Decemberben volt 2 éves a mienk (akkor járt le a garancia) és kb pont azóta akadozik a forgó alkatrésze és kattog, a jelenség egyre rosszabbodik. Csak mi vagyunk pechesek vagy másnak is van/volt ilyen gondja? Mi a megoldás? Majd megkérdezem a szervizt, de el tudom képzelni, hogy a javítás meglehetősen drága. Hozzáteszem, hogy nem használtuk agyon a készüléket, havonta maximum 2-3-szor sütöttünk benne krumplit.
Nem olyan büdös, szénszűrő csökkenti az olajszagot; és nem olyan balesetveszélyes, alig vagy egyáltalán nem forró a külseje, így akár félre lehet tenni egy székre és így nem akadályoz a többi fogás megfőzésében. A nagyon spécik pedig egész kevés olajat keringetnek a kaján, így sok kalóriát meg lehet spórolni, de az már nem a 30 ezres kategória.
Gondoltam veszek egy olajsütőt, szétnéztem 20-30e egy értelmes. Mondja már meg nekem valaki, hogy mivel jobb egy olajsütő mint egy tűzhelyre tett lábas 1l olajjal??
3/4 kg krumpli (egyelőre csak fagyasztottal próbáltam, hogy legyen sikerélményünk - pénteken vettük a gépet) kb. 35 perc alatt sült meg, ha jól emlékszem. Szerintem nagyon finom lett. Egy másik fórumban azt olvastam, hogy ha ráteszek egy fél kanál olajat, akkor még ropogósabb lesz (mert elvileg nem kell rá olaj), úgyhogy én már eleve így próbáltam.
Hétvégén natúr csirkecombot sütöttem, az kb. 50 perc volt, és nagyon jó lett. Tegnap bundás kenyérrel és rántott cukkinivel próbálkoztam, csak kísérletnek szántuk, de olyan finom lett, hogy mindegyiket meg kellett enni. :)
Készítettem benne, bár egy kicsit macerás, mivel a hozzá tartozékként kapott rácsokról leesik a krumplihasáb. Benne tepsiben is süthető fagyasztott krumplival próbáltam ki, illetve a felső rácson húst sütve, az alsóra pedig"normál" hasábokra vágott krumplit tettem.
Jól sikerültek. A krumplit vékonyra célszerű vágni, valamint nem túlzsúfoltan a rácsokra tenni. Oda kell figyelni, mert a felső rácson hamarabb is elkészülhetba hús, mint a lentebb levő vastagabb szelet krumpli.
hát nemtom, én csevap-ot próbáltam, Lidl-es fagyasztott fajtát. Ami ugye a fagyasztás miatt mégjobban összeáll, mint a frissen gyúrt fasírt. De ahogy kezdett olvadni, szét kezdett trutymákolódni a kevergetés miatt. Végül kiszedtem a lapátot, és jók is lettek a csevap-ok. z.
Mi is kipróbáltuk az Actifry-t és nagyon jók a tapasztalataim. A sültkrumpli tényleg nagyon jó. Tegnap kipróbáltam a fasírtot is, keverő lapáttal. Először úgy nézett ki, hogy egy nagy fasírt lesz belőle,de ahogy sült különváltak a gombócok, és nagyon finom lett.
jaja, kiveszem, és egyszer fordítok is a kenyereken. a topicon olvasva féltem a keverőkanál kivevésétől. de amikor élőben láttam a cuccot, megnyugodtam. középen a lyuk körül van egy perem, amin nemhogy egy evőkanál, de egy merőkanál olaj se folyna át. szóval pár csepp olaj, bele a kenyerek, és ennyi. nincs szag, ami pedig korábban a bundás-sütésem fő akadálya volt. a bundást 90%-osnak nevezném a bő olajban sülthöz képest. A krumpli viszont 100%-os! (és a kajakiszállító által hozott kihűlt frissensültek déli újrasütése is szuper vele).
A halogén nem világításra szolgál, hanem az általa kibocsátott hullámok lerövidítik a főzési időt. Külföldi internetes üzletekben kb. 2-3x annyiba kerül, mint a csak légkeveréses sütőedény. Legújabb változata, aminek nem kell levenni a tetejét, hanem felhajtható (platinum). Igazából ilyet szeretnék venni, és referenciát keresek (persze nem a beépített emberektől, mint egyes kinti honlapokon vagy review-oldalakon).
Nekem a Hauser CO-2000 légkeveréses főzőedényem van, ami hasonló, mint a halogén légkeveréses, csak nem világít benne a halogén fénye. Bevált. Egyedül a 11,5 literes üvegedény mosogatása nehézkes a mérete miatt.
sziasztok, csak meg szeretném köszönni a topicnak az actifry hozzászólásokat :) nagyon gondolkodtam a vételen, az igazi lökést az adta meg, miszerint bundáskenyeret is lehet benne sütni _szag nélkül_. Bevált, végre annyi bundást eszek amennyit nem szégyellek, és nincs zsírszag a lakásban. mellesleg a sültkrumpli is jó lett, pedig arra kényes vagyok. Pl a sütőben süthető fagyasztott vackokat nem szeretem. Rendes krumiból csináltuk, és nem hittem volna, h ilyen jó lesz! (de ez úgysem újdonság nektek). köszi! z
A Tefal ActiFry készüléket sültkrumpli sütésre tatlálták ki.
Mélyhűtött panírozott hús esetében a kiszedett keverő lapát helyére célszerű egy hőálló üvegpoharat lefelé fordítva elhelyezni a sütőtálca közepén levő lyuk fölé. Így abba a lyukba nem esik bele semmi. Célszerű olajspriccelővel a sütőtálcát bespriccelni, illetve bespriccelni a a belehelyezett panírozott húst. Félidőben meg kell fordítani.
Persze ez a módszer egy kompromisszum.
Ebben a készülékben sosem lesz olyan a rántotthús, mintha bő olajban sült volna. Nem erről szól az egész.
Mint mindent, ki kell kisérletezni. Átlátszó fedel van és lehet látni.
Próbálkozz hússütéssel a Hauser CO-2000 légkeveréses főzőedényel. Mindkét készülék forrólevegővel süt.
Az érdekelne, hogy a rántott szeletet, meg a sajtot mennyi ideig kell sütni, ha viszonylag sülten szeretem? Lesz olyan ropogós a panírja és puha a belseje, mint ha hagyományos olajsütőben sütném?
A Tefal ActiFry készüléknél a mélyhűtött krumplinál is célszerű egy mérőkanál olajat hozzáadni, főleg ha pirultabb krumplit kíván valaki készíteni, mert különben könnyen kiszárad és kemény lesz.
Mélyhűtött panírozott hús esetében a kiszedett keverő lapát helyére célszerű egy hőálló üvegpoharat lefelé fordítva elhelyezni a sütőtálca közepén levő lyuk fölé. Így abba a lyukba nem esik bele semmi. Célszerű olajspriccelővel a sütőtálcát bespriccelni, illetve bespriccelni a a belehelyezett panírozott húst. Félidőben meg kell fordítani.