Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2005.04.24 0 0 187
Számomra fel nem fogható amit monc. Mit szedjen ki? Mit hagyjon meg? Hogyan tegye?
Előzmény: dumb20 (186)
dumb20 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 186

Helló!

 

Egy olyan programra lenne szükségem sürgősen ami képes arra, hogy egy szöveges+zenés videóból kiszedi a ZENÉT és a szöveget meghagyja. tudtok valamit? Létezik ilyen? Olyasmi mint a karaoké viszont a szöveget kéne megtartani. THX

Cun-731 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 185
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni: a Nuendohoz keresek magyar nyelvű leírást.
MidiTom Creative Commons License 2005.03.28 0 0 184
dynamic,
most elolvastam a kérdésedet mégegyszer, és volt benne egy ilyen mondat, hogy :
"A kártya egy audiophile delta, de sb-live-val,és midiporttal is ugyanezt csinálja."
Ez alatt a "midiport" alatt mit értesz?
A másik dolog, ami eszembe jutott, hogy megkérdezzem, másfajta, tehát nem sysex kommunikációval sose volt gondod? Esetleg másfajta hangszer sysexét átzavarva rendben ment minden?
Előzmény: dynamic (183)
dynamic Creative Commons License 2005.03.27 0 0 183

 

 

  Köszi Tom !

 

  Egy darabig még küzdök ' oszt ha nem jön össze ,földobok egy 98-at.(ezt pedig el akartam kerülni). :-(

 SX-re nem  akarok áttérni, amire nekem kell  tökéletes A VST,ráadásul még ATARI- val kezdtem és rohadtul megszoktam a VST kezelőfelületét. (+ egyszer már upgrade-elték a VST-t úgy került hozzám). Paradox crack-es cuccokkal meg már nem akarom magam szopatni.Mondjuk ez basztat egy kicsit hogy Xp-alatt nem teljesen fasza a VST.Mostanában  visszatenni egy 98-at valami olyasmi érzés mint diskcopy-val floppylemezt másolni DOS alól,vagy batch-fájlt írni. De hát jobbhíján... 

Azért mégegyszer köszi, és kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek .

Előzmény: MidiTom (182)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.23 0 0 182
Dynamic,
halvány lila ibolya színű sejtésem sincs, hogy mitől fagyizik le sysextől a rendszered. Ha valaki, akkor én elég sok sysexet zavargálok minden felé. Igaz, hogy XP-n sose használtam VST-t. Akkor cseréltem le a 98SE-t XP-re, mikor bejött az SX, ami ugye nem megy 98-on. Némely gépen tapasztalatam viszont, hogy a VST nem érezte jól magát XP alatt - pont midi szempontból. Viszont emlékeim szerint USB-s interfészeknél voltak problémák.
Gondolom, a szokásos XP optimalizáló futamokon túl vagy.
Ja, még valami: ugye csak a kártya OUT-ja van ilyenkor bekötve? Némelyik hangszeren a sysex küldés csak így oldható meg.
Előzmény: dynamic (180)
dynamic Creative Commons License 2005.03.23 0 0 181

 

 

 

 Ja , az alaplapi gagyikártya a Bios-ban le van tiltva !

dynamic Creative Commons License 2005.03.23 0 0 180

 

 

  Sziasztok !

 

 

  Következő a problémám : 

 

 

config :

 

  P-4 , Win XP, cubase  5.1 R1 legal,kulcs meg ilyenek.

  Minden OK.a rendszerrel addig amíg Sys-ex-eket nem küldök ki,ill. fogadok.

  Ilyenkor ugyanis lefagy a cucc,megáll mint a szög,a cubase kiírja hogy serious problem etc...  Ilyenkor  csak a reset segít. Föláll a rendszer,minden fasza ,de ahogy nyomnám a CS6X- el a dumpot,minden kezdődik előlről. Ja ,és most raktam föl a zsír XP-t .Az előzővel ugyanezt csinálta.Tört cubase-el "sima" midizésénél is fagyott, úgy értem hogy  bejátszásnál egyszercsak "elfogyott" a  bemenő midi jelem. Az out viszont "megmaradt", szóval vissza tudtam hallgatni amit beklimpíroztam.Ez a probléma hála a legal cubase-nak megoldódott,de a Sys-ex fagyi sajna megmaradt.

A kártya egy audiophile delta, de sb-live-val,és midiporttal is ugyanezt csinálja.

Kukázzam ki az alaplapot ,vagy mi a " brokhausert" csináljak??

Van itt néhány megfejtő aki tudja a megoldást ???

 Miditom bátyó???  Tudom hogy te  win+cubase "specialista" vagy. mi lehet a gáz??

Köszi. 

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.23 0 0 179

Sziasztok!

 

Szeretnék mint jedi visszatérni a számgép segítségű zenéléshez. A Cakewalknál ragadtam le, azt használtam többsávos magnónak. Most előkapartam ismét, de az XP alatt rohadtul fagy. Milyen más progit ajánlotok helyette? Úgy tudom, volt valami cake utód Sonar is. A gépem intel (nem cerka) 2,4 Ghz, 512 Mb RAM, de vmi Abit VIAchipset deszkán.

nagyon köszönöm előre is

lemy 

MidiTom Creative Commons License 2005.03.22 0 0 178
nrb, a Halionhoz ugyan jár egy kis minta kollekció, dehát senki sem azzal használja. Mint bármilyen sampler, az a lényeg, hogy nyitott rendszer, tehát be lehet töltögetni a legkülönfélébb helyről vásárolt, szerzett, letöltött, stb :) mintákat.
Igazából az a legkomolyabb szűkítés a "nagy" halion3-hoz képest, hogy csak "Wav / Aif / Rex / Rex2 / ZGR and LM4 files" mintákat olvas, ellenben a nagy tesóval, mely a legelterjedtebb AKAI formátum mellett még pl Rolandot és egyebeket is tud. Viszont a legtöbb sampling anyag megjelenik wav formában ,ezért aztán nincs nagy gond. Meg aztán konvertálhatók is a minták.
A "leboltolás" végteleneül egyszerű. Küldesz egy mailt, és meglepő gyorsasággal megkapod a cuccot!
Előzmény: nrb (176)
nrb Creative Commons License 2005.03.22 0 0 177
Ja... és persze nagyon köszönöm az eddigi türelmedet. ;)
Előzmény: MidiTom (174)
nrb Creative Commons License 2005.03.22 0 0 176
Akkor, ha jól veszem ki, ha én nem akarok azzal bíbelődni, hogy valami elképesztően jó hangokat csiholgassak ki a cuccból, hanem azt akarom, hogy a fenekem alá toljanak egy eszközt, ami tele van jobbnál jobb hangokkal, akkor a halion playert "kell" választanom.
Namármost - ugye minden kérdésre adott válasz újabb kérdéseket szül -, ha jól veszem ki a Steinberg információiból, a halion playerhez adott hangkészlet gyakorlatilag ugyanaz, mint a "nagy"hoz (HALion 3)adott, csak a playerrel nem tudok új saját "hangkészleteket" összetákolni.
Ez nekem tökéletes lenne...
Már csak az a kérdés, hogy valahogyan le tudjuk-e boltolni, ha végre rászámom magam... (Össze tudunk-e hozni valamilyen randifélét... mert egy kicsit messze van a bolt Pesttől...)
Előzmény: MidiTom (173)
AnnGel Creative Commons License 2005.03.22 0 0 175
Ja, köszi! Bocs az offért.
Előzmény: MidiTom (174)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.22 0 0 174
AnnGel,
sok helyen, pl. ennek a fórumnak egy másik topicjában volt ezekről a dolgokról szó:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9032053&la=42771213
Előzmény: AnnGel (171)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.22 0 0 173
A Halion Playert meg az Absynth-et nagyjából olyan könnyű összehasonlítani, mint mondjuk egy fűnyírót meg egy babakocsit. Mindkettőn 4 kerék van, meg tologatni lehet, de funkcionálisan nagyon letérnek. (Pedig még azt is lehetne mondani, hogy időnként mindkettőnek nagy hangja van :)
Komolyra fordítva: a Halion player azoknak való, akik rendelkeznek sampling mintákkal, és ezekre alapozva szeretnének zenéket komponálni. Ezzel a programmal sem mintavételezni nem lehet, sem bonyolultabb editálásokba nem lehet belemenni, de ha van pl egy jó zongora mintád, azt szépen le fogja játszani.
Az Absynth pedig egy ízig-vérig szinti program, egyáltalán nem használ mintákat, ellenben nagyon mélyen bele lehet nyúlni sokféle szintézismódszerrel a hangok kreálásába. Akinek ilyen kell, az boldog tőle.
Az elektronikus zenét csináló emberek többnyire mindkét techniológiát használják. ki-ki gusztusa szerint.
Előzmény: nrb (172)
nrb Creative Commons License 2005.03.22 0 0 172
Ha még nincs eleged, kérdeznék még egyet ;)
Szerencsém volt meghallgatni egy Absynth 3 demo-t. (Túl sokat nem mutatott, csak egy alap mintasetet lehet használni). Viszont az tény, hogy egészen jól szólt.
Ha ismered, akkor légy oly szíves (persze tökéletesen szubjektíven) valahogy minősítsd a HALion playerhez képest. Nagyjából egy szint, sokkal jobb az egyik, vagy a másik... ?
Kösz
Előzmény: MidiTom (170)
AnnGel Creative Commons License 2005.03.22 0 0 171

Sziasztok!

Nem kapcsolódik szorosan a témához, de remélem tudtok segíteni.

Hogyan kell "leszedni" az éneket a zenéről? Zene kéne, ének nélkül. Lehet ezt egyátalán? Ha igen, hogyan kell csinálni, és milyen progit ajánlotok hozzá (lehetőleg freeware legyen)?

Köszi

MidiTom Creative Commons License 2005.03.21 0 0 170
dynamic igazat szól.
Szép a kártya, jó a szoft, a hangszer meg azért csak hangszer :)
Szerintem az EMU 0404 azért lényegesen jobban szól, mint az Audigy, de azért nem éri el a 1212m hangminőségét. Viszont már a 0404-gyel is lehet normálisan ASIO-val dolgozni.
Ide nem nagyon szívesen írogatok árakat, de ha akár a Halion-verziók, akár más szoftok ára érdekel valakit, természetesen minden megtalálható a weboldalunkon a Steinberg árlistában, illetve a kapcsolódó virtuális hangszer árlistában. Az árak többnyire az aktuális helyzetet tükrözik, de telefonon vagy emailben úgyis egyezetetünk, és ha esetleg van valami eksön, azt nem summantjuk el :)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 169
Köszönöm a kimerítő választ.

MidiTom, ez a bizonyos HALion Player milyen árat kóstál? ( Esetleg nemhivatalosan valamilyen szemtelenül jutányos kondícióban kivitelezhető-e az ügylet? )
Előzmény: dynamic (168)
dynamic Creative Commons License 2005.03.21 0 0 168

 

 

 " Viszont egy sampler otthoni játszadozásra kicsit drága dolog a maga párszázezer forintjával. "

 

 

  Ez az állítás így ebben a formában nem igazán állja meg a helyét.

  Miért kéne egyből többszázezres samplerekbe gondolkodni ??

   Ami egyfelől állatság is,mármint úgy gondolom hogy zsír új samplert venni.

   Hacsak valaki nem többszörös milliomos és abban éli ki  magát,hogy mindig a     legújabb cuccokkal teker. (Ami egyáltalán nem jelenti azt hogy a legjobbakkal ).

A használt sampler árak vészesen esnek lefelé.Pl: EMU ESI 4000 ami 3-4 évvel ezőtt háromszázezreket kóstált,beszerezhető 80-90 ezer forintért.

És ha egy ilyennek a hangját meghallanád a szoftok után,lehet hogy leesne a hajad. :-)  

 Ha audigyt cserélsz EMU kártyára és szoftokat hajtasz vele,hangzáskülönbség tekintetében egetverő katarzisra ne számíts, jó jel viszont, hogy kisebb lesz a latencyd.

Előzmény: nrb (165)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 167
Már csak egy buta kérdésem volna:
a különféle VST hangszerek lejátszásának milyensége (gondnélkülisége, szépsége stb.stb.) nagyon más egy EMU-0404-en mondjuk egy Audigy2-höz képest? Vgay eredendően nem őrületes a különbség? (Gondolok itt arra, hogy mondjuk az olcsó alaplapi hangchipekhez képest az Audigy egy klasszissal szebben szól... nos, ehhez képest van-e lényeges különbség a VST hangszerek esetén. Nem effektekre gondolok.)
Előzmény: MidiTom (166)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.21 0 0 166
Na, azért nem olyan veszélyes a helyzet. Mert ha abból indulunk ki, hogy vesz a dolgozó egy EMU 0404-et, vagy 1212m-et, esetleg egy Delta kártyát, amellé (maradjunk legálisak!:) egy Cubase SE-t meg egy Halion Playert, akkor óccsó pénzért ugyanott vagyunk. Hacsak nincsenek extra elgondolásaid a mintákkal, ami indokolna mondjuk egy fullos Halion-t vagy más soft samplert. Nekem EMU 0404 van a gépemben, SX-en rendes Halion-nal nagyon dögösen megy.
Előzmény: nrb (165)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 165
Köszönöm.
Az a nagy harci helyzet, hogy jelenleg egy Audigy2 és egy Yamaha XG van a gépben, amik nem olyan nagyon kutyaütők, de egy igazi samplernek a nyomába sem érnek. Viszont egy sampler otthoni játszadozásra kicsit drága dolog a maga párszázezer forintjával.
Viszont az Emulator-X (esetleg a Proteus-X) még beleférne egy kis nadrágszíj meghúzással. Ahhoz azonban semmi kedvem, hogy hazavigyem a szép új dobozt, betegyem a cuccot, elindítsam a gépet, utána szembesüljek a ténnyel, hogy arra, amire én szeretném, használhatatlan, mert legalább 20GHz-es dual magos proci és vagy 6-8 GB RAM kéne...
Az eddigiekből azt szűrtem le, hogy sajnos nagyjából pedig ez a helyzet...
Előzmény: Human Positive (164)
Human Positive Creative Commons License 2005.03.21 0 0 164
Rendesen leterhelte a gépet. Azért nem tudok válaszolni a kérdésedre, mert én akkoriban Logic 5.5-öst használtam és abból meghívva nagyon bugos volt a cucc, recsegett-ropogott, lefagyott. Önmagában rendesen tudtam futtatni, de úgy meg csak egyszerre egy csatornán játszottam. Azért használtam néha Logic-ból is és bizony nem bírt el sok sávot 2.4 GHz-es procin 1 giga rammal sem. Cubase alól biztos stabilabb, a leírásában is csak Cubase példák vannak. Én nem ôt választanám.
Előzmény: nrb (158)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.21 0 0 163
AMD-s cuccokkal nem nagyon foglalkozunk, de ha már választani kell, inkább az Nvidia
lap tűnik szimpatikusnak. EMU kártyával még csak inteles gépeket szereltünk, ezért annyit tudok mondani, hogy azokon problémamentesek. Vannak ismerősi körben, akik nek VIA-s AMD lapon gondjaik voltak, de mivel a gépeket magam nem teszteltem, egyáltalán nem biztos, hogy konkrétan az alaplap okozta a problémákat.
Előzmény: nrb (162)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 162
Az MSI K8T Neo helyett szóbajöhet még az ASUS K8N (nvidia) deszka is.
A többi ugyanaz.
Előre is köszönöm az infót.
Előzmény: nrb (161)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 161
Csak elviekben, nagyvonalakban kérdeztem volna hozzávetőlegesen a software sampler problémakör kapcsán, de akkor ideírok egy konkrét konfigurációt:
MSI K8T (via) alaplap
AMD Athlon64 3000+
1 GB 400MHz RAM (2*512)
ATI RadeOn 9200 ( gondolom, a midihez nem kell izompacsirta 3D )
Samsung 160GB 7200RPM/8MB HDD
Audigy2/ZS OEM hangkártya - gondolom, ezt majd ki kell venni, mert ütközik az E-MU kártyákkal (Proteus-X vagy Emulator X)
Előzmény: MidiTom (160)
MidiTom Creative Commons License 2005.03.21 0 0 160
Hű, ez valahogy megtörte az URL-t, meg maga a link se ment bele, de könnyű megtalálni a Steinberg oldalon: Download - Demos - PC Applications menüpontok alatt.
A bank selecttel az a helyzet, hogy h szerintem a legegyszerűbb a megadás azoknál a programoknál, ahol ez "fapados" módon történik. Tehát van egy mező az LSB-nek, van egy az MSB-nek, aztán csók. Ha a program kérkedik azzal, hogy adott hangszert, vagy hangszercsaládot kiválasztva a bankot funkcionálisan szelektálja, akkor bízhatunk abban, hogy ezt helyesen is teszi. Ha mégsem, akkor marad a kézi megfejtés. Ehhez persze ismernünk kell az eszközünk bank kiosztását, mert ha nem publikálják, akkor sokat lehet szórakozni, amíg az ember rájön.
A Cubase és a Cakewalk programokban, de akár a Voyetra-ban is az a legtisztább, ha az ember az "event list"-et megnézi, az szerepel-e benne, aminek lennie kell.
A PC-re vonatkozó kérdésedre a konkrét gép ismerete nélkül csak nagyon határozatlan választ tudok adni. Valamilyen szinten biztos lehet azon a gépen audio-midi szekvencer programot futtatni. A pontosabb válaszhoz még nem ártana több részletet tudni.
MidiTom Creative Commons License 2005.03.21 0 0 159
A Cubase demo most is ott van a szokásos helyen:
http://www.steinberg.net/DocSupportDisplay_sb.asp?templ=&doclink=/webvideo/steinberg/support/doc/demos_applications_pro_pc_en.html&Langue_ID=&Product_ID=
Előzmény: nrb (157)
nrb Creative Commons License 2005.03.21 0 0 158
És arról mit tudsz mondani, hogy egy átlagos gépen (mondjuk 2GHz, 512 MB RAM) mennyire lehetett komplex zenéket "nyomni"?
Ha pl. mind a 32 midi csatornát kihasználtad rendesen (hammond, string, fender zongora, mindenféle egyéb printy-prüntyök), akkor nem akadozott/köhögött a program?
Előzmény: Human Positive (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!