Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 436

Vannak tévedéseid:-) az orvosok azért nem tudnak válaszolni a kérdésekre, mert a tudomány mai állása szerint nem tisztázott a migrén oka. A másik pedig, hogy járultam már ügyeletes orvos elé a hányós migrénemmel, aki szintén migrénes volt és a nyomorom kellős közepén kiselőadást tartott, hogy neki a Cataflam használ. Aztán nagy kegyesen megkaptam az injekciómat. Egyébként pedig egyetértek, mindenki csak úgy tudja megitélni mit élünk át ha maga is átesett rajta. 

Lassan 8 év után talán megoldódik a problémám. Klimax. 

Előzmény: bethsabé (435)
bethsabé Creative Commons License 2017.09.25 0 0 435

Azonban a kérdéseimre se a háziorvos, se a neurológus nem tud érdemben válaszolni.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Azért nem tudnak a kérdéseidre válaszolni, mert Ők sohasem éltek át egyetlen egy migrént sem és sohasem éltek át egyetlen egy lüktető görcsös fájdalmat sem. Magyarországon egymillió ember szenved migrénben, Ők tudják, hogy mi az igazi fájdalom és levertség migrénkor.

 

Derült égből villámcsapásként hirtelen jön látászavar, fényérzékenység, ingerültség, mert eleve tudod, hogy jönni fog a migrén és nincs esély kivédeni, csak speciális gyógyszerrel. Nekem a migrénes fejfájás, pedig olyan érzés ilyenkor, mintha állandó hányingered lenne, de nem a gyomrodban, hanem az agyadban. Leginkább így tudnám leírni, az érzést, ha nem társul hozzá agyi görcs.

 

-Az én orvosomnak sem fájt soha a feje.  Nem tudja, hogy mi a migrén, csak tanulta, hogy mi a migrén. Amikor mondtam, hogy milyen tüneteket tud produkálni egy migrén, akkor csak annyi volt a válasz, hogy "jaj, ugyan már, majd elmulasztjuk". De, amint tudjuk, soha nem fog elmúlni, amíg élek mindig velem lesz és mégpedig minden időjárási fronttal jön menetrendszerűen. Ezt az érkező esős hidegfrontot, vagyis a légnyomásváltozást látászavar jelezte nálam, ami bevezető szakaszként 20 percig tartott, és történt ez ezelőtt 3 nappal. Tegnap is gyógyszert és ma is gyógyszert kellett bevennem, hogy megszokott ütemben tudjak dolgozni.

 

 Tehát, nekem a mai napon is fájt a fejem, kezdődő migrénem lett volna megint (már reggel így ébredtem fel) de megelőztem, hogy tovább elhatalmasodjon rajtam éjszakéra, így bevettem a CINIE gyógyszer felét. Nem akartam bevenni, mert tartogattam volna még a rosszabb napokra egy szemet, (mert elfogyott), de be kellett vennem, mert ma is és holnap is koncentrálnom kell szellemileg a munkahelyemen. Lüktető görcsös fájdalommal, pedig nem igazán élmény sem az élet, nem még a munka.

 

Ha migrén Nálad a diagnózis, akkor nem lesz könnyű életed ezek után.

Megírod, hogy mi lett a MR vizsgálat eredménye és milyen gyógyszert kaptál a migrénre?

 

 

 

Előzmény: TorchwoodHUN (432)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.23 0 0 434

Igazából nem ragaszkodom a migrénhez, csak annyira fájt, hogy másra nem tudtam gondolni. Én a sima fejfájást se éltem meg, csak évente és az semmi volt ehhez képest.

Előzmény: gombóc63 (433)
gombóc63 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 433

Nem vagy könnyű helyzetben, alapvetően nehéz a migrént diagnosztizálni. De ha az orvosok sem tudják biztosan, itt nem tudom milyen választ vársz.  Nekem is már évek óta volt, mire diagnosztizálták. Bár többször küldtek MR vizsgálatra, nem mutatta ki. Nem is gondolom, hogy az fogja nálad kimutatni. Az MR-rel mást keresnek. Ne ijedezz:-) Ha a Cataflam segít akkor nem vagyok benne biztos, hogy ez migrén. Ha hánytam a migréntől az ügyeleten algopyrin-nospa-cerucal injekciót kaptam és az segített. Azóta kifejezetten migrénre való fájdalomcsillapítót szedek. Ezt neurológus adja.

Előzmény: TorchwoodHUN (432)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.22 0 0 432

Sziasztok, sajnos átéltem egy migrént, bár az orvos szerint nem biztos, hogy az volt, ezért még hétfőn lesz MR.

Azonban a kérdéseimre se a háziorvos, se a neurológus nem tud érdemben válaszolni. Mindenre azt mondják, hogy bármi lehetséges. Ezért kerestem ezt a fórumot, hátha közelebb jutok néhány dologhoz.

Az egész hat napja, hajnalban kezdődött. Fájni kezdett a fejem, de nem sima fejfájás, hanem sokkal erősebb, a homlok feletti részen. Három napig tartott, alig aludtam, ettem, iszonyatos volt.

Azután ezt a fő görcsöt, mint ha elvágták volna. Viszont a fényérzékenység nem múlt el teljesen, sőt két oldalt még mindig bele-bele nyilall élesen a fejembe, a halántékomnál. Leginkább éjjel rossz és már elegem van a gyógyszerből. Ez normális? Meddig tarthat még? 

Gyógyszert csak akkor írtak, mikor szóltam, algopyrint és no-spat, amik semmit se érnek illetve az ideggyógyász quarelint, ami szintén nem jó semmi, bár elvileg azt a roham kezdetekor kellene bevenni. Igazából a cataflan a jó, az hét órára teljesen elmulasztja, viszont tönkreteszi a gyomrot.

 

Köszönöm a válaszokat.

bethsabé Creative Commons License 2017.03.27 0 0 431
bethsabé Creative Commons License 2017.03.27 0 0 430

Üdv.

 

 

"Nekem a doki ma Lamitrogin-t irt fel aurás migrénre."

 

 

-Mióta van aurás migréned?

-Most hallom Tőled először e gyógyszer nevét.

-Az aura jelenség gyakorisága ellen írta fel Neked az orvos, vagy magára a fájdalomra is, ami az aurás jelenség után órákkal később következik be?

 

-Te mit szoktál látni az aura bevezető tünetnél? (Konkrétan leírnád?) Mióta ide írtál, már eltelt 6 nap. Azóta mit tapasztaltál a gyógyszerrel kapcsolatban? Szükséged volt rá? Kellett használnod? Pld. most a hideg, majd a meleg front érkezésekor, most az elmúlt napokban volt-e aurás látászavarod az időjárás miatt? Vettél-e be a gyógyszerből, vagy pedig az itteni véleményekre vársz? Elég kevesen vagyunk, akiknek a migrénje aurával kezdődik. Viszont sokkal több embernek aura nélkül jön a fájdalom.

 

-Beszélt-e Neked konkrétan az orvosod az ilyenkor fellépő "fényjelenségről", gondolok itt arra, hogy hogy mitől lehet az aura, mi válthatja ki? Mert személyes véleményem szerint nem igen vannak tisztában az orvosok e "fényjelenséggel", sőt lehet, hogy a Te orvosod sem látott soha életében ilyet, (mert soha nem volt aurás migrénje) csak a betegek által elmondottak alapján tanulták Ők is meg az egyetemen, ami persze nem ugyanaz.

 

-Kb. két évvel ezelőtt megnéztem egy videót, amiben beszélt egy orvos a migrénről. Az aurás előjelnél tudni lehet, hogy következik a fájdalom is, így fel lehet a kellemetlen dologra készülni és előtte bevenni a megfelelő fájdalom csillapítót is. Az aurában mint rosszban, talán az a jó, hogy  fel tudsz készülni a migrénre, "ha jön". Az aura, viszont úgy jön, mint éjjel a tolvaj, vagyis akkor, amikor nem is gondolod. Reménykedsz, bizakodsz, hogy nem fog többé jönni, de jön. 

 

Migrén mentes napokat mindannyiunknak.

Előzmény: utazo32 (429)
utazo32 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 429

Üdv,

 

Nekem a doki ma Lamitrogin-t irt fel aurás migrénre. Állitolag csökkenti a gyakoriságot stb... Van valakinek tapasztalata ezzel a gyogyszerrel?  Köszi :)

 

 

bethsabé Creative Commons License 2017.02.16 0 0 428

Na ha valami az állandó fájdalom az igen csak rombolja a pszichét:-(

 

 

-Igen ez így van. Kinek ez, kinek az okoz pszichés fájdalmat. De, sajnos nem ez a topik az, ahol ki lehet ezeket a dolgokat beszélni.

Rengeteg gonosz és rosszindulatú ember ír a Fórumra. Én már csak igazán tapasztalom. Főleg a vallásos oldalakon vannak gonosz emberek.

Csak arról szabad ide írni, ami igazán a problémával kapcsolatos. A többi ember ezt úgy sem tudja megérteni, átélni, sőt empátiájuk sincs a másik ember felé. Sok a rosszindulatú ember. Ők okozzák a problémát. Én sokat tapasztalom ezt. Aki nem dolgozik, ezt nem éli át.

Előzmény: gombóc63 (427)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 427

Engem nem az emberek, hanem a megoldatlan fájdalmak tesznek tönkre. Egy dolog a migrén, de mellette több mint 7 éve fáj a fejem. Most januárban minden nap. És most még mozgásszervi panaszok is kínoznak, valahogy úgy vagyok összerakva, hogy semmi ne legyen egyszerű és sima. Na ha valami az állandó fájdalom az igen csak rombolja a pszichét:-(

Előzmény: bethsabé (426)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 426

-Megfontolt ember vagyok a mindennapi életben, de azt hiszem, hogy humor nélkül ezt a világot nem lehetne elviselni. Nem tudom, hogy mennyi időt töltesz el hétköznapi emberek között. (lehet, hogy nem olyan emberek között kell a mindennapjaidat élned, mint Nekem, akik ártanak a pszichémre. )

-Az emberek egy bizonyos szintje Engem is lehúz, és elveszi az élettől a kedvemet.

Előzmény: gombóc63 (425)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 425

Nekem is egy vidám, optimista férjem van, szegény nem keveset látja a nyomi fejemet hol ezért, hol azért. De isteni áldás, hogy ilyen párom van, mi lenne velem egy hasonszőrű emberrel!? ja...valaha én is jókedvű, mosolygós, vidám ember voltam, mit tesznek az eü. gondok...:-(

Na a migrén hányással az aztán az igazi:-((( az első ilyen alkalommal elvitt a mentő.

Előzmény: bethsabé (424)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 424

-Soha nem hánytam a migréntől. Erős görcseim és látászavarom volt, amikor végre orvoshoz mentem vele először. Kb 2 éve.  Addig tűrtem és elviseltem, és csak reménykedtem, hogy hátha jobb lesz majd egyszer a közérzetem. Nem lesz jobb, mert a frontok egymásnak adják a kilincset,   és életem végéig így kell élnem ezzel a tudattal, hogy minden héten legalább három front lesz és abból négyet meg is fogok érezni. Ha nem is erős fejfájás kíséretében mindig, de nyugtalanságban és rossz közérzetben biztosan. Pedig, amint leírtam napi szinten részem van a hasizmokat is megdolgoztató nevetésben a férjem mellett. Meg kell hagyni nagyon jó humora van és nem múlik el olyan nap, hogy ne nevessek szívből.

Előzmény: gombóc63 (423)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 423

Nekem se aura, se hang-és fényérzékenység nincs. És van, hogy nem féloldalas a migrénem, hanem egész fejre kiterjedő. Ennél a gyógyszernél nincs felerősödő fájdalom és fáradtságérzet se. Azt a néha jelentkező torokszorítást pedig elviselem, inkább mint az a pokoli fájdalom. Akkor vagyok bajban ha hányok is, no akkor marad az orvos az algopyrin-nospa-cerucal injekcióval, ami lassan és nem teljesen mulasztja el.

2 és fél éve nyertem meg a migrént, azóta is képtelen vagyok megfigyelni mikor és miért tör rám.

Előzmény: bethsabé (422)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 422

-Ugyanezt teszi a Cinie is. Vagyis elmulasztja a fájdalmat. Annál mondjuk a mellékhatás az, hogy a gyógyszer bevétele után még jobban megfájdul a fejem, de azután megszűnik. A vele járó fáradtság azért ott marad, csak lassan múlik el. De már az is jó, ha nem fáj az ember feje.

Én a  fejfájásaimat a frontokkal hozom összefüggésbe. Amint írtam is lentebb, meg is győződtem erről, mert van egy barométerem, amin nyomon tudom követni a süllyedést és az emelkedést. (ilyenkor jön az aura)

Mindegy, hogy melyik irányba mozdul ki a barométer, mindegyiket megérzem. A kellemetlen szagokra és az erős fényre különösen érzékeny vagyok. A büdös embereket és a stresszhelyzetet kiprovokáló és előidéző embereket nem mindig sikerül elkerülnöm a munkám miatt. Ez is tesz egy lapáttal rá, hogy fáj a fejem.

Előzmény: gombóc63 (421)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 421

Ha tényleg migrénem van akkor 1-1,5 óra alatt elmulasztja. Mellékhatás, hogy kissé összeszorul a torkom, de ez nem mindig jelentkezik. Ez elmúlik a fájdalommal együtt.

Előzmény: bethsabé (420)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 420

 

 

-Mi a véleményed a gyógyszerről? Mellékhatások jelentkeznek Nálad?

Előzmény: gombóc63 (419)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 419

Persze, Triptagram a neve. Nem, ma nem aludtam jól, de nálam összetett a probléma. Változókor és egyéb eü. problémák is kínoznak.

Előzmény: bethsabé (417)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.10 0 0 418

Nos az ideggyógyász ezek után közölte, hogy tanuljak meg a migrénnel együttélni.

 

 

-Mondjuk ez igaz. Meg kell tanulni együtt élni ezzel a betegséggel. Csak a fájdalmat lehet enyhíteni és csökkenteni, de a betegséget nem lehet gyógyítani a mai orvostudomány nem képes erre.

 

-Sok mindent mondanak és sok mindent beszélnek a betegek, az orvosok. A Tünetek ott vannak a Wikipédián és tökéletesen le vannak írva, minden fedi a valóságot ami oda le van írva, csak éppen gyógyítani nem lehet.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Migr%C3%A9n

 

-Nyugodt életmód, az évszaknak megfelelő időjárás, egészséges ételek, szeretet az emberek felől és stresszmentes munkahely kellene, ami a mai világban már soha nem lesz.

Szia Neked is és migrén mentes napokat.:)

Előzmény: Katalin Papp (415)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.10 0 0 417

Így lett gyógyszerem a migrénre.

 

 

 

 

-Megtudhatjuk a gyógyszer nevét?

-Megérezted most a váltakozó frontokat? Látod-e fent a teli holdat, tudtál-e jól aludni az éjszaka a kövérségétől? 

Előzmény: gombóc63 (416)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 416

Igen, ezt én is tapasztaltam, aztán valaki felvetette,hogy egy ismerősének X gyógyszer 1 óra alatt elmulasztotta a migrénjét, hát a következő kontrollra úgy mentem, hogy ezt szeretném kipróbálni. Így lett gyógyszerem a migrénre. A kávés trükkel, ami amúgy nem újdonság, nekem az a bajom, hogy ha nem is hányok a migréntől émelygés szinte mindig van, nincs isten, hogy megtudjam inni.

Előzmény: Katalin Papp (415)
Katalin Papp Creative Commons License 2017.02.10 0 0 415

Sziasztok Sorstársak!

 

Tudjátok mit nem értek? Hogy az orvosok maguktól miért nem írják föl maguktól, kérés nélkül ezeket a migrénre használható gyógyszereket?

Én pld. évekkel ezelőtt mentem el kivizsgáltatni a fejfájásom okát (5 napig tartó migrén után, a 3. naptól már fel sem tudtam kelni). Első utam az akkori háziorvosunkhoz vezetett, aki azonnal beutalót adott az ideggyógyászatra. Az ideggyógyász ezek után elküldött mindenféle vizsgálatra, melyeknek szerencsére mind negatív eredményt hoztak abban az értelemben, hogy kiderült, szervi elváltozás nem okozhatja a migrént. Nos az ideggyógyász ezek után közölte, hogy tanuljak meg a migrénnel együttélni. Hát köszi!

Akinek nem fájt még a feje, azt hiszi, hogy ez valami hiszti, pedig nem. No mindegy is. A lényeg, hogy sem a kedves Doktor úr, sem a házi orvos nem írt fel semmit, amit ilyen erős migrénre szedni lehetne. Hiába kérdeztem, egyfolytában csak az Algopyrin-No-spa kombinációt ajánlgatták. Szóval semmi hathatós segítség.

Viszont amit ajánlani tudok, saját bőrömön (fejemen) tapasztalva, az a következő: lefőzött, viszonylag erős kávé pici citromlével "ízesítve" és ezzel bevenni a fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Catalflam Dolo, stb. stb.....). Baromi rossz íze van, de kb. 20 perc múlva érezni, hogy csillapodik a fájdalom, sőt volt hogy ki is állította, ha nem volt túl erős még a fájdalom.

Szóval remélem ezzel picit tudtam segíteni, hátha valakinek még beválik.

 

Fejfájásmentes szép napokat kívánok Mindannyiónknak! :)

rhénai Creative Commons License 2016.12.29 0 0 414
bethsabé Creative Commons License 2016.12.28 0 0 413

-A nyilalás és a görcsök is hozzátartoznak a migrénhez. Nincs két egyforma migrén. Minden egyes migrénes fájdalom más. Minden ember másképp éli meg. Ahány migrénes roham, annyi fajta fájdalom.

 

-Te is tapasztalod, hogy 3 napig is eltarthat, ha a kezdet kezdetén nem akadályozzuk meg a speciális gyógyszerrel, vagy injekcióval, amit meg is lehet inni. A hagyományos gyógyszerek, pedig az igazi erős migrént soha nem fogják enyhíteni. Semmiféle csodakapszula, csodaolaj, masszírozás nem használt. 

 

-Én hosszú évekig nem tudtam, hogy van ilyen speciális gyógyszer. Csak 19 hónapja tudom, hogy van, amikor egy véletlen folytán beszélgettem egy ápolónővel, mert az Ő feje is így fájt és ilyen tünetei voltak. Azután ismét sikerült összefutnom egy olyan ismerőssel, akinek szintén ilyen migrénes fejfájása volt. (Amúgy, meg kell hogy mondjam, hogy nagyon kevés embernek van aurás tünete is. A környezetemben és családomban senkinek nem volt.) Jó pár év telt el nálam a fájdalom kialakulása óta amikor először hajlandó voltam magamat kivizsgáltatni. De, akkor már végképp nem tudtam tűrni a fájdalmat és az egyik napon munka közben 10 aurás élményem is volt, amit nem mindenki láthat, vagyis élhet át, így nem is tudja, hogy miről beszélek. Közben így dolgoztam, hogy lüktetett a fejem és részlegesen láttam, vagyis jobban mondva egy aurás fényjelenség 20 percig tartott a rákövetkező lüktető fájdalom, pedig napokig. Az aura a mai napig is megvan.

 

-Akkor is csak azért kértem beutalót a körzeti orvostól, mert a speciális gyógyszert nem írhatta fel.  Régóta tudtam, hogy migrénes fejfájásom van, de mégis azt kérdezte először a neurológus, hogy honnan tudom, hogy migrénem van. Együtt jártunk az egyetemre? Ez volt az első kérdése, amikor elmondtam a panaszaimat. Végül nekem lett igazam. Én is mindent kipróbáltam előtte, amit csak lehetett és senki és semmi sem tudott segíteni csak a cinie. De, ez sem a legerősebb gyógyszer  a migrénes gyógyszerek közül. Azt mondta a neurológusom akihez most már muszáj járnom, hogy ne ugorjunk azonnal fejest a mély vízbe. Próbáljuk ki először ezt. Úgy látszik, hogy bevált.

 

-Amikor kezdődik a fájdalom egy front előtt, mert én arra vagyok érzékeny, most már 100%-ig tudom, hogy attól van, (mert évekig írtam a naptáramba az időjárás és a fejfájásaim közötti összefüggéseket), akkor beveszem a gyógyszer kettétört felét. Van amikor egy fél szem is elég és nem alakul ki a roham. Több mint másfél éve jobb lett az életem, vagyis fájdalom mentes lett 90 %-ban a fejem. De, sajnos nagyon sok fronthatás jön és távozik a mai felgyorsult világunkban, amit az erre érzékenyek nem tudnak semmivel sem kivédeni, hiába az akarat és az erőfeszítés. Gyógyítani és véglegesen megszüntetni a mai orvostudomány nem tudja. Ezzel kell együtt élnem.

-Remélem a hozzászólásommal Neked is segíthettem.

 

Előzmény: gombóc63 (412)
gombóc63 Creative Commons License 2016.12.28 0 0 412

Nagyon sok mindenben igazad van, de Judith tünete sehogy nem passzol egy migrénre. De még egy tenziós fejfájás sem így működik. Mondom én, akinek mindkettő évek óta az életem része:-( az igaz, pokoli nehéz út áll előtte ha nem sikerül megtalálni az okát vagy nem múlik el magától.

Előzmény: bethsabé (411)
bethsabé Creative Commons License 2016.12.27 0 0 411

-Kedves Judit00!

 

 

-Honnan tudod, hogy tényleg nem migrénes fejfájásról van szó? Ki állította fel a diagnózist? Nagyon sok idő kell ahhoz, hogy meglehessen állapítani, vagy rálehessen jönni, hogy mitől is fáj az emberek, inkább a nők feje, ami ilyen jellegű fájdalmat okozhat és mégsem mutat ki az MRI, vagy a CT semmit sem. Tehát minden eredmény negatív nálad és mégis fáj a fejed.

 

 

-Nagyon kevés férfi, illetve női orvos van, akinek életében valaha is volt migrénes fejfájása. De lehet, hogy aki kezelni fog Téged, életében nem fájt a feje. Sőt szinte semmilyen fejfájása nem volt, így nem tudja, hogy miről beszélnek a betegek, vagy miről beszélsz, mit élsz át napról napra. Így el sem tudja képzelni azt az érzést, vagy azt az állapotot, amit egy ilyen fejfájástól szenvedni lehet nap mint nap, és azt sem élte át, hogy mit éreznek ilyenkor a betegek. Elég egy ilyen fejfájásból egy óra is, hogy tönkre tegye az egész napodat. Tudom, hogy miről beszélsz. Veled érzek. Ők soha nem éreztek lüktető fejfájást, vagy nyilalást az egyik oldalon sem, vagy olyat sem, amikor lezsibbadt a fél fejük, vagy a fél arcuk, netán rosszul láttak, mert aurás látászavaruk volt. Kételkednek, s nem hiszik el, hogy létezik ilyen fájdalom is, hogy szinte szenvedés az élet, de meg kell próbálni nap mint nap ezzel élni és örülni annak a három vagy négy napnak is, amikor nincs fejfájás. Az elején egyből rosszra gondolnak, mert azt hiszik, hogy agydaganat. Pedig valójában nem az. Először is vissza kellene gondolnod, hogy amikor kezdődött a nyilalás, a szúrás érzés a fejedben, történt-e előtte valamikor valamilyen megrázó élmény vagy idegesítő tényező volt-e az életedben az elmúlt hónapokban. Figyelned kellene az időjárást is, a frontokat, venned kellene egy szoba barométert, ami mutatja a légnyomás esést, vagy emelkedést. Napi szinten lejegyezni naptárban, hogyan érzed magad, mikor és mely órában fáj a fejed, közben nem árt vérnyomást mérni. Továbbá, dohányzol-e, sokat ülsz-e a számítógép fehér monitorja előtt, vagy viselsz-e szemüveget ami nem megfelelő, ami esetleg kiválthatja ezt a lüktető fejfájást. Sok káros tényezőtől fájhat az emberek feje, amit mások káros szokásai miatt kell elszenvednie. Szennyezett levegő, cigaretta füst, alkohol szag, fényérzékenység, amit ha akarod és ha nem akarod el kell, hogy viselj, de eddig még nem figyeltél fel rá különösképpen az életedben.

 

-Tehát, ha nem mutatott ki semmit sem az MRI, akkor valószínűleg lelki okok lehetnek a fejfájás mögött, vagy front érzékeny lettél, amit még most nem tudsz, mert még kevés volt ez a két hónap a kivizsgálásra. Ha a leleteid negatívak, akkor hosszú út áll majd előtted, mert az orvosok csak kísérletezni fognak rajtad. A migrénes betegség, pedig a mai világban gyógyíthatatlan, csak a tüneteket kezelik megfelelő migrénes gyógyszerekkel, ami ideig órái jó, de vannak mellékhatásai.  De, ehhez előbb tényleg meg kell állapítani és fel kell állítani a valós diagnózist, ami valószínűleg nem lesz könnyű.

 

-Én azt javaslom, hogy kezd el megfigyelni magad minden tekintetben. (káros lelki tényezőket is) Lehet, hogy életmód változásra lesz szükséged, érzékeny lettél valamire, (ételre, frontra, szagra, stb..)amit most még nem tudsz. A párod orvos, ő biztosan segít majd Neked, hogy mit is kell megfigyelned magadon, bár Ő sem tudja átélni azt, amit Te most átélsz és elviselsz e fájdalom miatt. A legtöbb ember csak legyint, azt sem tudja, hogy miről beszélsz. Én tudom és azok is, akik ide, vagy más fórumokra írtak a fejfájásuk és főleg a migrénjük miatt. Nehéz út, mert szinte gyógyíthatalan, ha valaki migrénes lesz.

 

-Ne haragudj, ha elkeserítettelek volna, de Nekem ilyen tapasztalataim vannak és azt írtad, hogy osszuk meg veled. Kitartás, akaraterő, életmódváltás, sport, sok nevetés nap mint nap, ha nincs komolyabb baj a fejfájásod mögött tedd meg ezeket.

 

-Továbbá sok beszélgetés a pároddal és nevetés szintén a pároddal, ha van humorérzéke, (az Én páromnak van és minden nap nevetek, sokat segít ilyenkor is a nevetés)  -vidám műsorok nézése az interneten, mert a TV-ben már csak romboló műsorok vannak. Got Talent a külföldi adások nagyon jók. Keress rá ezekre.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=jo9kPBDO7pk

 

 

 

-Problémádat csak mi tudjuk itt megérteni, Akik hasonló cipőben járunk, mert a legtöbb kívülálló és nem fejfájós, nem migrénes ember gúnyolódó és soha nem fogja ezt megérteni.

-Különösen beteg állapotban lehet ezt megtapasztalni, amikor őszintén beszélsz betegségedről, hogy inkább több a gúnyolódó, mint az együtt érző empatikus ember. Amikor egészséges valaki, akkor több a tűrőképessége is és nem figyel fel mások bajaira.

 

-Nekem ez a tapasztalatom.

 

További szép napot!

 

Előzmény: Judith00 (410)
Judith00 Creative Commons License 2016.12.27 0 0 410

Sziasztok!

Hasonló cipőben járókat keresek. 2 hónapja kezdődött a fejem legtetején kicsit jobbra egy jól behatárolható területen nyilalás. Nem migrénes, nem tenziós, sőt egyik fejfájás típus sem illik rá. Nyilal és szúr és néha mintha kés állna az agyamba. Kezdetben pár hétig csak naponta néhányszor, nem is foglalkoztam vele. Majd egyre gyakoribb lett. 2 hete ez egész napossá vált és 0-24ben nyilal, hol tompábban, hol élesen, de rámegyek már teljesen. Fájdalomcsillapítóra nem reagál vagy csak alig. Az életem minősége teljesen rossz lett. Már aludni is alig tudok miatta. Volt MR vizsgálat, negatív lett. Megyek majd tovább, de nem tudom mi jöhetne még szóba. Azt mondták érgyulladás nem valószínű mert nincs lázam. A vérkép mutatott most gyulladást, de mivel vírusos bélgyulladásom volt karácsonykor, így azt mutathatja. Párom orvos, ő is érthetetlenül áll előtte, keres ismerőst már, de az is idő, én pedig már nem bírom.
Olvas valaki akinek van tapasztalata? 
Nő vagyok és 29 éves. Köszönöm a válaszokat.

drtm Creative Commons License 2016.11.16 0 0 409

köszi

Előzmény: gombóc63 (408)
gombóc63 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 408

Ilyenkor én megyek a háziorvoshoz vagy az ügyeletre, algopyrin-nospa-cerucal injekciót kapok. Ha nem hányok Triptagram, migrénre való gyógyszer. Múlt héten jártam így:-(

Előzmény: drtm (407)
drtm Creative Commons License 2016.11.16 0 0 407

Sziasztok, három napja rémes fejgörcsöm van és ma már hánytam is tőle. Semmi nem használ rá, olyan migrénes rohamom van. Valakinek valami ötlete esetleg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!