Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2009.07.30 0 0 29
Szerintem olyat celszeru valasztani, amihez adnak bankkartyat. Igy kulfoldon tudsz fizetni, ugy, hogy nem kell az arfolyamvesztesegekkel torodni. A kp felvet az mindegyiknel koltseges, esetleg ezt es a szamlavezetes+bankartya eves koltseget kellene osszehasonlitani.

Lasd www.bankkartya.hu vagy www.bank.lap.hu

Szerintem kb. fel oras munkaval az osszes fontos kondiciot ossze tudod hasonlitani. Sajnos nem vagyok naprakesz a kondiciokbol, de nehany eve az OTP nem volt rossz valasztas ebbol a szempontbol. De lehet vannak jobbak.

Előzmény: Nyuszi+cica (28)
Nyuszi+cica Creative Commons License 2009.07.30 0 0 28
Sziasztok!

Februárban utazok majd ki 3 hónapra tanulni, ezért ajánlották, hogy nyissak devizaszámlát, mivel ösztöndíjjal megyek és azt alapból euróban utalják.
Én is mostanság fogom beleásni magam a témába, bár még nem túl sürgős, de már szeretnék tájékozódni a dolgokról.
Amennyiben addig megtud valami okosat, szívesen olvasom :)
bazsa007 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 26
Hát ez a téma most engem is érdekelne! Én a CIB-nél tervezek devizaszámlát nyitni. (Még tervezek!)
Ha valaki tud valami okosat, azt szívesen vennénk!
Előre is köszönjük!
levmaster Creative Commons License 2009.03.24 0 0 25
Ahoi! Jó régen lett hozzászólva a témához, itt az ideje feleleveníteni egy kicsit :)
Devizaszámlát (EUR) szeretnék nyitni, de lövésem sincs hogy melyik banknál a legkedvezményesebbek a kondíciók. Van tippetek?
nyman Creative Commons License 2006.09.07 0 0 24
Velem elofordult, hogy a kanadai dollar szamlarol az OTP-nel eurot akartam felvenni. Ugye 2% a konverzios koltseg. Erre a ribanc ugy akarta megcsinalni, hogy valuta vetelin megveszi a kanadait es valuta eladasin eladja az eurot.

Nekem mar csak kanadai dollar szamlam van az OTP-nel. Allitolag. Mert a tobbi szamlamat le kellett volna zarniuk es a maradek lovet elutalni, de meg nem jott. Mivel nem vagyok Mo-n, nem is tudok utanna kerdezni, az internetbankot a szamlak felmondasaval megszuntettek. De gyanitom, hogy meg vonjak az 1290 Ft-ot havonta.

Annak idejen amig letezett a Postabankba volt devizaszamlam es ha a folyoszamlara utaltam, akkor deviza kozep(!) arfolyamon szamoltak el. Igaz eltartott az akcio par napot. Aztan egyszer csak megszuntettek.
Előzmény: Youme (22)
totti86 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 23
valaki hozzáértő megmondaná - bár biztosat senki sem tud - érdemes-e most beváltani a devizát (angol font) forintra. vagy még várjak vele. tehát fog-e még gyengülni a forint vagy már nem?
Youme Creative Commons License 2006.09.01 0 0 22
Nem bírtam ki és tegnap kivettem az MKB-s devizaszámlámról forintban canadai dollárt, és láss csodát: deviza vételi árfolyamon váltották és nem valuta vételin mint az OTP. Ez frank/dolláronként 3-4-5 forint ami azért elég durva különbség tud lenni.

És volt pofája az OTP-s hölgynek azt mondani, hogy ők ebben úttörőlk (ezt elhiszem) és a többi bankban sokkal rosszabbul járnék. Így belehazudni a telefonba, nem semmi.

Nálam ez volt az utolsó pohár, és megszüntetek minden kapcsolatot az OTP-vel.

OTP kondíciók

Lásd: Árfolyam alkalmazás 3. 4. pontok.
Youme Creative Commons License 2006.08.28 0 0 21
Köszi, közben megnéztem az OTP deviza üzletszabályzat/hirdetményben és a forintban kifizetésre kerülő devizára tényleg a tárgynapi valuta vételi árfolyam van írva. Nekem az volt a furcsa, hogy a forint akkor itt ebben az esetben valutának számít?

Néhány éve az MKB bankban be akartam váltani 300 kanadai dollárt forintra és mivel volt CAD devizaszámlám úgy csináltam, hogy oda betettem és onnan vettem ki. A hölgy mondta, hogy így csináljam mert így jobban járok. Innen gondoltam, hogy az lenne a logikus, hogy ha valutát (kézpénz) adok el a banknak akkor valuta vételivel számolnak, ha pedig devizát (számlán lévő összeg) adok el a banknak akkor deviza vételivel. Egyébként az OTP-nél azt is mondták, hogy ebben az OTP uttörő szerepet játszik, és máshol rosszabul jártam volna. 170,5 forintos CHF-nél nem tudom mi lett volna roszabb. :-(

Utána rá is kérdeztem, hogy ha átutaltam volna az OTP forint számlámra az összeget akkor devia vételivel számolták volna, de akkor meg valamiért 3 napig nem férhetek hozzá a saját pénzemhez. Csuda egy világ ez... :-)
Előzmény: tgunda (20)
tgunda Creative Commons License 2006.08.28 0 0 20
Azért, mert valutában (készpénzben) vetted ki a pénzt. Devizaárfolyamot számoltak volna, ha a pénz csak számlák között mozog. Például ahhoz a svájcifrankos számládhoz tartozik egy kártya, és azzal vásárolsz külföldön mondjuk benzint.
Előzmény: Youme (19)
Youme Creative Commons License 2006.08.28 0 0 19
Lenne egy kérdésem. OTP-ben vettem ki a CHF lakossági deviza számlámról forintban x ezer forintot. Meg tudja nekem valaki mondani, hogy miért valuta eladási árfolyamon számították át nekem, és miért nem deviza eladásin. Azon kívül, hogy így jár jobban a bank? Én a devizámért kaptam a forintot. Azt hittem valuta eladás akkor lett volna a részemről ha kiveszem a CHF-et, majd egy másik ablaknál kérek a svájci bankjegyekért forintot.
nyman Creative Commons License 2006.01.04 0 0 18
Előzmény: Törölt nick (17)
nyman Creative Commons License 2006.01.03 0 0 16

peldaul ertekpapirokban. De van errol par szaktopik. Folyoszamlan max annyit, amennyi a mindennapokhoz kell ez max 1-2 szazezer forint.

 

(OFF, a diszkont kincstarjegy most jol alakulhat. Ma felhivtak az OTP-tol hogy egy 130e-res tetelt nem tudnak teljesiteni, nincs a piacon elado mennyiseg csak oktoberi lejaratuakbol. Ez most fordult elo eloszor es ha mar egy ilyen csekely mennyiseget nem tudnak teljesiteni, akkor elegge elfogyhatott. Az mar mas kerdes, hogy par perce neztem es az ertekpapir szamlan irtak jova, ami elvileg csak 1 technikai szla nem is tudom a neten onnan visszavezetni)

Előzmény: Törölt nick (15)
nyman Creative Commons License 2005.11.28 0 0 14

hat az ember ne tartson milliokat devizaszamlan (mint ahogy folyoszamlan sem), de nem hinnem, hogy a legtobb ember befektetes miatt tart szamlat. Az is igaz, hogy a kamatok 1-2% korul vannak, de egy forintgyengules segithet idonkent.

Aki mongyuk deviza hitelt vett fel es adott eseben meg a bankja megengedi, hogy devizaban is torlesszen annak celszeru lehet, ha a sarki penzvaltoban valtja at a forintjat devizara, mert igy akar 2-4%-ot is foghat, mintha a bank az eladasi arfolyammal szamol. Aztan meg lehet utazasrol visszamaradt penz is, ami par honap mulva jol johet es nem kell valtasi vesztesegekkel foglalkozni es azert 1-200 e tul sok, ha otthon tartja az ember. Persze a bankok lenyulnak kp felvetelkor.


A masik, hogy nem szamlavezetesi dijnak hijjak, hanem szamlanyitasi minimumnak.
:o)

Előzmény: alexander81 (13)
alexander81 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 13
Üdv! Tapasztalatom, hogy a devizaszámla egy rossz befektetés! Ha forintban tartod ugyanazt a pénzt, sokkal többet kamatozik. Szerintem csak akkor érdemes nyitni, ha az a cél, hogy mindenféleképp devizában legyen nyilvántartva a pénz. Ha forintban ki- és befizetés történik devizaszámlára, mindig a kedvezőtlenebb árfolyamon váltja mindegyik bank. Számlanyitási díj OTP-nél 300 EUR, de a deviza megtakarítási számlánál nincs, bár ott csak EUR és USD lehet a devizanem.
Előzmény: _DNS_ (-)
zjakabfi Creative Commons License 2005.11.15 0 0 12
CIB díjmentes a devizaszámla, és az USD számlához még lehet USD alapú VISA dombornyomott kártyát is kérni.
Előzmény: _DNS_ (-)
_DNS_ Creative Commons License 2005.11.15 0 0 11
USD és CHF lenne a számlán.
ABC123 Creative Commons License 2005.11.15 0 0 10
Melelsleg tényleg a gyors legyűjtés (+ a várható tranzakciók hatásainak kiszámítása) lenne a legegyszerűbb. Olyan túl sok szóba jöhető bank nincs (max: 15-20, de ebből is van ami alapból kiesik).
Előzmény: nyman (8)
nyman Creative Commons License 2005.11.14 0 0 8

Mire kell (utalasok, csekkbevaltas, kp ki befizetes stb) es milyen valutaban? Szerintem a legegyszerubb egy excel tablaban egymas melle osszegyujteni a kondiciokat es osszehasonlitani. Kb 20 perc alatt megvan.

 

Anno nekem a Postabank vot, de mikor megvaltozott Erstere es idiota modon megnottek a dijai megszuntettem. Aztan kellett kanadai dollarban, ez meg elegge limitalta a valasztast, mivel sok helyen nem vezetnek ilyet. Vegul otp marad, itt 65 Ft a havi dij (oktoberig 55 volt) es utazasi csekket koltsegmentesen adnak. Ha viszont kp-ben kellene, akkor az relative draga. De nem kell :o)

Ja es a kanadai government csekket is azonnal jovairjak a szamlan es minimalis dijert valtjat be.

 

Mas tapasztalatom nincs.

Előzmény: _DNS_ (-)
castropia Creative Commons License 2005.11.14 0 0 7
az Erste Bank a devizaszámlára érkező összegeket 8-16 Euróval is megsarcolja, megsarcolhatja tételenként. Ha várható deviza beérkezések miatt nyitsz számlát nem javasolt.
Előzmény: Krumins (6)
Krumins Creative Commons License 2005.11.14 0 0 6

raiffeisen.hu

erstebank.hu

cib.hu

otpbank.hu

stb

ott minden infot megtalalsz a kondicios listakban, csak el kellene olvasni

Előzmény: Törölt nick (3)
ABC123 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 5
Bocs kerülhet, mert nem vagyunk eurózónásak, csak leendő atgok. (EU tag nem egyenlő eurózónás taggal!)
Előzmény: castropia (1)
ABC123 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 4
Érdemes megnézni a pénzbefizetési/kifizetési költségeket, illetve ha az átváltást számlaátutalással/transzferrel bonylítanád le azaz nem valutát "forgalmazól" (ez egyes esetekben előnyös lehet), akkor a devizaközép és a spread szokásos értékét, illetve mértékét is.
Előzmény: Törölt nick (3)
Krumins Creative Commons License 2005.11.14 0 0 2

raiffeisennel, cibnel nincs havidij, erste fel euro/hónap

latraszolo kamat mindenhol szinte semmi

az atutalasi, penzfelveteli dijakban lehetnek kulonbsegek az egyes bankok kozott

Előzmény: _DNS_ (-)
castropia Creative Commons License 2005.11.14 0 0 1
OTB , tőkerősebb mint az OTP.
Amerikában az OTB bonyolítja le a lóversenyes fogadások nagyrészét.

Na félre a tréfával a legfontosabb szempont mennyi a kezelési költség havonta és mennyi a befizetés utáni jutalék és ha kp.-ban veszed fel a lóvét mennyit vonnak le.
A kamat a legutolsó szempont. Figyelembe veendő, hogy betartják-e külföldi utalásra vonatkozó EU-s jogszabályokat, amely szerint az 50 Euro alatti ki- és beutalások nem kerülhetnek neked többe, mint a beföldi utalás. (erre is rá kell kérdezni)
bindera Creative Commons License 2005.11.14 0 0 0
mindegy csak legyen s0k l0véd
_DNS_ Creative Commons License 2005.11.14 0 0 topiknyitó
Üdv!

Melyik bankban érdemes devizaszámlát nyitni? Van valakinek tapasztalata?

Az OTP-t néztem, de oda kell egy 300 euro alap, és amúgy se szeretem őket.

Előre is köszi.


DNS

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!