Keresés

Részletes keresés

Pedrokandúr Creative Commons License 2015.10.24 0 1 388

Sziasztok!

Volt egy teljesen egészséges ivartalanított házi kandúrom, aki csak 4 éves volt. Egy nap teljesen étvágytalan volt és csak hányt, elvittük az első dokihoz akit találtunk Győrben. (sajnos rosszul döntöttünk) A rendelőben volt 3 doki is, aranyosak voltak, kedvesek, kicsit meg is nyugodtam, mert láttam milyen sokan hordják oda állataikat és jól bánnak velük..

Első nap mikor odavittük megnyomkodták a pocakját és azt gondolták hogy sima bélelzáródás, adtak hashajtót hátha kijön valami és akkor jobban lesz, hát nem... Kb naponta cipeltük vissza a cicát, hogy nem eszik és nem wc-zik. Egy hétig nem evett semmit és akkor úgy döntöttek megműtik, felvágták a hasát, elvileg kivettek MINDENT ami a belében lehetett. Pár órával a műtét után hazahoztuk és vártuk hogy ébredjen fel az altatásból, nekem nem tetszett hogy éjfél fele kezdte nyitogatni a szemét, és reggel mikor lábra próbált állni még mindig nagyon szédült és elesett.. A doki azt mondta ez teljesen rendben van, mert le van gyengülve (1 hete semmit nem evett!!), vártuk hogy egyen, de semmi.. Műtét után kontrollra kellett vinni, de semmit nem evett a macska még mindig.. Amikor 2 hét után se tudták a dokik hogy miért nem eszik a macska, elküldték a vérét megvizsgálni. Magas volt a kreatinin szintje.. Szegény macskát ezután éjjel-nappal infúziózták több héten keresztül, mert azt hitték hogy vesebeteg.. Szegény macsek semmit nem evett.. Egyik nap mikor mentünk megnézni milyen rossz állapotban van még mindig, a doki odaadta a macskát hogy vigyük el, mert haldoklik és el kell altatni..

Nővéremmel sokkot kaptunk.. Egyszerűen nem hittük el, hogy egy egészséges 4 éves macska hogyan lehet olyan vesebeteg, mint ami öreg macskáknál alakul ki. Egyből elvittük egy másik orvoshoz, ő megnézte a papírokat, megvizsgálta a vérét, mondta hogy nem kell elaltatni csak így a macskát, van még remény, lehet segíteni, tovább infúziózni stb... Otthagytuk a cickát, éjjel nappal figyelték, minden nap meglátogattuk, egyik nap már pár falatot evett is.. A doki érzett a macska hasában valamit, de ultrahanggal nem lehetett pontosan kivenni mi az. Meg kellett újra műteni minél előbb. Éjszaka meg is műtötték, a doki hívott hogy rendben ment a műtét, és talált egy GUMI KUTYAFEJET a macska hasában!?

Egyrészt örültünk hogy megvan az ok amiért rosszul volt, másrészt nem értjük, hogy az első doki aki megműtötte hogyan nem vette észre a 2-3 centis kutyafejet... Ez még mindig rejtély..

A cica sajnos a műtét után feladta, mivel több hete nem evett, le volt gyengülve és a második műtét után az altatásból már nem ébredt fel. :(

 

Nem értem miért nem vették ki, miért nem látták az első műtétnél azt a gumijátékot a hasában. Ilyen figyelmetlen a doki??

 

Én ezután csak annyit tudok, hogy a Neo-vet állatorvosi rendelőbe Győrbe soha többet nem viszek állatot..

 

oncogito Creative Commons License 2015.06.20 0 1 387

Már ne is haragudj, de egy egészséges macsekot én is szeretettel, sőt ingyen is kezelek.

Kérdés, a betegségekkel hogy vannak arrafelé?

Előzmény: Zoltán Kelecsényi (386)
Zoltán Kelecsényi Creative Commons License 2015.06.19 0 0 386

Sziasztok! 

 

Jószívvel ajánlom a Budapest 18. kerületi Szemere Állatorvosi Rendelőt. Eddig az egészséges macskámat vittem oda, és korrekt áron és szeretettel kezelték a macskámat. A Lőrinc Center mellett vannak. 

 

Üdvözlet

Zoltán

oncogito Creative Commons License 2015.06.19 0 0 385

Ha már Budapestre jöttetek, akkor a két legjobb orvos a témában, akinek eszközei és felszerelései vannak és kifejezetten daganatos állatokra specializálódtak:

http://www.ahok.hu/kapcsolat.htm

vagy

http://kisallatbudafok.hu/munkatarsak/orvosaink/dr-balogh-lajos

Előzmény: gazdi01 (384)
gazdi01 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 384

Sziasztok

 

mi egy daganatos cicával harcolunk hetek óta

hányással, hasmenéssel indult az első vidéki állatkórházban meg se ultrahangozták rendesen de persze a díját kifizetették, mondván hogy biztos vese probléma...A doktornő végig figyeltem egy állatra se mosolygott még rá sem, látszott rajta hogy darab darab egyáltalán nem szereti az állatokat. És persze latin kifejezéseket használt előszeretettel amit egyszerű földi halandó nem ért. A cica persze nem lett jobban utána másik vidéki állatorvos megjártunk még 3-at egyik se tudott segíteni mire egy budapesti nagyobb állatkórházba elkerültünk.

A vidéki állatorvosi rendelőben nagyon lehúztak minket direkt hozzá küldött minket a másik állatorvos majdnem 40.000 forintot fizettettek ki velünk mindenféle vértesztekre aminek semmi értelme nem volt. Ott látták a daganatot ultrahangon de sem náluk sem a másik vidéki orvoson semmi emberség nem látszott. Nem túl kíméletesen elmondták hogy a cica nagyon hamar el fog pusztulni és hogy vele aztán semmit nem lehet kezdeni de persze ha nagyon szeretném van egy kolléga aki néha bejár ő még megnézheti valami műszerrel hogy hátha mégis lenyelt valamit. (gondolom további tízezrekért)

Lehet hogy a macska nem menthető de a társunk és nagyon nem mindegy akár egy embernél akár egy állatnál ha nagyon beteg hogy azt hogyan közlik a hozzátartozókkal, gazdikkal és hogy hogyan próbálnak segíteni neki enyhíteni a szenvedésén hogy még legalább egy ideig élhető életet éljen.

A Budapesti állatkórházban velünk segítőkészek voltak nem tudjuk meddig tart de most viszonylag jól van a cica így harcolunk nem adjuk még fel, tehát tudták enyhíteni a cica fájdalmait, kellemetlen tüneteit, így bár többet kell utazni de úgy döntöttünk velük fogjuk kezeltetni a cicát.

Több állatunk is van ezért az elmúlt 16 évben sok állatorvossal találkoztunk és azt kell mondanom egy kezemen meg tudnám számolni hány orvosban láttam hogy tényleg szereti az állatokat és emberségesen állnak hozzájuk.

Tudom hogy nekik ezen valamilyen szinten túl kell tudni lépni mert nem zuhanhatnak minden nap össze a sok beteg, elpusztult állat látványa miatt de amit a vidéki orvosoknál tapasztaltam az felháborító volt és sajnos azóta már több embertől is elég rossz véleményt hallottam róluk.

oncogito Creative Commons License 2015.05.22 0 0 383

Szia!

Tudok ajánlani, ha még aktuális nagyon jó orvost/rendelőt fül témában. Nekünk nagyon bevált, kedvesek és van szakértelem:

http://novavet.eu/novavet/Bemutatkozas.html

Előzmény: Ve Ra (382)
Ve Ra Creative Commons License 2015.05.22 0 0 382

Sziasztok,

 

a lehel utcai állatkórházat én sem ajánlom senkinek!!!

Múlt héten bevittük a macskánkat, mert csúnya füllgyulladása volt.

Levették a mintát, hogy elküldik kitenyésztésre érdeklődjünk következő hét csütörtökön-pénteken (3500 Ft).

A cicának nem tisztították ki a fülét pedig (én mint halandó) úgy gondolnám, hogy ez alap..

Eljött a csütörtök, érdeklődtem délelőtt, semmi. Telefonáljak vissza du. Na mondom nem baj, rajta volt a kapott papíron, hogy péntek is lehet, majd holnap.

Ma ismét érdeklődtem du., telefonáljak vissza 7 körül (ekkor már sűrű bocsánatkérés mellett).

Visszatelefonáltam de még mindig semmi (ismét sűrű bocsánatkérés). Az igen kedves recepciós lány (tényleg az!!) felajánlotta, hogy ne fárasszam magam, majd Ők jelentkeznek, ha készen van az eredmény-->telefonszám, mail cím egyeztetés. 10 percre rá csörög a telefonom, "le van adva a tenyésztés", mondom ez most mit jelent? Készen van?Ideges női hang- igen, lehet érte menni, vagy mit akarunk, fel van írva a gyógyszer? (Na már most hogy a @-ba lenne felírva, ha kész sem volt, hogy mire kell??!!) Mondom ok, bemegyünk érte, de nem hiszem, hogy még ma. Nem baj, Ő beleteszi a doki fakkjába. Mondom ok, és akkor felírja a doki a receptet és be tudunk érte menni? Erre még ingerlékenyebb lett, hogy Ő már elmondta, hogy mettől meddig van patika..sabala-sabala.. Erre szóltam neki, hogy ne haragudjon már, én tök normálisan beszéltem.. majd Ő felkapta a vizet, amit persze én már nem akartam tovább hallgatni ezért mondtam, hogy inkább fejezzük be a beszélgetést és letettük..

Szóval ennyi ez a szép story..

Az biztos, hogy én az életben nem akarok oda vinni egy állatot sem, és másnak sem javaslom.

 

Ui: ez itt a reklám helye.. IX kerület Páva utcában nagyon jó orvos van (sajnos nincs laborjuk, de megoldják), sajnálom, hogy a labor miatt ide mentem..

 

V.Era

 

 

 

Tyüfibaba Creative Commons License 2015.03.20 0 0 381

Sziasztok! 

Nekem is lenne egy sztorim a Lehel utcai állatkórházról. Ami ott megy egy kitoszott nagy lehúzás! Lehet én vagyok naív hogy vannak olyan állatorvosok akik nem a pénzre mennek de most ez pont bebuktam. A sztori: Van egy 5 hónapos kis palotapincsi kutyám. Amikor megkaptam 6 hetes korába minden jó volt szobakutya aztán elkezdett hányni nagyon sokszor ez engem nagyon idegesitett mert elég parás vagyok. Elvittem egy állatorvoshoz aki az oltásokat is adta aztán azt mondta hogy semmi baja ez a palotapincsiknek általános. Hát én kicsit megnyugodtam mivel tényleg nem volt semmi baja boldog volt vidám játékos... Aztán megint elkezdödött a hányás.. majd volt egy olyan görcse mintha a hasa fájna na ekkor vittem el az állatkorházba. Annyit mondtak, hogy be van gyulladva a bele kapott 3 injekciót meg egy 4 napos antibiotikumot. Rendben minden oké volt a fájdalom csillapitó miatt nyugodt volt majd egyik reggel amikor sétáltunk vele annyit vettem észre hogy nagyon reszket és mintha a lábát húzná mintha begörcsölt volna megijedtem aztán már csak azt vettem észre hogy fekszik és habzik a szája meg remegett ott mellettem mondták hogy epilepsziás roham.. amikor megnyugodott be a taxiba irány vissza a korház semmi kapott nyugtatót és ennyi. Rendben ezzel nem is volt semmi baj. Utána kérdezgettem vidéki állatorvosoktól hogy mi lehetett ez az egész roham meg elötte a "hasi görcs" hát persze hogy az epilepszia egyik tünete.. Érdekes hogy ezt egy Pesti orvos aki napi 100 kutyával találkozik nem tudja de egy vidéki igen na mindegy. Vissza kellett menni a kutyuval gondoltam akkor megcsináltatom a hasi ultrahangot minden oké legyen tudjuk nincs e semmi komolyabb baja erre amit ott csináltak veleegyrémálom! Sírtam végig a kutyának sajnos ijedtség miatt rohama volt úgy lefogták a kutyát hogy orditott össze kakilta meg pisilte magát majd bekergették seprűvel egy nyulketrecbe de ugy hogy szegénynek egy maradandó foga ki is tört!! Meg se vizsgálták de pénzt persze itt is kértek! Kitalálták hogy veszett és karanténba kell helyezni ami 50000 forint ha ott hagyom vagy egy menhelyre berakhatom napi 1500 forintért vagy vigyem haza. Oké mondtam is hogy visszaviszem vidékre hát utaztatni nem lehet! Oké beszéltem a vidéki állatorvossal éjszaka leutaztam és levittem anyukámhoz másnap az ottani állatorvos megnézte hogy SEMMI baja egyedül az epilepszia. Köszönöm szépen a pesti állatorvosoknak 70000 forintba került minden a kutyának és hozzáteszem Chip és veszettség elleni oltást nem kapta meg...Én nem ajánlom Senkinek, hogy oda menjen inkább keressen egy megbizható állatorvost és egyedül csak hozzá járjon mert itt mindig más volt...Szégyentelenek. Ez a véleményem.

szévike Creative Commons License 2015.03.08 -2 2 380

http://www.zugloallatorvos.hu/galery/vrabely_adatlap.pdf

 

A Lehel úton is rendelt, nem tudom még most is van-e ott.

 

Nekem is jó tapasztalatom van vele, de eddig még csak jót hallottam róla.

Előzmény: szumatra82 (379)
szumatra82 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 379

Valaki tud jó kardiológus állatorvost ajánlani Pesten?

oncogito Creative Commons License 2015.01.29 0 0 378

Csak azt nem értem, ahol ilyen az orvos, miért kell oda még egyszer visszavinni kutyát?

Előzmény: camicia (377)
camicia Creative Commons License 2015.01.28 0 1 377

Kedves Klemens,

 

sajnálattal olvastam a történetedet. Sajnos nekem is volt 'szerencsém' Gyuricza Ákoshoz.  Mogorvább, ellenszenvesebb, beképzeltebb embert keveset láttam.

 

Egy pénteki napon jártam nála, este, kb. 7 órakor. Tette folyamatosan a megjegyzéseket, hogy neki milyen borzasztó, hogy pénteken este itt kell dolgoznia, persze nem nekem mondta, de úgy, hogy halljam. Alig szólt hozzám, semmiféle tájékoztatást nem adott.  TEhetségtelen, nagyképű, de a pénzért remeg...  Kifizettem a számlát, és hogy ne érezze magát a gonosz gazdák áldozatának, akik direkte péntek este 7 órakor állítanak be a klinikára, hogy GYuricza urat  macerálják, ráadásul még odaviszik a beteg állataikat is..., szóval adtam neki egy ezrest, hogy azt a 10 percet, amit az én kutyámra szánt,  ne értékelje ingyenmunkának. A 'köszönöm' szó  nem hagyta el a száját., de ez engem egyáltalán nem érdekelt és ma sem érdekel, az inkább, hogy egy lelketlen alak, akiről azóta is sok helyen olvastam, de csak rosszat...

 

Sajnos Vilike vasárnap este örökre elment...:((((, az biztos, hogy arra a klinikára soha többet a lábamat sem teszem be, amikor kiadták a kis testet, ismét Gyuricza Ákos volt szolgálatban, a vele együtt dolgozó ápoló hasonló formát hozott, csak úgy odavágta a zsákot..., azt már nem részletezem, hogy milyen állapotban volt a kis tetem.... Ennyit róluk.. Egy poloskát sem bíznék rájuk...

 

 

Több helyen olvastam már a nevét ennek az orvosnak, csak negatívumokat írnak róla....Miért választotta vajon ezt a hivatást, ha ennyire utálja az állatokat...????? Szegény, azt hiszi az a két kis nyamvadt betű a neve előtt, meg a zöld köpeny feljogosítja arra, hogy így viselkedjen..., pedig téved...

 

 

Előzmény: klemens (372)
oncogito Creative Commons License 2015.01.27 0 0 376

Nagyon sajnálom a kutyádat!

De azért valóban létezik olyan betegség, amin nem lehet segíteni. A vérvizsgálat eredményét komolyan kellett volna venni. Aztán meg specialistához fordulni, mert van Budapesten (bár nem tudom, hol laksz) rákspecialista és vannak vizsgálatok, bár igaz, horribilis összegekért. És nem értek egyet, hogy nincs az állatorvosokban gyógyítani akarás, legfeljebb téves diagnózist állítanak fel.

És én azért inkább elaltattam volna a kutyát, semmint hogy végignézzem a haláltusáját.

 

Előzmény: MACHO 220216 (375)
MACHO 220216 Creative Commons License 2015.01.26 0 2 375

A NAGY TUDÁSÚ??!! ÁLLATORVOSOKRÓL!!??

 

EZEK CSAK AZ ÁLLATOK ELALTATÁSÁRÓL BESZÉLNEK!! MEGOLDÁST, VAGY GYÓGYÍTÁSRÓL SZÓ SINCS!!! (Csak a "pénzük" meglegyen!!).

1 héttel ezelőtt  a törzskönyves ( NINCS MÉG  6 éves!!) Angol buldog kedvencemnek semmi baja nem volt! JÓ KEDVE VOLT, SEMMI jelét nem mutatta, hogy bármi baja lenne!! SOHA NEM VOLT BETEG!! Kedden elkezdett hányni, azt hittem, hogy előtte nap (mivel feltűnően sokat evett!) "gyomorontása van". De amikor du. már ötödjére hányt elvittem az állatkórházba! Röntgen, vizsgálatok, után első diagnózis tüdőrák( előzmény nélkül!!. Kontrasztanyagot kaptunk, hogy nem-e bélelzáródása van! Másnap újbóli röntgen+ vérvizsgálat. A röntgen átjárható a bélcsatorna, a kontraszt anyag ürült! Vérvizsgálat eredménye du. lesz!   Délután  a diagnózis csontvelőrák! ELŐZMÉNY ÉS TÜNETEK NÉLKÜL!! AZONNAL ALTASSAM EL A KUTYÁMAT!! NE IS VÁRJAK! 

HÁT EZT ÉN, MINT EÜ. DOLGOZÓ NEM TUDTAM ELFOGADNI, ÉS MEGTENNI!!

Még aznap este kihívtam egy  másik Állatorvost (aki legalább lelkiismeretes volt, és azt mondta, hogy nincs olyan műszerezettsége, amivel megállapíthatná a kutyám betegségét! Tudni kell,hogy Édesapja is becsületes Állatorvos volt! jelenleg nyugdíjas! Átirányított egy olyan állatklinikára, ahol a legmodernebb felszereltség megvolt! A következő diagnózis ott!!csecsemőmirigy rák! JA ha az lenne, akkor (mivel a csecsemőmirigy a kutyáknál 3-6 hónap után kellene vissza fejlődnie!! A kutyám már az első évben meghalt volna! NINCS MENTSÉG  el kell altatni a kutyát.

HAZAHOZTAM! Elkezdtem tápszerekkel, cumisüvegből etetni! eddig oké volt minden! evett, ivott a kutya! Ma du. 15 órakor még jókedvű, (nem kiszáradt), bár fáradékony volt a sok hányástól, 15.49-kor, mintha feladta volna!

KÉRDEZEM ÉN!! MIÉRT NEM TUDJA EGYIK ÁLLATORVOS SEM MEGÁLLAPÍTANI  6 ÉVES ÉLETVIDÁM KUTYÁM BAJÁT!!?? EGY HÉTEN BELÜL JELENTKEZŐ PROBLÉMÁK MIATT!!! SEMMI JEL, SEMMI TÜNET, ??? DE MIÉRT??!! NEM ÉN LEHETEK A HIBÁS! Szakmabeli vagyok,  a kezdetleges  tüneteket észreveszem, de ha nem is én a többi főorvos baráti körünkből valaki csak észrevette volna!!

CSAK EZEKKEL  AZ  ÁLLATORVOSOKKAL, AKIK CSAK TALÁLGATNAK, ÉS CSAK AZT TUDJÁK  MONDANI ,"EL KELL ALTATNI!" , EZEK NEM IS AKARJÁK MEGGYÓGYÍTANI A KEDVENCEINKET!! Nem is értem, miért engedik őket praktizálni, miért nem felügyelik Őket a munkájuk alapján!!

A kedvenc kutyám haláltusáját, most végig kell néznem és mellette kell legyek (ami nem egy egyszerű dolog!!), csak kívánni tudom az állatorvosainak, hogy egyszer ezt az érzést átéljék valaha is!!

 

oncogito Creative Commons License 2015.01.22 0 2 374

Lehet, hogy az ilyen orvos adott magára valamit - én is adnék rá valamit, de azt nem köszönné meg.

Gyalázat, hogy volt olyan kor és ma is vannak olyan alakok, akiknek fontosabb a használati eszköz, többet ér egy élettelen tárgy, mint az őt egy életen át hűségesen szolgáló, neki kiszolgáltatott élőlény.

Igen, ebcsont beforr, de a vér is felforr az ilyen cinikus, érzéketlen gondolkozásmódtól.

Senkinek nincs kétfajta lelkivilága. Aki a kiszolgáltatott állattal ilyen, az az emberrel is ilyen. 

Akiből haszna van, annak segít, akiből nincs, attól elfordul.

És hogy doktorált ember (mert nem nevezném orvosnak) ilyen, az külön gyalázatos.

Előzmény: Émile (373)
Émile Creative Commons License 2015.01.20 -1 0 373

 Én meg most !

 

 

 

 Valamikor egy valamire való állatorvos kutyát macskát nem gyógyított.

 

Az ebcsont beforr volt az alapelv.

Előzmény: zmagix (369)
klemens Creative Commons License 2014.12.25 0 1 372

kiskutyámmal jártam a Lehel úti állatklinikán. Vér, vizelet vizsgálat után mondta a doktornő, hogy elég telefonon érdeklődnöm, hogy kell e további vizsgálat. Mivel a recepciós mondta menjek be, így személyesen mentem, kutyust nem vittem, mondták nem szükséges. Mivel tegnap a kutyus ismét köhögött, hasra esett, gondolom megszédült, viszont ma már el is ájult a köhögés után ezért gondoltam személyesen jobb lesz, az eredmények függvényében biztosan kapok valami gyógyszert, mivel nagyon megijedtem. Az orvos nagyon szemtelen volt velem, gyógyszert nem kaptam, hanem holnapra berendelte a kutyust szív ultrahangra, holott eddig a szívéről szó sem volt. Cushing kórról beszélgettek, de az eredmények kellenek még. Kérdeztem, hogy ha ismét el ájul a kiskutya mit tegyek, nagyon félek nehogy tragédia legyen. Ekkor lekurvázott, kurvaanyázott kizavart a rendelőből. Azután az előtérbe is jött utánam, ismételgette ezeket a trágár szavakat, s arrogáns módon azt mondta, hogy kivág ha nem takarodok ki onnan, karácsonykor ilyen szemét boszorkány takarodj, s ismét a fenti trágárságok következtek ismét. Felhívtam a rendőrséget, de mivel nem ütött meg, így nem jöttek ki. Aztán sírva hazajöttem, de sajnos a kiskutyán nem tudok segíteni, nem tudom mit is tegyek, ha ismét elájul. Azt gondolom, hogy ez megengedhetetlen, ráadásul magam is tartósan nagyon súlyos beteg vagyok. Az orvos dr. Gyuricza Ákos volt. Le vagyok döbbenve és érthetetlenül állok a történtek után.Miért is kaptam én ezt??? Miért nem segített a kutyusomon, holott több tízezer forintokat már kifizettem a vizsgálatokért, de azokat kérésemre persze nem adta oda, így azokat más orvosnál még egyszer meg kell majd csináltatnom, bár a nyugdíjam 40.000.-FT. Nos a szégyenfalon a helye ennek az embertelen dr-nak!!!!

wunsche Creative Commons License 2014.11.15 0 0 371

Kutyusom /fekete középuszkár szuka/ 11 éves koráig élte boldog mindennapjait.
2011 ben észre vettük,hogy feltünően sokat iszik. Orvoshoz vittük kispestre a Kisfaludy utcába.
Itt cukorbetegséget és ráadásul cushing kórt diagnosztizáltak nála. Ez azért elég szerencsétlen dolog. mert a kezeletlen cushing kór inzulin rezisztensé teszi a kutyát.Ezáltal a vércukor szint kontrollálhatatlan. A kutya közben mindkét szemére megvakult.
Az egyetlen erre létező kutya gyógyszert nem javasolták. Naponta jártunk vércukor mérésre, de nem sikerült beállítani.Ezt megunván átpártoltunk a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe a Wlassics Gyula utcába.
Itt javasolták a vetoril/1havi adag 20000 forint/ nevű cushing gyógyszer szedését, igy majd rendezni tudjuk a vércukor szintet inzulinnal, nagyából sikerült is beállítani. Folyamatos laborvizsgálatokra volt szükség, hogy a gyógyszer kontrollálva legyen. Vérkép szerint javult az állapota viszont bágyadt és étvágytalan lett. Ekkor a patikában vettem üres kapszulákat és a gyári kapszulát két felé osztottam.
Ez egy darabig működött is.de újra előjött a bágyattság és étvágytalanság. Ekkor a vetorilt végleg elhagytuk. Többször került a kutya kritikus állapotba, de Lévai doktor ezt mindíg elhárította.
Úgy voltunk vele,hogy amíg a kutyus relatíve jó állapotban van addíg élnie kell.
2014 februárjában súlyos ketoacidózist /A felszaporodó ketontestek a szervezet vegyhatásának savi irányú eltolódását okozzák.A cukorbetegség szövődménye/.
Ebből injekciókkal és napokig tartó infúziókkal talpra állították.
2014 október közepén délutánra nagyon rosszul lett a kutya.Hányt és a levegő vételnél sípoló hangot adott. Ismét vittük az orvoshoz /doktor úr nem volt bent,nem ő kezelte/ ahol jeleztük a tapasztalt tüneteket sípoló nehéz légzés,bágyattság. Azonnali kórházi ellátást javasoltak. Mi ezt nem akartuk.A diagnózis szerint ketoacidózis gyanúval a rendelésből hátralévő 45 percben infúziózni kezdték, kapott hányás csillapítót, csináltak labor vizsgálatot.Kifizettünk 30000 forintot és hazamentünk azzal, hogy másnap délelőtt visszamegyünk további kezelésre. A kutya reggelre légzési problémában 14.5 évesen elpusztult.
Másnap reggel jelezvén az orvosnak a sajnálatos eseményt felajánlották, hogy a hamvasztását is elintézik. Mikor bementünk orvos még nem volt bent csak az aszisztens. Hazaérvén vártam,hogy valaki jelentkezik az orvosok közül és megbeszéljük, hogy mi történhetett.A kifizetett laboreredményt megtelefonálják ahogy máskor is tették. Ehez képest többet nem kerestek.
Én telefonáltam rájuk öt nappal később, hogy valamit mondjanak már. A laboreredmény a szokásos volt magas cukor,stb... elmondásom alapján valószínűleg tüdőödémája lehetett a kutyának.Mondták,hogy nagyot hibáztunk azzal,hogy nem vittük a kutyust kórházba. Ezt én is belátom. De ha ennyire súlyos volt a helyzet, akkor miért álltak neki feleslegesen kezelgetni 30000-ért?
Ha azt mondták volna,hogy nincs más választás csak a kórház,mert életveszélyben van a kutya és ők nem tudnak segíteni,bevittük volna.
A kutyus öreg és beteg volt nem okolható senki a történtek miatt. Addig amíg élhető életet lehetett neki biztosítani azt megtettük.
Amíg a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe játrtunk kb:500000 forintot költöttünk a gyógykezelésre. Az biztos,ha Lévai doktor úr mint diagnoszta,mint kezelő orvos szakmailag nem lenne ennyire felkészült a kutyus már évekkel hamarabb elpusztult volna.
Amit nehezményezek: Mi nem akartuk kórházba vinni a kutyát,de ha mondták volna,hogy más megoldás nincs bevittük volna.
Feltételezem ők sem látták annyira kritikusnak,ha nekiáltak /szigorúan a munkaidő végéig/ kezelgetni a kutyát.
Legalább felhívhattak volna a laboreredményt és a a történteket megbeszélni.
Ne csak addíg legyen a gazdi partner amíg komoly pénzeket hagy a rendelőben!

zeeb Creative Commons License 2014.11.04 0 0 370

Részvétem, zmagix, bár tudom ez nem vigasz! Javaslom, hogy ha már elég erőt érzel magadban írd csak ki a felelőtlen, nem törődöm állatorvos nevét, hogy más állattartók messze elkerüljék! Ez a minimum amit megérdemel, hagy fogyatkozzon a praxisa ezáltal, hátha kénytelen lesz bezárni...

 

zeeb

Előzmény: zmagix (369)
zmagix Creative Commons License 2014.11.02 0 0 369

Én is most bukkantam erre a topicra. Igazából most nevet nem írok első körben csak egy történtet. Egy eddig saját tapasztalatból és mások által jónak tartott állatorvos miatt ment el a kutyám.

 

Hatalmas életerős Németjuhász-kaukázusi keverék szuka.

Előzmények: 2014.10.16. a kutya reggelre bepisilt, de nem keveset! Sosem csinált ilyent, mindig jelezni szokott ha dolga van sürgősen vagy megvárja a reggelt. Amúgy a garázsban volt az alvó helye. A következő napokban ugyan így bepisilt éjszaka, majd egyre étvágytalanabb lett. Aznap még a szeme is nagyon csúnya véres volt és gennyes lett. Majd 20.-a hétfőn jön az orvos és megállapítja:
Szorulása van ad neki parafinolajat. A szemével meg kötőhártya gyulladás arra ad cseppet. Szüleim elmondták neki a pisilést is. Szerinte a szorulás miatt van, etessék addig amíg nem jön ki a dugó. Következő napokban a kutya sokat iszik, pisil és keveset eszik. Majd 22.-én már a parafin olajat is kiköpi. Szüleim találkoznak a boltba az orvossal, akinek elmondják a helyzetet. Az orvos válasza: "csak kínlódjon vele...".

 

Eljön az október 23.-a és a négynapos ünnep. Ez az orvos lenne papíron az ügyeletes. Jóanyám felhívja telefonon és elmondja mi van a kutyával. Közli nem Ő az ügyeletes ha sürgős keressen mást. Leteszi v. kinyomja a telefont de azt nem mondta ki van helyette és többet nem lehet elérni.

 

A megyei állatorvosi ügyelet amúgy sem a neten, sehol sem elérhető.

Kutya állapota fokozatosan romlik közben. 100 km körzetben minden elérhető orvost felhívunk aki felveszi 2-3 ember. Akiket elérünk mondja nagyobb baj lehet. Röntgen-ultrahang, operáció kellhet. Szombaton el tudok érni egy orvost akinek ez megvan. Kutyát megtapogatja, elmondjuk mi van, mondja azonnal műteni kell!

 

Kutya méhe tele volt véres gennyel, tehát gennyes méhgyulladása volt. Nagyon csúnya két nagy hurkát szedtek ki belőle. Az orvos megmondta nem tudni mióta van ez az állapot. Hogyan fertőzte meg a szervezetét?! Kapott 48 órára injekciót és hétfőn 27.-én a felírt gyógyszert adjuk neki napi 2x.

 

A kutya hazajött, pihent, ivott és néha hányt. Este a helyén aludt és éjjel mozgott is. Másnap reggel kicsit gyenge volt, szóltam az orvosnak adott infúziót neki. Napközbe pár hányás volt, este már evett darált húst is.

 

Hétfőn már reggel felkelt, kiment WC-re, napközben sétálgattunk, ivott, keveset hányt, de estére már nem evett.

Kedden gyengén kelt fel, sokat ivott, de semmit sem evett. Csak kevesebbet tudott sétálni. Szerdán felébredt és reggel 8-tól fokozatosan és gyorsan romlott az állapota: Sok hányás, a nyelve elsötétedett és félre oldalra esett és hörgött. Jött a az orvos és mondta haldoklik, majd hamarosan el is ment. :-(

 

Az az orvos aki műtötte végig mellette volt és mindent megtett. Az előző aki félre kezelte a család barátja volt. Nagy csalódást okozott amit tett. Utána 2 orvost megkérdeztem telefonon ezekkel a tünetekkel és egyből mondták mi a baj. Pedig a kutyát sosem látták!

 

Tehát ha egy szuka kutya sokat pisil, nem tud kakilni és gennyes a szeme, továbbá étvágytalan akkor nagyon valószínű gennyes méhgyulladása van!

zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 368

még mindig annyira fáj/dühít a dolog hogy írni sem tudok: szóvalhelyesen állattartók, bocs...

Előzmény: zeeb (367)
zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 367

Most bukkantam erre a fórumra. Okulás végett és máig mélyen gyászolt cicám emlékére mindenképpen eme szégyenfalra kívánkozik dr. Vigh Márta neve, aki korábban Nagykovácsiban, jelenleg a győri állatkertben praktizál. Megfelelő oltási protokol ismeret 0 (a nem kötelező, de ajánlott oltásokra a gyakorlatlan állatartók esetében sem hívja fel a figyelmet =gondossági kötelem elmulasztása) bőrgombásodás eredményes kezelése 0, viszont a májkárosodást az azóta betiltott Nizorallal sikerült elérnie,leukózis kórlefolyása nem megfelelő felismerése, és kór halálos kimenetelének letagadása, félresikerült ivartalanítás, nem éber állat hazaadása, nem folytatom tovább baki baki és embertelenség, nemtörődömség egymás hegyén hátán. Sajnos túl későn tettem ellene etikai panaszt, tettei, és annak következménye mára elévült,és imádott cicámat már semmi nem hozza vissza. Kívánom hogy mindazt a saját állatain keresztül adja neki a sors vissza amit az én cicám a keze által elszenvedett.Szégyellje magát, bár ne praktizálhatna tovább.

boldog Bulldog Creative Commons License 2014.06.26 0 0 366

Mitől lenne inkorrekt megkérdezni egy árat?!

 

Amúgy egyszerűen fel kell őket hívni, oszt' elmondják.

Olyan lehet, hogy netre nem tesznek fel árat, hogy a konkurencia ne csemegézzen.

 

A helyet egyébként nem ismerem.

Előzmény: oncogito (357)
Milibindi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 365

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Rég voltam itt a fórumon egy tragédia történt velem azt is elmesélem mindjárt mert kapcsolódik a témához sajnos(mármint ezt nem az orvos szemszögéből mondom,hogy sajnos)

 

Már egy ideje és is Lakatos Tiborhoz járok az állataimmal. Visszaolvastam magam nagyon negatívnak tűnhetett a véleményem , de nem nem annak szántam, hanem inkább pozitívnak , de akkor még nem éreztem úgy, hogy neki is olyan szaktudása van ,mint Ipolyi Tamásnak! Mostmár egyre pozitívabb a véleményem sőt úgy érzem. hogy végre megtaláltam itt Esztergomba azt az állatorvost, akire azt mondom, hogy igen benne megbízom ez az orvos Dr.Lakatos Tibor.

 

Aznap mikor vittük a cicát a kutya támadás után rögtön még nem mutatott tüneteket. Hasán állt furán a bőr ezt röntgennel megnézte ezután mondta, hogy meg kell műteni. Aztán másnak kezdett dőlöngélni hátra felé szaltózni stb. Majd visszavittem hozzá megint nem mutatott tünetet így nem tudott mit mondani. Még a földre is letette , hogy lássa , hogy hogy mozog. Hazamentünk otthon megint kezdett dőlöngélni,  valószínűleg az a vérzés vagy rög elmozdult.  Aztán mikor legközelebb mentünk ott volt a doktornő, rögtön oda is jött és átvette az "irányítást" , úgy tudom ott ő főnök, tehát lehetséges , hogy ezért "nem tudta", ő is hogy idegrendszeri tünet.  Esetünkben miden más pl. mérgezés kizárható volt , hiszen mi tudtuk, hogy egy kutya támadta meg a szomszéd hatalmas német juhásza,mert az a paraszt engedte neki , hogy megfogja a macskát  a saját kertünkben. Ebbe nagyon utólag gondoltam bele , de azt azonnal megállapítottam róla, hogy nagyon lelkiismeretes! Ezt mondjuk akkor is kihangsúlyoztam.

 

Na jöjjön a tragédiám elmesélése :(:(  Mili kutyám egyszer csak hirtelen egy  kora délután rosszul lett , állatkórház bezárt telefonáltunk, hogy hova lehet vinni a doktornő megadta Lakatos Tibor számát .  Únyra kellett menni Tünet alapján gyomorcsavarodásra gondolt ezt mondta a telefonba. Mikor megérkeztünk rögtön mondta, hogy ez nem az.  Nehezen vette a levegőt , megkopogtatta a tüdejét , mondta hogy az egyik oldal nem kong. Tüdővizenyő. Fecskendővel megnézte , hogy tényleg van-e benne valami. Volt ilyen véres akármi. Adott gyógyszereket , de közölte azt is,. hogy kb 2-3 hete van és barátkozzunk az euthanázia gondolatával.  Aztán a kutya olyan lett pár óra múlva ,mintha kicserélték volna.  Eltelt 1 hét 2 hét 3 hét a kutya teljesen jól volt én még tortát sütöttem, hogy megünnepeljem. Szidtam magamban az orvost, hogy hogy mondhatott  ilyet . a születésnapomat is tönkre tette ( pont 1 héttel előtte történt a rosszullét) Gondoltam veszek neki egy pakli cigánykártyát  és megmondom neki, hogy legközelebb jósolgasson és ha lehet az anyukáját ijesztgesse a jóslataival. Aztán 4 hét után újra elkezdett köhögni és én hiába könyörögtem az apámnak, hogy vigyük vissza , ne várjuk meg ,míg újra rosszul lesz. Ő meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy erre nincs gyógyszer csak leszívni lehet blabla. Sajnos jelenleg álláskereső vagyok így rá vagyok utalva, mert nincs keresetem. 5 hét múlva pedig újra rosszul lett a kutya. Akkor már vitte az apám is. Az Lakatos Tibor ledöbbent , hogy ilyen sokáig jól volt 4 hétig tünetmentes volt. Nem gondolta volna. gondolom nagy volt az élni akarás a kutyában .meg talán az én szeretetem ereje.  Megkapta ugyanazokat a gyógyszereket , de sajnos itthon egy óra múlva meghalt :( Ő is bízott benne, hogy megint olyan jól reagál rá,mint a múltkor.  Így két hetet tévedett ,mert 5 hetet élt még 2-3 hét helyett. Nekem van bűntudatom  , amiért nem voltam elég "erőszakos" apámmal, hogy vigyük el. Persze ő csak azt hajtogatja dehát az orvos megmondta... meg, hogy pont aznap volt egy nagyon erős front és hogy a tv-ben előre mondták, hogy az nagyon sok embert is megöl majd. De én érzem , ha előbb visszük most is élne ! A szívem ezt súgja! 

 

Szóval több fórumon is láttam, hogy nagyon dicsérik Lakatos Tibort. Milihez is nagyon profin állt hozzá és mindent megtett érte, hogy minél tovább éljen. Talán az előbbi hozzá szólásom azért sikerülhetett jóval negatívabb hangvételűre, mint szántam, mert én nem úgy kerültem hozzá na mindenhol negatív tapasztalatom van ( itt Esztergomban így volt), hanem úgy Pesten volt egy olyan állatorvosom, akivel nem 100 hanem 200%-ig megvoltam elégedve és csak benne bíztam másban nem, így eleve a mérce túlzottan magas volt!

 

Majd este jövök még  mesélni tapasztalatokról. Történtek még más dolgok is!

kedvesmariann Creative Commons License 2014.03.19 0 0 364

Tudtommal egy normális orvos ivartalanításnál nem távolítja el csak a petefészkeket, mert az kevésbé viseli meg a szervezetét. De persze indokolt esetben el kell távolítani az egész méhet, de nem ez a szokásos. A hasi heg tényleg lehetett volna bárminek a hege de egy Uh lehet h kiderítette volna...hát megesik a dolog. Hol voltál helyileg melyik kórházban?

Előzmény: Chani2 (350)
kedvesmariann Creative Commons License 2014.03.19 0 0 363

Szia, szokatlan, hogy nem mondanak ársávot, mert pontosat nem tudnak mondani, hisz minden műtét más, nem lehet tudni előre....de készülj fel, hogy az egyik legjobban felszerelt rendelő, nem lesz olcsó. kérdezd meg az állatorvosod a szomszédba és arra még tegyél rá min 50% ot. Én nem jártam ott, de ismerősöm igen, nem olyan kedvesek, de szaktudásuk szerinte jó. Majd írj, hogy milyen volt :)

Előzmény: dzuzy888 (356)
kedvesmariann Creative Commons License 2014.02.25 0 0 362

Érdekes az eset leírásod, mert az hogy idegrendszeri tünet nem igen lehet ránézésre megállapítani csak tippelni. Érdekes, amikor ezt olvastam mert hasonló estem volt és nekem is az Esztergomi volt - állatkórházban. Mi most már egy éve Dr. Lakatos Tiborhoz járunk, előtte megfordultunk majdnem minden dokinál a környéken. A kiskutyámat is epilepszia szerű rohammal vittük be, legalábbis én így gondoltam. Akkor megvizsgálta és elmagyarázta hogy mi minden lehet, pontosan csak akkor lehet eldönteni ha vér és/vagy MR vizsgálatot végzünk, de az sok pénz lenne. A mérgezést sem tudtuk teljesen kizárni, mert nem tudom miket dobálhatnak, szívtelen emberek be a kertbe...Sok szurit, infuziót kapott és szerencsére egy két óra múlva el is múlt a rángatózás és egy hét alatt tünetmentes lett. Én nagyon szeretem a dokit azóta is hozzá járunk, nagyon részletesen elmagyaráz mindent amit csinál és nagyon alaposan meg is vizsgálja még ha egeszseéges rendelésre megyünk akkor is. Teljes lelkiismeretemmel ajánlani tudom bárkinek a környéken! Únyon is van rendelője, akinek az közelebb van.

 

Előzmény: Milibindi (344)
cavecat Creative Commons License 2014.02.12 0 0 361

Nem lehet, hogy "látatlanban" nem tudják betippelni, pontosan milyen ellátásra van a kutyának szüksége, és ezért aztán nem mernek árajánlatot adni egy előzetes vizsgálat (vagy egy részletes esetleírás) nélkül?...

 

Én tudom, hogy egyszerűbb feltételezni róluk, hogy egyszerűen "nem adnak ki ártájékoztatást" (meg nyilván az érdeklődő gazdiról is egyszerűbb feltételezni, hogy "inkorrekt", ugye, oncogito?...:-/), de szerintem itt egy egyszerű félreértésről van szó, aminek kicsit utána kellene menni.

 

Pontosan mit kérdeztél, amikor e-mailben árakról kérdezted őket?

Vannak a kutyának leletei korábbi vizsgálatokról (másik rendelőtől)? Ezeket elküldted nekik, amikor árajánlatot kértél?

Tudják a kutya nemét, korát, tömegét, fajtáját, kórtörténetét?

 

A legegyszerűbb megoldás szerintem az lenne, ha felhívnád őket, elmondanád, amit nekünk: hogy 100+ kilométeres távolságról utaznál fel a kutyával, ezért fontos, hogy pontos és végleges árajánlatot kapj, és (itt jön a lényeg!) kérdezd meg tőlük, milyen információkra van szükségük ahhoz, hogy egy minden részletre kiterjedő árajánlatot tudjanak adni.

Ha szorult beléjük egy kis üzleti érzék (és nincsenek totál elhavazva...), szerintem tisztességes választ fogsz kapni ;)

Előzmény: dzuzy888 (360)
dzuzy888 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 360

Köszi  Solido ! Sajnos nem lettem okosabb. Azért merészkedtem ilyen elvetemültet kérdezni mert  az alattam szóló, pont őket említi, és azt hittem talán ő válaszolni fog..

Valóban nem mindegy az ár, mert a környékünkön rengeteg rendelő van , de a Hungarovetet nagyon felszereltem találtam, ezért gondoltam rájuk. Csak az oltási árakat adták meg emailben, mást nem. Szóval nem mindegy hogy pl egy ultrahang, mondjuk itt 6000 ott meg 20  ezer csak egy példa, és akkor még a többi vizsgálat, esetleg műtét nincs is sehol.

Solido Creative Commons License 2014.02.09 0 0 359

Mi ebben az inkorrekt? Nem nemzetvédelmi, gyónási vagy orvosi titkot akar megtudni, hanem csak egyszerűen az árakat, írta is hogy miért ..

Előzmény: oncogito (357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!