Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95578

És nem lehetett,hogy az első tisztázásnál felhasználtad a javát,a végére meg maradt az összes gyenge alszesz?

Előzmény: moker (95575)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95577

" de a felhozataltól ez a dolog független."Nem független,mert az ott jelenlevő pálinkák között kell dönteni,kiosztani az arany,ezüst,bronz fokozatot.Nincs egy etalon,ami felett minden arany,ezüst vagy bronz,a megítélés szubjektív,egyáltalában nem biztos,hogy ha a zsüri más összetételű,nem Te viszed el a pálmát.

"Csalódott azért vagyok, mert bizonyossá vált, hogy 2013-ban nem dolgoztam hibátlanul."Ez meg hülyeség,illetve akkor igaz,ha a Tisztelt zsüri főzési,vagy cefrézési hibára hivatkozva minősítené vissza a pálinkádat.Ebben az esetben viszont a bronz fokozatot sem érnéd el.

Előzmény: faesztergályos (95569)
csalitos Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95576

   Minden nap be van linkelve a linkgyűjtemény (sogi1). Itt megtalálsz mindent, tanuljál. A pár mondatod arra következtet, hogy több hibát is véttesz.

Előzmény: moker (95574)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95575

Nem egy edényben volt. 2 és 5literes müanyagban.

Előzmény: obsitos3 (95573)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95574

Az a helyzet,hogy ez anyu cefrélye.Nem lett semmi ilyesmi sinálva!Az alszeszt sem szoktam higitani.35fokig engedem folyn,ez szokott egy kicsit opálos leni.Ez után ami folyik azt külön és hozzá rakom a következő finomitáshoz.Ezt 20fok alá engedem egy kicsivel.A pálinlát szoktam 51-52fokra higitani.A cefrén nem vettem észre semmi furcsságot.Na mindegy ez most már ilyen  lesz.Én meg megtanulok jól cefrézni.Az én cefrém sem úgy készült ahogy le van írva meg ahogy a forúmon olvasom.Köszönöm,hogy probáltatok segiteni.

Előzmény: csalitos (95567)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95573

A 60 l alszesz egy edényben volt?Másként:biztosítva volt,hogy a két felöntés azonos minőségű,azonos alkoholtartalmú volt?

Előzmény: moker (95566)
vnorbi81 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95572

Sziasztok B.U.É.K. mindenkinek. Segítséget kérnék narancsot szeretnék cefrézni. Mit szóltok ehhez az élesztőhöz:  Fajélesztő | www.palinkaust.hu | A pálinkafőzés hobbi - nem bűn!   Nem reklámozni akarok csak érdeklődnék hogy van e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Szerintetek kell a narancshoz napfény?  

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95571
Na,hogy Te mennyi címet fogsz most kapni!-)
Előzmény: faesztergályos (95569)
Babar66 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95570

Nekem jól cefrézett , időben lefőzött (7-10 nap) cefrékből készült alszeszek estén is el kell vennem az 1 százalékot (mindig), jelen esetben ez 0,3 liter lenne, szóval 0,5 l nem veszélyesen sok, ha egy kicsit nem volt tökéletes a cefre. Márpedig, ha hetven akárhány százaléknál opálos, akkor az gáz.

Üdv!

Előzmény: sogi01 (95564)
faesztergályos Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95569

Hello!

 

Hát az igaz, hogy nem ismerem, de a felhozataltól ez a dolog független. Nem szemrehányásként írtam, hogy miért csak Bronz lett. Csalódott azért vagyok, mert bizonyossá vált, hogy 2013-ban nem dolgoztam hibátlanul. Az email címem publikus, ha elküldöd a lakcímedet, postázok neked a 2012-es produktumaimból olyan minőségűeket amik, bármilyen felhozatal mellett megállják a helyüket.

 

Üdv

 

           Dóra Attila 

Előzmény: Törölt nick (95553)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95568

Inkáb elöntök 0.5litert mint,hogy benne maradjon az a techokolos íz és szag!De most auto ablakmósó lett belőle.Törkölyből is lett ablak mosó.Ezt is a forúmon olvastom.

Előzmény: sogi01 (95564)
csalitos Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95567

   Feladtad a leckét, nem mondom! A cefrézéstől mindezidáig lehet a hibát keresni. Mit cefréztél, hogyan, hogy zajlott az erjedés, használtál e kozmás olajszűrőt, a cefre minősége, ecetes?, pinpós?, nyúlós?, hány fokosra állitottad be az alszeszt. Tőmondatokba, talán megleljük a hibát.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: moker (95561)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95566

Igazából 60liter alszeszem volt de csak kéttszerre tudom finomitani.A tegnapi finomitásnál nem volt semmi probléma. Az O.K. Kezdő főzös vagyok de így még nem jártam.

Előzmény: sogi01 (95563)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95565

Persze az opálosodástól a kevesebb se mentené meg..... ott valami nagyon nagy baj van.

Előzmény: sogi01 (95564)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95564

Ja és 30 literből 0,5 litert elöntesz???? Ezmár sok!

Előzmény: moker (95561)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95563

Szerintem a cefrével  nem kicsi baj  volt.

Előzmény: moker (95561)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95562

Na ettől kíméljen meg jó Isten ebben az évben!

Előzmény: moker (95561)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95561

Elnézés a fogalmazásért.Pontossan 30liter alszeszt finomítok és miután elkezd folyni abből 0.5litert kiöntöttem(réz eleje és előpárlat).Miután eltünt az a technokolos szag azt egy tiszta edénybe folyatom ami 73fokos.Na ez folydogál opálossan.

Előzmény: csalitos (95560)
csalitos Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95560

   Valami bezavar, mert nem lehet tudni, hogy mit csinálsz? Cefrét nem, csak az alszeszt finomitod. Mi az a 30L? Mit és miért vettél el jó 1/2L-t? Próbáld meg összefogottabban, érthetőbben megfogalmazni, mert igy csak találgatni lehet.

   Minden jót.

   Józsipapa

 

Előzmény: moker (95559)
moker Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95559

Szevesztok!Ki tudja,hogy vegyes gyümölcs cefret  finomitok 30L tettem fel és egy jó 1/2L vettem le és opálossan jön 73fokon.Lassan melegitem,nem is hütöm gyorsan.Tegnap úgyan ebből az alszeszből nem volt semmigond.Mitől van ez?Vagy mehet a fagyasztóba?

csalitos Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95558

   Ez a jól működő fűtőtesteknél lehetetlen (hacsak nem egy kidobott, vagy ismeretlen gyártótól származó, gagyi készülék), mert a hőfokérzékelőnek le kell kapcsolni, ha a hőmérséklet a külső burkolat közvetlen közelébem eléri a beállitott értéket. Morbid dolog lenne, ha reggelre főt halak úszkálnának az akváriumba. 0.5 Co pontossággal kell működnie. Ha sűrű a cefre és nem kevered meg, nem is fog felmelegedni, csak a fűtőtest közvetlen környéke. Én a 60 l-es hordóban használtam  az 50 W-os melegítőt 25 Co-ra állitva és ezt tartotta hajszál pontosan.

   Minden jót.

   Józsipapa

Ui: Az itt elhangzott, leírt ajánlások senki számára nem kötelezőek. Nagyrészt kipróbált, megbízható és megvalósitott tecnológiát teszünk közzé, de ezen kívül is van még számtalan megoldás, mely hozzájárúl ahhoz, hogy minden paraméterében kifogástalan párlatot állitsunk elő. Ennek bizonyitéka az összejövetelünkön bemutatott sok hibátlan párlat.

Előzmény: forgione1 (95555)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95557

Kincset ér az a gyerek, nehogy elcseréld vlami hülyeségre!

Előzmény: zsuzska60 (95554)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95556

melegítőpárna kívülről rátekerve a hordóra és körbe bugyolálva?

Előzmény: forgione1 (95555)
forgione1 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95555

Miért nem veszel egy akvárium fűtőkészüléket.

 

 

Azért ez sem olyan egyszerű:-)

Híg cefre kell, különben úgy jár mint én, hogy a sűrű részen elkezd bugyogni (forrni), de a töbi rész hideg marad. Még rá is égett a fűtőre (100 Wattos, 20 fokra állítva)

Az almánál jártam így, pedig összeségében elegendő víz volt benne, csakhogy az erjedés különböző fázisaiban máshol sűrűsödik össze az anyag. Pl az elején a felső, középső részen, még  a vége felé az alján.

 

Előzmény: csalitos (95551)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95554

a fiam bodzája is csak bronzos lett, de örültünk neki :-)

Előzmény: Törölt nick (95553)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95553

csalódott?

 

Nem ismered a felhozatalt!

Előzmény: faesztergályos (95550)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 95552

   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95523)
csalitos Creative Commons License 2014.01.01 0 0 95551

Miért nem veszel egy akvárium fűtőkészüléket. Hőfokszabályzós, az ára sem egy horibilis összeg és minden probléma megoldódik. Mióta használom, nincs ilyen gondom. Nézz körül ítt:

http://akvarium-futo.arukereso.hu/

 

Minden jót.

Józsipapa

Előzmény: Szomjas cápa (95548)
faesztergályos Creative Commons License 2014.01.01 0 0 95550

Boldog Új Évet mindenkinek!

 

Köszi,hogy benevezted. Egy kicsit csalódott vagyok, hogy csak bronz lett, de idén újra megpróbálom. Cél a tökéletesség. Az oklevélhez, hogy juthatnék hozzá?

 

Üdv 

Előzmény: snapszmester (95547)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 95549

Olcsó János :-)

Előzmény: snapszmester (95546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!