Keresés

Részletes keresés

Dobai_Csilla_Dr. Creative Commons License 2002.03.28 0 0 117
Kedves Tangó!A Centrum nem kampányol csak a saját pénzéből, ezért törekszünk takarékos és környezetbarát megoldásokra, pl. internet. Kár , hogy ez nem elég hatékony, bár remélem többen olvassák, mint ahányan hozzászolnak.Az utolsó hétre tervezünk még szórólapot is , és sajnos a plakátokat sem nélkülözzük, bár én nagyon nem szeretem teleragasztani a várost.Kihasználjuk a hivatalos TV szereplési lehetőségeket , és személyes találkozásokat. Ez a legolcsóbb kampány, a nagy pártok egy önkormányzati választásra többet költenek, mint mi most.
Előzmény: Törölt nick (109)
dejo Creative Commons License 2002.03.28 0 0 116
A Centrum Pártról meg majd itt beszélgetünk. Ok? :-{(E
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 115
Puhul az ifjúság. Mi lehúztuk az 1,5-2 évet. Oszt nem rinyáltunk ennyit. Pedig rólunk is az volt a vélemény, hogy amelyik századba mi kerülünk azzal Czinege et. kitörölheti a slábejkohászt.
Don Valentino Creative Commons License 2002.03.28 0 0 114
a sok izomagyú, aranyláncos, szarvasrácsos Pajero-s tarfejű homály nagy arcát, akik apuci lóvéján villognak.
Ettol nem fognak megvaltozni. Amint vege, ugyanazok maradnak. En, es wamzer sem, tartozunk ebbe a kategoriaba, nem ertem mi miert szivjunk?
Mikor volt ez az SZDSZ kezdemenyezes a sorkatonasag eltorlesere en a Kossuth teren gyujtottem az alairasokat, nemcsak mert erdekelt vagyok a kerdesben, hanem csak ugy, tapasztalatszerzeskeppen is. A tapasztalataim a kovetkezok voltak: 1. Aki mar volt katona, az ugy reagalt, hogy "csak szivjatok ti is, mi is rabasztunk." (na ez a magyar pozitiv hozzaallas, a sok vodorarcu paraszt magyar) 2. Foleg a nok jottek azzal, hogy "csak menjetek, majd ott ferfit nevelnek beloletek." Persze a sok hulye picsa arra nem gondolt, hogy majd mekkora siros kurvak lesznek, ha a kanjukat is kivonjak a forgalombol 6 honapra. Plusz, ha majdan anyak lesznek biztos orulni fognak, hogy a gyerekeiket agyba-fobe szivatjak. Legtobben a kisgyermekes hazasparok irtak ala, akik erzetek, hogy ez meg kihatassal lehet rajuk.
Gazdasagilag totalis bukta az allamnak. Hat honapra kivesz a munkaeropiacrol, es pluszkiadas az allamnak, hogy eltart. Kis hadseregunk van, nem is kell nagyobb, de az legyen profi. Amolyan xyy kromoszomas agressziv barmokbol aljon, akik kedvuket lelnek a verontasban, de ne olyan viraglelku kolykokkel akarjanak hazat vedeni, akinek se kedve, se ereje ehhez. Fizessek meg, legyen ez a munkajuk egyeseknek. De azok aztan legyenek is olyanok, hogy nem csak annyit tudnak, hogy melyik vegen kell a puskat fogni. Ez igy tovabbra is csak idetlenkedes, es biztos vagyok benne, hogy nem ferfiakat nevel a hadsereg, ha az esetek nagy tobbsegeben komoly pszichikai karokat okoz. Miert kellene megtanulni a megalaztatast olyan emberektol (altalaban a kommunizmusbol ittmaradt sopredek, csocselek semmihez nem erto alkoholistaktol. Tisztelet persze a kivetelnek.) akiket egyenlo feltetelek mellett szerteszetnyomnek az eletben.
Előzmény: Tarcus (112)
dejo Creative Commons License 2002.03.28 0 0 113
"Ja, és még arra is jó, hogy kissé leverjék a sok izomagyú, aranyláncos, szarvasrácsos Pajero-s tarfejű homály nagy arcát, akik apuci lóvéján villognak."

No 5000 ilyenből legföljebb egy fél lesz katona! Akármilyen bunkó, azt azért tudja, hogy kell befektetni a pénzt, hogy a hozadéka a megúszás legyen.

Tarcus Creative Commons License 2002.03.28 0 0 112
Én nem azt mondtam, hogy "jó móka".Arra jó, hogy meg tudj tölteni egy fegyvert és ne úgy állj egy "helyzetben", mint borjú az új kapú előtt, arra meg végképp nincs időd, hogy a szomszédtól kérdezz. Na meg a sok trehány, rendetlen, "mama kedvence" megtanulja bevetni maga után az ágyát és elmosni a kefével a sz@rt a klotyón. Mert sajnos az a nagy büdös helyzet, hogy nem vagyunk egyformák s a mai világban nem divat rendet tartani magunk körül.Ja, és még arra is jó, hogy kissé leverjék a sok izomagyú, aranyláncos, szarvasrácsos Pajero-s tarfejű homály nagy arcát, akik apuci lóvéján villognak.Hát erre jó, másra nem.Persze pár "rendes" gyerek is megszívja, de hát az élet már csak ilyen " Babócsai néni".
Előzmény: wamzer (110)
wamzer Creative Commons License 2002.03.27 0 0 111
korosztaly ly, es nem j:)))
sorry
Előzmény: wamzer (110)
wamzer Creative Commons License 2002.03.27 0 0 110
Tarcus, OK, hogy senki sem halt bele, de hogy a picsaba lenne egy palyakezdo diplomasnak jo moka 24 eves fejjel hat honapot elcsesznie az eletebol a tobbi 18 eves kozott bohockodva a "nemzet vedelme, allampolgari kotelesseg basz" egisze alatt??? Melesleg az allam is sziv vele, mert belolem nem lesz attol katona, addig meg nem fizetek adot, anyagilag mexopta, raadasul a hon vedelme sem haladt sokkal elobbre....

Don, nem egyutt megyunk, atkerettem magam 12.-re, u.i. 10-en allamvizsgazom, es 9.re hivtak volna ezek az okosok. Nem fognak megbirsagolni, most mindenkit hivnak be, raszalltak a korosztajunkra, az osszes ex osztalytarsamat hijjak.

Amugy telleg, kivancsi lennek, a MIEP hogy all ehhez a kerdeshez, pl. Csurka iro Ur volt e katona:)

A Centrum hozzaallasa mellesleg nagyon korrekt e teren.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.26 0 0 109
No, meggyűttem én is. Miről folyik nagyba szó? :))) Mi legyen a mai aktuális témánk? Ha lehetne hagyjuk a külpolitikát, maradjunk határokon belül. Hm, mondjuk lehet az a téma, hogy mennyit költ a jelöltjeire a Centrum, illetve mennyi az állami támogatás?
agyfegyver Creative Commons License 2002.03.26 0 0 108
korotte csend amerre ment...........
varga_ildiko Creative Commons License 2002.03.26 0 0 107
Kedves Bubu001!
Köszi a tájékoztatást, megelőztél.De ennél pontosabban én sem tudtam volna elmondani.

Egyébként mindenkinek szép jó estét! Megérkeztem.Várom a kérdéseket, észrevételeket!

Előzmény: bubu001 (106)
bubu001 Creative Commons License 2002.03.26 0 0 106
A Centrum szerint a jövő a hivatásos és szerződéses haderőé, mert a technikai-technológiai fejlődés következtében létrejött korszerű és bonyolult fegyver- és eszközrendszereket nem lehet sorkatonákkal üzemeltetni. A hivatásos haderő a NATO-tagság szempontjából is jobb, hiszen a nemzetközi kötelezettségek teljesítése azt is igényli, hogy a magyar haderő egyes kontingensei időről időre a határon túl teljesítsenek szolgálatot (békefenntartás, ENSZ-missziók, NATO-beosztások betöltése stb.). Ez csak hivatásos vagy szerződéses katonákkal oldható meg.

A hivatásos haderőre való áttérés gondolatával eddig is egyet értettek az egymást követő kormányok, azonban a végrehajtás évek óta húzódik, és az érdemi lépések még el sem kezdődtek. A Centrum szerint nem az önkéntességre való áttérés jelent többletköltséget, hanem a korszerűsítés, mely mindenképp szükséges. Az önkéntes haderő működtetése nemcsak hatékonyabb, hanem egyben olcsóbb is. Ezt támasztja alá több Európai Uniós ország (Franciaország, Belgium, Hollandia) példája is. Állításuk szerint az áttérés többletforrást nem igényelt. (Az áttérés költségeit azonban az egész állami költségvetés szintjén kell vizsgálni.)A Centrum a sorkatonai szolgálat intézményét folyamatosan felszámolná és 2003 december 31-vel, 19 hónap alatt, áttérne a professzionális, önkéntes haderőre. Ez azt jelenti, hogy 2004-től már a professzionális haderő válna meghatározóvá Magyarországon és az átmeneti időszakban, 2004-ben, már csak néhány sorkatonai zászlóalj teljesítene szolgálatot.

A Centrum szerint fokozott veszély esetén, vagyis háborús helyzetben, a lakosság sorozhatóságát, mint alkotmányos kötelezettséget változatlanul fenn kell tartani!

Az áttérés az önkéntes, hivatásos szolgálatra csak a katonák kiemelkedő anyagi és erkölcsi megbecsülésével valósítható meg!

Bocsi, hogy hosszú voltam a Centrum weblapjáról ollóztam ki...
Gondolom a most vonulókat ez nem vigasztalja..

agyfegyver Creative Commons License 2002.03.26 0 0 105
szavazzz a MIEP-re, es akkor lessz majd haboru!!!!
nem hiszem hogy szivesen mennek meghalni a MIEP-ert:)
agyfegyver Creative Commons License 2002.03.26 0 0 104
azert nem ertekelik sokra a katonasagot, mert most nincs haboru nalunk.
es igy idetlennek tunik a dolog
az alalpkikepzesre szerintem szukseg van!
de az csak 2honap,a tobbi felesleges!
es ha a kozepiskolakban okitanak akkor meg az a 2 honap sem lenne szukseges.
Don Valentino Creative Commons License 2002.03.26 0 0 103
Nekem egy ideig igy sem lesz jogsim, mivel nincs 100rugom a koltsgekre. A Fidesz egyebirant bekaphatja.
Ez a katonasag meg egyszeruen ertelmetlen idetlenkedes, idopocsekolas. A szittya fergeteg szerintem meg Szloveniaval szemben sem tudna megvedeni az orszagot.
Előzmény: Tibó (101)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.03.26 0 0 102
Akkor ha maradnak a fiúk, vissza kell adnom a jogsimat, vagy be kell vonulnom?:-)
(Egyébként tíz évvel ezelőtt katonatiszt akartam lenni, csak akkor nőket még nem nagyon vettek fel katonai iskolákba...)
Előzmény: Tibó (101)
Tibó Creative Commons License 2002.03.26 0 0 101
:)
Ha a FITYISZ marad, nem lehet jogsid, csak ha voltál már katona :).
SZDSZ engem azért nem érint, mert Pestet nem szeretném tovább támogatni. Szerintem a leginkább pesti párt. Pedig Kuncze nekem szimpatikus fószer...

Az a baj, ez a Centrum nekem egy nagy lufinak tűnik.

Előzmény: sz_zsuzsi (100)
sz_zsuzsi Creative Commons License 2002.03.26 0 0 100
Az SZDSZ kardoskodik nagyon a sorkatonai szolgálat eltörlése mellett, ha jól tudom...:-)))
De hátha a Centrum is... Bár nekem aztán ugyan mindegy...:-)))))
Előzmény: wamzer (95)
Tibó Creative Commons License 2002.03.26 0 0 99
Bohóckodnak az Úrak, jól seggbe kéne már rúgni a katonaság felét.
Ekkora egy baromságot, mint ez a sorkatonai szolgálat, félelmetes...
21 század, és még létezik ilyesmi... :(
Ja, én szerencsésen megkaptam az "E" betűt! ~:)

Azért nektek is szoritok! :)

Előzmény: Don Valentino (97)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.26 0 0 98
Szegényember, aki már ígérgetni sem tud.
Don Valentino Creative Commons License 2002.03.26 0 0 97
wamzerem ne figyel a Tracusra, de akkor egyutt megyunk, engem is behivtak, mert nem kuldtem pappert. Mikor mesz? En aprl. 5-re vagyok kiirva.
Megint feljelentenek, kapok egy penzbuntetes alter par nap elzarast. Persze en voltam figyelmetlen, csak azt nem ertem minek kell zaklatni, mikor 2003-ig kaptam halasztast.
Előzmény: wamzer (95)
Tarcus Creative Commons License 2002.03.26 0 0 96
Ilyet a Centrum nem ígérhet felelősen, főleg nem neked, menj csak be, még senki sem halt bele, rádfér egy kis rend, legalább megtanulsz kesztyűbe dudálni!
Előzmény: wamzer (95)
wamzer Creative Commons License 2002.03.25 0 0 95
A Centrum Párt rögtön eltörli a sorkötelezettséget, ha hatalomra kerül, vagy ha nem, engem alkalmatlannak minősít?

Most rám ilyesmivel lehet hatni:)
itt is szídom a hadkieget, behívtak sorozásra a mocskok

Don Valentino Creative Commons License 2002.03.25 0 0 94
Jajaj en nem az Ildiko nenirol beszeltem, nekem o szimpi. A doktornot nem ismerem, de lehet o is jo fej. Na jo, a Centrumra szavazok. :o)
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.25 0 0 93
No, te aztán megadtad a lányoknak :))) Bár, mondjuk Ildikó aligha vitézlett le. És a Doktornő sem merítkezett még meg az országos politikában.
Persze az 2ségtelen, hogy Helmeczynek, Kónyának stb. ez az egy esélye van a parlamentbe kerülésre.
Előzmény: Don Valentino (92)
Don Valentino Creative Commons License 2002.03.25 0 0 92
Nem bizok a Centrumban, nem szeretnem, ha parlamentbe kerulne. Ugy tunik nekem, levitezlett regi arcok uj szinben probalnak visszanyomulni a konderhoz. Persze lehet nincs igazam, feluletes a velemenyem, de ez van.
varga_ildiko Creative Commons License 2002.03.24 0 0 91
Eddig vártam, én is elköszönök mára.
Remélem kedden nagyobb lesz az érdeklődés!
Én is szeretettel várok mindenkit.
Üdv, és jó éjt.
Dobai_Csilla_Dr. Creative Commons License 2002.03.24 0 0 90
Sajnálom, hogy nem volt kérdés, remélem, hogy ez csak a vasárnapi időpont miatt volt. Viszontlátásra kedden!
varga_ildiko Creative Commons License 2002.03.24 0 0 89
Kedves Tibó!
Igen ,személyekre is lehet szavazni ápr.7.-én.
Két szavazó lapot kap mindenki.Az egyiken az egyéni jelöltekre, a másikon a pártokra lehet szavazni.
Előzmény: Tibó (84)
Dobai_Csilla_Dr. Creative Commons License 2002.03.24 0 0 88

Addig is, amig gondolkoznak a hozzászólásokon, még csütörtökön adós maradtam a Centrum irodájának e-mail címével: kornherr@axelero.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!