolvadt pótold. Ne tartsd túl hideg hejen ,mert a só nemfogja átjárni!

Ha merült még fel benned kérdés , konkrét . Kérdezz rá. 

Előzmény: Kihívó (4550)
Kihívó Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4550

Sziasztok!

 

Kérhetném a segítségeteket?:)

Nem kasptam választ a hús sózásra pontosan hogy is álljak neki mennyi sót tegyek bizonyos hús mennyiséghez stb!Mikor a hús levet enged akkor  azzal a véres lébe hagyjam vagy pontosan hogy csináljam?!

Teljesen Amatőr vagyok!:(

Válaszotokat köszönném!

farkasbi Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4549

Szia, telefonszámom ismert hivjál fel lehet hogy tudok segíteni.

 

Üdv Balázs

Előzmény: meatlaci (4548)
meatlaci Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4548

Üdv. Mindenkinek! Látom sikerült 125-ös klipszet találni. Én k 200-asat keresnék,ha tud valaki,akkor írjon! Köszönöm!

farkasbi Creative Commons License 2012.01.10 0 0 4547

Király!!!

 

Tudnál nekem küldeni egy ruddal? Természetessen pénzért. Megadom a telefonszámomat csörgessél meg hogy tudjunk beszélni róla. 06-30-477-48-24.

 

Sgítségedet előre is köszönöm.

 

Üdv Balázs

Előzmény: karijó35 (4540)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4546

Jó a blitz, csak  az elsütőkar visszahúzását megoldhatták volna igényesebb módon. Tettek rá egy rugós karikát, ami be van vágva. Ha a bevágás véletlenül az elsütő karhoz fordul, akkor ki tud akadni.  Mikor megjött nekem postán, azt hittem elájulok, hogy a németek ilyen slendriánságot csinálnak. A Dick egészen más kategória, azon úgy van megoldva, mint a JP2-n, rendes csavarrugóval, korrektül megvezetve az egész elsütőkar.

Előzmény: Butcher88 (4545)
Butcher88 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4545

Megmondom őszintén,én múlt héten kaptam és most próbáltam egy 160kg mangalicán.

Nem tudok rá semmi rosszat mondani,haverom ilyet használ már vagy 10 éve és hibátlan.

Igazi német szerkezet,mindenképp jól jártál!!!

Én a JP-t nyüstölöm,ez csak úgy kell,hogy legyen :-)

Előzmény: Zernovics (4541)
albinolynx Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4544

Igen, mert a legfontosabb a BIZTONSÁG!

 

Szemüveg nélkül még kikapcsolt helyzetben is tilos ránézni!

(Drótkorong esetén még rágondolni is tilos szemüveg nélkül!)  (:

Előzmény: albinolynx (4543)
albinolynx Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4543

Nekem van egy olyan szerkezetem a műhelyben, hogy egy 3F

1.5kW villanymotor (1.440f/p), a tengelyén egy 160mm-es tokmány.

Ebbe szoktam befogni rúdra szerelt drótkorongot, filckorongot.

Taglószeget tisztítani is tökéletes. Én személy szerint nem értek a 

késélezéshez, de fater a filckoronggal + pasztával szokta polírozni a 

kések élét. Ilyen multi eszköz.

Be lehet fogni a taglószeget is akár, majd vászonnal finoman lehúzni.

Előzmény: Zernovics (4542)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4542

Szia !

 

Köszönöm Neked is.

Tisztítószereket még nem vettem hozzá, bár van a dobozában egy kis kefe, de az önmagában nyilván nem elég.

Valamit szerzek hozzá minden képpen.

Előzmény: albinolynx (4539)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4541

Szia !

 

Nagyon szépen köszönöm , hogy válaszoltál.  

Egy az egyben ugyanolyan az enyém is, mint a Tied.

Meg vagy vele elégedve?

Zajosabb mint az JP, az ma kiderült számomra, de majd az idő úgyis igazolja, jó boltot csináltam e azzal, hogy megvettem.

 

 

 

 

Előzmény: Butcher88 (4538)
karijó35 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4540

Szevasz nekem van k125-ös klipszem.

Előzmény: farkasbi (4524)
albinolynx Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4539

A konkrét típus nem ismerem, de a jugoszláv is ilyen.

Koppig betekerni azért nem tudod, mert nincs a patron peremének

egyik félben sem üléke. Szintén köp néha 1-2 "szikrát" és a taglószeget,

rugót, gumit beköpi lőporral. Meg kell tisztítani és lefújni. Többen ajánlották

a ballistolt,  vagy fegyverolaj. Szerintem annyi a lényeg, hogy amivel kened,

ne legyen savas kémhatású. 

Előzmény: Zernovics (4537)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!