Keresés

Részletes keresés

tara Creative Commons License 2012.03.13 0 0 122

Senkinek nincs ötlete?

tara Creative Commons License 2012.02.19 0 0 121

Kedves Actifry tulajdonosok!

Decemberben volt 2 éves a mienk (akkor járt le a garancia) és kb pont azóta akadozik a forgó alkatrésze és kattog, a jelenség egyre rosszabbodik. Csak mi vagyunk pechesek vagy másnak is van/volt ilyen gondja? Mi a megoldás? Majd megkérdezem a szervizt, de el tudom képzelni, hogy a javítás meglehetősen drága. Hozzáteszem, hogy nem használtuk agyon a készüléket, havonta maximum 2-3-szor sütöttünk benne krumplit.

Köszönöm a választ előre is

H_G Creative Commons License 2010.11.21 0 0 120

Nem olyan büdös, szénszűrő csökkenti az olajszagot; és nem olyan balesetveszélyes, alig vagy egyáltalán nem forró a külseje, így akár félre lehet tenni egy székre és így nem akadályoz a többi fogás megfőzésében. A nagyon spécik pedig egész kevés olajat keringetnek a kaján, így sok kalóriát meg lehet spórolni, de az már nem a 30 ezres kategória.

 

 

 

Előzmény: acosz85 (119)
acosz85 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 119

Gondoltam veszek egy olajsütőt, szétnéztem 20-30e egy értelmes. Mondja már meg nekem valaki, hogy mivel jobb egy olajsütő mint egy tűzhelyre tett lábas 1l olajjal??

 

egy kérdés Creative Commons License 2010.09.01 0 0 118

3/4 kg krumpli (egyelőre csak fagyasztottal próbáltam, hogy legyen sikerélményünk - pénteken vettük a gépet) kb. 35 perc alatt sült meg, ha jól emlékszem. Szerintem nagyon finom lett. Egy másik fórumban azt olvastam, hogy ha ráteszek egy fél kanál olajat, akkor még ropogósabb lesz (mert elvileg nem kell rá olaj), úgyhogy én már eleve így próbáltam.

 

Hétvégén natúr csirkecombot sütöttem, az kb. 50 perc volt, és nagyon jó lett. Tegnap bundás kenyérrel és rántott cukkinivel próbálkoztam, csak kísérletnek szántuk, de olyan finom lett, hogy mindegyiket meg kellett enni. :)

Előzmény: zsuzska60 (117)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 117
tényleg több mint fél óra alatt sül meg a krumpli? (actifry)
egy kérdés Creative Commons License 2010.07.26 0 0 116

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=24199

 

Itt egy csomó tanács és recept van az Actifry-hoz.

hzolee Creative Commons License 2010.04.01 0 0 115
lapátot csak sültkrumplihoz használunk.
minden máshoz lapát nélkül: cevap, rántotthús, előző napi rántotthús újra, bundáskenyér, stb.
Előzmény: Dharma (114)
Dharma Creative Commons License 2010.04.01 0 0 114
Jé, erre még nem is gondoltam.

Sokszor használtad már, hogy kivetted a lapátot?

Egyébként én nagyon kedvelem ezt a sütőt, már több mint 1 éves a miénk.
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 113

Készítettem benne, bár egy kicsit macerás, mivel a hozzá tartozékként kapott rácsokról leesik a krumplihasáb. Benne tepsiben is süthető fagyasztott krumplival próbáltam ki, illetve a felső rácson húst sütve, az alsóra pedig"normál" hasábokra vágott krumplit tettem.

Jól sikerültek. A krumplit vékonyra célszerű vágni, valamint nem túlzsúfoltan a rácsokra tenni. Oda kell figyelni, mert a felső rácson hamarabb is elkészülhetba hús, mint a lentebb levő vastagabb szelet krumpli.

Előzmény: Fusi-on16V (112)
Fusi-on16V Creative Commons License 2009.10.15 0 0 112
Szia, sült krumplit készítettél már benne? Milyen? :)
Előzmény: Zsolti2003 (110)
Fusi-on16V Creative Commons License 2009.10.15 0 0 111
Szia, a sült krumpli milyen benne...próbáltad?
Előzmény: Zsolti2003 (110)
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 110
Hússütésre a Hauser CO-2000 légkeveréses főzőedény sokkal jobb.
Előzmény: hzolee (107)
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 109

Mérettől függően majd egy kilogramm, de inkább kevesebb. Ha pirultabban szereted, akkor kb. 35 perc.

Előzmény: Lacivill (108)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.17 0 0 108
Szia, mirelit krumpli mennyi idő alatt van meg, egyszerre mennyi fér bele?
Előzmény: klara58 (106)
hzolee Creative Commons License 2009.09.17 0 0 107
hát nemtom, én csevap-ot próbáltam, Lidl-es fagyasztott fajtát. Ami ugye a fagyasztás miatt mégjobban összeáll, mint a frissen gyúrt fasírt.
De ahogy kezdett olvadni, szét kezdett trutymákolódni a kevergetés miatt. Végül kiszedtem a lapátot, és jók is lettek a csevap-ok.
z.
Előzmény: klara58 (106)
klara58 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 106
Mi is kipróbáltuk az Actifry-t és nagyon jók a tapasztalataim. A sültkrumpli tényleg nagyon jó. Tegnap kipróbáltam a fasírtot is, keverő lapáttal. Először úgy nézett ki, hogy egy nagy fasírt lesz belőle,de ahogy sült különváltak a gombócok, és nagyon finom lett.
hzolee Creative Commons License 2009.07.21 0 0 105
tegnap megpróbáltam fagyasztott hagyma- és tintahalkarikát sütni, de hiba volt bennehagyni a keverőlapátot. (ha ez receptnek számít :-)).
Előzmény: Nedi7777 (104)
Nedi7777 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 104

Sziasztok !

 

Tegnap én is vettem egy Actifryt, nekem nagyon tetszik, bár még csak sültkrumplit sütöttem bennne, de nagyon jól sikerült!

 

ha vannak jól bevált actifry-os receptjeitek beírnátoK?

A kereső nem igazán ad ki semmit!

hzolee Creative Commons License 2009.07.20 0 0 103
keverőkanál=keverőlapát
Előzmény: hzolee (102)
hzolee Creative Commons License 2009.07.20 0 0 102
jaja, kiveszem, és egyszer fordítok is a kenyereken.
a topicon olvasva féltem a keverőkanál kivevésétől.
de amikor élőben láttam a cuccot, megnyugodtam.
középen a lyuk körül van egy perem, amin nemhogy egy evőkanál, de egy merőkanál olaj se folyna át.
szóval pár csepp olaj, bele a kenyerek, és ennyi.
nincs szag, ami pedig korábban a bundás-sütésem fő akadálya volt.
a bundást 90%-osnak nevezném a bő olajban sülthöz képest.
A krumpli viszont 100%-os!
(és a kajakiszállító által hozott kihűlt frissensültek déli újrasütése is szuper vele).
Előzmény: Zsolti2003 (100)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.20 0 0 101
A halogén nem világításra szolgál, hanem az általa kibocsátott hullámok lerövidítik a főzési időt. Külföldi internetes üzletekben kb. 2-3x annyiba kerül, mint a csak légkeveréses sütőedény. Legújabb változata, aminek nem kell levenni a tetejét, hanem felhajtható (platinum). Igazából ilyet szeretnék venni, és referenciát keresek (persze nem a beépített emberektől, mint egyes kinti honlapokon vagy review-oldalakon).
Előzmény: Zsolti2003 (99)
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 100
Hogy sütöd benne a bundás kenyeret? Kiveszed a közepét?
Előzmény: hzolee (98)
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 99
Nekem a Hauser CO-2000 légkeveréses főzőedényem van, ami hasonló, mint a halogén légkeveréses, csak nem világít benne a halogén fénye. Bevált. Egyedül a 11,5 literes üvegedény mosogatása nehézkes a mérete miatt.
Előzmény: Törölt nick (97)
hzolee Creative Commons License 2009.07.18 0 0 98
sziasztok, csak meg szeretném köszönni a topicnak az actifry hozzászólásokat :) nagyon gondolkodtam a vételen, az igazi lökést az adta meg, miszerint bundáskenyeret is lehet benne sütni _szag nélkül_. Bevált, végre annyi bundást eszek amennyit nem szégyellek, és nincs zsírszag a lakásban. mellesleg a sültkrumpli is jó lett, pedig arra kényes vagyok. Pl a sütőben süthető fagyasztott vackokat nem szeretem. Rendes krumiból csináltuk, és nem hittem volna, h ilyen jó lesz! (de ez úgysem újdonság nektek).
köszi!
z
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 97
Próbálta már valaki a Flavor wave turbo halogénes légkeveréses sütőedényt?
Zsolti2003 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 96

A Tefal ActiFry készüléket sültkrumpli sütésre tatlálták ki.

Mélyhűtött panírozott hús esetében a kiszedett keverő lapát helyére célszerű egy hőálló üvegpoharat lefelé fordítva  elhelyezni a sütőtálca közepén levő lyuk fölé. Így abba a lyukba nem esik bele semmi. Célszerű olajspriccelővel a sütőtálcát bespriccelni, illetve bespriccelni a a belehelyezett panírozott húst. Félidőben meg kell fordítani.

Persze ez a módszer egy kompromisszum.

Ebben a készülékben sosem lesz olyan a rántotthús, mintha bő olajban sült volna. Nem erről szól az egész.

Mint mindent, ki kell kisérletezni. Átlátszó fedel van és lehet látni.

 

Próbálkozz hússütéssel a Hauser CO-2000 légkeveréses főzőedényel. Mindkét készülék forrólevegővel süt.

Előzmény: Akinom89 (95)
Akinom89 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 95
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy a rántott szeletet, meg a sajtot mennyi ideig kell sütni, ha viszonylag sülten szeretem? Lesz olyan ropogós a panírja és puha a belseje, mint ha hagyományos olajsütőben sütném?
Zsolti2003 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 94

A Tefal ActiFry készüléknél a mélyhűtött krumplinál is célszerű egy mérőkanál olajat hozzáadni, főleg ha pirultabb krumplit kíván valaki készíteni, mert különben könnyen kiszárad és kemény lesz.

Mélyhűtött panírozott hús esetében a kiszedett keverő lapát helyére célszerű egy hőálló üvegpoharat lefelé fordítva  elhelyezni a sütőtálca közepén levő lyuk fölé. Így abba a lyukba nem esik bele semmi. Célszerű olajspriccelővel a sütőtálcát bespriccelni, illetve bespriccelni a a belehelyezett panírozott húst. Félidőben meg kell fordítani.

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.19 0 0 93
Szia!

A sült krumpli tényleg sült? És hány kanál olaj kell a rántott húshoz?
Előzmény: Évi1971 (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!