Keresés

Részletes keresés

juszufka Creative Commons License 2004.08.12 0 0 71
MOST HIVTAK FEL AZ UTAZÁSI IRODÁBÓL H CSŐDBE MENT AZ EUROTOURS ÉS A BEFIZETETT ELÖLEGEMET HOLNAP VISSZAADJA MERT MÉG NEM UTALTA EL A FŐIRODÁBA.....EZT NEM HISZEM EL..................TUDTOK NORMÁLSI MEGBIZHATÓ UTAZÁSI IRODÁT?
QInfo Creative Commons License 2004.08.12 0 0 70

Becsődölt az Eurotours.

Korfura mentünk volna jövő, héten, utolsó pllianatos foglalással.

Tegnap szerverhiba.

 

Ma reggel az Eurotours elérhetetlen. Később jóindulatú tanács máshonnan, hogy válasszunk mást.

 

11-kor már konkrétum a 2170063-as számon (Eurotours, ja volt Eurotours képviselet: "aug.-12-től beszüntette tevékenységét..." 

szkati Creative Commons License 2004.08.10 0 0 69
Szomorú! De azért az Eurotours sem ártatlan ebben a kis kalandban, mert ugye kutya kötelessége lett volna Norbiékat figyelmeztetni, hogy nem azt csinálnak, amit akarnak, hanem amit az Eurotorus meghirdetett, Gondolom, hogy nem Norbiék fizették a saját útjukat. Ha meg az Eurotorus hagyta, hogy ezt csinálják, akkor ugye nem csak Norbiékra kell haragudni. Ők olyanok, amilyenek, de csak azért mert nem voltak kontroll alatt. Ez is bizonyítja, hogy az Eurotours egy gyenge utazási iroda. Mellesleg szomorú, hogy csak ilyen csalikkal tudják eladni az utazásaikat és még be sem tartják és be sem tartatják az igéretüket.
Előzmény: nalador (68)
nalador Creative Commons License 2004.08.09 0 0 68

Szia! Megértem felháborodásodat a szállással kapcsolatban és értem azt is amit sugallni akarsz az én hozzászólásommal kapcsolatban. Részben igazad is van. Ez nem egy Norbi topic. Bevallom, hogy utazásunk előtt Norbi nekem az egyik legszimp.-bb közszereplő volt a családjával együtt. Azért az Eurotours topicban írom ezt , mert ők szervezték nekik az utat Korfura, ők hirdették , hogy fitneszhét Kavoson stb. Soha nem felejtem el, hogy a repülőn mellettem ülő fiatal lány kérdezte ismerősét: Tényleg itt lesz Norbi, biztos jön? És amikor felszállt a repülőre elmosolyodott és csak nézte ahogyan közeledik. Ő Kavosra utazott, ami gondolom tudod hol van Korfun.Ismétlem Kavosra utazott, nem Kavosért, hanem Norbiért. De Norbiéknak nem felelt meg már Kavos , mint üdülőhely sem. Az utasok leszálltak , lehet, hogy még látták ahogyan megfordul Norbiékkal a busz. Fantasztikus érzés lehetett. Értük az Eurotours válalt felelősséget, az Eurotours ezzel csalogatta vendégeit Kavosra.

Hogyan lehet hinni egyáltalán egyetlen , az ismertetőben leírt sorban is , ami megjelenik?

Hihetetlen  hogy ilyen egyszerűen ezt meg lehet tenni ?

Én arra gondoltam, hogy a szállás nem tetszett nekik, de azt mondták az utasok , hogy a hely sem, le sem szálltak a buszról. Később jó ismerősöktől hallottunk hihetetlen történeteket, melyekről fényképeket is csináltak. A reptéren akkora volt a felháborodás az Eurotours és Norbiék felé, hogy azt mondták el fogják adni a blikknek a történetet.Én el sem akartam hinni mikor mesélték miket csináltak.  Azért nem írok továbbiakat, mert szerencsére mi nem találkoztunk velük sokat és ez tényleg nem egy Norbi topic. Ugye?  Ugyanezért írtam korábbi hozzászólásomat, írjon az aki szenvedőbb alanya volt ennek.

Az Eurotours -ról még annyit, hogy az utolsó üveg koktélt, liter vodkát az Eurotours fizette..

 A becsapott utasoknak ki fizet? 

Előzmény: szkati (66)
szkati Creative Commons License 2004.08.09 0 0 67
Látod, én csak 2ezret kaptam vissza. Neked már egy fokkal jobb volt.
Előzmény: Törölt nick (64)
szkati Creative Commons License 2004.08.09 0 0 66
Bizonyára nagyon fel vagy háborodva, de csak sejteni lehet, hogy miért. Mi az Eurotours miatt vagyunk felháborodva. És Te? A Norbi miatt? Eurotoursos úton nem viselkedett jól? Mesélj! Úgy látszik ez a Korfu mindenkit kivetkőztet magából, mert az" isteni ", eurotoursos appartmanunk alatt minden este angol és újzélandi, valamint kanadai fiatalok őrjöngtek, bepiálva és bedrogozva addig, amig nem került sor a szék és asztaldobálásokra, sikítozásra. Na ez így ment 2 hétig, minden este. Ez volt az a bizonyos kávézó, amit az Eurotours nekem jelzett és közvetlenül efelett laktunk mi. NA én ezért vagyok felháborodva. Persze lehet, hogy a magyarok sem viselkednek mindíg tisztességesen, de most szerinted ennek mi köze van a mi felháborodásunkhoz, mert énszerintem nem sok.
Előzmény: nalador (65)
nalador Creative Commons License 2004.08.09 0 0 65

Miért nem ír senki Schobert Norbi és bandája Korfun töltött egyhetes ámokfutásáró?

Miért nem ír senki arról, hogy az egész magyar társaságot az utasokkal együtt egyszerűen kirúgták a görög estről a viselkedésük miatt?

Miért nem ír senki, hogy egy vendégszerető görög tulajt, hogy bánthattak meg annyira, hogy azt mondja:Ide soha többé nem jön magyar csoport görög estre?

Miért nem ír arró senki, hogy azokkal az utasokkal mi történt akik Norbi és bandája miatt utaztak Kavosra és csak néztek a busz után amilor Norbi nem  volt hajlandó azon a helyen maradni?

Miért nem írtok arról hogyan beszéltek veletek?

Miért nem írtok arról, hogy hogyan készültek az idilli családi fotók?

Miért nem írtok, ha annyira mérgesek voltatok?

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.02 0 0 64

Igen tanulságos egy ilyen topicot végigolvasni, amit azért tettem,mert én már 1996-ban megszivtam az Eurotours-sal.

Tanulságos,mert az általános topic-betegség itt is kitört: egymásnak estek a hozzászólók, holott az Eurotourst kellene kicsinálni! Kaptam itt felvilágositást arról is, hogy X iroda milyen jó! Sőt, horribile dictu, arról is olvashattam, milyen JÓ AZ EUROTOURS!!!???Hát utazzanak csak tovább Eurotoussal!:)

Röviden az én történetem: Indulás Dózsa Gy.ről valami Merkur Travel alvállalkozó busszal. Helyre szóló jegy helye már foglalt volt, veszekedég, jól kezdődött.Eredmény: (kisvártatva) részegek az ölemben, stb.Vezérek közölték, elmegyünk előbb "ide" egy kis kitérőre, felveszünk utasokat. Ez az "ide" az ukrán határnál volt. Ezután 36 órát buszoztunk, kondi nélkül, rémálom. Pefkochori-ban (G.o.,Kassandra) szarszagu apartman, kitakaritatlanul,mocskos ágynemüvel. Visszauton megint kerülö Sarti-ba, kb ugyanannyi ut vissza. Impertinens, arrogáns, tudatlan idegenvezető, dohányzó udvariatlan soförök. Eurotours visszaadott összesen 3ezer Ftot. Menjek a továbbiakért biróságra.Ezt Mazsola78nak irom!

Nem értem, milyen jogon meri EUROtoursnak nevezni magát ez az iroda, aki még a balkáni szinvonalat sem üti meg.És milyen jogon nevezi magát igy, amikor van egy ugyanilyen nevü osztrák iroda?

És lássanak csodát! Ez az iroda MÉG műkodik.És miért? Mert birkatürelmü és csordaszellemü utazók eltartják és a költségeket odáig lefaragják,hogy esetenként disznóólakat adnak ki ala Zimmer Feri.A lényeg, hogy befizessétek az utat, aztán le vagytok...Ezért hajlok arra, hogy a hangnemtől eltekintve igaza van annak a hozzászólónak, aki szerint magánutón, saját internetes szervezésben kell utazni: nincs, aki átverjen, csak saját hülyeségért kell szenvedni. Nem utolsó sorban, ha egyre többen leszünk ilyenek, az ilyen gagyi utazási irodák is megszünnek (előbb-utóbb).

szkati Creative Commons License 2004.07.27 0 0 63
Megáll az eszem. Szemét dolog. Ez, nem hiszem, hogy más utazási irodánál előfordulna. A hozzáállás. EZt kifogásolom én is.
Előzmény: karotin (61)
pancia Creative Commons License 2004.07.27 0 0 62

Sziasztok!

 

Én 2 évvel ezelőtt Olszországba utaztam a Eurotourssal. Nekünk nagy problémáink nem adódtak, csak  azóta emlegetem a buszutat. Odafelé kb. 23h-kor kezdtünk egy filmet megnézni, amit az éjfeles határátlépés zavart csak meg. Azt hittem rosszul leszek, mikor közölték fél1kor, hogy most folytatjuk a filmet. Azóta sem tudom, miért nem hagyják aludni éjszaka az embert. Visszafelé csak több órát késett a busz, ami csak azért volt kényelmetlen, mert a bezárt iroda előtt kellett ülnünk, hiszen a zárás után kirakott csomagokat nem hagyhattuk magukra!

karotin Creative Commons License 2004.07.26 0 0 61

Sziasztok!!!

 

Az eurotours buszok szarok, ez köztudott, az iroda segítőkészsége viszont ezen is túltesz!!! Pár éve a barátosnémmal ketten Görögorszában voltunk, a visszautazás elött egy nappal ellopták az övtáskáját, minden fontos irattal, beleértve az útlevelet is! Ez pénteken történt, tehát keddig minimum ott kellett maradnunk, amíg a konzul kiállítja neki az ideiglenes útlevelet, hogy elhagyhassa az országot!!! Az iroda annyira jófej volt, hogy még azt sem engedte meg, hogy az ehhez szükséges plussz költséget az irodán keresztül küldjék át nekünk bp-ről, ehelyett egy rakás pénzért be kellett utaznunk a Chalchidiki félszigetről Szalonikbe, hogy keressünk ott egy olyan bankot, amelyik a westen union-on keresztül lehetővé teszi, hogy számla nélkül oda utaljanak nekünk pénzt!! Mondanom sem kell, mennyire egyszerű dolgunk volt a nagyvárosban egy olyan bankot, eleve bankot találni, amelyiken van egy sárga-fekete 5 cm-es téglalap!!! Hála egy görög járókelőnek 4 órai rohangálás után már meg is találtuk, és felvehettük a lét, ami csak arra lett volna elegendő, hogy a szállást kifizessük a további ott tartozkodásunkért!!!Ezt figyeljétek: A görög apartman tulajdonos nem fogadta el a pénzt tőlünk a plussz szállásért, és ezért maradt annyi, hogy ki tudjuk fizetni a hazafelé utat egy másik MAGYAR utazási irodának!!! pedig ezt az összeget mi kifizettünk már egyszer az eurotoursnak, hiszen a szállás+utiköltség oda-vissza benne volt az árban!!! de legalább megúsztuk, hogy lerobbanjon alattunk az eurotoursbus!!!

OMI-010 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 60
Mi is két éve voltunk az Eurotours-sal görögországban.Hasonló élményünk volt nekünk is.Induláskor a sikoffer ajtaja leesett.Visszabarkácsolták valahogy.Csoda,hogy útközben nemhagytuk el.A másik hazafelé történt.A buszunkat délután 5-re igérték,de este 8 lett mire megjött.A bosszantó az volt,hogy az eurotours busza éjjel lerobbant(szétment a váltója),egy másik(idegen busz)jött utánna Budapestről és ezt reggel elfelejtették(??)közölni az utasokkal.Aki jót és jól akar utazni az keressen másik irodát.
Előzmény: georgios (59)
georgios Creative Commons License 2004.07.21 0 0 59

Néhány buszos élmény:

 

1. Két éve Korfura menet az Eurotours buszával valami baj volt, ami miatt a hegyeken keresztül felfelé csak kb. 20 km/h-val tudott menni. A sofőrök többször javítgatták, a végén épp, hogy elértük az utolsó kompot, du 3 óra helyett öreg este lett, mire megérkeztünk. A hiba miatt túlmelegedett a csomagtér, (szalámiból elfolyt a zsír, a rúddezodor egyszerűen elpárolgott :), a táskát pedig valami olajos korom lepte be, először azt hittem, hogy a benne lévő fekete békatalp olvadt szét. A pláne az, hogy egy hét múlva a hiba kijavítása nélkül jött újra a busz ezért - bár 1-2 órával korábban indult el mint mi - útközben utolértük (most másik buszra voltunk beosztva) és azt hallottuk a személyzettől, hogy az eltelt egy hét alatt már Spanyolországot is megjárták a hibás járművel. Az egészre az tette fel a koronát, hogy valami hirtelen döntés miatt Szegeden át kellett szállni egy kisebb buszra, amin nem működött a légkondicionáló és így a Miskolcig hátralevő 7 órás szauna felért egy kínzással, csak azon csodálkoztam, hogy nem lett valaki rosszul a hőségtől.

 

2. Ismerőseim busza tavaly Korfura menet lerobbant, más buszra szálltak át, az is lerobbant, végül lekésve az utolsó kompot a buszban éjszakáztak, egy napot elveszítve a vakációból. Az iroda vigaszként adott egy ingyen kirándulást. Régebben megtörtént velük, hogy a nagybusz hibája miatt Szegeden át se szálltak, közvetlenül a gyűjtőbusszal mentek tovább Görögország irányába.

 

3. Most nyáron Stavros felé még itthon elszakadt a gázbovden, söfőrök dróttal kitoldották és rendben mentünk tovább. A görög határ és a tengerpart közötti úton 80 km/h óránál váratlanul levállt a tetőn lévő egyik vészkijárat és elrepült, szerencse, hogy nem ment be mögöttünk valakinek a szélvédőjén. Busz megállt, sofőrök utasok segítségével visszamentek keresni a tetőajtót, de úgy eltünt az útmenti bozótban, hogy nem találták meg, így a hátralevő utat nyitott tetővel tettük meg. Nem tudom hogyan oldották meg a visszautat, azt mondták így nem indulhat el a busz.

 

4. Újabban ha a wc-re akar menni valaki a buszon, akkor be kell jelenteni a személyzetnek, hogy bekapcsolhassák az öblítőrendszert, amit nem szívesen tesznek meg. (tavaly elhangzott ilyen kérdés sofőr részéről: "Nagyon kell? Még csak most szállt fel. Nem bírja ki a határig, ami még 1,5 óra?")

Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 58

Én azon csodálkozom, hogy az Eurotours-t még hagyják üzemelni!

Épp ma láttam egy álláshírdetést az Eurotoursnál. Gondoltam is, hogy oda kellett volna írni, csak izgalmat kedvelőknek.:) Ennyi reklamációval nem lehet túl kellemes alacsony szinten ott dolgozni.:)

 

Nem kifejezetten ide vág, de a Budavártourst ismeri vki, hogy megbízható-e? Már az ilyen tours végüektől tartok.

csabáék Creative Commons License 2004.07.20 0 0 57

Sziasztok!

Csatlakozok a népes táborhoz, ugyanis minket is megszivatott az Eurotours. Az utolsó két helyet foglaltuk le a buszra és "sajnos" a gyűjtőbuszon már nem volt hely, mivel az egy "kicsi" busz. Hétfőn indultunk, de pénteken még betelefonáltunk, hogy nem e mondta vissza valaki, hogy hátha van hely, megnyugtattak: NINCSEN. Hétfőn kocsival le Debrecenből Szegedre, a kocsit elhelyezni, taxival ki a Tescohoz és ott már várt ránk egy NAGY emelt szintű busz!!! Megkérdem a sofőrt, hogy ez a korfui busz? Mire ő, NEM, ez a gyűjtőbusz!!! Szóval péntek délután óta eldőlt, hogy nagybusz jön 10-15 személlyel és erről nem szóltak, PEDIG TELEFONSZÁM, LAKCÍM LEADVA SZIGORÚAN!!!

 

Erről a részről ennyit, még a szálláselhagyásról írok tanulságos dolgokat, de most nincs több időm.

 

Folyt. köv.

Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 56

Szerintem az útazási szerződésekben ez a jegyzőkönyves dolog nevetséges.

Saját tapasztalat:

 

A nyáron egy neves utazási irodával nyaraltunk Olaszországban.  4 személyest szerettünk volna, de azt igazolták vissza, hogy már csak 6 fős van. Lefoglaltuk ezt. Kint viszont kiderült, hogy 4 fősben lakunk, de elfelejtettek erről szólni az ottani recepción. Reklamáltunk, jegyzőkönyvet akartunk. Szemünk közé röhögtek és még az utazási iroda képviselőjét sem hívták fel. Mi itthon beadtuk a reklamációt és megkérdeztük az irodát, hogy egy idegen országban, ahol a recepciós az úr, ezt a jegyzőkönyvesdit, hogy képzelik. Egyelőre még nem kaptunk választ, vizsgálják az ügyet Ausztriában. ( osztrák iroda )

 

De nagyon érdekes, hogy minden prospektusban hosszú oldalakon keresztül leírják, mi van, ha én szegek meg vmit, összegeket írnak, hogy mennyit fizetek akkor.

De MI utasok még reklamálni is alig tudunk, olyan feltételek vannak!!!

 

Bár, az utazásról szóló Kormány rendeletben, van egy olyan rész, ami jegyzőkönyv nélkül is megengedi a reklamációt. ( pl. hibás teljesítés esetén ) 

Ha vkit érdekel: 214/1996 Korm. rendelet

steely Creative Commons License 2004.07.20 0 0 55
Sajnálom, hogy így megjártátok!
Én is csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Előzmény: szkati (54)
szkati Creative Commons License 2004.07.19 0 0 54

Nekünk volt helyszini jegyzőkönyvünk tanukkal, és mire mentünk vele? Egy kötegnyi a levelezésem az Eurotoursszal, Fogyasztóvédelmi felügyelettel, a telefonokról meg nem is beszélek. Semmi sem történt, csak több család megérdemelt és kifizetett nyaralását szúrták el lélektelenül. Na akinek ez hiányzik, az menjen velük a jövőben.

Ez itt a negatív reklám helye! Azokból kifolyólag, hogy esetleges naiv honfitársaink ne essenek hasonló hibába.

Előzmény: steely (53)
steely Creative Commons License 2004.07.19 0 0 53
"Reklamálni" csak akkor lehet, -akkor foglalkoznak vele- ha a helyszínen jegyzőkönyvet vetetsz fel az eseményről, melyet nem árt tanúkkal is aláíratni. Egyéb esetben egy nagyvonalú válasszal rendezik az eseményt.
Topicot bármelyik irodáról lehetne nyitni, én is tudnék ajánlani még alanyt.
Kár, hogy "... utazás felsőfokon" fórumot nem találsz! Vagy az már reklám lenne?!
Előzmény: Mazsola78 (52)
Mazsola78 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 52

Sziasztok!

 

Eurotours-szal még nem utaztunk. De az az általános véleményem, hogy ha nem az igért szolgáltatást nyújtják, mindenképpen érdemes reklamálni az irodánál. Szerintem, ezt azért merik megtenni, mert még így is hasznuk van belőle, morognak az emberek, de nem lépnek fel ellenük. Buszos utazásnál, akár az egész busszal összefogva kártérítést lehet követelni. Pl. az Eurotours miatt egy topicot lehet nyitni, ez azt jelenti, hogy üzletszerűen átveréssel foglalkoznak. Ennyi véletlen nincs!

 

georgios Creative Commons License 2004.07.19 0 0 51
Többször részt vettem buszos görögországi útjaikon, de ha tehetem, többet nem megyek velük, mert elegem lett a 10 eurós lenyúlásaikból, pontosabban - mivel ez nem volt új - inkább azzal a dumával amivel - nyilván mert megkapargatták ezt a témát a tv-ben - most körítik.
steely Creative Commons License 2004.06.06 0 0 50
Háj evribádi!

Az Eutúrszról a véleményem vegyes.
Ha a meghirdetett szolgáltatásokat és kedvezményeket veszem figyelembe, akkor pozitív:
Kedves, előzékeny (legalább úgy tettek) utaskísérő lányok, a hotelek a leírtaknak megfeleltek, az ellátás kiváló volt, félpanzió v. teljes, a szoba pont olyan mint a képen, telepített i.vezető felkészült, kommunikatív, rendkívüli helyismerettel rendelkező egyén.
Volt, hogy meghívott a saját éttermébe sörözni, ingyér, persze nem fogadtuk el, (én hüjje) a kisfia a fiammal játszott (csak nem értették egymás szavát).
Nem tudták biztosítani a kifizetett szállodát, operátor telefonál és felajánl egy másikat, persze nem abban a városban, mondom ezt nem fogadom el, kis szünet, (hatásszünet?) akkor ajándékba adják a reggelit (büfé) OK? Mondom mindjárt megnézem a katalógusban, látom a szálloda egy *gal több, +reggeli ez az egész családnak 45 rugó kedvezmény. Elfogadtam.

Ha az ár-érték arányt nézem 2004-ben akkor negatív:
Nagyon felhúzták az árakat a tavalyihoz viszonyítva, sokan otthagyták őket emiatt, ezt az árszintet már észreveszik a törzsutasok is, sok a médiareklám, szponzori tevékenység...
A buszokról inkább nem mondok semmit, már megtették előttem mások.

hopamacs Creative Commons License 2004.06.02 0 0 49
Sziasztok!

Nagyjából végig olvasgattam a topic-ban a hozzászólásokat. Mi az elmúlt hat évben különböző utazási irodákkal voltunk. (főleg buszos utak - mivel gyermekem nem hajlandó repülőre szállni)

1999 - Spanyolország - Club Espana:
Az egyik legjobb utunk volt. A sofőrök kedvesek, tiszták, és gyorsak. A busz kulturált, modern és tiszta (lehetett WC-t használni) A szállás a leírtaknak megfelelő, a kinnti idegenvezető minden szállást egy héten belül háromszor felkeresett, hogy tud e segíteni nekünk. (Sajnos a Jorgosszal együtt ők is csődbe mentek - partneriroda)

2000 - Spanyolország - Eurotours:
A sofőrök bunkók, spórolás miatt Szlovénián keresztül mentek, ahol a buszok nem mehetnek 70 km-es sebességnél gyorsabban. Éjszaka nem akartak megállni, így volt, hogy odafelé 8 visszafelé kb. 10 óráig nem tartottak pihenőt, de akkor is csak azért mert az egyik utasról már hidegverejték folyt, olyan rosszul lett, mert WC-re kellett volna mennie. A busz maga tragédia, 1972-es évjáratú Drögmöller. A városban ahol a szállásunk volt, kiraktak minket a fő utcán, majd kézzel elmutogatták, hogy melyik utcán merre forduljunk, és ott megtaláljuk a szállást. A tengerpart csak légvonalban volt megegyező a katalógusban szereplővel, mivel közben vasút volt, és a következő átjáró mindkét irányban kb. 800 m-re volt. (további bosszúság, hogy a csomagokat rosszul pakolták a raktérbe, és eltörték a hűtőtáskánkat, kártérítésnél pedig körbe röhögtek, hogy mit gondolunk magunkról. Nem szabadott volna a csomagtérbe rakni a hűtőtáskát.)
Életem egyik legrosszabb útja volt.

2001. - Görögország - Dias Zeus
Csak röviden: korrekt, udvarias csapat, mindenben a segítségünkre voltak, szállás kitünő, ellátást mai napig emlegetjük, mindenképpen vissza szeretnénk majd egyszer menni, és csakis velük!!

2002. - Spanyolország - Neckermann
2003. - Horvátország - Neckermann - és a további években is várhatóan
2004-es nyaralás Neckermannál lefoglalva, mert jók, kedvesek a leírtaknak megfelelő szállásokkal, pedig voltak különc kéréseink, de mindent teljesítettek.
Most már az egész - közeli - családom (kb. 18 fő) velük utazik, és mindenki elégedett.

k.valcsi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 48
Szia!
Eltévesztetted a topicot, van Korfuról külön. Ott utána tudsz nézni sok mindennek, és nagyobb valószínűséggel kapsz rá választ mint itt.
Sok sikert, és jó nyaralást!
Üdv. k.valcsi
Előzmény: kingi.bekefi (47)
kingi.bekefi Creative Commons License 2004.06.02 0 0 47
Sziasztok! Augusztus végén Korfura utazom a párommal és azt szertném tudni, hogy van e valakinek valami infója Messonghiban a Zoi apartmanházról, meg úgy általában az egész környékről? Előre is köszi a segítséget! Ha valakinek szüksége van infóra Sartiról csak kérdezzen nyugodtan!
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 46
A hosszú buszos utazás a nyárban majdnem mindig szívás. Én elég sokszor voltam, változatos irodákkal, valami gond mindig volt + visszafelé légkondi error defaultból minden alkalommal.

Az utolsó előtti visszaúton a helyi idegenvezető poénból berakott minket az emelet utolsó sorába (pedig láttam a papírján, hogy máshol ülünk - az első stopnál át is hurcolkodtunk - nyilván ez volt a megtorlás, hogy nem nála vettünk aquapark jegyeket). Az utolsón sem ott ültünk ahova lefoglaltuk (nem is kevés pénzért), és visszafelé a légkondi...:-)

Egyébként ahogy öregszem egyre kevésbé vágyom a "felkapott" nyaralóhelyekre honfitársaim közé, inkább magunknak szervezzük. Már akkor kétségeim támadtak, amikor a spanyol úton a hamis Replay cuccokban megjelenő családból apuka belülről leokádta a panorámaablakot (fütyülős barack rulz), legutóbb Bécsben pedig már csak mosolyogtunk, amikor a Mariahilferen a magyarok alkudni kezdtek a fagyira :) (Az M7 kivezetőn már előkerülő csirkéről és társairól meg nem is beszélve)

Előzmény: molly200 (45)
molly200 Creative Commons License 2004.01.10 0 0 45
Sziasztok!

Eddig kétszer utaztam Eurotourssal,nekem a "semmiextra" kategóriába tartozik.Mindkétszer busszal voltunk,ami borzalmas,mert a légkondi nem igazán működött,de tény hogy jóval olcsóbb,mint a repülő.

Már Neckermann párti vagyok egy jó ideje.
Mindenkinek ajánlom az osztrák Neckermann-t.Sokkal olcsóbb,mint a magyar (általában),és a választék is sokkal nagybb!!

Zsírbi Creative Commons License 2003.12.25 0 0 44
Sziasztok
Nagyon örülök hogy ilyen parázs vita alakult ki, vajon jó-e az euro tours, vagy sem?
először is nem utaztam velük, így nem tudok véleményt mondani, de talán másnak tudok segíteni
pro és kontra vitába annyit szólnék bele: nincs autóm, így én is rá vagyok kényszerülve az utazási irodákra.
hogy jó-e?
nem, ha lenne kocsim, fele ennyiből kint lennék, és ott még olcsóbb is a benzin
görögországra gondolok, elfelejtettem közölni
viszont nem kell x órát levezetnem, hanem levisz a busz, és ha szerencsém van, kitesz az apartman előtt:)
eddig a néha szebb napokat látott west travellel voltam, és a zeusszal
west: nagyon jól éreztük magunkat, értelmes idegenvezető vitt minket mindenhova, perfekt volt görögből, és sose éreztem úgy hogy ki akarják venni a zsét a fakultatív kirándulásokkal
a meteorákat néztük meg, 3 v 4 kolostorba mentünk be, akkor még drachma volt ugyan, így elég olcsó volt:)
a házunk kitünő, tiszta volt o. beach-en, a tulaj az alsó szinten lakott, minden nap takarítás, stb
körbejárva a várost, mindehol ezt tapasztaltuk, akkoriban a jorgosz még saját buszokat vitt valóban, ennek hátrányát majdnem éreztük, amikor 100 felett buszoztunk jugóban, és kivágott elénk a jorgoszos...
talán ha valaki nem alkalmazott, hanem vállalkozó, több felelősséget érez:)
na mindegy
a mi buszunk egy emeletes vanhool volt, nyakkendős(!) sofőrökkel, 3 óránként szünet, stb
visszafele már ndk atlétás sofőrök voltak, ujjnyi méretü repedéssel a gumin....
ez már a vállalkozói szféra:)))
ezután eltelt 3-4 év, és csődbe ment a west és a jorgosz is, így idén amikorra összejött a pénz és az idő is, zeusszal mentünk stavrosba
mercedes busz, légkondival
vállalkozóként volt üzemeltetve
a busz patyolat tisztán érkezett a felvonulási térre, két nyakkendős sofőrrel
az ülések sajnos kényelmetlenek voltak, mivel a legtöbb ülést bepaszírozták a buszba a gyártók, így kevés volt a lábhely, erről nem a zeusz tehet
végülis minden meg volt engedve, még a wc használat is pisilés céljából, tehát egy szavam se lehetne....
de eleve simontornyára mentünk bp-ről, ahol felvettünk egy tánccsoportot
nem is lett volna semmi gond, csak éppen épp serdülőkoruk derekán voltak, így a falkavezér a leghangosabb volt, és a legbunkóbb:)
nem a tényleges vezérre gondolok, hanem a választottra:)
szóval zajosak voltak, antiszociálisak, stb stb
szólt éjjel a magnó, nappal a videó ment feszt, gyürük ura, gladiátor, nehogy 6 órát mondjuk beszélgetéssel töltsenek:)))
ezzel a további baj az volt, hogy 40 táncos volt, és 10 privát utas
a buszosok, és az iroda is úgy gondolta, mi a privátosok örüljünk hogy ott lehetünk
ha szóltunk a buszosnak hogy talán ne adjon a 15 éves srácoknak már sört, mert nem tudunk hajnali 4kor aludni, csak egy elnéző mosoly volt a válasz....
amikor az irodában panaszt tettünk, és mondtuk hogy talán nem szívesen utaznánk velük újfent visszafelé, akkor éppen csak ki nem röhögtek minket
a szállásra nem volt panasz, azt kaptuk amit kértünk, medence, stb stb és a szállásig kocsival vittek minket ajtóig
a fakultatív kirándulás helyett azt mondom pl thesszalonikire hogy megéri 8 euróért a tömegközlekedést választani, mint fejenként 16-ért az iroda által szervezettet, a busz a város központjában áll meg azt hiszem
az iroda munkatársai bunkók voltak, és tulajdonképp marhára nem törődtek azzal hogy te ott esetleg kérdezel valamit, vagy tudni szeretnél valamit, vagy csak panaszod van
megjegyzem én nem panaszkodni jártam az irodába, egyszer panaszkodtunk csak, az út miatt, de inkább csak kérdeztem hogy van-e lehetőség módosítani?
másokkal viszont igen bunkón bántak
a buszosok a határon nem próbáltak ügyeskedni, így éjfélre értünk a jugó-bolgár határhoz, és reggel hatra át is jutottunk
a másik busz hasonlóképp éjféltől fél egyig állt ott
képzelheted milyen képet vágtam amikor ismerkedni akartam az apartmanba, és mondta a srác a fél órás állást...
délután 4-re értem oda, a másik buszosok 10-re már a szobában voltak
ha oda visszamegyek, kocsival fogok, de a szállást az irodán keresztül foglaltatom
és két hétre célszerü
amúgy a zeusz profi apartmanokkal dolgozik, volt ott mindenféle, úgy mint a katalógusban, stavrosban a képek megfeleltek a valóságnak, mert jól körbe jártuk a várost
az olcsó az olcsónak tünt, a drága pedig drágának, mindenki jól érezte magát a szálláson
visszafele is a táncosokkal mentünk, és tök kussban utaztak hazafele...
vajon miért?:)))
bocs ha hosszú voltam
szkati Creative Commons License 2003.09.01 0 0 43
Nincs szükségem arra, hogy mégegyszer elolvassam, amit írtál, mert elsőre is megértettem. Ideges meg aztán végképp nem vagyok. Ennek ellenére úgy érzem, hogy kicsit mintha felülről tekintenél le atyáskodóan a "nyájszellemben" élő és utazó emberekre, amit mi sem bizonyít jobban, hogy arra buzdítasz, hogy legyünk merészebbek és szakadjunk el az utazási irodáktól.-
Ha Te majd már annyit utaztál, mint amennyit én, akkor bizonyára korral járó bölcsességgel is fogsz rendelkezni, ami ma még nem az erősséged.
Köszönöm különben a jótanácsot és buzdítást, de nem valószinú, hogy szükségem van rá. És ezzel rajtam kivül más is így lehet.-
Az utazási iroda nem újkeletű dolog és nem csak a hülye magyarok alkalmazzák sok esetben, hanem a világ minden részén valami miatt ezek az irodák megélnek, tehát rentábilisak. Az már egy más kérdés, hogy Mo-n még sok esetben a kliensek pofára esnek, mert még nincs törvény, ami ezek működését és büntetését igazán szabályozná. De ezek a fórumok többek között lehetővé teszik azt, hogy informáljuk és figyelmeztessük egymást egy-két veszélyre. Pl arra, hogy Eurotoursszal ne utazzunk, mert ők tényleg alsófokon művelik ezt.
Előzmény: Uff (42)
Uff Creative Commons License 2003.09.01 0 0 42
Kedves szkati,

Ha mégegyszer elolvasod a véleményem leírtam, hogy ez nem bírálat és nem minősítés.

Van aki a biztonságot szereti és felad érte sok élményt, van aki ésszerű kockázatot vállal, képes és hajlandó azt kezelni,ezért több élményre számíthat. Az utazás kapcsán is.

A leírtakat fenntartom, de ez nem több, mint egy vélemény. Ettől idegesnek lenni nem indokolt. A "másságra" vonatkozóan azt általad leírt véleményt osztottam.

De ez topic is-mint a többi - a véleménynek kicserélésére szolgál. A magam részéről továbbra is buzdítok arra, hogy legyetek merészebbek és szakadjatok el az utazási irodáktól. Megéri.

Előzmény: szkati (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!