Keresés

Részletes keresés

Zujcs. Creative Commons License 2022.10.19 0 1 727

Szándékos vagy balfaszok gyülekezete Jászberényben!

 

 

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/10/botranyt-okozott-a-naci-himnusz-a-jaszberenyi-varoshazan

 

Botrányt okozott a „náci himnusz” a jászberényi városházán

 

Budai Lóránt és Balogh Béla a német himnusz helyett a nácik dalszövegével köszöntötte Jászberény német testvérvárosa, Vechta polgármesterét, illetve a német delegációt.

 

„Náci dallal köszöntötték a német vendégeket a városházán” – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán szerdán dr. Gedei József, DK-s önkormányzati képviselő.

Mint írta, a helyi városvezetés képviseletében Budai Lóránt jobbikos polgármester és Balogh Béla MSZP-s alpolgármester a német himnusz helyett a nácik dalszövegével, a „Deutschland, Deutschland über alles” (Németország mind felett) lejátszásával köszöntötték Jászberény német testvérvárosa, Vechta polgármesterét és a kíséretében lévő német delegációt kedden.

 

Az ünnepséget eredetileg azért rendezték, hogy Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető díjjal ismerjék el Andreas Michalowskinak a testvérvárosi kapcsolatokért végzett önzetlen munkájat.

 

– Úgy vélem, az eset egy nagyon komoly városdiplomáciai hiba – jelentette ki hírportálunknak dr. Gedei József. 

 

– A műsorvezető köszöntötte a megjelenteket, majd arra szólított fel, hogy énekeljük el a két ország nemzeti himnuszát.

A magyar eléneklése után azonban nem a hivatalos német himnusz csendült fel... – fogalmazott a képviselő, majd hozzátette, a vendégküldöttség egyik tagja ekkor előrement, és intett, hogy hagyják abba a dalt.

 

Az esettel kapcsolatban telefonon kerestük Budai Lóránt polgármestert, eddig azonban nem értük el. A városvezető reagálása esetén frissítjük cikkünket.

 

 

senior222 Creative Commons License 2022.10.02 0 1 726

Vitéz. Tragikus ez a fickó.

Előzmény: Pamkutya12 (725)
Pamkutya12 Creative Commons License 2022.10.02 -2 1 725

Vitéz bakter....

 

Vitézsújtásos Hugo Boss öltönye már nem lesz.

 

"„Vitéz Boldog István” – ezzel a névvel indított új oldalt a hétvégén Boldog István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Nem világos, hogy mi indokolta az új oldal indítását, ugyanis Boldog Istvánnak a régi oldala is működik meg, azon is posztol mind a mai napig. Sőt,  azon az oldalon már meg is osztotta az újnak az egyik posztját, vagyis feltételezhető, hogy ő áll az új oldal mögött is, és nem valaki más regisztrált a nevében."

 

https://index.hu/belfold/2022/10/02/vitez-boldog-istvan-volt-fideszes-kepviseloje-uj-facebook-oldal/

Portusi Creative Commons License 2022.09.07 -1 2 724

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/09/husz-eve-gordult-le-az-elso-kerekpar-a-toszegi-accell-hunland-kft-gyartoszalagjarol

 

Húsz éve gördült le az első kerékpár a tószegi Accell Hunland Kft. gyártószalagjáról

 

Jubileumi ünnepséget rendezett szerdán a tószegi Accell Hunland Kft., a cég gyártószalagjáról húsz esztendeje gördült le az első kerékpár.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár az eseményen elmondta: míg három évvel ezelőtt még „csak” 5–6 ezer elektromos rásegítésű kerékpárt adtak el Magyarországon, addig 2020-ban már több mint 10 ezret, 2021-ben pedig ez a szám elérte a 23 ezret.

 

Révész Máriusz kifejtette: a magyar kormány pályázattal segíti az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását, eddig 14–15 ezer ilyen kétkerekű beszerzéséhez járultak hozzá.

Egy másik pályázattal pedig a teljesen elektromos Cargo típusú biciklik megvásárlását szorgalmazzák.

Az államtitkár emlékeztetett: a parlament elfogadta azt a javaslatot, amely szerint a munkaadók kerékpárt, illetve elektromos rásegítésű biciklit ingyenesen biztosíthatnak a munkavállalóiknak, ennek költségeit – beleértve az esetleges javításokét is – elszámolhatják.

 

Szabó-Lukovszki Béla, az Accell Hunland Kft. ügyvezetője ismertette: a gyárban 2002 augusztusában készült el az első kerékpár, egy Hercules típusú hagyományos bicikli, 2020 novemberében pedig legyártották a hárommilliomodik kerékpárt, egy Haibike típusú elektromos kétkerekűt. Kitért arra is, hogy a teljes értékesítés 98 százalékát immáron az elektromos kerékpárok adják.

Hozzátette: mintegy 480 állandó munkavállalót alkalmaznak, szezonban a kölcsönzött dolgozókkal együtt a számuk eléri a 700-at is.

 

Francesca Gamboni, az Accell Group ellátási lánc vezérigazgató-helyettese az eseményen elmondta: a vállalat az e-bike-ok fontos szállítója Európában, ahol bevétele alapján piacvezető. A kerékpáralkatrészek és -kiegészítők tekintetében pedig az európai piac második legnagyobb szereplője.

 

Földiné Rusa Marianna, az Accell Hunland Kft. HR-vezetője úgy tájékoztatott: az alkatrészek 92 százalékban Ázsiából érkeznek, és az orosz-ukrán háború nem hat ki az alkatrészellátásra.

 

A nyilvános cégadatok szerint az Accell Hunland Kft. nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 306 millió eurót, 2021-ben pedig a 317 millió eurót. A cég közleménye szerint az Accell Group 15 országban – köztük Hollandiában, Németországban, Franciaországban, Törökországban, Kínában – csaknem 3300 embert foglalkoztat, és több mint 80 országban értékesíti termékeit.

vizontok Creative Commons License 2022.09.02 0 1 723

Tizenöt és fél milliárd forintból valósult meg a hullámtér rendezése a Tiszán

 

Befejeződött a hullámtér rendezése a Tisza Tiszapüspöki és Tiszaug közötti szakaszán.

Az Európai Unió és a magyar állam tizenöt és fél milliárd forintos támogatásával megvalósuló beruházás ünnepélyes zárását pénteken tartották Tiszaugon.

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósult projekt részeként többek között áthelyezték az árvízvédelmi töltést Besenyszög Fokorú-pusztánál, megtörtént a Vezsenyi-kanyarulat rendezése, valamint árapasztó vápát alakítottak ki a tiszaugi Tisza-híd környezetében.

 

Ezekkel a beavatkozásokkal javulnak az árvízi lefolyási viszonyok, csökkentve a tetőző szinteket, ezáltal növelve az árvízi biztonságot.

– Jó kezekben van a vízügyi szakma, amelynek minőségi teljesítményét bizonyítja ez a mű is – hangsúlyozta avatóbeszédében Lezsák Sándor, Tiszaug térségének országgyűlési képviselője.

 

Az országgyűlés alelnöke felidézte a drámai 2000-es esztendőt, amikor a Tisza ciánszennyeződését követően az egyik leghatalmasabb áradással kellett szembenézni. Mint mondta, már akkor elhangzott a gondolat, hogy a hullámtér rendezése lehet a nagyobb biztonságot jelentő megoldás a térségben.

mandigó Creative Commons License 2022.08.28 0 1 722

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/08/osszegyultek-az-iskolanal-amelyben-mar-otvenket-eve-nincs-tanitas

 

Összegyűltek az iskolánál, amelyben már ötvenkét éve nincs tanítás

 

Hetedik alkalommal rendezték meg az öregdiákok találkozóját a Besenyszöghöz tartozó Szórópusztán, szombaton.

Bár az egykori tanyasi iskola falára tavaly kihelyezett emléktábla koszorúzása az épület felújítása miatt idén elmaradt, az esemény így is jó hangulatban telt, mintegy ötven fő részvételével. 

 

Pirtus Creative Commons License 2022.08.09 0 1 721

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/08/09/tisza-to-aszaly-szarazsag/

 

Erre még nem volt példa a Tisza-tó történetében

 

Napi 4 centit apad a Tisza-tó a mezőgazdasági vízigények kiszolgálása során, utánpótlás pedig nem érkezik.

Ennek eredményeképp a Liliomos (a Tiszavalki-medence észak-északkeleti csücske,) már szárazon áll (kiemelt képünkön). Erre a nyári időszakban valószínűleg még nem volt példa a Tisza-tó történetében, olvasható az Ember alkotta paradicsom című természetfilm hivatalos Facebook-oldalán.

 

A poszt szerint a többi medencében is érezhető a változás, mivel a folyamatosan apadó víz már több mint fél méterrel alacsonyabban áll az ilyenkor megszokottnál.

 

Közölték: a tájékozatlanabb motorcsónakosok visszafordulnak, a tájékozottabbak el sem indulnak. Az evezősök sem tudnak már bemenni mindenhová.

 

Hozzáteszik azt is, legmarkánsabban persze a sekély északi medencében csökkent le az emberi jelenlét, s erre azonnal reagáltak a vízimadarak, melyek most sokkal zavartalanabbul mozognak és élik az életüket a maradék vízben és körülötte.

 

A Tisza-tó drasztikus átalakulásáról fotókat is közzétettek a Facebookon. A felvételek magukért beszélnek.

Pamkutya12 Creative Commons License 2022.07.28 -2 1 720

Ez sem különb a többi alibi beruházásnál, ráadásul ez is EU-s pénzből:

 

"Kezét összecsapva kacagott fel; nem volt itt semmi, mondta, szerinte még az állatokat is elvitték innen.

Csak akkor volt valami a látogatóháznál, amíg átadták.

"Csónakáztak egy keveset az előkelőségek, majd szépen hazamentek és slussz"

- mondta a helyi nő.."

 

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/egy-szinte-lathatatlan-projekt-ami-kozel-200-millioba-kerult-kalandtura-a-zagyva-menten-250889

 

 

 

 

 

Dermice Creative Commons License 2022.07.13 0 1 719

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/07/elkeszult-az-ut-konnyebb-lesz-eljutni-szolnokra-besenyszog-felol

 

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

 

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út.

A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet.

A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

furtimel Creative Commons License 2022.06.20 0 1 718

Virágzik a Tisza Jász-Nagykun-Szolnok megyében

 

Hétvégén a Tisza megyebeli szakaszain már láthatóak a kérészek.

A lények szemet gyönyörködtető táncára nem kellett annyit várni mint tavaly.

 

Az első hímek a hét elején bukkantak fel, majd néhány nappal később a nőstények is megjelentek, az egyedek száma egyre szaporodott.

Tálas László évek óta vezet Tiszakürt és Inoka környékén kérészfigyelő túrákat, a szokásához híven már a hónap eleje óta minden délután csónakba szállt, hogy pásztázza a víz felszínét.

 

– Minden alkalommal megmérem a levegő és a víz hőmérsékletét, évekre visszamenőleg megvannak a feljegyzéseim, ezekből igyekszem következtetéseket levonni.

A virágzásra vonatkozó teóriák viszont folyamatosan megdőlnek.

Egyszerűen el kell fogadni, hogy a kérészek, akkor kelnek ki és kápráztatnak el táncukkal, amikor úgy gondolják. Nem igazodnak az emberek szoros napirendjéhez és időbeosztásához. A múlandóságukkal kapcsolatban nem lehet fix időpontra készülni – mondta Tálas László, a tiszavirágzás túráinak szervezője.

 

A hónap eleje óta minden délutánt a csónakban tölti, hogy figyelje a jeleket, a kérész virágzásra ugyanis az előző évek tapasztalatai alapján június 10 és 20 között lehet számítani.

Elsősorban Tiszakürt és Tiszainoka térségében járja a vizet.

drszucsrobert Creative Commons License 2022.06.19 0 1 717

Kedves Szolnoki Lakosok! Kérjük segítsék Önök is a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár munkáját azzal, hogy kitöltik a linkelt kérdőívet. Várjuk válaszaikat függetlenül attól, hogy jelenleg járnak, korábban jártak vagy még sohasem jártak a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban vagy valamely fiókkönyvtárában. Mindenki véleményére egyaránt kíváncsiak vagyunk. A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://bit.ly/verseghy

KÖSZÖNJÜK SEGÍTSÉGÜKET ÉS A MEGOSZTÁSOKAT!

Üdvözlettel: Dr. habil. Szűcs Róbert Sándor, egyetemi docens, Debreceni Egyetem Szolnok Campus

 

Portusi Creative Commons License 2022.05.12 0 1 716

Kisújszállásig épülhet tovább az M4-es autóút

 

Februárban adták át az M4-es Abony (kelet) és Törökszentmiklós (nyugat) közötti szakaszát, s nemsokára tovább épülhet az út.

A Törökszentmiklóstól Kisújszállásig tartó szakasz kivitelezése kezdődhet el a négysávos gyorsforgalmi összeköttetés létesítése érdekében, s a napokban az is kiderült, ki építheti meg a mintegy 34,29 kilométer hosszú szakaszt. 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az európai uniós közbeszerzési értesítőben hozta nyilvánosságra, hogy a Duna Aszfalt Projekt Zártkörűen Működő Részvénytársaság valósítja meg a munkálatokat 133,9 milliárd forintért.

 

A közzétett adatok szerint a Törökszentmiklós-Kisújszállás (Kelet) közötti szakasz kétszer két sávos gyorsforgalmi útként épül meg, 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, húsz méter koronaszélességgel, s az elkészült úton a személyautók óránkénti száztíz kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd.

Három jelentősebb csomópont épül a szakaszon, ezek mellett egy egyszerű és egy komplex pihenő épül, valamint több alul- és felüljárót létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

Pamkutya12 Creative Commons License 2022.02.01 -1 1 715

Besenyszögi történetek:

 

"Vitatott módszerekkel egy reménytelen beruházásba öntik az önkormányzati pénzt Besenyszögön, ahol a polgármester neve is előkerül bizonyos ügyekben. "

 

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/epitoipari-beruhazast-is-elnyert-az-onkormanyzati-vagohid-besenyszogon-245542

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.27 0 1 714

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/fekalia-omlik-a-tisza-toba-evek-ota-es-sokaig-igy-is-marad.742928.html

 

Fekália ömlik a Tisza-tóba évek óta, és sokáig így is marad

 

Több mint tíz éve folyik erősen szennyezett víz a Tisza-tóba két patakból.

Az ürülékes mocsok pontos forrása ismeretlen, mert a vízminőséget csak a tóba vezető torkolatnál mérik.

Ráadásul a mérési határértékek sem terjednek ki a szennyezés minden összetevőjének vizsgálatára.

Évekig maradhat a fekália a vízben.

 

Több mint tíz éve folyik erősen szennyezett víz a Tisza-tóba két patakból – egyebek mellett ez derült ki a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete által szervezett Nagy tavak-konferencián a Magyar Narancs szerint, amelynek Teszárné Nagy Marianna címzetes egyetemi docens, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) Regionális Laboratóriumának vezetője azt mondta, hogy az Eger- és a Laskó-patakok érintettek legalább 2010 óta.

 

A két patak már egy évtizede az erősen szennyezett kategóriába tartozik, és bár a tározót elhagyó Tiszában már kisebb a fekális szennyezettség, a 2019-2020-as években ez is növekedett, csak Szolnok magasságára szelídül enyhévé az ürülékmennyisége a vízben.

 

Pamkutya12 Creative Commons License 2021.12.09 0 3 713

Ha kiszabadul, visszatérhet eredeti hivatásához: bakter!

 

Hív a vasút, vár a MÁV!

 

 

Előzmény: furtimel (712)
furtimel Creative Commons License 2021.12.09 0 3 712

Azt nyilatkozta visszavonul, nagy kérdés hová?

 

 

"Visszavonul a politikától Boldog István, a korrupcióval vádolt Fidesz-képviselő

 

Felhagy a politikai tevékenységgel, visszavonul Boldog István, Mezőtúr háromszor is megválasztott országgyűlési képviselője, aki ellen - nyolc társával egyetemben - tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt.

 

Videóüzenetben adta tudtul választóinak Boldog István ezt az elhatározását, amelynek értelmében a vidéki politikus jövőre nem indul a parlamenti választáson.

Bejelentése szerint elsősorban családja miatt döntött így. Ennek fontosságát azzal is hangsúlyozta, hogy a videóposzt címe is ez: "A család a legfontosabb".

 

Különös, hogy a videóban, az indokok között viszont nem tért ki az ellen folyó korrupciós ügyben zajló vádhatósági eljárásra, amely szerint uniós pályázatokon helyzetbe hozott vállalkozóktól kértek Boldogék pénzt a biztos győzelemért, valamint több polgármesterénél is megjelentek azzal, hogy visszaosztást kérjenek a már elnyert pályázati pénzekből.

Legutóbb két vádlott részben be is ismerte bűnösségét."

 

https://www.blikk.hu/aktualis/politika/boldog-istvan-kepviselo-2022-es-valasztas-visszavonul/wc7485d

Előzmény: senior222 (711)
senior222 Creative Commons License 2021.12.09 0 3 711

A döbbenettől remegő kézzel írom : Boldog István nem indul 2022. évben az országgyűlési képviselő választáson. Mi lesz velünk?

kannibál Kovács Creative Commons License 2021.11.12 -2 2 710

Tegnap hozta nyilvánosságra Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, hogy koronavírusos. Sajnáltatta is magát rendesen a facebookon. Természetesen gyógyulást kívánok neki. Ettől függetlenül elgondolkodtató dolog nézegetni a facebook-oldalát, ahol rengeteg fotót található, és ezek szerint hetek óta bálról bálra jár, nem beszélve az Elk*rtuk című "művészfilm" teltházas-tolongásos vetítéséről, és a képviselő úr mindenütt maszk nélkül mutatkozik, számos - szintén maszk nélküli - emberrel teremtve kontaktust.

 

Ezek után miért van meglepődve, hogy megbetegedett?

Pamkutya12 Creative Commons License 2021.11.11 -1 1 709

Valószínűleg nem, de biztosan egyedi szabású, rejtett belsőzsebbel, hogy elférjen benne a bakterzászló.

Előzmény: senior222 (708)
senior222 Creative Commons License 2021.11.10 0 1 708

Van rovásírásos Boss öltönye ? 

Előzmény: Pamkutya12 (707)
Pamkutya12 Creative Commons License 2021.11.10 -1 0 707

Majd ha felvesz a húszmilliós, Bécsben vett Hugo Boss öltönyét...

Előzmény: Usty (706)
Usty Creative Commons License 2021.11.10 0 0 706

Az asztalnál ül egy boldog ember, majd ő megoldja a problémát a településen.

Előzmény: Zarándi (705)
Zarándi Creative Commons License 2021.11.10 -1 0 705

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-veszelyesse-valt-uduloovezetrol-is-egyeztettek-tiszapuspokin-3996365/

 

A veszélyessé vált üdülőövezetről egyeztettek Tiszapüspökin

 

Elviselhetetlen szúnyoginvázió, balesetveszélyes fák, megvalósíthatatlan fejlesztések – évek óta ezekkel a gondokkal küzd Tiszapüspöki. 

A településhez tartozó Tisza-part egy része ugyanis fokozottan védett terület, emiatt bármilyen beavatkozáshoz több szakhatóság engedélyére van szükség.

Azért, hogy közelebb kerüljenek a megoldáshoz, az elmúlt hétvégén lakossági fórumot tartottak a településen az érintett szakhatóságok és a térség országgyűlési képviselőjének bevonásával.

Pamkutya12 Creative Commons License 2021.10.29 -2 1 704

Én nem mosolygok.

Röhögök.

Rajtatok...

Előzmény: Abode (703)
Abode Creative Commons License 2021.10.29 -1 1 703

Látod a képen mindenki boldog és mosolyog te miért nem örülsz?

Előzmény: Pamkutya12 (702)
Pamkutya12 Creative Commons License 2021.10.29 -2 1 702

Ügyes.

Az elmúlt időszakban szakaszonként 800m -3 km hosszban történt vagy fog történni útfelújítás Szolnok megyében.

Ezeket óriási eredménynek beállítani és ennyi polgármesterrel átadni enyhén röhejes.

 

Apró példák, amivel képviselőasszonyunk büszkélkedik:

 

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/szazhuszmillio-forintbol-ujult-meg-besenyszog-egyik-utszakasza-3735749/     562 m

 

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-es-fel-kilometeres-szakaszon-ujult-meg-a-toszeg-es-szolnok-kozotti-ut-3772937/ 

 

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/felavattak-a-szolnok-jaszkiser-osszekoto-ut-egy-fontos-szakaszat-3968528/

 

...és ehhez még hozzájön Nagykörü felé kb 3 km út valamikori felújítása.

 

Előzmény: furtimel (701)
furtimel Creative Commons License 2021.10.29 0 1 701

Felavatták a Szolnok–Jászkisér összekötő út egy fontos szakaszát

 

Toblige Creative Commons License 2021.08.28 0 1 700

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/emlektablat-avattak-az-egykori-szoropusztai-iskola-epuleten-3796520/

 

Emléktáblát avattak az egykori szórópusztai iskola épületén

 

Nosztalgikus hangulatban telt az idén hatodik alkalommal megszervezett szórópusztai öregdiák találkozó.

Az egykori tanulók a volt iskolaépületnél gyűltek össze szombat délelőtt, hogy felavassák és megkoszorúzzák, az intézmény létrejöttének kilencvenedik évfordulójára megalkotott emléktáblát.

Az épületet az utóbbi években átépítették, a felújítás napjainkban is zajlik. Falán mégis büszkén hirdeti az iskola tanítóinak neve, hogy ott valamikor egy oktatási intézmény működött. Csodálkozó pillantásokkal, barátságos mosolyokkal köszöntötték egymást a résztvevők.

 

Az 1930-ban megnyitott iskolában ötvennyolcan kezdték meg tanulmányaikat, az utolsó tanévre, 1970-re, alig egy maroknyi diák maradt.

A helyet viszont a találkozó alkalmával is áthatotta a családias hangulat, erről számoltak be az egykori tanulók is, a barátság sokuk között a mai napig töretlen.

A szervező Fózer Vendel, beszédében kiemelte: az emléktáblát tavaly, a kilencven éves évfordulón avatták fel, ám a végleges helyére idén kerülhetett.

Felsorolták rajta az iskolában oktató tanítók neveit, tisztelegve emlékük előtt.

furtimel Creative Commons License 2021.08.01 0 4 699

Strandok éjszakája

 

Pamkutya12 Creative Commons License 2021.08.01 -5 2 698

"Nyáron gyerektáborokban élik ki politikai pedofíliájukat a fideszes képviselők

 

Aktivisták látogatása nem, a politikusoké úgy tűnik, belefér, de attól, hogy ajándékot visznek a gyerekeknek, még nem lesz törvényes a velük való fotózkodás.

Miközben Brüsszelből óvodákba, iskolákba küldött LMBTQ-aktivistákkal riogat az Orbán-kormány, és teljesen felesleges "gyermekvédelmi népszavazást" tart irányított kérdésekkel, a kormánypárti képviselők továbbra is javában élnek a "politikai pedofília" lehetőségével a fiatalok körében, és minden gond nélkül bejárnak hozzájuk az iskolába.

Ha nyár, akkor gyerektáborok, ha gyerektáborok, akkor a fideszes politikusok kihasználják a lehetőséget – egy kis gyümölcs, pogácsa a táborozó gyerekeknek és máris lehet fotózkodni velük, kormánypropagandát hinteni köreikben.

A három Jász-Nagykun-Szolnok megyei fideszes országgyűlési képviselő meg is ragadta az alkalmat, és mindhárman ellátogattak gyerektáborokba:

  • Kállai Mária a kőtelki általános iskola napközis táborába ment fotózkodni a gyerekekkel, posztja szerint talán gyümölcsöt is vitt nekik; 
  • Boldog István Cibakházán járt a gyerekeknek rendezett Nyári Képzőművészeti Alkotótáborban, ő túrós buktát és üdítőt vitt magával; 
  • és a dinnyetermesztő Pócs János a jászalsószentgyörgyi gyerektáborba ment, kiposztolt fotója szerint dinnyét vitt nekik. 

Tették ezt úgy, hogy nem biztos, hogy ehhez a szülők hozzájárultak, sőt lehet, nem is tudtak előre róla. Ráadásul bár a képviselők elvileg ajándékot vittek a gyerekeknek, ettől még ugyanúgy kiposztolták a fotóikat a politikusi Facebook-oldalukra, és ugyanúgy felhasználták a gyerekeket saját kampánycéljaikra, ami aligha számít törvényesnek.

 

ha egy gyerekről (vagy felnőttről) fotót, vagy videót készítenek, a felvétel személyes adatnak minősül, tárolása és felhasználása pedig adatkezelésnek, és

ha a felvételen politikusok közéleti megnyilvánulása látható, akkor az arról készült fotók/videók politikai véleményre vagy pártállásra vonatkozó különleges személyes adatok is egyben.

Ezek pedig olyan szenzitív adatok, amelyek nyilvánosságra kerülése súlyos következményekkel járhat, ezért a hatályos jogszabályok szigorúbb feltételeket határoznak meg.

Politikai véleményre vagy pártállásra vonatkozó személyes adatok akkor kezelhetők főszabály szerint, ha ahhoz az adatalany írásban hozzájárult,gyerekeknél, 14 éves korig a szülő aláírása szükséges, 16 éves kor felett pedig a gyerek saját hozzájárulása is érvényes."

 

https://magyarnarancs.hu/belpol/nyaron-gyerektaborokban-elik-ki-politikai-pedofiliajukat-a-fideszes-kepviselok-240501

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!