Keresés

Részletes keresés

astronom Creative Commons License 2010.05.16 0 0 899
Bob Proctor egy olyan személy, aki megértette a kvantumfizika lényegét

Igen, kb. pont annyira, mint te. :o)))))

És azóta is alkalmazza a "Hogyan csináljunk sok pénzt a nagy titok ismeretében" - kurzusain.


Mindenesetre ne gyötörd magad feleslegesen, sohasem vontam kétségbe a te jogodat sem, hogy véleményt nyilvánítsd olyan kérdésekről, amelyekhez semmit sem értesz.
Viszont nekem is hadd legyen meg a jogom véleményt formálni a te véleményedről, oké?
Csak hogy kerek legyen a világ.
Előzmény: Rejtélyvadász (898)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.16 0 0 898


Kedves astronom !

Nem jól értelmezed a dolgokat.

Ha visszaolvasol, azt találod, amit te is idéztél tőlem:

"....Ezeket a személyeket csak azért hoztam fel, mert ők értenek ahhoz, amit mondanak....."

Nem mindenkit szakértőnek mondottam. Eddig biztos érted.

Bob Proctor egy olyan személy, aki megértette a kvantumfizika lényegét és felhasználja tanitásaiban. Mert hogy nem csak szakértők nyílvánithatnak véleményt egy adott tudományos eredménnyel kapcsolatban.

Ha ezt nem szabadna bárkinek bármilyen tudománnyal kapcsolatosan megtenni, te sem írhatnál erre a topikra egy szót sem.

De ezt te is tudod, hogy nem így van.

Remélem ezek után sikerül egy általad hitelesnek tartott személyt megjelölni a kvantumfizika területéről.

Szeretettel : Rejtélyvadász .
Előzmény: astronom (896)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 897

Ezen a héten emígy definiálom az anyagot.

 

A szellem anyaggá formálódása

 

 

Az anyag definiálásához szükség van arra a viszonyítóra, ami nem anyag. Egy általánosan elfogadott viszonyító a szellem, amit a filozófusok régóta használnak. Viszont a fizikusoknak a semmi, vagyis az anyagmentesség a viszonyítási alapjuk. Jómagam az anyagot a szellem manifesztációjának tartom, amely egy többlépésű átalakulási folyamat eredményeként alakul ki. A tiszta Szellem, vagyis amely még nem manifesztálódott anyaggá, egy óriási potenciális erőt, vagyis lehetőséget rejt magában. Ahhoz, hogy ez az erő kifejthesse hatását, egy ellenerőre van szükség, mivel nincsen hatás ellenhatás nélkül. Ennek felismerése csakis a Szellem, a tudat számára lehetséges, mivel anyag ekkor még nincsen realizálva. Első lépésként a Szellem polarizálódik, vagyis egysége ellentétes erőkre bomlik. (Dualitás) Mivel a hatás és az ellenhatás kiegyenlített, egyensúlyban van, további megosztásra van szükség ahhoz, hogy változás következzen be. A Szellem megalkotja a legkisebb és a legnagyobb, a legkevesebb és a legtöbb fogalmának megtestesítőit, az ellentétes polaritású, tudati, szellemi erőegységeket, vagy más néven éteregységeket, amelyek a nagy Egész, vagyis az Éter halmazát alkotják. Mivel a legkisebb éteregységek (szellemi) ereje véges, a legnagyobb halmaz is véges annak ellenére, hogy nem határolja, nem korlátozza semmi. A semmi nem létező, tehát nem korlátozó tényező a Szellem, és így az Éter számára sem. Ebből adódóan az éteregységek sem korlátozottak a mozgásukban. A nagy egész halmazán belül ellenállás nélkül, mint egy szuper-folyékony közeg áramlása, kaotikus mozgást végeznek az éteregységek. Ebből kifolyólag az Éter sűrűsége globálisan és lokálisan folyamatosan változó. De mivel nem történt szimmetriasértés, még mindig kiegyensúlyozott hatások vannak a halmazban, nincs olyan erőhatás, amely fékezhetné mozgásában az éteregységeket. Ezen állapot megváltozása érdekében szimmetriasértésre van szükség. Olyan szimmetriasértésre, amely aktivizálja azokat a lehetőségeket, amelyek a tudat erejében rejlenek. A Szellem alkotóerejének megnyilvánulása ez az aktus, amikor az Éter termékenysége folytán, tehetetlen tömeggel rendelkező, új típusú struktúrákat alkot önmagából, amelyek más minőségeket jelenítenek meg. Ezeket az éteregységekből összeállított kvantumokat nevezünk anyagnak, vagy elemi részecskéknek. (Elektron- Pozitron; Proton- Elton)

A mindösszesen négy fajta elemi részecskére vonatkozó alapvető feltevés az, hogy az ellentétes elektromos töltés vonzza egymást, míg az azonos taszítja. Viszont az azonos gravitációs „töltés” vonzza egymást, de a különböző már taszítja.

/ A tömegvonzás, szigorúan csak azonos gravitációs potenciájú részecskékre vonatkozik. /

A négy elemi részecskéknek azonos nagyságú az elektromos töltése. Viszont a tömeg arányuk, a gravitációs töltésük aszimmetrikus mindkét elektromos töltésű részecskében egyaránt (-e+p) 1:1836 (+P-E). A gravitációs polaritás [+(-e) +(+P)] ↔[-(+p) -(-E)] ellentétes elektromos töltéseket és aszimmetrikus gravitációs töltéseket hordoz.

Ez a négy elemi részecske az alapja, a manifesztálódott anyag minden kombinációjának, az atomot, molekulát, kristályt, sejtet, vagyis fizikai testeket alkotó anyagnak. Meg kell jegyezni, hogy az anyag kombinációja és rekombinációja során, a tömegnélküli Éter is közreműködik. Mégpedig olyan formán, hogy fénysebességgel áramoltatja az anyagütközés által keltett impulzusokat, vagyis energiát közvetít, az anyagi részecskékből álló struktúrák között. Ennek az elektromágneses sugárzásnak nevezett folyamatnak van egy olyan frekvenciatartománya, amelyet fénynek nevezünk. Az éternek azon tartományát, amelyben gravitációs anyag található, teljesen átjárja ez a sugárzás. Az anyagba nem ütköző sugárzás az éterben elszóródik, végül elenyészik. Az érzékelhetőség határa az, amely egyben az univerzum határát is képezi. A gravitáció hatását is az éter közvetíti az anyagi testek között. Ennek a közvetítő sebességnek az értékét még nem ismerjük pontosan, de az valószínű, hogy a fénysebességhez közeli érték. Az anyagmentes éter, áramlási sebessége még ismeretlen, de azt joggal feltételezhetjük, hogy a fénysebességnél nagyobb.

 

Megállapítható, hogy az anyag a szellem átformálódása, vagyis a szellemi energia manifesztálódása. Amely során a Szellem Éterré, az Éter Anyaggá transzformálódik. Mindeközben az ERŐ, amely kifejti a hatását, változatlanul a Szellem elidegeníthetetlen mágikus tulajdonsága marad.

 

 

astronom Creative Commons License 2010.05.16 0 0 896
Légy szíves, sorold fel Bob Proctornak a kvantummechanikában elért legfontosabb eredményeit. Ilyenek ugyanis nem léteznek.
Ha szerinted igen, annál hasznosabb lesz, ha mások is megtudják.
No rajta.
Előzmény: Rejtélyvadász (894)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 895

 Nézzük meg csak közelebbről az általad idézetteket:

Kvantumfizikus, egyetemi tanár és elismert író: "...Amiről beszélek, az nem lázálom vagy hibbant elmeszülemény. Egy nagyon mély, nagyon alapvető dologról van szó, amelyet a kvantumfizika egyre inkább igazolni látszik. Úgy tűnik, hogy az elme működése nélkül elképzelhetetlen az univerzum, ugyanis az előbbi alakítja is, nem pedig csak befogadja

 

Tehát a nyilatkozó szerint :az elme működése nélkül elképzelhetetlen az univerzum.Hát ez természetes!!! Ha nincs,ami ,aki  elképzelje,akkor nem jöhet létre a képzeleti kép.Az,hogy az elme alakítja is -hát még szép!!!! Az emberi elme a gykorlat által mindent alakít. Láthatjuk a nagy tudósok is bele tudnak keverni közhelyeket a mondnivalójukba.

                          

Előzmény: Rejtélyvadász (890)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.16 0 0 894


" Ja, és mindennél jobban jellemzi kérlelhetetlen tudásodat az a tény, hogy a kvantummechanikával kapcsolatban Bob Proctor számít neked szakértőnek :o)))) "


Szivesen venném, ha megjelölnél valakit, aki neked hiteles személynek
számít a kvantumfizikában.


Köszönettel várom válaszodat: Rejtélyvadász.




Előzmény: astronom (892)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.16 0 0 893

Kedves astronom !

Ha arra gondolsz, valóban nem célom semmilyen elaborátumot írni.

De itt nem is az a fontos. Itt legelőször bizonyos kutatások eredményeinek elfogadása a cél. Persze van, akinek a Föld még sokáig lapos lesz.

De az nem baj. Jelen esetben a tudat nem mindenkinek elsődleges. Ez sem probléma.

Csak azt nem értem, miért kell idegeskedni ?

Ha az ember ideges, hamarabb mond butaságot. Ezért inkább sétálni kellene.


Szeretettel : Rejtélyvadász.


Előzmény: astronom (891)
astronom Creative Commons License 2010.05.16 0 0 892
Ja, és mindennél jobban jellemzi kérlelhetetlen tudásodat az a tény, hogy a kvantummechanikával kapcsolatban Bob Proctor számít neked szakértőnek :o))))
Előzmény: Rejtélyvadász (890)
astronom Creative Commons License 2010.05.16 0 0 891
Ezeket a személyeket csak azért hoztam fel, mert ők értenek ahhoz, amit mondanak.



Ellentétben veled, aki egy szót sem értesz az egészből. Semmit sem tudsz arról, hogy mi a kvantummechanika, semmit sem tudsz egyetlen tudományról sem.
Különböző anekdotagyűjteményeket olvasol, híres embereknek tulajdonított bombasztikus mondásokról és azt hiszed, hogy okos vagy, és joggal sajnálhatod le azokat, akik - ellentétben veled - értenek ahhoz, amiről vélményük van.

Mi sem jellemzi jobban ezt a helyzetet, mit a jelenlegi mutatványod, ahol az általad állított kijelentésre vonatkozó konkrét kérdés elől kínos sunyításba menekülsz.
Előzmény: Rejtélyvadász (890)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.16 0 0 890


" Bár én csak ugatom a kvantumfizikát meg egyáltalán az atomok szerkezetét,belső világát ,de szerintem ott van a hiba,hogy sokszor az ilyen jelenségekre nem alkalmazzák az ált. és spec.relativitási elméletet......."

Mint ahogy írod is, az " ált. és spec. relativitási elmélet " is csak egy elmélet.

De ez egy másik téma lenne.

A kvantumfizika megértéséhez legelőször el kell felejteni a maretializmust.

A kvantumfizikus vizsgálja a jelenségeket, és az alapján mondja el véleményét. Félre teszi azt, hogy mi az elsődleges. A folyamatokra koncentrál. Aztán amit tapasztal, azon megdöbben, és akkor elmondja azt, amin mások is megdöbbennek.

Max Planck Nobel Díjas (kvantum)fizikus,

Niels Henrik David Bohr Nobel-díjas dán fizikus, aki az atomszerkezet és a kvantummechanika tudományterületén dolgozott.

DR. FRED ALAN WOLF
Kvantumfizikus, egyetemi tanár és elismert író: "...Amiről beszélek, az nem lázálom vagy hibbant elmeszülemény. Egy nagyon mély, nagyon alapvető dologról van szó, amelyet a kvantumfizika egyre inkább igazolni látszik. Úgy tűnik, hogy az elme működése nélkül elképzelhetetlen az univerzum, ugyanis az előbbi alakítja is, nem pedig csak befogadja és értelmezi az utóbbit...."

BOB PROCTOR

".... A kvantumfizika állítása szerint az egész univerzum egy gondolat hatására jött létre.......Attól még, hogy nem érted a törvényt, nem kell elutasítanod......"

Ezeket a személyeket csak azért hoztam fel, mert ők értenek ahhoz, amit mondanak.

Előzmény: kétszer7 (889)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 889
Bár én csak ugatom a kvantumfizikát meg egyáltalán az atomok szerkezetét,belső világát ,de szerintem ott van a hiba,hogy sokszor az ilyen jelenségekre nem alkalmazzák az ált. és spec.relativitási elméletet.Gondolkodásunk a makró jelenségeken alakult ki és nehezen szabadul a metafizikus nézetektől.Ráadásul a szubatomáris folyamatok csak műszerek útján kutathatók.Nehéz megemészteni ,hogy e jelenségek csak hasonlatokkal ábrázolhatók,ill.fejezhetők ki. "Atommag", "Elektronfelhő",e jelenségeknél miként értelmezhető az egyidejüség Heisenberg/,stb.Holott elfogadott -már akinél -,hogy az anyag,mozgás,tér ,ídő szerkezete egymásnak megfelelő.Ha valaki ezek mögött a szellem elsődlegességét értelmezi,az olyan mintha valaki  a sötét moziban a saját baránője lába helyett a szomszéd barátnőjének lábát simogatná.
Előzmény: astronom (882)
astronom Creative Commons License 2010.05.14 0 0 882
Planck kutatásai és a kvantumfizika további eredményei a tudat elsődlegességére mutatnak.


Ennyi idős korodra megtanulhattad volna, hogy ha sokszor elismételsz egy hülyeséget, attól még nem válik igazzá.
Előzmény: Rejtélyvadász (881)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.14 0 0 881


Planck kutatásai és a kvantumfizika további eredményei a tudat elsődlegességére mutatnak.

Az pedig, hogy nem akar végső igazságokat mondani, csak annyit jelez, hogy
másként tekint a tudományra, mint néhányan mások.

Pl.:

A fizikának hat hónapon belül vége lesz, addigra mindent meg fogunk érteni. (Lord Kelvin, 1900 )

Előzmény: kétszer7 (877)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 880
Igazad van,ez csak a szubjektiv véleménye de,hogy egy ilyen komoly szaktekintély
ilyent hisz,az még is csak elgondolkoztató,az biztos,hogy nálunk mélyebben bele látott a dolgoba.
Előzmény: kétszer7 (877)
astronom Creative Commons License 2010.05.14 0 0 879
Te viszont néhány anekdotán kívül SEMMIT sem tudsz a kvantumelméletről, ez már számos alkalommal kiderült.
Legalább Planck nevét tanulnád meg helyesen leírni, ha már a szádra mered venni a nevét.
Előzmény: Rejtélyvadász (878)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.14 0 0 878




Sokan, - akik pedig a tudományos életben dolgoznak - sem értik még a kvantumfizika lényegét.

A kvantumelmélet egyik megalapozója, Niels Bohr ezt mondta :

"..... aki a kvantumelmélettől nem érzi sokkolva magát, az nem érti...."

Richard Feynman szerint, - aki a XX. század egyik legnagyobb hatású amerikai fizikusa - még a sokkoltság sem elég, azzal együtt se érti ezt az elméletet senki.

A tudósok nem a kvantumfizikai képleteit nem értik, hanem azokat a dolgokat, melyekre a kvantumfizika rámutat.

Max Planc önéletrajzában ezt irja: "....„Valamely új tudományos igazság nem úgy szokott győzelemre jutni, hogy az ellenfelek meggyőznek és kijelentik, hogy megtértek, hanem inkább úgy, hogy az ellenfelek lassanként kihalnak és a felnövekvő nemzedék már eleve hozzászokik az igazsághoz...."

Hogy milyen a kvantumfizika? Jól példázza az alábbi eset:

Egy fiatalember érdeklődik :

- Mondják meg, legyenek szívesek, melyik teremben lesz ma a Max Planc előadás? (Max Planc, az egyik egyetem titkárságán, mert elfelejtette, hogy melyik teremben kell előadást tartania)
- Ne is keresse, fiatalember. Ön még túl fiatal ahhoz, hogy Planck professzor előadásait megértse.

Irodalmat nem ajánlok, hiszen ha érdekel a téma, számos művet lehet beszerezni.

De a neten is elég sok olvasnivalót találhatsz.

Előzmény: kétszer7 (876)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 877
Most,hogy ujra elolvastam/kicsit jobban odafigyelve" Plancktól bemásolt idézetet megláttam,hogy ő nem tényként állította a szellemi szerepét  a szubatomáris folyamatok mögött,csupán hipotézisként,vagyis saját feltételezéseként fogalmazta meg.
Előzmény: Mirdad (873)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 876

 Én nem azt kérdeztem,hogy Plncak nak mi az elképzelése,hanem,hogy maga a kvantumfizika hogyan bizonyítja a szellem elsődlegességét .

 

 Talán valami szakmai elméletet,vagy képletet,matematikai levezetést,ha kaphatnék.

 

Az öreg Planckra való hivatkozás nem mérvadó. A logika szerint az argumentum ad hominem nem bizonyíték!!!

Előzmény: Mirdad (872)
Mirdad Creative Commons License 2010.05.14 0 0 875

 

  Ez igaz :)

Előzmény: astronom (874)
astronom Creative Commons License 2010.05.14 0 0 874
Ez nem bizonyítás, ez az öreg Planck véleménye.
Előzmény: Mirdad (872)
Mirdad Creative Commons License 2010.05.14 0 0 873

 

  El kellene fogadnunk, hogy a legnevesebb tudósok megláthattak olyat a természet

működésében, amit akkor még a pálya-és kortársaik esetleg nem. Elég nagy szellemek voltak, tehát "kinézhetjük belőlük" :)

 

  Az meg, hogy ezek a felismerések összecsengenek az ősrégi spirituáis tanításokkal...

nem a véletlen műve.

 

  Itt egy szép válasz arra a tipikus attitüdre, amikor meg akarja az ember mondani, hogyan működjön a természet (illetve saját felfogását a természetről, világról a tudomány gyolcsaiba bugyolálja):

 

  "Az erről folytatott vitákban Einstein sokszor vágta Bohr és Heisenberg fejéhez a híres mondást: Az Úristen nem kockázik. Erre Bohr válasza az volt, hogy:

 

  De nem is a mi feladatunk, hogy előírjuk az Istennek, hogyan működtesse a világot."

Mirdad Creative Commons License 2010.05.14 0 0 872

 

    "a kvantumfizika hogyan bizonyítja,hogy a tudat az elsődleges."

 

  Egy kvantumfizikus által. MAX PLANCK:

 

  "Egy olyan emberként aki az egész életét a tiszta fejű tudománynak szenteltem, az anyag tanulmányozásának, a következőket tudom elmondani önöknek az atomokról:

Olyan mint anyag nem létezik. Minden anyag egy olyan erőből származik és létezik amely az atomi részeket rezgésbe hozza és összetartja ebben az apró naprendszerben. Ezen erő mögött fel kell, hogy tételezzük a létezését egy tudatos és intelligens elmének. Ez az elme az összes anyagnak a mátrixa."

 

  "As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much:

There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind.

This mind is the matrix of all matter."

 

  “Das Wesen der Materie” ("The Nature of Matter"), speech at Florence, Italy, 1944 (from "Archiv zur Geschichte der Max-Planck-Gesellschaft", Abt. Va, Rep. 11 Planck, Nr. 1797)

Előzmény: kétszer7 (871)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 871
Légyszives áruld el,hogy a kvantumfizika hogyan bizonyítja,hogy a tudat az elsődleges.
Előzmény: Rejtélyvadász (864)
Mirdad Creative Commons License 2010.05.13 0 0 870

 

  Max Planck semmit sem tudott... ;) :D

 

  (szokás szerint)

Előzmény: astronom (865)
astronom Creative Commons License 2010.05.12 0 0 865
a kvantumfizika bizonyítja, hogy nem az anyag, hanem a tudat az elsődleges.



Megint elfelejtetted hozzátenni, hogy szerinted.
Előzmény: Rejtélyvadász (864)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.12 0 0 864


"....Nem csak Max Planck volt az egyedüli híres ember,aki az idealista,...."


Igen, igazad van. Max Planck-ra mondható, hogy idealista. De munkásságának az

a lényege:

a kvantumfizika bizonyítja, hogy nem az anyag, hanem a tudat az elsődleges.


Előzmény: kétszer7 (862)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 862
Nem csak Max Planck volt az egyedüli híres ember,aki az idealista,közelebbről a deista világnézetet vallotta. De ennek semmi köze a fizikában elért erdményéhez.Ha azt nyilatkozta volna ,hogy jobb a diós palacsinta,mint a túrós ,akkor az mindenki számára evidencia?Elismeréseit minden esetre nem az istenhívőségért kapta,nem azért lett világhírű.
Előzmény: Rejtélyvadász (861)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.05.12 0 0 861


A világhírű Nobel Díjas Max Planck (kvantum)fizikust mondta: „Önmagában való anyag nincs, csupán az éltető, láthatatlan, halhatatlan szellem van, mint az anyag oka ... és a titokzatos alkotó akit én nem röstellek Istennek nevezni.”


Előzmény: kétszer7 (859)
repcsepista Creative Commons License 2010.05.12 0 0 860
   Jókeddélutánt, vagy este, vagy hajnal bahaha hajnal előtt, rózsafa nyillik házunk előtt? Valamenni öregyasszon, ha félhez menn nind mennasszon? - értitek, mert man, az férfi, de mennasszon, igazi  értelembe, ha nem lennél Égi -Madár, meg Édesanya -nyelvünk izé izé izé...ize s nyála... akkor az, ember lett a mennasszonból?
 Mindenkinek irok, mert engemet ténleg érdekelnek a fogalmak, s ez nem szépsirási verseny, se fogamzás óra, hanem abzullu pontot tenni a végére, hogy mi az hogy anyag, mit értsünk hát... na az a szó, mit takarhat, hogy anyag?
 Nagyjából, megközelitettük, hisz anya -G az anyaGin, meg a párja apaGin, még Apagyon is, de ha nincs egységben, akkor az fekete anyag (black mater) s a többi...ha átgyüsztök a Mi is UFOk vagyunk!- tópikba?
 Hogy szégyelném magamat, most csak kétszer7-nek, jópofa jelenség vagy, ami ténleg szégyenlős is vagyok, meg gátlásos, sokszor nagyon hüjén jön össze minden.Nana de, minden este imádkozom, hogy Mi Atyánk a Mennyekbe..bocsásd meg büneimet - vétkeimet, ha Szent -törvényeidet... valakit tudva vagy tudatlan megbántottam volna... ne adj isten, hogy he kapnánk vissza, ha mi nem, a gyerekeink, akárkinek csak rosszat is akarnánk, tehát nekem ez a hozzá állásom, amit megtódok azzal...
 Igen, nagyon de nagyon nehéz, őszintének lenni, de kutya kötelességünk, egymásnak segiteni, meg az igazságot, amit esetleg megtaláltam 1 betü - ékét, minden áron, meg eszközzel közkére juttatni, a catába meghalni, 3rum izü, piros ászlót, szabadságra juttatni! Nos a szabadságért nem kell mehalni, hanem az igazság szabaddá tesz, igaz, néha  éget,meg most ha telibe talált, ugy érzi az ombre, hogy sirnike... de a hazugság meg mellé duma, meg eléget, kiéget?
 Bitta te vagy n-migi, igy nyugodtan töröltetheted, minden beirásomat, nem haragszom érte, hisz nem 7zer, hanem 77-zer is boccs, meg 1 nagy anyakoca, s legyen szerncséd, hogy megtaláld, amit ténleg keresel?- meg agiggel keresed, hisz jogod van hozzá? - érted, Jo God?
 Astala Vista, buba!
Előzmény: kétszer7 (857)
kétszer7 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 859

 A tudat az anyagi világot fogalmak,itéletek,következtetések stb. formájában visszatükröző szubjektív /emberhez kötött/ valóság.Vagyis a tudat a visszatükröző.

Maga a tudat lehet igaz,vagy hamis,torz.

Előzmény: Rejtélyvadász (858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!