Keresés

Részletes keresés

Fido Dido Creative Commons License 2007.12.18 0 0 387
Kívánok neked, szeretteidnek, valamint a topik összes látogatójának békés, boldog Karácsonyt! :)
Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 386
A "Békés
Boldog Ünnepeket"  nem kommentáltad.......
Előzmény: Fido Dido (382)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 385
Már megtörtént régebben :-)

Mellesleg azzal semmi bajom nincsen, egyedül az ára. Egyébként pedig magyar találmány, csak hát itthon nem kellett senkinek, kivitték külföldre... Mint ahogy sok mindennel szokott ez lenni hazánkban....

Csak a műszaki felépítését ismerem. Azt, hogy a szervezet a polarizált fényre miért úgy reagál ahogy reagál, azt nem tudom. Persze ez a lámpa se olyan csodaszer, mint amit mondanak róla. De az biztos, van kedvező hatása. Hogy miért, az már inkább orvos-biológiai terület inkább.

Attila
Előzmény: Naropa (384)
Naropa Creative Commons License 2007.12.17 0 0 384

 

Kíváncsi lennék hogyan elemeznéd a bioptron lámpának a felépítését és működését. Ebben még többen hisznek. Ha megtennéd hálásak lennénk ...

Előzmény: Törölt nick (383)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 383
Úgy érzem komoly probléma áll fent.

Felőlem mindenki abban hisz, amiben akar. nekem mindegy. De mivel többen kérdezték, hogyan is működik a gép, minek mi a szerepe, ezért leírtam.

Lehet hinni abban, hogy kettő meg kettő az öt.

Felőlem bárki hihet benne. De attól még kettő meg kettő az négy a mai felfogás szerint, és ez valószínüleg így is fog maradni. És nincs értelme benne számmisztikát keresni. Mint ahogy ebben a készülékben sem.... A működése egyszerű folyamatokkal leírható, akármit is mondanak róla. Se több, se kevesebb.

Felőlem meg az veszi meg a gépet aki akarja, mindenki arra költi a pénzét, amire neki tetszik. Csak ez értelmetlen pénzköltés, akkor már inkább a Vöröskeresztnek vagy akárminek adom....

És nem kellene szemetet gyártani, felesleges a föld erőforrásait így elpazarolni ilyen felesleges dolgokra.... Persze ez nem csak erre a termékre igaz....

Attila
Előzmény: Törölt nick (376)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.17 0 0 382

"Mégis sok ember meggyógyul tőle.... ezt tartsd tiszteletben. "

 

Túlzás kijelenteni, hogy meggyógyulnak tőle. Lehet, hogy csak időlegesen jobban érzik magukat (placebó), és ezalatt tovább romlik az állapotuk. Így már nem is annyira szép és nemes a történet.

 

"Lehet hogy ŐK nem interneteznek, de szerintem jobb is."

 

A gyógyulás vagy a betegség felismerése nem internetfüggő. Eleve az internet veszélyes fegyver, mert cenzúra nélkül kapsz rajta minden hülyeséget.

 

"Én sem hiszek mindenfajta ákom-bákomban, mégis ha baj van Istent szólítom. "

 

Kérdés, hogy ki mit tart ákom-bákomnak. Ha baj van, én megpróbálok megoldást találni rá. Nem mástól várom el, hogy segítsen.

 

"Régebben én is megpróbáltam harcolni ellene, még Vágó úrnak is írtam.... megvan a levele, mégsem történt semmi. "

 

Nem értem, miért hiszik azt sokan, hogy ha egy televíziós műsorvezetőnek írnak, akkor bármi is változik? Ő is csak egy ember. Attól, hogy képernyős, még nem fogja megváltani a világot. Ráadásul ő a ritka szűklátókörű racionálisok közé tartozik.

 

"Most úgy vagyok vele.... ha valakinek nagyon kell, ragaszkodik hozzá... hát féláron megszerzem nekik."

 

Mi a félár? Ezért a gagyiért 5ezer Ft-nál többet nem szabadna elkérni!

 

"És máris nem leszek kizsákmányoló... "

 

Ezt inkább nem kommentálnám. :/

 

"a hit meg had maradjon meg mindenkinek!"

 

A hitet tiszteletben tartom, de ez tévhit!

Előzmény: Törölt nick (379)
adri09 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 381
:-)))
Előzmény: jim32 (380)
jim32 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 380
A téma komolyságával kapcsolatban ez a régi poén jutott az eszembe:
Miért kell a jósnőhöz bejelentkezni? Hát nem tudja, hogy megyek????
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 379

Mégis sok ember meggyógyul tőle.... ezt tartsd tiszteletben. Lehet hogy ŐK nem interneteznek, de szerintem jobb is. Én sem hiszek mindenfajta ákom-bákomban, mégis ha baj van Istent szólítom. Régebben én is megpróbáltam harcolni ellene, még Vágó úrnak is írtam.... megvan a levele, mégsem történt semmi. Most úgy vagyok vele.... ha valakinek nagyon kell, ragaszkodik hozzá... hát féláron megszerzem nekik.

És máris nem leszek kizsákmányoló... a hit meg had maradjon meg mindenkinek!

Békés Boldog Ünnepeket!

Fido Dido Creative Commons License 2007.12.16 0 0 378

Ráadásul templomba ingyen is járhat az ember, nem kell hülyeséget vásárolnia hozzá. Ezt a kütyüt inkább a hitgyülihez lehetne hasonlítani.

Előzmény: Fido Dido (377)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.16 0 0 377
Nem a hittel van a baj, hanem azzal, hogy ebből páran pofátlanul meg akarnak élni. És azzal, hogy hülyeséget akarnak elhitetni, és méregdrágán adni a hit tárgyát. Ráadásul a "hívők" továbbadják ezt a téves infót, és másokat is belerángatnak ilyen fölösleges anyagi áldozatba.
Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 376

Figyi....

Mért nem hagyod, hogy mindenki abba higgyen, amibe akar? Mért kell bántania hívő embereket? Akkor, e szerint templomba sem szabad menni? Pedig Jézust se látta még élő ember. Tudod, ha valaki hisz bizonyos csodatevő dolgokban, hagyni kell. A HIT a legnagyobb gyógyító erő! Főleg így Karácsony táján!

Előzmény: Törölt nick (365)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.12.15 0 0 375

Védőköpeny az elektródának, hogy amíg a gyárból eljut a Balek lábáig, ne rozsdásodjon el. Talán cink lehet.

A vasklorid jó a vérzés elállítására is. Miután hazatártünk a szokásos hétvégi kocsmai verekedésünkből, a SPA-ból félretett vaskloriddal elállithatjuk az orrvérzésünket is.

Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 374
A vaselektródára visszatérve. Ami nálunk volt - volt még két plussz elektróda is - az nem teljesen sima vaselektróda volt, valami galvanizálás volt rajta. Ezt nem vizsgáltuk meg alaposan, mi volta rajta eredetileg, mert hamar - első használat után - levállt, és alatta sima vas volt már. Persze eme galvanizáló fém "elbomlása/leválása" is változtatta a színét a víznek, később ez nem volt, más lett a színe is.

Úgyhogy más a "diagnózis" új elektródával, és más a "diagnózis" használt elektródával.... Lehet cserélgetni, aki 10 kezelésre jön, hogy hogyan változik a színe, "tisztul" a szervezet... Én inkább maradok a léböjtkúránál....

Egyébként meg a vas klorid nagy töménységebn tök jó nyákmaratásra :-) Na persze nem ez, ami itt létrejön, ez egy kis koncentrátumu oldat....

Attila
Előzmény: Zottjoghurt (372)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 373
"Nem káros az a napi fél óra egyenáram? Akármilyen kicsi is?"

Jó kérdés. Hozzáteszem uA-ekről (mikroamperekről) van szó a pánt és a katód között, ami folyik. Ezt nem tudom megválaszolni. De elsőre azt mondanám, hogy nem. Talán egy hozzáértőbb tudja. Sok fiziológiai készülék van, ami árammal stimulál. Pl. különféle balesetek után izomstimulálok, reumatológiai gyógyeszközök, stb. Nem hallottam volna róla, hogy ilyen kis áramnál probléma lenne.

És írtam, van ahol ezt a dolgot nem figyelik, nem minden készülék azonos teljesen. Van ahol nincs szükség abszolute az emberre, tök mindegy a karpánt hordása vagy nem hordása. és van olyan aminél figyelik. Biztonságtechnikailag mindenestre korrektebbnek tartom a figyelést. Az más téma, hogy a vakításon kivül más konkrét gyakorlati értelme nincsen.... Max. beleraknak egy ledet meg csipogót, hogy csipogjon meg villogjon.

Kb. annyi értelme van, mint a kínai piaci rádióknak, amikor a hangszórók körül ledekből villogó meg futófény található. Azon kívül hogy hamarabb lemeríti az elemet nincs semmilyen funkcionális jelentősége, viszont "jól néz ki", vagy valamiért eladhatóbb ilyen külsővel. Legalábbis sok embernek. De ettől még nem szól jobban...

Attila
Előzmény: Zottjoghurt (372)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.12.14 0 0 372

Lottó ötösöm igy jönne be... én is vaselektródára tippeltem, de még csak nem is láttam ezt az eszközt, még képeken sem látszik, hogy miből lehet..

Csak a pántot nem értettem, de igy már világos: ennyire már nem merik hülyének nézni a balekokat. Az bárkinek feltűnne, ha "magától" is dolgozna a kád, mint kémiaórán:--)))), ezért kell a "kapcsoló", a Balek. Valaki irta, hogy sima vízzel is tesztelte, de akkor nem színeződött..:)) Persze, mert nem volt bekapcsolva a Balek a pánton keresztül, így nem is ment az elektrolízis..:DD

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=72015896&t=9163980

 

Nem káros az a napi fél óra egyenáram? Akármilyen kicsi is?

 

Előzmény: Törölt nick (365)
adri09 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 371
10500Ft-ot csak megért... :-)
meg még ezt hozza a jézuska:
Előzmény: Fido Dido (370)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.14 0 0 370
Ez kifejezetten jó választás volt!
Előzmény: adri09 (369)
adri09 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 369
igen, melegíti a vizet, fújja a bubikat, és vannak masszírozó fejek benne...
nem ilyen csak hasonló, drágább modellt vettem
Előzmény: Kiállhatatlan maca (368)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.12.14 0 0 368
ez olyan, ami bugygtatja a vizet és kellemesen masszírozgatja a lábad?
ezt szeretem én is, nagyon jót tud tenni egy fáradt nap után :)
Előzmény: adri09 (367)
adri09 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 367
honnan veszed, hogy nekem van olyanom(agy)? :-)))

vagy mégis, hiszen hiszek nektek és inkább ezt vettem helyette:

Előzmény: Fido Dido (366)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.14 0 0 366

Amennyiben az agyad helyén EPROM van, úgy működhet, ellenkező esetben nem! :))))

Előzmény: adri09 (362)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 365
Bocs, erre hosszan fogok válaszolni, mert egy természetgyógyász rokon is beleugrott ebbe a dologba, és próbáltam vele megértetni, hogy nem az amit mondanak róla. Írtam neki pár levelet, ebből fogok idézni. És kerülve a szakszavakat meg részletezve a műszaki nyelvezetet, hogy érthető legyen.

-------------------------------------------------------------------

Akkor kezdem a készülékkel. Nagyjából leírnám a felépítését és működését most először pusztán műszaki szempontból.

A készülék tartalmaz egy tápegységet, mint úgy általában minden elektronikai jellegű eszköz. És akkor nézzük a funkcionális működést, hogyan is működik fizikálisan.

Van benne egy áramgenerátor, pár mA-es, ami állítható bizonyos határok/korlátok között, ami épphogy az ember érzékelési küszöbe körül van. A maximális fokozat közelíti meg az ember érzékelési küszöbét - ami ugye egyénenként változik. Eme áramgenerátor hajtja meg a vízben elhelyezett "kettős" elektródát. Mind a katód mind az anód erre az elektródára csatlakozik, és ez kerül bele a vízbe, amibe illik kis sót (NaCl) is tenni a leírás szerint. Nem véletlenül......

A sónak két szerepe van a működésben:
1. A víz maga is jól vezeti olyan jól az áramot, mint konyhasót feloldva benne. A szabad töltéshordozók és ionok következtében még jobb lesz a vezetőképesség, egyfajta lúgos oldatot alkot.
2. Az elektróda sima vízben nem korrodálna ennyire, így viszont a sós (lúgos - nátrium-klorid-oldat ) lé megtámadja azt és elkezdi fel/kioldani belőle az összetevőket. A katódon hidrogéngáz és nátrium-hidroxid keletkezik, az anódon klórgáz fejlődik. Lásd hasonló eset pl. a téli latyakos (sós) utak tönkreteszik az autókat, ha már valahol elindult a korrózió. Na itt is hasonló folyamat indul meg, még pluszban egy kicsit az árammal átjárt vezetővel megspékelve (elektrolízis). Azaz nem más az egész - kicsit sarkalatosan hasonlítva - mint egy laposelem. Csak más a két pólus - nem pl. réz és cink plusz elektrolit - , de a folyamat hasonló. Szépen elkezdi elbontani az elektródát - egy elemben is hasonló történik.. Ami nálam volt készülék (SPA - pár helyen már betiltották, nálunk is, ennek ellenére forgalmazzák) abban az elektród vas, amit a klórgáz megtámad, így vasklorid (barnás színű anyag) keletkezik, miközben lassan kopik/fogy az elektróda.

Közben az esetleges vízben/oldatban lévő szennyeződések - különböző ásványi anyagok, szerves anyagok, stb - kicsapódnak belőle, merthogy az nem tud eltávozni/elpárologni.

Eme elegy - az elektródából leváló és elbomlott részecskék, valamint a vízből/elegyből kicsapódó szárazanyag tartalom - képezi leginkább az elszíneződött víz összetételét. A víz színe több dologtól is függ:
1. Maga a víz összetétele, amibe a lábunkat tettük. Nálatok nyilván másmilyen a vezetékes víz mint nálunk összetétel szempontjából.
2. Az elektródától. Mennyire korrodált, mennyire használt, milyen annak anyagi összetétele.
3. A sókoncentrációtól, illetve a só minőségétől, szennyezettségétől, összetételétől.
4. Az áramerősségtől (eltérő áramerősség más kémiai folyamatokat okozhat, ld. elektronok Fermi szintjei)
5. Illetve minimálisan függ magától a használó személytől is, aki ha beleteszi eme elegybe a lábát, de erről majd kicsit később.

Eme folyamat amit leírtam az embertől függetlenül is teljesen lejátszódik, mindegy hogy benne ül valaki vagy nem. Teljesen mindegy. Ugyanúgy elkezdi elbontani az elektródát, ugyanúgy kicsapódik a víz szárazanyag tartalma, stb.

Csak ha nem ülünk bele, nem indul el a készülék. Legalábbis ami nálunk volt Miért is?

Itt jön a karperec szerepe. Ami arra jó, hogy semmire. A folyamat szempontjából legalábbis nincsen jelentősége, csak egy "figyelő áramkör" szerepét tölti be. Miről is van szó?

Az emberi szervezetnek - minden szervezetnek - van egy bizonyos elektromos ellenállása. Kinek mekkora változó. Több száz kOhmtól MOhm nagyságrendig terjed. Attól függ mely két pont között mérjük, kinek mennyire száraz és vastag a bőre, milyen izomzattal rendelkezik, stb. Azaz ha átvezetek eme szervezete valamekkora áramot, akkor azon feszültség keletkezik, ami mérhető. Úgy mint egy sima ellenálláson.

Persze vigyázni kell. Ugyebár különböző áramerősségeknek különböző hatásai vannak. Így pl. különböző az egyenáram és váltóáram hatása is. Pár mA a szíven áthaladva halált okoz, más testrészen áthaladva izomgörcsöt, az egyenáram bontja a vért, stb.

Szóval mi is a szerepe eme karperecnek? Nem más mint minimális áramot pumpálnak be, és a katód felé (víz/oldat) elindulnak az elektronok, feszültség keletkezik. Ezt meg lehet mérni. Ha a szerkezet mér potenciálkülönbséget a karperec és a víz között, akkor benne ülsz. Ha rövidre zárod az áramkört (pl bedobod a karperecet a vízbe) vagy megszakítod az áramkört - nem veszed fel a karperecet - akkor a gép sikít, és nem indul el. Van olyan gép, amiben nincs ilyen védelem, nem építettek bele, elindul így is, úgy is. Ott semmi értelme a karperecnek, csak van, csipog, vagy villog.

Na mármost ezen alapulva behelyeztünk egy ellenállást (300kOhm) az ember helyébe, és ugyanúgy elindul a folyamat. A víz ugyanúgy elszíneződik. Mi közben sétálgattunk, ettünk, ittunk, beszélgettünk a készüléktől függetlenül, és a folyamat végbement.

Meg lett vizsgálva a víz összetétele mindkét esetben. Azaz egyszer emberrel, egyszer ellenállással. A víz összetétele közel azonos volt. Azaz minimális volt a különbség. A különbség adódhatott a nem pontosan ugyanolyan összetételű elegy miatt (víz + konyhasó) és az elektróda kopása/fogyása miatt. De mondom, az összetétel minimálisan eltérő volt!!!

Ha a lábunkat is beletesszük eme oldatba, akkor van egy kis különbség. A lábunkon/lábfejünkön is található mindenféle szennyeződés. Sókicsapódások, faggyúmirigy, verejtékmirigy, stb. Ezek is beleoldódnak a löttybe, befolyásolva ennek összetételét.

És mi a legcsúnyább az egész dologban?
1. Az egész elektronika és technika ami benne van összerakható pár ezer (max 5000) forintból, Kínában még olcsóbban. Viszont el lehet adni 80-150 ezer forintért.
2. Azaz minimális befektetés, és kb. 30-60-szoros haszon.
3. Az elektróda mindig fogy, ezért állandóan cserélni kell, mindig kell hozzá újat venni, ami a gyártónak jó sok pénz.
4. Sok helyen már rég betiltották. Ott állnak raktárban hegyekben, mint ahogyan Kínában is, fillérekért meg lehet venni. Szinte csomagolási áron, ezt itt eladják annyiért, amennyiért. Ráadásul nálunk is betiltotta a Gazdasági és Verseny Hivatal, a forgalmazó több millió forintos bírságot fizetett, de még így is akkora kasza van a készüléken, hogy forgalmazza tovább, mert megéri neki.
5. Miután nyugatabbra ez már "letiltott", kifutott dolog, most nálunk adják el eme ott szemétnek minősített terméket méghozzá nagyon jó pénzért. Jópár dologgal vagyunk így. Csak kell köré keríteni valamit. Adott esetben egy általános iskolás fizikai tanagyaggal leírható az egész folyamat, és megcáfolható, amit mondanak róla.

Mielőtt félreértenéd, nem a nyugatot szeretném felhozni, hiszen ott is sokminden hülye dolog történik. De sajnos az a tendencia, hogy ami már ott nem kell hozzák ide, avagy minden szemét ide vándorol, és még sokat is fizetünk érte.

--------------------------------------------------------------

Ez egy idézet volt az egyik levelemből, nem teljes, de talán pár kérdésre válaszolt... és nem ennek a levélnek hatására, hanem elvégeztek ők is kisérleteket, azaz ember nélkül járatták, stb. És beismerték baromság. Ráadásul egy orvos természetgyógyászról van szó, aki tisztában van a méregtelenítés mibenlétével, de hát műszaki dolgokhoz nem ért...
Azóta visszavitték a készüléket, és szó nélkül visszaadták az árát....

Attila
Előzmény: Zottjoghurt (348)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 364
És a fogyi tablettára emlékeztek? Ugyanez volt a helyzet. Adták horror áron mindenkinek, és egy sima vitamintabletta volt. Persze nem árt ha szeded, még jót is tehet, csak éppen nem fogyásra serkentő tabletta volt. Viszont a sima vitamintablettához képest kb. 20-30-szoros áron árulták.

Évekig méghozzá...

És az őssejtkapszula tablettát még fel se hoztam. Megkérdeztek egy őssejtkutatót- valahogy jobban hiszek neki mint a reklámoknak - aki 20 éve ezzel foglalkozik. A válasza nagyon finoman elmagyarázta, hogy mi is a valóság, és mi is ez a tabletta...

Azaz egy jó kis üzleti vállalkozás...

Attila
Előzmény: Fido Dido (355)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 363
A készülék nem volt a kezeim között, így nem szeretnék megítélni, hogy hogy és miként müködik..

A magyarázat azért, hogy is mondjam, eléggé érdekes. Főleg a következő mondat:

"....elektromos és mágneses impulzusok formájában kérdéseket tesz fel a beteg szervezetnek, amelyekre az válaszol"

Egy ilyen leírás után sokminden felmerül az emberben. Ilyet kitalálni is nehéz...

Attila
Előzmény: adri09 (362)
adri09 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 362
ez is kamu lehet szerintetek?

csak azért kérdem, mert a feleségem szerint ki kellene próbálnom...
6eFt alkalom és ca.10-15 kezelés kell... :-(
adri09 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 361
nem szeretném ide leírni a nevét.
Előzmény: H_G (360)
H_G Creative Commons License 2007.12.13 0 0 360
Na neee, milyen doktornő? Alighanem önjelölt, mert ilyen helyesírással az általánosból sem engedik tovább az embert.
Előzmény: adri09 (352)
H_G Creative Commons License 2007.12.13 0 0 359
"Annyi féle érvet lehet kitalálni valami mellett vagy ellen"

Igen, de ez nem jelenti, hogy azok az érvek egyformán helyesek. Két ellentmondó állításból az egyik helytálló, a másik téves.
Előzmény: Xyr0n_ (346)
H_G Creative Commons License 2007.12.13 0 0 358
Hehe, ezt jól elfreudoltad!
Előzmény: Zottjoghurt (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!