Keresés

Részletes keresés

sixpack89 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 462

sziasztok remélem tud valaki segíteni,hogy nagyjából mit jelent ez a szöveg.

"Ma denkt si dass ma in den öta schu gscheida is. Owa. Ma kau si a teischn schaut aus. Kindergarten..."

Kovács szaki Creative Commons License 2011.02.15 0 0 461

A magas fokú, biztos nyelvtudás szempontjából nincs különbség.

Szerintem attól függ, hogy mire szeretnéd felhasználni a nyelvvizsga papírt, meg hogy mennyi idöd/kedved van a könyvek feldolgozására.

Èn egyböl a C2-re mentem, mert egy adott munkahelyen azt írták elö, így a C1-et meg sem próbáltam.

A szóbeli rész nem volt nehéz, az írásbeli inkább, de föleg kimerítö, mert mindent egy napon zavartak le és kb 6-7 órám keresztül ültünk bent (kis szünetekkel). Ha konkrét kérdésed van, írd meg, szívesen válaszolok.

Előzmény: papirnadrag (459)
panita72 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 460

Sziasztok!

TELC német nyelvvizsgára készülök, és nagyon nagy szükségem lenne erre a könyvre: Mit Erfolg zu telc Deutsch B2/Zertifikat Deutsch Plus Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna adni elérhetőséget, ahonnan letölthetem. Köszönöm előre is!

papirnadrag Creative Commons License 2011.01.09 0 0 459

Sziasztok!

 

Csaknem egy évtizedet éltem német nyelvterületen, és szeretnék nyelvvizsgázni Magyarországon (Győrben). A Goethe felsőfokú nyelvvizsga két fajtája közül (C1 illetve C2) melyik lenne a célszerűbb? Azaz mivel nyújt többet a C2-es fokozatú nyelvvizsga a gyakorlatban, mint a C1?

Mad árka Creative Commons License 2010.12.02 0 0 457

Jó reggelt! Meg tudná valaki mondani, hogy az ITK Origó alapfokú szóbeli hogyan épül fel? Személyes tapasztalatok érdekelnének, mivel bár a honlapjukat olvastam, azt többen másképp értelmezték. (Pl. van-e felkészülési idő és ha igen, mire. Néhány ismerősöm szerint a képleírás előtt lehet jegyzetelni, de erre semmilyen utalást nem láttam az ITK honlapján.) Köszönöm! :)

Lara88 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 456

Nyertem egy 5000 Ft-ot érő kupont, amit a KATEDRA nyelviskolában lehet beváltani. minimum 30 órás lakossági nyelvtanfolyam a feltétele és jan 31-ig érvényes!

 

Akit érdekel, legyen szives jelentkezzen a szabolcsi.k@gmail.com e-mail címen!

 

Mivel én nem tudom már felhasználni meglévő nyelvvizsgám miatt, igy nagyon korrekt módon 50%-os áron bárkinek átadom, igy én ugyanannyit nyerek vele mit az érdeklődő!

Mad árka Creative Commons License 2010.11.15 0 0 455

S egy saját kérdés. Német alapfokú szóbeli nyelvvizsgát szeretnék tenni (az írásbelit már külön letettem, sikerült is). Mafla fejjel elaludtam és most jöttem rá, hogy február elejéig meg kellene szereznem a szóbelit is egy sürgető egyetemi ügy miatt (február elejére már bizonyítvány formájában :-/). Nézegetem a vizsganaptárakat, s próbálom a létező legkorábbi lehetőséget megtalálni, ezzel kapcsolatban merült fel bennem néhány kérdés.

Melyik az a (van-e olyan) vizsgaközpont, amelyik - a felülvizsgálatról való lemondás esetén - a többieknél gyorsabb/megbízhatóbb a bizonyítvány kézbesítésében?

Van-e olyan vizsgaközpont, ahol bármilyen "ráhatásom" lehet a szóbeli időpontjára?

Elég nehezen tudom eldönteni, melyik vizsgáztató helyre menjek (ahol úgymond a legnagyobb esélyem van viszonylag korán nyelvvizsgázni), mivel a legtöbb úgy adja meg a szóbeli időpontokat, hogy mondjuk január 19-e +/- 2 hét, s ahogy nézem, mindenhol azt írják a beosztásról, hogy a vizsga előtti 10. napig kiértesítenek. Próbálnám a szerencsefaktort csökkenteni...

(Ha esetleg valaki ajánl egy helyet, ahonnan február elejéig sikeres vizsga esetén bizonyítványt szerezhetek, vendégem egy rekesz sörre. :)

Mad árka Creative Commons License 2010.11.15 0 0 454

Bár nem ismerem részleteiben a történetet, de szerintem is célszerű adott esetben alapfokra is elmenni. Saját példámmal szemléltetném. :) Elvégeztem egy bölcsészkari szakot. Van egy középfokú angol nyelvvizsgám. Az egyetem 2 különböző nyelvvizsgát ír elő, legalább 1 középfok, legalább 1 alapfok. No most sok vesződségtől megkíméltem volna magamat, ha idejében leteszem legalább az alapfokot németből (a középfokkal kacérkodtam), ehhez képest idén már nulláról próbálom magamat feltornázni az alapfokra.

 

Persze a szent cél a használható nyelvtudás lenne,  ez a fenti csak egy gyakorlati javaslat volt.

Előzmény: ildó66 (453)
ildó66 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 453
Szia!

Nagyon köszönöm a válaszod!
Megnyugtattál, és tulajdonképpen a véleményed azonos az enyémmel!
Mi Hatvan környékén lakunk, tehát Nekünk a budapesti vizsgahely a legcélszerűbb.
A gyerekem fél ettől az egésztől, és az a baj,hogy a tanára sem ad javaslatot,hogy ilyen szintű tudással el merjen-e indulni.
Ami viszont meglepett az az,hogy azt mondta neki,hogyha nem sikerül a közép próba jól akkor ne menjen alapszintre vizsgázni, mert azzal nem megy semmire. Nekem meg az volt a véleményem,hogyha nemsikerül a közép próba, akkor menjen el alapra - mármint vizsgára - és legalább az legyen meg neki. Főleg azért, mert itt a tagozat csak két év volt, tovább faktként vehette volna fel a németet. Viszont ő angol faktra ment - informatikát szeretne tanulni - és igy a német tudaása nemhogy nő, hanem minvel hozzákerült a nemtagozatos csoporthoz, csak csökken, vagy ezen a szinten marad, ha szerencséje van és nem felejt.
nov. 22.-én megy a próbavizsgára, majd megirom a véleményem és az eredményt.
Mégegyszer köszönöm a választ, és továbbra is várnék ÖSD-s vizsgásakat akik véleményt tudnak mondani.
Ildikó
Előzmény: hannababy (452)
hannababy Creative Commons License 2010.10.12 0 0 452

Szia!

 

Én nem ÖSD-t csináltam, így csak ahhoz tudok hozzászólni, korai vagy sem egy nyelvvizsga.16 éves voltam az első nyelvvizsgámon, ami huhhh 9 éve volt.Én is tagozatos német-angol gimibe jártam.Különtanárhoz alig jártam, csak kimondottan a nyelvvizsgafeladatok begyakorlása végett párszor.Szerintem nem kell félteni a gyerkőcöket,...hihetetlen mekkora rugalmassággal tudják a  nyelvet tanulni.A szülő nyílván egy esetleges kudarcélménytől félti a gyermeket, de meg kell vele beszélni, hogy ez egy lehetőség és ha sikerül, az szuper, de ha nem, akkor ez egy tapasztalat és másik alkalommal sikerülni fog, ha nem olyan az eredmény amilyenre számított, vagy nincs arányában azzal amennyit tanult, az még nem jelent semmit.

Szerintem próbáljátok meg,...17 évesen szerintem a legjobb korban van ehhez.Vág az eszük mint a penge.:)

Remélem tud nektek is segíteni vki ÖSD ügyben.Honlapot néztétek?Nekem a lakóhelyemhez legközelebb egy mezőberényi gimi van, az vizsgaközpont, a gimi honlapján találsz infót, vizsgaleírást és a szövegben van egy link amin keresztül megnézhetitek a mintafeladatokat.

 

http://gimnazium.mezobereny.hu/

 

 

Én drukkolok nektek!

Előzmény: ildó66 (451)
ildó66 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 451

Sziasztok!

Szeretnék segitséget kérni Tőletek!
17 éves gyerekem menne az Osztrák Intézetbe B" próbanyelvvizsgára.
Ez lenne az első próbálkozása és féltem, mert szerintem lehet,hogy túl korai ez még számára. Német tagozatos gimibe jár, korábban is tanult már németet, és különórára is járt, de nagyon tart a vizsgától.
Tudtok valami bizttatót mondani?Mire figyeljen, és hogyan történik maga a próba vizsga?Valóban 4 órás?
Az a helyzet,hogy telefonon érdeklődtünk, de bár készséges volt a hölgy akivel beszéltünk, de részleteket nemigazán tudtunk meg.
Egyáltalán: helyes döntés az ÖSD?A fiam a szótárhasználat miatt választotta ezt. Azt mondta,hogy biztonságérzetet ad neki a használata.
Köszönöm és várom a válaszotokat, és bocsánat,ha korábban már voltak erről vélemények, majd igyekszem keresni!
ildikó
Mad árka Creative Commons License 2010.09.26 0 0 450
Hátha valakinek hasznos lehet. A napokban voltam az Origóban alapfokú német nyelvvizsgán, s kellemes meglepetésemre szolgált, hogy a levelek között olyat találtam, amit már megírtam korábban. Alapvetően az Akadémiai Kiadó különféle nyelvvizsga-előkészítő kiadványaiból készültem, - szóval ha valaki hasonló vizsgát tervez, célszerű ezeket a könyveket átlapozni (nem megvételre buzdítok, ezek mindegyikét nyilván ki lehet venni könyvtárból is).

Amúgy korrekt volt a vizsga, én korábban attól féltem, hogy 60 perc hogy lesz elég három feladatra, de elég volt. Igaz, épp akkor raktam le a tollat, mikor letelt az idő, de ebben benne volt az is, hogy a piszkozatra külön leírtam a levelet és onnan másoltam át. Nyilván ha valaki csípőből tud írni, akkor még jobban jár idővel.

S végül egy kérdés: nem tudjátok véletlenül, van-e olyan akkreditált nyelvvizsgahely, amelyik december elejére hirdetett német alapfokú szóbelit? Elkezdtem keresgélni, de idáig mind novemberi volt, nekem pedig még valószínűleg jót tenne plusz egy-két hét készülés.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 449
Már nem, köszönöm! Időközben meglett a vizsga (alapfok, komplex). De tényleg kedves vagy, köszi!
Előzmény: Mad árka (448)
Mad árka Creative Commons License 2010.08.06 0 0 448
Aktuális még? A napokban kaptam egy leírást az informális levélről, de csak jövő héten leszek újra a közelében.
Előzmény: Törölt nick (440)
Mad árka Creative Commons License 2010.08.06 0 0 447
Én feladtam a neten pár hirdetést épp erről és pár óra alatt jött vagy tíz jelentkezés és a végén már nem győztem eltüntetni mindenhonnan. Leírtam, hogy mit tudok, mit szeretnék, mire készülnék fel szívesen, hozzátettem a helyszínt körülbelüli leírással - s nagyon jól működött.

(Egyébként a Rigó utcai német alapfokra az Akadémiai Kiadónál megjelent néhány hasznos könyv, célszerű kölcsönkérni/megvenni.)

Amúgy miért a Rigó utcát választod? Nincs vele problémám (feltehetően írásbelire én is oda megyek); csak kíváncsi vagyok.
Előzmény: neffer (443)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.06 0 0 446
Én itt kérdeztem, konkrétan, konkrét választ várva. Mindegy most már, nincs jelentősége. Sikerült.
Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 445
bátran hívd fel az itk-t ezügyben ;)

taedium vitae, te meg a pár sorral alábbi kérdésedre kaphattál volna választ, ha utánanézel a neten.
Előzmény: neffer (443)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 444

Kedves alattam szólók/kérdezők. Ne számítsatok itt válaszra. Minden kérdés pusztába kiáltott szó kérdés itt. Inkább menjetek át ide, erre több a kedves és válaszolni is képes ember:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9027529

neffer Creative Commons License 2010.05.25 0 0 443

Sziasztok!

Tudna nekem valaki olyan tanárt ajánlani, aki Rigó utcai német alapfokú nyelvvizsgára vállal felkészítést? Aki ismeri a feladatokat és a követelményeket. neffer@freemail.hu

 

Köszönöm.

centeotl Creative Commons License 2010.05.19 0 0 442
Sziasztok! Tud valaki a Manhatten nyelviskoláról véleményt írni? Az EURO középfok nehezebb mint a BME? Mit gondoltok? Ha valakinek lenne tapasztalata ez ügyben és megosztaná, nagyon megköszönném. Szép napot!
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 441
Annyira jó, hogy itt ennyire segítőkész emberek vannak!!! Tényleg.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.11 0 0 440
Továbbra is kérdezném tisztelettel, hogy mik a német informális levél formai és tartalmi követelményei, mikre kell mindenképp odafigyelni, miben más, mint egy baráti levél (utóbbit illetően képben vagyok).

 

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 438
a sajátjaiddal, de hány olyan poszt van itt, amely az ellenkezőjét állítja... :)
Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 437
ráadásul ezt nem biztos, hogy egy nyilvános fórumon kellene megkérdezned. ha nagyon szeretnél rendőrségre járogatni (mert hidd el, a lebukás esélye elég nagy), akkor reklámozzad csak.
Előzmény: gabor.bgf.85 (433)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 436
Nem javaslom, oda lehet az egész egyetem ha lebuksz, ami manapság már nem is olyan nehéz.
Előzmény: gabor.bgf.85 (433)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 435
Szerintem nagyjából reális, egybevág saját tapasztalataimmal.
Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 434
cuebic, neked nagyon tetszik az a nyilvánvalóan elfogult nyelvvizsga-összehasonlító :D
Előzmény: Törölt nick (431)
gabor.bgf.85 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 433
Sziasztok!

Diplomához lenne szükségem min. középfokú lehetőleg német nyelvvizsgára, de nem nagyon tudok még németül, és sürget az idő. Tehát keresek valakit, aki erre a problémára tudna gyors megoldást, azaz segítene nagyon kevés nyelvtudással nyelvvizsgát szerezni gyorsan. Természetesen nagyon hálás lennék anyagilag :)

Válaszokat e-mailre kérek, mert a fórumot nem mindig olvasom!

Köszi
Gábor
gbmrko kukac gmail pont com
Nephes Creative Commons License 2010.05.05 0 0 432
Nem tudja valaki, hogy a BME szóbelijén képleírás van, vagy grafikon?
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.04 0 0 431
Figyelj, nézd meg a feladatsorokat. Az Origo az a volt Rigó utca, ott azt nézik: mit nem tudsz. Máshol azt, hogy mit igen. Általban azért alapfokon ritkán szokott nagy szivatás lenni. Az ÖSD-ről annyit tudok, hogy amikor Ausztriában tanultam, olyanok mentek át az ÖSD középfokon, akik gyakorlatilag nem tudtak németül :)
Előzmény: Törölt nick (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!