Keresés

Részletes keresés

maria callas Creative Commons License 2013.06.11 0 0 929

akit érdekel a botanooval kapcsolatos téma, kérem írjon. üdv mariacallas

JGab Creative Commons License 2013.06.11 0 0 928
Valóban nem ez a lényeg, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a kiszállítási díj kb annak önköltségét fedezheti, de nem további költségekét (jutalék).
Nézd meg egy erre szakosodott cég árait.

Az öt percbe ne csak az átadást vedd bele, hanem a címek közti utat is például.
Ha megtömöd a kocsit, rengeteg idő lesz, amíg az adott címen előkeresi az adott dobozt. Vagy nagyon komoly útvonaltetv kell és annak megfelelően pakolni, de az üres rekeszek miatt akkor is át kell forgatni néha.
Nem mindenhol lehet a kapuban parkolni (város - emeletesház, stb). Nincsenek otthon, vissza kell menni, mind mind idő...

De tényleg nem ez a lényeg, hanem, hogy ha az árrés felét visszaosztja, akkor minimum dupla árréssel kell dolgoznia, az meg FMCG-ben kb már kisker ár.

Gyanítom, hogy igazából minimális árrést ad vissza. Például neked sem, sőt, te dolgozol Nekik ingyen (vevőket toborzol).

Előzmény: Törölt nick (923)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 927

Nincs 5 perc se az átadás.

 

 

Aha. És egyik helyről a másikra 1 mp alatt teleportálja magát a futár.

 

LOL

 

Előzmény: Törölt nick (923)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 926

az összes MLM-es termék túlárazott - teljesen átlagos minőség mellett.

Ezért kell köré keríteni a NASA-t, meg a többi bullshitet. Felruházzák übergalaktikus tulajdonságokkal a tökátlagos termékeket. Azért, hogy indokolják a magas árat.

 

 

Előzmény: JGab (921)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 925

Én azt szeretem az MLM-ben, hogy egy bekezdésben érveltek azzal, hogy alacsonyak az értékesítési költségek, mert rövid az értékesítési lánc és azzal, hogy milyen magas jutalékot osztanak ki. Holott a kettő pont ellentmond egymásnak.

 

 

:-)

5*

 

 

Előzmény: JGab (919)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 924

Na, helyben vagyunk.....

MLM-es észkombájnság: csak az mondjon véleményt, aki benne van.

 

ROTFL

 

A prostitúcióról v. a nácizmusról csak annak lehet véleménye, aki benne volt/van?

 

:-D

 

 

Előzmény: Törölt nick (920)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.11 0 0 923

Ez megrendelésekre megy (nem ámítottak, én gondolkoztam paraszti észjáráson):

 

Lássunk egy példát:

 

Ha nekem kell egy rendelés, legkésőbb péntek éjfélig le kell adnom. Kedden jön erre a kocsi minden héten. (ha van persze rendelés).

 

Egy nagy kocsiba belefér rengeteg rendelés, pénzel nem is igen kell foglalkozniiuk a szállítóknak, mivel csak fizetős tagság esetén van utánvét. (én is előre fizettem).

 

Annyiból áll egy kiszállítás, hogy előre összeszedik a csomagokat még hétvégén, keddre kész a kocsi, és minden "rekeszen" van egy számla. Ez a számla szerint leszámolják a cuccot a kerítésednél és mennek is tovább. Nincs 5 perc se az átadás.

 

Ha egy városban van 100 rendelés, megoldható 8 órás munka alatt, a kérdés csak az, hogy hiába nagy egy kocsi:

 

Mint ezen a képen

 

be-e fér 100 rekesz. Persze nem a szám a lényeg, de rengeteg csomag befér. 50 biztosan.

JGab Creative Commons License 2013.06.11 0 0 922

Még annyi, hogy a realitás talaján mozogjunk, hogy 100 címet nem fog elvinni egy kiszállító... Ha 8 óra munkaidővel számolok (figyelmen kívül hagyva a raktárból célvárosba és vissza időt, pakolást, adminisztrációt, stb), akkor is 5 percenként kéne átadnia egy megrendelést. Teljesen irreális, ilyenekkel ne hagyd, hogy ámítsanak.

Előzmény: Törölt nick (920)
JGab Creative Commons License 2013.06.11 0 0 921

Nem, a kiszállítási díj az a kiszállítás költségeit fedezi (Tesco 900Ft, mlm 1000Ft). Ez nem fedezi kiszállításon felül a komissiózás és a jutalék költségeket is.

 

Lássunk egy elméleti példát.

 

Gyártói ár 100Ft

Nagyker árrés 20Ft

Kisker árrés 20Ft

Fogyasztói ár 140Ft

 

mlm

Gyártói ár 100Ft

Fogyasztói ár 135Ft (mert állítólag olcsóbb)

 

35Ft-ból visszaosztanak 56%-ot, 20Ft-ot jutaléknak (véletlenül pont annyi a jutalék költség, mint a kisker árrés), nekik maradt 15Ft árrés. Alacsonyabb az árrésük, miközben a komissiózás miatt magasabbak a költségeik, mint egy normál nagykernek (aki ugyanúgy nagy tételben vásárol, mint ők). Nem jön ki a matek.

 

Én nem mondom, hogy ez átverés. Csak azt mondom, hogy a 'nincs bolt, ezért olcsóbb' erősen megkérdőjelezhető, mert a nagy hálózat/jutalék, elaprózott mennyiséggel kapcsolatos költségek simán összehozhatnak egy kisker árrésnyit.

Itt a hálózat a kisker csatorna, maga a 'bolt'. Amikor azt mondjátok, hogy nincsenek bolti (kisker) költségek, az azt jelenti, hogy nincs jutalék. Amikor azt mondjátok, hogy magas a jutalék, azt mondjátok, hogy magas a kisker költség.

Ellentmondásos.

 

 

Előzmény: Törölt nick (920)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.11 0 0 920

Magának a cégnek a bevétele már a házhozszállítás díja is pótolja. Hosszú távú céljai között szerepel, hogy olyan járatokat indíthasson, mint pl. a family frost.

 

Ha egy városban már 100-an rendeltek, akkor 100x990 => 99.000 Ft.

 

Persze mint a képek, a kiszállítási díj költségének felszámolásával is nől a költség.

 

újmoni(avagy barnamaci):

 

te egy olyan cikket néztél, ami egy másik cikkből idézett. Az eredendő cikkben indult egy rágalmazási per, ez még webkonferencián is felkerült. Sokan bántják a céget, mert 2011-re tervezte az indulást ehelyett 1 évet késett. És?

 

Jelenleg pénzkidobás ez nekik. De, a kiszállítás müködik, én is rendeltem már és sokan mások is.

 

Érdekesek vagy, hogy nem úgy támadsz egy céget, mert neked az kárt okozott, hanem úgy, hogy te mások "hazug" állításaiból (aki szintén egy hazugtól vették, nem hiába lett beperelve) táplálkozik.

 

Egyetlen egy hatalmas kiadásuk van, mégpedig az, hogy alsónémedin nyílt egy kommisiózó raktár, az szolgálja ki az országot, mivel országszerte van szállítás. Még mindig jobb 1 raktár fenntartása, mint mondjuk a Tesco esetében 1000 bolt az országban. (lényegtelen a szám, de nem 1, ez a lényeg.)

 

Én mindvégig azt hittem, itt olyan emberek vannak, akik üzletet és megélhetést keresnek, ehelyett olyan ember beszélgetnek, akik azt keresik, melyik céget hol sározhassák be.

 

Akkor ha téged valaki átver, majd akkor támadhatsz csak, ha 3.-ként szállsz be a veszekedésbe, akkor van az, hogy "senkit nem érdekel".

 

 

JGab Creative Commons License 2013.06.11 0 0 919

Én azt szeretem az MLM-ben, hogy egy bekezdésben érveltek azzal, hogy alacsonyak az értékesítési költségek, mert rövid az értékesítési lánc és azzal, hogy milyen magas jutalékot osztanak ki. Holott a kettő pont ellentmond egymásnak.

 

Ha egy nagyker már nem nagyker (mert fogyasztót is kiszolgál, ergo megnövekednek a logisztikai és adminisztatív költségei), kénytelen magasabb árrést alkalmazni. Ha még az árrésből vissza is oszt, tovább kell emelje az árrését, hiszen a kifizetett jutalék számára költség. És máris nem lesz olcsóbb az áru. Vagy nem oszt vissza. Vagy tönkremegy.

Előzmény: Törölt nick (915)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 918
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 917

Már tudom, ki lehetsz.....

 

De nagyon uncsi...

 

Kb. ennyire:

 

Előzmény: Törölt nick (916)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 914

Na, ez is egy "gazdagodjon meg költekezéseiből"...? :-DDD

 

EGy ilyen már bebukott..... :)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (913)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.11 0 0 913

Nem vagyok fizetős tag, ezért reklámnak nem minősíteném, inkább megmutattam azt, hogyan van az, hogy egy MLM-et nem üzletre használsz, csupán spórolásra.

 

Stimpson Stimpy J.

 

Itt amit én ajánlottam, nem igazán pénzről szól a dolog. Kereshetsz vele, de nem brutálisan (kb 1. millió a csúcs kb.)

 

Inkább az a cél, hogy a jutalompontoknak köszönhetően, és az alacsony árrésnek, illetve a bolthálózat elhagyásának, olcsóbban vásárolj. 

 

Ha egy hónapban összeadod mennyit költesz márkás élelmiszerekre (legyen az 100.000), és 15-30%-al olcsóbban megveheted, akkor havi 20.000-et már kerestél hálózatépítés nélkül.

 

Ha hálózatot építesz, jutalompontok miatt akár 50% is lehet, vagyis 50.000-et kerestél, ezen felül van még a jövedelmed.

 

Pilóta játékot rögtön észre lehet venni. Alapon én se támogatom az MLM-et, mert engem aztán nem vesznek rá olyan termékek megvásárlására mint pl. az Iwowwe. Legalábbis amíg nem leszek milliómos, nem probálok meg ilyenbe fektetni.

 

Olyan lehetőségeket keresek, amellyel olcsóbban megtudom venni azokat a dolgokat, amiket szeretnék, illetve hasznos lehet még a Swiss Halley, ha a "normális" életből elkerülök egyszer arra a szintre, hogy egy évben egyszer utazhassak is legalább. 

Előzmény: újmóni (912)
újmóni Creative Commons License 2013.06.11 0 0 912

NE reklámozz!!!

 

 

Előzmény: Törölt nick (910)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2013.06.11 0 0 911

Jó ha lebontjuk a Botanoo nem MLM, mivel nem cserélt termék gazdát stb., és valóban belefér a pilótajáték kategóriájába. De mondjuk ott az Amway, Oriflame stb. Ezek MLM-rendszerben mennek, de akiket én ismerek és csinálják, közel nem milliomosok, viszont akik fent ülnek a fa tetején azok milliárdosok... szóval van jó MLM-rendszerű cég, de ott is a csúcson kell lenned, bár ez az életben minden vállalkozásra igaz... :)

Előzmény: Törölt nick (909)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.11 0 0 909

Nézegetem itt a dolgokat, és nem értem miért keveritek az MLM-et a pilótajátékkal. Mellesleg az MLM önmagában egy fogalom. Az hogy egy MLM cég nem müködik, az nem azt jelenti, hogy az MLM rossz, mert máshol müködik.

 

A pilótajáték, csak belépési díjból, illetve a havidíjból fizet, ott nincs semmi szolgáltatás/termék.

 

Amúgy, én csak 1 mlm-et használok, ami azért más mint a többi, mert itt élelmiszereket kell értékesíteni, amit valójában nem is kell, mivel mindenki megtudja magának vásárolni azt, ami szükséges neki otthon. Így senkit nem kell győzködni.

 

A másik, hogy 8 szint mélységig fizet a vásárlások után az árrésből 7%-ot, azaz a termék árrésének 56%-át visszaosztja.

 

Miért mondtam én ezt el? Ez az a fajta MLM, amivel ha üzletet építesz pénzt keresel, ha vásárolsz élelmiszereket és egyéb termékeket pénzt takarítasz meg, mivel a hipermarketeknél kisebb árrést alkalmaz, mivel alapjáraton beszállítói és importőr tevékenységet végeznek.

 

Mellesleg:

 - van rossz MLM

 - van jó MLM

 - és van pilótajáték

 

Azt én is támogatom, hogy az MLM-ek több mint 90%-a nem müködik. Vagy müködik, de nem hétköznapi módon. (vagyis attól függően, hogy hálózatot kéne építeni, már az is baromi nehéz, hiszen értelmetlen szolgáltatások/termékek vannak)

újmóni Creative Commons License 2013.06.10 0 0 908

Ez tízpontos! :-))))

 

 

Előzmény: Stimpson Stimpy J. (907)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2013.06.10 0 0 907

Az az MLM-cég fizet jól, amelyiknek Te vagy a csúcsán...

Előzmény: humbat (906)
humbat Creative Commons License 2013.06.08 0 0 906

Milyen MLM céget ajánlotok, ami biztosan jól fizet?

Magyar Róbert Creative Commons License 2013.06.07 0 0 904

Sziasztok. Én is buktam Organic-nál 140 ezret. Amwey-t nem is mondom , meg a Nuscin-t, vagy hogy kell írni őket már nem tudom.De hát ez van. ahogy az T. Emil mondja, nagyon elcseszték emberek ez a marketing üzletformát. Én 1991-ben találkoztam vele előszőr, mint az mlm-el. És most jöttem rá, ez az üzlet ha megfelelő igazi cég van mogötte, ami hiteles is, és  olyan magyarok által átvett emberkék és csoportok akik eddig, akkor nagyon jól lehet benne dolgozni. Őszinte leszek és benne vagyok most is egyben, és nagyon nem bántam meg, mind össze  havi 2300ft kell fizetnem és 10 weboldalt kaptam érte cserébe.Vagyis egy saját zzolgáltatást vettem meg. Ezen hírdethetem a céget, és magamat is, és még amit akarok. Kifejezhetem keratitvitásomat az internet világában. Az volt benne a lehetőség 7 napig inygen kipróbálhattam és  használhattam az oldalakat, amiket mindig szerkeszthetek és frissíthetem és saját magam  kedvére és tehettek közzé dolgokat. Most több oldalon is hírdetek. Nyugodtan rendörségre is fordulhta bárki, nem tud tenni semmit mert ez bejezett nemzetközi cég. A cégek sikerlistáján láttam 500 legjobból a 37-dik jól műkődő mlm-es cég a többi em mlm-es cég mellett. Hát röviden ennyit róla. De vigyázni kell tény sok a kamus piramisos gyors meggazdagodást ígérő kamu. Itt bele telik egy időbe mire ebből sok pénzed lesz,de ha kitartó vagy megjön legálisan a jó pénz.És adózni is kell belőle. De vállalkozói már nem szükséges, mint régen feltétel volt. És nem károsítasz vagy húzól le senkit.Mert mindenkinek saját magát kell tudnia hasznossá és érdekessé tenni mások számára, hogy olvassák a honlapját és felfedezzék benne a lehetőséget mint én ennyi bukta benyelése után.De én olyan vagyok nem adom fel soha. Másodállásnak nagyon jó kezdésnek..Saját tapasztalatom volt Sziasztok minden jót.

maria callas Creative Commons License 2013.06.07 0 0 903

kedves fórumozók! most kaptam egy körlevelet a beszervezőmtől, mely szerint pertársaság alakulna, ügyvédnőt kellene megbízni. Én nem csatlakozom hozzájuk, nem fizetek ügyvédnőt,   mert tudom -én is jogász vagyok - hogy az egyetlen járható út jelenleg a feljelentés megtétele. Bár pedzegették ezt is a körlevélben, de nem egyértelműen. Az előző levelemben leírtam, hova kell a feljelentést megtenni. Aki bővebbet szeretne tudni, kapcsolatba léphet velem, majd kitaláljuk, hogyan. Három napig nem leszek elérhető, aki akar, írjon addig a fórumra, ha módom lesz rá pár nap múlva, válaszolni fogok. üdv mariacallas

újmóni Creative Commons License 2013.05.31 0 0 902
maria callas Creative Commons License 2013.05.30 0 0 901

juhaszattila Neked megígértem, hogy még jelentkezem és értesítelek, ha tudok valamit. Nézd meg a Fórumra írottakat, most tettem fel, nem felejtettem el, hogy ígértem, kapcsolatba lépünk, üdv mariacallas

Előzmény: juhaszattila1982 (858)
maria callas Creative Commons License 2013.05.30 0 0 900

Kedves ismeretlen károsultak! Figyelmetekbe ajánlom a következőket! Mi / ismerőseim és én/ feljelentést tettünk a botanooval kapcsolatos csalás miatt az Országos Rendőrfőkapitányságon, ahonnan áttették a feljelentést a Budapesti Rendőrfőkapitányságra, onnan áttették a Vas megyei Rendőrfőkapitányságra, ez utóbbi éppen ma értesitett azzal, hogy a mi feljelentésünket egyesítették a náluk folyamatban levő ügyekhez. Több hónap telt el mindezzel. Mint kiderült, azért a Vas megyei Rkapság jár el, mert itt indult először eljárás a botanoo témában és hát a megelőzés alapján járnak el.

Tehát most már tudjátok, ide kell feljerlentést tenni,  mindegy, hol laktok. Lehet, hogy a pénzünket már vissza nem kapjuk, de ha nem teszünk feljelentést, akkor semmiképpen sem. Minket legalábbis állandóan hitegettek, végül kiderült, hogy az érdekeltek nagyon jól tudták, a pénzünk elúszott. Legalább annyi értelme legyen az egésznek, hogy az érintettek megkapják a méltó büntetésüket.

Ha adhatok egy tanácsot: aki feljelentést tesz, mint károsult, kérje az okozott kára megtérítését is és kérje az elkövetők vagyonának zár alá vételét, a kártérítés biztosítékaként. Ha ugyanis nem kértek  zár alá  vételt, a rendőrség azt hivatalból nem rendelheti el, csak egészen más okohból, de nem a ti polgári jogi igényetek biztosítására.    Még jelentkezem,  üdv maria callas

s3pooler Creative Commons License 2013.05.29 0 0 898

A bankban biztosan van bizt kamera, amivel a személyt lehetne azonosítani, csak ehhez először a sértettnek/károsultnak kellene _csalás_ bűntette miatt feljelentést tennie.

 

Ilyen esetben elég rafináltan dolgoznak, nehéz bizonyítani, hogy valóban bűncselekményt követtek el.

Ki lehet indulni abból, hogy egy szakértő megállapítja, hogy a vételár és a dolog valós értéke súlyosan eltér.

 

Sajnos nem egyszerű kétvállra fektetni őket.

 

 

Előzmény: Törölt nick (879)
újmóni Creative Commons License 2013.05.29 0 0 897

http://organicmissionglobal.com/organic-mission-global/

 

FIGYELEM:LEGYEN ÓVATOS MERT AZ EREDETILEG ORGANIC MISSION néven futó társaság, újra elindult és most újra próbál szervezkedni!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.22 0 0 893

végül is, ki minek hívja.. :)

Előzmény: újmóni (892)
újmóni Creative Commons License 2013.05.22 0 0 892

????

 

Vastag Csaba is a károsultak között szerepel, ám ő kisebb összeggel váltotta meg tagságát a hálózatépítő rendszerben.

 

 

Előzmény: Törölt nick (891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!