Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 692
2001-ben Graham Hancock, angol régész be szerette volna bizonyítani, hogy a Dekkán-félsziget délkeleti területeiről gyűjtött és a Poompuhar vidékéről beszerzett régészeti leletek, jóval korábbiak a harappai, mohendzsodarói civilizációnál, mely kb. a mezopotámiaival együtt lépett a történelem színpadára..

Az Indiai Oceanográfiai Intézet kútgyűrűket, téglaszerkezeteket és egyéb megalitikus emlékeket hozott felszínre a víz alól, már több évvel ezelőtt is. A szomorú az, hogy már megint tanúi lehetünk annak, hogy mennyire „begyöpösödött” történelmi felfogásunk.

Graham Hancock feltételezi,- és igen komoly, tudományos indokokkal - hogy a víz alatti települést 17- és 7 ezer évvel ezelőtt fokozatosan borította el a víz. Az észak-angliai Durhami Egyetem geológusa, Glenne Milne szerint a víz alatti kamerákkal készített felvételek arra mutatnak, hogy a poompuhari épületek sokkal fejlettebb megoldásokat mutatnak, mint a harappai régészeti lelőhelyek. Manohar Joshi miniszter szerint a felvételeken 9 kilométer hosszan emberkéz alkotta szimmetrikus alakzatok láthatók. Fent a part mentén ezen a helyen több lelet is előkerült, amelyeknek korát Kr. e. 7595-re teszik.

A víz alatti város, Tamil Nadu államban, a nagapattinami parton, Poompuhar közelében található. Tamil Nadu állam Ceylon szigetével (Sri Lankával) szemközt fekszik, India délkeleti részén. - A hindu hiedelem szerint Csidambaram (Tamil Nadu, Dél-India) az univerzum közepe (köldöke). Ez az a szent hely az egész teremtett világban, ahol Shiva, lábait táncmozdulatba formálva, pörgésével elindította a kozmosz megteremtését. –

Az indiai Cambay-öbölben felszínre került tárgyi leletekről 2005-ben megszülettek az első eredmények: Murli Manohar Dzsosi indiai tudományos és technológiaügyi miniszter sajtótájékoztatóján elmondta: a leletek és az ásatási területen feltárt lépcső, udvar, fürdő és templom maradványai közül néhány darab életkora megközelíti a 9500 évet, és ez azt bizonyítja, hogy igen korai településről lehet szó.

A felszínre hozott tárgyak radiokarbonos kormeghatározása alapján most már végleg eldőlt: Indiában az emberi civilizáció már több mint 9500 évvel ezelőtt kialakult!

Tehát adva van egy 9500 éves víz alatti város, és egy mítosz mely szerint ez az univerzum közepe, földgolyónknak az a kicsi része, ahol a hindu vallás egyik főistene Shiva (aki tulajdonképpen az ’igazi’ isten - Brahma - megtestesülése ezen a Földön), tánccal bepörgette kozmoszunkat. Így születnek a mitológiák… Sosem fogjuk megtudni, de vajh’ Shiva valamikor élő személy lehetett?

http://www.vilagtortenelemhajnala.eoldal.hu/oldal/az-osi-fold_-india-1_-resz
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.31 0 0 691
Megtalálták Kleopátra elsüllyedt palotáját Alexandriában.
http://index.hu/tudomany/2010/05/26/megtalaltak_kleopatra_elsullyedt_palotajat/
gacsat Creative Commons License 2010.05.19 0 0 690
 Ennek az írott kőnek is hamisítvány kinézete van.
Előzmény: menroting (688)
gacsat Creative Commons License 2010.05.19 0 0 689
 Ezek tényleg képhibának néznek ki. Ha elég vacak számítógépen próbálsz kugliőrtszözni, ilyeneket rajzol ki, mielőtt kitisztul a kép.
Előzmény: menroting (660)
menroting Creative Commons License 2010.05.15 0 0 688
Csak természetes ! És a kövön levő karcolások is csak ugyanilyen természetes modon jöhettek csak létre ! Aki mást állít az csak hazúg és nyerészkedő szélhámos lehet !

most
Előzmény: Törölt nick (687)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.15 0 0 687
Pont így néznek ki a természetes képződmények...



(Yonaguni)
joy Creative Commons License 2010.04.15 0 0 686

Lehet hezitálni rajta, de nem sokra megyünk vele.tem, ha valaki valóban kutatni akar, az megtalálja a helyi szakembert hozzá, csak a pénzt, búvárt kell vinnie.

 

Sajnos, az amit múveltek az elmúlt 200 évben ezen a területen olyan elrettentő páélda, hogy én sem hagynám, idegenek turkáljanak a múltamban.

 

A falakat, leomlott épületek köveit senki sem fogja ellopni.

Igazán kiállítható kincsexerintem sehol nincsenek, csak az elsüllyedt hajókban-környékén.

Miért ez a véleményem?

Azért, mert csak nagyon kevés a váratlan katasztrófa által elpusztított ókori település, különösen az olyan, amelyik ma könnyen fölismerhető állapotban lehet!

Pompei-Herculaneum, Szantorini, Alexandria, hogy csak pár ismerten katasztrofákban eltünt városok, kulturák pusztulását említsem.

A többség amely föllelhető, megmaradhatott, viszonylagos épségben, azt mind elhagyták lakói valamilyen ok miatt, és az értékeiket vizzék magukkal. Max a föllelhető temetőikben lenne érdemes kutakodni, bár ismerve a sírrablók sokkkkkkévezredes tevékenységét, ahhoz sem fűzök nagy reményeket.

Petra,

Machu-Picchu.

 

Természetesen ez nem tudományos tézis, csupán némi tapasztalat.

Előzmény: Törölt nick (685)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 685
"Miért nem adna engedélyt?
Nem olyan a tenger alatti kotorászás, mint a szárazföldi kurkászás."

Már írtam. Ad. Saját országa történész professzorának, talán ha úgy szottyan kedve.
Ez a tapasztalat, bárkivel beszélhetsz, mediterrán vizeken engedély nuku. Olaszban, Spanyolban, Görögben, Franciáknál a büdös életben nem kap engedélyt kutatásra külföldi team, még akkor sem, ha van komoly szaktekintély a csapatban. Egyszerűen MERT NEM és kész... Mert tudják, hogy tömérdek dolog van a vizeikben és görcsösen védik, hallani sem akarnak semmiféle együttműködésről, rugalmatlanak.

A horvátokkal sem könnyebb. A Szent István kivétel (de nyilván a magyar vonatkozás miatt engedték oda a magyar búvárokat), azonban olvasd csak el hogy volt!
Határozott időre, pár napra kaptak egyszeri merülési engedélyt, több év rimánkodás után, ezer feltétellel. Méltóztatták megengedni, hogy egy emléktáblát lerakjanak oda és azóta le is szögezték hivatalosan: magyar team többé nem merülhet ott... Ám más dolog kipakolni egy kegyeleti roncsot, amiről lényegében mindent tudunk és más egy feltáratlan ókori vízalatti petropoliszt feltárni...

"Megjegyzem, joggal nem hagyják, hogy boldog-boldogtalan kincsvadász kifossza történelmük emlékeit, tönkretegyéxakszerűtlen barbarizmusukkal."

Én is megértem persze, csak éppen szerintem ezzel azt érik el, hogy illegális kutatók még jobban tönkreteszik és fosztogatják a lelőhelyeket. Ez jobb? Szerintem az arany középút lenne helyes. Engedékenyebbnek, rugalmasabbnak lenni, de szigorúan ellenőrizni. Pl minden expedíción végig állami tisztségviselő legyen jelen vagy ilyesmi...
A víz alatt lévő leletek sokkal nagyob hányada lenne már múzeumokban. Így vagy ott enyésznek tovább, vagy illegális műgyüjtők, orgazdák vitrimeiben figyelnek...
Előzmény: joy (683)
baudog Creative Commons License 2010.04.15 0 0 684
Mindig is fölháborítónak tartottam azt a mértéktelen fosztogatást, rablást, amit a "nagy" nemzetek műveltek az ókor csodáival!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nagy nemzetek?:-))

Akkor nézz körül, hogy mit művelnek a kicsik!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9191537
Előzmény: joy (683)
joy Creative Commons License 2010.04.15 0 0 683

Miért nem adna engedélyt?

Nem olyan a tenger alatti kotorászás, mint a szárazföldi kurkászás.

 

A Szt István csatahajót is föl sikerült kutatni, és legkevésbbé az engedélyek okoztak problémát.

 

Megjegyzem, joggal nem hagyják, hogy boldog-boldogtalan kincsvadász kifossza történelmük emlékeit, tönkretegyéxakszerűtlen barbarizmusukkal.

Mindig is fölháborítónak tartottam azt a mértéktelen fosztogatást, rablást, amit a "nagy" nemzetek műveltek az ókor csodáival!

Előzmény: Törölt nick (682)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.15 0 0 682
Itt a költségek nem relevánsak; sekély a víz és partról lehet merülni. Az akadály egész más: ENGEDÉLY. Az olasz kormány a büdös életben nem adna rá engedélyt. Úgyhogy az ábrándozás marad csak sajnos...

Gondold el, itt volt az ókor egyik kereskedelmi központja, főníciai majd pun uralom alatt: MÓZIA!
A kép, amit linkeltem egy kikövezett ókori út (nagyon sekély a víz, szemmel látható a rom), amiből látszik triviálisan, hogy a város nem csak ezen a kis szigeten volt, hanem ez a sziget több ezer éve vagy nagyobb volt, vagy az egész öböl részlegesen szárazon volt (illetve a város központja volt a szigeten, de körben a víz után és fölött, még nagy területre ki volt terjedve), ergo a romok egy része vélhetőleg víz alatt van... (és föld alatt is sok lehet, hiszen mindenhol érintetlen mezők vannak, gyanús foltokkal és egy árva kis ásatás van csak a szigeten - ahol amúgy gyönyörű mozaik látható) Ezt a metropoliszt szerintem még nagyon nem tárták fel teljesen.

A mediterránum minden hasonló lehetséges helyszínén kb ugyanez a helyzet, soha nem kapsz engedélyt (talán némelyik szegény és korrupt arab ország, pl Szíria, Marokkó vizein lehetne, kenőpénzzel engedélyekhez jutni), hacsak nem vagy a helyi Tudományos Akadémia történész professzora, aki kezdeményez egy expedíciót...
Előzmény: joy (681)
joy Creative Commons License 2010.04.15 0 0 681
Csak ne lenne annyira költséges a régészet -főként a vízalatti kutatások!
Előzmény: joy (680)
joy Creative Commons License 2010.04.15 0 0 680

Rengeteg dolog lehet a víz alatt, főként a mediterraneumban, amikről csak sejteleink vannak. Különösen a vulkanikusan aktív körzetek tengerpartjai mentén lenne mit keresni, elég sok város tűnt ott el a tektonuikus erők miatt.

Különösen az ilyen öblökben lehetnek még értékes régészeti leletek.

Előzmény: Törölt nick (679)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 679
joy Creative Commons License 2010.01.28 0 0 678

Az ilyen írásoknak jobban hiszek, mnt a botcsinálta "todósok"nak:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17972

 

Attól még örömmel olvasok, olvasok fantasztikus-misztikus könyveket, nézek filmeket is, csak épp helyükön kezelem őket.

De MM!, hogy minden vacakért sokezer HuF-ot kiadjak!

Előzmény: Törölt nick (676)
joy Creative Commons License 2010.01.28 0 0 677

Méltó???

Elég megtekinteni kömyvológiáját, a címek 1értelműen mutatják tevékenységének lényegét.

 

A "Mélység titkai" c. művét volt szerencsém olvasni. Mindent elárul a szerzőjéről, csak figyelmesen értelmezve kell tanulmányozni, és nem fanatikus hittel.

"Van benne valami", amiket összeír, csak épp nem áll egységgé össze, noha mindent elkövet annak érdekében, hogy úgy legyen. Tudományos bizonyítékai addig pontosítottak, hogy "az sem kizárható". Ezzel már számára bizonyított tény minden, amiket állít.

Ebből él.

Előzmény: Törölt nick (676)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.27 0 0 676
Szegény Hancock tehát Daniken "méltó" utódja, azt mondod?

Nem tudok felsülésről Yonaguninál, mesélnél erről?
Előzmény: joy (675)
joy Creative Commons License 2010.01.27 0 0 675

Csak az elsőhöz:

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_Hancock&ei=wWhgS_DzBoGCnQPd9uXTDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CBkQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dgraham%2Bhancock%2Bbiography%26hl%3Dhu%26lr%3D%26sa%3DG

 

"...Hancock, aki szabadon bevallja, nincs hivatalos képzettsége a régészetben, magát, úgy tekinti, mint aki ellensúlyozza, hogy mit érzékel a "megkérdőjelezhetetlen" elfogadást és támogatást kapott ortodox véleményű az oktatási rendszer, a média, és a társadalom egésze számára..."

 

Magyarán:

Le van sz.rva az összes tudós, ő tökfejjel is mindent jobban tud.

 

A többi valóban csodás lelet.

 

Legyen Hankocknak igaza, és találjanak 7000 éves kultúrát Poompuharnál.

Remélem, nem szívják meg, mint a japánok a yonaguni tamaguchival.

Előzmény: Törölt nick (674)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.27 0 0 674
A világ legrégebbi civilizációját feltételezik brit és indiai régészek Ceylon szigetétől nem messze, India délkeleti tengerpartján. A kutatók azt szeretnék igazolni, hogy még a suméreknél is régebbi kultúrára bukkantak a víz alatt.
http://www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat/nyomtathato.php?act=napi&id=1037

Az egyiptomi kulturális minisztérium kérésére régészeti szaktekintélyekből, muzeológusokból és más tudományos szakértőkből álló Nemzetközi Tudományos Bizottságot hoz létre az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), hogy segítséget nyújtson az Alexandriai Múzeum víz alatti részének kialakítását célzó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésében. A készülő tanulmány, amelyen víz alatti építészetre specializálódott szakemberek, tájépítészek, városfejlesztési specialisták, gazdasági szakértők és más helyi és külföldi szakértők dolgoznak, az alexandriai partoknál található víz alatti kulturális örökség - közte Kleopátra palotájának és az ókori világ hét csodája között jegyzett pharoszi világítótorony maradványainak - feltárását és bemutatását segíti majd.
http://www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=17996

Néhány vállalkozókedvű régész a kedvelt búvárparadicsomban, a Közép-Amerika egyik legismertebb merülési terepének számító Belize-ben „gyakorlatozott”, s ennek köszönhetően felfedezték az eddigi legnagyobb maja korabeli sólepárló telepet.
http://www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat/nyomtathato.php?act=napi&id=4565

Berlin, Párizs és Bonn után Madridba érkezett az Egyiptom elnyelt kincsei című kiállítás, amely a fáraók egykori birodalmának víz alá került - és nemrég onnan kiemelt - régészeti emlékeit mutatja be a ma emberének.
http://www.karpatinfo.net/article63951.html
Vajk Creative Commons License 2009.12.22 0 0 673
CSak emlékezetből írtam az 1800 lábat, nem néztem utána, így lehet, hogy tévedek.

Meg talán abban is tévedek, hogy úgy képzelem el ezt a képet, mintha nem a víz alatt lenne, és akkor a kép méretei alapján úgy tűnik, mintha kb 3-400 méter magasból lenne fotózva egy város.

Előzmény: menroting (669)
joy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 672

Íme egy -nem légből kapott- fotó víz alatti romokról:

 

Előzmény: joy (671)
joy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 671
Oszt ezze az értékelhetetlenül torz képpel mi a túrót akarsz bizonyítani?
Előzmény: menroting (665)
joy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 670
:o)))
Előzmény: Vajk (664)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 669
Akkor nyílvánvalóan nem olyan mélyen vannak azok a romok aminek a képeit berakták.
Valahol tán írták a pontos mélységet ?
Előzmény: Vajk (668)
Vajk Creative Commons License 2009.12.21 0 0 668
Te voltál már búvárkodás közben 40-50 m mélyen?
Általában max 10 méterig vannak színek(de inkább 3-4), onnantól a fény annyira megszűrődik, hogy a véred is zöldnek látszik, kicsit mélyebben pedig szürkének.
Gondold el ezt a fényviszonyt 600 méteren: tök sötét van....
Egy példa: a videón felül kicsit balra a közepétől egy szám 40.6 f ami változik, az a mélység lábban.
Egyik videó, kb 10-13 méteren



Ez Ez pedig 100 és 120 méter közötti ige rossz felvétel, de a fények látszanak jól
Előzmény: menroting (667)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 667
Azt írták a cikkben hogy azok a fehéres pontok a napfény tükrőződései a vizfelszínen.
Az hogy nem vállalja a nevét a kutató addig míg közelebbről nem vizsgálják meg tüzetesebben a helyszínt az pedig szerintem tökéletesen érthető .
Előzmény: Vajk (666)
Vajk Creative Commons License 2009.12.21 0 0 666
két dolog van:
vagy bazi erős arrafelé a napsütés és leér 1800 lábig
vagy szonárral csinálták a képet és egy hang alapú "fény-árnyék" játék az egész.
Én magam sok szonar képet láttam már, erről nem az jut az eszembe, de lehet annyira vadi új technológia, amit még nem láttam.
(De erre nem mernék sok pénzben fogadni)

Előzmény: menroting (665)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 665
Oké, akkor mutass nekem egy ilyet onnan.

romok
Előzmény: Törölt nick (661)
Vajk Creative Commons License 2009.12.21 0 0 664
Igazad lehet abban, hogy érdekes, ha egy lyen szenzációs lelet megtalálója névtelen akar maradni.
Ezek a fotók nyomtatott áramkörökre emlékeztetnek engem...

Előzmény: joy (658)
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 663
Most már sajna visszaformálódott.Mikor írtam még éppen többségben voltak a nem szkeptikus írások .S ez ritkaság.:-)
Előzmény: Törölt nick (662)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!