Keresés

Részletes keresés

svmmvm bonvm Creative Commons License 2004.04.20 0 0 174
Olvastam. Szép mese.
Előzmény: liliana21 (173)
liliana21 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 173
Kedves Moldvang!
Elnézést, hogy így kéretlenül beleszólók, de engedd meg, hogy ajánljak Neked egy könyvet, ha még nem olvastad!
Wass Albert: Hagyaték
Ennél tisztább forrást keresve sem találhatnál. Valahol nagyon mélyen, bent az ember lelkében mozgat meg olyan húrokat, melyekről tudtad, hogy ott kell lennie, de még nem volt lehetőséged felfedezni. Ha ezt elolvasod, már nem lesz számodra kétséges, mely könyv vagy iromány minősül tiszta forrásnak. Ehhez mérve minden lepel lehullik.
Szeretettel: Liliana
Előzmény: moldvang (172)
moldvang Creative Commons License 2004.04.20 0 0 172
Köszönöm a válaszodat. Azért is érdekel a dolog, mert kb 2 éve kezdett olyan lazán érdekelni a dolog. Én is voltam Kovács András előadásain érdekesnek találtam. Aztán a Két Hollós könyvesboltban láttam kiplakátolva programokat és érdeklődés szintjén beültem. Ami érdekelt meghallgattam, könyveket, kazettákat vettem.
Tudod máként neveltek, tanítottak, ahogy az előadásokat hallgattam sokszor fogalmam se volt miről is beszélnek. Ebben nem Ők a hibások, hanem Én, mert nagyon levagyok maradva.Na ezért keresem a tiszta forrást.

Hallottam, hogy megjelent a Nimród gyűrűje c könyv.
Te olvastad esetleg tudsz infót adni, hogy melyek azok a könyvek amiket érdemes elolvasni, illetve írók.
Köszönöm a segítségedet.
Békesség!

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.19 0 0 171
Szántai Lajosról általában jó véleményem van, jóakaratúnak tartom, s ez a fontos. Biztos van amiben téved, nem ismerem a mesterét, ha van neki. Szerintem sokat tett a magyar hagyomány 'népszerűsítéséért', elfogadtatásáért itthon.
Egyébként én két előadásán voltam, egyszer Mátyásról volt szó, az jó volt, a másik pedig általános magyar hitvilágról szólt, de ott nem sok újat hallottam.
Talán a misztikus hozzáállásáról le kellene szoknia, sok a feltételezése, de keveset tud bizonyítani. Jobb előadó, mint tudó, és ez egy idő után terhes lehet. Ez sajnos igaz a legtöbb előadóra. Talán az a gond, hogy az átlag halandónak, aki betéved, kevés az alaptudása. A mai időkben, meg egyáltalán is, először az alapokat kellene tanítani és utána belemenni a személyek és történések részletébe. Pap Gábor bácsinál jobb az arány, de nála is sokszor dominál az ironikus, sokszor gúnyos előadásmód.

Mindezek után pedig hálát adok az Istennek, hogy vannak ilyen emberek (kritizálni mindig könnyű ;-))).

Békesség!

Előzmény: moldvang (165)
liliana21 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 170
Kedves Mindenki!
Elnézést kérek, ha átmentem volna egy kicsit személyeskedőbe, nem ez volt a célom.
Ennek a fórumnak a témája ennél sokkal többet ér!
Ha ebben tudok valamit segíteni, szívesen állok bárki rendelkezésére.
A téma fontosságának tiszteletével üdvözöl mindenkit: Liliana
liliana21 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 169
Kedves Xispix!

Amit írtam, azt nyilvánosan és magánúton is vállalom. Miért ne írnék? Válaszoltam villámleveledre. Ám mint írtam, én nem vájkálok mások magánéletében és főként nem nyilvánosan.

Nagyon nagy undokság lenne részemről, ha azt feltételezném, hogy megint feltételezel valamit, aminek nincs alapja? :)
Ne haragudj, de ezt a magasan feladott labdát nem tudtam nem lecsapni.

Az megalapozott feltételezések szeretetével üdvözöl: Liliana

Előzmény: xispix (168)
xispix Creative Commons License 2004.04.16 0 0 168
Inkább itt nem reagálok rá. Ha az érintet olvassa szivesen leírom a részleteit amit tudok. De nem hiszem, hogy írni fog.
Mailtem.
Előzmény: liliana21 (167)
liliana21 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 167
Kedves Xispix !
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy emberi és etikus dolog egy másik emberről ilyesmit írni.

Főként nem egy olyan helyen, amiról a másiknak fogalma sem lehet, hogy vádolják, így védelkezni sem tud.
Nem mintha kellene.
Igaz, hogy az Internet névtelensége sok mindent elbír, de azért gondolkozz el csak úgy magadnak, mi is az amit teszel.
Aki közelebbről ismeri Kovács Andrást pontosan tudja, hogy ilyesmire egyszerűen képtelen lenne.
Könnyekig megható és főként hatásos amit írsz a feleségverésről, csak az a baj vele, hogy kizárt, hogy igaz legyen.

Nagyon könnyű a másikban a rosszat észrevenni, sokkal könnyebb mint a jót. Aki rosszat ír arra odafigyelnek, de ez olcsó népszerűség. Ennél minden ember sokkal többet ér!

Ne dőlj be ilyen pletykáknak.

nyilván senki sem tökéletes, de éppen ezért sem nekem, sem senki másnak nincs semmi köze a másik magánéletéhez, hiszen kívülállóként minden lehet teljesen más szeppontból is értelmezni.

Vajon miért nem az jutott eszedbe a hivatkozott cikről, hogy lám Kovács András milyen rendes, hiszen felvállalt egfy olyan kapcsolatot mely ezzel járt, és mégis kitartott szerette mellett?
Javaslom olvasd el A. J. Christian cikkét a hűségről, az Elixir fórumán megtalálhatod.

A te és a többi ember jóságába vetett hittel üdvözöl: Liliana

Előzmény: xispix (166)
xispix Creative Commons License 2004.04.16 0 0 166
A Kovács féle Táltosról azért tudni kell (csak kevesen tudják), hogy pár éve még mélyen elitélte a hütleneket. Azóta Ő lett az. Sőt hogy kivel arról is lehetne mit írni (Ildikó).

http://index.hu/politika/bulvar/csalas0624

Mindenesetre végre a megfelelő helyre került #. A feleségéről is érdemes információkat hallani és akkor már is lehull a lepel. (Terhesen megverte, majd kirakta a lakásból. Később elvetélt.)
Én is végig hallgattam az előadássorozatát. Jókat mond, de sok minden már nem működik neki. A pénz éhsége viszont nőtt.

Előzmény: moldvang (165)
moldvang Creative Commons License 2004.04.16 0 0 165
Kedves Kal!
Kedves Mindenki!

Örömmel olvastam hozzászolásodat, Veronika könyvét a Két Hollós könyvesboltban VIII. ker Kenyérmező u.3/a pince rész meglehet nézzni, hogy van -e?
telcsi sz:299-0032.

Szántai Lajosrólról mi a véleményed?

A Táltosokra vonatkozó hír szívemet melegítette Tőlük lehetne tanulni.

Isten áldjon Mindenkit.

Előzmény: Törölt nick (160)
babujaju Creative Commons License 2004.04.11 0 0 164
Igy van, erre gondoltam pontosan, de nem éreztem hivatva magam, hogy irjak ezekrôl... talán más is eljutott idáig....
Mindenesetre köszönöm hogy utaltál rá... MU és Atlantisz, hiszen e topik eddigi hozzászólásaiból is kitünik, hogy többen tudnak ezekrôl...
Boldog Husvétot Amida :) !
bab
Előzmény: Amida (163)
Amida Creative Commons License 2004.04.11 0 0 163
nicsak....
hát itt?

szia bab:)

Amida
ps. mindig mondtam a kezdet és minden: Hermesz Triszmegisztosz és az ezoteria....az más, hogy senki nem hitt nekem.
Pedig világos...ugye?

A gyökér: genetikailag van egy létez? hely: Afrika
elvileg: valami mondák, kett? legenda: Mu és Atlantisz....na nem azért érdekes, hogy voltak-e valóban, hanem azért mert kifejezik a régiek azon felismerését, hogy az emberiség atmanja, selbstje egy gyökérb?l táplálkozik. Na ezekr?l is írtam. A gond a gyökértelen kereszténység. Mert ezt sem hitték el nekem, a keresztény dogmatikusok gondosan elvágták a gyökereket, ezér a sok embertelensége a vallásnak...vagy nem igy van?
Hát csak én szedek Béres-cseppet?

Bab. Ha jól belegondolok, tényleg mindent összefoglaltam itten. Jó év volt.

Előzmény: babujaju (162)
babujaju Creative Commons License 2004.04.11 0 0 162
Akyra, a topik él. Különös figyelemmel olvastam a Manicheusokra, Kaldeusokra vonatkozó beirásokat, a tibeti, a budhista, az indiai - fôként pedig - a gnosztikusokkal való kapcsolatra való utalásokat. A hasonlóságok, egyezôségek, eredezhetôségek - az évezredeken át - kontinenseket kapcsolnak össze. (Melyek egykor... Egy Egész voltak valószinüség szerint) A sokfajta nyelv, kultura, vallás, mitosz, legenda, szimbolumok felsorolhatatlanul sok hasonlósága folytán felmerülhet az a kérdés, hogy e sokszinüségben meglehet, hogy az egyetlen, meghatározó gyökeret keressük... A meghatározó Egy-et, melybôl fakadt az emberi élet, létesülhetett e sokszinü megnyilvánulás... És ha igy van, akkor a dolgok lényegi tartalmán semmit nem változtat, hogy csak 4 ezer évet, vagy 25 ezer évet megyünk vissza, hogy 4 szoval leirható a földi élet vagy nyolccal, mássalhangzók vagy magánhanzok szigoru törvényei szerint... stb.

A földi emberi életnek - mint mindennek -, kellett hogy egyetlen bölcsôje legyen, egy alap, amibôl felfakadhatott a késôbbi évezredek során a ma ismert sokszinüség. Az évezredek azonban sok fontos információt, kapaszkodót eltakarnak az Eredet gyökerét becsülettel keresô elôl. Azonban maradt ránk egy utmutató, mely akkor is segit, mindenek ellenére segit. 'Ember, ismerd meg magad.' S ahogy lenn, ugy fenn, ha ismered a mikrokozmoszt, ugy ismerôjévé válsz a makrokozmosznak is. Ezen a szük ösvényen keresztül lehetôség van arra, hogy megtudjuk azt, honnan jövünk, miért vagyunk (kik vagyunk, honnan származunk) s merre tartunk... mint hus-vér emberek, mint föld;- és églakók, hidak... A kutatás elsôdleges követelménye az emberi létezés miértjére, eredetére való válaszok keresése, és ennek részeként merülhet fel az ôsi magyarságra vonatkozó kutatás. A kettô nem választható el egymástól, ahogy ezt az eddigi beirások, s a felhasznált források egyértelmüen mutatják e topikban.
Akyra Kedves, nagyon örülök a topiknak, s továbbra is figyelemmel olvasni fogom, illetve ha ugy érzem fontos, segitô beirást tudok adni, mindenkor megteszem.
Kellemes Husvéti ünnepet Kivánok!
Bab

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.11 0 0 161
Még valami!

Mireisz László: A magyar vallás c. nemrég megjelent könyve teljesen okénak mondható ajánlom mindenkinek. László bácsi elég érdemes kutatója saját magának is, az egyik szellemileg hiteles embernek mondható.

A Szíriusztól meg nem kell hanyattesni, azért mert a Kovács mondja. Ha csak hülyeségeket mondana, akkor nem lenne ennyi követője. Csak el kell választani az ocsút a búzától.
Ja és igen: a táltosságot nem lehet lenyúlni, a Kovács András meg elég jó ismerettertjesztő munkát végzett, csak kissé meggazdagodott, dehát van ilyen... Az értelmesebbje már kilépett abból a körből. Én magam egyszer voltam előadásán, aztán annyi. (ettől én nem feltétlenül vagyok értelmesebb ;-))

Békesség!

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.11 0 0 160
Kedves mindenki!

Nagyon örül a lelkem, hogy ilyen topicra bukkantam. Azt es mondhatnám, hogy istenkirály.

Marton Veronika: Táltos kövek és a somogyi rovástábla c. könyv sok mindent elárul, csak nem nagyon lehet beszerezni.
C-Fogarassy gyak. beszerezhetetlen, kötete minimum 5000 ft antikban.

A tátosok nem haltak ki, Erdélyben is, itthon is vannak, csak meghúzzák magukat a jelek szerint, várják az időt ami lassacskán elérkezik.

Mostanra ennyi. Békesség mindekinek!

rinpoce Creative Commons License 2004.04.10 0 0 159
Egyetértek Akyra...

Egyenlöre vége a valfilinek... :-((

Előzmény: Törölt nick (158)
Prakriti Creative Commons License 2004.04.07 0 0 157
Ilyen egy lángoló kör mehendi. Majdnem, mert ez nem mehendi, hanem tetoválás.
Előzmény: Prakriti (156)
Prakriti Creative Commons License 2004.04.07 0 0 156
Az én jelem a lángoló kör, a születés teremtőereje. Aki négyzetet, katuskonát fest a lábfejére, kézfejére, azt a becsületesség mágiája védi. A vadzsra a világosság, a látás képességével hatalmaz fel. A hullámok szenvedélyt szítanak. A csillag reményt jelent, a kör a teljességet, a nap a tudást és nyitottságot, a virág új életet hoz, a gyümölcs halhatatlanná tesz.
Előzmény: Prakriti (155)
Prakriti Creative Commons License 2004.04.07 0 0 155
Böhme, majd Hamvas szerint, ami Purusa és Prakriti az indiaiaknak, az Ádám és kvintesszenciája, Éva a keresztényeknek.
S a mágia... Indiában a mehendit a lélek díszítésére használják. Nem csupán hennafestés, annál több: mágia.
Előzmény: svmmvm bonvm (123)
xispix Creative Commons License 2004.04.01 0 0 154
Szia!

Nem én másmilyen emberre gondoltam. De talán még nem olvastad a Hagyatékot...
Szoval olyan gyógyító, látó emberkékre gonokok, akik a hegyekben élnek. Nem élnek falvakban, városokban, és csak ritkán jönnek az emberek közé. Amolyan remete szerű életet élnek. De akiknek szükségük van rá felkeresik őket.
Talán még Erdélyben fellelhetőek.

Előzmény: svmmvm bonvm (153)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2004.03.31 0 0 153
Lui Pádre?:)
Amúgy örülnék ha életre kelne a topic.
Előzmény: xispix (152)
xispix Creative Commons License 2004.03.25 0 0 152
Sajnos én sem tudlak felfiágosítani, bár voltam a holdvilág árokban. :-(
De nekem is lenne kérdésem.
Gondolom sokan olvastátok Wass Albert Hagyaték c. könyvét. Ebben mondákat gyüjtött össze a táltosokról. Úgy írja le mintha még ma is élnének (Utolsó történések idelye 1956 körüli). Tehát ma is élnek? Tud valaki olyan emberről aki ilyen tudással bír? (Nem Kovács Andrásra gonolok.)

Ispi

szefantor Creative Commons License 2003.07.30 0 0 151
Hátha sikerül feléleszteni ezt a topikot...

Nemrég olvastam az Élet és tudomány '96-os évfolyamában egy cikket, mely szerint három rovásírásos követ találtak a Holdvilágárokban, a hatvanas években. Hallott erről valaki? Jelent meg erről publikáció?

brendi2 Creative Commons License 2003.05.18 0 0 150
Ha nem tudod honnan vették, akkor ne itélj!
Előzmény: cybertáltos (149)
cybertáltos Creative Commons License 2003.05.13 0 0 149
Hú, hát itt is rég volt ember.
Nekem az a bajom, hogy ezt az egész táltos hitvilágot Magyarországon kisajátította egy ember. És mindenféle baromságot hord össze-vissza a magyarsággal kapcsolatosan pl: Sirius bolygó, magyar=über alles....
Ezeket nem tudom honnét vették, de úgy érzem a táltosság koránt sem erről szól. Fogalmazzuk meg pontosabban mi is az a Táltos hitvilág, ki a táltos, mit csinál stb.. És arra kérlek benneteket ne arról a kovács gyerekről írjatok.
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.06.19 0 0 147
Úgy értem, a könyvet...:)
Előzmény: Törölt nick (146)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.06.18 0 0 145
Hahó!
Megkaptad?
Előzmény: Törölt nick (144)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.06.11 0 0 143
Nekem ugyan nem, bár aki megkapta, biztos örült neki:) Szóval a zero@theend.hu-ra egy deka cím sem érkezett Tőled!
Előzmény: Törölt nick (142)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.06.10 0 0 141
Akyra! Kell a zarathustra könyv?
Egész jó:)
Előzmény: Törölt nick (140)
ixp Creative Commons License 2002.06.10 0 0 139
http://w1.409.telia.com/~u40916719/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!