Keresés

Részletes keresés

pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 286
Meg egyebkent is a film "mondnialoja" nem az amit irsz hanem hogy "rinyalas helyett csak setalj haza anyucihoz Bostonba es csengess be". :-o
Előzmény: pasa_ (285)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 285
>Hogy amint írtam ugye kijöttem a moziból és végignéztem az arcokat. Mert tudtam mit fogok látni. Ez sem gondolkoztatja el az embereket.

De min is kellett volna elgondolkodni azon kivul hogy hogy szikerult ezt a %#$%@#$ osszehozni akkora adag eroforrasbol?

Ja, bocs altom irtad masutt:

mondanivalót nézzétek. Amikor kijöttem a moziból a barátnőmmel mindketten ki voltunk borulva. Körülöttünk viháncoltak az emberek és már nem is érdekelte őket az egész. A film azt mondja,hogy az emberiséget bármikor érheti egy ilyen támadás.

A-ha. Nekem van otletem miert nem gondolkodtak el ezen az emberek: ok nem a mozibol ertesulet errol a lehetosegrol.

Mellesleg ehhez a mondanivalohoz eleg lett volna egy 10 mp-es kisfilm vagy rajzfilm, megy az ember az utcan, es a fejere esik egy tegla, RIP.

Normalis ember szvsz tudja hogy ez lehetseges de nem foglalkozik vele, mert minek.

> És nagyon tetszett a filmben az amikor az emberek egymásnak estek. Azon a részen kéne elgondolkodni.

Ja, en elgondolkodtam rajta meg ott es akkor. Az jutott eszembe, hogy osszekevertek a bulit angliaval ahol az emberek kulturaltan beallnak a sor vegere es varnak, johet akar a tornado.
Amerikaban meg nem csak TC-nek van pisztolya hanem szinte mindenkinek, es mire odaert volna mar reg halomra lotte volna magat a tomeg.

A foszerplo nem volt egy IQ bajnok, de vegig hajtogatta hogy nehogy az emberek meglassak a mukodo kocsijat -- aztan beleautozott vele a legnagyobb tomegbe, termeszetesen, es meg csodalkozott is hoyg mi fog tortenni. Valami alapokat azert illene eldonteni a szereplok tudasaval es gondolkodasaval kapcsolatban nem pedig lengeni annak megfeleloen hogy milyen effekteket kell bemutatni egy okvetkezo jelenetben.

>Barmok vagyunk. ...

Ez igy van, de hadd feltetelezzem hogy te sem ebbol a filmbol jottel ra erre, akkor meg? Es a film eleg pocsekul mutatta be mind az embereket mind az alieneket, akik meg annal is nagyobb barmok lehetnek ha minden lukat feloraig vizsgalnak, de abban az egyben ahol sokmerfoldes korzetben van harom idiota nem talalnak semmit, aztan pont oda egy csomo a legenyseg is kiszall mokazni.
Előzmény: slynus121 (181)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 284
>Végülis azzal is magyarázható lenne, hogy a nagy távolság miatt 2-3000 földi évente kerülünk megfelelő távolságba az érkezéshez...

Ha innen par evente talalnak *optimalis* kilovesi idopontot a sokkal gyerebb technikaval... Es az osszes tobbi idopontban is ide lehet jonni legfeljebb tobb nafta meg ido.
Előzmény: Tamás (129)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 283
Ja, es parmillio evig itt rohasztottak feleslegesen a tenchnikat, varva hogy hatha siekrul feltalalni valamit ellenuk; nem sikerult egy szem felderitot kilkuldeni a vilagba aki bekapta volna az infulenzat.

Teritett asztal meg vegig volt a foldon, sot az ember elterjedese elott joval teritettebb is -- vagy a masriak kenyes izlesenek pont es kizarolag csak az emberhus felel meg?

A felallas egyszeruen nem kompatibilis a tortenettel.
Előzmény: Törölt nick (128)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 282
>Igaza van annak, aki azt mondja, hogy a közönséget két táborba osztja ez a film. Biztos volt, akit elkápráztatott a sok csillogó-villogó földönkívüli, meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak", de én a másik táborhoz tartozom.

Ez bizonyara igy van, de az elso csapatnak mar learata a baberokat a Starship Troopers RENGETEG evvel ezelott, nem?

Ha felreteszem minden gondolkodasi kepessegemet es csak a latvanyt nezem, meg elvezkedek a vertol a belektol a robbanasoktol -- akkor is az jon ki hogy mindegyiket lattam mar jopar korabbi filmben -- es jobban eloadva.
Előzmény: suntime (124)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 281
Uh, nagyon ritkan szoktam kritikakkal egyeterteni, de ez teljesen jol leirta amit en is ereztem a filmnezes alatt.
Előzmény: Törölt nick (104)
pasa_ Creative Commons License 2005.07.15 0 0 280
Tegnap neztem meg, szerintem SZORNYEN ROSSZ. :-((((

Foleg meg a magyar szinkronnal is agyonsujtva.

Bar a JP2-vel mar elvesztette nalam Spielbeg a szuzesseget, ezt abszolut nem vartam tole, mikor adott egy nem rossz tema jo adag hasznalhato multtal, rengeteg penz, jo szineszek meg amit csak akarhat egy filmes.
Erre csinal valamit ami nem "itt-ott" kicsit gyenge vagy lehetett volna jobb, hanem szinte jelenetenkent fajdalmas, meg zsufolva van egyertelmu marhasagokkel.
Aval Creative Commons License 2005.07.12 0 0 278

Sziasztok!

 

Most néztem még csak meg a filmet.

Aggódva ültem be, mert olvastam a könyvet, és féltem, hogy rettentően kicsavarják az eredeti sztorit, és semmit nem fogok belőle viszontlátni.

De nagyon kellemesen csalódtam!

Leszámítva a kötelező hálivúdi kliséket, nagggyon jó film volt! És követte a könyvet! Ennek nagyon örültem.

Jó, voltak benne olyan dolgok, amik kihagyhatóak lettek volna, de ezek ma már kötelezőek sajnos.

De összességében nagyon pozitív élményekkel jöttem ki a moziból!

Jó film volt!

Szerintem!!!

 

Aval

kannibál Kovács Creative Commons License 2005.07.12 0 0 277
Attól, hogy egy egy film vagy bármilyen más műalkotás készítői realistának minősítik a művüket, az még nem jelenti feltétlenül, hogy az jó. Pláne nem jelenti azt, hogy egyezzel szembeállítható kalandos-romantikus történet csakis rossz lehet.
Az az érzésem, hogy Spielberg pontosan érezte, hogy a filmje bűzleni fog, ezért kapcsolta a feltűnően intenzív - és ismerjük el: hihetetlenül profi módon kivitelezett - marketingkampányhoz ezt a művészkedő "jaj, de nagyon realista vagyok" szöveget. A rajongók úgyis beveszik. Ha már egyszer a Schindler listájánál (ahol Obi-Van Kenobi mentett ki egy csomó értelmes arcú, jól táplált zsidót a műveletlen bunkó nácik karmai közül) vagy a Ryan közlegény megmentésénél (amely filmet a rendkívüli látványvilág éltet, mert ha ezt nem számítjuk, akkor egy elviselhetetlenül csöpögős US Army propagandafilm) bejött ez a fajta álszent filozofálás, akkor ezúttal is be fog jönni.
Ami a Világok harca legfőbb "művészi" értékét illeti, mely szerint az egész cselekményt egy ember szemszögéből mutatja be, ez csöppet sem új dolog. A Cápa jeleneteinek kb. 80 százalékát Roy Scheider szemszögéből látjuk. A film éppen attól jó, hogy éppenséggel egy döntéshozó személy ez a hős. Ha Spielber a Cápát a WOTW logikájával készítette volna el, akkor egy harmadrangú kis buzi rendőr a film hőse, akinek megeszi a mamáját a cápa, míg ő a film nagyrészében a parton futkos, miközben a ragadozó elejtésére induló hajóból szinte semmit sem látunk.
Előzmény: riddick21 (271)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 276

Azt teljesen alairom, hogy a reakciok, korulmenyek "realisra" sikeredtek. De. Mire beleelem magam, es elhiszem, hogy SS most valamit tenyleg letesz az asztalra, jon az elso pofon: tripod elomaszik a foldbol, emberek -tenyleg hitelesen- panikba esnek, menekulnek. Kezikamera hatasvadasz beallitas soran leesik a foldre, veszi a gyilkolast. Azonnal bezavar: alig par perce MINDEN elektromos berendezes leallt. Mindegy. Cruise elkezd rohanni. MINDENKI meghal korulotte, direkt, mintha csak foldon levo jelekre (Jelek: UFO temaban kedvencem) lepne, ha elrontja meghal. Nem rontja el. Meg jo, hisz vege lenne a filmnek. De legalabb 1 valaki tulelhette volna meg abbol a kb. 40 emberbol. Mindegy.

 

Szoval a film tele van ilyenekkel. Ennek ellenere az elso ora megkockaztatom, hogy SS egyik legjobb elso oraja. A Ryan-ben 20 percig birta. Szep teljesitmeny ez a mostani. Ha valaki a hitelessegre torekszik, akkor emelkedjen felul -csak 1 film erejeig- a hatasvadaszat oltaran bemutatott aldozatok halmozasan.

Előzmény: Cooper ügynök (274)
ezra Creative Commons License 2005.07.12 0 0 275

borzasztó rossz és dögunalmas

Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.12 0 0 274

SS a realizmust sztem a szereplők és a tömeghisztéria ábrázolására érti, és igaza is van. A motivációk és a karakterek elég hitelesnek tünnek, legalábbis számomra. Bár még soha nem vettem részt marslakó invázióban, így a hitelesség abszolút értékét sem tudom meghatározni.

 

Az a fajta logikai támadhatatlanság, amit te hiányolsz, nem létezik a való életben sem. Többek közt azért, mert nincs ilyen, hogy 'való élet' vagy 'valóság'. Persze ettől még lehet ilyen okosakat mondani (én is szoktam), hogy a 'valóságban' ez nem így történt volna. Aha. És mi az a valóság?

 

Előzmény: riddick21 (271)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.11 0 0 273
na jo, de ha osszetorik az auto, akkor hogy mennek el onnan keresztul az allamon? Nem torhet ossze, mert akkor ott ragadnak
Előzmény: riddick21 (271)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 272
Semmi koze a nickemnek a filmekhez, amiket szeretek. Riddick, mert csak. Gond? Klasszikus sci-fi? Engedelmeddel. Ne alazzuk a multat.
Előzmény: wizardry8 (262)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 271
Nem olvasol. A film, ami ugy hirdeti magat, mint a "legrealistabb invazio" vagy Spielberg interjukban nyilatkozza: "realizmusra torekedtem". Rohogesre torekszem. Realizmusra torekszik, mint pl. a kocsi a haz mellett, amire -marmint a hazra- razuhan egy repulo. A kornyek(!!!) megsemmisul, a hazak szetszakadnak. Minden a folddel valik egyenlove. De a kocsit mintha most hoztak volna az automosobol. Ilyet egy profi nem hagy benn a filmjeben. Most olvastam a mult havi VOX magazinban "Spielberg, a magus". Meggyozo, mint Hokuszpok.
Előzmény: Törölt nick (259)
Tamás Creative Commons License 2005.07.11 0 0 269

De igen!

 

Mi?

Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.11 0 0 268
én már akkor Vader néven voltam az Indexen amikor maga még ovódábvan totyorgott:)
Előzmény: Törölt nick (249)
wizardry8 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 267

Új fordulat a Star Wars történetében, megjelent egy ál-Darth Vader! :D

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.11 0 0 266
de nem! de nem!
Előzmény: Tamás (250)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.11 0 0 265
maga ki??? én vagyok Vader!
Előzmény: Törölt nick (249)
Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.11 0 0 263

No, a könyvet átnyálaztam, abban lehet, hogy ez nincs benne. Viszont megtaláltam a tripodok leírását, ami a filmben állítólag szintén nyúlás:

 

S mi volt ez a valami!? Hogy írjam le? Házmagasságú, rémséges háromláb, amely keresztüllépdelt a fiatal fenyőfákon, félrevagdosva őket útjában; járó gépezet csillogó fémből, most már a mezőségen lépdelve; acél lánckötelek lógtak le róla, s amint haladt, csattogása összevegyült a mennydörgések lármájával. Villámlott, s tisztán látszott egy percre, amint egy lábon az úton állt s két lábát a levegőbe emelte. Eltűnt, de rögtön rá újra villámlott s a háromláb száz yarddal közelebb volt. El tudtok képzelni egy fejeshez való óriási széket, amint erőszakkal továbbgördítik a földön? A villanások fénye mellett körülbelül ezt a benyomást tette rám. Csakhogy a fejeshez való szék helyébe képzeljetek egy három lábon álló hatalmas géptömeget…

Közelebbről hihetetlenül különösnek tűnt, s mozgása közben többnek látszott egyszerű értelmetlen gépezetnél. Mindenesetre gépezet volt; menetközben meg-megzörrentek érclábai; furcsa teste körül lebegve, csörögve, hosszú, hajlékony, csillámló tapogatószervek lógtak, amelyek közül az egyik egy fiatal fenyőt ragadott meg. A gépezet, amint továbblépdelt, az utat gondosan megválasztotta, s az a sárgaréz csuklya, amely belőle kiemelkedve ide-oda mozgott, az első pillanatra maga körül tekintgető fej benyomását tette rám. A gép hatalmas teste mögött óriási halászkosárhoz hasonló fehér érctömeg látszott, s amint a szörnyeteg mellettem elrohant, eresztékeiből zöld füstcsomók gomolyogtak ki. Egy pillanat múlva messze járt tőlem.

 

Előzmény: Cooper ügynök (255)
wizardry8 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 262

Szerintem nagyon jó volt a film.

A nicked alapján A sötétség krónikáját szereted? Mert akkor nem csodálom ha nem tetszik egy klasszikus sci-fi. 

Előzmény: riddick21 (258)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.11 0 0 261

Igen, furcsa volt, ezért hívják ezt a műfajt úgy, hogy sci-fi, nem pedig teleregény. Fel kellene már egyszer fogni, hogy a sci-fi NEM A VALÓSÁGRÓL SZÓL! Ezért olyan nehéz megérteni? Menj, és nézz francia művészfilmeket, abban biztosan nem lesznek sci-fi elemek.

 

 

Előzmény: Tomi13 (260)
Tomi13 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 260

Sziasztok

 

Most látom hogy ebből a filmből 2 topic is van,szal ide is beírom.Tegnap néztük meg a filmet és nekem nagyon nagy csalódás volt :( Hihetetlen gagyi volt a történet viszont a hátterek,beállítások szóval az egész rendezés nagyon jó volt.

Furcsa volt hogy ők 3-an mindenkit túléltek,ráadásul a fiú még a dombon is túlélt mindenkit úgy hogy Bostonba is eljutott :)

Szal sokkal többet vártam.

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.10 0 0 259
Ha te a vallosagot keresed egy scifiben, akkor az a te bajod. Inkabb dokumentum filmeket kene nezned. Ha egy meseszeru filmben realizmust keresel, akkor nem biztos hogy a film teved. Lehet, hogy te ertelmezed rosszul. Nekem tetszett hogy a fia tulelte, mert jajdejo lett a film vege. Mivel lett volna jobb az en eletem, vagy a filmelmeny, ha meghal a fia abban a robbanasban?
Előzmény: riddick21 (258)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 258
Milliok haltak meg. Vagy milliardok. De Cruise csaladjanak minden tagja (meg jo, hogy kutya nem volt) tulelte. A gyereknek cafatokra kellett volna robbannia es meg akkor is gagyi ez az "egymas nyakaba borul az egesz csalad". Meg az uj ferjnek kellett volna meghalnia, hogy apu es anyu ujra osszejohessenek. Hianyoltam.
Előzmény: Törölt nick (256)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 257
Jo, akkor Spielberg arrol koppintotta a Jurassic Park konyhas jelenetet. Egy az egyben. Nem tunt fel? Sebaj.
Előzmény: Cooper ügynök (255)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.10 0 0 256

"MIT KERES OTT AZ A GYOKER GYEREK????????????? SZETROBBANT A VILAG KORULOTTE! "

 

Felrobbant, de tulelte, sikerult elmenekulnie, es hazament. Nem ertem, mit nem lehet ezen erteni.

Előzmény: riddick21 (254)
Cooper ügynök Creative Commons License 2005.07.09 0 0 255
A pincében játszódó rész egy az egyben benne volt az 53-as adaptációban is, sőt, állítólag a könyvben is így szerepel.
Előzmény: riddick21 (254)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 254

FOS FOS FOS

 

Mi ez mar megint, Mr. Spielberg??? Ez a gyoker, ha utnek se tudna egy jo befejezest csinalni. Elso ora -a szemet kiszuro bakikat leszamitva- fantasztikus, nyomaszto, amit akartok. Masodik ora: ismetles. Ez a szerencsetlen nyomor (Spielberg) mar magat koppintja: valaki azt merte irni, hogy a lelkesz pincejeben jatszodo resz feszult. Beszarok. Biztos nem latta a Jurassic Park ide vonatkozo reszet: kb. a 100. perc magassagara tessek porgetni a videokazit, ahol a raptorok rosszalkodnak a konyhaban. Majdnem kimentem a mozibol. Befejezes olyan szinten agyonuti az egeszet, hogy az a filmmuveszet elleni merenylet. MIT KERES OTT AZ A GYOKER GYEREK????????????? SZETROBBANT A VILAG KORULOTTE!

 

Senki ne nezze meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!