Keresés

Részletes keresés

Sandorson Creative Commons License 2005.11.08 0 0 281
Az Invitelnél nem véletlenül nem adnak ki ilyen adatot, hiszen törvényt sértenének vele. Ha te sem akarsz törvényt sérteni, akkor szerintem jobb, ha leteszel a dologról. Az illetékes hivatalos szervnek lenne joga ezt kikérni megfelelő esetben. Neked még arra sincs nagyon jogod , hogy tárold azt az IP címet, amivel önmagában sokra amúgy sem mész, pláne ha dinamikus. Tudom, hogy mindez nem sokat segít, de szerintem ez a helyzet. Nyomozni a hatóság jogosult, az adatkezelés pedig nagyon szigorúan van szabályozva.
Előzmény: Zero (280)
Zero Creative Commons License 2005.11.08 0 0 280
Hi, egy Inviteles ADSL, vagy betárcsázós elôfizetéshez tartozó IP-cím alapján szeretnék eljutni valakihez. Megvan az IP és egy vendégkönyves hozzászólás pontos idôpontja. Az invitelnél nyilván nem adnak ki ilyen adatot, de fontos lenne rátalálni az emberre, mert egy b?ncselekmény, vagy azzal kapcsolatos fenyegetés kapcsán gy?jtünk adatokat, hogy legyen elég alap egy feljelentéshez. Tud valaki segíteni? zero (kukac) negativeart (pont) hu
kyozai Creative Commons License 2005.10.31 0 0 279

Sziasztok!!!

 

Olyan problémám lenne, hogy eddig a UPC kábelnettel nyomtam de most Dorog-ra költöztem és bekötettem az Invitel ADSL 2048/nemtom mennyi-s netet és hát nemigen birom belőni a DC-t van valaki esetleg aki tudna segiteni?

 

Úgy néz ki a dolog, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor jelzi a jobb sarokban alul, hogy van netem.  Persze ekkor még nem tudok netezni hanem rákattintok az explorer-re és akkor megjelenik még egy kapcsolat a jobb sarokban alul és akkor tudok netezni.

 

Miért van két kapcsolat?

 

Emiatt nem tudom beállítani a DC-t?

 

Segitsetek!!!

 

Köszi

gattodireggio Creative Commons License 2005.10.13 0 0 278

Igen, el kell ismerni, gondoskodnak a hűbéreseikről!

Legalábbis nekem jó tapasztalataim vannak eddig.

 

Előzmény: Sandorson (277)
Sandorson Creative Commons License 2005.10.11 0 0 277
ADSL modem gyengélkedett, telefonhívás a helpdeskhez este 7 örül, egyből felveszik a telefont, regisztrálják a gondot, szerelő másnap reggel fél kilencre megérkezik az új modemmel és kicseréli 2 perc alatt, dél körül érdeklődő telefon az inviteltől, hogy amúgy minden rendben van-e a kapcsolatommal. ---- Csak gondoltam illik beírni a pozitívumokat is, ez most magas színvonalú problémamegoldás volt.
gattodireggio Creative Commons License 2005.10.09 0 0 276

Amúgy már belenyugodtam az egészbe, csak akkor repül el a kuktafedő, amikor az olasz vagy német haverok mesélik, hogy fél kocka áráért kergetik a ferrarit.

Itt http://index.hu/velemeny/eheti/toffline/egy kis összefoglaló a gyarmatok agyagos talajáról, ha még nem olvasta valaki!

Nem friss, de legalább szórakozva dühöngünk :)

gattodireggio Creative Commons License 2005.10.09 0 0 275
Tán ideje véget vetni a szocialista hiánygazdaságnak, itt is!
Előzmény: TZiky (271)
regina01 Creative Commons License 2005.10.06 0 0 274

köszönöm próbálkozom, ha valamit elérek jelentkezem:

R.

Előzmény: randomly (273)
randomly Creative Commons License 2005.10.05 0 0 273
Helló!

http://helpdesk.invitel.hu/levelezok/outlookhun.html - Outlook Express
http://helpdesk.invitel.hu/levelezok/outlookxphun.html - Outlook / 2002 stb

A fiók nevednél figyelj a teljes ímedet add meg, ne csak az eljét. Például a randomly az nem jó a randomly@invitel.hu az a jó!

rand

ps: Itt is kérdezhetsz, de nagyon tuit kis helpdesk az oldalukon.
Előzmény: regina01 (272)
regina01 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 272

Sziasztok!

 

Invitelnél vagyok. Lehet egy kérédésem hozzátok hátha tudtok segíteni. Van ...@invitel.hu mail-címem, de hogyan tudom aktiválni? Az Outlookba miket kell beírni a varázslóba hogy működjön? Ha nem ide kellett volna írnom a kérdésem bocs . De egyenlőre tanácstalan vagyok:

 

R.

 

TZiky Creative Commons License 2005.10.03 0 0 271
A végeredmény ugyanaz...:-) Kockát kaptál kockaárért.:-)

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (270)
gattodireggio Creative Commons License 2005.10.03 0 0 270

Múltkor leintettem egy ilyen ferraris taxist, nagyon udvarias volt, 600ft-ért el is vitt volna, csak ketten nem fértünk be az autóba. Sajna most nincs pénze autócserére.

Úgyhogy maradt a kocka. :))

Előzmény: TZiky (268)
TZiky Creative Commons License 2005.10.02 0 0 269
"Arra még mindíg nincs válasz, miért nem ad más cég tisztességes forgalomkorlátos adslt.Összeesküvésgyártók előnyben!!"
Tényleg, miért nincs? A többi szolgáltató negvehetne az inviteltől y alapcsomagot, majd a saját infrastruktúrával beállíthatná a sávszélességet, mérhetné is a forgalmat, biztosíthatná a mailt - a hozzá tartozó tárterülettel - és továbbszolgáltathatná n*y ügyfélnek.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (267)
TZiky Creative Commons License 2005.10.02 0 0 268
"Az Enternet szeretné ha az Invitel bővítené a kapacitásait,(gondolom cégünk így próbálja a versenytársakat kizárni). A panaszt az NHH elutasította."
Én is szeretnék Ferrarit leinteni taxinak, de a kockaladás tarifánál többet nem akarok fizetni.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (266)
gattodireggio Creative Commons License 2005.10.01 0 0 267

Arra még mindíg nincs válasz, miért nem ad más cég tisztességes forgalomkorlátos adslt. Összeesküvésgyártók előnyben!!

 

gattoo

gattodireggio Creative Commons License 2005.10.01 0 0 266

Szevasz Tziky

 

Látom megjöttél a hosszúra nyúlt misszóbol :).

Képzeld az Externet válaszolt. Igaz kevés konkrétum volt benne, de az kiderült, hogy ők szívesen jönnének. Namost én ennyivel azért nem értem be, belestem a Hif, vagy NHH honlapjára, ahol szépen, már már civilizált országokat idézve nyilvánosak a cégek közti viták sőt a az NHH határozatai is. Nagy rizikó persze nincs benne, az egész valami kódolt jogász szerepjáték partira emlékeztet, épeszű ember, ha nem PHD-t ír a témából rögvest sarkon fordul.

 

Ami nekem kiderült:

 

 Gazdaságossági okokra hivatkozva az invitel indokolt tarifáit a t-com nál 10 %-al magasabban jelölte meg. 

 

Az Enternet szeretné ha az Invitel bővítené a kapacitásait,(gondolom cégünk így próbálja a versenytársakat kizárni). A panaszt az NHH elutasította.

 

Az NHH persze cseszett nekem válaszolni ( finom jogsértés). Egyébként én is megtörtem :( Most már Invitel adsl-en netezek. Igaz, bízva a változásban csak egy évre kötve.

 

Üdv gatto

Előzmény: TZiky (265)
TZiky Creative Commons License 2005.09.22 0 0 265
Ha jól sejtem, akkor az Externet sem válaszolt...

"A kiskereskedelmi ár alapján kell megállapítania az ország öt legnagyobb telefontársaságának -az Emitelnek, Invitelnek, Hungarotelnek, Monortelnek és a T-Comnak - a szélessávú hozzáférésekre vonatkozó nagykereskedelmi árakat. Erre a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) határozata kötelezte a telefontársaságokat."

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20050922lassuviz.html Vajon nyilvános lesz a nagyker árlista?

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (262)
shabbarulez Creative Commons License 2005.07.10 0 0 264
Pont ezt próbáltam leírni az Externet nem áll közvetlen kapcsolatban a fatáv központokkal ahogy a többi ISP sem. És mivel a Pantel sincs betelepülve a fatáv telefonközpontokba ezért ezt rajtuk keresztül sem tudnák megoldani. Ha már legalább a Pantel meglépte volna azt hogy betelepüljön minden telefonközpontba akkor már lenne ADSL fronton a bérelt vonali szakaszra egy választási lehetőség ami árversenyt szülne. De sajnos nem így van. Épp ezért vesznek komplett szolgáltatást az ISP-k a telcotól. Ha a Pantel be lenne települve a fatáv vagy akár a másik négy telco központjaiba és telepítene saját DSLAM-okat akkor felléphetne mint konkurens ADSL nagykereskedő és végre beindulhatna egy kis verseny de sajnos erre évek óta nem mutatkozik szándék felőlük. Pedig akkor végre független árak és termékkínálat lehetne ami választási lehetőséget adna az ISP-knek kitől vásároljanak. És minél több a betelepülő cég és egyre több a hurokátengedéses megoldás annál nagyobb a verseny ami áresést és technológiai fejlődést szül. Jó példa erre Franciaország ahol a hurokátengedések aránya 50% felett jár.

Pl. ha egy Externetes ügyfél adatot küld pl. Zalaegerszegről vagy akár az ország összes olyan pontjáról ahogy lehet fatáv végpont azt mind végigmegy fatáv gerinchálózaton és egy pontban kerül átadásra ami racionálisan egy BIX-hez közeli hálózati eszköz. Szóval a user lakásától több száz km-en át utaznak a bitek föl egészen Bp-ig BIX közelében majd egy adott hálózati eszközön szépen egyben megkapja azt az ISP. Ott pedig már a saját hálózati szakaszán, ami lehet csupán pár száz méret eljuttatja BIX swichig és egy közelben lévő Pantel peering pontig(ami van BIX épületében). Utóbbira azért van szükség mivel Externet nem vesz közvetlen külföldet MCI-től és Teliától hanem azt Pantel veszi. A Pantellel áll szerződéses viszonyban a nemzetközi peering szolgáltatókkal, Externet pedig Pantellen keresztül jut el a nemzetközi irányba.
Előzmény: meoboss (263)
meoboss Creative Commons License 2005.07.09 0 0 263

Nézd, én arra a kijelentésre reagáltam, hogy az összes szolgáltató a Matáv viszonteladója. Ez azt jelentené, hogy tök mindegy kinél fizetsz elő lényegében ugyanazt(a T-Online ADSLt)kapnád. Ami meg ugye nem igaz. Kicsit sem. A T-Com teljes hálózatát 2 cég használja, a T-Online és a Vivanet. A Többinek mind van saját hálózata(még ha csak a saját szervereit és routereit, a belföldi és nemzetközi kapcsolatait értjük alatta). Az emlegetett Externet pl. a Panteltől bérel vonalat a telephelye és a T-Com központok között, a nemzetközi kapcsolatait pedig a Teliától és az MCItól veszi.

Általában így csinálja a többi cég is, többségében a Panteltől, vagy estetleg a GTStől, eTeltől bérelnek vonalakat. A T-Comtól azért nem, mert marha drágán adja, nem érné meg egyik cégnek sem.

Persze ha betü szerint ragaszkodunk a "saját hálózat" kifejezéshez, az valóban nagyon kevés cégnek van.(Pantel, GTSDatanet,eTel, T-Com, Antenna Hungária). Nem véletlenül olyan drága ezen cégek ADSLje, egy hálózatot jól fenntartani iszonyú költség, rosszul fenntartani nincs értelme. Ezért sem építenek a kisebb cégek, hanem inkább bérelnek.  

Előzmény: shabbarulez (260)
gattodireggio Creative Commons License 2005.07.09 0 0 262

Trükkös srác vagy te Tziky, de kifogom a szelet a vitorládból. :~)Azt én sem feltételeztem, hogy egy nyomorult user gazdaságossá tehet egy szolgáltatót, de úgy látom a megtérülés határait te sem ismered. A terméketlen vitát mondjuk lezárhatjuk egy maillel pl az Externet felé, vajon mért is nem szolgáltatnak errefelé. A válasz, ha lesz, tisztább képet ad, mint ez a vaklicit. Mail ment.

 

Korlátos net alatt, forgalom korlátos előf. értettem. (Részletek az első hozzászólásomban). A fölös köröket elkerülendő, mindenkinek szólok: Invitel területen senki sem nyújt ilyet. Ezt a T-alányos ügyf.sz. megerősítette. Ami van, az Invitel helpdesk által használhatatlannak minősített 100MB-os.

 

Ui: Hif még nem válaszolt, törv. határidő lejárt.

Előzmény: TZiky (258)
team5 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 261

Ezt ismeritek?

 

 www.tary.yoip.net

 

Természetesen PC- PC közt ingyen, de a többi hívásirány is igen kedvező áron van.

Hagyományosnál meg sokkal jobbak a díjak.

Honlapon minden információ rajta van. Én 2 hónapja használom.

Megelégedettséggel. ;-))

shabbarulez Creative Commons License 2005.07.05 0 0 260
És hány olyan ISP-t tudsz mondani a magyar piacon aminek saját országos hálózata is van? Egy kezeden meg tudod számolni őket. Az ISP-k a telco nagykertől kompletten veszik az ADSL szolgáltatást amit jellemzően egy adott átadási ponton vesznek át, akár a telephelyükig is kiviszi azt a telco hogy úgy fizetik meg. Nem véletlen hogy az internetszolgáltatóknak fizetendő díj jó kétharmada a telcohoz vándorol ADSL nagykerdíj címen.

Ha saját hálózatot kellene kiépíteni ezek a kis cégek labdába sem rúghatnának nem is léteznének. Pedig igazi árversenyt és minőségi ugrást az okozna ha a cégek saját független hálózattal rendelkeznének. Azon európai országokban ahol olcsó és gyors netet árulnak jellemzően ez a helyzet, pl. franciáknál 50% feletti az előfizetői hurok átengedési arány és több jelentős erővel bíró cég van jelen a piacon. Idehaza a hurokátengedési arány évek óta nullához konvergál jelentős piaci szerepe nincs, piaci erővel bíró alternatív szolgáltatókból szintén nem vagyunk jól ellátva.
Előzmény: meoboss (257)
TZiky Creative Commons License 2005.07.05 0 0 259
"És a kábeltelefon reklámokis ellent mondanak Tziky-vel."
Mi mond ellen és kinek?
1, A kábeltelefon reklámokhoz azt sosem teszik hozzá, hogy: Ha nincs net, nincs telefon sem. ADSL esetében ez kábelhiba esetén fordul elő. ( Igen kicsi az esélye, hogy a központport és az ADSL-port, -router, stb egyidőben szálljon el. )
2, Ugyanazt csinálják mint az ADSL esetében. Adott egy meglévő infrastruktúra, nulla vagy minimális ráfordítással kaszáljuk rajta a legtöbbet... ( Ezt most nincs kedvem részletezni, de ha kéred és van türelmed kivárni, akkor vázlatot írok róla.)

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: randomly (256)
TZiky Creative Commons License 2005.07.05 0 0 258
"Azt nem tudom pontosan mennyibe kerül a kiépítés és a fenntartás, de az invitel legtöbb körzete a jobb módú "városiasabb" területek közé tartozik."
Teljesen mindegy, hogy milyen területen ( mennyire jómódú környéken ) van a kábel, ha egy ADSL előfizető használja, akkor veszteséges. ( Túlozva: Nem lehet azon az egy ügyfélen behajtani az általa kizárólagosan felhasznált kábel/eszköz fenntartásának teljes díját. )

"Ha kisebb cégeknek(pl Externet) megéri Matáv területen vidéken szolgáltatni itt miért nem."
Többféleképpen értelmzhető a kérdés.
1, A Matáv területen jóval több ügyfelet tud elérni egy keretszerződéssel.
2, A netes bejelentkezésig az Externet ügyfele is a Matáv meglévő infrastruktúráját (kábel, átviteltechnikai cuccok, esetleg routerek, switchek ) használja.

"Egyébként sem hiszem, hogy versenyképes áron ne tudnának csak itt Vácott vagy száz előfizetőt összeszedni."
Igen. Kérdés az, hogy mi a legkisebb ügyfélszám, amelynél megéri megkötni a keretszerződést. ( És ebbe beletartozik az invitel által kért ár is. Azaz, hogy az invitel milyen árat kér ügyfelenként. )

"Arra pedig végképp nincs válasz, hogy miért nem szolgáltat még a t-online sem korlátos netet."
Mit értesz korlátos neten? Az alábbiakra gondolsz?
t-online
invitel

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: gattodireggio (255)
meoboss Creative Commons License 2005.07.05 0 0 257

Szerintem az exter és a társai csak a Magyar Telecom viszont eladói.
A matáv szolgáltat vagy tévedek de az biztos

 

Tévedsz. A Matáv vonalait csak az előfizető és saját hálózatuk között használják, aminek nagyrészt minden nagyobb városban van leágazása.

Előzmény: randomly (256)
randomly Creative Commons License 2005.07.05 0 0 256
Szia!

Szerintem az exter és a társai csak a Magyar Telecom viszont eladói.
A matáv szolgáltat vagy tévedek de az biztos.

rand

ps: És a kábeltelefon reklámokis ellent mondanak Tziky-vel.
Be teszik a sok router meg mindent az ujra csak telefonálni lehet ....
Kész ráfizetés. :o)
Előzmény: gattodireggio (255)
gattodireggio Creative Commons License 2005.07.05 0 0 255

Üdv Tziky

 

Azt nem tudom pontosan mennyibe kerül a kiépítés és a fenntartás, de az invitel legtöbb körzete a jobb módú "városiasabb" területek közé tartozik. Kérdés: Ha kisebb cégeknek(pl Externet) megéri Matáv területen vidéken szolgáltatni itt miért nem.  Egyébként sem hiszem, hogy versenyképes áron ne tudnának csak itt Vácott vagy száz előfizetőt összeszedni.

 

Arra pedig végképp nincs válasz, hogy miért nem szolgáltat még a t-online sem korlátos netet. (- gondolom, ez azért már nem járna plussz költséggel :-)

 

TZiky Creative Commons License 2005.07.02 0 0 254
"Vagy ezek a kábelek és routerek üres járatban kevesebbe kerülnek?"
Durván általánosítva:Igen. Mert addigra már elég sokat ráköltöttél arra, hogy meglegyen. És ha üresen jár, akkor elfér a földben - vagy a szekrényben - és nem kell rá költeni. ( El lehet kezdeni számolni: Mivel jár egy kábel kiépítése a város szélétől a város közepéig... Közműtervrajzok beszerzése, pontosítása, alépítmények tervezése, stb. Kiadtál egy rakat pénzt és még nem építettél semmit. ) Ellenben amikor nem üres, de nincs kihasználva, akkor veszteséges. Mivel a kábelen és a routeren lévő egyszem ügyfél havidíja garantáltan nem fedezi a fenntartás költségeit ( pl: A hálózatjavító és a routerbeállító bérét. Ezekre viszont költeni kell, mert úgy nem működhet, hogy majd amikor elromlik a munkaerőpiacról felveszem a megfelelő munkást...)



Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: randomly (253)
randomly Creative Commons License 2005.07.02 0 0 253
Helló!

Én is csatlakozom a szálhoz.
Komolyan nem értem az invitelt és magyar telecom-ot sem.
Miért engedik megőrösödni a upc tvnetwork és a többit.
Nem kapnak elég hitelt?
De akkor upc hogyan kap?
Szóval itt az a rengeteg drót a földben a levegőben.
És könyörögni kellet és lefizetni!
Hogy 120000Ft/év-ért ide tolják az orrukat.
A telefon számla az mindig 0-ás csak alapdíj megy.
És hívni sem hív senki....
Vagy ezek a kábelek és routerek üres járatban kevesebbe kerülnek?

Tényleg nem értem ....

rand

ps: Két ismerősöm is T-Online-t köttetett be.
TZiky Creative Commons License 2005.07.02 0 0 252
"Vitatkozhatunk, érvelhetünk itt napokig, de ha egy ilyen hatalmas piaci területen"
Érzelmekkel, ízléssel nem vitatkozom, a piaci terület nagyságával meg mint bemutattam nem vagy tisztában. Miről akarsz vitatkozni? Arról, hogy a szemét matáv (invitel, htcc, monortel, stb) nem fizet az ügyfélnek, meg az ADSL szolgáltatóknak, hogy "Ugyanmá, hasznájjátok há ezé fizetek!"?
Majd megbeszélhetjük, hogy melyik szolgáltató mennyire él vissza a piaci hatalmával amikor hoztál listát féléves bontásban az elmúlt négy évről az ADSL port kiépítési költségéről - beleértve a portra eső BIX költséget és a fizikai hordozó kiépítésének költségét is -. ( Vagy olyan linket ahol ezek az adatok elérhtőek. )

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: webmaestro (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!