Keresés

Részletes keresés

ferapont Creative Commons License 2008.09.11 0 0 432

Nem véletlenül volt ismétlés, hanem tudatosan, az új részekkel később jelentkeznek majd.

 

Szeretnék már látni olyan VALÓS kimutatást, vagy hallgatói visszajelzést óvónőktől, szülőktől, nevelő otthoni gondozóktól, bárkitől, ami meggyőz arról, hogy erre a Vacka-micsodára KOMOLY és VALÓS igény van, hogy a gyerekek tátott szájjal ülik körbe a jó öreg Szokol rádiót és ha véletlenül nem kapják meg az aznapi Vacka-betevőjüket, akkor lázadást szerveznek a csendespihenőben, mondjuk egy többórás ülősztrájkot kedvenc bilijükön, vagy WC-kagylójukon.

Előzmény: Magdi60 (431)
Magdi60 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 431
Ismétlés volt a mai Vacka véletlenül?
Magdi60 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 430
Yesss!
Előzmény: ferapont (429)
ferapont Creative Commons License 2008.08.29 0 0 429

Mert a mesejáték műfaji fogalmát az előző 50 évben használta a rádió, s ettől a korszaktól Such betegesen, már-már hideglelősen el akar távolodni.

Szerintem ő "children soap-opera"-ként akarta beharangozni, de a sameszai biztos szóltak neki, hogy Gyuri, nem sok ez már..... Így az angol terminológiát meghagyták a munkatársak közötti elegáns és választékos beszédfordulatnak.

Előzmény: Magdi60 (428)
Magdi60 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 428

Beharangozták a Vacka rádiót: óvodások szappanoperája (!)

Miért nem lehet mesejátéknak mondani?

A szappanopera szó nekem legalábbis értékteleníti. Nem is magyaros.

ferapont Creative Commons License 2008.08.10 0 0 427

De...adtak valamit mert én hallgattam egy picit belőle, a megalszikatejaszájában Novotny meg a szóvégételharapóhadaró Petur közvetítettek.

 

tetszett, hogy Petúr a zavarában a nyitóünnepség helyett már ZÁRÓünnepségről beszélt, de senki nem javította ki, gondolván, hogy sebaj, úgyis elszáll az éterben, ki veszi észre...

 

amúgy van ilyen honlap (de minek) www.olimpia.mr1.hu

 

Előzmény: Magdi60 (426)
Magdi60 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 426

Nem lehet megtalálni a rádióműsort sem az mr1.hu-n, sem a radio.hu-n!

(Megnéztem a Port.hu-n)

 

Hetek óta reklámozzák, hogy hajnali háromtól délután ötig olimpia, erre a megnyitót nem közvetítik. Bravó.

tipla Creative Commons License 2008.07.09 0 0 425

Akkor te is hallottad :-)
Én is hallottam, de meghallgatom még este is, miközben a konyharomokat takarítom :-)

Azért elgondolkoztam azon, hogy akkor ez most karalábé és spenót utálás, vagy éppen kedvcsinálás hozzájuk :-)
Én máris kedvet kaptam hozzá, hogy hű de elrágcsálnék egy kis karabálét :-)
/S mondanom se kell, máris betenném a mesébe is...a sok chipszes akármik helyett/

Szóval jó mesehallgatást!!!
Előzmény: Magdi60 (424)
Magdi60 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 424

Akkor a mai adásból, a stresszoldó mondóka:

 

Irgum-burgum a nemjója, karalábéja, spenótja.

 

(Mondogatni kell, beválik! :-))

 

Előzmény: tipla (423)
tipla Creative Commons License 2008.07.09 0 0 423
Egyetértek Veled, szerintem is nagyon aranyos:-)
Bár a kezdetekkor kicsit még én is frászoltam, aztán megkedveltem, mert mindig is imádtam a felnőttesített meséket is.
Tényleg olyan nyűgösség levezető, és szerintem ezt a mesécskét a végtelenségig akár a régi Szabó Család mottó szerint is lehetne fejleszteni.
S bizony nem árt a felnőtteknek sem, ha lemennek újra gyermekbe - A kis herceg sem feltétlenül csak gyermekeknek szóló, sőt én magam felnőtt fejjel szerettem meg igazán.
A kicsikék viszont? A gyermekek, talán inkább elülnek a TV elől, a számítógép elől és ha csak azt a 10 percet töltik el naponta a rádió előtt, akkor lehet ha majd felnőnek, akkor megtalálják a rádiózás igazi örömét is.
Mert bizony ezt is aprócska korban kell, kellene elkezdeni :-)
S szerintem ha az ovikban ott az ebédeltetések előtt, kézmosás után, terítés közben tuti, hogy hatalmas siker lehet a pöttömkéknek.
Szerintem!
Érdemes lenne ez irányban is kutakodni egy-egy rádiósriporternek, mert ha nem is tudják az "illetékesek", hogy van ilyen műsor vihetnék a hírt nekik.
Aztán a gyerkőcök haza!
És otthon igenis követelhetnék, hogy "akarom még egyszer :-) "
Aztán így akár a szülőket is vissza lehet csábítani a rádió elé, és akkor azokat a műsorokat is meghallgatnák a sok gagyi TV-s akármi helyett, ami este következik.

Hát bírnám még írni, mert azért lett még néhány értékes műsor.
-bár én még mindig gyászolom a régieket is :-(( -például nagyon igényes, tartalmas, a délutáni Arvonások műsora is. Kár, hogy egy dolgozó embernek a délután műsorkezdet 14-kor hamar van, az ismétlés ami 23 körül van, az meg már későn van. A "szabadság" az ugye megy annyi amennyi... :-)

Szerintem a kolléganőd elég elfásult lehet, ha nem tud vigyorogni a Hókupacka Vackásokon.
Én akármennyire is rossz kedvben vagyok, nekem vigyorira áll a szám egy percen belül.
Azirgumburgumnemjójátanemnormálisvilágnak:-))))))))))))
Előzmény: Magdi60 (422)
Magdi60 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 422

Hallgassátok meg a Vacka rádiót este!

Nagyon vicces volt szerintem, én legalábbis végignevettem, de a munkatársnőm csak a fejét csóválta: - Szörnyű, szörnyű...

ferapont Creative Commons License 2008.07.02 0 0 421

Egy régóta esedékes mai sajtótájékoztatóról szóló beszámoló a közrádió honlapjáról.

 

"

A közrádió adói közül az MR1-Kossuth Rádió közvetíti élőben a pekingi olimpiai játékokat. A Budapest és Peking közötti 6 órás időeltolódást figyelembe véve a közvetítések általában hajnali 3-kor kezdődnek és délután 5 órakor fejeződnek majd be.

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>


Az élő közvetítések mellett az MR1 minden órában rendszeresen jelentkezik a hírek után olimpiai összefoglalókkal és naponta 12:30 és 13:00, 18:05 és 19:00 és 22:20 és 23:00 között sugároz hosszabb napi összefoglalót. Szombat-vasárnap ezt 17:50-18:00, 19:05-19:25 és 22.20-23.00 között kerül adásba.

„Az olimpiai közvetítéseink alapelve, hogy számoljunk be minden magyar sportoló eredményéről, közvetítsük a magyar versenyzők mérkőzéseit, a nemzetközileg fontos eseményeket és a közvetítés mellett készítsünk interjúkat, riportokat az olimpia színhelyéről
”, mondta Merza Jenő az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztő-helyettese. Az MR a Európai Műsorszóró Szövetségen (EBU) keresztül szerezte meg a kizárólagos magyarországi rádiós közvetítési jogokat, mely az első közlés és megszólaltatás lehetőségét biztosítja. Hasonló jogot Magyarországon az MTV szerzett meg a televíziós közvetítésekre.

A pekingi olimpiáról közvetítő csapat tagjai között találhatjuk meg többek között Novotny Zoltánt, aki 1968 óta minden nyári olimpiáról közvetített, így most a 11. nyári olimpiájára készül, Lantos Gábor szerkesztőségvezetőt, aki negyedszer közvetít ötkarikás játékokról, és Hajdu. B. Istvánt az ismert sportriportert, aki Atlantában, Sydney-ben és Athénban is a tévés közvetítő gárda tagja volt. A közvetítő csapat tagja lesz még a Sportszerkesztőség munkatársai közül az egykori válogatott kerékpárversenyző, Sipos János, aki harmadik olimpiájáról közvetít, Virányi Zsolt és Kalapos Mihály. Ugyancsak a pekingi utazó csapat tagja Petur András és M. Dénes Tamás, aki angol, német, olasz és francia nyelvből felsőfokú vizsgával rendelkezve sztárinterjúkat is készít majd a kínai fővárosban.

Az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztő-helyettesére, Merza Jenőre rengeteg koordinációs feladat vár, míg az évek óta Pekingben élő és dolgozó Trebitsch Péter hely- és kínai nyelvismeretével segíti a stáb munkáját. Ahhoz pedig, hogy a magyarországi hallgatók a lehető legjobb hangminőségben élvezhessék a közvetítéseket, Sütő László, Orosz Péter és Kovács István hangmérnökök járulnak hozzá – 1996 óta valamennyien tagjai voltak az atlantai, a sydneyi és az athéni olimpiáról közvetítő rádiós csapatnak.

Az MR1-Kossuth Rádió külön olimpiai webloldalt indít, melyen a magyar vonatkozású híreket, szöveges és hangzó anyagokat folyamatosan közzéteszik. Ezen az oldalon keresztül minden éremszerzésünk, sikerünk közvetítése visszahallgató lesz.

Pekingben a Nemzetközi Média Központban az MR saját stúdiót épít, amely rugalmas műsorkészítési környezetet biztosít. (MR)"

 

 

Ehhez annyi a hozzáfűznivaló, hogy a Déli Krónikában Lantos Gábortól azt is hallhattuk az olimpiai tudósító csapat tagja Kovács András Péter, akinek üstökössebességgel ível felfelé a karrierje, hiszen mint megtudtuk, már a Rádió Karinthy-gyűrűjét is átvehette, bekerülve egy igen illusztris társaságba.

 

Aki kiváncsi az eddgi díjazottakra itt megnézheti

http://hu.wikipedia.org/wiki/Karinthy-gy%C5%B1r%C5%B1

 

DarvasKristof Creative Commons License 2008.06.30 0 0 420
"Viszont a zenéje jó, már belemászott a fülembe."

Nekem ez a lényeg :)
Előzmény: Magdi60 (410)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.13 0 0 419

Ahogy figyeltem, elég sok riportot ismételgetnek más műsorokban is...

Pl. a reggeli 180 percben elhangzott egy-egy beszélgetés aztán előfordul a délutáni Közelről-ben, vagy a szombat délelőtti műsorban...

Ez utóbbiban egyik kedvencem az, mikor fura újsághirdetések feladóit hívják fel telefonon, és kifaggatják őket. :-)

Előzmény: Magdi60 (418)
Magdi60 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 418
Így van, bármikor bekapcsolom, mindig van valami érdekes.
(Csak érdekelne, a Kárpáti krónikát hányszor ismétlik? Mert a héten szerda reggel volt szó az ukrajnai vasárnapi iskolákról, és utána mondták, hogy az előző napi ismétlés. Erre délután is ugyanez az adás volt, és mondták, hogy holnap reggel megismétlik...)
Előzmény: kékhagyma (417)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.13 0 0 417

azért hallgatom a Kossuthot, mert abban beszélnek

 

Ebben egyetértünk. :-)

Máshol is leírtam már, szerintem a Kossuth szinte az egyetlen VALÓBAN közszolgálati adó. Nagyon szerettem pl. a "Magyarországról jövök" c. du-i műsorát is.  De van jó pár hasonló műsor, a mostani "közelről" is kezd egész jó lenni.

Megszólaltatják a vidéki embereket is, nem azt közvetítik mint egy csomó adó, hogy Mo = Bp.

(pedig amúgy tősgyökeres bp-i vagyok)

Előzmény: Magdi60 (414)
Magdi60 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 416

Biztos van rádió az óvodákban? Van valami felmérés erről, hogy hallgatják-e?

Ezenkívül nem hinném, hogy az óvodáskorúakat érdekli a rádió-riport mese, pl. a munkahelyi körülményekről egy gyárban, vagy ma volt pl. időjárásjelentés. Se nem vicces, se nem meseszerű. Szerintem.

Előzmény: dpes (415)
dpes Creative Commons License 2008.06.13 0 0 415
"...De, hogy képesek voltak ezt betenni a Déli Krónika elé?!?"
valószínű azért, hogy az ovikban és a bölcsődékben a déli lefekvés előtt meg tudják még hallgatni...
Előzmény: Magdi60 (414)
Magdi60 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 414

Mindegy - nekem a szöveg fontos, azért hallgatom a Kossuthot, mert abban beszélnek. De, hogy képesek voltak ezt betenni a Déli Krónika elé?!?

 

A mai részben is ez a Búsuló Böszme főkompász, aki átvitt valakit a Lötyögön - jajj.

Előzmény: kékhagyma (413)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.13 0 0 413

Jáááájjjjjjj! :-)))  Nem azt mondtam, hogy egy-az-egyben ugyanaz!!!

 

Bocs, nem tudok kibújni a bőrömből, meg a zenei képzettségemből, de a ritumus csak egy összetevője a zenének. A dallamvonalát nézd....

Mintha az említett népdal feldolgozása (és átritmizálása) lenne.

Előzmény: Magdi60 (412)
Magdi60 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 412
Ááá, sokkal gyorsabb.
Előzmény: kékhagyma (411)
kékhagyma Creative Commons License 2008.06.13 0 0 411

A zenéje nekem nagyon hajaz a "CSínom Palkó, CSínom Jankó.."-ra - nem vetted észre? :-)

 

 

Előzmény: Magdi60 (410)
Magdi60 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 410

Tegnap fél 12-kor lefagyott a számítógépes rendszerük, de folytatták a beszélgetést a középsúlyos értelmi fogyatékosokról, sajnos a Vacka rádió már volt.

Tetszik valakinek? Gyerekek hallgatják vajon? Óvodában? Vagy az esti ismétlést bekapcsolja valaki a gyerekének? Viszont a zenéje jó, már belemászott a fülembe. A tartalma viszont rettenet.

hento Creative Commons License 2008.06.09 0 0 409

Eléggé aljas a hírszerkesztés.

Az AI jelentéséről szólnak a hírek, hogy nagy a korrupció mértéke Magyarországon.

Gyorsan követi a hír: Németországban titkos feljelentést lehet tenni mostantól. Remélik a németek, hogy ettől visszaszorul a korrupció.

ferapont Creative Commons License 2008.05.20 0 0 408
Él és jó egészségben láttam nemrégiben, de a Rádióban nem dolgozik már.
Előzmény: feketekavics (407)
feketekavics Creative Commons License 2008.05.20 0 0 407

Bőzsöny Ferenc megvan még?

 

Előzmény: ferapont (406)
ferapont Creative Commons License 2008.05.10 0 0 406

Bárcsak így lenne.....bár ha jobban belegondolok, pár hónapja erősen kritizáltam, hogy a zászlóshajó Déli Krónikában a képzett műsorvezetők mellett a harmatgyenge beszédképességű hírszerkesztők (Bártfai Kinga, Mátyus Katalin) próbálkoznak a hírek értelmes, és hibamentes elmondásával.

 

Aztán nem sokkal később eltűntek ezek a beszélő hírszerkesztők, átkerültek délelőttre, meg délutánra és a Déli Krónikában meg megjelentek a bemondók.

(Madarázs Zsolt, Kovács M. István).

 

Szívem szerint idesorolnám a Magyar Rádió hajdani főbemondóját Szalóczy Pált is, de őt  már a saját kollégái is sajnálkozó  kézlegyintéssel intézik el, mondván megérett a nyugdíjra....

Én azért a harangozás előtt örömmel hallgatom megszokott baritonját.....

Előzmény: feketekavics (405)
feketekavics Creative Commons License 2008.05.09 0 0 405

Este fél 11-kor a Himnusz visszatért a középhullámra, így a lelki békém egy része is helyre állt. Itt valaki olyan is olvassa ezt a fórumot, aki intézkedni tud...

_FK

ferapont Creative Commons License 2008.05.08 0 0 404

Két okból szüntetik be éjjelente a középhullámot:

 

1. spórolás - az így megspórolt sugárzási díj után nem kell egy különös ÁFA-elszámolási szabály miatt (részletek túl bonyolultak lennének) megfizetni az ÁFÁ-t

 

2. betartás - az Antenna Hungáriának ezáltal kevesebb lesz az árbevétele, nehezebben tartja az üzleti tervét. 

Előzmény: feketekavics (403)
feketekavics Creative Commons License 2008.05.07 0 0 403

Ma reggel ellenőriztem, a Rákóczi-induló még megvan... 

Szóval sértette a fülüket az "éljen a magyar szabadság, éljen a haza", és amikor azt lecserélték, számitottam rá, hogy a Magyar Himnuszt se fogját tisztelni. Most a Himnusz ___előtt___ másfél órával beszüntetik az adást középhullámon. A középhullám az, amit éjjel az egész Kárpát-medencében lehet hallani.

_FK  

Előzmény: feketekavics (400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!