Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 44
válasz2 - az idézetben, amire kérdeztél:

"...A következő lépés a társadalom megosztása kellett hogy legyen, hisz a társadalom ekkor az elégedetlenségben meglehetősen összetartott. Ez a folyamat tart a mai napig, az egyébként egymást kiszolgáló hatalmi elit látszatháborúi vagy valóságos marakodása egy-egy konc felett, egymás anyázása a kamerába és barátságos hátbaveregetése a kamera mögött...."

:-)

ÜdV

Előzmény: huszabi (35)
Abelárd Creative Commons License 2002.08.12 0 0 43
És elhitted?
Előzmény: Törölt nick (41)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 42
Én írtam, és kb 2 éve. Inni meg most ittam, jó sok forralt bort, mert náthás vagyok...

ÜdV

Előzmény: Angina Pectoris (34)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 41
Egyezzünk ki 15-ben! ;-)
Előzmény: Abelárd (38)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 40
Tudod, ezt majd megtudjuk újabb 4 vagy 8 év múlva. Ez a világ már csak ilyen...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (36)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 39
Hát, mert valamin kell vitatkozni, tudod, "panem et circenses" :-)))

ÜdV

ps: valóban az a kérdés leginkább, hogy kinek melyik széltoló banda stílusa jön jobban be...mert a szelet mindegyik tolja...

Előzmény: huszabi (35)
Abelárd Creative Commons License 2002.08.12 0 0 38
amikor a fideszes fijúkáid az ideinek kb. 10-20-szorosát fizették ki a tüzijátékra?

10 vagy 20? Nem mindegy!

Előzmény: Törölt nick (22)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.08.12 0 0 37
Úgy tájékoztták, hogy Elton Gay szerény személyet megjeleníti a Magyar Államalapítás ünnepén.
Ha már erre jár, lenyom egykét akkordot mindíg vele lévő zongoráján.( Ami fehérebb a Koós lábánál...)
Nem kért mást csak a zongora szállítási költségét, amit magyar vállalkozó mecenasok szívesen összedobtak volna, ha Elton Gay udvari szállítója be nem jelenti hogy a pénzt előre kérik arrafelé a taxisok.
Mert fő a bizalom a szakmában, de a sikeres ország kampány után odakint a kevésbé ködös Albionban úgy tudják, hogy még mindíg a Wermer anyósa a főnök és nem szeretnék ha a pénz más fontos, de számukra érdektelen beruházásban fialtatná magát.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 36
tele voltak vele a ballib lapok.... nehéz lett volna másra figyelni... lehet valami fontosabbat takargattak... :)
Előzmény: Antisystem (32)
huszabi Creative Commons License 2002.08.12 0 0 35
Most már csak azt nem értem, mit vitatkozunk mi itt jobb-baloldali mocskosságokon?

:-)

Előzmény: Antisystem (25)
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.08.12 0 0 34
Ezt tényleg te írtad? Mennyit ittál előtte? :)
Előzmény: Antisystem (25)
HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.12 0 0 33
pedig borókai jó csávó volt...
nem kéne polgári tévét gyártania, bele fog bukni...
Előzmény: Antisystem (32)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 32
Boldog ember lehetsz, ha figyeled, hogy min tipródik a szóvivő. Én már arra sem emlékszem, hogy a Viktárorátusban ki volt a speaker, nem hogy arra, hogy min tépte az arcszerkezetét...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 31
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9021309&w=1350
39-es hozzászólás... pl.
Hazudott?
Előzmény: netizen (27)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 30
érdekes. akkor vajon miért foglalkozott a kormányszóvivő ennyit a témával... biztos elton rajongó...
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (29)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.08.12 0 0 29
Ne csusztass!
Elton Gay 200 millája vállalkozók zsebéből kaparódott volna össze.
A kormánynak esze ágában sem volt lovettát adni egy olyan ember fellépéséhez akit még a pápa sem hívott meg.
Előzmény: Törölt nick (26)
HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.12 0 0 28
és a körítés?
lesz mobilklotyó 6 millerért?
Előzmény: netizen (27)
netizen Creative Commons License 2002.08.12 0 0 27
...Mosogatorony: az hogy +-100.000Ft-ra egyezik a 2 tuzijatek koltsege az koztudott. Ne csak az agitproptol informalodj lecci.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 26
ne csúsztass... az nem 1 tűzijáték ára volt...
hanem a kapcsolódó (több nagyvárosban hasonló rendezvény stb.) programoké is... a tietek sem csak 250 millióba kerül... lásd elton boy 200 millája... azt nem takarították most meg, hanem másra költik...
Előzmény: Törölt nick (22)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 25
Íme:
"Nézzük meg a jelenség okait (szokás szerint a teljesség igénye nélkül, hisz ujságunk nem huszonnégy kötetben jelenik meg). Magyarországot a 70-es évek fellendülése után, a 80-as évek második felében fokozatos lassú elszegényedés jellemezte. Ez nagyrész két okra vezethető vissza, az egyik ok az állam túlköltekezése (zömmel mindenféle presztisberuházásokra meg pocsékolásra), a másik ok a világgazdasági helyzet számunkra kedvezőtlen alakulása. Az ezt kisérő elégedetlenséget a hatalom nem tudta kezelni, és a megszerveződő ellenzéki csoportok kikényszerítették a rendszer megváltozását a részben a saját akaratuk szerint. (ellenzéki kerekasztal, MDF-SZDSZ paktum, stb). Azonban hamar bebizonyosodott, hogy ezek a politikai erők - tapasztalat híjján - ugyanúgy képtelenek a válság kezelésére.
Közbevetőleg: az, hogy a magyar nép 1990-ben szabad akaratából a kapitalizmus útját választotta a szocializmus helyett, a legendák tárgykörébe tartozik. 1990-ben szó sem volt kapitalizmusról, a "szociális piacgazdaság" volt a napi 100x elhangzó szlogen. Egyszerűen az történt, hogy az addigi elit (MSZMP) képtelen volt a probléma kezelésére, és alternatívaként egy olyan (részben új) elit állt fel, aki a kapitalizmust tartotta útnak, hisz erre hivatkozva egyrészt az előző hibák következményeit teljes egésszében a társadalomra lehet terhelni (modván, ő választotta), másrészt a továbbiakban az elit is nyugodtan gazdagodhat, nem köti a "szocialista erkölcs" látszata. Ezt felfedezve, a régi és az új elit tökéletesen egymásra talált, és lelkesen megkötött mindenféle paktumot. Az ezt követő időszak - mint mindenki ismeri - a szabadrablás kora volt, mindaddig, amig volt ellopható firma. Így kézen-közön eltűnt (magánzsebekbe vándorolt) a nemzeti vagyon nem kis hányada. Mondjuk ebben a szituációban nehezen történhetett volna más, hisz a kapitalizmus kialakulásához egy eredeti tőkefelhalmozásnak kellett létrejönni, és itt meg nem volt eredeti tőke csak ellopható. A következő lépés persze az, hogy a helyi gazdasági és politikai elitet megveszi kilóra - a javakat jócskán áron alul - a multinacionális gazdaság. (Miért van az például, hogy fővárosunkban ahol McAkármi nyílt, fél éven belül városrendezési okokra hivatkozva megszüntették az összes olyan bódét, ahol nagyobb hamburgert mértek általában és olcsóbbért???)

Viszont az is nyilvánvaló, hogy a jó érdekérvényesítők gazdagodását valakinek meg kell fizetnie, a pénz csak valahonnan tud menni valahova. A válasz is adott, természetesen a rossz érdekérvényesítőknek. Ha megnézzük, hogy a fentiekben leírt szegény csoportokat mi jellemzi, a dolog teljesen egyértelmű.
Viszont az is nyilvánvaló, hogy kezdetben a hatalomnak vissza kellett fognia magát, hisz pont egy társadalmi elégedetlenséget használt ki a hatalom megszerzése érdekében. (Mondjuk így sem tudott kikerülni egy taxis-blokádot). A következő lépés a társadalom megosztása kellett hogy legyen, hisz a társadalom ekkor az elégedetlenségben meglehetősen összetartott. Ez a folyamat tart a mai napig, az egyébként egymást kiszolgáló hatalmi elit látszatháborúi vagy valóságos marakodása egy-egy konc felett, egymás anyázása a kamerába és barátságos hátbaveregetése a kamera mögött.
A dolog sikeresnek bizonyult, a társadalom sikeresen "megette" a Bokros-csomagot, és most már egyre gátlástalanabb módokon és eszközökkel lehet bánni a lemaradókkal. Most már lehet anyát három gyerekével utcára tenni a szükséglakásból (Ózd, két hete, a végrehajtásban közreműködő pedig azt bírta nyilatkozni, hogy muszály neki megtenni, mert különben ha elveszti az állását, mi lesz vele és a családjával. "Ó szent együgyűség" mondta a mágján álló a rőzsecipelő öregasszonyra…) , lehet lefoglalni alapvető javakat tartozás fejében, lehet egyértelműen a gazdagoknak kedvező lakáshitel-koncepciót kialakítani, mert a társadalom tagolt. Lehet a fizetésekhez képest irreálisan magas - (EU átlag, vagy a fölötti) buszjegyárat, energiahordozó-árat, telefondíjat stb. szedni, hogy "szegény befektetőknek hamar megtérüljön ám a befektetés". Az emberek nagy része attól függően fikázza vagy megérti pl. Bokros-csomagot, hogy önmagát jobb-, vagy baloldalinak vallja, és közbe nem veszi észre, hogy a Bokros-csomag pont azért kellett, mert a gazdasági-politikai elit (a jobb és a bal oldal vállvetve) lerabolta az országot. (Csak a kis hazánkban csak az elmúlt évtizedben csak a korrupcióra fordított pénz mértékadó becslések szerint 1 000 000 000 000 (nem tévedés, ezer milliárd) forint volt, és akkor még nem beszéltünk fillérekért eladott vállalatokról, elsíbolt bankhitelekről, egymilliárd köztartozású pártközeli kft-kről) Összehasonlítás kedvéért, ennek kevesebb mint felét kérte szeretve tisztelt agrárminiszterünk az idei évre a komplett magyar mezőgazdaság rendbetételére.
És ezt nyilvánvaló, hogy valakinek meg kell fizetni."

ÜdV

Előzmény: huszabi (20)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2002.08.12 0 0 24
Utalja át az árvízkárosultaknak a Happy End csak amit a mobilklotyóból lenyúlt. Már az se kevés. Elvégre a pénznek nincs szaga.
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 23
Ez pontosan így van. Írtam egy cikket annó erről, mindjárt copyzok részletet...

ÜdV

Előzmény: huszabi (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 22
Kedves Vagina Pectoris v. minek hívnak!
Akkor miért nem ordibáltál, amikor a fideszes fijúkáid az ideinek kb. 10-20-szorosát fizették ki a tüzijátékra?
Ja! És vajon mekkora balhét csapnátok, ha nem lenne államilag rendezett ünnep aug.20. alkalmából???
Miért nem mozdulnak egyszerre az igentisztelt polgári karámok és nyújtanak segítséget a bajba jutottaknak?
Előzmény: Angina Pectoris (-)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 21
Na ja, én most az etikus, de nem jogszerűt javasolgatom :-)

ÜdV

Előzmény: huszabi (12)
huszabi Creative Commons License 2002.08.12 0 0 20
Nem is beszélve arról, hogy ha már a visszavételnél tartunk, azért volna mit visszavenni a volt elvtársaktól is.

Gyakorlatilag egy "országot nyúltak le" (Copyright by Fábry)

Szintén jogszerűen, csak nem túl etikusan.

Bár vallom, hogy ez nem menti fel a jobboldali tolvajokat, csak azt utálom, amikor a bagoly-veréb effektus közbelép. (Keller&co.)

Előzmény: Antisystem (4)
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.08.12 0 0 19
Bocsánat, ami jár, az jár: Mekkegy. (Valóban a "Mekegi" nem illik egy ilyan úrhoz...)
Előzmény: Antisystem (15)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 18
Nem, kedves jobbcsapott, egyszerűen meg kell nézni, képződik-e tisztességtelen haszon.
Orbán-apukánál is
Medgyessy-havernál is
ilyen nagyon egyszerű.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (13)
minderbinder Creative Commons License 2002.08.12 0 0 17
"A karacsonyi makos beigli araval nem kell foglalkozni, orulj, hogy kapod!"

Egyebkent meg, hogy lehet valaki ennyire korlatolt. Bar lehet igazad van. Ezek az "aljas komancsok" egy honappal ezelott, amikor megrendeltek a musort, nem vettek szamitasba, hogy rendkivuli idojaras lesz augusztusban. Nyilvan a KGB sugallatara kovettek el az augusztus 20-i tuzijatek altali nep- es nemzetellenes cselekedeteiket. Monnyon le!

Előzmény: Angina Pectoris (-)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 16
Természetesen az önkormányzati választás előtt vagyunk. (okt. 20)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (14)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.12 0 0 15
A Mekegizésed Téged minősít egyes-egyedül...
Ezen túl ezt nem Megyo, hanem a közvéleménykutatás mondja. El lehet zarándokolni a gallup.hu-ra és ámulni...

ÜdV

ps: vannak esetek, amikor támogatnám. Pl. a Citadella balhé. Vagy x ideje mondom, hogy a MATÁV-tól el kell venni a drótot (ami őrzi a monopoliumát), és egy KHT-nek adni, a MATÁV meg szerződhet, pont, mint a többi...

Előzmény: Angina Pectoris (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!