Keresés

Részletes keresés

Piet 52 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1180

Én meg ma vettem egy Opticum beltéri egységet ill. egy komplett settet, forgatóval.

Sajna nekem még az Astra sem jött be. Kell  valami kütyű a beállitáshoz?

Előzmény: hrv_75 (1179)
hrv_75 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 1179

Sziasztok...

 

Kicsit beginner vagyok műholdvevő téren de barkácsolni szeretek bár ma kijutott minden berendezés szidásából.

 

adott egy beltéri diseq 1.2 és usals tehát 1.3 supporttal.

adott egy amikor dm 3800 antenna forgató, gondoltam összekötöm.

 

Lépéseim voltak:

összekötés minden mindennel.

állvány vizszint ellenőrzése.

Budapesti lévén 47es fokon vagyok majdnem délre van az astra azt lőttem be. Próbáltam máshogy delet keresni, esélytelen amerre mentem a ház körül mást mutatott az iránytű.

a forgatón  latitude skála van  47re raktam ill próbáltam körülötte is :)

a beltériben is a latitude longitudet  beállítottam, mindent USALS-ra raktam hogy ő keressen poziciót.

majd benyomtam hogy astrara menjen. kicsit az antennán állítotam meg is volt. Örültem hogy minden jó,

Majd gondoltam keresek másik holdat a thor-t.

na abból nem lett semmi, állítottam mindent de amit beforgatott a környéken se volt az a vacak thor.

 

Mit csesztem el ? egy napot szerelgettem állítottam, de egyszerűen nem megy..

 

tudom lehetne szakit hívni, de szeretném megtanulni hogy hogyan is műküdik ez.

 

a neten ami van leírás, na azt próbáltam mert ugye google a barátom de nem jutottam egyről a kettőre, mert ha úgy csináltam ahogy ott van még annyi se ment.. :)

 

 

Merlot Creative Commons License 2012.07.16 0 0 1178

Nincs más megoldás, bele kell nyugodnod.

Sajna a parabola lenne az egyetlen, hogy ott magyar kódolt/fizetős  adást nézzetek, mert bármelyik szolgáltató (T-Home, HelloHD, UPC, DIGI) csomagjában ott van az RTL Klub, de ahhoz parabola antenna és kártyahellyel rendelkező vevő kell, és természetesen a parabola antenna.

Előzmény: ollti (1172)
ollti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1177

Nem érdekelnek az általad leírt "TÉNYEK".Én megoldást kerestem ,hogy ha már a parabola nem működik hogyan lehet más módon magyar csatornákat nézni...Nem kértem a TÉNYEK közlését...Sajnos tele vagyunk ilyen "értelmiségiekkel" ...Köszönöm azt a hatalmas "kedvességet"...Jó lenne ha visszaolvasnád néhány válaszodat és elgondolkoznál a "TÉNYEKRŐL".Ha segíteni nem tudsz embereknek akkor ne legyél lekezelő..Ha meg ilyen köcsög a stílusod ne regisztrálj ilyen oldalakon mert veled hidd el senki nincs előlrébb!!!!Ahhoz meg,hogy hová költözök mikor és miért neked semmi közöd és ez az oldalal szerintem nem is arról szól....De ha tévedek akkor bocs de hogy jössz te ahhoz ,hogy másokat lekezelve válaszolgass?Ki vagy te?Vagylegalábbis kinek képzeled magad?Mert a kettő között óriási a különbség!!!!

Előzmény: ceruza_elemér (1176)
ceruza_elemér Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1176

Nem reméltem, hogy előléptetnek és mindjárt két fokozattal !

 

Nem kioktatás, de a tények makacs dolgok. A technika sokmindenre képes, valóban, de az előrelátást nem helyettesítheti. Ha egy olyan helyre költöztél, ahol nincs lehetőséged saját parabolára, akkor előre bele kellett kalkulálnod, hogy nem tudsz tetszés szerinti adókat nézni.

Előzmény: BGbr (1175)
BGbr Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1175

Mit vársz egy laposelemértől...

Előzmény: ollti (1174)
ollti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1174

Én mégegyszer leírom,hogy segítséget szerettem volna kérni valami okos hozzáértő embertől nem pedig kioktkatást.....

Előzmény: ceruza_elemér (1173)
ceruza_elemér Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1173

Sajnos ez olyan kérdés, amit költözés előtt már látni lehetett és barna hajjal bele is kellett kalkulálni.

Előzmény: ollti (1172)
ollti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1172

Sajnos nem lehet a tetőre kitenni..Ha ki lehetne nem tettem volna fel a kérdést ennyire nem vagyok szőke!!!!!De gondoltam van egy olyan ember aki tud valami megoldást a dologra mert ugye elég fejlett a technika a mai világban.....Üdv

Előzmény: Törölt nick (1171)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1171

Szia!

 

Ami nektek kell az csak is műholdvevővel oldható meg!

Parabolám a 10 emeletes panel tetejére lett felszerelve, ott nincs fa, fű! :D

Ajánlom neked is! :D

Előzmény: ollti (1170)
ollti Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1170

Sziasztok....

Lenne egy kérésem....Németországban lakunk és új lakásba költöztünk..:A régi lakásban a tetőtérben laktunk és UPC-t használtunk...Elköltöztünk egy földszinti lakásba de itt sajnos nem működik a parabola mert leárnyékolják fák és épületek..Sajnos nem tudjuk olyan helyre tenni ahol fogná a jelet...A lakásban van kábel tv és digitális kábel tv...Ezen sajna csak a Duna tv és a Duna World jön be....Nekünk ha más csatorna nem is de azt RTL klub nagyon kellene,,,Nincs valami lehetőség arra,hogy antenna erősítővel vagy a beltérit használva valami más antenna megoldással fogni a csatornákat?Lehet,hogy hülye kérdés volt de már mindnet megpróbáltunk..Hátha van köztetek egy okos ember akinek van egy jó ötlete...Ja a német szolgáltatókat is megnéztem háőtha van magyar nyelvű csatornájuk de a Dunán kívül egyiknél sem találtam....

Előlre is köszi ha valaki segít...

Üdv

ceruza_elemér Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1169

Szívesen. Ne csoldálkozz ezen, hiszen semmilyen adatot sem adtál meg a berendezésedről ! A jelszint kijelzés egy tájékoztató lehet bizonyos esetekben, de félre is vezethet.

Előzmény: BGbr (1168)
BGbr Creative Commons License 2012.06.20 0 0 1168

Ha távolból nem lehet megállapítani, akkor köszönöm a hozzászólást.

 

Annyit azért hadd tegyek hozzá (immár harmadszor ismételve), hogy ha 90% fölötti jelerősségnél illetve jelminőségnél nézhetetlen valami, akkor a probléma máshol van, nem az antenna méretében...

 

Előzmény: ceruza_elemér (1167)
ceruza_elemér Creative Commons License 2012.06.19 0 0 1167

Mivel nem árultad el milyen csatornákról van szó, lehet tovább találgatni.  A problémát logikai alapon kellene kíszűrnöd, innen a távolból nem lehet megoldani.

Előzmény: BGbr (1166)
BGbr Creative Commons License 2012.06.18 0 0 1166

Amit írsz, az mennyiben válasz arra, hogy "hogyn lehetséges az, hogy egy csatorna teljesen jól bejön 70%-os jelerősségnél, és 40%-os jelminőségnél ugyanakkor egy másik nézhetetlenül ugrál, illetve lemerevedik 92/95-nél???????????" :)))))

 

Mellesleg az antennám méteres átmérőjű.

 

 

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishNyelvfelismerés » Hungarian
Előzmény: ceruza_elemér (1165)
ceruza_elemér Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1165

Nálam minden csatorna jól bejön, amihez elég erős jelet ad az antennám. Ha növelnéd a tányér méretét pl. (vagy eleve nagyobbat választottál volna), akkor nem lennének ilyen gondjaid, feltéve, hogy minden más is rendben van, jó a kábeled, a fej és a beltéri is.

Előzmény: BGbr (1163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1164

Hello Mindenki!

 

Segítség kellene. Jeleneg előfizető vagyok a UPC-nél. Úgy tudom most a thor műholdat látja a vevő. Szeretném még a kodolatlan csatornákat is nézni. Úgy tudom, hogy van német és angol nyelő kodolatlan csatorna a műholdon.

Hogy oldhatom meg? 

Lecserélhetem a beltérimet valamilyen jobbra, ami a kódolatlant is látja? 2db tv-m van, és az egyiken felvehetősnek kell lennie.

Tudnátok segíteni?

 

köszi

BGbr Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1163

Esetleg arra tudna valaki válaszolni, hogy hogyn lehetséges az, hogy egy csatorna teljesen jól bejön 70%-os jelerősségnél, és 40%-os jelminőségnél - ugyanakkor egy másik nézhetetlenül ugrál, illetve lemerevedik 92/95-nél???????????

 

Tudom, frekvencia, transzponder, mifene...

De mi a helyzet akkor ha ugyanaz a csatorna jön be egyszer tökéletesen 70/70-nél, és máskor (ugyanaznap este) nézhetetlenül 90/95-nél??????

 

Mit ér a jelerősség és -minőség kiírása, ha ennyire bizonytalan minden?

 

Előzmény: BGbr (1162)
BGbr Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1162

Most vettem egy digitális beltérit, kicserélve az eddigi analóg cuccomat, leírom a tapasztalatom:

 

Kicseréltem a fejet az antennán - bár az eladó szerint ezek ugyanakkora méretűek, azzal a bilinccsel, amellyen az analóg fej fixen állt, az új univerzális fej előre-hátra mozog(hat). Ez külön jó mert akkor ki kell próbálni valamennyi állásban ugyebár :(

Kicseréltem a beltérit is.

 

A mySAT funkció nem működik: a vevő nem talál egyetlen műholdat sem, még úgy se, hogy azért kéti módszerrel behoztam csatornákat mindhárom Astráról meg a Hotbirdről is... Persze mindegyikről ugyanazokat: einsfestival és társai, valamint a lengyel csatornák... :(

 

Pedig a jelerősség 90% fölött volt...

Tegnap délutánra sikerült behoznom több mint száz csatornát, de ne kérdezzétek, hogy hogyan... kb. mintha egy varázsvesszővel kerestem volna a földcsakrában az aranyeret... :(

Némelyik műsor bejött 80/80-as állapotban, de volt olyan, amelyik 95-ös erősségnél és 98-as minőségnél is nézhetetlenül szakadozott... :(

 

Kellene hozzá antennaerősítő? Most így hirtelen utánanézve, az, amelyik tényleg erősíti a jelet, az 8-9 ezer forint: a beltéri is ennyi volt!

A 900 forintosokra meg azt írják, hogy igazából nem erősíti a jelet, csak a veszteséget csökkenti, amit a hosszú kábel okoz... hát igaz nekem van vagy 15 méter...

 

Javaslatok?

tulipboy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1161

Sziasztok Mesterek,

 

Előre is elnézést kérek, ha túlságosan alap a kérdésem. Külföldön élek és a főbérlő nem engedi meg, hogy egy nagy parabola antennát tegyek ki az erkélyemre.

 

Olvastam ezekről a lapos antennákról, melyek, már magukban hordozzák a fejegységet is. Szerintetek ez alkalmas lenne, hogy a Magyarországon vásárolt UPC-s előfizetésemet kivinném és összekötném vele?

 

Mekkora méretre egy ilyen lapos antenna?

Ugyanaz a jelerőssége, ha az erkélyemen belül a falra felakasztom?

Milyen kábel szükséges hozzá? Ugyanolyan koax, mint a hagyományoshoz?

Tudnátok ajánlani egy típust vagy egy helyet, ahol egy ilyen antennát megvehetek?

 

Előre is köszönöm!

 

bbencee Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1160

Sikerült befognom a HISPASAT-ot, aminek nagyon örülök mert az épületektől más műhold szinte kizárt, ezen viszont van csatorna bőven. A problémám, hogy az összes csatorna kódolt amik bejöttek, amelyik TP-n meg lenne kódolatlan, azt nem látja a tükör.Van esetleg valakinek megoldása, vagy tud valakit aki segíthetne a kódolt adások vételében? Természetesen nem ingyen gondoltam.. (Nagravision 2-3) kódolásról van szó. Akár privátban, akár itt szívesen fogadom az ötleteket. email: bbencee [kukac] gmail [pont] comElőre is köszönöm!

<Tycoon> Creative Commons License 2012.04.09 0 0 1159

köszi. kipróbálom

Előzmény: bbencee (1157)
Traugutt Creative Commons License 2012.04.07 0 0 1158

Köszönöm, valóban a fej cseréje volt a megoldás.

Előzmény: PEmoke (1150)
bbencee Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1157

Hi, 

 

Amit te linkeltél ahhoz valószínű kell még egy box.

 

Fillérekért tudsz kapni sima dipól antennát http://www.argep.hu/trend/DIPO/Dipol-antenna.html

Én ezt ajánlanám a földfelszíni analóg adások fogására. Arra kitünő, és csak 500-1000 ft. 

Még szerintem nem fogják abbahagyni Magyarországon egy ideig a földfelszíni sugárzást, mert nem tartunk sajnos még ott technikailag.. Elvileg már Januártól fel kellett volna vele hagyniuk, de még mindig megy.. 

 

Ha komolyabb megoldásra vágysz, akkor szerintem parabola + box lesz a te barátod, de ahhoz olyan helyre kell tenned az antennát ahol látja azt a műholdat amelyik csatornáit szeretnéd nézni.

 

Ha ez sem kivitelezhető, akkor sztem marad az előfizetés valamelyik szolgáltatónál.

Előzmény: <Tycoon> (1156)
<Tycoon> Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1156

Hát valami komolyabb megoldás kellene, itt néztem ilyen digitális izét

 

http://www.antennak.hu/index.php?kat=18&id=665

 

 

Vajon ha ezt bedugom a tv-be akkor le tudja kezelni a régi tipus? vagy még ehhez kell valami box?

 

 

Ha analóg antennát veszek, akkor azt dobhatom ki jövőre? 

Előzmény: bbencee (1155)
bbencee Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1155

Szia, nekem egy olló, vagy bármi fémtárgy ami belemegy a tv antennabemenet közepébe, jó és azzal működik, ha a gyors megoldások híve vagy :D

TV2, RTL, M1 jön be nézhetően, nem feltétlen tökéletes.

Előzmény: <Tycoon> (1154)
<Tycoon> Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1154

Sziasztok!

 

Új albérletbe költöztünk XIII. kerület Árpád híd közelébe. Namost itt nincs TV előfizetés, és szeretnék tévézni, de nem telepíthetek önhatalmúlag SAT TV-t meg kábelt sem.

 

Így bedugtam a Coax kábelt a kis tévémbe de nagyon szarul jön be az adás.

Állítólag még létezik ez az analóg jel amivel szabadon nézhető a tévé (vagy már megszünt?) Milyen szobaantennát kellene vásárolnom a TV-hez hogy legalább az alap 3 csatorna bejöjjön? Kinek mi vált be?  Tudnátok segíteni benne?

bbencee Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1153

Még egy kérdés: észak-nyugati erkélyen van az antenna. Nyugati 37,5 foknál van egy NSS-10 / Telstar-11 műhold, az elvileg még épp "látom" az épület falaitól, tőle délre lévőeket már nem. Melyik műholdat tudnám legjobban befogni?

Lehetséges hogy kizárt az erkélyen a műholdak befogása?

bbencee Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1152

Sziasztok,

 

van nekem egy Opticum LSP-02G vevőfejem, részletes infó: http://www.armatrix.hu/Termek/opticum-lsp-02g-p89605.html
Vettem teljesen új coax kábelt a csatlakoztatáshoz, az "LNB in"-re csatlakoztattam, viszont semmi különbséget nem tapasztalok a jel erősségét tekintve. 8-14%-on mozog akkor is ha be van kötve az antenna, és akkor is ha nem. Előfordulhat hogy rossz vevőfejet választottam volna? És egyébként bármelyik műholdat választva szinte kivétel nélkül 8-10-14%-on mozog a jelerősség, szintén függetlenül hogy antennát kötöttem-e rá vagy sem.

BGbr Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1151

Nekem is tanácsolták a fej cseréjét. Nem is za ára a gond, hanem hogy szerelni kell...

Nekem azt is mondták, hogy a régifajta, kerek antenna se jó a digitálishoz :(

Tud erről valaki valamit?

 

 

 

 

 

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishNyelvfelismerés » Hungarian
Előzmény: PEmoke (1150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!