Keresés

Részletes keresés

panchoman Creative Commons License 2013.03.31 0 0 15174

igazából ne felejtsük hogy a legnagyobb kárt  az okozta aki odaengedte a malacokat a vájúhoz...persze ttől még a malac is hibás...

a malacok jól bekajáltak,majd odébb álltak...

 

sebaj..amíg van moslék,addig mindig akadni fog malac aki kihasználja az alkalmat...

ez ellen csak egy a megoldás:

VÁGÓHÍD!

 

Mega Tróger Creative Commons License 2013.03.30 0 0 15173

Tamás ne tedd nevetségessé magad!


Egy hitel nem attól hiper-szuper, hogy alacsony a kamata.

Egy hitel attól kedvező, hogy amit összesen vissza kell fizetni, az a lehető legalacsonyabb összeg.

 

Aztán, hogy kamatról, mindenféle díjról, vagy az extrém kockázatból származó fizetendő árfolyamkülönbözetből beszélünk az mindegy.

 

Tamás! Egy ilyen szar kockázatos hitel miatt, mint amelyet Ti felvettetek, igazán nem kéne fényezned magad, hanem bocsánatot kéne kérned minden egyes választópolgártól, még akkor is ha téged senki meg nem választott, mindössze csak kineveztek! A 3. évezred eddigi legnagyobb kárát okozta ez a szuper hitel Albertirsának!


 

Előzmény: JaszberenyiTamas (15172)
JaszberenyiTamas Creative Commons License 2013.03.30 0 0 15172

Kedves János!

 

Ez nevetséges és rettenetesen gyerekes. A bemásolt meghívót nyilván magamnak készítettem csak, sőt most csináltam visszamenőleg meghamisítva a történelmet, nem? Ugyan már, ezt te sem hiszed el... Nagyon gyenge próbálkozás arra, hogy kikerüld az igazság beismerését. Pedig hidd el, többre mennél vele!

 

Háttér történet azoknak, akik ezt nem tudják: az ilyen és ehhez hasonló meghívókat, anyagokat, dokumentumokat ekkoriban a hivatal gépjármű vezetői vitték ki minden képviselő részére a saját címére, természetesen tértivevény és átvételi elismervény nélkül, bízván abban, hogy a képviselők nem fogják letagadni, hogy ezt megkapták... akkor még élt ez a fajta bizalom, remélem ma már nem?!

 

Értelemszerű, hogy jobban szeretted volna, ha mondandót más részére válaszolok, mert akkor nem keverted volna magad egy újabb bizonyíthatatlan állításba, sejtetésbe... Nem kellene most gyerekes módon tértivevényre, meg átvételi elismervényre hivatkozni... :)

 

De ha már kérted, mivel én nem zárkózom el saját véleményeim kommentjétől:

 

1. Szerencsés volna, ha teljes szövegkörnyezetét idéznéd mondandómnak, és talán azt is leírnád, hogy mire válaszul mondtam mindezt el. Ez esetben nem kellene a tőlem kiragadott idézetet "..."-al zárni kihagyva, lehagyva azt a részt, ami igazad valószerűtlen bizonyítását nem szolgálja!

 

2. Ha már kiragadtad, állok elébe, a mondat: " Nyilvánvaló az, hogy ugyanezen kondíciókkal, mint amivel a 300 millió forintot felvettük, már ma sem tudnánk felvenni újabb hitelt„…

 

Miért nyilvánvaló? Hát azért mert ekkorban, vagyis 2008. június 18-án már magasabb volt az un. ország kockázati mutató, ennek okán a bankok által érvényesített kamat kockázati felár is magasabb szintet képviselt. /Röviden: ha egy ország gazdaság politikája, gazdasági stabilitása megkérdőjelezhető, vagy elbizonytalanítja a külföldi tőkét, akkor az magasabb kockázattal ad csak hitelt, kölcsönt annak az országnak. Albertirsa Város Önkormányzata, mint az államháztartás egy alrendszere ugyanígy magasabb kamatokkal kaphat hitelt egy külföldi banktól./

 

Igaz-e az állítás? Igen igaz, hiszen míg az első hitel részletet (300 M Ft) 0,29%-os felárral kaptuk meg, addig a második részletet (120 M Ft) 0,45%-os felárral. Ez már csak egyszerű matek, hogy ez 1,5-szeresen rosszabb kondíció a százalékpontok tekintetében! Tehát az általam elmondottakat a későbbiekben tények bizonyítják!

 

VISSZAUTASÍTOM mind a magam, mind a képviselőtársak nevében, hogy 1. presszionáltam volna bárkit is; 2. hogy képviselőtársaim "naivitása" vezetett volna erre a döntésre. Ez sértő nem csak rám nézve, de a te volt képviselő társaidra tekintettel is, kérlek, ezt vond vissza, amit leírtál messzemenőkig nem méltó egy képviselőhöz, pláne nem egy bizottsági elnökhöz!

 

Ha már sikerült belekeverned a többi válaszodba is:

 

Tagja voltam-e az Előkészítő Bizottságnak, vagy sem? Emlékeim szerint ezen vita volt a kérdéses előterjesztés tárgyalásakor, és hangsúlyozom emlékeim szerint, a testület nem az eredeti előterjesztés szerint fogadta el a bizottság tagjainak névsorát, és én kimaradtam, pont az általad nevesített törvényes indokok mentén. Ha nem így volt és rosszul emlékszem, elnézést kérek érte már most. Egy bizonyos most is és bármikor vállalom a felelősségét az akkoriban végzett munkám után!

 

Kedves János!

 

Vérlázító, amiknek ezen a fórumon hangot adsz, "zsebekbe és bankszámlákra áramló pénzek", "irányított pályáztatás". Felháborító és gyomorforgató. A magam nevében visszautasítom és kikérem magamnak az ilyen kijelentéseket, melyek visszaélést sejtetnek mindazok munkája mögött, akik az elmúlt időszakokban pályázatok és beruházások koordinálásával foglalkoztak, mint pl. én is 2006 és 2010 között. Légy egyértelmű és tedd meg a lépéseket, amiket ezen a fórumon jó néhányan kérnek tőled, ezzel egyszer és mindenkorra elhesegetve a sötét fellegeket azok feje fölül, akik ennek nem részesei, ha vannak egyáltalán olyanok, akikre igaz mindaz, amit leírsz... NEVEKET, IDŐPONTOKAT, HELYSZÍNEKET MONDJ!

 

Vagy a felhők eloszlatása nem célod? Pont az a lényeg, hogy vihart kavarj és felrázd a közéletet, mondatokat adj pletykás szájakba? Esetleg mindez, amit teszel Janik Úrékkal karöltve és velük összefonódva nem más mint a 2014-es polgármester választás előkészítése? HA ez utóbbi igaz, akkor hajrá-hajrá, már csak azért is, mert nem csak a képviselők, de Albertirsa polgárai sem "NAÍVAK", átlátják a sötét ármánykodást, sejtelmes félmondatokat, pocskondiázó és besározó megjegyzéseket!

 

Olyan ez kicsit, mint a nem is oly régi elképzelésed, mikor a Újtelep készült leválni Albertirsáról... Abból sem lett semmi, ebből sem lesz! Fájdalom, de ez az igazság! Mert tényleg ez az igazság és nem az, amiket te láttatsz, láttatni próbálsz!

 

Üdv,

J.T.

Előzmény: ElterJános (15168)
janicsaja Creative Commons License 2013.03.30 0 0 15171

Tisztelt Elter János úr!

 

Az alábbiakat írta:

"..a jegyzőkönyvek már rég nem szószerintiek, és önkényes összeállításuk miatt lemondtam a jegyzőkönyv hitelesítést."

 

Ezek szerint újabb bűncselekményre derített fényt, mivel:

2011. évi CLXXXIX. törvény Magyarország helyi önkormányzatairól

 52. §

(2) A képviselő-testület ülésének a jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá. A jegyzőkönyv közokirat, amelynek elkészítéséről a jegyző gondoskodik. A zárt ülésről külön jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyvet az ülést követő tizenöt napon belül a jegyző köteles megküldeni a kormányhivatalnak.

(3) A választópolgárok - a zárt ülés kivételével - betekinthetnek a képviselő-testület előterjesztésébe és ülésének jegyzőkönyvébe. A közérdekű adat és közérdekből nyilvános adat megismerésének lehetőségét zárt ülés tartása esetén is biztosítani kell. A zárt ülésen hozott képviselő-testületi döntés is nyilvános.

 

Gondolom már ebben az ügyben (közokirat hamisítás) is járt a hatóságoknál.

 

A válaszai közelítik az egy évvel ezelőtti kuszaságot, köszönöm őket.

gb1972 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 15170

Elnézést!

 

A két komment száma helyesen: 15139, 15142.

 

gb1972 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 15169

Tisztelt Elter úr!

 

Aki elolvassa az utolsó hétnap city leveleit, eldöntheti kiben van (ha van) ártó szándék.

 

Ön a legsúlyosabb állításaira, (15442, 15319) még mindig nem adott semmilyen bizonyítékot. Pedig azóta „felrobbant” a city.

Amit most írt erősíti csalódottságomat.

 

Mondja mikor történt a „vallomás” az irányított pályáztatásról? Ma? Tegnap? Korábban?

 

De akkor miért titkolta?

 

Két oka lehet;                                                                    

1.      Nem is biztos hogy így történt.

2.      Eltette az információt jobb időkre.

De ezzel bűnrészességet vállalt! Vagy nem?

 

Alig merem kérdezni: ki készített felvételt? Talán titokban…? Vagy tudott róla az „érintett személy”? Ki volt az irányító?

Minden változat, kombináció szörnyű!

 

Nem érzi?

 

Nem érti?

ElterJános Creative Commons License 2013.03.29 0 0 15168

Kedves Tamás!

 

Ezúton értesítelek, hogy az általad bemásolt meghívót nem vettem kezemhez. De, ha felmutatsz átvételi elismervényt, vagy tértivevény, akkor revideálom álláspontom.

 

Egyébként jobban örültem volna, ha mondandóm érdeméhez szólsz hozzá. Hiszen 2008 június 18.-án még azt nyilatkoztad jegyzőkönyvbe: „ Nyilvánvaló az, hogy ugyanezen kondíciókkal, mint amivel a 300 millió forintot felvettük, már ma sem tudnánk felvenni újabb hitelt„…

Ezzel került presszió alá a képviselő-testület naiv része!

 

 

Kedves Tóth Sándor!

 

Válaszolok kérdéseidre:

 

1.)Azért most beszélünk a szárnyacska körüli bonyodalmakról, mert azt itt korábban szóba hozták. JÜB elnökként a komoly feladataim a sportpálya beruházás kapcsán kimerültek az Előkészítő Bizottság, a Bíráló Bizottság, és a Testületi döntések, határozatok kényszerű jóváhagyásában. A jegyzőkönyvekből ez olvasható ki. Az inkriminált döntés esetében, a távollétemben, dr. K.T. vezette a bizottság ülését.

 

2.)Valóban dolgoztam a Sportközpontban, amelyre büszke vagyok. Azalatt az egy év alatt sikerült sok mindent helyrehozni a korábbi hibákból, elbaltázásokból. Örülök, hogy legalább akkor ehettek, ihattak még utoljára egy jót a pártolók és támogatók. Aztán mondvacsinált indokokkal (miközben máshol lehetséges) nálunk megtiltották.

Az itt a fórumon említett szabálytalanságok közül a pályáztatást tekintve többet Neked is személyesen jeleztem. Ilyen volt az, hogy a törvény alapján J.T. mint alpolgármester nem lehetett volna az Előkészítő Bizottsági elnöke, de még Bíráló Bizottság tagja sem –

 

Az 1990.évi LXV. törvény:
"24. §(1) A bizottság elnökét és tagjainak több, mint a felét a települési képviselők közül kell választani. A polgármester, az alpolgármester a települési kisebbségi önkormányzat elnöke, a képviselő-testület hivatalának dolgozója nem lehet a bizottság elnöke vagy tagja.”

Persze értettem válaszod: ezért úgy sem lőnek főbe, és el sem ítélnek.

 

Természetesen a jegyzőkönyvekből nem olvasható ki, hogy hozzáállásom bármiben változhatott volna idővel - miután önként, a további megoldatlan problémák miatt megváltam megbízatásomtól. Hiszen neked, mint volt Bizottsági elnöknek, jelenleg ASE elnöknek és külsős bizottsági tagnak, nyilván tudomásod van róla, hogy a jegyzőkönyvek már rég nem szószerintiek, és önkényes összeállításuk miatt lemondtam a jegyzőkönyv hitelesítést.

 

3.)Sajnos, egyetértek veled, milliók vándoroltak számlákra. Ugyanis az előzetes tervekben, amelyek a 300 milliós hitelfelvételnél még tartalmazták a műfüves edzőpályát, és a Vágóhídutca teljes csatornázását, a 420 millióba már ezek nem fértek bele. Ennek függvényében érthetetlen mi került ekkora összegbe, és az is, miként emelkedett meg a beruházás költsége ilyen rövid idő alatt, ha az építőanyagok átlagos áremelkedése ebben a három hónapban max.7 % volt. 

 

A szárnyacskával kapcsolatban többen nem szavaztak. A múltkor leírtam ki volt az a négy személy, aki nem volt jelen az ülésen. Dr. M. Gy. kiment a teremből a szavazás előtt, talán, hogy ne kelljen a színjátékban részt vennie, egy fő szavazott nemmel.

 

Záró gondolatként még annyit, hogy Én Tóth Sándor Végig támogattam a Sportcentrum megépítését.

 

Ezzel semmi baj sincs. Én is támogattam, de nem ebben a formában és nem ezen az áron…

 

 

Tisztelt janicsaja!

 

A Testületi ülések jegyzőkönyvei, mint írásos bizonyítékok rendelkezésre állnak, ott volt végig az előkészítés, kivitelezés, üzemelés során, mégsem tett semmit annak elkerülése érdekében, hogy ismeretlenek zsebébe vándoroljon, majd materializálódjon némi pénz. Miért nem tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az ügyben?

 

Ki mondta Önnek, hogy nem jártam el a hatóságoknál? Az már más kérdés, hogy mi történt.

 

Miért nem tesz most? Az meg különösen érdekesen hangzik az Ön billentyűzetéből,hogy 2011 őszén bizonyos iratokat elégettek a közmunkások. Talán nevezze meg pontosan ezeket az iratokat. Emellett az sem lenne egy hátrány, ha megírná, hogy milyen vizsgálatot indított, min JÜB elnök ennek kivizsgálására?

 

Önnek teljesen igaza lenne, ha ismerné a körülményeket. Talán nézze meg a hétvégén, a testületi ülés felvételét.

 

2013. március 28.-án lefolytatott képviselő-testületi ülés jól példázza, mit tudok elérni vizsgálatok javaslatával.

 

Előterjesztésemben megfogalmaztam, hogy nézzünk utána annak, miként írhatott alá a Polgármester egy szerződésmódosítást testületi felhatalmazás nélkül. A válasz szerint erre joga volt, mert nem volt bírálati szempont a határidő csak a legalacsonyabb ár.

 

( Eredeti határidő: 2012. november 30. – a megváltoztatott határidő – 2013. augusztus 1. )

 

A kötbér napi 50 azaz ötvenezer forint lett volna…

 

Ehhez képest az iratok égetésének kérdésében, a vezetők nem foglaltak állást, kérdést sem tettek fel, de be sem mutatták az esetleges selejtezési jegyzőkönyveket.

 

Majd a képviselő-testület többsége a JÜB által előzetesen támogatott előterjesztést elutasította….

így működnek itt a dolgok

 

 

Tisztelt Szerintem!!!

 

Természetesen emlékszem Önre a Nagyváradi utcából, és nagyon örülök, hogy megtisztel írásával.

 

Soraira válaszolva jelzem: Biztos vagyok abban, a Hivatalhoz 2013. január 10.-én érkeztetett – és számunkra csak a tegnapi nap folyamán átadott -  Rendőrségi megkeresés, amely 32 ügyben kért be iratokat hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, sok mindent tisztázhat. Azt, hogy semmiféle bűncselekmény nem történt, és csak hibák csúsztak be az ügymenetbe.

 

De azt is, hogy valóban történtek olyan szabálytalanságok, amelyek már átléptek egy határt.

Mivel ezekben az ügyekben feltehetőleg meghallgatnak tanúként, (így talán tisztázhatók a megkeresésben foglalt hiányosságok) ezért a rendelkezésemre álló adataimat nyilván akkor fogom a hatóság, és nem e fórum elé tárni. Ezért kérem türelmét, amíg ismét összefutunk.

 

 

Tisztelt gb1972!

 

Ön még tényleg reménykedik, hogy Elter János bizonyítani tudja vádjait???

„Szerintem”: esélytelen, és ez a felháborító! Tényleg botrány, NAGY BALHÉ!

Meg óriási csalódás, - nekem is!

Elter úr saját magát tiporja a sárba… :-))

 

Örülök, hogy ennyire átlátszik Önön az ártó szándék.

 

Azért megjegyzem, annak, hogy mostanság már magam is kételkedem abban, hogy minden rendben történt annak idején a különféle pályázatoknál, több oka van.

 

Az egyik legfontosabb, hogy előttem és 4 másik képviselőtársam előtt egy érintett személy – hangfelvétel - részletesen elmondta miként történt az Önkormányzatunknál irányított pályáztatás….

Előzmény: gb1972 (15167)
gb1972 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 15167

Kedves Szerintem!

 

Én is úgy voltam Elter Jánossal, mint ön. Csak én már nem reménykedek.

 

Egy hete írta ezt: Elter úr(15139):

„A változatlan – bár egyesek szerint még így is csökkentett tartalmú pályázat tárgyalásossá vált – amelyet egyszemélyben a Polgármester bonyolított le, teljesen szabálytalanul.

Nem kétséges, hogy itt is milliók vándorolhattak ismeretlen zsebekbe vagy inkább számlákra, ahol materializálódtak.

Néhány személy igen jól járt, láthatóan megtelt a zsebük. Miközben maradtak a szegények és rászorultak gyámolítói, az elesettek segítői… „

 

Ez nagyon NAGY vád. Beszél is róla a fél város. Pletyizik egy egész hete. Elter urat közben többen kérdezik a cityn erről is, meg a 2011 őszén állítólag „elhamvadt” hivatali iratokról. Eltert úr pedig nem a kérdésekre válaszol!? A polgármester „egyszemélyes” tárgyalását egy szóval sem említi. Helyette azt magyarázza, melyik bizottsági ülésen  mi volt a szavazati arány. Na meg hogy őt váratlanul hívták meg valami tárgyalásra…

 

Na de mi van a polgármester „egyszemélyes” tárgyalásával?

 

Mi van a milliókkal? Hol van a bizonyíték ezekre, egy hét után???

 

Ön még tényleg reménykedik, hogy Elter János bizonyítani tudja vádjait???

„Szerintem”: esélytelen, és ez a felháborító! Tényleg botrány, NAGY BALHÉ!

Meg óriási csalódás, - nekem is!

Elter úr saját magát tiporja a sárba… :-))

Előzmény: Szerintem! (15165)
Minden szentnek, maga... Creative Commons License 2013.03.29 0 0 15166

Kedves Mega Tróger!

 

Teljesen igaza van!

Lehet szólamokat hangoztatni, hogy eső után köpönyeg, meg utólag okosak az emberek, mert ez nem igaz!

Az ASE jelenlegi elnöke a volt városfejlesztési bizottság elnöke meg egynéhány okos városvezető büszkén vállalja, hogy harcolt és büszke a Sportcentrumra!

De a város egyáltalán nem akart Sportcentrumot, csak az elvett haszonszerzés reményében megszüntetett futballpálya helyett újat!

És itt a futballpályán van a hangsúly!

Mert ugyan mi szükség van, egy olyan ÖSZVÉRRE amilyet már sehol nem építenek!

 

Az atlétikai pályával kombinált futballpálya, kérdem, én mondjanak, példát Albertirsán kívül hol építenek már ilyet országhatáron belül, kívül!

Példa a most épülő Debreceni vagy Üllői úti vagy a nemsokára épülő Puskás stadion!

De ezt még olyan helyen is tudták, mint az Üllői SE!

Az atlétikai kiszolgáló rész, dobó egységét a vakondokon kívül senki sem használja, látogatja, teljesen felesleges beruházás volt.

A futó pálya a sávok száma miatt versenyekre nem alkalmas!

A versenyzők többsége más egyesületeknél készül fel, sőt más egyesületekben is versenyez!

A beruházást megemelni egy két százmillióval ezért nagyon nagy nagyvonalúságra vall, főleg úgy, hogy a célját a költségekhez képest nem tölti be!

E nélkül csak a futballpályát 200-220 millióból csodásan meg lehetett volna valósítani!

 

Lett volna hely a másik oldalon egy mindent kielégítő lelátó építésére eredményjelzővel hangosítással mely ma már Ilyen szinten is elvárható! De nem egy ilyen szárnyacskával, ami semmit sem ér és ráadásul ez növelte meg a vasanyag áremelkedés költségét a SEMMIÉRT!

Ami a lényeg maradt volna 200 millió forint az egy időben nagy nekibuzdulást indító SPORTCSARNOKRA!

Apropó nagyon nagy a csend!

Kíváncsi lennék jelen pillanatban hol és mennyi pénz fekszik!

Azt hiszem, a SPORTCSARNOKRA nagyobb szükség lenne, mint a funkcióját nem betöltő atlétikai beruházásnak!

Szóval valóban nagy kérdés ki a felelős, felelősök ezért a torzszülött Sportcentrumért!

A kihasználatlan atlétikai beruházásért! Mert azért azt senki sem vitatja, hogy azért, hogy hétköznap pár ember futkározzon rajta drága mulatság!

A szárnyacska a bekerülési összeg miatt nevetséges, célját nem éri el, esőtől-naptól nem véd, dísznek meg túl drága!

A műszaki kivitelezése GYENGE: példa a beázások, szigetelések, penészedések, zuhanytálcák és még sorolhatnám!

EGYÁLTALÁN A HELYSZÍN KIVÁLSZTÁSA A LÁPOS TALAJVIZES TERÜLET MIATT IS MEGKÉRDŐJELEZHETŐ!

Példa rá, hogy mint futballpálya is teljesen ki van szolgáltatva az időjárásnak!

Ellentétben a környékbeli pályákkal!

AKOR  A JÓL KINÉZEN KÍVÜL MIRE IS HASZNÁLHATÓ!!!

ATLÉTIKAI PÁLYÁNAK  DRÁGA ÉS KIHASZNÁLATLAN VERSENYEKRE ALKALMATLAN!

FUTBALOZNI HA AZ IDŐJÁRÁS MEGENGEDI ÉVENTE EGYKÉT HÓNAP!

ÉS MÉG ERRE A SPORTCENTRUMRA MEG A MEGÁLMODÓ PÁR VÁROSVEZETŐKRE LEGYÜNK BÜSZKÉK!

HÁT NEM VAGYUNK!!!

 

Előzmény: Mega Tróger (15163)
Szerintem! Creative Commons License 2013.03.29 0 0 15165

Mélyen Tisztelt Elter Úr!

 

Őszinte bizalommal telve követtem végig pályáját, sikereit. Egykoron még közös fodrászunk is volt, emlékszik, a Nagyváradi utcában?! Tiszteltem, becsültem magában a határozott kiállást, a világos, bár olykor a magamfajtának kicsit cirkományos beszédjét. Éreztem Önben a tűzet, a tettvágyat, a bizonyítás semmivel össze nem hasonlítható vágyát.

No János, most Szerintem! eljött az ideje, hogy kiálljon és elmondja végre a város színe javának, hogy mit tud, mit hallott, milyen információk vannak a birtokában, és mit tud bizonyítani, e nagyon FONTOS! Itt az idő, hogy végre megtegye az Öntől sokak által várt jogi lépéseket, mert elindult ezen az úton, lássuk be! Nem szabad visszafordulni, ne hátráltassák meg az itt elhangzó pocskondiázó szavak. Tegye meg értem, értünk, a városért és elsősorban is mindazokért, akik megválasztottuk Önt képviselőnknek!

Elég a ködösítésből János, tiszta, világos, szép veretes magyar szavak kellenek ide, amik mögött ottan van a megkérdőjelezhetetlen tények ismerete, mert tudom, tuggyuk mi itt mindannyian, hogy meg van Önben mindez!

Lépjen kérem, ne engedje, hogy a sárba taszítsák, tiporják!

Szerintem!

janicsaja Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15164

Tisztelt Elter János úr!

 

2012. április 23-án 09 óra 23 perckor keltezett, - ezen fórum 14565-os általam írt bejegyzésében feltett kérdésemre - akkor az alábbiakat válaszolta 14660-as hozzászólásában (dőlt betűs az általam feltett kérdés, keresőknek a 15. oldal visszafelé):

 

A sport központtal kapcsolatban azért mondott le a "menedzseri" státuszról, mert nem látja át? Vagy nem jól értettem ezt az okfejtését?

 

Jobban megközelíti volt feladatom leírását a „létesítményvezető” meghatározás. Hiszen elsősorban ezzel foglalkoztam. Sajnos a menedzserkedésnek több akadálya is volt. Ilyen többek közt: az éves versenykiírások már minden sportszövetségnél megvoltak, amikor átvettem a munkaköröm, stb. A lemondásom, mint kifejtettem több fórumon, szerteágazó okokra vezethető vissza. Ezek közt nem volt olyan, ami bárminek az átláthatatlanságával lenne összefüggésben. Sőt éppen ellenkezőleg...

 

A mostani 15139 számon futó bejegyzésével kapcsolatban felvet bennem egy kérdést:

A Testületi ülések jegyzőkönyvei, mint írásos bizonyítékok rendelkezésre állnak, ott volt végig az előkészítés, kivitelezés, üzemelés során, mégsem tett semmit annak elkerülése érdekében, hogy ismeretlenek zsebébe vándoroljon, majd materializálódjon némi pénz. Miért nem tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az ügyben?

Miért nem tesz most? Az meg különösen érdekesen hangzik az Ön billentyűzetéből,hogy 2011 őszén bizonyos iratokat elégettek a közmunkások. Talán nevezze meg pontosan ezeket az iratokat. Emellett az sem lenne egy hátrány, ha megírná, hogy milyen vizsgálatot indított, min JÜB elnök ennek kivizsgálására?

 

Vissza a 14660-as válaszához, amit másik kérdéseimre adott:

 

A kevesebb pénzből még nehezebb lesz majd finanszírozni a sport centrumot. Szerintem, fontolja meg az általam leírtakat, és akkor az Öntől származó idézet megállja a helyét. 

 

A mondandóm eddig is megállta a helyét, érdemi megkérdőjelezését még nem érzékeltem. Ahhoz ettől több kell.

Egyébként, már a sorok közt kifejtettem, az Albertirsai Szabadtéri Sportközpont finanszírozása helyett, annak hasznosításában látom a jövőt.

 

A felelős döntés most pont az lenne, hogy a jövőt teher mentesítsék pénzügyileg.

 

Látja, itt teljesen egyetértek Önnel! Valóban ez lenne a jó megoldás. Már csak az a kérdés, mi legyen azokkal, akik elzálogosították azt? Mi vegyük vállunkra a felelőséget, és annak teljes ódiumát – azaz meg se kíséreljük teljesíteni a választáskor megfogalmazott vállalásainkat - vagy kérjük, hogy az ötletgazdák, a bólogatók anyagilag járuljanak hozzá a visszafizetéshez, akár egy laptop árával? 

 

Az újabb idézet első részéhez kapcsolódva a Sport Centrum hasznosítása hogyan valósult meg az elmúlt majd egy évben? A jövő tehermentesítésével kapcsolatban felvetettekre vonatkozó válaszában kiemelném a vállra vehető felelősséget, amellyel az elmúlt évben nem találkoztam a hasznosítás terén (vagy csak jól titkolják előlem). A mondandójának helyt állásával kapcsolatban várom válaszát, az előttem szólók közül többen -olyanok is, akik nick nevük alapján nem köthetők a (jelenlegi és hajdani) képviselő testülethez - érdemben kérdőjelezték meg hitelességét.

Javaslom, mondjon igazat mostantól, és őszintén válaszoljon a kérdésekre, abba nem lehet belezavarodni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mega Tróger Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15163

Engem azért érdekelne, hogy szerinted, szerintetek ki a hibás, hogy a pálya ennyi pénzért használhatatlan - (meg persze tele építési, tervezési és kivitelezési hibákkal...)


De ezt minden egyes jelenlegi és valamikor képviselőtől kérdezem, de választ nem kapok...

 

Mert itt megy ugyan egymással a szájkarate, de azért a fórumon kívül egymással szépen összekacsintotok, és a fő felelőst mint véd- és dacszövetség senki nem kívánja megnevezni...

 

Valaki megtörthetné már a csendet, mert vétkesek közt cinkos aki néma! - És amíg némaság van, addig nagytakarítás is csak üres duma.

 

 

Előzmény: sanya51 (15162)
sanya51 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15162

Kedves Elter János!

 

Engem Tóth Sándort három dolog zavar igazán az okfejtésedben:

 

1) Miért most? 2008-2013!!!

- Végig ott voltál döntéshozóként.

- A JÜB elnökeként komoly feladataid voltak a Sportcentrum megépítésével kapcsolatban.

- Meg kell nézni a jegyzőkönyveket a döntéseket illetően.

 

2) Dolgoztál a Sportcentrumban vezetőként 2012 márciusig.

- Semmit nem jeleztél abból amiket most súlyos hibaként említesz a Fórumon.

- A testületi üléseken is teljesen más Elter János volt ameddig a Sportcentrumban dolgoztál.

    ( Meg kell nézni a jegyzőkönyveket!)

- Amikor el kellett jönni takarékossági intézkedés okán, hirtelen minden megváltozott.

 

3) A legsúlyosabb pedig az, hogy milliók vándoroltak magán számlákra, illetve zsebekbe.

- Mivel Én voltam a Városfejlesztési bizottság elnöke 2006-2010.-ig.

- Úgy érzem meg kell szólalnom az ügy kapcsán.

- Abban az esetben, ha van bizonyítékod akkor ne rejtegesd a nevet, illetve a neveket.

Hozd nyilvánosságra, hogy a "nagytakarítás" megkezdődjön HISZEN EZ A VÁROS ÉRDEKE!

- A szárnyacskával kapcsolatban úgy emlékezem, egy ember volt aki nemmel szavazott, hogy Ki Ő

azt Te is tudod.

 

Záró gondolatként még annyit, hogy Én Tóth Sándor Végig támogattam a Sportcentrum megépítését.

 

Üdvözlettel: Tóth Sándor

Előzmény: ElterJános (15139)
JaszberenyiTamas Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15161

Kedves János!

 

Nem bírom megállni, mert nem az a szörnyű, amit írsz, hanem az, hogy ezt Te írod...

Idézet: "A gyorsított és meghívásos közbeszerzési eljárás (kiírásától majd) döntésétől, 2008. június 19. - igen messze állt e meghatározott időpont. De, véletlenül a Hivatalban jártam, amikor az újabb 120 millió forintos összeg kamatlábáról történt megegyezés a Pénzintézet képviselőivel akkor a nyáron. Így mindenki számára váratlanul engem is behívtak a tárgyalásra, az irodába. Az akkori Pü.I. vezető, kb. 20 perces előadása, és a Bank képviselőinek 2 perces telefonja után, sikerült jelentős engedményt elérni a korábbi kondícióhoz képest, a 120 millió kamatlábának vonatkozásában…- ennyit az indoklásról"

Véletlenül? Minenki számára váratlanul behívtak? Miről beszélsz:

Idézet magamtól:

"

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete, a 2008. július 31-én meghozott döntése értelmében, a sportcentrum beruházás finanszírozásához felveendő további 120 Millió forint éven túli, fejlesztési célú hitelfelvétel közbeszerzési eljárásában a Bíráló Bizottságot bízta meg a tárgyalás lefolytatásával és a döntés javaslat elkészítésével.

Ennek megfelelően tisztelettel megkérem, hogy a 2008. szeptember 11-én 10 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Tanácstermébe tervezett tárgyaláson, valamint az ezt követő, a Testület elé kerülő döntési javaslat elkészítésére irányuló Bíráló Bizottsági ülésen szíveskedjen részt venni.

Amennyiben a fenti időpontban egyéb irányú elfoglaltsága okán nincs módja jelen lenni, kérem, hogy a fenti elérhetőségek valamelyikén jelezze!

Albertirsa, 2008. szeptember 9.

Tisztelettel és Köszönettel,

Jászberényi Tamás

alpolgármester

Kapják:

- Földesiné Töpper Ilona, közbeszerzési referens

- Pálinkás Tamás Pénzügyi Irodavezető

- Dr. Kiss Tibor, a Pénzügyi Bizottság elnöke

- Elter János, a Jogi, Ügyrendi Bizottság elnöke

Fura véletlenek, hogy éppen arra jártál és behívtak...

Üdv,

J.T.

Előzmény: ElterJános (15160)
ElterJános Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15160

Tisztelt gb1972!

 

Tekintettel arra, hogy J.T. jelezte távolmaradását, ezért elsősorban Önnek válaszolok a felmerült kérdések, felvetések tekintetében.

 

Ma már Ön nem is állítja, hogy szabálytalanul egyszemélyben tárgyalt. Kiderült, talán tárgyalás sem volt…?


Sajnos időm nem volt korábban terjedelmesebben válaszolni, Ön ezért igen érdekes megállapításokra jutott.

Az bizonyos, hogy a hitelt állításomnak megfelelően két részben vették fel, pont azért, mert 120 millióval megemelkedett a beruházás költsége:

 

én egy 300 + 120 millió Ft-os hitelfelvételről tudok, mely részben (ahogy ezt Elter Úr is jelezte) a sportcentrum megvalósítására lett felvéve és felhasználva, ez összeadva 420 M Ft-ot tesz ki,


Arra a kérdésre, mely szerint ennek az utólagos, 120 millió forintnak a teljes történetével miért nem voltam korábban tisztában? -  azt válaszolom: mert nem vettem részt azon a testületi ülésen, amely meglátásom szerint, szabálytalan volt, és erről döntött. Ugyanis az SZMSZ-ben foglaltaktól eltérően került sor összehívására, és lefolytatására.

A „ nagyon nagy horderejű kérdés” megemésztésre egyetlen napja volt a képviselőknek. A testületi ülésről hiányzott rajtam kívül még az Alpolgármesternő, egy másik Bizottsági elnök és egy képviselő.

Megjegyzem, Nagy László volt képviselőtársam, aki annak a háromfős delegációnak volt a tagja, aki az első, 270 milliós összeg ( 30 millió a szennyvíztisztító beruházás önrésze) 25 milliós lefaragásával volt megbízva, sok mindent nem rég hozott összes aspektusával egyetemben tudomásomra.

 

-------------------------------

A tárgyalásos eljárás – szakasz - egyeztetés, és a gyorsított meghívásos közbeszerzés tekintetében - 2009. március:

 

EJ:„Éppen ezért nem értem, a tárgyalásos szakaszban ki tévedett akkorát, hogy amíg korábban az első ajánlatott is sokalltuk, addig a későbbiekben a jóval nagyobb összegűt elfogadták? Erre szerintem nem lehet magyarázat az időközben történt áremelkedés. Sajnos a tárgyalásokból szerintem mindig az marad ki, aki azt ellenezné.”


A válasz:

 

J.T.: Hát érdekes kérdéseket feszegetsz, de a választ te is, mint JÜB elnök tudod: a közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó javaslatot a Bíráló Bizottság terjeszti a Testület elé, aki aztán dönt róla. A Bíráló Bizottság összetételét pedig szintén a testület dönti el. Az áremelkedésre vonatkozóan pedig számos információt közöltem a végül eredményt megállapító testületi ülésen, szóbeli kiegészítésként.


--------------


Az eljárást annak megindításával egyidejűleg kötelezettségünk volt indokolni a Közbeszerzési Hatóság irányába, és ez a következőképpen szólt:


A jelen közbeszerzés tárgyát képező kivitelezést ajánlatkérő fejlesztési célú hitelből finanszírozza, melynek legkedvezőbb kondícióit 2008. december 31-ig történő lehívás esetén áll módjában kihasználni, amely a kivitelezés várható időszükségletét figyelembe véve csak gyorsított eljárás lefolytatásával biztosítható.


A gyorsított és meghívásos közbeszerzési eljárás (kiírásától majd) döntésétől, 2008. június 19. - igen messze állt e meghatározott időpont. De, véletlenül a Hivatalban jártam, amikor az újabb 120 millió forintos összeg kamatlábáról történt megegyezés a Pénzintézet képviselőivel akkor a nyáron. Így mindenki számára váratlanul engem is behívtak a tárgyalásra, az irodába. Az akkori Pü.I. vezető, kb. 20 perces előadása, és a Bank képviselőinek 2 perces telefonja után, sikerült jelentős engedményt elérni a korábbi kondícióhoz képest, a 120 millió kamatlábának vonatkozásában…- ennyit az indoklásról  

 

Arról talán ne is beszéljünk, mikor kerültek a részletek lehívásra – az utolsó 2012-ben… Mivel összes vonatkozásában egyetlen vizsgálat sem látta át eddig a történéseket - engem sosem hallgattak meg - ezért tőlük eredmény sem volt várható. Hiszen a becsatolt papírokat ki tudja ki állította össze?

 

Egyébként a pályázati anyagok és határozatok mellett, sok mindent elárulnak a testületi ülések jegyzőkönyvei, azok összevetése a kábeltévéről felvett közvetítésekkel stb. Kiderül belőlük, hogy kinek milyen információja volt a pályázókkal kapcsolatban, és az is, kitől, mivel, miként került indoklásra az áremelés. ( Vasanyag: 38,7% )

 

Ön már csak azt vitatja, melyik bizottságnak volt feladata a kivitelező kiválasztásában.


Ha a hatályos Közbeszerzési Szabályzat betartásra kerül, akkor nincs szükség Előkészítő, sem Bíráló Bizottságra. (Ekkor legfeljebb a JÜB kerül kiegészítésre, és marad annak elnökének jogköre, míg így az elkerült tőlem, a várható szavazati arány pedig 3:2 -ről 3:6 módosult. Egyébként több más, hasonlóan fajsúlyos pályázat esetén még erre a formalitásra sem került sor.)  

Nem lett volna szükség, a sportcentrum kivitelezéséért egykor felelős személyre, a sportpálya beruházás koordinálást végző személyre stb. - lásd még a jegyzőkönyvekben a különféle titulusokat és felhatalmazásokat…

 

A pályázat előkészítését, lefolytatását, a bizottsági ülések levezetését, a testületi anyag összeállítását, a döntés előkészítését, a tervezőkkel, a közbeszerzési referenssel történő egyeztetést, az előterjesztés szövegezését nem más végzi akkor, hanem a törvényes kereteket betartva a JÜB.

 

Ha betartásra kerül, akkor ezt is, a JÜB végzi: Az általad említett cég – üllői kivitelezők – ajánlatával találkoztam, sőt éppen az ő ajánlatuk, kalkulációjuk alapján készült a közbeszerzést megelőző piackutatás. – amely egyébként jóval olcsóbb volt az elfogadottnál az én ismeretem szerint. De az Előkészítő Bizottság nem találkozott ezzel az irattal. Néhány tagtársam emlékei szerint egyetlen érdemi előkészítő feladatot sem végzett a bizottság azonkívül, hogy az így megváltoztatott összetételben leszavazva az ellenvéleményeket, elfogadta, amit elétettek.

 

Ha betartásra kerül, akkor: Hát hogyne értenék egyet az edzőpályával kapcsolatos sorrendiséggel kapcsolatban…. valamikor a mostani napokban kezdhetünk hozzá jogszerűen az edzőpálya kialakításhoz. - 2009. március


Része volt a pályázatnak? Mikor épült meg (2012)? Milyen pénzből? (+ 5 milla, + világítás, kerítés, öntözés, stb.)

 

A létesítmény előírási szabályzat alapján az edzőpálya elkészítése a III. osztályú pálya minősítésének a követelménye…

 

Aztán kiderül, hogy Ön mindkettőben bennevan… Ráadásul az egyiknek az elnöke (Elter János).


Természetesen (nem én voltam az) illendőségből, kimaradt az Előkészítő Bizottság tagjainak felsorolásából annak elnöke: J.T.

 

A Bíráló Bizottság elnöke: Dr. Kiss Tibor volt.

 

A tagságot rám testálták, de például a szavazati arány 4:2 volt a legfontosabb ügyben. 

 

Mi lenne ha inkább dolgoznának?


Olyan ismerősen cseng a fülemben ez a mondat. Sok nicktől hallottam már az elmúlt években. De általában ezen azt értették, hogy szavazzuk meg azt, amit mások elénk tesznek. Legyen az akár a városközpont térkövezése, virágosítása, 10 milliós adományból, miközben a megszorító intézkedések visszavonásáról szó sincs.

 

„Szélmalom”: Don Quihote legalább őszinte volt…


Annyira mindenképpen, hogy velem egyetemben vállalta az igazi arcát.

Előzmény: gb1972 (15151)
Minden szentnek, maga... Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15159

Kedves Tamás!

 

Részletesen felsoroltad a pályázati dokumentációt előkészítő Bizottság tagjait!

 

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy kik voltak azok akik a megvalósítási tervet elfogadták

 hány "szakmai" hozzáértő adta rá áldását!!!

 

Kik választották ki a tervezőt!

 

Valóban ez volt a legjobb terv, vagy a kiválasztást valami féle kötődések irányították!

 

A kivitelező mivel nem elősször épített futballpályát sok módosítást javasolt, mely nem hogy növelte de csökkentette volna a költségeket, miért nem talált nyitott fülekre!

 

Csak nem a szakmai hiúság miatt, amint utólag kiderült nincs is!

 

A 420 millióból mekkora értéket képviselt a vasárú ha 120 millióval megemelkedett az ára az állítólagos áremelkedés miatt!

 

Kérdések, kérdések sokasága melyek elég homályosak a mai napig!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: JaszberenyiTamas (15149)
panchoman Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15158

JT nek kb foglama nincs hogy hogy nézki egy ideális lelátó,milyen egy meccsen szurkolni,mi jár ezzel..

soha életébe nem volt labdarúgó mérkőzésen...

 

Hajnal70 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15157

Most profi vagy nevetséges? A kérdés csak költői...

Servus humillimus :)

 

Előzmény: Minden szentnek, maga... (15155)
Hajnal70 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15156

A "szükség" az már létezik. Köszönöm a választ.

 

Előzmény: ElterJános (15154)
Minden szentnek, maga... Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15155

Ki vagy Te, a Polgármester vagy valaki szolgája, hogy már nem elősször a felvetett problémákat profi módon eltereled más irányba!

 

Ténykedésed nevetséges és átlátszó!

 

Előzmény: Hajnal70 (15153)
ElterJános Creative Commons License 2013.03.28 0 0 15154

Kedves Hajnal70!

 

Természetesen az érintett képviselők is  érzékelték és szóvá tették (ismét - milyen érdekes szó) az általad felvetett problémát. Kis kardoskodás után sikerült elérnünk, hogy az új Városüzemeltetési Iroda Vezető ígéretet tett arra, hogy szükség esetén akár közmunkásokkal is, de rendbe rakják a területet.

 

A korábbi felvetésekre hamarosan felelek, mondhatnám: megfelelek ( a'la Mask).

üdv

Előzmény: Hajnal70 (15153)
Hajnal70 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 15153

14651.   Kedves Hajnal70! Az illegális szemétlerakás megakadályozása pedig mindannyiunk feladata. Ezért az út tulajdonosának segítségével, a közmunkások is végrehajthatnák ezt a szemétszedést. Magam sem értem, miért maradt ki azok után a szemétgyűjtési akcióból ez a terület, hogy egy képviselőtársam ( Kovács Lászlóné – Marika ) már többször jelzést tett. Természetesen én is eljártam ebben az ügyben, és remélem, hamarosan megoldódik ez a probléma.  Elter János

 

 

Az akkor (tavaly áprilisban) felvetett  helyszín, most sem szerepel a listán. A 4-es 5-ös és 6-os körzet határán fekvő szeméttel elöntött területet senki nem akarja magáénak. Nem jutottak egyezségre, hogy ki lobbizzon "jobban" ebben az ügyben?

 

Albertirsa Város Önkormányzata tavaszi takarítási kampányt szervez a településen
Új időpont: 2013. április 06. 09.00 óra

A gyűjtési helyszínek és gyülekezési helyek változatlanok. 

 

Gyülekezési hely,Helyszín, útvonal

Irmák Nonprofit Kft. , Köztársaság u. 115. Gerje patak völgye és környéke, 

Tessedik Sámuel Ált. Iskola az iskola és környéke, a TESCO Áruház és környéke

Strandfürdő, Sportcentrum és környéke, Epres és környéke           

Galamb utca vége ,Galamb u. és az azt követő földút

Szentmártoni utca és a 4-es főút kereszteződése 

Magyarok Nagyasszonya, Római Katolikus Ált. Isk. 

Profi Áruház előtti parkoló, a Majorba vezető út és környéke, 

Köztársaság utcától a Gr. Széchenyi utca végéig, 

Dózsa Gy. úttól a Bicskei út végéig.

 

Üdv, Hajnal

Kollarz58 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15152

Fenntartom: óriási botrány!

Az is ha Elter János 15139. kommentjének legalább a fel igaz.

Az is ha az egész csak kamu.

Mi van azokkal, amiket eddig írt? Sokat elolvastam belőlük, de talán hülyeség volt.

A polgármester persze hallgat…

gb1972 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15151

Elter Úr!

Nagytakarítás kell itt! Két napja mondom. Azóta rájöttem, hogy nagyobb, mint gondoltam.

Ma délutánig biztosra vettem, hogy a polgármesterrel kell kezdeni. Ma megdöbbentő dolgokat olvastam. Ez jobb, mint egy krimi, CSAK A MI BŐRÜNKRE MEGY!!! :(

Lehet, hogy nem is a polgármester a „ludas”?

Ma már Ön nem is állítja, hogy szabálytalanul egyszemélyben tárgyalt. Kiderült, talán tárgyalás sem volt…?

Ön már csak azt vitatja, melyik bizottságnak volt feladata a kivitelező kiválasztásában.

Ez NAGY változás!

Aztán kiderül, hogy Ön mindkettőben bennevan… Ráadásul az egyiknek az elnöke (Elter János).

MI VAN ITT???

Teljesen hülyének néznek bennünket?

Elter Úr! Ki hazudik a cityben? Miért???

Mi lenne ha inkább dolgoznának?

Feldobott egy labdát, ami most az Ön kapuja felé száll.

„Szélmalom”: Don Quihote legalább őszinte volt…

Előzmény: ElterJános (15147)
Mega Tróger Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15150

Tamás!

 

Nincs extrém időjárás. Vagy ha van, akkor az olyan lokális jelenség, ami csak Albertirsának egy bizonyos pontját érinti. Tudtommal az összes környező településen megfelelő az időjárás, extremitásról nem beszélhetünk, mindenütt szépen üzemelnek a pályák - max a pár centi hótakarót kellene/kellett lehordani a pályákról. Mocsárról egyik szomszédunk esetében sem beszélhetünk.

 

Tehát az egyik lehetőséget ki lehet zárni...

Előzmény: JaszberenyiTamas (15148)
JaszberenyiTamas Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15149

Kedves János!

 

A kérdéses időszakban a Jogi, Ügyrendi Bizottság tagjai:

 

Elter János Elnök

Tagok:

Dr. Kiss Tibor

Szőke Károly

Siposné Györe Zsuzsanna

Kovács Zoltán

 

A pályázati dokumentációt előkészítő Bizottság tagjai:

-          Elter János, a Jogi, Ügyrendi Bizottság elnöke

-          Dr. Kiss Tibor a Jogi, Ügyrendi Bizottság tagja, a Pénzügyi Bizottság elnöke

-          Szőke Károly a Jogi, Ügyrendi Bizottság tagja

-          Siposné Györe Zsuzsanna a Jogi, Ügyrendi Bizottság tagja

-          Kovács Zoltán a Jogi, Ügyrendi Bizottság tagja

-          Földesiné Töpper Ilona közbeszerzési referens

-          Tőrös Csaba, generál tervez, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagja

-          Pálinkás Tamás Pénzügyi Irodavezető

 

A JÜB-ön túli személyek szerepeltetésének indoklása a Kbt.-ből eredeztethető: pénzügyi-közbeszerzési-a közbeszerzés tárgya szerinti szakmai végzettséggel rendelkező személyek részvétele!

 

A JÜB valamennyi testület elé kerülő témát tárgyalta, így az eredményhirdetésről szóló előterjesztést is.

 

Lefolytató alatt nem egészen világos mit ért a Közbeszerzési Szabályzat, de az elég világos, hogy mit ért alatta a Kbt., ez pedig nem más, mint Albertirsa Város Önkormányzata, melynek legfőbb döntéshozó szerve a Képviselő-testülete!

 

A rendelkezésemre álló információk alapján az Önkormányzat belső ellenőrzését végző szervezet vizsgálta a kérdéses közbeszerzést és nem állapított meg hiányosságot, vétséget, vagy bármely más anomáliát! Így felvetésed egy szövegkörnyezetből kiragadott, amúgy önmagában is helytálló és a megvalósítással összecsengő megjegyzés.

 

Mivel magam a Híradóban és jelen Fórumon zajló parttalan és szakmaiatlan vitáknak nem vagyok híve, ezért szíves engedelmetekkel a további 10 telefonhívásig zárom soraimat és visszahúzódom a népes olvasóközönség soraiba.

 

Üdv,

J.T.

Előzmény: ElterJános (15147)
JaszberenyiTamas Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15148

Kedves Mega!

 

Felelős állampolgárként az embernek olyan módon és formában kell és lehet, pláne a nevét vállalva véleményt nyilvánítani, hogy az megalapozott, körültekintő és objektív legyen, máskülönben az nem kevés vitára, esetlegesen személyeskedésre adhat okot.

 

Objektíven a tény adatok:

 

- én 2006 és 2010 között láttam rá erre a fejlesztésre, és voltam felelős annak a koordinálásáért, így például a nem régiben lezajlott edzőpálya kivitelezésnek a körülményeiről annyit tudok mint Te, vagy annyit se; mint ahogy nincs ismeretem az üzemeltetés szakszerűségéről, vagyí szakszerűtlenségéről, a megelőző karbantartások elvégzéséről, vagy el nem végzéséről, stb.

 

- én egy 300 + 120 millió Ft-os hitelfelvételről tudok, mely részben (ahogy ezt Elter Úr is jelezte) a sportcentrum megvalósítására lett felvéve és felhasználva, ez összeadva 420 M Ft-ot tesz ki, így nem tudom ki, milyen kalkuláció és milyen információ birtokában emleget bárki 600 M Ft-ot, csak jóhiszeműen feltételezem, hogy itt már kalkulálnak a törlesztés kamat és árfolyam kondícióival, bár akkor sem tudom, milyen időtávon és milyen időszakra, figyelembevéve, hogy eredetileg 15 évről volt szó a hitelszerződésben és ismereteim szerint most volt átvállalás az állam részéről, ami nem tudom mi módon és formában érinti az alap megállapodást...

 

- nem tudom, mi okozza a pálya "használhatatlanságát" pontosan: a vízelvezetésének hibája, vagy az extrém időjárási körülmények okán jelentkező belvíz, netán csak a vízelvezetés takarításának hiányossága; mint ahogy azt sem tudom megállapítani - mivel nem veszek részt az üzemeltetésben és fenntartásban - hogy a "használhatatlanság" valóban fenn áll-e, vagy csupán elővigyázatosság a pálya állagának megőrzése érdekében (javaslom megnézni hány magyar bajnoki meccset halasztottak el az elmúlt időszakban pont erre való hivatkozással!)

 

- nyilván fentiek eldöntése után lehet felelőst keresni: kivitelezés, karbantartás, vagy csupán vis maior az időjárási körülmények miatt, de ehhez én leginkább az információ és kompetencia hiányok okán nem venném magamnak a bátorságot

 

Üdv,

J.T. 

 

Előzmény: Mega Tróger (15146)
ElterJános Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15147

Kedves Tamás!

 

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 130/2005. (V.25.) határozata a 65/2006. ( III.30.) sz. határozatával egységes szerkezetbe foglalva

Albertirsa Város Önkormányzata és Intézményeinek

 

Közbeszerzési Szabályzatáról

Hatályos: 2005.05.25.-től 2012. március 29.-ig

 

  1. I.                  Általános rész

 

2.). Fogalommeghatározások

 

b.)  A Közbeszerző – az eljárás előkészítője és lefolytatója, a Jogi, Ügyrendi Bizottság.

 

Üdv EJ

 

Előzmény: JaszberenyiTamas (15145)
Mega Tróger Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15146

Amit írtál ahhoz nem tudok hozzászólni, viszont te mit szólsz ahhoz, hogy

az általad gründolt 600 milliós fejlesztés

 

- használhatatlan, míg az összes környező település pályája használható

- 60e Ft-okért idegen pályára jár Albertirsa edzeni

 

 

Ezt magyarázd már meg nekünk, hogy ez miért történt?

Ki a hibás ebben? Szerinted ki a felelős?

Előzmény: JaszberenyiTamas (15145)
JaszberenyiTamas Creative Commons License 2013.03.26 0 0 15145

Kedves János!

 

Mosolyogva olvastam soraidat tegnap előtt koradélután, mert vagy nem tudod, mi történik körülötted, vagy csak egyszerűen nem akarsz arról tudomást szerezni, mindkettő veszélyes a Jogi, Ügyrendi Bizottság Elnökétől, de ezt hagyjuk is.

 

Szóval mosolyogva olvastam a soraidat, egészen addig, míg a tegnap estére tervezett hódobálást követő gyertyafényes vacsorámat nem zavarták meg záporozó telefonhívások és SMS-ek eme fórum bejegyzésed kapcsán. Ezek után már nem mosolyogtam, stílusosan mondhatnám lefagyott a mosoly az arcomról, pláne nem a 10 telefonhívás után. Megdöbbenésem oka, hogy hány sportkedvelő, Albertirsa közügyeit naprakészen követő lakótársunk követi nyomon a fórumon zajló eseményeket. Mindezek után kedvem lett volna Téged felhívni olyan 22.00 óra körül, de nem tettem, mert azt gondoltam, ez nem volna elegáns.

 

Mindenki kérdését elhárítottam tegnap és ma reggel is, jelezve, hogy ezek után úgy vélem legszerencsésebbnek ha ugyanezen - ezek szerint sok-sok ember által olvasott - fórumon adok választ, talán elkerülve az újabb telefonhívásokat is:

 

Tehát itt válaszolok kedves soraidra, mint a sportcentrum kivitelezéséért egykor felelős személy:

 

Albertirsa Város Önkormányzata az akkor hatályos közbeszerzési törvény előírásait messzemenőkig betartva gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárást folytatott le a sportcentrum és kapcsolódó létesítményei kivitelezésére vonatkozóan, tehát nem TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁST! A közbeszerzési eljárást ki-ki kedve szerint végigkövetheti a www.kozbeszerzes.hu oldalon, ha rákeres a 5926/2008 iktatási számú eljárásra, és a 10421/2008 iktatási számú eredményről szóló tájékoztatásra.

 

Még mielőtt ki-ki a szívéhez kapna, hogy milyen igaza van Elter Úrnak, aki 2006 óta Albertirsa Város Jogi, Ügyrendi Bizottsága Elnöke, szeretném jelezni, hogy az akkor hatályos közbeszerzési törvény szerint a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás egy két szakaszos eljárás.

 

Az első szakasz - RÉSZVÉTELI SZAKASZ - lényege a kivitelező jelöltek alkalmasságának megállapítása: tehát ebbe a körbe bárki, hangsúlyozom bárki lehetett részvételre jelentkező, aki a fenti iktatási számú ajánlati felhívást - HIRDETMÉNYT - elolvasta a Közbeszerzési Értesítőben.

A második szakasz - AJÁNLATTÉTELI SZAKASZ - lényege: a részvételi szakaszban alkalmasnak ítélt jelentkezők részére az ajánlattételi dokumentáció kiküldése és ennek alapján részükről az ajánlattétel megvalósítása.

 

Most jön bizonyára két kérdés kinek-kinek a fejében:

1. Miért kellett gyorsított eljárás, miért nem lehetett egyszerű, nyílt eljárás?

2. Milyen feltételeket kellett teljesíteni annak aki ajánlattevő akart lenni?

 

1. Az eljárást annak megindításával egyidejűleg kötelezettségünk volt indokolni a Közbeszerzési Hatóság irányába, és ez a következőképpen szólt:

A jelen közbeszerzés tárgyát képező kivitelezést ajánlatkérő fejlesztési célú hitelből finanszírozza, melynek legkedvezőbb kondícióit 2008. december 31-ig történő lehívás esetén áll módjában kihasználni, amely a kivitelezés várható időszükségletét figyelembe véve csak gyorsított eljárás lefolytatásával biztosítható.

 

2. A kivitelező alkalmasságával szemben támasztott követelmények:

Kapcsolódó létesítmények kivitelezőjével szemben:

I/1. Az előző három évben (2005., 2006., 2007.) összesen nem rendelkezik legalább nettó 120 millió forint összértékben teljesített (átadott-átvett és használatba vételi engedéllyel rendelkező) magasépítési munkával.
I./2. Nem rendelkezik a 244/2006.(XII. 5.) Korm. rendelet 1. sz. melléklet I. részében előírtak szerinti
1 fő A kategóriás,
1 fő ÉV kategóriás
1 fő ÉG kategóriás,
mind a három fő esetében felsőfokú végzettségű, legalább 3 éves gyakorlattal, továbbá érvényes felelős műszaki vezetői jogosultsággal rendelkező szakemberrel.

 

A sportlétesítmény kivitelezőjével szemben:

II/1. Az előző három évben (2005., 2006., 2007.) összesen nem rendelkezik legalább nettó 80 millió forint értékben teljesített (átadott-átvett és használatba vételi engedéllyel rendelkező) újonnan épített FIFA nemzetközi szabvány méretű gyepszőnyeg borítású labdarúgó pálya kivitelezésre vonatkozó referenciával.
II/2. Az előző három évben (2005., 2006., 2007.) összesen nem rendelkezik legalább 3600 m2 összfelületen teljesített (átadott-átvett és használatba vételi engedéllyel rendelkező) újonnan épített 400 m-es 4 futósávos műanyag borítású körpálya kivitelezésére vonatkozó referenciával.
II/3. Nem rendelkezik a 244/2006.(XII. 5.) Korm. rendelet 1. sz. melléklet I. részében előírtak szerinti legalább 1 fő „A” kategóriás, felsőfokú végzettségű, legalább 3 éves gyakorlattal, továbbá érvényes felelős, műszaki vezetői jogosultsággal rendelkező szakemberrel.

 

Kedves János!

 

Fentiekről neked pontosan ugyanúgy tudnod kellett, mint ahogy nekem, hiszen:

1) Tagja voltál annak az Előkészítő Bizottságnak, mely előkészítette a fenti eljárás dokumentumait (ülés időpontja: 2008.ápr.9. 15.00 óra)

2) Tagja voltál annak a Bíráló Bizottságnak, mely előkészítette döntésre a témát a Képviselő-testületnek (ülés időpontja: 2008.jún.17.)

3) Tagja voltál annak a Képviselő-testületnek, mely a döntést meghozta az eljárás lezárásaként (ülés időpontja: 2008.jún.19.)

 

Üdv,

J.T.

Előzmény: ElterJános (15139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!