Keresés

Részletes keresés

én értem Creative Commons License 2014.12.20 0 0 18

Én ezt értem, de szerintem az a rossz, aki rosszra gondol. Ha felhívhatnám a tisztelt Topicgazda figyelmét: ha valaki eltátja a száját a meglepetéstől, annak is szétnyílnak az ajkai. Egyszerűen nem működik másképpen.

Előzmény: papagájcsőrű szarka (17)
papagájcsőrű szarka Creative Commons License 2014.12.20 0 0 17

Megkérem a tisztelt további pályázókat, hogy az "ajkai szétnyíltak" jellegű, egyes a kákán csomót kereső, szigorú zsűritagok által esetlegesen akár szexista felhangként is értelmezhető kifejezéseket az újabb pályaművekben mindenképpen mellőzzék, mert a pályaműveket kiskorúak is olvassák! 

Kredencc Creative Commons License 2014.12.20 0 0 16

 

Jelige : A tükörkép megjelent

 

A lény, vadul és szaporázó szívvel és léptekkel 17 perc késéssel megérkezik, nem számítva a kisebb-nagyobb színház kedvelő csoportokra, akik kint és bent már epekedve várták már a megérkezését... Persze nem nagyon hittek eljövetelében, arra számítottak, h ismét „futni” szükséges... De azért eljöttek. Nyugis futás lenne, nem sokan hoztak sportfelszerelést... A lény pár perc ki-be rohangálást azért még megenged magának. S igen, a lény nagyon alapos és összeszedett.: Nem nagyon tudja, hol van, miért jött, kit és miért hívott ki, pláne, h hol. Úgy tudja egy felolvasós délutánra jön, ezért hoz magával egy újságot. Valamiért a tükör szó fájó sebeket szaggat fel benne, ezért úgy dönt, azt is meghurcolja. Még most sem nagyon tudja, h hol van. Időt kér… Legalább, míg a barackfák rügyezni nem kezdenek... Még most sem nagyon tudja hol van, és kérhet-e... De kér... Nikk neveket is. Olyanokat nem kap. Kérje orvosától vagy gyógyszerészétől! Lassan elérkezik a teljes megvilágosodás ideje. Megvilágosodott és most már nem titkolja tovább, amiért mégis eljött. Anyagi támogatást szeretne egy igazi úriembertől..

Miután ráébresztették, hogy az anyagi támogatás miatt nagyon rossz helyre jött, ajkai szétnyíltak, s kissé elcsodálkozott. Lehet, hogy a második felvonásban nélkülöznünk kell majd a nagyszerűen debütáló tehetséges komikát? Sajnálnánk ...

 

 

RökütebröG Creative Commons License 2014.12.20 0 0 15

Már ne is haragudjon, de a szarkabaré szó nem csúnya, hanem a szinkreténizmus tökéletes azonosítása, miszerint a szarka kabarét csinált. :)

Előzmény: Dodona_ (14)
Dodona_ Creative Commons License 2014.12.20 0 0 14

Kérem, ne beszéljen csúnyán egy irodalmi topikban, ilyet sem a szarkák, sem a zanzagyűjtő amazonasi indiánok nem szoktak.

Előzmény: RökütebröG (13)
RökütebröG Creative Commons License 2014.12.19 0 0 13

Versengjen érte a szarkabaré!

Előzmény: Dodona_ (12)
Dodona_ Creative Commons License 2014.12.19 0 0 12

Tegye! Egy nemes versengésnek bizonyára örülni fog a szarkazsűri.

Hisz ki tudhatná nálánál jobban, h mind az arany, mind az ezüst szépen csillog. :)

Előzmény: RökütebröG (10)
Dodona_ Creative Commons License 2014.12.19 0 0 11

Vagy őrültséget.

 

(Találó szín.)

Előzmény: Üdvözlettel, (9)
RökütebröG Creative Commons License 2014.12.19 0 0 10

Így én akartam megírni! Eh! :P

Előzmény: Üdvözlettel, (9)
Üdvözlettel, Creative Commons License 2014.12.19 0 0 9

Jelige: Zanza

 

Az, hogy a lény késett, berohant, kirohant, berohant, leült, felállt, leült, felállt, leült, csudálkozó szemeket meresztett, hebegett, habogott, a tükör szó miatt sipítozott, nem fedheti és feledtetheti a valódi lényeget: azt, hogy az IRL - szájszéli habokkal sűrűn önfelkent - bajnoka azt vette a fejébe, hogy abból akarna pénzt csinálni, hogy korábban válogatás nélkül gyerekek, elhunytak, aktív, ismert nevű fórumozók nickjeit törte fel.

 

- Szó sincs itt semmilyen sértett önérzetről, megtaposott családi névről, becsületbe gázoltság hajnali ágyból kiugrasztós lázálmáról, éjjel-nappal húgyhólyag szorongató megalázottságról, csilingelő rézpetákok délibábja miatt van az egész - gondolhatja az egyszeri, viszont nem hülye néző.

 

 

A sivatagokban is létezik délibáb-féle. Szomjhalált okoz.

 

 

üdvözlettel,

 

egy színházlátogató

Wyatt Tearp Creative Commons License 2014.12.19 0 0 8

No igen. Megveszett kutyából viszont leginkább csak céltábla. Bizony sajnálnivalóak szegények.

Előzmény: fearKant (7)
fearKant Creative Commons License 2014.12.19 0 0 7

Kutyából lesz szalonna.

(kínai közmondás) 

Előzmény: imopb (6)
imopb Creative Commons License 2014.12.19 0 0 6

Vigyázzatok magatokra, megint jön a hideg idő!

Sokan ilyenkor felfáznak, és akkor bizony menni kell a WC-re!

A szépasszonyok bokája is veszélyben van ilyenkor, csúszik a jég, és könnyen megüthetik a bokájukat!

A foltokat nehéz kimosni, mert azok beleívódtak már az anyagba, és azokon az ecetes olló sem segít.

De kutyából nem lesz szalona, még ha jégre megy akkor se.

imopb Creative Commons License 2014.12.19 0 0 5

Én ezzel neveznék a pályázatra!

gyűrűsférgek az ősi laposférgekből alakultak ki, a kambriumi robbanás idején. Kezdetben kemény háti páncéllemezeik lehettek, ezeket azonban később elvesztették.[1] Testükben már az ektoderma (külső csíralemez) és az endoderma (belső csíralemez) közé benőtt egy mezoderma (középső csíralemez) és ezek szelvényesen benőttek a két másik csíralemez közé. E szelvények közt alakult ki a másodlagos testüreg. Kialakult két nyílás (száj- és végbélnyílás). Ezek az állatok homonóm szelvényezettségűek, tehát minden szelvényük felépítésben és funkcióban szinte teljesen megegyeznek.

Pályázatom teljes egészében plágium. de a benne foglaltakkal maximálisan egyetértek!

papagájcsőrű szarka Creative Commons License 2014.12.18 0 0 4

Az igazi újságíró bácsi viszont nem maradt ki. Az, aki először majdnem a diszhelyre ült, de aztán a kedves Bkknéni szólt neki, hogy oda csak olyan üljön, akinél ott a meghívó. (Ezek az újságírók mindig potyáznak.)

nagy terem kell Creative Commons License 2014.12.18 0 0 3

Én is kimaradtam, de legközelebb biztos leszek!

 

Nagy terem

Wyatt Tearp Creative Commons License 2014.12.18 0 0 2

Meg az is kimaradt, hogy majdnem kaptunk forró kávét és friss pogácsát is a másik vendégbarát vendéglősnénitől. De székeket azt hozott. Legközelebbre meg ígért rablónyársat.

Előzmény: MálnaTörp (1)
MálnaTörp Creative Commons License 2014.12.18 0 0 1

A szalonnaképes kürtőskalácsost kifelejtetted a meséből. Meg a családi almanachot is. (Ez köztudottan egy nagyon finom élcvágygerjesztő.)

Előzmény: papagájcsőrű szarka (0)
papagájcsőrű szarka Creative Commons License 2014.12.18 0 0 0

első átdolgozás

 

Valaki mesélte:

 

 "Azért ez szép! Egy várva várt bulin mindenki más után 17 perc késéssel megjelenik a lény, az, aki a bulit meglepetésnek szervezte, aki aztán másfél órán keresztül nem tudja megmondani, miért is szervezte a bulit és miért pont ezeknek a – nem lény - meghívottaknak.

 

Nem tudja elővenni az étlapot vagy elmondani szegény vendégeknek, hogy mit is lehetne enni.

El akarja kérni a véletlenül épp arra járó, vendéglőtulajdonos, a nagyon kedves és mosolygós Boldogkarácsonytkívánoknéni saját, kifejezetten otthoni használatra készült, meglepi-étlapját.

 

Viszont sehogy sem tudja megmondani, hogy a honlapon vagy személyesen a pincéreknél tette-e meg az előrendelését.

 

Nem tudja megmondani, hogy vegetáriánus vagy húsos menüt akart-e.  Illetve, ő inkább akkor most egybe szeretné a kettőt. (???)

 

Valamint, menet közben (már a sütőben melegszik minden) módosíttatni szeretné az étlapot, és friss szusit kérne inkább.

 

Nem tudja, hogy mivel ő a hivatalos rendezvényszervező, neki kellene biztosítania a meghirdetett műsorfüzet minden egyes programpontját.

 

Ezen felül, valamiért nagyon utálja a tükröt, s minden a bulin felidézett olyan sutkáért, amelyben a tükör szó szerepel, legszívesebben külön desszert kiegészítést tenne, fenyegető kókuszgolyó címszóval ... (Ezen a kedves Bkknéni kicsit csodálkozik.)

 

Valamint, szemlesütve, megkérdezi a kedves Bkknénit, hogy ő - mármint a lény - mennyi pénzt fog kapni a végén, amiért vendégeket hozott Bkknénihez. (Bkknéni ezt nem kérte.) Bkknéni nagyon-nagyon csodálkozva néz rá ...  (Aztán erőt vesz magán, s felvilágosítja a lényt, hogy itt, ha ő hívta a vendégeket - bármi is lesz a búcsúpohár tartalma – bizony simán előfordulhat, hogy a lény fogja állni a költségeket. Az összes költséget!)

 

Bkknéni n-szer elmondja, hogy, ha nem is ezt akarta, most még módja van visszalépni a bulitól.

Bkknéni n-szer elmondja, hogy ha a lény már megrendelte és már ki is hozták, de mégsem ízlik neki a vacsora, bizony akkor is a lénynek kell fizetnie a buli teljes költségét, ami, ha sok a vacsivendég - márpedig úgy néz ki, meglehetősen sok -, akár tetemes összeg is lehet.

 

A lény hebegve-habogva közli, hogy hát akkor ő most nem is tudja, mit csináljon.

 

Végül, a lény kér 3 hónapnyi új keserűvíz itallap összeállítási időt, miközben eddig már volt a 1 éve és 9 hónapja az aperitif megtervezésére.

 

A többi vendég mindeközben, ki halkan, szemérmesen, ki nyitott szájjal: röhög.

 

A kedves Bkknéni a végén behívja a kint várakozó, a buliba eddig be nem jutó további vendégeket (túl kicsi a vendéglő) az újabb vacsi-időpont egyeztetésére. Szépen fel is írja a neveket.

 

A lény az időpont egyeztetések végén megkérdezi, tulajdonképpen kik is az ő vendégei?

 

 

Ezek után a lény úgy érzi, minden-minden nagyon klappolt, hisz minden volt és leendő vendége olyan nagyon vidám.

 

 

Közben azért kiderült az is, a múltkor mégiscsak ugyanarról az e-mailcímről rendelték a rossz emlékezetű előző bulira a hashajtókat, mint amelyikről most a lény a meghívókat küldte szét. (Ezt természetesen eddig is mindenki tudta, mert a lény nagyon foltos. Olyan belülről jövően foltos.)"

 

 

Mindez természetesen nem egy Földi buliban játszódott le.

papagájcsőrű szarka Creative Commons License 2014.12.18 0 0 topiknyitó

C enzor. -unk örömére:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!