Keresés

Részletes keresés

CiluHS Creative Commons License 2013.02.02 0 1 309

Ez a topic mindig megújul. A mérhetetlen ostobaságok gyűjtőhelye. Ennyi hipohonder embert egy rakáson... a valós problémák meg ezek miatt nehezen orvosolhatók, mert a hatóságoknak is nehéz kiszűrni a 99% őrült közül az 1% valós panaszt, amelyiknek alapja van, és meg kell oldani.

 

Egy közeli mobiltorony a barátod. De ha ezt nem érted, hogy miért, akkor semmit nem értesz az egészből.

 

6 évig éltem 8 méterrel 2x1kW rádióadó + 2x80W UHF TV adó + nagyon sokszor pár W mikrohullám alatt, közte szektorsugárzók. Sosem volt alvásgondom. De másnak sem, aki ott lakott. Meg semmi baja. Poénból kértem sugárbiológiai mérést mindenre külön-külön. Kinn a tetőn rögtön a megengedett értéken ugrált a műszer, benn pedig meg sem moccant az biológiai szempotból fontos mérési tartományban üzemelő hitelesített műszer. Ismerősök voltak, nem hivatalos kérés volt. Ennyit erről.

 

Aki ezekkel a hulladék "Gigahertz Solutions" műszerekkel jár, az eleve elásta magát a témában minden komoly ember előtt. Azt seprűvel el kell kergetni!

 

Hasonló a távvezetékekkel is a helyzet. Ott a mágneses indukció a cirkusz tárgya. Az nem számít, hogy az emberre 24 órában megengedett érték alig pár %-át lehet mérni még a legdurvább esetben is, de leginkább ezrelékeket! Volt olyan, aki kihívott egy sötétzöld önjelölt sugármániást, megmérette a tervezett vásárlandó házánál a mágneses indukciót. 2 ezreléket mért, és mondta, hogy meneküljenek, meg ne vegyék. Aztán hazavitte őt a 47 éve lakott házába, ahol a hálószobában a dupláját mérte, messze minden távvezetéktől. Neki már nem kell elmagyarázni a dolgot.

Előzmény: ento (299)
kiss.beus Creative Commons License 2013.01.06 0 0 308

Volt nálunk a héten a Novetex egy elektroszmog mérésre és ledöbbentem, hogy mennyi káros sugárzás ér engem a hálószobában. Rettenetes! Gyorsan ki is vittem a TV-t, digitális órát meg hasonlókat... Azóta érezhetően jobban alszom, valószínűleg emiatt

Csillagnyee Creative Commons License 2012.12.28 0 0 307

Sziasztok!
Kaptam egy nagyon régi, talán 68 as orosz GM számlálót. Szerintem gázdetektoros, de eddig még nem tudtam beüzemelni, odáig eljutottam, hogy egy 1.5Vos ceruzaelemmel a mutatóját mozgassa, de sajnos akkor is mozgatja, ha nincs rajta a detektorfej, szóval szerintem ez csak a kalibrálás miatt mozgatja(lehet tekerni egy potmétert, hogy hova álljon a mutató). Sajnos semmit sem tudok a készülékről, hogy hány Volt feszültség kell neki, vagy, hogy milyen detektorfejem van hozzá, illetve, hogy hogy működik. Szerencsére nem buherált, eredeti állapotú, a festékek rajtavannak a csavavégeken.  Aki ismeri, vagy sejt valamit a készülékkel kapcsolatban, kérem írjon, be szeretném üzemelni.
Teszek fel róla képeket. A neve sztem RUP-1, és amint látom alfa, béta, neutron és gamma sugárzást is mérne, de mindezt egy fejjel? vagy vannak csövek a készülékben is, azok mit csinálnak?

ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 306

http://www.magdahavas.com/smart-meter-kills-plant/

 

Video: a vezetéknélküli okosmérő megöli a növényt.

ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 305

Eddig 4 V/m volt, az is sok, látom gőzerővel dolgozik a mobil lobby.. ezek nem komplettek--illetve dehogynem, első a profit, a határértékeket majd ahhoz igazítjuk..

 

Milyen műszerrel mérsz?

Előzmény: ugattyu (303)
ento Creative Commons License 2012.11.04 0 0 304

Az egész országot leszedálják, nyugodtan aludni képtelenség, fejfájás, émelygés, nyelőcső égés, látás gyors romlása, gyengeség, koncentráció és munkaképesség romlása, fülzúgás, fejzúgás, már meglévő krónikus betegségek gyors romlása, stb, stb. Összesítve: az öregedés felgyorsulása, betegségek halmaza.

 De ugyanez történik a világban, egy kisebség tiltakozik csak. Igaz hogy egyre többen vannak..

 

Sok minden történt - és ez nem tetszik a mobiliparnak.

 

2011 május-júniusban a WHO potenciális rákkeltőnek minősítette az elektromágneses sugárzást(különösen beleértve a wifit, mobiltornyokat, mobiltelefonokat).  A 2B kategóriába sorolták, olyan illusztris társaságba mint a DDT, az Orange, a gépjárművek kipufogógáza vagy a nitrózus vegyszerek(benzol, xilol, n.hígító).

 

Az EHS(elektro-hípersensitivity), ami egyre többeknél alakul ki és eddig pszichotikusnak, képzelgőknek tekintették az ebben szenvedőket(lásd fenti szimptómák), szép lassan elismert "betegségé"  kezd alakulni.(betegség, persze, az anyá%4//=!)?:ok red+2ves pi??3256%=4sája, az, remélem az összes mérnök, fejlesztő, mobil eladó, kereskedő, IT-szakember, mobiltelefon és internet szolgáltató, politikus azt fogja érezni az idők végezetéig amit én az elmúlt 4 évben) Az EHS-t hivatalosan elismerik Svédországban, Kanadában, a franciáknál, a spanyoloknál, az Usában. Most az angol kormány jelentette be hogy kész elismerni a mobilsugárzás mint betegség kialakító ágenst. Lásd az alábbi linket:http://www.scribd.com/doc/111581489/ES-UK-Newsletter-October-2012

 

Ebben a llinkelt lapban(nagyon fontos!) az a hír is szerepel, hogy az angol kormányzat beleegyezett hogy a brit állampolgár megtagadhatja a smart meter felszerelését, EGÉSZSÉGÜGYI ALAPON!(analóg mérő cseréje okosmérőre, amit nálunk most kezdenek reklámozni mint a "fejlődés következő mérföldkövét" - talán inkább a szenvedésé és emberi önpusztításé)

Ez azért következik be, mert már nem bírták a nyomást, annyian tiltakoztak és álltak ellen az éjjel-nappal kis megszakításokkal folyamatosan sugárzó smart meterinstallálálsának. Angliában és amerikában mozgalmak bontakoztak ki : "Say no to smart meters!". Nem is beszélve Franciaországról, ahol az okosmérőt "linky"-nek nevezik.

 

Nálunk persze most is nagy a csend, senki nem lát és hall semmit , nem is írnak róla,minek is, legjobb magyar a sötét, tudatlan, engedelmes magyar. Nemrég egy tv-s közéleti műsorban nyugtatták a plebset, demonstrálva a mikrohullám ártalmatlanságát egy háztartási robotgépet méricskélve(ha nem látom, nem hiszem el, szakértőt hívtak...).

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ugattyu (303)
ugattyu Creative Commons License 2012.10.17 0 0 303

Kedves fórum látogatók, rossz hírem van. Nyár óta a saját méréseim szerint a környezetemben legalább tízszeresére nőtt 2.1GHz-en a sugárzás. A szolgáltató a társasház kérésére megmérte, és az eredmények összhangban vannak az enyémmel, de még magasabbak. Az antennától kb. 70m-re lévő körfolyosón a szint 3.1V/m = 25500mikrowatt/m2. Ekkora szint a mikrosütő előtt van van. A hivatalos jegyzőkönyv szerint ez elfogadható, mert a határárték 10W/m2 = 61V/m gyilkos szinten van meghatározva, ami (teljesítményben mérve) egymilliószorosa a régi magyar határértéknek, ill. amit az épületbiológusok elfogadhatónak tartanak.. 

Előzmény: Víz (300)
Víz Creative Commons License 2012.07.09 0 0 302

Szia!

A megadott e-mail címed nem működik.

 

 

Index forum bejegyzésedre írok.
Most az E-on küldött egy külső szakértőt. Egy éjszakán át mért. (Természetesen halkabban ment a dolog. Pech) Valamit azért állítólag megfotak a műszerek hajnalban 1/24 körül. Igen erős impulzusokat regisztráltak.
Azt mondta a szakember, elküldi mailben a hangot, de sajnos azóta is küldi. Meg a szakértői véleményt is. Azt se. Nem tudja megmondani honnan ered....(?)
Te milyen méréseket tudnál végezni? Egészen biztos, hogy megfogható a zajkeltő.


Válaszod előre is kösz!


Üdv:

Víz

Előzmény: XJ703 (301)
XJ703 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 301

Volna miről beszélnünk. Ha gondolod írj, hátha 'arra járunk, és a mérőműszereimmel ki tudunk találni valamit.

Előzmény: Víz (300)
Víz Creative Commons License 2011.07.06 0 0 300

Tessék szíves nekem megmondani valaki, hogy melyik hivatalos szervezetet kell kihívni mobilsugárzás bemérésére, akik aztán tesznek is az állandó eszméletlen erős sugárterhelés csökkentéséért? 2009. december eleje óta olyan erős a sugárzás a környékünkön, hogy szinte égi villámháborút hallok a fejem felett, rosszul vagyok tőle, állandóan zúg, perceken belül ha hazaérek dögfáradt, türelmetlen, ideges leszek, fizikailag nem érzem jól magam, míg a munkahelyemen egész nap semmi bajom. A jelzett idő óta csak gyógyszerrel tudok elaludni, mert megy az az állandó (én változónak érzem) sugárzás ami nem enged kikapcsolni. Nappal is csak annyival jobb a helyzet, hogy a nappali egyéb zajok valamelyest "levesznek" belőle, de a területen tartózkodni szinte lehetetlen. Több adótorony is van a faluban, lehet, hogy valami interferencia is közbejátszik???

A NHH már folytatott méréseket, de meggyőződésem, hogy csak átvertek a mért értékeikkel.

Segítség!!!!!

Előre is köszönöm! 

ento Creative Commons License 2011.04.20 0 0 299

A nem ionizáló sugárterhelést(alacsony frekvencián ~50Hz elsősorban a mágneses tér, magason ~GHz az elektromágneses) a következők okozzák, elöl a legveszélyesebbek:

 

mobil tornyok, városokban az épületek tetején található adók is!(helyet hagyok utána, mert nagyságrenddel pusztítóbb mint a többi, tekintve hogy a nap minden másodpercében átsugároz, nem menekülhetsz, nem kapcsolhatod ki, elviseled hogy lassan kinyír, elpusztítja az immunrendszered, sejtjeid dupla gyorsan öregednek, rosszul vagy, fáj a fejed, zúg a füled, gyengének érzed magad, fáradtnak, --rosszul kelsz-- vagy elvándorolhatsz egy lakatlan szigetre, vagy Afrikába, ahol egy nap megjelennek a Telecom emberei..)

 

műholdról szórt Wifi(már megkezdték, egész Európát szórják, "mert megérdemeljük")

 

közeli külső magasfesz. vezeték, közeli trafó

otthoni DETC telefonok(akkor is sugároz ha készenlétben van, erősebben mint a mobiltelefon)

Wifi modem-router-mobil internet

gyakori, fül melletti mobiltelefon-használat

számítógép

nyomtatók, multifunkc. berendezések(a többség csak 50 Hz-en, de vannak olyanok, amelyek képesek egy számítógép magas frekv. sugárzását is túltermelni, konkrét példa: HP psc 2xxx 2GHz környékén bekapcsolt állapotban 5 mikrowatt/n.méterre emeli a "háttér" 3 mikrowatt/n.méteres értékét, HF 35C műszeres mérés)

energiatakarékos lámpa(amióta visszatértünk a hagyományos égőkre a nagyszobában, olvasásánál, tévézés mellett, kevésbé fárad a szem, az agy)

mindenféle analóg berendezés, töltők, HIFI, tv, stb.

épületben kapcsolók, elektromos hálózat

 

A felsorolás nem teljes és mindegyikhez írhatnék litániát. Lényegi tapasztalatom, hogy

 

1,legfontosabb minél távolabb kerülni az adóktól és adótornyoktól(a németeknél ez pl. úgy csapódott le hogy az ingatlan becsléseknél gyakran értékcsökkentő tétel a közeli mobiltorony - sok érdeklődő ui, eláll már az alkutól is ha a közelben torony van)

 

2,semmilyen mobilinternetet, asztali vagy mobil Wifi-s berendezést(modem, laptop, stb)nem szabad használni, törekedni kell a VEZETÉKES adatátvitelre, sőt a vezetékes átvitelnél is törekedni kell a LASSABB adatátvitelre-természetesen ami még kompromisszumokkal használható(a trendekkel ellentétes mindez, de most nem a technikai fejlődést és a fogyasztás mámorát taglaljuk, ugye, hanem azt, ami egy idő után fontosabbá válik mint a villámgyors letöltés...az életet, az egészséget, az ember közérzetét)

 

3, Használat után minden berendezést áramtalanítani kell főkapcsolóval. Ha valaki nagyon "pedáns" ezt megfejelheti a konnektorból való kihúzással... de biztosíthatlak hogy ettől nem fogsz jobban kelni.

 

Konkrétan a lérdésedre tehát: a nappali használatban jelent kisebb terhelést(és később valamivel jobb alvást), ha ezeket a berendezéseket magadtól minél távolabb használod. Elsősorban a számítástechnikát. Ha azt sokat használod és utána tompának, fáradtnak érzed magad, mindenképp. Példaként, mint korábban már írtam, nálam a laptop a sarokban van tőlem most két méterre, minden vezetéken van áttéve, USB 1.1-en(axióma kedves, még azt is bebeszéltem magamnak hogy a 2.0-a erősebben sugároz!) az asztalra, vezetékes internet, monitor előtt két nagy szódásüveg. A számítógép és egyéb berendezések maradék sugárzását úgy csökkentem, hogy könyveket, mappákat, régi desktop házat teszek a forrás és közöttem lévő térbe.

 

Mindennek egy előnye és egy hátránya van: "előnye", hogy órákig fáradás nélkül tudok dolgozni, hátránya hogy elszoktam a "normál" PC vagy laptop sugárzástól. A múltkor azt a régi P4-es desktopot kapcsoltam be, ami most szigetelésként funkcionál és pár perc múlva pánikszerűen kapcsoltam ki a fejben, szemben, testben megjelenő jól ismert egyre kellemetlenebb érzés miatt.

 

 

 

 megjegyzés: panelban(társasházban) meg tudja keseríteni az ember életét, ha a szomszéd lakásban DECT telefont kezdenek használni...a falon át gyönyörűen, erősen, állandóan és észrevétlen dolgozik..főleg éjszaka..

 

És a végén: Would you like to know more? Please visit on the website www.next-up.org www.magdahavas.com meg fogsz lepődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hantorish (298)
hantorish Creative Commons License 2011.04.19 0 0 298

Sziasztok.

 

Szeretnék tanácsot kérni, ugyanis az utóbbi időben igen rosszul és nehezen kelek, ami nem volt jellemző korábban.

 

A szobám 16 nm-es, sajnos elgé sok elektromos kütyüvel. Van akváriumom, aminek szűrése egész nap szükséges, hogy menjen. Számítógép, laptop, router, modem, monitor, hifi. Ez mind egy szobában.

 

Gondolom elég komoly terhelést jelent ez a sok eszköz még kikapcsolt állapotban is.

 

Kérdezném, hogy elgendendő-e, ha ezeket mondjuk egy hosszabíton lévő főkapcsoló segítségével áramtalanítom, vagy sokkal célszerűbb, ha ki is húzom őket minden este a konnektorból?

 

 

Illetve mennyit jelentene, ha ezen eszközök nagyrészét másik szobába, az ágytól durván 4-5 méternyire lévő helyen összpontosítanám? Tehát érdemes-e belevágni ekkora cipkedésbe és költöztetésbe, vagy komolyabb védekezést kellene kialakítani?

 

Előre is köszönöm a tanácsokat.

Axióma Creative Commons License 2011.04.06 0 0 297

Szeretned a mostani Aktiv-ot, eppen "epuletbiologus" vagy mi vizsgalgat. Es az egyik haz (szoci idoben epult, tehat kb. azonos idoben bekoltozott azonos koru emberek kozott magas a rakos megbetegedes es halalozas. Nem am hogy az az ok, hogy azonos koruak es a rak vezeto halalozasi ok...

A vicces az, hogy o maga kijelentette, hogy az o muszere mar nem meri (asszem 200 mikroTesla hangzott el), de meg mindig boven az egeszsegugyi hatarertek alatt van...

Axióma Creative Commons License 2011.03.14 0 0 296

Engem az angol faraszt, es foleg szakszavakat nem fogok megerteni.

Persze, jo penzert mindenki azt mond, amit mondanak neki. Lattal mar monika-showt? Egyiknek se sajat neve se sajat tortenete...

Előzmény: ento (295)
ento Creative Commons License 2011.03.13 0 0 295

Nem, erről szó sincs. Ne a címet figyeld hanem a szereplőket, hogy mit mondanak.

 

Ez nem a (te természettudományos alaposságú) bizonyítási eljárásod, csak elmondják -gyerekek és felnőttek- hogy rosszul érzik magukat a "wifi or wirless internet"-től.

 

Aztán a tudósok alátámasztják vagy elvetik- állástól, pénztárcától érdektől vagy érdektelenségtől függően.

 

Légy kicsit szerényebb, mindentudó királyom(kirányném), hallgasd meg az alattvalókat is.

 

 

Előzmény: Axióma (294)
Axióma Creative Commons License 2011.03.13 0 0 294

A media "proven" fogalma eroteljesen elter az en, termeszettudomanyos alapossagu bizonyitasi fogalmamtol. Tehat: riogat.

Előzmény: ento (293)
ento Creative Commons License 2011.03.13 0 0 293

Figyeld csak a sok "riogató emberkét"!

 

Axióma Creative Commons License 2011.03.04 0 0 292

Meg tobb riogato emberke...

Előzmény: ento (291)
ento Creative Commons License 2011.03.04 0 0 291

 "Nem leszünk sereghajtók: lesz 3G mindenhol"

 

http://penzcentrum.hu/cikk/1027323/1/nem_leszunk_sereghajtok_lesz_3g_mindenhol

 

Hát nem nagyszerű?

De.

Még több fáradt, fejfájós, nyomott hangulatú, rohamosan öregedő mikohullám sérült, akiknek fogalmuk sincs mitől érzik magukat olyan rosszul...ám ifonjuk az van nekik.

Még több pénz a mobilcégeknél.

Hajrá magyarország, hajrá európa!

 

 

ento Creative Commons License 2011.02.13 0 0 290

El is várom, hogy "beszólj". Ha valamire kényes vagyok, akkor a logika az. Erre vonatkozott az első mondatom(te hülyeségnek tartod amit írok, én zavarosnak amit te-mi nem fogjuk tudni eldönteni).

 

 

 

Előzmény: Axióma (289)
Axióma Creative Commons License 2011.02.12 0 0 289

Az elso mondatod mindent elmondott, ugyhogy innentol kezdve ignoraltam (ezt a hsz-t, mert ha hulyeseget irsz ujra es ujra mint eddig is, akkor ugyis beszolok, hogy hol van a logikai hiba az ervelesedben).

Előzmény: ento (288)
ento Creative Commons License 2011.02.12 0 0 288

Jó neked, nyilván érted amit írsz.

 

Az utolsó (marketinges)mondathoz viszont annyit megjegyeznék, hogy rosszul címezted, én csak fel szeretném nyitni a szemeket(amellett persze hogy 2 éve qva szarul érzem magam a kisebb-nagyobb adókból, mobiltornyokból ömlő sugárzás miatt és fel vagyok háborodva hogy mindezt erőszakkal elviseltetik velem, anélkül hogy egy nyomorult sugárzás-mentes helyet biztosítanának). Akik pedig csukva szeretnék tartani, a pénz, a reklám, a fényezés, elhallgatás, lobbizás, a hazudozás, nos ők a te oldaladon találhatók.






http://www.strahlung-gratis.de/Eine%20Telekom%20Strategie.htm




                                       és a fordítás:

 

 

                                           Egy telekom-stratégia.

 

 

Az Ericsson cégnél való munkám során, a két legnagyobb üzleti szegmens(vezetékes és mobiltelefon) környezeti részlegének vezetőjeként az összes környezeti szempontot figyelembe kellett vennem, egyetlen kivétellel: ez az elektromágneses sugárzás hatása. Ezen a különleges területen speciálisan kinevezett szakértők dolgoztak, akik a cégvezetésnek mindig pontosan azt mondták, amit az hallani akart: a sugárzás nem káros az egészségre.

 

De idővel összegyűlnek a tények, és nem ezt mutatják. A szakértők nem ostobák és a cégvezetés sem az. Az ezer milliárd dollárok azonban, amiket az adótornyokba beleöltek, olyan hosszú működést követelnek, amilyet csak lehet. Ezért szükség volt egy stratégiára, amit majd pontosan követnek.  Ez a stratégia a következő:

 

  1. A legfelső cégvezetésnek kell egy szakértői csoport, akiben megbízhat hogy mindig helyesen beszél: a mobiltelefon teljesen ártalmatlanok.
  2.  Csak egyetlen nemzeti hatóságnak van arra joga hogy mondjon valamit a mobiltelefonok és adókészülékek lehetséges egészségügyi kockázatairól. Ez a Sugárvédelmi Hatóság. Minden más hatóságnak a Sugárvédelmi Hatóságra kell hivatkoznia. Az ő saját nézeteiket ebben az ügyben nem szabad nyilvánosságra hozni(uk).
  3. A Sugárvédelmi Hatóságnak meg kell magát tudni támogatnia a kiválasztott szakértők különleges csoportjával, olyanokkal, akikről ismert hogy  megfelelően nyilatkoznak. A problémára rávilágító tanulmányokat ezek a szakértők összefoglaló tanulmányokban nem fogják említeni. A mobiltelefonok ártalmatlanok.
  4. E különleges csoport szakértői lehetőleg az ICNIRP munkatársai kell hogy legyenek. Ezt a szervezetet a mobiltelefon-ipar finanszírozza és egy nagyon fontos eszközzé vált, mikor a sugárzási határértéket olyan magasra tette hogy ez a mobiltelefon ipar számára soha nem lesz probléma. A mobiltelefonok ártalmatlanok.
  5. A telekommunikációs ipar középtávon új rendszereket fejleszt ki, amivel lelepleződik, ha nyilvánossá válik hogy az eddigi mobiltelefonok és az egészség nem feltétlenül illenek össze olyan jól, mint ahogy azt gondolták. A sugárzási teljesítmény korlátozására és IR/UV rendszerekre vonatkozó szabadalmakat benyújtják ugyan, de elzárják mindaddig, míg a hivatal rá nem kérdez a jobb és biztonságosabb gyártmányokra. A mobiltelefonok ártalmatlanok.
  6. Hogy a lehető legtöbb időt lehessen nyerni az újfajta telefon rendszerek fejlesztésére és bevezetésére, gondoskodni kell róla hogy évtizedes hosszúságú tanulmányok folyjanak, mielőtt azokból bármilyen következtetést lehetne levonni. Egyik példa erre az Interphone tanulmány, egy másik a COSMOS tanulmány. Ha ezek a tanulmányok bármikor is egészségügyi kihatásokat mutatnának, így vagy úgy, de addigra lesznek új és jobb mobil rendszereink. A köztes időben a mobiltelefonok ártalmatlanok.
  7. Ha az új IR/UV mobilgenerációk teljesen elkészülnek, súlyt kell rá fektetni hogy kiemeljük ezen rendszerek előnyét egészségügyi szempontból is. Ez segít az új rendszerek marketingjében és további 6 milliárd mobiltelefon eladásában. Most már a Sugárvédelmi Hatóság szakértői csoportja kiadhat egy jelentést, amelyben az áll hogy egészségügyi megfontolások miatt új rendszerre szükséges váltani. De az új mobilrendszer már teljesen ártalmatlan lesz.

 

 

Örjan Halberg 2001 november óta egy saját, független kutatóintézetet üzemeltet. Előtte évtizedekig az Ericssonnál dolgozott s minőségbiztosítási és környezet-fenntarthatósági részleg vezetőjeként. 2003 február óta teljes időben dolgozik a Hallberg Independent Research-nél, http://hir.nu/. Tanulmányaiban mindenekelőtt a környezeti tényezők és a megbetegedések közötti összefüggéseket kutatja, és ezeket is főleg az elektromágneses sugárzás területén.

 

Előzmény: Axióma (287)
Axióma Creative Commons License 2011.02.12 0 0 287

Igy mar kicsit mas. Igy aki cserelni akar, az a hulye: honnan tudja, hogy az uj ora tulajdonsagaibol pont a wifi a tettes? Ugyanis volt elotte ugyanilyen oraja, ami nem wifis. OK. De ha CSAK a wifi a kulonbseg, akkor nem akarna ujat, hanem visszavenne a wifi nelkulit. Tehat a wifi ES meg mas komoly kulonbseg is kell legyen! Miert nem azt gyanusitjak? Hat mert a hulye riogatok beijesztettek oket, hogy a wifi az oka. Jol marketingelsz, ez van:(( Sajnos.

Előzmény: ento (286)
ento Creative Commons License 2011.02.11 0 0 286

Mielőtt még előkerülnének a boltzmann-eloszlásnál is cifrább dolgok(nem óhajtok statisztikát készíteni, régen tanultam biometriát, sőt most nem is én készítettem hanem az órás, a mintát nyilván ő maga határozta meg a csodálkozásával, vagyis ha 100 esetből ketten jöttek volna vissza hozzá ezzel a kéréssel, nyilván nem jegyzi meg az eseteket - ) megpróbálom pontosan visszaadni mi hangzott el:

 

"Hát ilyen nincs, maga a harmadik egy héten belül aki ezzel jön....ketten is, akik ilyen órát vettek karácsony előtt, wifist, mert ez a divat, most ki szeretnék cserélni wifi nélkülire...ez előtt is ilyen órájuk volt, csak hagyományos, nem tudják miért, fáj és zsibbad a csuklójuk"

 

Ennyi. Most is azt mondom, mindenki levonja a következtetést saját maga. Te is, én is, más is.

 

 

Előzmény: Axióma (285)
Axióma Creative Commons License 2011.02.11 0 0 285

Annyira nagyon kivancsi lennek egy ilyen, kovetkeztetest okosan csak sorok kozott tartalmazo beiras kapcsan, hogy adott esetben pl. nem nehezebb-e egy ilyen midnentmero ora, mint a sima, es nem azert faj-e a csuklojuk? A korrelacio (ami ennyibol amugy se bizonyitott) nagyon ritkan jelent egyuttal ok-okozati osszefuggest, inkabb a kozos okra visszavezethetoseg a jellemzo. Peldaul mondhatnad, hogy a bal terdem fajdalma atterjedt a jobbra mert tul kozel vannak egymashoz egesz nap, kozben csak arrol van szo, hogy ha a bal faj, akkor azt kimelem, akkor a jobbra tobb terheles jut, amitol meg az is megfajdul.

Van ennel kedvencebbem is, a vallasosak szoktak a teremtes vs. fejlodes cimen mondani: miert elol van a szemunk, ha fejlodtunk, miert nem hatul, hiszen minden tamadas hatulrol jon? Erre en visszakerdeztem, hogy a) mi annak a definicioja, hogy elol [hat ahol a szemunk van] b) honnan tamad a tamado [hat ahol nem latjak, mert onnan van tobb eselye, azaz nem elol ahol a szem van].

Nem egyszeru dolog a kiserleti statisztikak kiertekelese... igy ez a hozzaszolas amit irtal eppen semmit nem mond arrol, hogy a wifi-s keszulek art-e vagy sem (sot, meg a valoszinusege se nagyobb azaltal, hogy 2-3 korrelacios esetet felsoroltal).

Előzmény: ento (284)
ento Creative Commons License 2011.02.11 0 0 284

Kis adalék.

Tegnap bementünk egy óra üzletbe, a feleségem óraszíjat nézett.

Közben megkérdeztük, hogy van-e olyan kombinált órájuk bemutatóra, ami víz-nyomásálló, nyomást mutatja, időzónákat, stb. De nem wifis.

A tulaj válasza: most nincs, de lesz, és érdekes hogy a napokban mi vagyunk a harmadik érdeklődők, akik kifejezetten ragaszkodnának ahhoz, hhogy ne legyen wifis az óra. Két férfi ugyanezzel ment be hozzá, az egyik eladta, a másik most árulja a mikrohullámú kapcsolattal rendelkező óráját és "hagyományosra" cserélné.

A tulaj kérdésére, hogy miért, válasz mindkét esetben:  fáj, sajog a csuklójuk viselés közben.

octavia2001 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 283

Nagyon jó összefoglaló a minket érő sugárzásokról:

 

ento Creative Commons License 2011.02.04 0 0 282

..itt például nem a vietnámi háború hanem a mikrohullám ellen tüntetnek.

ento Creative Commons License 2011.02.04 0 0 281

http://stopsmartmeters.wordpress.com/

 

Ébredeznek az USÁ-ban is..

Zoltanuss Creative Commons License 2011.02.04 0 0 280

 A középső képen a macának csinos arcoskája van.

 Hogy ki engedte oda , szegény még leeshet  !!

Előzmény: ento (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!