Keresés

Részletes keresés

tűzottó Creative Commons License 2013.01.12 0 0 8269

Az ADR a világban egyáltalán nem terjedt el, talán mert európai megállapodás.

 

Az ADR-nek semmi köze egy tagországon belüli jóváhagyási igazolás meghosszabbításához kialakított bürokratikus, pénzbeszedő hercehurcához, így az ADR "szakértő" sem fogja tudni miért van ez így, de még a közlekedésfelügyeletes ügyintéző sem.

 

Floramed. Esetleg a minisztériumban (jelenleg NFM) tudná megmondani valaki aki a jogalkotásban részt vesz.

 

Ugyanígy a rendőr és a katasztrófa sem tudja megindokolni miért annyi a szolgáltatási díj amenyi. Az olyan hozzáállás tipikus tanulatlan paraszt hozzáállás amikor az apehnél a szerencsétlen beidomított ügyintézőt fikázzák az üvegablak mögött azért mert túl sok adót kell fizetni és ráadásul túl sok papírt kell hozzá kitölteni... mit tehet arról az a szerencsétlen? Semmit. Csak ő van kéznél és jólesik minden mérget kitölteni rajta. Aztán másnap bemegy pisztollyal és 50 ügyfelet halomra lő. Bocs az offért, eltértem a témától.

Előzmény: Éhesló (8268)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.12 0 0 8268

Általánosságban a jogszabályi változások kapcsán a törvényhozót kérdezd, erre nem tudok neked helyettük válaszolni.

 

Az ADR a világban meglehetős jól elterjedt nemzetközi jogi-szakmai-műszaki háttérrel működő egyezmény, melynek hazai bevezetése, alkalmazása már számos esetben állította a hatóságokat határidóre megoldhatatlan feladat elé.

 

Ezért a konkrét eset ismerete nélkül a változás sajnos lehet a jogkövető és egységes hazai kijelölési gyakorlat megteremtésének hazai kísérlete és a jogszabály(félre)értelmezés eredménye is szélsőértékkekként.

Az email címem ott van, ha a konkrétumokról is tájékoztatsz az ADR szakértő talán ennél pontosabb infót is tud adni a gondod kapcsán...

 

Előzmény: Floramed (8266)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.12 0 0 8267

Szia,

nem gondolom, hogy egy próbavásárlás során ki kellene tárazni a teljes termékpalettát egy egy kereskedőnél, de ez is lehet egy módszer, meg az is, hogy az árukészletet áttekintve olyan tételt (tételeket) választanak, mely valamilyen szempont alaján felkeltheti a szakmai kíváncsiságukat.

A kettő "szélsőérték" között bármilyen kombináció előfordul, a kitűzött céloktól függően.

 

A vásárlásuk semmiképpen nem lehet "ellenőrzés", mert ilyen jogosultsága a kijelölt szervezetnek nincs és nem is volt. Vásárlóként, felhasználóként pontosan ugyan annyi joga van, mint bárki más vásárlónak, felhasználónak. A vásárlást követő tevékenysége tér el egy átlag felhasználóétól, mert más célok érdekében költi az idejét és a pénzét és persze más és más kötelezettségek terhelik a tapasztalatainak közreadásánál is attól függően, milyen körben folyik ezek tárgyalása.

 

A kétségeid kapcsán kérlek reagálj arra, ismersz-e esetet:

- amikor a TÜV bárkit feljelenetett ebben a szakmában a tapasztalatai, szakmai munkája eredményeként,

- amikor a TÜV akadályozza valakinek a munkáját, terjeszti valakinek a rossz hírét a háttérben, vagy nyíltan szakmai fórumokat is felhasználva,

- amikor a hatóságok kevésbé, vagy jobban felkészült (-letlen) ügyintézői jelentenek fel, akadályotznak a szakma gyakorlásában vélt vagy valós szabálytalanságok miatt,

- amikor pirotechnikus-szakmabeli jelenti fel a saját társát/konkurensét,

- amikor pirotechnikus-szakmabeli kelti a társának/konkurensének rossz hírét a háttérben, vagy nyíltan szakmai fórumokat is felhasználva?

 

A helyedben jobban tartanék az utóbbi háromtól, mint a TÜV-től.

A megnyugtatásodra:

A TÜV hivatása, küldetése a jogszabályok, a szabványok, a helyes mérnöki gyakorlat érvényesítése a termék- és rendszertanúsítás területén (is) a biztonság érdekében.

Ez a létének értelme 140 éve, akár kazánról, akár atomerőműről, akár villamosról, akár robbanóanyagról, akár gyerekjátékról és ennek iparáról szól a tanúsítói tevékenysége.16000 alkalmazott, jelentős részük mérnök/szakértő teszi a dolgát szerte a világon 65 országban, 1.500 millió € forgalmat lapátolva össze:

http://www.tuv.com/hu/hungary/about_us_hu/group_hu/tuev_rheinland_group_7.html

 

Nem érdeke és nem is célja sem a szervezetnek, sem a szakértőinek a potenciális megrendelőivel, partnereivel való bármilyen konfrontáció, mert nem hatósági, hanem megrendelői-vállalkozói kapcsolatban működik velük együtt és a partnerei sikerében érdekelt, nem a bukásukban, kárukban.

Segítő, oktató, vizsgáló, értékelő partnere az ügyfeleinek, nem hatalmi helyzetből diktáló parancsolójuk.

Előzmény: bonifac70 (8265)
Floramed Creative Commons License 2013.01.12 0 0 8266

ADR területen jártas kollégáktól érdeklődnék.

Meg tudnátok mondani, hogy az egy évre szóló jóváhagyási igazoláshoz miért kell minden évben százezer forintot meghaladó összegért bevizsgáltatni a járművet, amikor azon semmiféle műszaki módosítás nem történt. Ezen vizsgálati jegyzőkönyv alapján ad igazolást a jóváhagyási kiadásához kapcsolt műszaki vizsgára legújabban a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Műszaki Felügyeleti Hatósága 11.000.-Ft igazgatási szolgáltatási díjért. Az előző években ugyanezen igazolást a területi iroda adta 36.000.-Ft-ért. Miért változott???

bonifac70 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 8265

Ez mind nagyon szép amit leírtál. Igaz is lehetne a piac felmérés ha a próbavásárlás egy relatív nagy spekktrumot ölelne fel, pl. egy eladótól minden termékből 1-1 db. De amit én konkrétan ismerek az 190 Ft-os( egyszázkilencven forintos ) vásárlás aminek bevalott célja CE jelzés ellenőrzése volt. Ezért mindenféle kétségek merülnek fel bennem. De az is lehet, hogy nekem van kis üldözési mániám, és talál sok összeesküvés elméletről olvasgatok.

Előzmény: Éhesló (8264)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.11 0 0 8264

A hazai független tanúsító piro és robbantástechnikai területen a TÜV Rheinland InterCert Kft. (NB1008).

 

http://ec.europa.eu/enterprise/newapproach/nando/index.cfm?fuseaction=notification.pdf&dir_id=131581&ntf_id=193901

 

http://www.tuv.com/hu/hungary/services_hu/product_testing_hu/pyrotechnics_explosive_materials_hu/pyrotechnics_explosive_materials.html

 

A TÜV globális szervezeti hátterével támogatja, képviseli a globális kompetenciaközpontként működő piro és robbantástechnikai üzletágát, nem csak Magyarországon, hanem minden olyan országban ahol a TÜV jelen van, kiemelten Kínában és Európában.

 

A TÜV a pirotechnikai piac és a piacon forgalmazott termékek megismerésére, termék és terméktanúsítási információk szerzésére vizsgálja és elemzi a releváns piacokat (nem csak a magyart, hanem a kínait és az egyéb piacokat is), a saját kezdeményezésére, így a forgalmazás csúcsidőszakában is ezt tette.

Az internetes felületek, szakmai szervezetek jelentéseinek tanulmányozásán, konferenciákon, vásárokon, személyes találkozókon túl, természetesen vásárlásokkal is.

Ekkor saját alkalmazottaival, a saját nevén, (ÁFÁ-s) számlára, készpénzért vásárol meg különböző termékeket, melyeket vizsgál. Erre a személyi és szervezeti jogosultsága is megvan mind itthon, mind az egyéb piacokon.

 

Ezt a tevékenységét semmiféle jogszabály és szabvány nem tiltja, ráadásul az NB-k és a piaci szereplók körében ez rutin eljárás (a németeknél a tanúsító BAM a terület piacfelügyeletét is ellátó hatósági jogkörrel bír például, de a piacelemzés és termékelemzés minden NB és az őket felügyelő brüsszeli szervezet tevékenységének is a része).

 

A TÜV NB 1008 itthon nem jelentett fel senkit, a tapasztalatait az érdeklódó szakmai (civil egyesületi és/vagy hatósági) szervezetekkel és ügyfeleivel is szívesen megosztja, ahogy ezt eddig is tette - nem sértve az üzleti titkok körét és a saját független tanúsítói státuszát.

Bármiféle "feljelentgetés" eddig sem a TÜV műfaja volt, nincs rá példa ezen a területen.

De nem is kizárt eljárás, amennyiben a releváns szakmai területen bármilyen megszerzett, mért, észlelt információ olyan jogszabálysértést, veszélyt, kockázatot jelez, hogy ezt indokolttá teszi ezt az eljárását. Ez a helyes mérnöki gyakorlaton túl a vállalati felelősségvállalásunkból és a küldetésünkből is ered:

 

http://www.tuv.com/hu/hungary/about_us_hu/tuv_rheinland_hungary/csr/csr.html

 

 

ATÜV  tevékenysége során nyert tapasztalatait természetesen megosztja a többi NB szervezettel (idén tavasszal a TÜV lesz a házigazdája az NB szervezetek konferenciájának, immár másodszor a kijelölése óta).

 

Az NB 1008 kijelölése a termék és rendszertanúsításra szól, de ez nem kizárólagos feladata és nem korlátozza a tevékenységét a MSZ EN 17025 független labor szabvány kereteinek betartása mellett. 

Ezért a TÜV (szakértőivel) oktat, és know howt is ad át az erre igényt tartó és ezt megfizető piaci partnerreinek.

 

A TÜV nyugodtan kijelenthetem - bár messze nem vagyok a szervezet képviseletére jogosult tisztségviselője és alkalmazottja sem - eddig sem a szakmai, üzleti, emberi konfliktusok élezésében, keltésében volt érdekelt és ez után sem ez lesz a küldetése amíg azok dolgoznak ott akik eddig.

A TÜV a szakmai együttműködésben, a kölcsönös tájékoztatásban, a jogkövetés, szakmaiság növelésében és ezek kapcsán a pirotechnikai szakmán belüli emberi, kolégiális konszenzus kialakításában érdekelt, mert az átlátható és jogszerű, etikus viszonyok adnak megfelelő alapokat a TÜV sikeres üzleti tevékenységéhez és minden partnere számára is.

Azt gondolom ezekben egyetérthetünk mindannyian.

Nem?

Előzmény: bonifac70 (8262)
alagya Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8263

Tisztelt bonifác70!

E-mail címem: paragi.ferenc@freemail.hu                 Tel.sz.: 06305404704

Köszönöm!

Üdv

bonifac70 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8262

Egy független tanúsító szervezet miért és kinek a megbízásából elemezné a piacot  ? Tudtommal, nem a marketing tevékenység tanúsítására kaptak kijelölést.

Nem feljelentgetés a cél ?

Előzmény: Éhesló (8261)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8261

Szia, igen.

Piac és termékelemzés céljából.

Előzmény: bonifac70 (8260)
bonifac70 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8260

A tudja valaki, hogy a TÜV milyen célból végzett próbavásárlást a szilveszteri piro árusoknál ?

 

bonifac70 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8259

A pirotechnikai terméket tilos postai úton továbbítani, de nem is foglalkozok anyag beszerzéssel.

Ha megad egy elérhetőséget akkor privátban meg tudom adni a cég telefonszámát, címét. Zárja velük rövidre.

 

Előzmény: alagya (8258)
alagya Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8258

Tisztelt bonifác70!

Én is erre gondoltam. Tudna ilyet szerezni egy dobozzal. Összeválogatva: 3 db pirosat, 3 db sárgát, 4 db fehéret és elküldeni nekem. Mert én sajnos az  "Isten háta mögött lakom", postán meg nem hiszem, hogy ilyen terméket elküldenek. Köszönöm az eddigi segítségét is! Természetesen a beszerzési cím is megfelelő lenne, ha Ön sem az üzlet közelében lakik.

Üdv: alagya

Előzmény: bonifac70 (8257)
bonifac70 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 8257

A jelző pisztolyba jelző töltény való. Ez nem rakéta hajtású töltetet lőki. A működése során lőpor töltet pirotechnikai jelző csillagot dob ki a levegőbe.

Piros, fehér, zöld, sárga is van.

Kb. 2 euró/db vagy 600 Ft/db áron tudok eladó jelző töltényt Mo.-gon. Csomagolás 10 db/csomag.

Előzmény: alagya (8256)
alagya Creative Commons License 2013.01.09 0 0 8256

Tisztelt bonifác70!

Geco Signál LP-2 jelzőpisztoly, rakétapisztolyba való 26.6 mm-es jelzőrakétára gondoltam, amiböl piros, zöld, fehér szín létezik tudtommal és világítórakéta. Vészjelzésre használhatjuk hajón, kiránduláson.

Üdv:

Előzmény: bonifac70 (8254)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.09 0 0 8255

Nem értem mire gondolsz a "sajtó tájékoztatás" alatt.

 

A médiapatkányoknak mondhatsz bármit, ha peched van vagy valami különösen szemét fajtájba akadsz, akkor bármit mondasz, írsz, megvágják, kilúgozzák és a marhaságaikat hadoválják a képernyőn, rádiómikorfonba a képedbe/füledbe.

Mndenhez értenek, egyik percben az egyetemi képzésről hazudoznak, majd a gazdaságpolitikát fikázzák, vagy rasszizmusért vonnak felelősségre.

A leg elképesztőbb banda amit a társadalom kiböfögött magából, minden kontroll nélkül.

Utólag - bírósági perben - szállhatsz harcba velók, de még a byírói döntéseket is képesek úgy végrehajtani, hogy abban - bár formailag, tartalmilag nem köthetsz bele. pont az ellenkezője jön át a képernyőn, adáson.

 

Ezért én a hibát nem az őket tájéékoztató, oktató emberekben keresném, hanem a mérhetetlen korlátoltságukban, butaságukban.

Előzmény: bonifac70 (8253)
bonifac70 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 8254

A 4 cal. jelző patronra gondolsz ? Vagy tényleg jelző rakéta kellene ?

 

Előzmény: alagya (8252)
bonifac70 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 8253

A probléma gyökere az a sajtó tájékoztatás ami alapján a média készíti a tudósításait. A gyökereknél van a baj. Azokat pedig nem célszerű  perelni.

Előzmény: Éhesló (8250)
alagya Creative Commons License 2013.01.09 0 0 8252

Tisztelt Hölgyek, Úrak!

25.6 mm jelzőrakétákat, ha volna jól árasított vásárolnék, de ha tudtok olyan boltot ahol lehet kapni és megadnátok a címét az is jó lenne. Köszönöm! Látom itt sok a jó és profi szakember.

Üdv: alagya

rollinda Creative Commons License 2013.01.08 0 0 8251

Egyetértek!

Ámbár az újságírók szellemi színvonalára jellemző, hogy pár éve az egyik forgalmazó adott néhány terméket (rakéta, római, stb.) bemutatóra, és felhívta a figyelmüket a kezelésre.

Majd a neten megjelent a videó: rakéta földbe leszúrva, római elejével lefelé (alul!) meggyújtva...

Hogy egy "orrvérzéses" pert lehet-e nyerni ellenük (piacvesztés, elmaradt haszon...), arra - sajnos - kis esélyt látok.

Előzmény: Éhesló (8250)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.07 0 0 8250

A pirotechnikaából élő szakembereken, vállalkozókon túl létezik kettő szakmai tastület is.

Bárkinek joga van helyereigazítást kérni, perelni, amikor a sajtópatkányok képtelenek értelmes módon szólni a törvényi szabályozásról és/vagy a felhasználás szabályairól és nagy nyilvűnosság előtt rombolják a piacot, vagy a pirotechnikusok jó hírét.

 

Llg fórumtársunk nálam ezerszer jobban tudja, hogy lehetne alaposan lepadlóztatni őket, hogy a marhaságaikról végre leszokjanak.

Bele kellene vágni mielőbb, mert amíg nem vérzik az orruk, nem tanulnqk semmit.

 

 

Előzmény: bonifac70 (8248)
oxidizer Creative Commons License 2013.01.07 0 0 8249

Egyik barátom/kollégám, még szilveszter előtt olvasott egy, (ha jól emlékszem) az Indexen megjelenő cikket az évvégi tűzijátékozásról, ahol hasonlóan helytelenül írtak le dolgokat! Kommentet írt a cikkre, melyet láss csodát másnapra kijavítottak.

Da az még mindíg igaz, hogy a média (TV) minden terméket egy kalap alá vesz, és mindent csak szilveszter éjjelén lehet felhasználni! Legalább vennék a fáradságot és utána néznének/kérdeznének!

bonifac70 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 8248

A média folyamatosan félre tájékoztat. Minden forumon ( TV, újság ) tolják a mantrát, hogy a szilveszteri rakétákat vissza kell vinni mert különben 150.000 Ft a büntetés.  Az istenbarma újságíró miért nem néz utánna, hogy az I. és II. pirotechnikai osztályba tartozó pirotechnikai eszköz egész évben engedély nélkül birtokolható. Vissza vinni csak azt kell amelynek a birtoklására a birtokos nem jogosult. Az újságírók honnan vették a tájákoztatásuk alapját ? Nem beszélve arról, hogy a sok eszetlen média munkás mindent rakétának meg petárdának nevez, holott ez csak két pirotechnikai termék típus.

oxidizer Creative Commons License 2013.01.04 0 0 8247

De nagyon egyetértek veled ezekben a hatósági anomáliákban!

Előzmény: rollinda (8246)
rollinda Creative Commons License 2013.01.03 0 0 8246

Csúsztatsz rendesen.

Hatósági elmebajokról beszélgettünk, és én megjegyeztem (8234, 8235, 8238) pár olyan dolgot, ami már elviselhetetlen.

8239 a ráadás, ami már szinte fáj, ahol a katvédő rokona az árus. Ott persze 2perc volt az ellenőrzés, pedig az 5m nyilvánvalóan nem volt rendben, ezt tettem szóvá, valamint a vevőt a kordonon belül. (A másik konténernél ugyanaz a hatósági ember 35-40percig időzött, cm-rel méricskélt, villámvédelemről értekezett, stb...)

Te csípőből (és cinikusan :-D ) reagáltál. Én meg a képpel.

Nekem nem "társam" az ilyen pirotechnikus, és sajnálom, hogy ilyenekkel hígul a szakma.

Előzmény: Éhesló (8245)
Éhesló Creative Commons License 2013.01.01 0 0 8245

Nem nagyon értelek immár nem is első alkalommal.

Én, itt írtam volna bármilyen 5m-ről bármit is?

Én itt nem írtam semmiféle 5m-ről.

 

Azt mertem leírni a (8239 hozzászólásodban) közzétett képed alapján, hogy ott egy - azaz egy - eladó kinézetű alakot lehet látni, az általad kommentben jelzett vevő helyett.

 

Ebben milyen elfogultságot vélsz felfedezni?

Milyen elfogultságmentesség kellene ahhoz, hogy egy ember helyett kettőt lássak?

Pont akkor lennék elfogult, ha egy ember helyett egy fórumon közzétett képen látható képen bemondásra, kísérő kommentre kettőt látnék.

 

Nem szokásom az ilyesmi, ahogy az sem szokásom, hogy a pirotechnikus társaim értékesítőhelyét (helyeit) fotózzam és itt a fórumon fikázzam azt, aki az így végzett tevékenységünk során fotóval megörökítetten szemmel láthatóan hibázik, vagy vét a szabályok ellen.

 

A következő fórumra kitett képeden ténylegesen ott vannak a vevők a raktárkonténer mellett.

Miért nem ezt tetted fel, ha ennyire fel vagy tőle háborodva?

Akkor most nem lenne min vitázni.

 

 

 

 

 

Előzmény: rollinda (8242)
rollinda Creative Commons License 2012.12.31 0 0 8244

A hozzászólásaid jellemzően elfogultak, pedig éppen neked nem volna szabad részrehajlónak lenned.

De álljon itt még egy példa a Bécsi úti Lidlre 2012-ben:

Mert nekik lehet az 5m ennyi is...

Előzmény: Éhesló (8240)
rollinda Creative Commons License 2012.12.31 0 0 8243

Ezen a képen látható két személy minden jel szerint nézelődő, és nem eladó. Kordonon belül vannak.

Előzmény: Éhesló (8240)
rollinda Creative Commons License 2012.12.31 0 0 8242

És 5m-t látsz?

Előzmény: Éhesló (8240)
Éhesló Creative Commons License 2012.12.31 0 0 8241

Minden kedcves ovtársank tűzijátékokban és vevőkben, megrendelőkben gazdag, balesetmentes, boldog új évet és jó egészséget kívánok!

Éhesló Creative Commons License 2012.12.31 0 0 8240

Én ezen a képen nem látok vevőt a kordonon belül. :-D

Előzmény: rollinda (8239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!