Keresés

Részletes keresés

zs6068 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 13400

Szia Böbe ! Ugyanakkor és ugyanazon a szakon szeretnék végezni én is ! Vegyük fel a kapcsolatot, biztosan tudunk egymásnak segíteni ! Zsuzsa

Előzmény: Kucko79 (13399)
Kucko79 Creative Commons License 2017.12.10 0 0 13399

Sziasztok!

 

Keresem régi sorstársaimat 2018 júniusi államvizsgára készülök gazdasági mérnök pénzügyi szakirányon (távoktatás). Szakdolgozat készítéssel államvizsga tételekkel kapcsolatosan szeretnék információkat. Vannak kidolgozott tételeim de frissítésre szorulnak.

 

Üdv

Böbe

Szutyii Creative Commons License 2017.11.23 0 0 13398

Sziasztok! Vizsgázott már valaki pszichológiából Demszky tanárnőnél úgy hogy 1 könyvet kellett kiválasztani, elolvasni és beszámolni? Ti mit olvastatok? 

kattamaki89 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 13397

Sziasztok!

 

Jövő januárban államvizsgázom és szeretném megkérdezni, hogy az alábbi tételsorok meg vannak-e valakinek kidolgozva?

Címem: anitakolozsvaari@gmail.com

Rendkívül nagy segítség lenne. 

Előre is köszönöm.

 

A sor
1. Pénzelméleti  alapfogalmak  (a  pénz  kialakulás,  funkciói,  pénzteremtés  mechanizmusa,  a modern  pénz)
2. Készletgazdálkodás  és  elemzése
3. Az  értékpapírok  fogalma  és  csoportosításának  szempontjai.  A  hitelviszonyt  megtestesítő értékpapírok  és  a  velük  kapcsolatos  hozam-  és  árfolyamszámítások
4. A tulajdonosi  viszonyt  megtestesítő  értékpapírok  és  a  velük  összefüggő  számítások.  A közraktárjegy  és  a  befektetési  jegy
5. Nemzetközi  pénzügyek  fogalmai  (valuta,  deviza,  árfolyam,  konvertibilitás).  Fizetési módok  a  külkereskedelemben
6. A vállalkozások  fizetőképességének  értelmezése  és  mérési  lehetőségei.  Likviditást  javító intézkedések
7. Pénzügyi  tervezés  (célja,  folyamata,  adatbázisa,  állományi  és  forgalmi  szemléleti tervezés  összehasonlítása).  Likviditási  tervek
8. A finanszírozás  (fogalma,  forrásai).  A  hosszú  távú  finanszírozás  alapelvei,  finanszírozási stratégiák
9. A beruházások  (értelmezése,  finanszírozásának  forrásai).  Kockázatkezelés  a  beruházási kalkulációknál.  Statikus  és  dinamikus  beruházás  gazdaságossági  kalkulációk
10.  A tőzsde  (alapfogalmak,  a  tőzsde  működése,  az  ügyletek  csoportosítása,  tőzsdei  indexek)
11.  Nemzetközi  tőkemozgások.  Kockázatok  szerepe  és  kezelésük  módjai
12.  A vállalkozások  alapításának  és  működésének  feltételei.  Az  alapítás  pénzügyi  feltételei
13.  A fiskális  politika  szerepe  a  gazdaságban.  A  fiskális  politika  eszközei.  A  költségvetési bevételek  struktúrája
14.  A termékpolitika  feladatai.  A  termék  életgörbe.  Termékfejlesztés,  márkázás,  csomagolás
15.  A szervezeten  belüli  viselkedést  befolyásoló  pszichés  tényezők  (attitűd,  szocializáció, ítéletalkotási  hibák,  empátia,  konformizmus)
16.  Az  európai  gazdasági  integráció  megvalósulása
17.  Emberi  erőforrás-gazdálkodás  és  elemzése
18.  Adatkezelés.  Kódok,  kódrendszerek,  információs  rendszerek
19.  Üzleti  tervek  felépítése,  tartalma,  alkalmazható  módszerek  és  eljárások
20.  Controlling-szemlélet,  eszközrendszer  és  funkciói


B sor
1.  A cégminősítés  és  a  rating  technológiája  (a  gazdasági  kockázat  mérése,  rating  rendszer, cégminősítési  modell,  a  minősítés  információi,  minősítési  korlátok).
2.  A  vállalati  információs  rendszer  általános  jellemzői.  (A  számviteli  információs  rendszer alapvető  alrendszerei;  a  vezetői  számvitel  fogalma,  területei;  a  gyakorlatban  alkalmazott rendszerorientációk;  a  számvitel  szintjei;  adatállományok  szervezésének  követelményei).
3.  A VIR  fogalma,  szerepe  a  vállalat  irányítási  rendszerében,  szervezésének  követelményei, működését  meghatározó  alapelvek.  Az  információ,  mint  erőforrás.
4.  A  szervezési  munka  folyamata  (szervezet,  szervezés,  rendszerszervezés,  vezetői elhatározás,  célkitűzés,  helyzetelemzés,  szervezési  koncepció,  szervezési  javaslat, bevezetés,  rendszerfelügyelet,  ellenőrzés,  karbantartás).
5.  A kockázati  tőke  fogalma.  A  kockázati  tőke  szerepe  a  vállalkozások  finanszírozásában.  A kockázatitőke  finanszírozási  fajtái,  folyamata.
6.  A  követelésállomány  menedzselése.  A  kereskedelmi  hitel  fogalma,  a  kereskedelmi hitelezés  feltételei.  A  hitelezési  politikák  típusai.  Az  5C  módszer.
7.  A  költséggazdálkodás  elemzésével  kapcsolatos  fogalmak.  Költségjellemző, költségváltozási  jelzőszám,  költségoptimum,  a  költségvisszamaradás  jelensége.  A vállalkozások  pénzügyi  válságának  előrejelzésére  szolgáló  módszerek.
8.  A  pénzpiaci  befektetések  fogalma,  típusai.  A  pénzpiaci  befektetések  kockázatai.  A befektetési  alapok  kockázatai.
9.  A csődeljárás,  a  felszámolás  és  a  végelszámolás  alapvető  számviteli  feladatai.
10.  A  konszolidálás  sajátosságai,  munkaszakaszai.
11.  A  (magán)biztosítás  nemzetgazdaságban  elfoglalt  helye,  szerepe,  jelentősége.
12.  A  hazai  biztosítási  piac  jellemzői.  A  biztosítási  piac  szereplőinek  (biztosítók, biztosításközvetítők)  főbb  jellemzői,  működésük  lehetséges  jogi  formái,  valamint  az  állami felügyelet  szerepe.
13.  Az  operatív  és  a  stratégiai  controlling  összehasonlítása,  szerepük  a  vállalkozások fenntartható  fejlődésében.
14.  A  valuta  árfolyam-rendszerek  típusai.  Az  egyes  árfolyam-rendszerek  előnyei  és  hátrányai.
15.  A  külkereskedelmi  cserearányok  fogalma,  a  cserearány  változás  mérése  és  jelentősége.  Az országkockázat  fogalma.
16.  Az  üzleti  terv  készítésének  folyamata,  jelentősége.  A  vállalati  stratégiai  rendszer  és  az üzleti  terv  kapcsolata.
17.  Az  üzleti  terv  eredményességének  mérési  lehetőségei.  Az  üzleti  tervhez  általában,  illetve speciálisan  csatolt  dokumentumok.
18.  Az  ellenőrzések  megszervezése,  megtervezése,  munkaszakaszai.
19.  Ellenőrzési  rendszerek  (fogalma,  fejlődése,  követelmények,  működési  elvek,  az alrendszerek  ismertetése).

mazsi11 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 13396

Szia!

Ha csak ezért kell, akkor esperanto középfok 2-3 hónap tanulással meg van.

Én is azt csináltam meg egy éve.

Nyilván azóta el is felejtettem, de a diplomát átvettem, ez volt a cél! :)

Üdv, Zoli

Előzmény: katasajat (13394)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.08 0 0 13395

Szia Niki!

 

Sajnos nekem is csak sok pénz árán tudtam bejelentkezni, de így is szívok vele rendesen, pedig nekem már csak a szakdolgozati konzultációk aláírása hiányzik. Eleve az én konzulensem neve alatt ki se írtak konzultációt, így kénytelen voltam máshoz bejelentkezni. A neptun nem is engedte felvenni mind a IV-et, csak I-t, pedig anno a GTR-ben lehetett és nem volt tanár neve megadva. Most teljesítettem a szakdolgozati konzultáció I-t, de az aláírás még mindig nincs benne a neptunba. Fogalmam sincs mi lesz így, de már nagyon elegem van ebből az új rendszerből, de főleg a neptunból. Átláthatatlan az egész. Az ügyintéző segítőkészségét meg inkább nem kommentelném. Csak szabaduljak már valahogy.

Ha van esetleg friss mintád (2016-os szakdolgozatra gondolok), hogy kellene kinéznie az új szabályok szerinti szakdolgozatnak, azt el tudnád küldeni? Nem akarok csak ezért leautózni Gyöngyösre (Bp-i vagyok), hogy könyvtárba menjek, az is egy valag pénz. Megadom az email címem, ott rögtön látom ha írsz, ezt a fórumot csak ritkán nézem. Emailem: glista.niki@hotmail.com

 

Előzmény: JNikkI (13392)
katasajat Creative Commons License 2017.11.07 0 0 13394

Sziasztok,

 

Van valakinek tapasztalata a belső nyelvi vizsgával kapcsolatban?

Régi hallgató vagyok, záróvizsgán túl, a diploma kiváltásán kellene dolgoznom. ű

 

Volt már valaki a belső képzésen netán a belső nyelvi vizsgán? Örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait!

 

Köszönöm!

Üdv

K

BadBone28 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 13393

Sziasztok!

 

2004-2008 között jártam a KRF-re, gazdasági mérnök szak, pénzügyi szakirányon. Akinek esetleg kellenek kidolgozott tételek ebből az időszakból, vagy valamilyen tantárgy anyaga, esetleg tantárgyi tematika, az szóljon!

 

Ha esetleg volna valakinek gazdasági mérnök, kereskedelmi szakirányos B tételsora egy ismerősömnek, azt megköszönném! email címem: royalbacsi@gmail.com

JNikkI Creative Commons License 2017.10.09 0 0 13392

Szia Niki!

 

Sikerült elintézni mindent? Én is régi hallgató vagyok, nekem az új rendszer volt némi bajom... sok pénzbe került a bejelentkezés... de sikerült. Te hogy állsz?

 

Üdv,

Niki

Előzmény: Törölt nick (13387)
JNikkI Creative Commons License 2017.10.09 0 0 13391

Sziasztok!

 

Nagyon régi hallgató vagyok. Januárban megyek államvizsgázni gazdálkodási és menedzsment szakon logisztikai szakiránnyal. 
´A´ tételekkel (alapszaki tételek) tudok segíteni, de logisztikai szakirányos tételekre nagy szükségem lenne. Elég húzós lenne, ha mindet ki kellene dolgozni.

Tud valaki segíteni?

 

Köszönöm ha valaki válaszol.

 

Üdv, Niki

JAma22 Creative Commons License 2017.10.01 0 0 13390

Szia Anikó !

 

Érdeklődöm, hogy sikerült-e megkapnod a gazdaságtörténet és EU ismeretek jegyzeteit és követelményeit?

 

Én írtam a tanár úrnak egy jó ideje, de semmit nem válaszolt. Pedig megírtam neki, - mint ahogy te is - hosszú idő után átjelentkező vagyok gazdálkodási-menedzsment szakra és már semmilyen csoporttársi ismeretségem nincs, így információim sincsenek.

 

Megköszönöm ha elküldöd nekem, amit kaptál.

 

Rilla

amarilla.ju33@gmail.com

Előzmény: ancsi34 (13328)
zamio82 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 13389

Sziasztok!

 

Decemberebe megyek allamvizsgazni kereskedelem-marketing szakon.

Szeretnem ha valaki mondana velemenyt es tapasztalatot.

 

Pleasa

 

Koszonom

V.R. Creative Commons License 2017.09.17 0 0 13388

Sziasztok! A közgazdaságtan tantárgy tematikájára lenne szükségem. Valaki tud segíteni? Kérte mostanában valaki? Előre is köszönöm! Réka

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.29 0 0 13387

Sziasztok!

 

Nagyon régi hallgató vagyok, még 2006-ban kezdtem. Amikor utoljára jelentkeztem be félévre, még a GTR volt használatban. Ebben a neptunban megmondom őszintén, én nem tudok eligazodni. Nekem már csak a Szakdolgozati konzultáció tárgyakat kellene teljesítenem, de régen ez úgy működött, hogy felvettem a GTR-ben és a konzulensemnek az aláírására volt szükség, hogy teljesített legyen. Most próbáltam felvenni a szakdolgozati konzultációkat, de már ott megtorpantam, hogy különféle tanárok nevei vannak megadva a konzultációk mellett. Ez mit jelent? Személyesen részt kell vennem vmilyen órán? Esetleg vizsgázni is kell? (Régen nem kellett, elég volt emailben átküldeni, amit kidolgoztam). Tud nekem segíteni vki eligazodni, ebben az új rendszerben?

 

Előre is köszönöm!

Csilla-billa Creative Commons License 2017.05.19 0 0 13386

Sziasztok! Régi távoktatásos vagyok. Gazdaság mérnök-kereskedelmi szakon végeztem. Júniusban megyek államvizsgázni. Tudna nekem valaki küldeni kidolgozott záróvizsga tételeket? Köszönettel: Csilli

ordog.csilla888@gmail.com

Kitti1121 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 13385
Szisztok, kérlek titeket, aki tud, segitsen: vezetői számvitel s vall.koltsegvetesi kapcsolatai vizsgakrol mondani bármit, ami segíthet, megköszönném! Szép napot mindenkinek!

Kriszta
krisztina1121@hotmail.com
KRFhallgató Creative Commons License 2017.05.09 0 0 13384

Sziasztok Bajtársak!

 

A segítségeteket szeretnèm kèrni, államvizsga tètelekre lenne szükségem, távoktatás, pènzügyi szak, vállalkozások pènzügyei szakirányhoz, vagy tulajdonképpen bármely pènzügyes szakhoz, biztosan van átfedés.

 

Ha tudtok kèrlek segitsetek, előre is köszönöm! :)

 

Bálint

balintkrf@gmail.com

Astabula Creative Commons License 2017.05.07 0 0 13383

Sziasztok!

 

Kidolgozott államvizsga tételekre lenne szükségem. Pénzügy és Számvitel BA szak "A" tételei és Számviteli specializáció "B" tételei.

 

Őszintén remélem, hogy valakinek meg van és lesz olyan jó, hogy átküldje nekem.

 

Köszönöm előre is!

 

Astabula

MoSzabi73 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 13382

Hello,

 

Hasonló problémám volt, a suli oldaláról indulva találtam segítséget. Dobj egy mailt, a moszabi73@gmail.com-ra!

 

Üdv:

Szabolcs

Előzmény: Hope89 (13381)
Hope89 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 13381

Sziasztok!

 

Kereskedelem és marketing FOSZ/FSZ, logisztikai szakiránnyal keresek kidolgozott államvizsga tételeket. 2013-s évtől kezdve.

 

Nekem is vannak egyéb kidolgozott tételeim.

 

Előre is köszsönöm a segítséget.

 

Medianka Creative Commons License 2017.04.21 0 0 13380

Sziasztok!

A következő 2 napos, KRF/EKE statisztika vizsgára felkészítő budapesti, Exceles tanfolyam 2017. május 13-án, szombaton indul.

 

A tanfolyam 2. napja 2017. május 20-án, ugyancsak szombati napon lesz.

 

Érdeklődni itt tudsz: statisztikatanar@gmail.com

 

A jelentkezést kérjük honlapunkon tedd meg: www.entsol.hu

 

eknektek Creative Commons License 2017.04.14 0 0 13379

ctmail@citromail.hu

Előzmény: Őshallgató (13378)
Őshallgató Creative Commons License 2017.04.05 0 0 13378

Szia,

 

Hasonló cipőben járunk, de sajnos nem azonos a szakunk. Szeretném megkérdezni, hogy kaptál-e valamilyen segítséget, vagy-e valamilyen ötleted.

 

Üdv,

 

Szabolcs 

Előzmény: Csilla-billa (13371)
Őshallgató Creative Commons License 2017.04.04 0 0 13377

Sziasztok,

 

 

Gazd-Men Logisztika szakirány államvizsga tételekkel kapcsolatban keresek segítséget.

Nagyon régről bentragadt hallgató vagyok, mindent kidolgoznom gyakorlatilag lehetetlen. Bármilyen megoldás érdekel.

 

Dinoszaurusz92 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 13376

Sziasztok!

 

 

Sajnos kurzus nélkül tudtam bejelentkezni az alábbi tárgyakra:

 

marketingmenedzsment

szolgáltatásmarketing

filozófiatörténet

termék-és árpolitika

 

 

Tudnátok esetleg segíteni, hogy milyen tananyagból kell készülni és milyen jelleg lesz a vizsga?

 

 

Nagyon köszönöm!

 

 

Erika

 

kedveserika92@gmail.com

Medianka Creative Commons License 2017.03.28 0 0 13375

Sziasztok!

A következő 2 napos, KRF/EKE statisztika vizsgára felkészítő budapesti, Exceles tanfolyam 2017. április 15-én, szombaton indul.

 

A tanfolyam 2. napja 2017. április 22-én, ugyancsak szombati napon lesz.

 

Érdeklődni itt tudsz: statisztikatanar@gmail.com

 

A jelentkezést kérjük, honlapunkon tedd meg.

Szépnevű Négyek Creative Commons License 2017.03.27 0 0 13374

Szia!

 

Megkaptad esetleg valakitől az EU ismeretek tételeket?

Át tudnád küldeni nekem ha igen?

gyongyi.vago@gmail.com

 

Nagyon köszi!

 

Gyöngyi

Előzmény: andraskoz (13356)
Szépnevű Négyek Creative Commons License 2017.03.21 0 0 13373

Szia En!

 

Át tudnád küldeni nekem az EU tételeket?

 

Nagyon hálás lennék érte!

 

Gyöngyi

 

gyongyi.vago@gmail.com

Előzmény: En80 (13365)
Csilla-billa Creative Commons License 2017.03.08 0 0 13371

Sziasztok!

 

Régi távoktatásos vagyok. Gazdaság mérnök-kereskedelmi szakon végeztem. Júniusban megyek államvizsgázni. Tudna nekem valaki küldeni kidolgozott záróvizsga tételeket? Köszönettel: Csilli

Csilla-billa Creative Commons License 2017.03.08 0 0 13370

Szia! A Neptun-ban a nyomtatványok között van a "záróvizsgára pót jelentkezés". Az kell beküldeni. Üdv Csilli

Előzmény: VeronikaKRF (13367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!