Keresés

Részletes keresés

MDoma Creative Commons License 2021.09.27 0 0 6810

Kedves Bea!

A fiamnak a mozgató idegen van és azért nem szeretnék megoperálni, mert maradandó károsodás nélkül nem menne. Hiába nem nagy.

Írnál nekem ide?

anyuci0610@gmail.com

Köszönöm szépen ❤️

Előzmény: kicsibea2 (6809)
kicsibea2 Creative Commons License 2021.09.27 0 0 6809

Szia! Igen, nálunk is ez volt a protokoll. Illetve mivel a férjemnek a homloklebenyből indult a daganat, szóval műthető helyen volt, először műtötték utána kaphatott Lomustine-t. 

Ennek is van egy engedélyezési protokollja, de elvileg ez csak adminisztratív dolog, mindenki megkapja az engedélyt. Az én tapasztalatom az, hogy minden terápia közül ez volt a legkeményebb. A férjem nagyon hányt tőle, szóval be kellett tárazni a hányás elleni gyógyszerből rendesen. Illetve a vérképet is rombolta. Azt fogják előírni, hogy két hetente menni kell vérvételre, pont emiatt. Magát a gyógyszert 6 hetente kellett bevenni. 

 

Kérdezz nyugodtan, ha valami másra kíváncsi vagy. 

Előzmény: MDoma (6808)
MDoma Creative Commons License 2021.09.25 0 0 6808

Bocs, nem tudom hol kell javítani a hozzászólást.🙁

Remélem,hogy így is értelmezhető. 

Köszönöm szépen ❤️

MDoma Creative Commons License 2021.09.25 0 0 6807

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?

19 hónapja operálták a fiamat GBM-re. Túl vagyunk az összes protokollon. 10 Avastin kezelésen. A nagy ōdëma már június elejére eltűnt a fejéből, nagy volt az öröm. A mostani MR sajnos rosszabbodást mutat, vérzés veszély miatt nem kaphat a tovább az Avastint. Van pici beszédzavara is. Kedden újra onkoteam. Az onkológus Lomustine terápiat javasolnám. Tudtok erről valami információt.

Köszönöm szépen! 

kicsibea2 Creative Commons License 2021.08.31 0 0 6806

Szia, nem ismerem, még nem is hallottam róla. A kezelőorvost kérdezted már? Nekem abszolút az a tapasztalatom, hogy nyitottak az alternatív lehetőségekre is; csak azt kérték hogy egyeztessünk előtte, hogy meg tudják nézni, nincs-e valami olyan hatása ami üti a normál kezelést. 

Előzmény: SIOrsolya (6805)
SIOrsolya Creative Commons License 2021.08.24 0 0 6805

Sziasztok!

Új vagyok itt. Sajnos èdesanyamnak van agydaganata amit márciusban diagnosztizáltak! GBM😥 erről tudnátok nekem valamit mondani? Használta már valaki? Előre is köszönöm a válaszokat !https://berthamedical.hu/termek/procont/

abrahati Creative Commons License 2021.07.27 0 0 6804

Nem szabad elkeseredni, feladni! Ameddig lehet harcolni, küzdeni kell. Tudom milyen nehéz, a párommal egy évig mindent megtettünk a gyógyulásáért. Márciusban ő sajnos elment ennek ellenére. Kitartás minden betegnek és hozzátartozóiknak! Csak pozitívan előre kell tekinteni, muszáj!

MDoma Creative Commons License 2021.07.26 0 0 6803

Kedves Berci!

Ne mondj ilyet.... Hol lesz az MR vizsgálatod?

Kapod továbbra is az Avastin terápiát? 

Csabinak a 8.alkalom lesz...bizakodóak vagyunk. Drukkolunk hogy az MR rendben legyen nálad!! 

 

 

 

Előzmény: berczi65 (6802)
berczi65 Creative Commons License 2021.07.25 0 0 6802

Szia, még élek, de minek!

Egyre rosszabb a helyezet! Két héten mulva,  mr.

beczi75

Order of Hermes Creative Commons License 2021.05.31 0 0 6801

De o csak eren beluli muteteket csinal, ugye? Nekem egy cavernomat kellene kiszedni.

Előzmény: forgoszel (6800)
forgoszel Creative Commons License 2021.05.31 0 0 6800

Dr. Hudák István! Csókaival együtt műtötték a sziámi ikreket. Dr. Hudák műtött engem még Pécsen agyi aneurizmával. Nagyszerű ember.

Előzmény: Order of Hermes (6799)
Order of Hermes Creative Commons License 2021.05.31 0 0 6799

Nem igazan talaltam jobb topicot ennek a kerdesnek, talan ti tudtok segiteni... Ki most a legjobb agyi erspecialista idegsebesz Magyarorszagon? 

Order of Hermes Creative Commons License 2021.05.31 0 0 6798

A villogo dolog nekem akkor jott elo amikor egy cavernoma verzes miatt stroke-ot kaptam. Nagyon fura volt ha behunytam a szemem ilyen fenyes pokhalo szeru felvillanasok cikaztak ide-oda. (Szerencsere ennel komolyabb tunetem nem nagyon volt)

 

En mindenkepp csinaltatnek egy MRI-t. Ha agyi attet van, es koran sikerul elkapni, gamma kessel eleg jol ki lehet oket utni.

Előzmény: Törölt nick (6796)
Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2021.05.28 0 0 6797

Szia!

Ritkábban járok már az index fórumokon, de régebben olvastalak a másik topicban is. Extra az eseted, elképesztő az erő, ami benned van. Az agyi áttétekről nem sokat tudok, nekem abban a "szerencsében" volt részem, hogy eleve az agyamban volt a daganat. 

Szerintem nem mondok neked újdonságot azzal, hogy biztosat csak akkor fogsz tudni, ha készül egy MRI az agyadról. Ha van áttét, akkor még ott is vannak lehetőségek, pl. teljes agyi besugárzás. 

Szóval, szólj a dokidnak, hogy szívesen beneveznél egy MRI-re. 

Szorítok, hogy ebből is sikeresen kijuss.

Előzmény: Törölt nick (6796)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.22 0 1 6796

Sziasztok!

 

Eddig még nem kellett ideírnom, azonban mostanában vannak olyan tüneteim, amik akár agyi áttétre utalhatnak.

Igaz, lehet egyéb oka is, de inkább sorolom. Előzőleg némi információ a teljes képhez.

 

A novemberben kapott port a cath március végére durván begyulladt, begennyesedett. Május 13.-án szedték ki az érsebészeten. Előzőleg már volt jobb oldali nyaki fájdalom, amit nyilván a gyulladt port okozott.

Miután kivették az érsebészeten a gennyes, gyulladt port a cath eszközt a jobb oldalon lévő subclaviából, azt hittem, normalizálódik a helyzet. DE nem. És itt jönnek a műtétet követően kialakul újabb tünetek.

 

Tarkó környéki fájdalom, fekve erősödik, ülve vagy állva nagyon enyhe. Köhögéskor fekve fokozódik, ülve vagy állva nem igazán érezni. A fejfájás néhány napja már mindkét fül környékére és a halántékok tájára is felhúzódott. A jobb szemem folyamatosan könnyezik. És ma éjjel megjelent egy furcsa tünet, amire még a neten sem találtam választ.

 

Csukott szemnél, ha jobbra-balra nézek, fehér gyűrűk jelennek meg egy egy pillanatra. Köhögéskor pedig a szemeim alján jelenik meg, de ebben az esetben gyűrű helyett fehér villogó vonal van. Ha megyek valamerre, mintha jobbra húzna a testem. Nem túl erősen, de láthatóan. Hányinger, hányás, szédülés nincs. Személyiségváltozás nincs, továbbra is gyökér, értetlen, sudribunkó, kötekedő, nyafogó (lásd Metal Hammer H topik) vagyok. Zsibbadás nincs, étvágyam sincs, de azért rendszeresen próbálok enni.

 

Bocs, a sok információs cunami miatt, de többszörös áttétes daganatom van, viszont az agy eddig nem volt érintett.

Most viszont kezdek beszarni, főleg a tarkófájás és a csukott szemnél fellépő fehér gyűrűk miatt.

 

Tud valaki segíteni megnyugtató válaszokkal? Volt másnál is hasonló panasz?

Köszönöm előre is! Szép napot, és az érintetteknek jobbulás!

 

_chillout_ Creative Commons License 2021.05.17 0 0 6795

Ez inkább vérzésnek tűnik, nem vérrögnek.

Előzmény: Matheus2404 (6793)
kicsibea2 Creative Commons License 2021.05.16 0 0 6794

Semmi hasonlót nem tapasztaltunk mi az Avastin kezelés alatt, de ha valamit megtanultam erről a betegségről az az, hogy minden eset teljesen egyedi, így a fellépő tünetek is. Hogy mit jelezhet a vérömleny azt orvos tudja megmondani, illetve azt is, hogy a jelenlegi állapota mit jelez. Általánosságban az, hogy összefüggéstelenül beszél, az még nem feltétlenül jelzi az út végét és azt sem, hogy ez az állapot visszafordíthatatlan. 

Azt nem írtad, hova vitték be édesapádat.  Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak az idegsebészeti és onkológiai osztályokkal, ahol a férjemet kezelték. A kezelőorvos bármikor elérhető volt, ha bármit tapasztaltam és felhívtam szinte azonnal fogadott minket...én mentőt csak akkor hívtam, ha roham jött, vagy már sokkal később, amikor a férjem magatehetetlen volt, és egyedül nem bírtam volna orvoshoz vinni. 

Viszont a mentő szinte kivétel nélkül a legközelebbi kórházba vitte, ahol szinte sosem jutott el még egy szimpla neurológiai osztályig sem. Mondanom sem kell, hogy egy belgyógyászati osztályon nemigen kaphatott megfelelő ellátást. 

Az nem hangzik jól, hogy a kórházban ahol van, nincs MR. Bízzunk benne, hogy hamar eljut a vizsgálatra és akkor tudni fogják azt is, hogyan kezeljék apukádat tovább. 

 

Előzmény: Matheus2404 (6791)
Matheus2404 Creative Commons License 2021.05.16 0 0 6793

De szedi az aspirin protectet. Igazából 2stroken túl van, attól tartok most volt a harmadik csak már nem foglalkoznak vele az orvosok... Valamiért ott vannak azok a vérrögök 😭😭

Előzmény: _chillout_ (6792)
_chillout_ Creative Commons License 2021.05.16 0 0 6792

Szia, vérhívítót vagy aszpirint nem szed édesapád?

Előzmény: Matheus2404 (6791)
Matheus2404 Creative Commons License 2021.05.14 0 0 6791

Sziasztok!

 

Nem tudom hogy mennyire aktív még a fórum, de bízom benne hogy lesz közöttetek olyan aki végig olvassa.Nos azért érdeklődöm mert teljesen tanácstalan vagyok. A helyzet az hogy édesapám az avastin kezelést kapja november óta, hála istennek minden féle mellékhatás nélkül. Múlt héten volt kezelésen ami szintén  mellékhatás nélkül telt egészen e-hét szerdáig, amikor is délelőtt semmi fura nem volt aztán felkeltettem az ebéd utáni pihenésből ezzel még nem is lenne semmi baj. Na de úgy gondolom hogy valami nem stimmel nála mert a beszéde teljesen összefüggéstelen, a karjain hatalmas lila foltok amit elvileg az elpattogó erek okoznak.(kenjük is neki fekete nadalytő krémmel)Miután elkezdte mondogatni hogy nem tudja hol van, meg hogy egy bódéba van egész nap azonnal riasztottuk a mentőket ami kb 2 órára rá sikeresen megérkezett. Azonnal kórház vizsgálatok minden este ki akarták tenni onnan amit persze nem hagytunk mert szerintem ez így nincs rendjén hogy csak úgy kidobják. A CT vizsgálat eredménye vér ömlenyeket mutat, viszont az orvos semmi konrétat nem mondott ezen kívül csak beutalta MR-re. Volt esetleg valakinél ilyesmi vagy ehhez hasonló jellegű viselkedés? Esetleg létezik hogy akkora dózisú volt az utolsó kezelés ami kiválthatja és jobban lesz? Vagy ő ezzel szeretné jelezni felénk hogy "fel kell készüljünk" mert közel a másik világ számára? Bízom benne hogy fel veszi velem a kapcsolatot e-mailben. Előre is köszönöm. Email címem:mateninho@gmail.com 

Róza71 Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 6790

Kedves MDoma!

 

 

Doktornő megkérte az engedélyt, csak folyamatosan azt mondta hogy még nem adták meg. 

Mai napig nem tudom, hogy elutasítottak bennünket vagy olyan hosszúra nyúlt az engedélyezés, hogy olyan 

állapotba került, hogy már nem is tudták volna beadni neki. 

Augusztusban kórházba kerültünk, 4 napig ott volt, állapotán nem tudtak javítani, így haza hoztam. 

Itthon ápoltuk. Decemberben itt hagyott bennünket. 

 

Előzmény: MDoma (6774)
abrahati Creative Commons License 2021.04.15 0 0 6789

Sziasztok!

 

Szerintem azon múlik az Avastin kezelés eredményessége, hogy mikor/ időben kapja meg a beteg. Sajnos az én párom már későn kapta meg. Persze mi is bíztunk az eredményességében. Nem is szabad feladni, mindent meg kell próbálni, hogy minél tovább, minőségi időt tudjatok együtt tölteni. Kitarást, erőt kívánok Mindenkinek! Vigyázzatok magatokra. Timi

MDoma Creative Commons License 2021.04.14 0 0 6788

Kedves Bea!

Köszönöm szépen, hogy reményt adsz nekünk, hogy talán nekünk is jó lesz, mert jónak kell lennie.

Majd írok nektek, hogyan is haladunk ezzel a kezeléssel.

Szeretettel gondolok rád, Margo

Előzmény: kicsibea2 (6786)
MDoma Creative Commons License 2021.04.14 0 0 6787

Kedves Timi!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál.

Próbáltam én is utána nézni, de amíg nem fagy érintett, addig nem is foglalkozol vele igazán.

Sajnálom, hogy a férjednek nem volt és nem is érezte jól magát. Én is csak reménykedek, hogy talán nem lesz semmi gond. Igyekszem pozitívnak maradni és erőt adni a gyerekemnek.

Szeretettel gondolok rád, Margo

Előzmény: abrahati (6785)
kicsibea2 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 6786

Szia, 

az én férjem fél évig kapta az Avastint, és soha semmilyen mellékhatása nem volt. Bement, megkapta az infúziót, hazajött és élte az életét ugyanúgy. Még túrázni, hegyet mászni is tudott mellette. Nyilván nem így hozta élete legjobb formáját, de nem volt mellékhatása. Csak jót tudok róla mondani. Akit még ismerek beteget és kapta, nála ugyanezt tapasztaltuk. 

Szerintem ne féljetek tőle, ez egy nagyon jó gyógyszer és ha időben kapja a beteg, akkor nagyban hozzá tud járulni az életminőséghez. 

Előzmény: MDoma (6784)
abrahati Creative Commons License 2021.04.13 0 0 6785

Kedves Margo! Párom januártól 2 hetente kapott Avastint február végéig. Nagyon fáradékony lett utána. 2-3 napot utána szinte végig aludt. Szerintem neki ez már sajnos csak rontott az állapotán. Persze általánosítani nem lehet ennél a betegségnél. Mindenkinek másképpen reagál a szervezete. Megpróbáltuk ezt is, ahogy sok minden mást is. Hátha segít. Kitartást kívánok Nektek a kezeléshez és minél több tünetmentes időt együtt a szeretteitekkel!  Vigyázzatok magatokra és egymásra! Szeretettel: Timi

 

 

MDoma Creative Commons License 2021.04.13 0 0 6784

Kedves Berczi!

A fiam ma kapta meg az Avastin engedélyt, csütörtökön lesz az első kezelés.

Nagyon reménykedem, hogy az ödémaja csökkenni fog.

De tartok a mellekhatásoktól is.

Te hogy érzed magad?.. Sajna semmit nem tudok az Avastinról.

Jó lenne kicsit többet tudni. Ha van infód örülnék neki, ha megosztanád.

Köszönöm szépen!

Szeretettel, Margo

Előzmény: berczi65 (6770)
-erzso- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 6783
Dria81 Creative Commons License 2021.04.07 0 0 6782

Szia!

Bocsánat, sokáig nem jártam erre. 

Azonnali mellékhatás nem volt. A sugár után némi fáradtság émelygés, pár hét múlva az érintett helyen kihullott a hajam, de visszanőtt :). Megelőzésképpen a beavatkozás előtt kaptam epilepszia elleni gyógyszert, az volt a cél utána pár héttel le is állítjuk, de sajnos 3 hónappal a gamma után lett egy epis nagyrohamom, így azóta is szedem a gyógyszert. Azt nem tudják biztosra mondani, hogy a sugár következménye volt, vagy maga a daganat okozta,

Előzmény: Order of Hermes (6764)
Dria81 Creative Commons License 2021.04.07 0 0 6781

Szia!

Én Moderna oltást kaptam. Az idegsebész-onkológus orvosom azt mondta bármelyik jó. (meningeoma grade II, 2018-ban műtöttek, 2019-ben volt gamma késes beavatkozás, most stagnál...várunk).

Előzmény: LindaLina (6777)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!