Keresés

Részletes keresés

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2762

"A Mexico City-i forgatókönyv a CIA által támogatott konvencionális bölcsességet tartalmazza, amelyet a Warren Bizottság megfelelő ellenőrzés nélkül elfogadott. A CIA arról tájékoztatta a Warren Bizottságot, hogy Oswald 1963. szeptember 27-én Mexico City-ben találkozott a szovjet követségen, egy Valerij Kosztyikov nevű KGB-tiszttel, aki a merényletek és szabotázsok specialistája volt. A CIA szerint Kosztyikov volt a szovjetek által irányított és az Egyesült Államokban végrehajtott merényletek ügyében a felelős vezető. A CIA tehát nem kevesebbet sugalmazott, mint azt, hogy Oswald azért találkozott a KGB-tiszttel, hogy együtt megtervezzék a J.F.K. elleni merényletet. Még a Warren-bizottság is kételkedett ebben, és felszólította a CIA-t, hogy terjesszen elő bizonyítékokat Oswald Mexico City-ben tanúsított magatartására. A CIA egy Duran nevű nőnek a tanúvallomását nyújtotta be. Ez azonban csak annyit állított, hogy Oswald látogatást tett a kubai nagykövetségen, ami után őt a mexikói rendőrség letartóztatta. Arra kényszerítették, hogy tegyen egy nyilatkozatot, amelyben állítja, hogy Oswald felkereste a kubai nagykövetséget. Amikor szabadlábra került, nyilatkozott az esetről, mire a CIA megtáviratozta a mexikói rendőrségnek, hogy vegye újra őrizetbe Duran kisasszonyt. Figyelmeztették a mexikói rendőrséget, hogy Duran nem szerezhet tudomást arról, hogy letartóztatásában a CIA is benne van. A CIA-nak sikerült olyan telefonbeszélgetéseket tartalmazó magnószalagokat is produkálnia, amelyek állítólag a Lee Harvey Oswald és a szovjet nagykövetség valamelyik munkatársa között folytatott beszélgetéseket rögzítették. Miután átvizsgálta ezeket a magnószalagokat az FBI is arra a megállapításra jutott, hogy azok nem Lee Harvey Oswald hangját tartalmazzák. A Szövetségi Nyomozó Irodának ez a jelentése azonban sohasem került a Warren Bizottság elé. Earl Warren főbíró továbbra is a CIA által benyújtott jelentésre támaszkodott.

David Atley Philips, a CIA nyugati-féltekén illetékes részlegének korábbi vezetője, 1977-ben nyilvánosan elismerte, hogy Oswald soha nem járt a Mexico City-ben lévő szovjet nagykövetségen. Ha valaki ezt tudhatja, úgy az pontosan Philips, mivel ő volt Oswald állítólagos látogatása idején a CIA Mexico City-ben működő kirendeltségének a vezetője."

 

http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0102.htm

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2760)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2761

Volt. Menedékjogot kért a kubai követségtől, amit visszadobtak. Utána Dallas. Több hwelyen dolgozott egymás után, mivel idegi alapú összférhetetlensége miatt mindnhol max 2-3 napig húzta.Az ominózus napon épeen az ominózujs könyvtárépületben.  Büntetlen előéletű volt éshabár elég flepnis, nem állt elmegyógyászati kezellés alatt, minden további nélkül szerezhetett fegyvert.

Előzmény: Dancsecs (2759)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2760
Előzmény: Dancsecs (2759)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2759

Oswald nem járt Mexikóban.

A többiről szépen, megfontoltan. Nem kell kapkodni. Ha az  USA vezetői várnak még 25 évet a titkos iratok  feloldásával, mi igazán ráérhetünk.

A Google legyen Veled!

Előzmény: Becses Bryganti (2758)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2758

OK, visszavonom a minősítést:) A titokra nem jön rá senki, főleg azért, mert nem hisz a legegyszerűbb variációkban. A Kennedy-gyilkosságról nemrég láttam egy dokfilmet, Roger Moore volt a narrátor. A Hruscsov-vonalon indultak el, a már kutatható KGB-iratok alapján. A tudomány mai állása szerint kizárható, hogy ő adott utasítást, alvó ügynök önálló akciója sem valószínű. Oswald politikai menedékjogot kért Moszkvától, ahol lekutatták, hogy nem CIA-ügynök-e, illetve nekik nem lehene-e hasznos ügynök? Diagnózis - nem és még 1x nem, mivel elméje zavaros, idegbeteg és teljesen cselekvésképtelen. Nem toloncolták ki, hanem leb-ták a helyi Alsómucsára egy gyárba, ahol nem bírta  kiképzést és hazament. Dallas előtt még lement Mexikóba. Jasck Ruby strómanként üzemeltette a chicagoi maffia tulajdonában lévő streptease bárt, amiről tudot a rendőrség, de hagyták, mivel a létesítmény eryik törzshelye volt a dallasi alvilágnak és Ruby nyomott róluk infókat. Azonban egy elnökgyilkosságmtúl  rizikós   egy maffiának is, arról nem is beszélve, hogy lényegében nem is volt okouk. Kennedy ugyan kampányában gyakran beszélt a maffia ellleni harcról, elnökként azonban háttérbe szorult ez a kérdés, eli s sikkadt a kubai rakétaválság, Vietnam és a polgárjogi mozgalom vs KKK Északra is kiterjedő harcában.

Előzmény: Dancsecs (2757)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2757

Minősítgetéseidet nem tartom helyénvalónak, sem helytállónak. Kérlek a jövőben ebben a topikban mellőzd!

A Kennedy-gyilkosság - ha valóban érdekel -, több alázatot követel.

Igényli továbbá a korlátok közé szorított, manipulációk által blokkolt agyunk tágra nyitását.

Ha ezt nem teszed, soha nem fogsz rájönni a "titokra".

Előzmény: Becses Bryganti (2756)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2756

Most tévedtem haza, tehát hozzászólok. Amerika a korlátozhatatlan véleményszabadság országa, amiihez korlátlan ahülyeség is hozzátgartozik, tehát vki,  pénzkereseti vágyból és /vagy exhibicionuzmusból megjelentethet akármilyen baromságot, a precedensjog alapjánmegteheti, következmények nélkül. Ezek baromságok, még sokkal vadabbaík is megjelentek. A Szaniszló c. - hogy klasszkus Dájcsot idézzek - elmebeteg zsebnyilast hanyagoljuk. Amerikai hatóságokat átvert döbglődő vén nyilasokon kívül csak hasonló elmebetegek nézik, avagy pl én, szórakoztató dühöngésérrt:) Koomplett elmebeteg, jóformán írástudatlan és fizikai léte is végítéletben., nagyon látszik.  Alma Matere több KGB-st bocsájtott ki, mimnt az akadémia, stb. A Kennedy-gyilkiosság, mint mindenkit, engem is érdekel, nekem is több feltételezésem van, de a titkosítás - mint már céloztam rá - az amúgy elkerülhetetlenné váló világháború elkerülése  lett légyen.

Előzmény: Dancsecs (2755)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2755

"Vannak könyvek, amelyeknek az elolvasása után nehéz úgy visszatérni a hétköznapokhoz, mintha mi sem történt volna. Így jártam, amikor idén nyáron rábukkantam Daniele Ganser svájci történész néhány évvel ezelőtt megjelent, „A NATO titkos hadseregei Európában. Megrendezett terror és rejtett hadviselés” című könyvére. Ganser több éves aprólékos munka eredményeképpen mondja el benne a II. világháború után a NATO, valamint az amerikai és a brit titkosszolgálat, a CIA és az MI6 titkos hadseregeiből felépült szélsőjobboldali hálózat történetét, a Gladióét, amely csaknem minden nyugat-európai országban jelen volt és évtizedeken keresztül saját lakossága ellen irányuló államcsínyeket, merényleteket és terrorcselekményeket követett el „baloldali” terrorszervezetek nevében azzal a céllal, hogy megteremtse a félelem és bizonytalanság légkörét, diszkreditálja politikai ellenfelét, és Amerika-barát politika irányába befolyásolja a közvéleményt.

Ironikus módon a Gladiót 1990-ben leplezték le, abban a pillanatban, amikor Európa önfeledten ünnepelte a diktatúrák bukását saját keleti felén. Ironikus módon azért, mert a Gladio léte azt bizonyította, hogy a Nyugat patyolat tisztának hitt demokráciái is kettős fenekűek. Miközben a Szovjetunió és csatlós államai diktatúra és katonai megszállás útján biztosították uralmukat, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia rejtett hadműveletekkel, terrorral és a közvélemény manipulálásával tette ugyanezt. Politikai önállóságot Európa nyugati felének éppúgy nem szántak, mint a keletinek."

 

http://www.goethe.de/ins/hu/bud/kul/mag/ges/eur/hu10363902.htm

 

Finoman fogalmazok: Hahner Péter nem egy Daniele Ganser.

Előzmény: hul (2747)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2754

"Az elmúlt évszázad a háttérhatalom fokozatos uralomra jutásának az évszázada volt. A központilag irányított világállam létrehozása a XX. században csaknem teljesen befejeződött. Az utolsó simítások még hátravannak, de a következő évtizedekben tanúi lehetünk a nagy mű megszületésének. A háttérhatalom uralkodó elitje a nemzetközi pénzügyi közösség uralmának a kiépítéséhez az eszközök széles skáláját vette igénybe. A nemzetközi pénzoligarchia szolgálatában álló történészek tagadják a háttérhatalom létezését, és azt is lehetetlennek tartják, hogy a világ pénzviszonyai, a világgazdaság egésze, valamint a nemzetközi kereskedelem vonatkozásában létezhet egyáltalán központilag koordinált irányítás. Aki azt állítja, hogy egy ilyen központi irányítás létezik, azt az összeesküvési elmélet hirdetőjének nevezik, mert a háttérhatalom íratlan alkotmányának legfőbb szabálya szerint háttérhatalom nem létezik, és a központi irányítás is csak az összeesküvési elmélet híveinek az elmeszüleménye. Nos, aki meg akarja ismerni a világtörténelem mozgatórugóit, mindenféle elmélet nélkül is beleütközik a háttérhatalom létezésébe."

 

..."A pénzoligarchia által vezérelt XX. században egy sor politikai gyilkosságot követtek el az Egyesült Államokban is, ugyanakkor gondos kezek a háttérből elintézték, hogy a nyomozás ne derítse ki az igazságot és a valódi bűnösök ne nyerjék el büntetésüket. Így például a felfújt Watergate-botrány kapcsán tartott tárgyalás sokkal inkább az eltussolást, mint az igazság kiderítését szolgálta. A Watergate-ügy mögött meghúzódó igazi erők nem lettek kérdőre vonva és szerepük nem lett kiderítve. A Hunt-ok, a Liddy-k a McCord-ok, de még Nixon is csak bábú volt ebben a sakkjátszmában. Valamennyien valaki más számára dolgoztak, aki a háttérben meghúzódva adta a megbízásokat és ellenőrizte tevékenységüket. A játszma tétje az Egyesült Államok kormánya feletti ellenőrzés közvetlen kézbentartása volt. Amerika ilyen ellenőrzése nélkül a háttérhatalom nem képes kiépíteni a Globális Uniót, és a világot irányító központi kormányzatot. A háttérhatalom stratégái, irányítói, utasítás adói a mai napig nem kerültek felelősségre vonásra. Az események valódi mozgatói ma is közöttünk járnak, irányítják vállalat birodalmaikat, bankjaikat, és kézben tartják a háttérből az egész politikai és pénzügyi gépezetet."

 

http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0101.htm

 

Előzmény: hul (2753)
hul Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2753

Azért azt nem gondolom, hogy a nagyhatalmak szövetségesek lennének, esetleg a világ feletti HATALOM mindenre kiterjedő döntéssel bírna. Eléri a célját... nem vitás. De mondjuk a nemzeti változásokhoz belülről is kell akarat. El akarták kergetni belülről is (időnként van ilyen, ha nem hal meg korábban) a Főtitkárt. Ez nem mond ellent annak, hogy a HATALOM céljai és a játszmái ne vezetnének el a tényleges változásokhoz. Kölcsönösen ismerik a belső helyzetet és manipulálják, befolyásolják a politikai döntéseket. A gazdaságiakat méginkább.

Más.

A fősodor és a tudományos munka akkor esik egybe, ha politikai kérdésről van szó egy országon belül és a "tudósnak" ettől függ a kenyere.

Itt Magyaro.on a JFK ügy már nem politikai kérdés 50 év után és az orosz megszállás után. Továbbra is fenntartom, azért kell magabiztosan mást állítani az eseményekről, kétkedést eltikolni, a kérdéseket bagatelizálni, hogy legyen tv műsor, kiadott könyv, felhívja magára a figyelmet: lám létezik más vélemény is. Kételkedni könnyű, bizonyítsd be, hogy okkal kételkedsz, hogy úgy történt. Persze semmi ráutaló magatartás, hogy bizonyítékot adjon, miért is áll a "hivatalos verzió" mellé, maga tenné oda a bizonyítékot, tényleg egy merénylő egy puska 3 lövés egy idegbetegtől, aki nem is tud lőni. Ezt csak állítják, de inkább van arra bizonyíték, hogy így nem történhetett.

A legvadabb pedig az, hogy azért jó a hivatalos verzió, mert eddig nem cáfolták meg. Mindezt rezzenéstelen pofával mondja.

Ide kellett volna a hozzáértő műsorvezetőtől egy mondat, miszerint a titkos műveletek sajátja, hogy titkosak, a jól végrehajtott összeesküvés képes elfedni a valóságot, azt mutatja, amit szeretnének, hogy higgyen a nagyérdemű.

De elég lett volna annyi, hogy abban az időszakban az USA-ban a politikai szereplőknek hatalmukban és szándékukban állhatott végrehajtatni és utána megakadályozni, hogy kiderüljön valójában miért és pontosan hogyan is történt.

Előzmény: Dancsecs (2751)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2752

Ajánlom figyelmedbe Marita Lorenz: Szerelmem Fidel című könyvét.

Ha elolvasod, közelebb kerülsz az igazsághoz.

Előzmény: Becses Bryganti (2749)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2751

 

"David Rockefeller, a Chase Manhattan Bank és a Council on Foreign Relation elnöke, azaz a HÁLÓZAT még látható legfőbb vezetője, 1964 júliusában a Krím félszigeten töltötte szabadságát. (A HÁLÓZAT legfelsőbb kilenc vezetőjének a személye annyira titkos, hogy őket még a HÁLÓZAT felső vezetésének is csak néhány beavatottja ismerheti. Nevük sehol nem hangzik el, és a HÁLÓZAT vezetőiként sehol és semmikor nem jelennek meg. Ezért akinek a neve már ismertté válik, az valójában már a legfelsőbb vezetés második vonalába tartozik.) Rockefeller ellátogatott a Kreml-be is, ahol két és fél órán keresztül tárgyalt Hruscsovval, a Kommunista Párt első titkárával, a szovjet kormány fejével. Nyilvánvalóan nehézségek merültek fel, mert szeptemberben Johnson elnököt is be kellett kapcsolni a probléma megoldásába. Rá egy hónapra, októberben, Hruscsovot teljesen váratlanul leváltották. David Rockefeller napokon belül ismét felkereste a Fekete Tengert és tárgyalt Brezsnyevvel, Kosziginnel és Podgornijjal, azaz a Hruscsovot a hatalomban követő "trojkával". Minden jel arra utalt, hogy a HÁLÓZAT elégedetlen volt a Szovjetunió diktátori hatalommal bíró első emberével. Ha igaz, amit számos nyugati politológus állít, hogy David Rockefeller döntött Hruscsov leváltásáról, akkor fogalmat alkothatunk arról, hol a hatalom igazi központja."

 

 

http://mek.oszk.hu/01500/01560/html/05.htm

Előzmény: Becses Bryganti (2746)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2750

Hahner Péter történész arcátlaul "téved", és könyvet ír.

 

http://bookline.hu/product/home.action?id=125389&type=22&_v=Hahner_Peter_A_nem_letezo_rejtely_Tizenot_kerdes_es_valasz_a_Kennedy_gyilkossagrol

 

Hahner Péter történész hamis válaszainak cáfolata mireánk vár!

Nemes feladat.

Becses Bryganti Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2749

Oswald erősen elmezavaros volt. Része biztos volt benne. Jack Ruby -kulcsfigura, itt úszik a képbevb a chicagoi maffia. Többen adtzak bizonyos részt hozzá, a kitervelők személye bizontalan, legalább 10 variáció van. Olyan váratlan volt, hogy akár lehetett Oswald is.

Előzmény: hul (2747)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2748

Fősodratú történészként csak a hivatalos változatot erősitheti. Ezért nem érnek sokat a feltáró dokumentumfilmek sem a főbb csatornákon. Látszik a görcsös ragaszkodás a bizottsági eredményhez.

Előzmény: hul (2747)
hul Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2747

A tények makacs dolgok.

1. 5,6 mp alatt 3 lövést célzottan nem lehetett leadni abból a puskából.

2. Oswald nem volt jó lövő (sem).

3. A felvételekből egyértelmű a szemből jövő találat.

4. A lövések száma több, mint 3.

5. A boncolás adatai ellentmondásosak, a szállítása lehetetlen változatokkal került elénk, semmit nem igazoltak és hoztak nyilvánosságra, ami egyértelművé tenné, pontosan mi történt.

Semmi más nem kell ahhoz, hogy azt mondhassuk, nem történhetett úgy, ahogy elénk tálalták. Ha nem úgy, akkor másképp történt. Ez nem derült, derülhetett ki mindenki számára, tehát elfedték, valakik, valamiért, vagyis volt, aminek nem volt szabad kiderülnie. Ez arra utal, hogy valakik tudták mi lesz és tudatosan eltakarták pontosan mi is történt.

Ez nem összeesküvés elmélet. Ez az összeesküvés.

 

A műsorban a történész átlépett a tényeken, mesél. Mint más mesélők, a szándéka ismeretlen, téved, felületes, bármi lehet. Sokszor emberek azért mondanak más verziókat, meg nem hisznek dolgokban, hogy ne a táborhoz tartozanak, hanem más véleményel fenntartsák az érdeklődést maguk iránt.

Mindenesetre nem vizsgál semmi kérdést. Nem kételkedik és megválaszol, válaszai nincsenek a felvetésekre, kételkedésekre, nincs tekintettel a tényekre. Ezért nem hiteles.

Előzmény: Dancsecs (2745)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2746

Nincs is. Nemzetközi vertikáció miatt titkosítoták, amik miatt, ha nyílv ánosságra keerül, elkerülhetetlett volna a világháború. Vekem a leggyanúsabb sszefgfügés Hruscsov kib-ásaéas kvázi házi őrízetbe vétele. Eddig nincs nyom hozzá, m int megrendelőhöz.

Előzmény: Dancsecs (2744)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.27 0 0 2745
Előzmény: Dancsecs (2744)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.27 0 0 2744

A Kennedy-gyilkossággal foglalkoznak a Friderikuszban

 

Hahner Péter történész a ma esti Friderikusz első vendége.

Vele még mindig a Kennedy elleni merényletről lesz szó – szerinte az összeesküvés-elméleteknek nincs valós alapja.

Friderikusz ma este, 22.20.

http://www.atv.hu/belfold/20131126-a-kennedy-gyilkossaggal-foglalkoznak-a-friderikuszban/hirkereso

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2743

Magyar Rádió Hangtár

Műsorok 2013. november 25-én

 

Tér-Idő

A tudomány világa a Kossuth rádióban???

14:34 (Ismétlés: 23.34)

 

Szerkesztő: Várkonyi Benedek

 

Megszólal:

 

Hahner Péter történész, aki 1985 óta a pécsi egyetemen tanít történelem szakon.  1998-ban a Történelemtanárok Egyletének tagja lett. 2001 óta a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Újkortörténeti Tanszékének vezetője. Fő kutatási területe a nagy francia forradalom története és történetírása. Gyakran publikál hetilapokban, könyvismertetései többek között az Élet és Irodalomban jelennek meg.

 

Frank Tibor történész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Amerikanisztika Tanszékének professzora (1997-től), az Egyetem Angol-Amerikai Intézetének igazgatója (1994–2001, 2006–), az Amerikanisztika PhD program vezetője (2000–).

 

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-11-25

 

Megegyzés:

Gyakran hallgatom a Kossuth rádiót.

Szerettem ezt a műsort.

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2742

"Ez csak egyike volt  a történelemben előfordult rengeteg hasonló esetnek, de ide sorolnám a rengeteg politikai manővert is, ami alakítja a népek sorsát. Nem kell messze menni, mekkora tévedés azt hinni, mi űztük ki az oroszokat, a rendszerváltás mekkora belső vívmány volt vagy pl. a német egyesítés. Hatalmi játszmák, érdekek, erőviszonyok, kicsiben és nagyban, országokon belül és nagyhatalmak között."

 

Gladio hadművelet (Operation Gladio)

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9217376

Előzmény: hul (2740)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2741

Világ-Panoráma

 

2013. november 25., hétfő 21:30       

 

Amerika temetetlen halottai: a Kennedy-gyilkosság más szemmel; Korábban Drábik János azt írta: JFK-ra nem Lee Harvey Oswald adta le a halálos lövést, hanem a sofőrje, William Greer, a titkosszolgálat embere. Kennedy nemcsak a maffiával és a CIA-val, hanem az atombomba gyártására készülő Izraellel és az uralkodó bankárokkal is harcban állt. Túl sokan akarták a halálát. Öccse, Robert jó eséllyel indulhatott volna az elnökválasztáson, s ha megnyeri, minden napvilágra derül. Neki is távoznia kellett hát az élők sorából.

 

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2013-11-25-vilag-panorama

hul Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2740

Kiindulópont: JFK ellen nagyon is valós lehetett bizonyos körök összefogása. Az események tekintetében létezik a valóság, ami történt és az, amit el akartak hitetni, mi és hogyan történt. Ezeket a meséket a céloknak megfelelően alakították, l. Warren jelentés. A változatok és a ködösítés szándékos, az akció része. Kérdés: cél-e megmutatni mi is történt? Kinek állna érdekében? Akik eldöntötték, kitervelték és végrehajtották, azoknak nem. Ha kellő ráhatásuk van, hogy ne lehessen kideríteni, akkor nem is lehet. Semmi "teória", hanem ezek tények, nem kell "elmélet" (hívjuk bárminek), ez egy titkos hadművelet volt. Nem kocsmai beszélgetés szinten, hanem nagyon is profi.

A mai techikával nem csak a lövések számát, de ezer dolgot tökéletesen meg lehet(ne) mondani. Ezeknek a tényeknek a 99 %-át 1963-ban is meg lehetett volna állapítani, de annyira profi volt a dolgok összezavarása, szándékos elfedése, hogy nem derülhetett ki az igazság. A titkos műveletek sajátja, hogy titkosak...Egyetértek azzal, az iratok titkosítás alóli felszabadítása után sem lesz meg az "igazság", ugyanúgy nem fedi fel azt, amit nem akartak 1963-ban sem felfedni.

Az eseményekre vonatkozóan a lövések száma, irányok, Oswald személye, a fegyver egyértelművé teszi, hogy nem úgy történt, ahogy a hivatalos verzió szól. A halott JFK boncolása, elszállítása további ezernyi kérdést tesz fel. De tisztában kell lenni azzal, hogy nem az amerikaiak bénasága okozza a zavart, hanem ez volt a cél. Elfedni a valóst. Aztán Bizottságilag létrehozni egy verziót, igaznak beállítani és lezárni. Hiba lenne azt képzelni, ennyire ostobák. Nem. Tökéletesen kitalálták, megvalósították és az utómunkálatokkal elfedték a valóságot.

Ez csak egyike volt  a történelemben előfordult rengeteg hasonló esetnek, de ide sorolnám a rengeteg politikai manővert is, ami alakítja a népek sorsát. Nem kell messze menni, mekkora tévedés azt hinni, mi űztük ki az oroszokat, a rendszerváltás mekkora belső vívmány volt vagy pl. a német egyesítés. Hatalmi játszmák, érdekek, erőviszonyok, kicsiben és nagyban, országokon belül és nagyhatalmak között.

Előzmény: Dancsecs (2739)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2739
Előzmény: Dancsecs (2738)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2738

Szőcs László: A lábra kapott összeesküvés-elméleteknek se szeri, se száma. Mégis azt adta a könyve címének, hogy A nem létező rejtély. Miért?

 

HAHNER PÉTER: A történészek ebben ma már egyetértenek. Minden részletre kiterjedően megcáfolták ezeket az elméleteket. Ma már mulatságos, hogy korábban miket vettek komolyan. Oswaldról, illetve a gyilkosáról, Jack Rubyról is szinte mindent tudunk. Ma a dokumentumok 98 százaléka hozzáférhető. Mégis kibontakozott egy „társadalmi mozgalom” a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatos összeesküvés-elméletek továbbfejlesztésére. Erre csak rátett egy lapátra Oliver Stone JFK-filmje, amelyben mindenki gyanús, kivéve, furcsamód, a Szovjetuniót.

 

http://nol.hu/ajanlo/20131122-banalis_magyarazat_a_lovesekre

 

HAHNER PÉTER középiskolai tanulmányait a Kaffka Margit Gimnáziumban végezte. 1973 és 1977 között a Szombathelyi Tanárképző Főiskola könyvtár–magyar, 1978 és 1980 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar kiegészítő szakán, 1983-tól 1985-ig az ELTE történelem szakán tanult. PhD-értekezését 1996-ban védte meg.

1977-től két évig a Nemzetközi Előkészítő Intézet segédkönyvtárosaként, majd újabb két évig a Fővárosi Moziüzemi Vállalat közművelődési üzemvezetőjeként dolgozott. 1981-ben az Akadémiai Kiadó segédszerkesztője lett. 1985 óta a pécsi egyetemen tanít történelem szakon. Ugyanebben az évben jelent meg első könyve a Bastille bevételéről. 1994-ben jelent meg Alexis de Tocqueville A régi rend és a forradalom című művéből készült fordítása. 1998-ban a Történelemtanárok Egyletének tagja lett. 2001 óta a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Újkortörténeti Tanszékének vezetője. Fő kutatási területe a nagy francia forradalom története és történetírása. Gyakran publikál hetilapokban, könyvismertetései többek között az Élet és Irodalomban jelennek meg.

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hahner_P%C3%A9ter

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.25 0 0 2737

JFK - SECRET SERVICE ORDERS STAND DOWN - NO PROTECTION

 

http://www.youtube.com/watch?v=C6OWcujJSCU

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.24 0 0 2736

Köszönöm jókívánságát!

 

http://www.youtube.com/watch?v=623JsZCgjm8

Előzmény: hul (2735)
hul Creative Commons License 2013.11.23 0 0 2735

Tisztelt Dancsecs úr, mélyen tisztelem a JFK kutatásait, a műsorokat feltétlen nézem, amelyekben szerepel. Nagyon sok erőt kívánok a munkáihoz!

üdv.

Előzmény: Dancsecs (2734)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.23 0 0 2734

Világ-panoráma

 

2013. november 23., szombat 09:00        

 

A Kennedy-gyilkosság más szemmel. A szakértő szerint összeesküvés történt Dallasban 50 évvel ezelőtt. Kiderült az is, hogy a testőrség nem vigyázott eléggé az elnökre, mert erre utasítást kapott

 

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2013-11-22-vilag-panorama

 

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.22 0 0 2733

A Világ-panoráma adását látni kell, a teljesség igénye nélkül csak egy-két tényállítás:

 

Kennedy csodálta Hitlert, mert rendet teremtettAz amerikai zsidó maffia ölte meg, mert nem vállalta a világháborút a kubai válságban, ők pedig sokat vesztettek a kubai gengszterváltással

 

A Moszad ölte meg, mert ellenezte az izraeli atomprogramot

 

Egy beszédében leleplezte a titkos társaságok működését, ezért ölte meg a háttérhatalom

 

Föld bolygónk sorsáról 6000 ember dönt, együttműködve a Bilderberg csoporttal

 

Ők találták fel 150 éve a parlamentáris demokráciát, hogy jobban be tudják hajtani a kinnlevőségeiketA valódi gond az volt Hitlerrel, hogy túl önálló, a saját nemzete érdekét tartotta szem előtt és szabadulni kívánt a háttérhatalomtól

 

Kennedy is ennek a háttérhatalomnak üzent hadat. Meggyilkolása nyilvános kivégzés volt, hogy megmutassák, így jár az, aki szembeszegül

 

Nem lehet véletlen, hogy három későbbi elnök is éppen Dallasban volt a merénylet idején: Johnsont, Nixont és idősebb George Busht azért vezényelték oda, hogy okuljanak belőle

 

Péntek este a Világ-panorámában újabb megvilágító erejű tudományos-fantasztikus adásban folytatódik a leleplezés, maradjanak Széles Gábor aurájában!

 

http://comment.blog.hu/2013/11/22/echo_teves_konteo_kennedyt_a_hatterhatalom_olte_meg

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!