Keresés

Részletes keresés

Graver Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8123

Érdekes a dokik logikája, az biztos...
Nem a depressziótól van a fájdalom, hanem fordítva: a kilátástalan, hosszú szenvedéstől lesznek az emberek depressziósak.

Előzmény: similis (8119)
Graver Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8122

Sziasztok!
Mindig benézek, hogy lássam, ki, hogy van. Barba, nagyon sajnálom, hogy még mindig küzdesz ezzel a gombával. Kitartás! Nem létezik, hogy ne jöjj rendbe.
Gica, neked is kitartást és sok sikert kívánok a kezelésekhez. Remélem, segítenek majd, még ha nyilván nem is lesz kellemes, de talán hatásos.
A többieknek jobbulást kívánok, minél kevesebb fájdalommal!

Kíváncsi lennék, hogy van Tünde párja, akinél a Rácz-katétert csinálták. Jó lenne, ha jönne, és mesélne.

Graver Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8121

Szia, fintorgó!
"Nyálkatömlő gyulladás"?! Szerintem csináltass egy MRI-t, mert a tüneteid alapján igen gyanús, hogy lumbális porckorong sérved van.

A reklámot, amit említesz, én sem láttam, de nem nagyon hinnék benne. Feltételezem, hogy ez az öv, vagy mi, nagyjából "annyit tud", mint azok a fűzők, övek, amiket egyébként használnak a derékfájósok, tartja kicsit a derekat.

Előzmény: fintorgó (8116)
similis Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8120

Gica nekem volt ez, nem valami kellemes, de túl lehet élni. Csak első alkalommal éreztem úgy h. nem biztos hogy nem esek össze mikor a végén felállok :-) Utána már szinte megszerettem :P

 

 

Előzmény: Törölt nick (8115)
similis Creative Commons License 2011.04.14 0 0 8119

Ez egy nagy baromság hogy a depressziótól fáj. Az még jó hogy az ember depressziós lesz mikor fiatalon tönkremegy ezzel a szarral az élete, plááne még ilyen fájdalmakkal, de a fájdalmak nem attól vannak.

 

Amúgy ha a pszichiáter azt gondolná attól van a fájdalom, akkor tuti nem frontint ír, hanem valami antidepresszánst. A frontin ugyanaz a hataóanyag mint a xanax, nyugtató és kész. Attól semilyen depresszió nem múlik el amúgy se.

 

Elmehetnének ezek a köcsög dokik a francba :(

 

Kéne valahol egy listát írnunk a tapasztalataink alapján ezekről a dokikról h. kihez menjünk,

kihez ne...

 

 

 

Előzmény: malvin82 (8114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8118

Szia Barba!

 

Nem mondod, hogy nem leszel többet itt a fórumon? Mi történt?

fintorgó Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8117

 

 Jujj te szegény, ezt még olvasni is...

 

 

Előzmény: Törölt nick (8115)
fintorgó Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8116

 

 Szervusztok!

 

Figyelemmel kísérem a topikot,  láttam valamit ma a tv-ben.

 

Egy öv volt, olyan, mint egy vese, vagy derékmelegítő. Ezt tépőzárral a derekára tette a férfi és bejött a ferdeszemű doki, aki kitalálta ezt a segédeszközt, majd beledugtak az övbe egy kis csövet és lábbal kis pumpával felpumpálta a derekán lévő övet, ami így szépen szélesebb lett és rá is szorult a derékra így.

 

Magyaráztak még sokmindent, de én közben telefonáltam, nem tudtam figyelni, a topsopban lehet rendelni? venni?

 

Mutatták, hogy a csigolyákat szépen megemeli egymástól és a porckorongoknak nagyobb hely jut.

 

Nem tudok róla többet, csak a deréktájon javít, ha javít valamit, és csupán tüneti, mint annyi más is. Ha csak pár embernek segít a fájdalom elviselésében, már érdemes lenne valahogy kipróbálni.

 

Nekem pillanatnyilag csípőtől induló, lábfejig tartó húzó fájdalmaim? fájásaim? vannak, amik éjjel is ébresztenek, hogy most új testhelyzet kéne. A lábam külső részén fut le, végig. A fenekembe is bele-bele szúr, akkor majdnem összeroggyanok.

 

December óta kínlódok vele, javulgat, de nagyon utálom már. Doktornő szerint bursitis, azaz nyálkatömlő gyulladás, nem kívánom senkinek.

 

Tudtok róla valamit?

 

Fájdalommentes napokat mindenkinek!

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8115

Sziasztok!

 

Végre jó a gépem. :-)

 

 

Nyolcadikán voltam Rácz doktornőnél, megvizsgált megnézte az MRI-ket és megállapította, hogy veleszületett kötőszöveti szalaggyengeségem van.

Ezáltal a csigolyáim össze vissza állnak, ezért nem bírok ülni és állni. Egyedül az izom dolgozik, nem tartanak a szalagok. Ezért amikor felállok az izomzat begörcsöl és ezért, nem bírok ülni és állni (instabil a gerincem).

 

Erre mondta, hogy nem lett volna szabad megoperálni, ezt a gerincet mert, valószínülen a műtét előtt is ez okozta a legnagyobb panaszom. És sajnálkozott miért nem a műtét előtt találkoztunk. Ráadásul, amire minden orvos azt mondta, hogy szép a műtét helye még hegesedés sincs. Kiderült, hogy tele vagyok hegesedéssel és a hegesedés alá be van szorulva az ideg,(valószínüleg ez okozza a bal oldali sugárzó szúrkálásomat).

Mivel az egész gerincem instabil a nyakamig, nem tartja jó ötletnek a csavarozást, mert a gyenge szalagok miatt kicsúszna az L3-as csigolya.

Azt mondta, hogy meggyógyítani nem tud, de javítani tud az állapotomon.

 

19-én megyek manuálterápiára, ahol a csigolyáimat és a kisizületeket visszarakják a helyére, amitől állítólag a könnyem is potyogni fognak :-((.

Egyéntől függ, hogy hányszor kell manuálterápiára mennem, ott fogják megmondani. Utánna injekciós kúrára fogok visszamenni a doktornőhöz.

Ahol valamilyen enzimeket injekcióznak a szalagokba. Úgy magyarázta el a doktornő, hogy ezt az enzimet olyan betegeknek szokták adni akiknek részleges szalagszakadásuk van és nem kell operálni. Ezzel regenerálódásra kényszerítik a szalagot. Mivel az egész gerincemnél a szalag gyenge, ezért teljesen a nyakamig fogja csinálni és hosszadalmas lessz, mert a derekamnál fogja kezdeni. Állítólag nagyon fájdalmas ez a beavatkozás. Egy szakaszt 25-ször szúr meg. Ez öt kezelés lessz 4 hetenként. Ez az injekció ingyenes a TB-állja. Ha valakinek volt ilyen kezelése, írja le a tapasztalatait.

 

Köszönöm!

 

 

malvin82 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8114

Üdv Malagurski75 !

 

Kösz a gyors reagálástT Ilyen gyors reagálással nem a betegek között volna a helyed, hanem a gyorsreagálású kommandóban! Na, de félre a tréfát!

 

Szóval, igazából évekkel ezelőtt több különböző gyógyszert szedtem(Apranax, Tramadol) a gyomrom nagyon nem bírta, ráadásul vajmi keveset ért a fájdalomcsillapításuk. Most február óta használom a fentanylos tapaszt, ami tompítja a fájdalmat. Mivel nagy szerencsémre holnap megyek 3 hétre Harkányba, evvel a Frontin- Teperin szedéssel várok holnapig(meglátjuk ott mit mondanak, hiszen ismernek a bajaim kezdete óta) .

 

Az orvosválasztás majdnem véletlenszrű volt, mert vidékről a fővárosba költözve igazán nem sokat tudtam arról, merre induljak. A családból operált valakit a doki, de ő sajnos már nem él, így nem tudja elmondani, hogy milyen orvosnak tartotta az idegsebészt. Tulajdonképpen tavaly azzal küldött útnak egyéb kezelésekre, hogy nagyon gáz a heges terület, csekély esélyt adott egy esetleges műtét utáni javulásra, ráadásul a heg piszkálását sem tartotta jó ötletnek.

Most meg ez az MRI-eredmény, hogy operáció utáni elváltozások?! Lehet, hogy itt jön az én depim, hogy tudni, hallani akartam-akarok erről többet!

Amúgy valóban az ülés és az állás miatti fájdalom nehezíti meg a mindennapjaimat.

 

Kösz még egyszer, de most azt hiszem jó kezekbe kerülök 3 hétre.

 

Ha sikerül netet találni, akkor a kezelések alatt is jelentkezem.

Előzmény: Malagurski75 (8113)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8113

Szia!Köszi hogy kiváncsi vagy a véleményünkre!Nekem két évnyi pokol-tapasztalatom van,ez alapján azt gondolom hogy instabil lett a lumbális részed.Az idegnyomás fáj,az instabilitás miatt nem megy az állás-ülés tartósan.Általában ha tartós a lumbális probléma akkor annak tükörképeként a nyaki részen is kijön.Szerintem Nállad is ez van....kérdezz meg bárkit a fórumon...aki évek óta lumbálisal kínlódik annak elkezd fájni a nyaka......Az instabilitás funkcionális röngenel kimutatható és csavaral szokták fixálni.....Kéne Neked egy NORMÁLIS doki,nem? A teperint krónikus VALÓDI fájdalomra szokták adni és nagyon jó gyógyszer,én is szedem....Lehet hogy depis vagy,szerintem 5 év után tök érthető,ISTENEM! 5 ÉV.......Biztosan valós fájdalmat érzel! Mennyi fájdalom csillapítót szedsz? Segíthetek vmibe?

Előzmény: malvin82 (8112)
malvin82 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8112

Üdv mindenkinek!

 

A véleményetekre vagyok kíváncsi.

 

Az előző beírásaimat nem ismerők miatt röviden az előzmények: 5 éve kiszakadt sérvvel műtöttek. Rövid javuló időszak után jöttek a fájdalmak- - - MRI- - - hegesedést állapítottak meg. Aztán ezelőtt egy évvel a műtött helyen már kiújult sérvet is. Ezalatt végig nyomás alatt volt az ideggyök, eleinte a hegtől, tavaly óta a sérvtől is. Minedezeket én derék- és lábfájással és lábzsibbadással él(t)em meg. Időközben (nem mostanában, hanem fokozatosan az évek során) egyre többet fáj(t) a hátam közepe és a nyakam, lapockám, valamint sokszor zsibbadt el a kezemen a kis- és gyűrűsujjam, plusz nem olyan rég kemény szédülések jöttek rám ,fekvő helyzetben is. Ezeket mostanában elmondtam az idegsebésznek, aki "sokallta" ezt a fájdalom- beszámolót. Igaz, elküldött MRI- re, de egyúttal pszichiátriára is , larvált depresszióra gyanakodva.

 

Időközben elkészült a felvétel a derekamról és a hátamról.

A vélemény: Protrusio disci centralis Th. V. , ami eléri a myelon dorsalis felszínét.

                    Discopathia és postop. eltérések a lumbosacralis átmenetben.

 

A pszichiáter elmagyarázta, hogy nem kell úgy gondolnom, hogy valami komoly pszichiátriai eset lennék, csak az évekig tartó fájdalom kialakíthatott bennem olyan fájdalomérzetet, ami nem is valós(?) . Frontin tablettát írt szedésre.

 

A pszichiáter- és az MRI- véleménnyel visszamentem az idegsebészhez, aki az ablak felé tarva a negatívokat (nem CD- re kaptam az eredményt) azt mondta- Ó, nagyon jó ez az MR, műteni nem kell! A krónikus fájdalomszindrómát sejtve ideggyógyászhoz is beutalt , aztán még nyaki MRI- t is kiírt, ami majd egy hónap múlva lesz.

Vizsgálat nuku.

 

Az ideggyógyász meghallgatott, megvizsgált és végül is felírta a Teperin tablettát. Elmagyarázta ő is, hogy ezek a fájdalomérzések csak úgy jönnek és bár én erről nem tehetek, ez a dpresszió az oka a még mindig fenálló fájdalmaimnak. Véleménybe beleírta - dysthymia.

 

Az a helyzet, hogy egy ideje használom a fájdalom csillapítására a fentanyl- tartalmú tapaszt. Ezzel együtt is valósnak gondolom a fájdalmaimat, valamint azok okát is. Soha nem vizsgálták a hátamat, csak a panaszaim miatt kaptam háti MRI- t és tessék, valami van. Az hogy a képen nem éri az ideggyököt? Fekve? És állva, ülve mi van?

 

Aztán a műtét környéki hegesedésre ilyen ködös véleményt írni, mint fent látható?

 

Oké, nem akarok senkit befolyásolni a panaszaimmal, feltételezéseimmel, ezért tényleg minden véleményt szívesen fogadok! Hátha kibogozok belőle valamit. Köszönöm előre is!

Üdv! Malvin

bakibaby Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8111

Elvileg 400 mg a maximum napi adag amit orvos írhat. Maga bírálta ezt felül vagy orvosi utasításra kapott 600 mg-ot?

 

bb

Előzmény: Malagurski75 (8110)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8110

Barba jelentkezz ahogy tudsz!!!!!! Ginger 7 hónapja az első műtét volt? Mennyi tramadol megy be egy nap?Volt egy szobatársam itt,ma ment haza sajnos,Ő 400 mg-ot evett meg egy nap,de volt olyan időszaka mikor 600-at.....iszonyú!Az ENG egy nagyon hasznos dolog de nem bírtam,akkor már négykézláb másztam olyan szarul voltam.....Fájt ahogy az ideget rángatta! Gicus!Mi van Veled,már nagyon hiányzo,nem jó a géped?

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8109

Bocsi ezt nem tudom hogy csináltam :-)

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8108

Sziasztok elköszönök egy időre,vagy lehet végleg,anyáékhoz költözöm ott nincs internet,,sajna a candida megtelepedett a húgyhólyagomban,és nem használ az eddigi gyógyszer,hétfőn megyek pestre egy orvoshoz aki megnézi milyen gomba és mire rezisztens,csak én olvasgattam és nem sok mindennel lehet ezt kezelni,a sok antibiotikum kicsinált...Na szóval még 3 hét mire meglesz az eredménye a tenyésztésnek,remélem kitalál valamit ez a doki,mert ha nem vége a kapcsolatunknak a párommal,engem gyerekek már nem is a gerincem érdekel,azzal már ellenék így,de ez a szünni nem akaró húgycső fájdalom és égés csípés teljesen kikészít.Köszönök mindent Malagurski ,Gica,Similis,és persze többiek is gyógyuljatok meg nem ezt érdemeljük,a sors nagyon szemét...

Hétfőn szorítsatok,bár akkor még csak  a kenetet veszi le.Puszi

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8107

Sziasztok elköszönök egy időre,vagy lehet végleg,anyáékhoz költözöm ott nincs internet,,sajna a candida megtelepedett a húgyhólyagomban,és nem használ az eddigi gyógyszer,hétfőn megyek pestre egy orvoshoz aki megnézi milyen gomba és mire rezisztens,csak én olvasgattam és nem sok mindennel lehet ezt kezelni,a sok antibiotikum kicsinált...Na szóval még 3 hét mire meglesz az eredménye a tenyésztésnek,remélem kitalál valamit ez a doki,mert ha nem vége a kapcsolatunknak a párommal,engem gyerekek már nem is a gerincem érdekel,azzal már ellenék így,de ez a szünni nem akaró húgycső fájdalom és égés csípés teljesen kikészít.Köszönök mindent Malagurski ,Gica,Similis,és persze többiek is gyógyuljatok meg nem ezt érdemeljük,a sors nagyon szemét...

Hétfőn szorítsatok,bár akkor még csak  a kenetet veszi le.Puszi

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8106

Sziasztok elköszönök egy időre,vagy lehet végleg,anyáékhoz költözöm ott nincs internet,,sajna a candida megtelepedett a húgyhólyagomban,és nem használ az eddigi gyógyszer,hétfőn megyek pestre egy orvoshoz aki megnézi milyen gomba és mire rezisztens,csak én olvasgattam és nem sok mindennel lehet ezt kezelni,a sok antibiotikum kicsinált...Na szóval még 3 hét mire meglesz az eredménye a tenyésztésnek,remélem kitalál valamit ez a doki,mert ha nem vége a kapcsolatunknak a párommal,engem gyerekek már nem is a gerincem érdekel,azzal már ellenék így,de ez a szünni nem akaró húgycső fájdalom és égés csípés teljesen kikészít.Köszönök mindent Malagurski ,Gica,Similis,és persze többiek is gyógyuljatok meg nem ezt érdemeljük,a sors nagyon szemét...

Hétfőn szorítsatok,bár akkor még csak  a kenetet veszi le.Puszi

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8105

Sziasztok elköszönök egy időre,vagy lehet végleg,anyáékhoz költözöm ott nincs internet,,sajna a candida megtelepedett a húgyhólyagomban,és nem használ az eddigi gyógyszer,hétfőn megyek pestre egy orvoshoz aki megnézi milyen gomba és mire rezisztens,csak én olvasgattam és nem sok mindennel lehet ezt kezelni,a sok antibiotikum kicsinált...Na szóval még 3 hét mire meglesz az eredménye a tenyésztésnek,remélem kitalál valamit ez a doki,mert ha nem vége a kapcsolatunknak a párommal,engem gyerekek már nem is a gerincem érdekel,azzal már ellenék így,de ez a szünni nem akaró húgycső fájdalom és égés csípés teljesen kikészít.Köszönök mindent Malagurski ,Gica,Similis,és persze többiek is gyógyuljatok meg nem ezt érdemeljük,a sors nagyon szemét...

Hétfőn szorítsatok,bár akkor még csak  a kenetet veszi le.Puszi

Barba81 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8104

Sziasztok elköszönök egy időre,vagy lehet végleg,anyáékhoz költözöm ott nincs internet,,sajna a candida megtelepedett a húgyhólyagomban,és nem használ az eddigi gyógyszer,hétfőn megyek pestre egy orvoshoz aki megnézi milyen gomba és mire rezisztens,csak én olvasgattam és nem sok mindennel lehet ezt kezelni,a sok antibiotikum kicsinált...Na szóval még 3 hét mire meglesz az eredménye a tenyésztésnek,remélem kitalál valamit ez a doki,mert ha nem vége a kapcsolatunknak a párommal,engem gyerekek már nem is a gerincem érdekel,azzal már ellenék így,de ez a szünni nem akaró húgycső fájdalom és égés csípés teljesen kikészít.Köszönök mindent Malagurski ,Gica,Similis,és persze többiek is gyógyuljatok meg nem ezt érdemeljük,a sors nagyon szemét...

Hétfőn szorítsatok,bár akkor még csak  a kenetet veszi le.Puszi

Ginger68 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8103

Szia Malagurski!

 

Köszönöm válaszod! Ennyire fájdalmas ez a vizsgálat,hogy nem bírtad?

Az állapotom nekem sem valami rózsás! Az állás még megy bár hamar elfáradok,ülés max.5perc felállás ülésből bő 5perc, fekvés próbálok mindíg helyezkedni de az sem mindíg jó fordulás csak ha belekapaszkodom az ágy oldalába. Tramadolozom magam most még az hat!

A hátamra interáramot adnak,a lábamra selektív áramot de egyenlőre nulla javulás,és próbálkoznak a mckenzivel de sokszor mozdulni alig tudok!

Előzmény: Malagurski75 (8099)
PETYUS Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8102

60000Ft-osat szedtem már szét, abban csak 20 wattos halogénlámpa van, ugyanolyan, mint a konyhaszekrényünk felső deszkájában. És persze a 33 fokban beferdített síküveglap a fénypolarizáció céljára. Ja, meg a sárga színszűrő, és egy kisebb ventillátor, kb. olyan, mint ami a régi P1 processzorokon szokott lenni. Meg egy időjelző prüttyögő elektronika.

Ja, és jár hozzá egy 12 voltos trafós táp, és egy műanyag doboz.

Ennek az áráért lehet venni kb. 3db kompakt digitális fényképezőgépet, vagy 10db DVD lejátszót, pedig azok némileg bonyolultabb jószágok. Ezen meg van kb. 1000% haszon, amin osztozik a gyártó, a forgalmazó, az ügynök, meg a hivatal, aki békénhagyja őket. És ezt mind az átvert vevő fizeti ki.

Előzmény: Némethné Tóth Mária (8100)
similis Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8101

Csak megsúgom, hogy mivel volt szerencsém a közelmultban kipróbálni egy lámpát, nekem még roszabb is lett tőle, és ahogy kicsit utánaolvastam, ezek az olcsóbb kisebb lámpák csak max külső bőrfelszíni sérülésekre jók, bár szerintem arra se, régebben próbáltam a kutyámon is :-D

 

Mélyebb rétegekre eleve csak a drágább erősebb készülékek jöhetnek szóba.

 

De valószínű hitelesebb lennél, ha nem csak egy terméket dícsérnél, és emiatt regisztráltál volna, hanem egyebekről is írnál.

 

 

Előzmény: Némethné Tóth Mária (8100)
Némethné Tóth Mária Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8100

Én nem dícsértem a lámpát, csak ajánlottam! Egyébként 60.000Ft-ba kerül! De ha gondoljátok adjátok inkább az orvosnak a borítékba, ti biztos jól éltek! Én sajnos nem!

Tisztelettel

Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8099

Szia! Az ENG csinálták nekem,ill.csinálták volna de nem bírtam....mondjuk akkor már nagyon szarul voltam......Elektromos áramal ingerlik az ideget,ha mozog akkor működik.Biztos volt már olyanod hogy elalvás elött megrándul az ideg,ahogy lazul....no ugyan ez történik csak mesterségesen idézik elő......Járni,állni,ülni tudsz?Fájdalom csillapítózol?

Előzmény: Ginger68 (8098)
Ginger68 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 8098

Jó reggelt mindenkinek!

 

Újból itt lennék (bár folyamatosan követem a fórumot),szeretnék érdeklődni volt már valaki közületek itt EMG. ill. SEB. vizsgálaton? Mit csinálnak ott,nagyon kellemetlen?

Újfenn elkezdték velem futtatni a köröket,mint 1évvel ezelőtt bár ezen a két vizsgálaton még nem voltam!

A állapotom változatlan műtét után 7 hónappal is,fájdalom hol nagyon erős,hol kevésbé de maradt!!!+ erőteljes jobb láb gyengülés!

 

 

Előre is köszönöm a választ ha valaki átesett ilyen vizsgálaton és leírná mi is ez?!

similis Creative Commons License 2011.04.12 0 0 8097

Moderátor jöhetne megint a kedves 8090 számon hozzászólót kitiltani...

Előzmény: Némethné Tóth Mária (8090)
mike1 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 8096

Szia Kordika, 

 

Izzadni nem szoktam, sőt inkább sokszor ráz a hideg, de lázam az nincs.....olyan borzongás szerű.....

Előzmény: kordika (8089)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 8095

Egyet értek az elöttem szólókkal....EZ A FÓRUM MENTES A REKLÁMTÓL ÉS A NYERÉSZKEDÉSTŐL,kíméljenek meg minket........Gerinc beteget csak gerinc beteg ÉRT meg igazán,ezért van ez a fórum......

Graver Creative Commons License 2011.04.12 0 0 8094

Akkor én is cinikus vagyok, de mindig kicsit gyanúsak nekem az olyan hozzászólók, akik frissen regisztrálva, első hozzászólásukban mindjárt valami "csodás" gyógymódot dobnak be valamelyik betegségről szóló topicba, konkrétumok nélkül persze...
Ezért is nehéz a valóban hatásos dolgokat megtalálni, mert csak úgy derül ki, hogy melyik használ, ha kipróbálja az ember őket. Közben megy az idő, és főleg a pénz.

Előzmény: PETYUS (8093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!