nagyon jol tetted,ha tudsz valamit ez ugyben ne sajnald kozolni velunk. Tegnap delben hirtelensult pulykaszeleteket csina;tam es az olaj ugy frocsogott,hogy azt mondtam,ennyi ezutan csak grillezek es ami jo benne,hogy kicsit megolajozom a serpenyot es eleg,bar azt hiszem,nem artana egy teflon serpenyot venni.Az enyemnek olyan vastag az alja es olajozva teszem el,gondolom jol csinalom.
itt az egyik ismerosunk a legfelso emeleten laknak es a konyhabol nyilo zart teraszon csinaltak egy kis kemencehez hasonlo valamit,a kemeny pedig a teton megy ki.Csak tudjatok,hogy itt a kemeny nem gyakori jelenseg.
Mondjuk esetleg egy konyhából nyiló fedett teraszon lehetne próbálkozni. Egyszer láttam a spektrumon hogy a grillezésnek azt hiszem Svédországot mutatták, mekkora kulturája van. Ott a teraszon sütegettek ilyen kemény minuszokban mint most nálunk van a sütő faszenes volt. Még kenyeret is sütöttek benne. És szó volt az aktív és passziv grillezésről de sajnos már elég homályos, ha valaki tudna róla mesélni szívesen venném.
pontosan arra,bar az elozo hsz-ban mar vannak otletek.A sajat keszitesu hamburgert szoktam igy sutni.Nekem ontott vas serpenyom van es bizony rendesen leragadt,pedig olajoztam.Ki tudja mi az oka?es mit lehet csinalni,hogy ez ne tortenjen meg?
Az előbb nem nagyon volt időm, úgy hogy most egy kicsit részletesebben.
Én leggyakrabban csirkemellet vagy pulykamellet szoktam grillezni. Ha van időm pácolok , ha nincs akkor fűszerezek, teszek rá egy kis olajat és mehet a grillre.
Kotányi dobozos grill fűszerei jönnek be a gyors munkához leginkább mert nagyon jó az ízhatás ezeknél.
A pácolásnál olaj+ fűszerek sót ilyenkor nem használok. Szeretem a mustáros pácokat, szoktam belerakni bort vagy kevés balzsam ecetet bár az utóbbiakat inkább a vörös húsokhoz lehet ajánlani.
Fűszerek: Bors, borskeverék, zöldfűszerek frissen vagy szárítva. Nagyon jó például a csirkemell zsályával, csak rá szoktam tenni a zsályalevelet és az így nagyon fincsi.
A másik kedvencünk a nyárs, mindenféle kombinációt szoktam csinálni. Csirkemell kockázva+gombafejek bacon szalonnába tekerve+hagyma negyed cikkek+ cukkini+ min mozarella.
Nagyon jó még a grillezett paradicsom, cukkini és gomba (laska különösen) oregánóval kicsi oliva olajjal, sóval és borssal vagy a kotányi grillezett zöldség fűszersójával izesítve.
Amiket leírtam bennt is gyakran megcsinálom. Az eszközeim egy Tefal grillsütő és egy kontakt grill az utóbbival az a baj, hogy kicsi a felülete. pedig nagyon jó gyors és a csirkemell szuper benne.
Ami eszköz nagyon szuper a Tefal Astucio. Karácsonyra vettünk ilyet ajándékba egy kicsit irigykedtem. Én most egy grill serpenyőre vadászok. Halat még csak ritkán grilleztünk.
Nekem a grillezés mindig ritka élmény volt, mert nincs kertünk.
Most végre van egy grillezős serpenyőm. Nagy gyakorlatom még nincs, csak 3x használtam, de imádom máris. Engem a szag se zavar, mert azt is szeretem :o)
Várom ám a sokat tapasztaltak műhely titkait, receptjeit.
A legjobb az egészben az, hogy a tél közepén nyári illatokat izeket varázsol az ember a lakásba!
Ez megoldható szerinted a készen kapható faszenes egyszerhasználatos grillel is? Én még nem próbáltam,de egyet vettem én is, csak még nem próbáltam,mert azt mondták,eléggé füstöl.A lakásban pedig nem nagyon örülnék a füstnek
Szerintem az eszközök közül az elektromos grillek (én ezt próbáltam), grill serpenyők jöhetnek számításba. Szerintem bármit amit nyáron kinnt megsütsz azt végül is bennt is megcsinálhatod. Személy szerint a grillezőt a páraelszivó alá teszem és így a szagok rögtön ki is mennek.