OFF A Pép becenevet középsuliban kaptam. A péelő rövidítése, arra utal , hogy ha a kezembe került valami elkezdtem szétszedni darabokra, "szétpéplni" :) ON Vörösbor volt
Kösz, de miért nem oda írtad, ahol kérdeztem? Tudjuk, hogy nem lesz az igazi, de legalább iható legyen. Ha máskor nem, akkor télen, hajnalban, disznóvágáskor, fogópálinkának... Az ágyas-ötlet jó.
Na, ez az ne fogd vissza magad!Üdvözlünk itt a topicon.Legyen szabad megjegyeznem,hogy itt általában húsevő csúcsragadozók garázdálkodnak,úgyhogy a Pép nikknév némileg visszás: -)))
Én mindenhez a szűkülő szájút használom. Sokkal stabilabb, jobb a súlypontja, nem billeg úgy, mint a gulyásbogrács, követi a háromlábat, stb. stb. Plusz a szűkülő száj és a széles alj miatt az ételek aromája is jobb. (Száj: párolgás, nagy fenék: egyszerre nagyobb felületen éri az ételt a hő.)
halászléhez nyilván a szűkülő szájút, egyéb bográcsos kajákhoz az ún. gulyás bográcsot. Ilyen kapacitású társaságnak célszerű 20 literest venni, nyersen az alapanyag tömege is más, és a keverésre is gondolni kell.
Sziaszotok! A bográcsosoktól lenne az a kérdésem, hogy melyik bográcsot ajánljátok, a szűkített szájú halászléset, vagy a sima gulyásosat? Illetve, hogy mekkorát vegyünk 15-16 nagyétkű embernek?:)