Keresés

Részletes keresés

Léna007 Creative Commons License 2023.12.21 0 0 7484

Balira ráfogtuk, hogy nem érdekel. Lombokon pihenni akarunk, strandolni, lustálkodni, én is gondoltam, hoyg sok lesz a tíz nap, esetleg akkor megmásszuk a vulkánt, az két napos túra, meg menni akarunk a Gillikre is, csak így egy napos kirándulás keretében. Már le van foglalva minden szállás, 4 napra a nyugati parton, 4 napra a délin, igazából a10 nap 8 nap, mert az érkezés meg az utazás napja nem számít bele. Eőször gondoltam, hogy Balin 3 napot esetleg, de akkor meg megőrülök, hogy hogy döntsem el, hogy mit nézzek meg és mit nem. Szerinted kockázatos a Balira visszarepülést az utolsó napra hagyni, azaz ha délelőtt 4 gép megy Lombokról Balira és mi az elsővel megyünk, a nemzetközo járat meg este 8-kor indul, ha ki is marad valamelyik, négynél azért meg ban a biztos esély, hogy átkerülünk időben a szigetre? Mert mindenhol olvasom, hogy folyton kimaradnak ezek a Lion Air/wings/batik járatok. Tegnap 5 darabot foglaltunk, azaz megvan az összes szigetek közötti oda-vissza járat is. így már ennek függvényében nem igen változtatunk semmin sem. Lombokon mindkét helyen bérelünk majd kismotort, bejárjuk, ami bejárható és a maradék időben a strandon, a medencénél akarunk pihizni. Lehet, hogy utólag majd megbánjuk Balit, de ez van. Sumbát sokkal jobban bánom, de a neten még a repülőjáratot sem igen lehet megtalálno oda, nem hogy bérelni való autót.

Előzmény: W.L. (7482)
Léna007 Creative Commons License 2023.12.21 0 0 7483

Köszönöm, persze tudom, hogy ez több utazásba sem fér bele, de amikor még nem tudod, hogy ez lesz-e esetleg az utolsó utazásod oda, akkor nehéz dönteni. Az biztos, hogy már így is nagyon tetszik, így alatt azt értem, hogy nagyon jó utazási videoblogok vannak németül, angolul, ezeket nézzük már két hónapja egész este. Eredetileg Fülöp-szigeteket terveztünk, de meg volt adva, mikor mehetünk szabira és ott az már nem volt szezon, ezért váltottunk erre a térségre.

A veszettséget azért kérdeztem, mert már két videóban volt olyan, hogy a majmok elkezdtek tömbolni, mert védték a territúriumukat és megtámadták a turistákat és az egyikben egy embert megharapott a majom. Mondjuk mi ilyen majomnézős túrát nem tervezünk, de kóbor kutya is megharaphat, minket már támadtak meg máshol és csak a túrabotnak köszönhetjük, amivel megvédtük magunkat, hogy nem tudott megharapni.

Előzmény: W.L. (7481)
W.L. Creative Commons License 2023.12.21 0 0 7482

Ja es egy modositasi tanacs, veto nelkul.

Lombokra szerintem 10 nap tul sok. Ha meg nem voltatok Balin, akkor legalabb a felet ott toltsetek. Ersze jo turistas, de rengeteg ott az erdekes latnivalo, sokkal tobb mint Lombokon. Es gondolom ugyis utba esik, tehat ezzel semmi nincs megvetozva.

Előzmény: Léna007 (7480)
W.L. Creative Commons License 2023.12.21 0 0 7481

A Telkomselnek a legjobb a lefedettsege eldugott helyeken.

Kartya rendelheto elore online, vagy a leirt helyen erkezeskor is veheto.

En meg egy olyan turistaval sem talalkoztam aki veszetseg ellen oltatta volna magat. Inkabb a malaria elleni tabletta szedese a realis kerdes, egy jo baratom elkapta Nusa Tenggaraban, bar kis szerencsevel az is meguszhato.

Sumba borondosen helyben berelt kocsival lett volna megoldhato. Sulawesin bo 3 hettel a fo turistacsapas fert volba bele, tobb nemigen.

 

Indonezia nem egy uton bejarhato orszag.

Ha tetszik, vissza kell jonni maskor is mas regioit megnezni.

Sok tekintetben mintha minden regioja egy masik orszag lenne.

Előzmény: Léna007 (7480)
Léna007 Creative Commons License 2023.12.18 0 0 7480

Sziasztok!

Beléptem ebbe a topikba is. Kérdésem még nincs, de életünk első nagy indonéziai útjára készülünk, már két belföldi járaton kívül minden le van foglalva és majd ahgy jönnek fel kérdések, szeretném majd itt feltenni őket, addig meg csak halkan figyelnék és jegyzetelnék.

 Illetve máris egy kérdés. Eddig még sosem vettük külföldön sim kártyát, mindig elég volt annyi net, ami a szállásokon volt, de itt szeretnék. Ez a Telkomsel az egész térségben jól fedett? Már amennyire ilyen világvége helyeken ekkora térségre szétterítve ezt el lehet várni?

A mi útvonalunk: Singapúron át, érkezés Balira, ott nem maradunk, Floresre repülünk, Maumerébe, pár napos pihenés ztán Floresen egy buszos "kör (haha, nem kör "egyenes") utazás formájában 4 nap alatt visszautazunk Labuan Bajoba és jó pár dolgot megnézünk. Azután 3 nap hajózás a Komodo-szigetek között, 3 ap Le Pirate magánsziget, azután 10 nap Lombok. Kérlek ne vétózzatok meg semmit, miért ez vagy az és más jobb lett volna. Ez fért bele időben és ez volt számunkra repülésileg, egyéb megoldásokat nézve a legjobban összehozható. Eredeti terv szeirnt Sulawesi lett volna, és Sumba, Sumba egy élomhely, a leglenyűgözőbb számomra a kis szigetek között, de nem sikerült kinyomozni semmi értelmeset, hogyan tudok ezeken a szigeteken közlekedni, ha nem hátizsákos, hanem kofferes vagyok és nem nagyon akaródzik tömegközlekedni. Így  Sulawesi nagyságát tekintve,  és hoygmelyik környező mini szigeteket akartuk meglátogatni, a 3,5 hét sehogyan sem lett volna elég és túl sok bizonytalan pont maradt. A mostani verziót könnyú volt leszerevezni, főleg ez játszott és nem akartam túl sokat belföldi járatokkal repkedni, bevallom, félek tőlük. 

Akik ezekre a helyekre utaznak, oltatják magukat veszettség ellen? Nagyon javasolt, de nem lppen kockázat nélküli oltás. Nem tudom, hogy érte vagy ellene döntsünk-e majd.

üdv

W.L. Creative Commons License 2023.12.18 0 0 7479

Telkomsel.

Hivatalos lerakatuk az erkezesi oldalon kivul, a kijarattol balra. Szembeotlobb helyeken, meg belul is,  maszek kartyaarusok, 200ezer helyett 500-ert arulnak kartyakat.

 

Penzvaltok meg belul.

Inkabb eurot hozz mint dollart, az macerasabb.

Előzmény: nemcsakhajo (7478)
nemcsakhajo Creative Commons License 2023.12.16 0 0 7478

Milyen Sim kartyat javasoltok hogy vegyek? (amelyik elerheto a repteren is...)

Foleg netezesre hasznaljuk majd. (Grab)

 

Esetleg penzvaltasi lehetoseg a repteren? (Bangkokban  a Superrichet mondta minden forum es a helyiek is:)) (cash is king...)

COOP Creative Commons License 2023.12.11 0 0 7477

érdekes, mert az egyik azt írja, hogy lehetséges, a másik szerint szükséges az előzetes regisztráció a VOA-hoz is.

Yogjakartában lépünk be az országa, de akkor regelünk.

Előzmény: Ka Pál (7468)
Alex B Creative Commons License 2023.12.11 -1 0 7476

Rendben.

Köszönöm.

Gondolkoztam a hajón is, de nem tudom, hogy akarok-e kétszer 23 órát ülni a fedelkozben...

 

 

Előzmény: W.L. (7475)
W.L. Creative Commons License 2023.12.11 0 0 7475

Meg annyit hozzatennek, hogy az amugy is jo draga Sorong-Ambon repulojaratokat gyakran torli a Wings, ha tul keves rajtuk a foglalas, es ilyenkor utasaikat atteszik a kivetkezore. Ha amugy is csak 4-5 napot hagysz Malukura, akkor ez eleg rosszul erinthetne. Vagy adj hozza meg par napot (szerintem mondjuk bo 3 het is eleg RA-ra) vagy Pelni hajokhoz igazitsd az atutazast Sorongbol Ambonra. Utobbi ugyan kisse hosszabb es nem epp luxus, viszont csak a repjegy aranak tizedebe kerul.

Előzmény: W.L. (7474)
W.L. Creative Commons License 2023.12.11 0 0 7474

Mindenkepp Ambon, Saparuaval es esetleg Nusalauttal kombinalva! Sorong korul ib semmi erdekes hely nincs, mig Maluku erdekes kontraszt RA melle, sok latnivaloval.

A kezmuvesseg egyik helnek sem az erossege, de Saparuan Ouw faluban vannak hagyomanyos keramia edenyeket keszito mesterek, es Ambon varosanak Batumerah reszeben arulnak jellegzetes gyingyhazdarabokbol osszeallitott kepeket is. Mind Maluku, mind Papua hagyomanyos fafarago kozpontjai mashol vannak.

Előzmény: Alex B (7473)
Alex B Creative Commons License 2023.12.10 -1 0 7473

Ok.

Köszönöm.

A végére maradt 4-5 nap. Sorong vagy Ambon környéke legyen?

Végül szeretnék autentikus fafaragokat, kezmuveseket felkeresni.

 

Előzmény: W.L. (7471)
W.L. Creative Commons License 2023.12.10 0 0 7472

Bar azert sokaknak Thaifold a verhetetlen kedvence (ugy, hogy jo reszuk csak oda jarogat vissza), egy egyszerubb javai uttal szerintem nehez mellefogni! Biztos tetszeni fog neki. A templomok, a vizesesek es a vulkanok lenyugozoek, csak arra kell felkesziteni, hogy Java strandolasra nem az idealis sziget.

Előzmény: nemcsakhajo (7469)
W.L. Creative Commons License 2023.12.10 0 0 7471

Szerintem "nehany napos turakat" nemigen fogsz talalni, mert a legtobben egyenesen egy kivalasztott szallasra mennek, es aztan max onnan tesznek inkabb csak egynapos kirandulasokat. Neked is ezt ajanlom. Max azert erdemes egy tibbfos csoporthoz csatlakozni, hogy a kirandulasok arat veluk megoszthasd. De ez a nepszerubb szigeteken mint pl Kri amugy is osszejohet. Waigeo maga pont nem tul nepszeru.

Előzmény: Alex B (7466)
COOP Creative Commons License 2023.12.08 0 0 7470

5-en vagyunk /leszünk jó lenne ha nem fél nap menne el ezzel

Előzmény: Ka Pál (7468)
nemcsakhajo Creative Commons License 2023.12.08 -1 1 7469

Maradtam a repulonel.

Azota mindig nezem a jegyet de nem igen van. 

Mas datumon van de a repulo olcsobb is volt....(hihetetlen)

Szerintem a nagy reszet lefoglaltam az utnak. 

A tobbit meg ott helyben rogtonozni fogom.

Kerdezte a felesegem milyen lesz Thaifoldhoz kepest . Mondtam lehet jovore is ide akar menni ...   :)

Legalabbis bennem ilyen emlekek vannak errol az orszagrol.

 

Előzmény: W.L. (7465)
Ka Pál Creative Commons License 2023.12.08 -1 0 7468

Nekem nyár elején, a makasari repülőtéren a vízum igénylés kb. fél órámba került. Amíg a többiek bebocsájtásra vártak a migrációs pultnál, addig nekem egy másik ablaknál kellett igényelnem a vízumot. Dollárban igen borsos volt az ára, kártyával nem lehetett fizetni. Azt lódítottam az ügyintézőnek, hogy nincs kp-m. Ami nagyjából igaz is volt, mert a kevésbé civilizált vidékre tartogattam a valutámat. 

Elvette az útlevelemet -miközben félrehúzatta velem a csomagomat az irodája sarkába- és mondta, kint a reptér bejárat mellett jobbra van egy ATM vegyek fel ott pénzt. Na de, hogy, merre? Odakísért a sorok között, majd átterelgettek a tisztviselők "kézről-kézre adva" a migrációs pultok között, majd a biztonsági ellenőrzésen, mindenhol ugye mondtam "megyek vízért, itt, a vödör nálam". Ezt készséggel elhitte mindenki. Az egyik szimpatikus ATM-ből nem tudtam felvenni pénzt, mindig visszautasított, de indonézül "beszélt" csak.  Most szembe forgalomban, ellenkező irányból végigsasszéztam ismét a biztonsági ellenőrzésen, majd a migrációs pultok között, de ugye már mindenki tudta "vízért voltam" mosolyogva intettek: tovább. Mondom a kisasszonynak nem tudom mi a probléma, jönne-e,-é velem segíteni. Bezárta az irodát és készséggel kikísért, rájöttünk, hogy az általam választott doboz egyszeri, indonéz bankos kp felvételi limit miatt nem adott ropit. Egy másiknál sikerrel jártunk. Amíg én szöszöltem, megvártam míg kinyomtatja a cetlit, meg visszaadja a kártyám, az automata, átszámoltam a kötegnyi pénzt, a csaj már eltűnt. Ugye megint szembe forgalommal vissza a kapukon, a biztonságinál már mint régi ismerőst (vagy idióta bulét, ez nem látszott ki a mosolyok mögül) üdvözöltek és a scanner mellett küldtek vissza, hogy ne tartsam már itt fel az országba belépőket. Végre kifizethettem a vízumomat és sorba állhattam a migrációs ablaknál, bepecsétletek. A pöcsétölésre sorban állás kb. még 15 perc volt, tehát alig fele, mint a kp felvét és a vízum megvásárlásba fektetett idő, ellenbe-de utóbbi viszont szórakoztató volt, helyett állhattam volna a migrációs pulthoz kígyózó sorban is végig.

 

Jakartában lehet ez másképp menne azért...

Előzmény: COOP (7467)
COOP Creative Commons License 2023.12.08 0 0 7467

Magyarország esetében az előzetes, online vízumigénylés (eVisa) szintén lehetséges: molina.imigrasi.go.id oldalon keresztül.

 

Érdemes?

 

Szingapúrból repülünk majd Jávára.

Alex B Creative Commons License 2023.12.07 -1 0 7466

Hello W.L.!

Január végétől lesz egy hónapom R.A.-on.

A két célterület Waigeo és Misool.

Néhány napos túrát keresek, de nem lesz egyszerű.

Azon gondolkozom, hogy nem foglalok semmit, hanem az utolsó pillanatig kint fogok olálkodni reggelente Waisaiban és Sorongban a kikötőben csoportokra vadászva...

Szerinted?

W.L. Creative Commons License 2023.11.26 0 0 7465

Az Ekonomi feletti osztalyokon tenyleg jo.

Kenyelmes es tobbet latni a tajbol mint repulorol.

Előzmény: nemcsakhajo (7464)
nemcsakhajo Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 7464

Akkor marad a repulo..

Emlekeim szerint jo volt vonatozni...

Azert probaltuk volna ki...

W.L. Creative Commons License 2023.11.26 0 0 7463

Ezt hivjak pechnek.

Delutan indulni vonattal Yogyaba nincs sok ertelme mert joreszt sotetben utaznatok es sotetben erkeznetek.

Vagy varsz vagy veszel busz-vagy repulojegyet.

Ha busz akkor csak okyat ami az autopalyan (Toll Jawa) megy.

Előzmény: nemcsakhajo (7462)
nemcsakhajo Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 7462

En is travelokat hasznalom .Van de csak delutanra. Mi delelott szeretnenk menni ...  Valahogy csak ezen az egy napon nincsenek jegyek...

Előzmény: Ka Pál (7461)
Ka Pál Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 7461

Mondjuk én a nyáron jártam úgy többször, hogy az állomáson másnapra, aznapra simán volt jegy, de a KAI alkalmazásban nem lehetett venni. Állítólag jó a Traveloka alkalmazás is jómagam nem próbáltam még, de ránézvést van jegy: https://www.traveloka.com/en-id/kereta-api/search?st=GMR.YOG-A&dt=23-12-2023.null&ps=2.0&pd=KAI

Miután szombatról van szó, azért lehet érdemes elővételben gondolkodni, ha nem vagy az időpont és szállítóeszköz tekintetében rugalmas. Majd jön WL és megmondja...

Előzmény: nemcsakhajo (7460)
nemcsakhajo Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 7460

Teljesen meg vagyok löve...

Most kezdtem el befejezni a foglalasaim es december 23. an mennenk Jakartabol Yogjaba. De sajnos nincs vonatjegy csak keso delutanra. Tobb napot leelenoriztem mindig van jegy. Erdekes hogy a repulo nem sokkal dragabb...

Vegyem meg ott? 

W.L. Creative Commons License 2023.11.15 0 0 7459

Ha legkozelebb erre jartok, erdenes egy csomo fuszerkevereket/szoszt (bumbu) hazavinni, amikkel egy csomo indonez etelt egesz konnyen es autentikusan megcsinalhattok otthon is.

 

Udv Meraukebol!

Előzmény: casati20124 (7458)
casati20124 Creative Commons License 2023.11.15 -1 1 7458

igen, receptet már találtam, de a pandan paste (pandanusz levélből paszta) nincs itthon (elvileg van, de épp nem volt nekik), ez adja a különlegesebb édes ízt, és ebből van zöldre színezett paszta is.  Kint is kerestünk piacon is pandan pasztát, igaz, csak az az utolsó napon, nem jártunk sikerrel. Még pár ázsiaiban megnézem itthon, aztán ha nincs, akkor kimarad belőle és marad az ételfesték:-) És a kókusz is az ázisaiból kellene, a fagyasztott, mert a sima zacskós kókuszreszelék az kismiska.

 

Egyébként satet es nasi gorenget szoktunk itthon is gyakran csinálni, de jó volt az autentikus környezetben kajálni egyet:-) A szomszéd asztalnál Surabaya-i pár vacsorázott éppen:-)

Előzmény: W.L. (7457)
W.L. Creative Commons License 2023.11.14 0 0 7457

Pont a dadar gulungot alighanem otthon is konnyen elkeszithetned. Csak palacsintateszta, kokuszreszelek es viros nadcukor kellhet hozza. Utobbit a kobanyai azsiai piacon lattam otthon.

Előzmény: casati20124 (7454)
COOP Creative Commons License 2023.11.13 -3 0 7456

még túl sem vagyok ezen az úton, de már a jövőt kezdtem el tervezni tegnap este, itt mélyedtem el és el is vesztem-így feladtam...:( Mindenhová is mennék indonéziában... de csak a jan/feb a jó nekünk ... így kevés a megfelelő hely ilyenkor. Annyira nagy falat nekem:( pedig nagyon vágyom arra , de mindig feladom és más felé indulunk.

Előzmény: casati20124 (7454)
COOP Creative Commons License 2023.11.13 -3 0 7455

ami neked is még eszedbe jut, az is jöhet :)

Előzmény: casati20124 (7454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!