Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.17 0 0 632
azért ez a Russeltől Jordanig tartó felsorolás eléggé bullshit
Előzmény: Peppers (626)
Peppers Creative Commons License 2009.06.17 0 0 631
Nézegetve az nba.comot, komolyan felmerült bennem, hogy Bill Waltont most már tényleg gyámság alá kellene helyezni.
Peppers Creative Commons License 2009.06.17 0 0 630

Azt nem gondolom, hogy a lejtmenet most már folyamatos lesz. Jöhetnek még olyan játékosok és csapatok, akik megújítják a ligát. Mindig így megy ez. Az utóbbi években például a Detroit és (kisebb mértékben) a Boston mutatott például olyan csapatmunkát, ami egészen figyelemre méltó volt, még ha nem is teljesen új.

 

(Ha már visszatekintünk, én úgy ítélem meg, Jordan időszaka valójában már a stagnálásról szólt, valódi ellenfelek nélkül. És ne felejtsük el, hogy azt közvetlenül megelőzően pedig egy elképesztően gusztustalan detroiti csapat tudott bajnokságokat nyerni.)

Előzmény: jack84 (627)
air Creative Commons License 2009.06.17 0 0 629

Mostanra eléggé lenyugodtam. :)))

Be kell valljam, én nagyon tisztelem Fisher játékát. Sőt azt mondom nincs bajnokcsapat Fisher szerű játékosok nélkül. (No persze sztár is kell)

Az újságírók ahelyett, hogy azzal nyaggatták Bryant-et, hogy O'Neal nélkül nem tud gyűrűt szerezni, arra kellett volna rákérdezni, hogy fisher nélkül tud-e?

Ahhoz pedig, hogy az ilyen "olcsó" játékosokok megtegyék ami kell a bajnoksághoz, az kell, hogy higyjenek az edzőben, és a sztárjaikban. Phil Jacksonban lehet, és a néhány éve megkomolyodott Bryant-ben is lehet azt gondolom. /Ha valaki Jordan mértékkel mérhető akkor ő az lett/

 

A Magic-nek ez az év még korai volt ilyen nagy sikerhez. /Az első és az utolsó meccs ezt igazolta/ A közte lévő meccseken látszott, hogy nem véletlenül értek a döntőbe, de ez így /bíróstul, Lakersestül, Jacksonostul/ már nem ment.

 

Azt fenntartom, hogy ez a sztárseggnyalós bíráskodás semmi jóra nem fog vezetni.

Ha a fizetésed kisebb mint egy milla, hiába csinálsz bármit te kapod a faultot.

Előzmény: perempe (628)
perempe Creative Commons License 2009.06.17 0 0 628
Fishnek elég 10 dobás, és meg tud nyerni vele egy meccset. Nem erőlteti a támadást, ami tetszik nekem, de el meri vállalni a tiszta dobóhelyzeteket (ellentétben Stephonnal). Neki letisztult a játéka.

Az 1.000.000$ alatti játékosok közül ki az, aki jobb szerződést köthet? Nekem Chris Andersen és Glen Davis jutott eszembe.

Gratula a Lakersnek!
Előzmény: air (604)
jack84 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 627
Szia Peppers,

valóban érdekes a „korszakos” jelző szempontjából górcső alá venni az egykori és mai nagy játékosok, sztárok megítélését és sportágra, ligára gyakorolt hatásukat.

Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Azt azonban ez alapján bátran kijelenthetjük, sem Bryantnek, sem az egész ligának nincs könnyű dolga ebben az összefüggésrendszerben.

Ahogy írod is, a nagy nevek Russeltől kezdődően egészen Jordanig a szó szoros értelmében korszakot alkottak, új fejezetet írtak a liga történetében. Jordan-nél viszont ez a folyamat érzésem szerint elérte azt a tetőpontját mind a tökéletes kosárlabdázó, mind pedig az NBA mint szervezet és top-bajnokság szintjén, ahonnan már csak lassacskán és apránként lejtve ugyan, de már csak lefelé vezet az út.

Áhítattal és csodálattal nézzük Lebron vagy Wade, és a többi mai csillag játékát, és majd’ pityeregni kezdünk meghatottságunkban Bryant örömmámorán, hogy metamorfózisán átesve idén teljesen megérdemelten felült a mai kosárlabdázás trónusára (a nagybajnoki cím és Finals MVP trófea mellett ne feledjük a cseppet sem gyerekjáték olimpiai bajnoki címet).

De tény, hogy az NBA-re és a sportágra gyakorolt hatásuk neki sem lesz összemérhető az említett legendákéval, akármennyi bajnoki trófea, MVP cím gólkirályság ide, vagy oda. Legalábbis most, jelen pillanatban így érzem én is. Csak azt nem tudom, ez mennyiben az ő „hibájuk”, vagy tudható be annak, hogy a liga egész egyszerűen túljutott megismételhetetlen zenitjén…

Előzmény: Peppers (626)
Peppers Creative Commons License 2009.06.16 0 0 626

Figyu, én lassan 30 éve követem többé-kevésbé folyamatosan az NBA-t. Ennyi idő távlatából óhatatlan, hogy Bryantet meg a többiek is egy bizonyos perspektívából figyelje az ember.

 

Charles Barkley, aki sosem ment a szomszédba egy aranyköpésért, egyszer azt mondta (nagyjából), hogy: "Why should I be a role model? Just because I can run and dunk a basketball? Hey, there are a thousand guys in jail who can run and dunk a basketball."

 

Egy korszakalkotó játékos sosem azzal emelkedik ki, hogy mindenki másnál gyorsabban tud futni, nagyobbat tud zsákolni, jobban tud hárompontost dobni. De még csak azzal sem, hogy mindenki másnál több bajnokságot nyer. Az már csak a következménye valaminek.

 

Egy korszakalkotó játékos azáltal emelkedik ki, hogy a kosárlabdázóknak és közönségnek valami olyasmit mutat meg, tanít meg a játékról, ami addig rejtve volt. Átalakítja a tudásunkat a kosárlabdáról.

 

Bill Russell annak idején a szellemi és fizikai készenlétben, a koncentrációban, az elkötelezettségben mutatott valami teljesen újat. Wilt Chamberlain a rendkívüli fizikai adottságok és azok rendkívüli kamatoztatása terén alkotott valamit, amit előtte senki más. John Havlicek a kitartásról, az odaadásról meglévő képünket alakította át. Julius Erving sosem látott eleganciát és tartást hozott a játékba. Larry Bird egészen egyszerűen felülírt minden elképzelést, ami egy játékos felkészültségére, a kosárlabdatudás lehetséges szintjére vonatkozott. Michael Jordan a céltudatosságnak és az eredményességnek szabott új határokat.

 

Most legyünk teljesen őszinték! És gondolkozzunk el azon, mi újat adott, mi újat ad a kosárlabdának Kobe Bryant?

 

Szerintem semmit. Amint az NBA jelen korszaka sem hoz semmi újat a korábbiakhoz képest.

 

De persze lehet, hogy elsiklok valami fölött.

 

Vagy a fene tudja, lehet, hogy a saját démonaival sikeresen megvívó szupersztár új típusát teremti meg.

 

Lehet. Passz.

Előzmény: B-ügynök (624)
B-ügynök Creative Commons License 2009.06.16 0 0 625
Mondom ezt úgy,hogy ,ha nem kifejezetten Lakers fun vagyok,csupán most egyike azoknak a csapatoknak akiket én szeretek a mostani keretükkel , és az Orlandót is nagyon szimpatikus csapatnak találom. Szóval Pl. egy Spurs ellen egyértelmű,hogy nekik szorítok. Sajnos most ennyi volt bennük. Talán jövőre nem érnek el idáig,de nagy bravúr volt szerintem,hogy legyőzték a Bostont aztán a Cavs-et is!
Előzmény: B-ügynök (624)
B-ügynök Creative Commons License 2009.06.16 0 0 624
Lehet szidni Kobe-t nyugodtan,de aki nem ismeri el a játékát az szerintem,vagy irigységből teszi,vagy nem ért hozzá...
Nem tudom,te most konkrétan mit akartál ezzel mondani,de kifejthetnéd,mert nem hiszem,hogy olyan csapat nyert volna most aki nem érdemelte volna meg.
Amúgy szerintem nem csak a Kobe a korszak meghatározó játékosa! Jó pár meghatározó játékos van a korszakban akiket szintén szeretek ,csupán nem mindegyik érett még be teljesen,vagy egyszerűen a körítés nem az igazi hozzá.
Előzmény: Peppers (622)
Ciani Creative Commons License 2009.06.16 0 0 623
Ahogy most kinéz, jövőre simán nyerhetnek, pedig nem gondolom, hogy jobbak lennének, mint tavaly voltak, de ez is bőven elég. Most tényleg úgy néz ki, hogy alig van komoly csapat a ligában.

Az eddig meghatározó nyugati csapatok más-más okok miatt, de kivétel nélkül mentek a levesbe: Mavs, Suns, Spurs. A Hornets, ami egy jó fiatal gárdának tűnt most egy zsákutca, a Denver meg a Rockets pedig valahogy nehezen komolyan vehető mint contender, ezek jó csapatok, de sose fognak semmit nyerni a mostani sztárjaikkal.

Keleten a Pistons kihúzta magát a contenderek közül egy időre, a Bostonnak szerintem egy retoolra lenne szüksége (ez az 1000 meccses dolog érdekes, KG is bizonyítja, hogy afölött már sose lesz a régi az ember), a Cavs akármit csinál, amíg one man showt játszanak, nem lesznek bajnokok, a Magic meg még zöld, ráadásul nem is tudják majd egyben tartani a csapatot.

Aztán majd a 2010-es bonanza után lehet reménykedni egy jobb ligában.

A bíráskodásról csak az jutott eszembe, hogy épp a minap olvastam, hogy Donaghyt megverték a börtönben :)
Előzmény: Peppers (622)
Peppers Creative Commons License 2009.06.15 0 0 622

Valóban, be kell látnom nekem is, hogy ennek a korszaknak Kobe a meghatározó játékosa.

 

Olyan is a korszak.

Előzmény: B-ügynök (620)
Peppers Creative Commons License 2009.06.15 0 0 621

A játékvezetés neuralgikus tünet az NBA-ben. Természetesen nem a játékvezetés miatt van válságban (legalábbis viszonylagos válságban) a liga, de a játékvezetés értékelésén jól megmutatkozik, hogy milyen problémák vannak.

 

Nyilván élvezetesebb olyan ligát figyelni, amelyik jobb formában van. (Hogy az NFL ilyen-e, azt persze abszolút nem tudom megítélni.)

Előzmény: smartdrive (619)
B-ügynök Creative Commons License 2009.06.15 0 0 620
Szép volt LAkers!!!!

Kobe FOREVER!!!!
smartdrive Creative Commons License 2009.06.15 0 0 619
érdekes koncepció a bíráskodás miatt nézni egy sportágat
Előzmény: air (616)
Peppers Creative Commons License 2009.06.15 0 0 618

Javítok egy értelemzavaró hibát:

 

"De persze az is kérdés, hogy hol voltak az ellenfelek."

Előzmény: Peppers (615)
air Creative Commons License 2009.06.15 0 0 617
Persze ennek a súlyát el lehet simagotni azzal, hogy miért folt olyan faszkalap Howard, hogy nem dobott be legalább egyet. Ez igaz, ha bedobott volna egyet nyernek. De ez nem menti a bírói hibát.
Előzmény: air (614)
air Creative Commons License 2009.06.15 0 0 616

Nincs azzal gondom, hogy nyert a Lakers. Még az is lehet, hogy megérdemelték.

De amit leírtam az a meccs kimenetelét döntően befolyásoló bírói hiba volt. Ráadásul saját magukat szophatják le, mert ha 7 meccsen nyer a Lakers az a ligának is jobb lett volna. (én is nyugodtabb lennék) Most majd jön a PR duma, hogy a Lakers enyire kurva jó volt. közlöm, hogy a Lakers nem volt ennyire kurva jó,. egyanrangú csapatok voltak, és egyszer-egyszer jobban jöhetett volna ki a LAL. az eredmény faszság, sem a játék képét sem a csapatok erősségét nem tükrözi. A "népakaratot" tükrözi.

 

No mindegy alig várom már az nfl-t ott nincs ez a Bryant seggét nyalom, James seggét nyalom bíráskodás. Ott waze lehetsz akármilyen sztár mint pl Tomlinson, ott a nevenincs védő úgy belezúzza (ha tudja) a földbe, hogy lepkéket számolgatja utána a sisakja körül...

Előzmény: Peppers (615)
Peppers Creative Commons License 2009.06.15 0 0 615

Tegnap nézegettem az nba.com-ot, ahol a címlapon egy nagyon hosszú, elemző cikk jelent meg a játékvezetésről és az ezzel kapcsolatos problémákról. Ezen meg is lepődtem rendesen, mert az nba.com nem arról híres, hogy bármit lehetne ott találni, ami nem ultrapozitív színben tünteni fel a ligát. (Annak idején a fél szezonon át tartó lockoutról például egy szó sem esett rajta.) Úgy látszik, most már tényleg nem lehet mit csinálni, szembe kell nézni a problémákkal.

 

De nem is az a lényeg, hanem inkább az, hogy minek nézel ilyen meccseket, mint ez az idei NBA-döntő volt? :> Nincs neked annál jobb dolgod?

 

Tavaly ilyenkor a Lakers jelen generációjának széthullását vízionáltam; az, hogy épp ellenkezőleg történt, és ez a gárda bajnokságot tudott nyerni, a menedzsment diadala a kosárlabdasport fölött.

 

De persze az is kérdés, hogy voltak az ellenfelek.

Előzmény: air (614)
air Creative Commons License 2009.06.15 0 0 614

Semmi gond. nem nyafogok csak egy kicsit kiakadtam. amúgy amikor Howard a festékben megkapta a labdát, és csak Bryant volt rajta, (akinek esélye sem volt semmira, mert pár tized másodperc múlva áthúzta volna Howard) simán letépte mind a két kezét, és magára rántotta. Mondja már meg valaki, hogy az miért nem sportszerűlen fault, két dobással, és orlando támadással utána?

nem nyafogok de ezt simán be kellett volna fújni neki, nem a nézettségre meg a PR-re gondolni, hanem a sportra. Tökmindegy az eredmény az ami, de faszom tele van. Valószinűleg egy-két éven belül Howard is megkapja azt a "védelmet" amit most útálok. Nem fog engem vígasztalni, akkor azon fogok dühöngeni, most ezen.

Előzmény: Peppers (608)
afgi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 613
:DD
Előzmény: smartdrive (612)
smartdrive Creative Commons License 2009.06.14 0 0 612
mondjuk inkább úgy, nem sportszerűtlen
Előzmény: B-ügynök (611)
B-ügynök Creative Commons License 2009.06.14 0 0 611
Sportszerűre gondoltam...
Előzmény: afgi (610)
afgi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 610
van szabályos fault is? :D
Előzmény: B-ügynök (609)
B-ügynök Creative Commons License 2009.06.12 0 0 609
Azért Pietrus 2 kezes ütése Gasolra a végén sem egy szabályos faultnak mondható..... és akkor meg neki állt még feljebb....

Előzmény: air (607)
Peppers Creative Commons License 2009.06.12 0 0 608

"Nem kell a cirkusz, hisz' nem ez a virtus."

 

A Lakers is verhető, annak rendje és módja szerint. A tavalyi döntőben a Boston konkrétan felmosta velük a padlót.

 

Attól, hogy ez idén máshogy lesz, még nem kell nyafizni.

Előzmény: air (607)
air Creative Commons License 2009.06.12 0 0 607

Vagy pl az előző meccsen... szerzett labda, Piertus indulna erre Gasol a kezénél fogva leránja a földre. Bazmeg ez miért nem technikai? És akkor még ott ő szenved mintha őt bántották volna...

Ez a magic a kosárlabdát tekintve ugyanolyan jó mint a Lakers. a csapat közti különbségnek az égvilágon semmi köze a kosárlabdához.

air Creative Commons License 2009.06.12 0 0 606

Ez kellett volbna szerintem, hogy az aljas szabálytalanságok miatt megverni egy két Lakerses csókát, mindjárt más lenne a bírók hozzáállása is. Hát igen régi szép idők amikor Sheed megvert pár játékost, nézőt, vagy bírót... esetleg Artest... :))))

air Creative Commons License 2009.06.12 0 0 605
Figyeljétek meg, most a következő meccsen az Orlandót fogják jobban támogatni a bírók, hogy hosszabb legyen a döntő sorozat. Útálom amikor ezt csinálják, ez olyan lesz a végén mint a pankráció: nagy darab csókák tolják valami forgatókönyv szerint... 
air Creative Commons License 2009.06.12 0 0 604

A faszom... kétszer is hosszabbításban kiszívni...

Ami a kemény védekezést illeti. Én szeretem a kemény védekezésű csapatokat, sajnos a Lakers pontosan tudja, hogy átlépi ennek is a határát, de nem fogják befújni nekik. Egyszerűen szét szaggatják Howardot, úgy hogy abban az égvilágon semmi szabályos nincs. /Jó persze O Neal-el is azt csinálták/ Ennél sokkal több faultot kéne fújni a Howard elleni védőkre. Elsősorban a kis pöcskalap Fisherre. /bár nagyon tisztelem általában Fisher csapatnak alárendelt megbízható, a sztárok közötti malter szerepét betöltő játékát/ Meg kell nézni akár Turkoglu akár Lewis, akár Howard mellett bukkan fel csíp rúh harap lök és nem fújják, én már rég belevertem volna a parkettába Howard helyében úgy hogy föl sem kelne az biztos.

Az is igaz amikor a posztján védekezik akkor jól és többé kevésbé szabályosan teszi.

Tény hogy nagyon keményen védekezik a Lakers, de ehhez kell a bírók aszisztálása, mégpedig olyan hangulatban, hogy előre elkönyvelték őket bajnoknak, és ezért többet engednek nekik, mint bármelyik másik nba csapatnak engednének. Ezért van meg az önbizalmuk, és ezik nyerik meg a kiélezett teljesen egyenlő helyzeteket.

 

Ennyi támogatást nem érdemel a Lakers...

Tightend Creative Commons License 2009.06.10 0 0 603
Gasol rulez, még a béna fejével is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!