Keresés

Részletes keresés

erdélyikopó Creative Commons License 2004.04.22 0 0 221
Sziasztok! nem tudom, hogy aktuális-e még, de nekem van 5 erdélyi kopó kiskutyám eladó. Most voltak 8 hetesek. Mohácson lehet őket megnézni.
bükkaljai Creative Commons License 2004.04.21 0 0 220
Remélem akkor is tetszeni fog, ha megrendezi az udvart! Nagy a mozgásigénye , rendkívül öntudatos fajta és emellet igényli a rendszeres foglalkozást,ha lesz Rá elég időd és türelmed akkor hajrá a Kutya ujságban találod az aktuális kopó hírdetéseket. Azt hiszem ketten hírdetnek most kopót.

Előzmény: MandrakeFun (219)
MandrakeFun Creative Commons License 2004.04.20 0 0 219
Sziasztok! Most szeretnénk venni egy ilyen kutyát, mert az egyik barátunknak ilyen van, és nagyon megtetszett az egész családnak. Az a baj, hogy a tenyésztő, akitől ő vette úgy döntött, hogy elkötteti a nőstényt, mert olyan nehezen váltak meg a kölyköktől. Ez egy kozármislenyi tenyésztő volt. Tudtok a közelben (Pécsen lakok, szóval Baranya és környéke) egy tenyésztőt, vagy valakit, akinél lehetne venni egy kölyköt ?
MA850 Creative Commons License 2004.03.29 0 0 218
Akkor valószínűleg nem volt fegyelmező fázis, mert úgy tudom munkavizsga most nem volt. A gyakorlással még azt hiszem egy kicsit várni kell a tüzelés miatt, de utána valószínűleg célszerű lenne. A gazdi (apu) most úgy is megy nyugdíjba, úgyhogy több ideje lesz! :)
Előzmény: bükkaljai (215)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.25 0 0 217
Szia Sacek! Attól, hogy nincs munkavizsgája még tenyésztésbe veheted, ha van tenyésszemléje amihez persze kell a képességvizsga. A fegyelmező gyakorlattól mi is ki vagyunk akadva. Aki ezt a helybenmaradásos dolgot kitalálta, annak nem nagyon volt még kopója. Az enyéim se látnak se hallanak ha kimegyünk sétálni nem hogy nyugodtan feküdjenek x ideig amíg én eltünök az erdőben. Nekünk is ezen múlik a munkavizsga.
16 éve vannak kopóink és 1991-ben volt az első alom. Nem sok alom születik de nem is a mennyiség a lényeg.
Előzmény: sacek (216)
sacek Creative Commons License 2004.03.25 0 0 216
Sziasztok !

Bükkaljai ! Voltam a honlapodon , nagyon szépek a kutyusaid , mióta foglalkozol tenyésztéssel ?
Olvastam a munkavizsgáról is , hát nem tudom , hogy a mi kis szeleburdi Áronunknak mennyi idő kellene ahhoz , hogy mindazt ami ott le van írva végre tudja hajtani :)
Régebben voltak hosszúszőrű tacsijaink , velük voltunk hasonló vizsgán , ott is vércsapát kellett követniük és vaddisznós téma is volt . Nekik nagyon ment , a vaddisznóra csak úgy örjöngtek .
A munkavizsgát mindenképpen meg kell csinálni minden kutyunak aki a tenyésztésben részt akarna venni ?

bükkaljai Creative Commons License 2004.03.24 0 0 215
A fegyelmező fázis a munkavizsgához kell.( Vezetékre vétel, pórázon vezethetőség, erdei cserkelés, elfektetés- ből áll.) Az oldalamon fennt van a munkavizsga szabályzat, ott olvashatod el mi a követelmény. www.extra.hu/Bukkaljai
Szerintem feltétlenül hozd el a gyakorlásra, persze csak ,ha nem tüzel. Az enyéim elég jól mentek a disznóra, ha látná Bellus, hogy a többiek mennek ő is bekattanna. Boró is 8 évesen látott először vadkucut és először gondolkozott, hogy hogy is van ez, aztán meg alig lehetett lehívni a kucuról. Rettenetesen belendült és nagyon élvezte.
Előzmény: MA850 (214)
MA850 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 214
A gyakorlás biztos segítene... szerintem nagyon jó ösztönei vannak, de vaddisznót ezelőtt nem sokat láthatott! :) A vércsapa nagyon jól ment neki, mintha egy láthatatlan zsinórral húzták volna az orrát a földön. :) Fegyelmező fázisról nem tudok, olyankor mi történik?
Előzmény: bükkaljai (213)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.22 0 0 213
Biztosan sikerülni fog majd csak el kell hozni gyakorlásra.Én kértem a tisztelt szervezőséget, hogy nagyon hasznos lenne, ha GYAKORLÁSSAL kezdődne ez az egész vizsgázósdi.Ahol van lehetőség és idő mind a vércsapa, mind a disznózás rejelmeit megtapasztalni. Ha nem megy magától majd meg a többivel...Attól, hogy erdélyi kopó még nem születik egyik sem munka- vagy képességvizsgával a mancsában. Én csakis úgy merészkedek el az enyéimmel, ha résztvettünk valami gyakorlás félén. Biztosan rájuk fér. Volt fegyelmező fázis is?
Előzmény: MA850 (212)
MA850 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 212
Sajnos én nem tudtam menni, apuék vitték... elmondásuk szerint nagyon kevés kopónak keltette fel az érdeklődését a lusta, öreg vaddisznó. Odamentek hozzá, körbeszaglászták, aztán otthagyták. :) Mehetett vele tapasztalt kutya, de azok se nagyon aktvizálták magukat. Egy kis szlovák kopó csinált csak "felhajtást", de mivel fiu volt, Bella meg tüzel, inkább nem próbálkoztak együtt... Ez képességvizsga lett volna, ami viszont állítólag kell a tenyésztéshez. Azért is érdekes a dolog, mert egyébként nagyon aktív. (A környékbeli macskás-nénik réme! Sjanos a cicák túlélési esélye 0%.) Remélem azért legközelebb sikerül, ha máshogy nem egy másik, tapasztalt kutyával! :)
Előzmény: bükkaljai (211)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.22 0 0 211
Mi az hogy ő is? Sokaknak nem sikerült a "kucus" fázis? Mi most nem voltunk de nyáron megyünk.
Voltunk már Szécsényben vaddisznózni és szuperül ment. Nálatok mi volt a baj? Egyedül volt benn a disznóskertben vagy több kopóval együtt? Mehet vele tapasztalt kutya is aki meghozza a kedvét és belendíti ha nem akaródzik neki menni a kucura.
Most képességvizsgát vagy munkavizsgát csináltatok?
Előzmény: MA850 (210)
MA850 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 210
Sziasztok!

Volt valaki Szécsényben? Tapasztalatok? Bella a tenyésszemlén és az "őzláb-követésen" megfelelt, de a vaddisznóhajtáson(?) (ő is) megbukott...

sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 209
Na tettem még egy próbát de nem megy ...béna vagyok !
Előbb írtam de az is elszállt , tehát kezdem újra .
Az előző kutyumat Wodoo Alíznak hívták , nagyon szép kis kutyus volt , szegény korán meghalt , 3 éves is alig múlt . A kedves szomszédra gyanakszom , vszinű ő mérgezte meg . Semmi baja nem vot , egyik reggel már holtan találtuk .
Áronnak Ő volt a nagynénje , ivel Áron mamája és Ő tesók voltak .
Áron mamája Wodoo Ági , aki Luca névre hallgat , a papáját most nem tudom majd 7főn megírom Nektek .
Alíz kutyám , Norma névre hallgatott , nagyon okos engedelmes kutya volt , bár erdős sztorikból van egy pár nekem is ...
Nem voltam vele kiállításon , mert nem voltak jók a fogai , értem itt a harapását , a felső fogsora nem zárodótt szépen az alsóra . De nekem Ő így is tökéletes volt !
Áron mamája nemrég volt kiállításon ( 9éves ) , veterán korosztályban győztes lett . Áronék az első kölykei , de nem lesz már neki több alom , nem olyan fiatal már , ami nem látszik rajta mert nagyon szép kutyalány !
Olyan kérdésem lenne hozzátok mint tapasztalt kopósokhoz , ha megnézitek a képeket láthatjátok , hogy Áronnak pigmenthiányos az orra , ami pici korába nem volt ennyire világos és nagy kiterjedésű . Ez kizáró ok lehet ?
sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 208
sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 207
Szomorú vagyok , mert nem megy a képfeltöltés pedig mindent úgy csináltam ahogy leírtad nekem .
Megadom inkább a tárhely címét: www.mappa.prim.hu/sacek/
A legelső albumba vannak a képek , remélem tetszenek majd .
A nevet a tenyésztő adta neki , aki az Apukám . Ez az első alom a kutyusának .
A szülők pontos nevét nem tudom most megmondani , mert otthon van a törzskönyv , ugyanis a melóhelyen vagyok ... nem is tudok máshonnan netezni .


sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 206

sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 205
sacek Creative Commons License 2004.03.19 0 0 204

Remélem sikerül...

Xil Creative Commons License 2004.03.19 0 0 203
Szia Sacek! De jó, egy új kopó tulaj itt a fórumon! Nagyon kíváncsi lennék a kutyidra, várjuk a képet! Az idén remélem nekem is lesz egy apróságom, addig is a Ti kopóitokat csodálom!
Emlékszem az enyém is kis félszeg volt az első sétákon kölyök korában, de úgy van, ahogy mondod, gyorsan kinőtte ezt..

Bükkaljai, nekem is volt incidensem régebben, amikor 2 kutyival jártam sétálni (kopó+vizsi), egy emberszabású kirontott az utcára és nekiállt nyomatni a dumát, hogy a kutyáim letapossák az utcán (!) ültetett krumpliját(!). Érdekes módon ennek a fazonnak is volt kutyája, igaz az szegény nem taposott le semmit, mert egy 1,5 méteres láncon élte az életét. Persze az ilyenekkkel nem érdemes foglalkozni (szegény családjuknak már nehezebb lehet), de azért tudom, hogy jól el tudják szúrni az ember napját.

Előzmény: sacek (199)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.19 0 0 202
Vak vezet világtalant!!!! Szóval mégegyszer:
ezt kell beírnod
< i m g s r c = " http:// utvonal " >
Mindezt persze szóközök nélkül
Előzmény: bükkaljai (201)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.19 0 0 201
OFF !
Képfeltöltés: először is fel kell töltened a képeket valamelyik tárhelyre pl. TAR.HU
majd ezt kell beírni és így:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Stimm???? Ha nem szólj!

Előzmény: sacek (199)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.19 0 0 200
Új kopós a láthatáron...
Szia Sacek !
Fél éves a kis drága és Áronnak hívják? Az egyik kedvenc kopó nevem Ti adtátok neki vagy a tenyésztő? Honnan van és kik a szülei? Írj róla légyszí!!!!
Ja és persze az előző kopódról is írj! Kiváncsian várjuk!!!!

Előzmény: sacek (199)
sacek Creative Commons License 2004.03.18 0 0 199
Sziasztok !
Én is kopótulajdonos vagyok , most volt féléves a kutyusunk . Tennék fel róla képet csak az a baj , hogy 1szerűen nem tudok rájönni , hogy kell , simán becopyzni nem tudom .
Elárulja valaki a titkát ?
A kutyusunk kan és Áronnak hívják , nagyon kis eleven . Mi is sűrűn hordjuk erdőbe , a Testvéreméké a kutyusunk testvére :) és általában 1ütt barangolunk velük . Egyenlőre nem volt baj vele , nem rohangált el mellőlünk , de még óvatos . Régen is volt már kopóm tehát ismerem a fajtáját , így tudom , hogy csak idő kérdése és kinövi a mamlaszságot és csak úgy kajtat majd be az erdő sűrűjébe,én meg majd kapom az idegbajt ..
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.18 0 0 198
1000 bocsánat ezt nem így akartam !
Xil: Volt már egy-két afféom az ebedlik miatt. pedig nagyon kerüljük a konfliktusokat. Egyszer egy szettert sétáltató manusz akart feljelenteni azért mert Bogyó megugatta, mert azt mondta neki, hogy "nemméccinen" és felé dobbantott a lábával és mivel Bogyó kultúrált környezetben nőtt fel (ahol folyton szeretet lengedezi körbe a kis drágát)Ő nem ért ezen a nyelven, hogy "büdös dög" meg ilyesmi és ezt ő nehezményezte és megugatta a büdös parasztot, majd ment tovább dolgára. Na ez a jóember meg elkezdett őrjöngeni velem, minősíthetetlenül üvöltött, hogy megtámadták a kutyáim ,akik mellesleg e közben hancúroztak a szetterével majd mikor magához parancsolta szvettert csak értetlenül néztek, hogy most miért???...Aztán én is üvöltözni kezdtem vele, egyébként egy békés ember vagyok de a kutyáimért ölni tudnék! Közölte velem, hogy feljelent, mert ő egy szívbeteg ember és most majdnem szívinfarktust kapott és különben is miért tart valaki 3 ilyen vérengző fenevadat és ő amúgyis rendőr volt és jaja nekem meg a pikos dögjeimenk...stb. Egy szó mint száz nem lett a találkozásból kutyás barátság. Ez a szegény "szívbeteg ember" miután hazavitte a szvetterét, biciklire pattant és követett hazáig biciklivel, hogy kinyomozza hol is lakom. Közben akivel csak találkozott elmesélte a "vérengzést". Feljelentenie nem sikerült mert azért nem lehet valakit feljelentenie, mert a kutyája rá vakkantott 10 méterről.Mellesleg az utcájukba már mindenkit megfenyegetett ezért-azért, hogy feljelenti, tehát unatkozik a papó! Meg nincs is minden a helyén nála! Hát ennyi!
Előzmény: bükkaljai (197)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.18 0 0 197
Kopó hancúr! Bogyó és Hanga edzik egymást,vaddisznósat játszanak...
Előzmény: Xil (196)
Xil Creative Commons License 2004.03.17 0 0 196
Mozgalmas lehet az élet 3 kopókával! Gondolom egymást is motiválják rendesen! Én azért írigyellek kicsit (nem is kicsit), jó sportos életet élhetsz mellettük.
Ez az erdővásárlás gondolat már az én fejemben is megfordult, bár mi patakpartra jártunk sétálni (meg aztán, tán hiányozna a civilizáció, ha jelenlegi lakomat erdőbélire cserélném). Mi történt, volt korábban afférotok valami csupa jóindulat egyénnel?
Előzmény: bükkaljai (195)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.15 0 0 195
Ma ismét "jót" sétáltunk. Rekedtre kiabáltam magam. Most, hogy kezd tavaszodni és éled a természet előjönnek a horgászok, a kirándulók, a lovasok, a motorosok és az én drágáim mindent ami mozog űzni hajtani szeretnének. A mai terítéken 2 lovas és két motoros szerepelt. Nem tettek kárt senkiben csak fölöttébb izgalmasnak és szórakoztatónak találták a dolgot. Rettentő nagy sprinteket levágtak csak hát nem egyszerű távol tartani őket a bozótostól. Ha oda bekeverednek abból hajtás lesz és az infarktus kerülget, hogy nehogy egy vadász rajtakapja őket amin éppen vadat űznek.Ezért próbálom a nagy sík legelőn futtatni őket. De valahogy mindig a bozótos közelében kötnek ki. Tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha vennék nekik egy hatalmas erdőt, ami körül van kerítve, na akkor nyugodtan sétálhatnák ÉN, ők meg hódolnának hajtó szenvedélyüknek.
Szerencsére ma senki nem akart minket feljelenteni.
Előzmény: Xil (194)
Xil Creative Commons License 2004.03.15 0 0 194
Köszi! Igen, nagyon stramm kutya volt! Az utsó 1-2 évében némileg lelassult, de csak a legutolsó hónapjában volt már olyan szomorúan öreg.
Májusban született és akkor is ment el, 2 hét híján 14 évesen.
De mostmár írjatok Ti jelenlegi kopósok valami vidámabbat a kuttyokról!
Előzmény: bükkaljai (193)
bükkaljai Creative Commons License 2004.03.14 0 0 193
Hát persze, hogy nem bánjuk ! Éljen, éljen!
Igazi hosszúlábú! Nagyon szép és egy cseppet sem látszik rajta, hogy 11 éves elmúlt, nem semmi kopó volt. Elhiszem, hogy hiányzik....
Előzmény: Xil (192)
Xil Creative Commons License 2004.03.14 0 0 192
Találtam egy képet Zana kutyámról, ha nem bánjátok közzéteszem. Egy kiránduláson készült, Zanek itt már elmúlt 11 éves, de még meglehetősen fitt, vidám, egészséges volt, imádott kirándulni és mi vittük is. Úgy hiányzik.
(Ja, és nem velem van, hanem az ex-vőlegényemmel (ma már a férjem.))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!