Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 561

A szempihentetést.
Számoljunk át egy példát:
12 óra naponta monitor előtt, ez naponta 11 szünet, egy szünet 10 perc. Ez hetente összesen 12 óra 50 perc.
Heti egy természetjárás nem vesz ennyi időt igénybe és jobban kipihentet.

Előzmény: ghepard (560)
ghepard Creative Commons License 2015.01.19 0 0 560

Nemcsak a szemre kell figyelni, hanem az egész testre  -ha mint egész friss vagy, akkor a szemeid is fürgébbek és többet bírnak.

 

Egyszer kiszámoltam, hogy hetente egyszer tartva egyben jelentősen kevesebb idő, és messzebbre is mehetek.

 

Ezt valahogy nem értem. Mit tartottál egyben jelentősen kevesebb idő alatt? Igen, a fák és a levelek nézegetése aktív pihenés a szemeknek - növeli a hatást az a tény, hogy a levelek nem egy síkban vannak, hanem mélyebben, közelebb - plusz még mélyebbre sötétebb is van. Tehát jó kis edzés a szemeknek és az agynak is.....

Előzmény: Törölt nick (558)
ghepard Creative Commons License 2015.01.19 0 0 559

S mi gátol abban? Szemcsi (vagy ktlencse) nélkül az ember szabadnak érzi magát. Hát igazad van, az orvosoknak ehhez semmi közük, nincs is szándékukban, hogy beleneveljék az emberekbe a magukkal való törődést, az önbizalmat - nekik elég, ha fogynak a szemüvegek, fogynak a szemcseppek, fogynak  a ktlencsék s minél több ember műtteti meg a szemét.......

Előzmény: bartolo12 (557)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.18 0 0 558

Régen betartottam az 50 perc munka (pl monitor előtt) utáni szünetet, jópárszor 30 perc lett a szünetből. Ennek ellenére hulla fáradt volt a szemem. Majdnem nekimentem a tárgyaknak. Egyszer kiszámoltam, hogy hetente egyszer tartva egyben jelentősen kevesebb idő, és messzebbre is mehetek. Így járok el természetjárásra, ettől jobb pihenni. Pl a fák nézegetése aktív pihenés, mert minden levélre máshogy kell fókuszálni. Egyébként nem vagyok szemüveges.

bartolo12 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 557

ugyanilyen cipellőben járok, s le akarom már dobni a könnyen zsirosodó és párásodó üveget...asszem leszoktatom magamat,  az orvosoknak ehhez (s még sokmindenhez) semmi közük!

Előzmény: ghepard (556)
ghepard Creative Commons License 2014.11.12 0 0 556

Hát nekik talán jobb az üzlet szempontjából, ha mindig erőseb kell az embereknek. Ha netán azon fáradoznának, hogy elhitessék az emberekkel, hogy kevesebb D-vel lassan le lehetne nullázni a szemcsit, akkor végül kevesebb szemcsi kellene - s egy idő után már olyan kevés kellene, hogy meg sem érné gyártani. 

 

Nekem például az elsőre 2.5D-t írt fel a szemormos 2000-ben. De 2-3 hét múlva vettem ugyanott, ahol a 2.5D-set kaptam 1.5D-s szemcsit és azzal voltam vagy 7 évig. Aztán romlani kezdett a látásom, de nem tudtam, hogy miért (később rájöttem) és 2009-ben már a 2.5D, amit eredetileg kellet volna hordanom kevés volt. De a szerencse meg bizonyos események egybeesése azt eredményezte, hogy végül nem mentem erősebb szemcsiért, hanem 3 nap leforgása alatt le tudnam tenni a szemcsit és azóta nem is használom. Hát általában az orvosok magasról néznek az emberekre sajnos........ 

Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.11 0 0 555

köszi.

egyébként nem értettem a hülye szemorvost, hogy miért nem a 0.25-el gyengébb dioptriát írta fel, mikor a kisebb dioptriás lemezzel/lencsével élesebben láttam táblaolvasáskor.

 

és a szemüvegkészítőnel lehet-e alkudozni, hogy kevesebb dioptriás szemüveget kérek, vagy komplett hülyének fognak nézni?

Előzmény: ghepard (554)
ghepard Creative Commons License 2014.11.11 0 0 554

Hát így számolhatsz azzal, hogy egypár év múlva nagyobb D fog kelleni. Persze, ha valahogy megpróbálnád kompenzálni a deformációkat a szemeiden, akkor talán kisebbre is válthatnál idővel. A műkönny se fogja megoldani a problémát szerintem, csak elodázza.

 

A természetes módszerek annyiban segíthetnek, hogyha rájössz a valódi okra, amiért romlanak a szemek meg a látás, akkor megpróbálhatsz tenni ellene valamit. Jobban ki kellene egyensúlyozni a gravitáció hatását, egyensúlyba hozni a közelre és távolba nézést a nap folyamán (tehát kb annyit nézni közelre, mint távolba), többet nézegetni sötétben stb. Ebben a topikban is van egypár tipp a jobb látás eléréséhez és tartásához.......

Előzmény: Törölt nick (553)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.10 0 0 553

10 év szemüveghasználattól megduplázódott a dioptriám (már 2,5-nél tartok), ez még hagyján, de műkönnycseppet is javasolt az orvos.

Szerintetek mely fajták a jobbak? egyéb természtes gyógymód?

ghepard Creative Commons License 2014.11.04 0 0 552

Hát segíthet valahogy. Gyakorlatilag a rezgésekkel én is ezt csinálom. A rezgések által elektromosság is képződik bennem, ami megemeli a sejtek potenciálját. A belseje és a fala közti feszültséget. Egészséges sejteknél ez kb 70mv, ha valami nem stimmelk, akkor ez a feszültség csökken és ha eléri a 40-50mv-ot, akkor már jelez az agyba és érezni, hogy valami fáj. Ekkor már sokkal lassabb az anyagcsere is és a sejt nem jól, nem elégségesen műkôdik. Érdekes, hogy a ráksejteknél ez a potenciál csak 10-15mV  - tehát már nincs impulzus se az agyba és így a ráksejt olyan mintha a test nem is tudna róla, s így azt csinál amit akar.

 

A vérnél is nagyon veszélyes lehet, ha csökken ez a potenciál - vedd azt alapul, hogy az azonos töltések taszítják egymást. Ha tehát csökken a sejt fala és belseje közti feszültség, akkor csökken a falak közti taszítóerő is - és összeragadhatnak a vérsejtek, ami nem valami jó. Ha elég nagy a feszültség, akkor nagy a sejtek közötti taszítás is és így szépen egymás mellett vannak és nem összeragadva. Erről a jelenségről már videók is vannak a neten. Én is említettem a hangról szóló topikomban, hogy egy belgiumi kutatóállomáson is kisérleteznek a rezgésekkel. Csúcstechnológiával vannak ellátva és már 10-15 perc rezgés után (egy speciális matracon, melyről semmit se árultak el), hogy 70%-os keringési javulást mértek, amire a kutató azt mondta, hogy ez döbbenetes és meg kell értenünk, hogy tulajdonképpen mi megy végbe ezektől a pici rezgésektől. A fickón, aki rejta feküdt a matracon semmi se látszott, hogy mozgott volna.

Előzmény: Jesurun under Lyme (550)
ghepard Creative Commons License 2014.11.04 0 0 551

Úgy tudom, hogy születésem óta. Ezt állította mindig is az anyukám, de ma már nem hiszek ebben. Semmi elváltozást nem találtak az orvosok, rengetegszer voltam erre kezelve mindenfélével és azt se tudták medmondani, hogy tulajdonképpen miért nem hallok. De ma már inkább azt gondolom, hogy a tüdőgyuszimat egy évesen olyan gyógyszerrel (AB-vel) kezelték, ami tönkre tette a hallószőreimet. Ezek meg nem nőnek újra és nem is lesz belőlük több. Erről csak tavaly olvastam, mégpedig valahol itt a fórumban, sok embernek lett ettől oda a hallása. Édesanyám azt mondta, hogy kiskoromban kétszer is volt tüdőgyuszim és szinte állandóan taknyos voltam, meg torokgyulladások jöttek menetrendszerűen........

 

 

Előzmény: Jesurun under Lyme (549)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.31 0 0 550

Gepard, te mit gondolsz a MicroDoctor-rol? Arthritiszre, fajdalmas csuklora.

 

  • Steve Backley – gerelyhajító olimpikon is hasznalja

http://www.vitaminsziget.com/termek.php?id=1202&katId=552

 

Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.31 0 0 549

miota nem hallasz? Igy szulettel vagy betegseg kovetkezmenye?

Előzmény: ghepard (548)
ghepard Creative Commons License 2014.10.30 0 0 548

OK. Abban a kövesben nincs nagy veszély, legfejjebb nem leszel elég közel. Azt a műsort én is láttam, elég hatalmas légáramot produkált valamilyen repülőmotor és csak valami 100km feletti szél billentette csak ki annyira, hogy le kellett lépnie. Na meg egy másik részben mutattak egy fickót, aki szintén valami magas szakadék felett (nem tudom, hogy nem az is a Grand Canyonban) ment át kötélen, de úgy, hogy a szemei be voltak takarva és még úgy emlékszem, hogy be se volt biztosítva. Igen, az ember hihetetlen dolgokra képes sok sok gyakorlás után - ezek az emberek rengeteget edzenek, másképp nem menne nekik - szinte ez az életük.

 

A gerely a legnehezebb és a legösszetettebb a 4 (súlylökés, kalapácsvetés, diszkoszvetés, gerely) dobószám közül. A többiben nagyobb hangsúly van az erőn, de a gerelynél nagyon oda kell figyelni az irányra, szögre, szélre és a nyers erő nem annyira számít. Inkább a gyorsaság és a rugalmasság.

 

Hát én inkább maradnék a fórumnál, meg az írott szavaknál. Így értem a szöveget. Mivel gyakorlatilag nem hallok, az idegen ember olyan számomra, mint az idegen nyelv - azt meg kellene tanulnom, hogy lássam mit mondasz, elsőre nem igen megy. Minden ember egy kicsit másképp beszél. Ismerőseimet már megtanultam olvasni szájról úgy ahogy....... Igen, ha látod, akkor egyszerűbb, de fog az menni anélkül is.......

Előzmény: Jesurun under Lyme (547)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.30 0 0 547

szia Gepard, sokmindenre valaszoltal, koszi a valaszaidat.

Azt a koves dolgot feltetlen ki fogom probalni :)))) Nagyon tetszik igy olvasas utan. :)

Itt angliaban megy egy musor "orult/craizy" emberekrol, es van koztuk 1-2 szupermen, valoban.

Az egyik egy kotelen megy, sokszor es sokat, a grand kanyon felett, es nem esik le, illetve csak nagyon ritkan. (van ejtoernyo biztonsagbol).

A tevesek ravettek egy kiserletre, es egy kotelen allt kb egy meterre a fold felett, es mestersegen csinaltak egy eros szelet/ vihart, mar nem emlekszem h milyen erossegu volt, de hihetetlen sokaig birta a kotelen ugy hogy nem esett le.

Ezt csak azert irom, mert hihetetlen hogy mire kepes az ember, es h az atlagember mint en is mennyire elhanyagolja azt az erzekszervet, hogy egyensuly, pedig van az is.

A gerelyhajitas is jo sport, ahhoz is kell egyensulyerzek bar nem ekkora talan.

En szivesen talalkoznek veled, h atbeszeljunk 1-2 gyakorlatodat, mert ezek nemelyike olyan h egyszerubb ha latom mintha korul van irva.

Előzmény: ghepard (542)
ghepard Creative Commons License 2014.10.30 0 0 546

Hát igen, de legalább így csak a gyulladás helyén lévő cuccok (bacik vírusok, salakanyagok stb) fordulnak fel teljesen. Ha sebészkéssel mennek oda, akkor az odáig vezető szöveteket is szét kell roncsolni. Ott már amúgy is nagyobb a nyomás, ha még ráteszünk, akkor megrepednek a hajszálerek és így sok oxigén is oda kerül a vérrel, amit nem nagyon kedvelnek a picik.

 

Hát akkor mit mondjak én, aki már 35 éve halogatja az orvoshozmenést. Ha ügyes leszel és gyakorolsz egy kicsit egypár dolgot és figyelsz, akkor magad is rájöhetsz.

 

Én arra tippelek, hogy Te vagy gyengébb. De ezt szépen orvosolhatnád, csak rajtad múlik, hogy belekezdesz valamibe, ami szerinted hatásos lehet. Minden amit csinálsz, hat rád minden pillanatban - már csak azt kell(ene) megtalálni, ami jó irányba tolja el a dolgokat a testedben és eszerint élni a napjaidat. Én például mindennap megeszek 2 kisebb hagymát - megpucolom, felvágom és kanalazom a számba, tehát kb 3-4 centire van a szemeimtől és semmi probléma. Lehet az évek során teljesen megszoktam. Például, ha napos időben felnézel az égre egy nagy fehér felhőre, akkor attól is rendesen bekönnyeznél. De megtaníthatod a szemeidet, hogy alkalmazkodjanak ehhez is. Meg sok mindent meg lahat tanulni.....

Előzmény: lovevintage (545)
lovevintage Creative Commons License 2014.10.29 0 0 545

Elég brutálisan hangzik ez a szétroncsolás... de nyilván ami nem oda való, azt valahogy ki kell onnan "robbantani" . Sajnos én olyan tipus vagyok, aki szereti halogatni az orvost...tartok az egész procedúrától,de jó lenne végre tudni mi okozza.

Ezeket a gyakorlatokat megpróbálom, hátha segít ez is valamit a helyzeten.

A hagymát én se értem, erősebbek a hagymák illóolajai vagy én vagyok gyengébb?:-D nem tudom, de mindenesetre furcsa, mert korábban nem jelentett problémát feldarabolni a hagymát. 

Előzmény: ghepard (544)
ghepard Creative Commons License 2014.10.29 0 0 544

OK. Az orvos is valahogy megpróbálja megtudni (röntgen?). Akkor vagy kapsz antibogyót, vagy ha nem segít, akkor még fel is vághatják. Ez meg gyakorlatilag kb olyan, mint mikor szétroncsolja az ember. Persze van olyan hely, ahova nehés hozzáférni az ujjakkal, de a túlnyomó többség elérhető. S ami nem, ott is segíthetnek a jól irányított speciális ütések, melyek erős hullámokat közvetítenek a közvetlenül el nem érhető részekre is.

 

Hát többféleképpen is megy. A legegyszerűbb a vilámgyors pislogás. Tehát megpróbálsz amikor csak lehet gyorsan pislogni egymásután, olyan gyorsan és olyan hosszú ideig, ameddig bírod. Kis pihenő után megint. Ha kint vagy például a hidegben, akkor pár mp-re becsukod a szemeidet és aztán tágra nyitod, nem pislogsz, pár mp után mintha sírnál. Mert a hirtelen hideg (becsukva a szemhéj alatt sokkal melegebb volt) összehúzza a sejteket és ez könnyezéshez vezet. Ezt ismételve szépen átjárhatóvá teheted a könnymirigyekből induló csatornácskákat (8-14 darab van, iszonyat vékonyak). Vagy elég, ha egy jó nagy igen savanyú citromra gondolsz erőteljesen, már ez egymaga is elindíthatja a többletkönnyet. Paradox módon a nempislogással is lehet hatni a jobb könnytermelésre. De ehhez ismerni kell egy két dolgot, hogy ne pislogj mondjuk 12-15 percig és a szxemid nyitva legyenek - és ne is tedd őket tönkre. Én ezt is rengeteget csináltam és még ma is egyik kedvenc szórakozásom a hétvégi reggeleken.

 

Ha hogyhogy régebben alig könnyeztél a hagymától és most meg potyognak a könnyeid?

Előzmény: lovevintage (543)
lovevintage Creative Commons License 2014.10.29 0 0 543

Köszönöm a tippet. Megpróbálom kitapogatni a probléma helyét... bár már úgyis készültem fogorvoshoz, jó lesz ha átnézi ő is.

A könnytermelést hogy lehet fokozni? Ehhez is jó a szemtorna? Mondjuk érdekes régebben a hagymától alig könnyeztem, most meg úgy potyognak a könnyeim, mint egy gyereknek:-) 

Előzmény: ghepard (540)
ghepard Creative Commons License 2014.10.29 0 0 542

Köszi. De ezt a dolgot a legtöbbet 2009 elején csináltam a természetben - s ott nemnagyon mértem, hogy mennyit tudtam állni - lehet megvolt a 2 perc is. Tavaly szoktam méregetni,  és azóta számolom a másodperceket, órám nincs, de a pulzusom szerint 2-3 mp lehet a tolerancia - tehát a 75 mp biztos megvolt tavaly - 40-50mp gyakran van. A pulzusomat már vagy 12 éve mérem minden éjjel. Kint a túrán jöttek olyan gondolatok, hogy hogyan és mit csináljak csukott szemekkel. Sok dolgot kipróbáltam, ezt az egy lábon állást is. No meg, bicajoztam is csukott szemmel, meg gyalogoltam is, meg kimértem egy fát olyan 5-10 méterről és csukott szemmel közelítettem. Aztán ezt megcsináltam betonoszlopokkal is  - pont felé mentem, de előtte meg kell állnom, minél közelebb, a kezeket nem szabad magam elé tennem. Talán ha ezt kipróbálnád, átéreznéd, hogy milyen iszonyatosan nehéz az elején. Nem mersz menni gyorsan és biztosan, mert nekimész és széttörik az orrod. De ha gyakorolsz, már 1 méterről is megérzed a légmozgástól, persze sokat kell gyakorolni. Nekem már úgy ment, hogy pár centire simán megálltam előtte s gyakorlatilag rendesen közelítettem. Vagy kimértem 15-20 méterre egy követ az úton (vagy bármi mást) és aztán csukott szemmel próbáltam közelíteni és ráállni a jobb vagy a bal lábammal - ha fél méteren belül voltam, akkor nagyon megdicsértem magam. 

 

Az úgy szokott lenni, mikor nagyon akarsz, akkor valahogy nem nagyon megy - valahogy lazán kell a dolgokat csinálni, azt az egylábon állást csukott szemmel is. Már a roszz légzés is kibillenthet annyira, hogy nem fogod tudni kiegyensúlyozni. Nekem még a kezeim is a zsebeimben vannak nyugodtan, azokat majdnem meg se mozdítom (csak finomrezgetem, nagyon finom).....

 

Ez a gyakorlat sok mindent fejleszt bennünk (derékfájásra, térdfájásra is nagyon klassz), meg a többi csukott szemű tevékenység is - jobban fogod érezni, hogy mi zajlik benned.....

 

Én is sokat vagyok a hátamon (úgy nézem a TV-t, meg a legtöbb rezgési gyakorlatomat a TV nézés közben, na meg oldalt is igyekszem, meg hason is a reklámkor, vagy csak, hogy meglegyen az is) -  de nem úgy alszok. A hátonalváskor a legkönnyebben csúszik le a nyelv, meg a szájban lévő izomzat elernyedése folytán aztán nehezebben vesz az ember levegőt éjjel (de ezt nem tudja, pláne ha még az orra is dugult) - ez pedig a veszélyes horkoláshoz vezető biztos út.

 

Hát lehet nem olyan egyszerű az a szem mikromozgása. Azt a srácot, akivel sokat mailozom valahogy rá tudtam vezetni, persze próbálgatta talán rendesen, meg rengeteget kérdezett a legapróbb részletekről. 

 

A csuklódnál még csinálhatnád az ütögetést is (a szemeket is lehet, méghozzá rendesen, nem a csontokat - a szemeket). Keresd meg a csomót (nem nyirokcsomó az?) és tedd köré (nem rá) a másik kéz ujjai hegyeit és elemeled majd lecsapsz. Tehát a csomóra (vagy a pont fájó részre) nem ütsz. Elég 1-2 centire megemelni az ujjakat és így fel le gyorsan ütögetni. A kört az ujjaiddal változtathatod, meg a kezed helyzetét is, hogy a gravitácó minden irányban hasson (tehát egyszer a csomó legyen fent, az ütögetős ujjaid meg lent stb). Meglehet majd idővel egyre közelebb hozhatod a kört és telibe is ütögetheted a csomót, vagy később a csomó (gyulladás) hűlt helyét.

Előzmény: Jesurun under Lyme (541)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.28 0 0 541

Haaat nagy gratula az egylabonallashoz csukott szemmel!!!!!!!!!!!!!!!

En lehet tuloztam, azota akarhanyszor probalkoztam nem sikerult olyan hosszan. Igaz irtam h ez nem allando, csak neha sikerul de azota egyszer sem sikerult.

Neha azt gondolom, hogyha ezt az egy dolgot kifejlesztem magamban, vagyis ezen a teren fejlodok, akkor az egesz egeszsegem helyre fog allni magatol.....

De az biztos h fejleszt valami olyan dolgot is bennunk ami nagyon fontos.

 

"mennyit fekszel a hátadon (azon inkább ne aludj, legalábbis én nem)"

ezt a mondatodat nem ertem. En mindig a hatamon alszom, az oldalamon vagy a hasamon szinte sohasem.

 

A szem mikromozgatasa meg nem megy, de a kezeimet rezegtettem.

Előzmény: ghepard (535)
ghepard Creative Commons License 2014.10.28 0 0 540

Hát persze, attól csinosabbnak látszol.  De amúgy is csinos vagy, nemigaz? Ha fog , akkor leghamarabb a felső sorból és azon a felén, amelyik szemed jobban fáj. Az mutatóujjad hegyéven szépen kis közökben végig nyomkodhatod (erősen is) a fogsorod feletti részeket. Ahol gyulladás van, akkor ott egész más érzés lesz, talán megérzed a pontos helyet is. Én már párszor úgy végeztem ezekkel a gyulladásokkal, hogy közrefogtam kívülről és belülről két ujal és szinte szétroncsoltam (kb olyasmi ez, mint mikor kinyom az ember egy pattanást). Ilyenkor sok oxigén kerül oda a vérrel, amitőĺ a gyulladást okozó picik felfordulnak és a fájás, nyomás pár mp alatt elmúlik - a test aztán gondoskodik a bomlásanyagok eltávolításáról. De másféle ok is lehet. Mindenesetre a több cirkuláció, mozgás, gyorsulás lassulás - s így a sokkal nagyobb oxigénbevitel a sejtekhez, jobban átmozgathatja a szemek táját is és így sokféle panasz orvosolható. Ha felfokoznád a könnytermelésedet, akkor is enyhülhet a helyzet. Persze ha jól menne, akkor a sminkedet lehet lemosná a több könny néha, azt meg nem nagyon akarod talán.......

Előzmény: lovevintage (539)
lovevintage Creative Commons License 2014.10.28 0 0 539

Nem sminkelek sokat, de ahhoz ragaszkodom:-) kell lenni valami köztes megoldásnak. Pár éve volt már ilyen jellegű gyulladás a szememben, akkor ha jól emlékszem steril gyulladásnak nevezték, de pontosabbat nem mondtak, hogy mitől lehet. (tobradexet kaptam rá, csillapította a tüneteket, de nem tűnt el teljesen)

Akkor a doki annyit mondott, hogy egy belső gyulladás okozhatja, akár lehet az egy rossz fog is. Voltam akkoriban vérvételen, de semmit nem mutatott ki. Jó lenne, ha találnék egy olyan orvost, akivel sikerül kideríteni az okát. 

 

Előzmény: ghepard (538)
ghepard Creative Commons License 2014.10.28 0 0 538

Én nem ismerek dokikat, de mondjuk a nemsminkelés talán javítana  a helyzeteden valamit. De rengeteg nőnek nincs ettől ez a tünete. Tehát a sminkelés csak előbb hozza ki a kellemetlen tüneteket. Amúgy lehet szárazak a szemeid és az könnytől ottmaradt sók kellemetlen csípős, száraz érzést produkálnak. Amúgy a könny jó sós. A cseppek meg a mindenféle szerek csak a tüneteket enyhítik.

Előzmény: lovevintage (537)
lovevintage Creative Commons License 2014.10.28 0 0 537

Bocsánat, hogy csak úgy letoppanok ebbe a fórumba, egy gyors kérdésem lenne: Ismer itt valaki Győrben jó szemész szakorvost? Egy lelkiismeretes, szakmájában jó dokit keresek, mert van egy kellemetlen tünetem, olyan égető érzés van a szemeimben, de a legtöbb doki akinél jártam csak visine-t ajánlott vagy azt hogy egyáltalán ne sminkeljem magam...

ghepard Creative Commons License 2014.10.28 0 0 536

Nagyszerű, majd írj, hogy hogyan boldogultál. Ha nem megy majd kivesézhetjük nagyon részletesen és biztos menni fog, mennie kell. És aztán azt is meg fogod tudni csinálni majd egyszer, amit írtam a fényekről csukott szemmel a sötétben. Ha jól fog menni, akkor majd választhatsz, hogy hagyod berezegni vagy csak úgy simán közelre hozod a fókuszt és akkor kisebb klesz a pupillád és máris néhány D-vel élesebben fogsz látni  - és ezt tartani fogod tudni huzamosabb ideig is.

Előzmény: Jesurun under Lyme (534)
ghepard Creative Commons License 2014.10.28 0 0 535

Szívesen, de gyakorolnod Neked kell(ene). A légzéshez még hozzáteszem, mert kifelejtettem. Ahogy fújja ki az ember magas halk hang kiséretében, akkor egyre nökszik a nyomás. Mikor már érzed, hogy igencsak erős, akkor tedd egyre mélyebbre a hangot fokozatosan, majd teljesen elhagyod a hangot és még mindig simán fog kimenni a levegő  - ekkor van csak olyan nyomás a tüdőben, mint mikor normálisan (hang nélkül) lélegzel. És még ezután simán néhaány mp-ig nem kelll szívni. Tehát ez a túlnyomás, meg maga a hang rezgése fog segíteni kitolni a légszomjadat és javítani az oxigén széndioxid cserét a sejtjeidben.

 

A csuklóm nekem is csúnyán fájdogált, ha a focin például leestem kézre, akkor hetekig nagyon érzékeny volt - még kézre se tudtam állni miatta. A lábfejemen is olyan nagyobb csontcsomó nőtt ki, ami nagyon fájdalmas volt érintésre is és a focin néha ordítani tudtam volna, mikor teli találtam vele a labdát. Na ez is meg a csukló is semmi jelét nem mutatja a régebbi rakoncátlankodásnak. Ha nem így volna, nem volnék képes folyamatosan gerellyel, meg 5 kilós vasgolyóval hajigálni - mégpedig virtuálisan világcsúcs közeli távolságokba.

 

Igen én is csinálom majd minden nap, kipróbálom párszor az egyik lábon és a másikon is. Ha rendszeresen gyakorolnám , akkor simán percekig is menne. Így csak 75 mp volt a legtöbb, amire futotta. De ha reggel nekiállok (mikor megyek a vonatra) és nincs meg 3 kisérletből legalább egy 30 mp felett, akkor nem vagyok megelégedve és másnap, vagy még aznap többet gyakorlom, hogy ez meglegyen. Tudom, hogyan tudnám tovább tartani az egyensúlyt, de úgy hogy szinte nem is mozgok - a pici lábrezgésekkel, ezektől az egyensúlyérzékelőnk is jobban rezeg és így nagyobb elektromos töltések viszik az impulzusokat a testből oda.  Tehát valamivel jobban, hatásosabban érzékeli a test helyzetét. S így, ha kileng az ember, akkor simábban ki lehet egyensúlyozni, még mielőtt nagy volna a kilengés. Na meg pár mp-ig nézz egy helyre (lehetőleg a látótérben legyen sötét és világos terület is) és aztán csukd be a szemeidet és aztán figyeld a negatív képet a csukott szemeid előtt.

 

Valóban fontosak az arányok, közel/távolba, sötét/világos stb. No meg a hat alapirány is, tehát az se mindegy, hogy mennyit alszol az egyik feleden, mennyit a másikon, mennyit a hasadon, mennyit fekszel a hátadon (azon inkább ne aludj, legalábbis én nem). Mint szokom irogatni, én gyakorlatilag nem szemtornázok, csak hagyom hatni a gravitációt, elektromágnesességet, sötétet, világost, hideget, meleget, az agyhullámokat, hangokat, rezgéseket stb.....

Előzmény: Jesurun under Lyme (533)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.24 0 0 534

elkezdem ezt a mikromozgasok gyakorlasat is ma este amikor sotet van.

Kivancsi vagyok mik lesznek a tapasztalataim.

Előzmény: ghepard (532)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2014.10.24 0 0 533

Koszi Gepard, a reszletes leirast.

Ma kezdem is a gyakorlast.

A lelegzest - azt konnyem megertettem. 

A nullpontos nezest is - ezt is ertem. A tobbin meg atragom magam.

Es probalom csinalni a rezegteteseket, amit irtal nekem korabban.

 

Amit en talaltam ki, de a te leirasod alapjan, az az, hogy razom a kezem, konyektol lefele, vagyis ezt lehet seta kozben is, allas kozben is, illetve fekve v ulve, akkor a kezfej magasabban van mint a konyok, egyebkent meg alacsonyabban.

A jobbkeznel, erzem h teljesen elazul razas kozben, es lottyognek az ujjaim, mint a rongybaba.

A balkeznel, az az arthritiszes csuklo, ott egyaltalan nem lazul ugy el a kezem, es ez nem a jobboldali dominancia miatt van, hanem az ott levo merevsegtol.

Irtam a masik topikban, h elkezdett a kezfejem is fajni, a csontok vagy erek vagy vmi, belulrol, ez mindketto kezfejnel van, de a merevseg az tovabbra is a bal csuklo sokkal jobban, bar neha a jobb is bemerevedik, de az kilazul konnyebben.

Razas kozben persze rezeg az egesz karom egeszen a vallig.

Most egyebkent kiserletezek kulonfele cseppekkel, a lyme ellen, es ezeket a valtozo merteku merevseget es fajdalmat a kezeimben lehet h ezek okozzak, tuneterosodes v herx reakcio formajaban, egyenlore figyelgettem magamat, h mennyire hatnak ra a cseppek, illetve h van-e osszefugges.

 

Van egy masik gyakorlat is, amit csinalok, es ugy olvastam h te is csinaltad:

csukott szemmel egy labon allas.

Te mennyi ideig tudsz igy allni?

En felfejlodtem 3-4mp-rol 10 fole, neha megy majdnem 20 is, de sokszor csak 3-4 megint, vagyis nem stabil a fejlodesem, de ezt is akarom gyakorolni.

Igy van boven gyakoroloni valo.

De kezdem a szemtornat, ahogy ajanlottad.

Es azt abszolute megfigyeltem, h valoban fontos a a rovidbenezes/tavolba nezes aranya.

Illetve elkezdem a sotetben valo latasomat is fejleszteni.

Koszi :)

Előzmény: ghepard (531)
ghepard Creative Commons License 2014.10.24 0 0 532

De ha lehet akkor inkabb maradjon meg az eleslatas. 

 

Ezt tarthatod, ha megtanulod a mikromozgásokat, ahogyan írtam (no meg a 6 alapirányt mindig szem előtt fogod tartani és az egyensúlyt a távol/közellátásnál, sötétnél/világosnál stb). Tehát egy szemmel a sötétben nézni egy világító piros (vagy más színű) pöttyöt  (kb 3-4 méteres távolságból) és próbálni közelebb hozni a fókuszt, de úgy, hogy az agyaddal mindig a pöttyöt nézd - ha teljesen nyugodt maradsz és laza, akkor egy távolságnál elkezd eszeveszetten mozogni a piros pötty. Fontos, hogy kör alakú legyen, mert ez mindenfelé egyforma és így mindenfelé berezeg a szem. Mikor húzod közelebbre a fókuszt, akkor szívd befelé a levegőt, mikor tele vagy akkor ne húzd tovább a fókuszt és lassan engedd ki, vagy egyenesen tartsd vissza a levegőt. Ahogy csökken az oxigén és növekszik a széndioxid benned - a görcsök feloldódnak a szemekben is és beindulhat egy ponton a mikromozgás. Ha már simán megy, akkor a másodperc tört része alatt is be fogod tudni indítani és tartani is fogod tudni egy idő után huzamosabb ideig. Eleinte a pislogás meg fogja állítani, meg a légzés is mert görcsösen fog menni csak, de gyakorlással haladhatsz jó irányba. Lehet ezt gyorsan is csinálni, szíváskor hozni közelebb a fókuszt, fúváskor elengedni vissza, majd újból egyre gyorsabban közelíteni, elengedni. Majd aztán gyakorloni a másik szemmel is. 

 

Majd mindenki tudja, hogy sötétben nagyobb lesz a pupilla, hogy több fény menjen be és jobban lássunk. De azt már kevesebben tudják, hogy minél közelebb  a fókusz, akkor is kisebbedik a pupilla - tehát akkor javul a látásunk világosban is, mert a kisebb pupillán sokkal kisebb a szórás és így éles lesz a kép. Meg kell csak tanulni közelre hozni a fókuszt (közelebbre, mint a látni kívánt tárgy van) és aztán simán lazán elengedni - a légzéssel erre rá lehet érezni és finomítani rajta folyamatosan. Nem egyszerű, de ha megtanulod és szépen fog menni, akkor meglehet örülni fogsz neki.

Előzmény: Jesurun under Lyme (530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!