Keresés

Részletes keresés

yaminka Creative Commons License 2003.08.13 0 0 49
Sziasztok!

En is voltam au-pair. Derzahoz hasonloan 1 evre keszultem, 3 honap lett belole.

Tapasztalat:
Mit koszonhetek az au-pairsegemnek?
- eletem legborzalmasabb 3 honapjat
- egy betegseget, ami az ott ert lelkitrauma miatt alakulhatott ki
- vagyat, hogy elmenjek, mas orszagokat ismerjek meg (ez volt az egeszben az egyetlen jo dolog, a mai napig a fejemben van a kisvaros centrumanak a terkepe, van rengeteg foto, de ennyit nem ert meg ez az egesz)

annyi rosszat kaptam a 'kedves' csaladtol, kedvessegbe burkolt lelekemesztest, hogy a legjobb rola hallgatni

en anglibaba soha, de soha tobbet be nem akarom tenni a labam, de barhol mashol ujra probalkoznek, ha lehetne

Meg annyit, hogy magyar ugynokseggel mentem ki, aki kapcsolatban allt egy kintivel. A kintiek felhivtak, hogy milyen a csaladnal, tetszik-e, ok voltak kint 'csaladlatogatason' mielott oda mentem volna. (mas dolog, hogy masik hazat mutattak nekik, mint ahol en laktam, es az 5 gyerek kozul csak kettot 'vallotak be', es a furdoszobas szoba is egy akkora lyuk volt, amiben az agy mellett mar egy szek nem fert el, es 1 furdoszobat 8an hasznaltunk...)

hat ennyi...

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.13 0 0 48
Egy kicsit leült ez a topik (pontosabban, sose indult be igazán), amin csodálkozom, mert tudom, hogy nagyon sok magyar lány volt/van/lesz Angliában. Úgy látszik, valami miatt nem akarják megbeszélni a tapasztalataikat.
Előzmény: derza7 (45)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.13 0 0 47
Szia Kelda! Persze, hogy lehet, és nagyon tudom ezt a családot ajánlani. Szép helyen laknak, és a gyerekek kora is jónak tűnik (2, 3 és 4 évest egy családban nem annyira ajánlanék ;-)). Ettől függetlenül, azt gondolom, inkább a házimunkában kell majd segíteni - a gyerekek ugye napközben nincsenek is otthon.

Ha a munkaidőt kevesled (vagyis, szeretnél még többet keresni), biztos lesz rá lehetőség, hogy néha vállalj a környéken esti gyerekfelügyeletet, vagy takarítást - ezek a családok általában nagyon segítőkészek és ha meg vannak veled elégedve, szívesen beajánlanak téged alkalmi bébiszitternek barátaikhoz.

Ha tényleg érdekel, küldj mailt, és telefonon is beszélhetünk. Mikor tudnál menni? Mint írtam, még augusztusban lenne jó - minél hamarabb.

Előzmény: Kelda (46)
Kelda Creative Commons License 2003.08.12 0 0 46
Szia Szürke Csacsi!
Még lehetne jelentkezni az "aciódra" :) Én kb fél évre szeretnék kimenni Angliába, de az ügynökségekről én sem csak jókat hallottam...
Előzmény: Szürke Csacsi (39)
derza7 Creative Commons License 2003.08.12 0 0 45
Sziasztok!
Belekotyogok a témába, én is voltam au-pair Londonban. Szerintem mindenkinek ki kéne próbálnia (ha nem is az au-pairséget és nem is Londonban, de a külföldön-élést mindenképp). Sok mindent megtapasztal az ember, amit itthon soha. Azon kívül úgy világot látsz, hogy még pénzt is kapsz érte!!
Igaz, én egy évre terveztem a kinntartózkodásomat, ehhez képest 3 hónap után hazajöttem. Talán túl idős voltam hozzá. Vagy csak nem volt jó a család? Passz.
Kiváncsi lennék más au-pairek élményeire is, hisz ez a topic azért van, nem?
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 44
Felhozom, hátha.
Előzmény: Szürke Csacsi (43)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.11 0 0 43
Au pair kerestetik sürgősen Londonba (NW4), háromgyerekes családhoz.

- gyerekek 8, 6 és 3-és-fél évesek, szeptembertől iskolában vannak hétközben (a kicsi óvodában)
- heti 27 órát kéne dolgozni
- csendes utca a Hendon Park szomszédságában, metró állomás nem messze
- mihamarabb kéne kezdeni

Lenne ismerősöm, aki menne szívesen, de csak szeptember második hetében tud utazni, tehát olyasvalakit keresek, aki ennél hamarabb tud, még augusztusban. A család barátja annak a családnak, akiknél én dolgoztam.

fodi0405 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 42
Szia!Én valószínűleg le tudok vizsgázni június 2. hetéig, a barátnőmnek meg bármikor jó,mert most dolgozik.Mindketten 19 évesek vagyunk, középfokúnk van és vigyáztunk már kisgyerekekre.Előre is köszi a segítségedet!
Előzmény: Szürke Csacsi (38)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.11 0 0 41
Ezt a listát csak úgy képletesen mondtam, de megjegyezlek.

(Röviden csak annyit a "listáról", hogy a mai napig tartom a kapcsolatot azzal az elképzelhetetlenül aranyos családdal, akiknél évekkel ezelőtt au pairkedtem, és azóta már több magyar lányt küldtem ki mind nekik, mind rokonaiknak-barátaiknak - sokakat ismerek ezek közül is személyesen.

Szóval puszta szórakozásból próbáljuk a kedves hölggyel összehozni a "párokat" és nem vagyunk ügynökség.

Engem a barátnőm ajánlott be anno ide, őt az ő másik barátnője szervezte be, stb.

Én ezt megelőzően 3 családnál voltam ügynökségen át, egyik se vált be, a legkülönbözőbb okok miatt.)

email - OK

Előzmény: llillall (40)
llillall Creative Commons License 2003.01.11 0 0 40
Köszi, nagyon jó lenne ha feltennétek a listára... emailban írok infokat, ok?!
Előzmény: Szürke Csacsi (39)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.11 0 0 39
Felírunk téged a listára, és szeptemberig keresünk valami nagyon jó helyet :) De komolyan, adsza valami információt és elteszem.

Szeptembernél mi sem könnyebb, mert az a főszezon kezdésre (illetve az elsődleges főszezon, mert a másodlagos főszezon meg január).

Ha ilyesmit megírnál: hány éves vagy? ha huszonvalamennyi, mi a szakmád? milyen nyelven beszélsz? (sok család nem bánja, ha még nem nagyon beszélsz angolul, de beszélsz esetleg németül, stb.) Írhatsz mailben is, ha nem akarod kiteregetni itten.

Előzmény: llillall (37)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 38
Szia! Neked is javaslom, hogy ne közvetítő céggel menjetek, hanem ismeretségen keresztül! Ezerszer megbízhatóbb és még ingyenes is!

Azt írod, hogy a suliban nem akartok halasztani. Ez mit jelent?
- Ősszel (szeptembertől) jártok valahova, és tavasszal, nyáron akartok kimenni, szeptemberre hazajönni? (ez így jóval több, mint három hónap)
- Tavasszal és ősszel is jártok valahová, és nyáron akartok kimenni? (ez nem lenne szerintem egészen 3 hónap, mert a tanév belenyúlik a nyár elejébe, plusz még egy kis idő elmegy a szervezkedésre, stb.)

(Vagy csak azért írod a három hónapot, mert úgy gondoljátok, ennyi bőven elég ebből?)

Ha megírod, mikor is mennétek, megkérdezném - szerintem lenne család, aki rövid időre keres au pairt. Nyáron könnyű helyet találni még 2-3 hónapra is, mert az egész évben dolgozó au pairek olyankor mennek szabadságra. Tavasszal 3 hónapra helyet találni nehezebb, de az se lehetetlen.

A regisztráció (most már) ingyenes, az au pair vízumot két évre adják meg (17 és 27 év közöttieknek).

Előzmény: fodi0405 (35)
llillall Creative Commons License 2003.01.10 0 0 37
Én szeptembertől szeretnék menni egy évre. Talán még korai keresnem családot, de az ügynökségesdit én is elkerülném...
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 36
Jaj, az ügynökségen át való kijutás nagyon gáz, odadobnak akárkinek aztán... Én azt mondom, csak olyan családhoz szabad menni, akiket már kipróbáltak, vagy van róluk megbízható forrásból információ, hogy rendesek. Ha leinformálatlan idegenekhez ment ki valaki, az esetek nagyobb részben sült el balul a dolog, mint nem. Elég sok au pairrel beszéltem (azon kívül hogy én is voltam), mindenki azt mondja hogy ügynökséggel ne! (és mindezért még egy csomó pénzt is fizetsz)
Előzmény: SzobaCica (34)
fodi0405 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 35
A segítségeteket szeretném kérni!A barátnőmmel ki szeretnénk menni Angliába, de csak 3 hónapra,mivel nem szeretnénk a suliban halasztani.Tudtok egy megbízhatő közvetítő céget?+ adnátok egy pár hasznos tanácsot.Előre is köszi
SzobaCica Creative Commons License 2003.01.10 0 0 34
Szia!
Ha tenyleg erdekel az au-pairkedes, nezz utana, igenis sok helyen keresnek fiukat. En vegeztem babysitter tanfolymot, volt ott egy srac (aki velem egy idoben jart tanfolyamra) es a gyerekek egyszeruen imadtak! Ahol meg a szulok kifejezetten fiu babysittert kerestek, ott nagy elonyben volt, hiszen nem kellett 20-30 masik emberrel (mint nekunk) "megkuzdenie" az allasert.
Ajanlom az Au-pair kft.-t ahol egy rovid tanfolyam utan kikozvetitenk kulfoldi csaladokhoz. Eleg draga, de legalabb megbizhato ugynokseg.
Sok sikert!
Előzmény: GombocArtur (27)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 33
Kedves leendő au pairek, ti nem olvas Index fórum? :(
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.01.08 0 0 32
Lennének helyek au paireknek barátságos londoni családoknál, mihamarabbi kezdéssel. Általában több gyerek a családban. Ha valakit érdekel, írjon!
Florance Creative Commons License 2002.11.28 0 0 31
jajjjjj...ez annyira jo! mondjuk ilyen klub-delutanokon parszor voltam csak, foleg az utana kovetkezo pub-ozas miatt, de Mariann neninek koszonhetem a vilag legjobb csaladjat akiket egy au pari kivanhat...2.5 ev utan most is megyek hozzajuk Karacsonyozni, Szilveszterezni.
nosztalgia ON:)

flo

Előzmény: Szürke Csacsi (29)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 30
Jééé... még mindig ugyanott vannak?:)) Én még 93-ban elég sokszor jártam arra... Jófejek voltak:)
Előzmény: Szürke Csacsi (29)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 29
*** TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS ***

Magyar Fiatalok, Au-Pair Lányok és Fiúk!

Szeretettel várunk és köszöntünk Benneteket Angliában.

Felhívjuk figyelmeteket arra, azért, mert a nyelvtanulás érdekében Angliában munkát vállaltok családoknál, nem vagytok egyedül és kiszolgáltatva.

Tudtok és lehet változtatni a helyzeten. Van lehetőségetek, hogy családot cseréljetek.

Ebben és még más egyébben is jó tanáccsal és felvilágosítással szolgál, továbbá ha magyar szóra vágytok és/vagy információra van szükségetek, szívesen beszélget veletek, a Magyar Au-Pair Club kirándulásairól és az itt élő magyarok rendezvényeiről tájékoztat a Lelki Segély Szolgálat: Bánáthy Marianna (néni). Telefon: 020-8992-8206, 079-411-02316

Találkozási lehetőségek:
------------------------

Minden hónap 4. vasárnapján Au-Pair találkozó (vallási felekezetre való tekintet nélkül) a Mindszenty Házban 15 órától 18 óráig.

Ugyanitt minden hónap 2. és 4. vasárnapján 16 órától 19 óráig magyar és erdélyi Folklór Táncház.

Cím: 5 Arundel Gardens, London W11 2LN

Megközelíthető:
metró:
.......Notting Hill Gate (piros Central Line)
.......Landbroke Grove (Hammersmith & City Line)
busz: 23, 52, 302

Tájékoztatlak Benneteket a Magyar Istentiszteletekről:
------------------------------------------------------

KATOLIKUS: Mindszenty Ház (fenti cím)
...........minden hónap 1. vasárnapján 15 óra

REFORMÁTUS: Magyar Református Ház
............minden vasárnap 17 óra
............cím: 17 St. Dunstans Road, London W6 8RI
............metróval: Barons Court, Hammersmith
............busszal: 211, 220, 296

Hungarian Au-Pair Club Kirándulástervezet:
------------------------------------------

2002

december 1......Stonehenge - Bath
december 15.....Cambridge - Ely Cathedral
dec 21-jan 4....Karácsonyi hazaút

2003

február 2.......Stonehenge - Salisbury
március 9.......Leeds Castle - Canterbury
március 30......Chatsworth Castle
április 18-21...Írországi körutazás
május 11........Arundel Castle - Brighton
május 23-26.....Skóciai körutazás
június 8........Isle of Wight
június 29.......Christchurch - Bournemouth

Érdeklődni lehet: Mrs. Marianna BÁNÁTHY: 020-8992-8206, vagy 0794-110-2316

Irányár: egynapos kirándulás: 13 font/fő, többnapos kirándulás: kb. 130 font/fő.

A változtatás jogát fenntartjuk!

sturmi Creative Commons License 2002.11.19 0 0 28
sziasztok,
talán olvastátok az avalon cég hirdetését, hogy tanárokat küldenek ki angliába. tudtok róluk valamit? ismertek más céget is ami ilyesmivel foglalkozik? elég szép pénzt kérnek (130 rugó) és nem látom a garanciát a melóra. de lehet hogy csak paranoiás vagyok :)
GombocArtur Creative Commons License 2002.09.19 0 0 27
21 éves vagyok és szinte bármit elvállalok. Jogsim van, vezetni tudok biztonságosan, legalábbis most napi 100 km-t teszek meg sofőrként, ahol 8 embert viszek munkába.

Amúgy olyan jövő nyárra tervezem, mert addigra már ismét tudok annyíra angolul, hogy nem csak bambulok. Sajna sokat felejtettem gimi óta.

Előzmény: Szürke Csacsi (26)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.09.19 0 0 26
Egyébként mikor én kint voltam, találkoztam fiú au pairekkel is, csak ritkán. Sőt, hatalmas sikersztorikat is hallottam, ahol fiú au pair pl. saját lakosztályt kapott és heti 80 fontot (akkor, amikor én 40-et). Aztán, a fiúk inkább tudnak vezetni, mint a lányok, ezért olyan munkahelyen, ahol sokat (és biztonságosan) kell vezetni, még előnyben is lehetsz. Vagy ahol a kertben is kell segíteni.
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.09.19 0 0 25
Hány éves vagy? Mit szeretnél csinálni inkább? (óvóbácsiskodni vagy takarítani, főzni?)
Előzmény: GombocArtur (24)
GombocArtur Creative Commons License 2002.09.19 0 0 24
Ez a baj, hogy lányok. Lányok, lányok és lányok. Én is mennék, de sajnos negatív nemi megkülönböztetésben részesülök fiú lévén.
Előzmény: Szürke Csacsi (23)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.09.19 0 0 23
Sziasztok!

Hogy lehet az, hogy ebbe a topicba nem ír mostanság senki, mikor pedig annyi magyar lány dolgozik (dolgozott, dolgozni fog) Angliában! Néhány évvel ezelőtt legalábbis hemzsegtek kint a magyar au pairek (több tízezer volt összesen az országban, ha jól tudom). Én egy évet töltöttem kint, és szívesen olvasnék történeteket, illetve elmondanék néhányait a sajátjaimból. Kedves topicnyitó, itt vagy még?

Még annyit, hogy ha minden jól megy, nemsokára kimegyek meglátogatni azt a családot, akiknél a leghosszabb időt töltöttem - azóta is folyamatos köztünk a kapcsolat, és az évek során már nem egy lányt "közvetítettem" ki hozzájuk, illetve rokonaikhoz, barátaikhoz. A gyerekek már nem emlékezhetnek rám (kicsik voltak nagyon), de azért jó lesz mégis.

drez Creative Commons License 2002.06.10 0 0 22
Sziasztok!
Ha valaki szeretne kimenni, és információra segítségre lenne szüksége, vagy már elszánta magát és ügyintézésre családkeresésre lenne szüksége az további információért irjon a aupairconnection@bekesnet.hu címre, vagy telefonon a 06-20-477-4047 06-20-9121-019 06-30-450-7659 számok valamelyikén.

Minden jót

freeality Creative Commons License 2002.06.09 0 0 21
Sajnos már nem aktuális.
Egyébként általában tényleg lányokat preferálnak au pairnek - dehát minket sem hívnak be katonának. :)
Csak vicceltem.

Nem akarlak megbántani, de szerintem természetes, hogy gyermekfelügyelőnek lányokat keresnek elsősorban. Bár előfordult már, hogy találtam egy fiúnak is helyet, de odakint voltam, úgy könnyebben ment. Fiuknak valóban nehezebb...

GombocArtur Creative Commons License 2002.06.06 0 0 20
Én úgy vagyok vele, hogy imádom az országot is, azon kívül a gyerekekkel is jól megvagyok. Imádnak engem :)
Ha kijutnék, a nyelvtanulás lenne a másodlagos, ami ott tartana. A pénz meg szerintem természetes, hogy jól jön, elvégre valamib?l élni is kell, nem lehet étlen-szomjan életben maradni.

A nagy igényeket úgy értettem, hogy általában (szinte mindig) úgy kezd?dik, hogy "fiatal, csinos lányokat...". Nos, nem vagyok lány, úgyhogy már ki is vagyok l?ve, bár szerintem a sok tizenakárhány-éves pénzmániás cicabáknál jobban el tudnám látni a feladatot. Sajnos sok ilyen "n?t" láttam már, akik kint voltak az usában, angliában, németországban, és másról nem is tudtak beszélni, csak hogy mennyit kerestek. Nem voltam még ilyen munkán, de szvsz egy normális emberben inkább az marad meg, hogy milyen volt a család, f?leg a gyerek.

Ha esetleg még aktuális lenne az ajánlat és nem probléma a nemem, akkor írj egy emailt, hogy felvehessük a kapcsolatot, hogy az érdekl?désen továbblépjek. (pl jelentkezés, felvételi, nem tudom, mik vannak) :)

G.A.

Előzmény: freeality (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!