Keresés

Részletes keresés

Rhangabé Mánuel Creative Commons License 2007.07.14 0 0 199
Meg tudná valaki mondani ennek a szibériai Tunguz-meteorbecsapódásnak a pontos földrajzi koordinátáit? A googlemaps-on látszik-e vajon? Régóta keresem ezt az adatot, de senki nem ír róla.
vitaminek Creative Commons License 2007.07.14 0 0 198
OK!
Veled vitaminek.
Előzmény: L.G.M (197)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.11 0 0 197
Ok! Mit is kel megmagyarázni?! Oorth felhő: amikor a kisebb darabokból összeálttak az óriás bolygók és elég nagy lett a gravitációsterük elkezdték"kitakarítani" pályájuk környezetét,ez annyit takar hogy a maradék anyagot vagy begyűjtöték holdakba illetve gyűrűrendszereikbe de nem az összest! A kisebb testek egy része olyan pályán mozgot hogy az óriásbolygók gravitációstere kisöpörte őket a naprendszer külső területére (mint ahogy az egyes űrszondák használják gyorsításhoz a bolygók gravitációs energiáját) ezekből az anyagokból alakult ki a naprendszert kívülről körülvevő felhő. Kuiper-öv: egy olyan bolygó maradványai amit amikor elég nagy lett a Jupiter gravitációs ereje,feldarabolt. Az üstökösők illetve meteorok e két rendszer objektumai amik valamilyen zavaró körülmény hatására letértek pályájukról és elindultak a naprendszer belseje felé(természetesen kb ugyanennyi távolodik is tőlünk,de azokat nem érzékeljük) mi ezzel a gond? A Hold távolodását okozhatja a mozgási energiája is,de ha jól tudom még az sem bizonyítot hogy távolodik csak egy feltételezés amivel cáfolni akarták hogy a gravitáció egyenletes erő amely nem gyengül és nem erősödik hanem állandó és azonnali(ez felveti a fénynél gyorsabb haladás kérdését),de ezeket a feltételezéseket mérések nem támaszák alá.
Előzmény: vitaminek (196)
vitaminek Creative Commons License 2007.07.10 0 0 196
Figyuzz
Semmit nem tudsz megmagyarázni.
Sem a Kuiper övet, se az Oorth felhő objektumokat, se az üstököseket, se a meteorokat, se a Hold távolodását, se a bolygók nem távolodását, az exobolygókat a Napjukhoz oly közel...: a csomósodás egy süket, statikus világképp.
Semmire se jó.
De nagyon hatásos.
Mit imádtok annyit a porba?


Előzmény: L.G.M (194)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.09 0 0 195
Hi! Sorry 28-32év természetesen millió,elírtam hi-hi-hi!
Előzmény: L.G.M (194)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.09 0 0 194
Hi! Bocs mostanság nem jártam erre. Szó-szó,28éves periódust a Nemezis-elmélet támogatói 32évest a galaktikus osziláció elmélet pártiak fogadják el,de ez a kráterek korán nem változtat! Örült elmélettem nekem is van(bár talán nem is örült;)!)ha érdekel küld el az emailod nekem(karlcsaba@gmail.com)mert doc.ot ide nem tudok csatolni(mobilról fórumozok) és bepöttyögni meg hosszú lenne! Lényege az hogy egyesíti a Nemezis az osziláció ill a x-bolygó elméleteket egy átfogó elméletbe. A naprendszer kialakulása viszont tényszerű ma is figyelünk meg protocsillagokat amint épp naprendszereké alakulnak,nálunk anomália egyedül talán Plútó az létét nehéz magyarázni,a többi bolygó természetes módon,méretben és sorrendben alakult ki,ezen felesleges gondolkodni szerintem.
Előzmény: vitaminek (189)
23 negedi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 193
Egyébként ha más, UFO esetekre gondolsz akkor szerintem gyere át ide: Az UFO-król komolyan, ezt a topicot hagyjuk meg a tunguzkai esetnek.
Előzmény: Jessica Fan (191)
23 negedi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 192

Más is történt? Miket tudsz?

Előzmény: Jessica Fan (191)
Jessica Fan Creative Commons License 2007.07.04 0 0 191

A roswell-i esetet vágom és fejből fújom. A dátum azaz 1947 helyes...Biztosan nem tévedek. Abban az évben sok megmagyarázhatatlan esemény történt világszerte beleértve az USA-t és az akkori Szovjetuniót.

 

Előzmény: 23 negedi (188)
vitaminek Creative Commons License 2007.07.04 0 0 190
100 évente? Az egész normális nagyságend. Egy tonna ilyen anyagot cak néhány étizede lehet észlelni. Mert nemcsak az eszközök, hanem a vizsgálók száma is akkor nőttek meg.
Amikor a Föld első feltételezésem szerint a rohanó Uránusz koronájában ~5-6000 K-re lehűlve kondenzálódni kezdett, és olvadékként leszakadt róla, megőrzött valamit a Nap-Uránusz-átadódó perdületből, amit térfogatcsökkenése fokozott. (mármint a fordulatszámot).
Így váltak le a szilárd bolygók holdjai, amelyek gyorsan kötött forgásúak lettek.
És végtelen sok, körülettük kerengő, lassanként rájuk visszahulló törmelék.
Ezt bizonyítja, hogy pontosan a Hold Föld felől védettebb orcája a sebhelyesebb. Mert az elipszispályák kifelé nyúltak, a Hold meg nem forog.
Így a védett oldala kapta telibe a törmelékeket.
Őrülteknek való őrült teória.
Gyertek a "Mégis Földleány a Hold" topikba- ha erről akartok beszélni.
(Csak tetessétek magatokat normálisnak. :-I)
Előzmény: Törölt nick (187)
vitaminek Creative Commons License 2007.07.04 0 0 189
Igaz, csak eszembe jutott ez az elmélet.
De az érvelésed nem meggyőző.
A jelzett kihalási ciklusokra általában a Naprenszernek a Tejút pályasíkja körüli oszcillcióját veszik alapul. Éppen nemrégen hagytuk el azt.
De senki nem állította, hogy 32 millió éves periódusról van szó.
A jelzett topikomban az árapállyal foglalkozom, amely egy disszapatív hatás, és lassan módosítja az égitestek pályáját, amelyek konzervatív erőtérben alkultak.
Egy általam USP-nek (Univerzális Stacioner Pálya) kritérium függvényében az árapály hegyesíti, illetve körkörösíti a keringő égitesek pályáját.
És a hegyessedő pályájúak előbb utóbb ütköznek.

- Lehet, hogy 30 millió éve még 200 ilyen objektum kerengett a Föld körül, fokozatosan visszazuhanva?
- Lehet, hogy csak 30 millió évenként jött olyan nagy, hogy képes legyen fejbekólintani több dinót is egyszerre?
- Lehet, hogy az értelmes élet akkor tudott erőt kapni, amikor azok mind lezuhantak.
(Bár néha kétlem, hogy már az ember is lemászott a fáról)

Van egy árapály programom, amely Naprendszer kialakulását vizsgálja, 100 M éves periódusokban.
Feltételezem, hogy a Naprendszer nem porbacsomósodott, hanem instacioner kezdeti állapotában gázbolygók kiszakadása történt.
- Az első olyan nagy energiájú volt, hogy elhagyta Naprendszert, és azt ki is lökte a csillagkarból.
Ezt hívom Névtelen1-nek (ha nevet adhatnék neki, ANONYMUS-nak hívnám!)
- A második lehet hogy nem hagya el, lehetne a hipotetikus X bolygó?

- A Neptunus, Uránusz, Szaturnusz, Jupiter:
Ezek a gázbolygók a Nap elsőszülött gyermekei.

Mert a Plutó, a Mars, a Föld, a Merkur is ezekből az elsődlegesekből KONDENZÁLÓDTAK, és álltak Nap körüli pályára, aki az Ő NAGYMAMÁJUK!

És a Hold, a Phobos'Deimos (széthullott), a Charon a még olvadék Plutóból, Marsból, Földből szakadtak ki, azok gyermekei- a Nap dédunokái.

A sok apró, kondenzálódott por, meteor, törmelék- mindnyájuk szülő -gázának maradékai. Hogyan lehetnének porbacsomósodási maradékok?
Jutott belőlük az Oorth felhőbe is, mert a Névtelenek még ferdén lökődtek ki.
Aki őrült, az beszélni akar majd velem erről.
De Ti olyan józanak vagytok!
Őrült névsorolvasás: habár, vitaminek....sajna mindkettő én vagyok!


Előzmény: L.G.M (185)
23 negedi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 188

Szia,

 

Bocs, de szerintem valamit összekevertél, mert a tunguzkai eset 1908 - ban volt. 1947 - ben az USA délnyugati részén egy Roswell nevű kisváros mellett történt egy UFO katasztrófa. Egyébként én elfogadom, hogy a ruszkik találtak egy idegen jármű maradványait Tunguzkánál.

Előzmény: Jessica Fan (181)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.03 0 0 186
Hát ennyit az NG-csatornárol! ;)))
Előzmény: Jessica Fan (181)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.03 0 0 185
Jó ötlet,de sajna nem működő képes. A Földi kihálási ciklusainak idejét két egymástól független tudós csoport határozta meg(ugyanazokból az adathalmazból dolgoztak mégis más-más eredményre jutottak,viszont matematikailag mindkét számítás helyes volt,de ez egy másik történet) ez egyik 28,4millió éves a másik 32millió éves periódust állapított meg. Egy ilyen hosszú periódus olyan elnyújtott pályát feltételez ami el hagya a naprendszet is,egy ilyen távoli testre nem lehett hatással a föld gravitációs tere max a napé,innentől kezdve semmilyen földkörül keringő törmeléknek nem lehet szerepe a kihálási ciklusokban. Remélem érthetően írtam le;)
Előzmény: vitaminek (182)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.03 0 0 184
Hi! Én minden elméletet szívesen elolvasók(bár talán örült nem vagyok;) ) ha van benne realitás akár egy pici is átdumáljuk! Ha gondolod dobd át emailben cím: karlcsaba@gmail.com
Előzmény: vitaminek (183)
vitaminek Creative Commons License 2007.07.03 0 0 183
Nincs a fórumon egyáltalán mégegy olyan őrűlt, akit érdekel a Naprendszer keletkezése egy alternatív elmélete?
"Gyere őrült, gyere őrült...szükségem van rád..."
Előzmény: vitaminek (182)
vitaminek Creative Commons License 2007.07.03 0 0 182
Szerintem a Tunguz meteor egy, a föld körül nyújtott elipszis pályán még mindig keringő olyan meteorok közül, amelyek a Föld, és a Hold keletkezésekor azokkal együtt keletkeztek, és amelyek a Földi kipusztulások többségét okozták régebben is.
Erre utal, hogy nem találtak földidegen nyomokat.
Ezt a "Mégis Földleány a Holdban " az előbb részleteztem.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Jessica Fan Creative Commons License 2007.07.03 0 0 181
hello új vagyok! képzeld láttam tavaly egy dokumentum filmet a NatGeo-n és ez arról szólt, hogy orosz tudódókból álló csoport egy idegen űrhajó roncsait fedezték fel tunguzkánál 1947-ben. szerintük a földönkívüliek lőtték szét a meteoritot mielőtt még becsapódótt volna a földbe. aztán hogy a krátert mivel magyarázták azt nem tom.

Előzmény: L.G.M (180)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.02 0 0 180
Hi! Igaz van,engem az egész kérdésben az fogott meg igazán hogy ott valami úgy robbant fel hogy szinte atomjaira esett. Nekem ez nagyon fura,de én a földönkívüli inteligencíát ez esetben kizártnak tartom. Inkább valami különleges kozmikus esemény lehett a háttérben(nagyon magas gáz tartalmú üstökös vagy ilyesmi anomália ami képes volt meg sokszorozni egy átlag robbanás erejét)"UFÓ" katasztrófa nekem elképzelhetetlen,gondolj bele amikor a mi űreszközeink szenvedtek baleseteket azokból is elég sok nagyon és rengeteg kissebb darab meg maradt a katasztrófát követően,itt viszont szinte semmi.Persze nem kizárható ez sem,egész addig amíg konkrétan fény nem derül a rejtélyre. Amíg valaki nem talál valamilyen kézzelfogható bizonyítékot vagy nem áll elő olyan elmélettel ami előre meg tud jósolni olyan felfedezéseket amik majd csak az elmélet megszületése után történek meg. Az ilyen fórumok pont ezért tetszenek nekem mert itt olyan sok felé vélemény kavarog hogy bármelyik bizonyulhat helyesnek olyan ötletek jelenhetnek meg egy-egy hozzászolásban amelyek meg adhatják(közvetve vagy közvetlen) a kezdő lökést az esemény helyes megítéleséhez.
Előzmény: Törölt nick (179)
L.G.M Creative Commons License 2007.07.01 0 0 178
Hi! Valami ilyesmire gondoltam amikor egy levegőben felrobbanó test után maradt nyomokról írtam: http://index.hu/tech/urkutatas/meteor0725/ ezért sem felel meg szerintem ez a tó kráternek(legalábbbis a Tunguzkai esemény kráterének) amekkora robbanás volt,ott az objektum nem maradhatot egyben,viszont csak egy krátert találtak.
L.G.M Creative Commons License 2007.06.30 0 0 177
Korabeli beszámolók alapján tudjuk hogy dél-délkeleti irányból haladt észak-északnyugati irányba lapos szögben.Kb 8km-re robbant fel a felszín felett.
Előzmény: Galahed_ (176)
Galahed_ Creative Commons License 2007.06.30 0 0 176
Viszont nem tudjuk, hogy a robbanás milyen magasan következett be, ettöl ugye függ a röppálya ive.
Előzmény: L.G.M (175)
L.G.M Creative Commons License 2007.06.29 0 0 175
Igazad van,pont ezért kétkednek egyes tudósok! Egyrészt mégegy kilyén ovális kráter nincs a Földön,másrészt(bár itt már magam ismétlem)egy ilyen laposszögű becsapódás nem hozz létre ilyen mely krátert.Tényleg gondold végi,ott a talaj iszapos,mocsaras ha ilyen helyen eldobsz egy követ laposan az csinál egy hosszú mély vágatot és innen több lehetőség van(a becsapódási szög,sebbeség anyag stb fügvényében) tovább pattan és odébb csapódik be végleg(kacsázik)ha elég tömör és elég gyors plusz elég laposan érkezik a talajra,kettő széthullik és a vágat végén több kissebb krátert hozz létre ha nem elég tömör a tovább pattanáshoz,három a vágat végén egy darabban maradva belefúródik a talajba,de semmi kép nem vághat egy függőleges lyukat a talajba.
Előzmény: Galahed_ (174)
Galahed_ Creative Commons License 2007.06.29 0 0 174
vaklahol épp azt irták, hogy a tónak a medre egy ovális elnyujtott keresztmetszetet mutat, mintha a becsapódó tárgy oldalról jött volna...
Előzmény: L.G.M (173)
L.G.M Creative Commons License 2007.06.29 0 0 173
Hi! Ha csak egy kisebb darabbja vágta volna a kráter akkor a többi darab is hagyot volna nyomot,de több ilyen tó-meder,kráter nincs a környékén. Viszont ez az érintőlegesség azért nem stimmel mert akkor sekély és oválisáb kráter maradt volna utána,mintha egy homokozoba laposan dobsz egy követ és az tovább pattan. Nem hagy mely nyomot(mint ez a kráter) hanem szinte csak felületi elváltozást(szinte csíkot)okoz. Egy ilyen mély seb a földkérgen majdnem függőleges becsapódásra utal aminek viszont ellent mond a többi bizonyíték.
Előzmény: 23 negedi (170)
L.G.M Creative Commons License 2007.06.29 0 0 172
Ok! Jobban örülnek én is ha végre kiderülne(bizonyítva,hitelesen,nem csak közvetet bizonyíték alapján)hogy nem vagyunk egyedül,de sajna szerintem ez az esemény fizikailag bizonyíthatóan nem lehetet egy idegen űrhajó. A tricium a deutériumbol alakul ki nukleáris reakció során relatíve alacsony hő fokon,a tungúzkai robbanás ereje igen magas hőmérsékletet feltételez a nagy mennyiségű tricium valószínűsíti hogy a tárgy amelyik felrobbant igen magas arányban tartalmazot deutériumot ami rendkívül instabil. Szerintem elképzelhetetlen hogy egy idegen(magasan fejlet) civilizáció űrhajója ilyen instabil elemet ennyire nagy arányban tartalmazzon. Egyszerűen egy sima légkörbe lépéskor felrobbana. Ez sajna arra utal hogy meteor,kisbolygó vagy méginkább üstökös volt a tettes.
Előzmény: 23 negedi (170)
Galahed_ Creative Commons License 2007.06.29 0 0 171
hátha ez a valami elposszant a légkörben akkor elvileg megmagyarázza, hogy miért nincs az a tó az epicentrumbam, és miért "szinte" érintőlegesen ért földet a törmelék egy darabja, ami ugye akármekkora lehet...
Előzmény: L.G.M (169)
23 negedi Creative Commons License 2007.06.29 0 0 170

Erről van szó! Nincs lezárva ezzel ez a téma... Nemrég azt mondta vki, hogy a századik évforduló elött /jövőre lesz/ csakazértis megfejti az ügyet...Én a "mellékes körülmények" miatt kitartok amellett, hogy idegen jármű volt - teljesen komolyan!!!! 

Előzmény: L.G.M (169)
L.G.M Creative Commons License 2007.06.28 0 0 169
Hi! Engem csak az zavar ebben az elméletbe hogy valahogy a tó mérete nem stimel,arányaiban teljesen más mint bármelyik kráter amit a bolygókon illetve a földön ismerünk,majdnem ugyanolyan mély mint amekkora az átmérője a többi kráter teljesen más arányokat mutat sokkal sekélyebbek az átmérőjűkhöz képest. Ez tómeder majdnem olyan mintha egy pisztolyal belelöttünk volna egy gumifalba. Ilyen nyomot tudomásom szerint más meteor után még nem találtak,érthetetlen lenne egy olyan becsapódás amely oldalra alig viszont függőlegesen igen nagy energiát fejt ki. Vélemény?
Előzmény: 23 negedi (168)
23 negedi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 168

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!