Keresés

Részletes keresés

moonlight1984 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 269

Köszönöm a tanácsot,lehet hogy igazad van,1 éves körüli mindkettő,talán tényleg túlságosan is egymásnak szentelik a figyelmüket.De olyan kis kedvesek egymáshoz :-) jó nézni őket,és ez  lényeg!

Előzmény: boszoke (268)
boszoke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 268

Szia!

Azt gondolom,hogy talán még nem elég érettek a költésre,korábban nálam is előfordult ilyesmi,inkább egymással foglalkoztak mint a tojásokkal és azt hittem nem is akarnak igazán költeni,de később aztán egyszercsak megleptek és ki is költötték a tojásokat rendesen,meg fel is nevelték a fiókákat.Légy türelemmel és bízd rájuk!

Előzmény: moonlight1984 (267)
moonlight1984 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 267
Sziasztok!Kérhetek tanácsot?Van egy zebrapinty párom,3 tojást tojt a tojóm,de nem keltek ki,hiába voltam nagyon gondos,nem zavartam őket feleslegesen,folyamatosan ügyelek a táplálásukra is...Szerintem nem melengették eleget a tojásokat,mert gyakran otthagyták mindketten a fészket.Pedig a hím nagyon takaros fészket készített és eléggé "szerelmesek" egymásba,nem tudom mi lehet a gond.Van esetleg ötletetek?
boszoke Creative Commons License 2008.04.10 0 0 266
boszoke Creative Commons License 2008.03.31 0 0 265

Szia Jamie!

Nem vesztem el,csak sok más mindennel is foglalkozom,(nem utólsó sorban dolgoznom kell,munkahelyről írogatok).

Elmesélem mi történt,a kanáris fórumon láthatod hozzá a fotókat,ide már nem másolom át:született 2 zebrafiókám,egy griffmadárnyi feketebőrű (Griffi vagy Othello névre hallgat)és egy pirinyó fehér bőrű ,ő lett szép Heléna,komolyan érdemes végignézni a fotókat,micsoda elképesztő méretbeli különbséggel indultak.Eredmény 2 gyönyörű madárka lett belőlük,szép Heléna egyszerűen gyönyörű!!De és nem bánom ki mit mond a zebrák védelmében tuti,hogy bolond madarak,még bőven etetik a szülők őket,(de egyébként ilyet sem láttam még,első perctől kezdve,hogy kirepültek esznek egyedül is!!) és mit látok Griffi csúnyán meg van tépve egyik combikáján,Nos ez a bolond kölök,vérfagyasztó hangon énekelve,zuhanóbombázó módjára lecsap a saját apjára és leveri az ülőrúdról,ennek lett a vége,hogy az besokallt és tépni kezdte.Nem tudtam mit kitalálni,bezsufoltam hozzájuk az összes apró madárkámat,mert elsőre csak egy párral próbálkoztam,de azt űzték a szülők.Most össz.12-en vannak a kalitkában és működik a gyereknevelés/etetés,Griffinek szinte tökéletesen visszanőtt már  tolla ,de a vicc az az esti műsor,mikor is lefektetem őket,nem biztos hogy elhinném másnak,DE  jobboldali fészekbe fekszenek a zebrák,balodaliba a sirálykák!!Ez így megy nálunk!!!-de csak sötétedéskor szabad felraknom a fürdők helyébe a fészkeket,különben elkezdenek rendezkedni.Ezek történtek velünk....

Előzmény: jamie61 (263)
jamie61 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 263

Szia Boszoke!

 

 

Rég hallottam felőled,és a tollasokról.Képzeld a zebráim megvannak kergülve

volt sokféle madaram de ezek viszik a pálmát.Van úgy,hogy megeszik a tojásaikat,a

him állandóan mindent a fészekbe hord,a tojó meg tojik mint a gép.Most is van alattuk7db tojás,fióka még nem volt.Sirálykák még mindig nőtlenek.

Előzmény: boszoke (262)
boszoke Creative Commons License 2008.01.03 0 0 262

Szia!

Dehogy untam meg,de nem számoltam a természetükkel,sajnos csak a saját kapacitásomat vettem számításba és a vágyaimat,hogy sokat szeretnék!..és sajnos nálam verekednek,ha pedid külön teszem akkor megy az éktelen óbégatás egymás  után,Állandóan nem tarthatom őket szabadon,de van amelyik annyira vérmes,hogy még a szobában is űzte a neki nem tetszőt.Röviden ennyi a történet,ami miatt erre a lépésre szántam magam.

A sirálykáimból indultam ki,akik rendkívül békések,olyannyira,hogy még az éjszakai kuckójukba is beengedik ezt a tojót,de ott meg azzal csinál zűrt,hogy menni akar a saját fajtájához és nem marad nyugton.

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 261
meguntad? miert adod el?
Előzmény: boszoke (260)
boszoke Creative Commons License 2007.11.30 0 0 260

Eladó egy zebrapinty tojó,de csak fiú mellé és semmiképpen nem nagyobb társaságba!!

06-20-325-0870

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 259

Nezz be a feszekbe, hogy a hianyzo toll egy resze nincs-e ott. Ha igen, akkor tegyel be nekik feszekanyagot, mert ugy latszik nincs eleg.

Bar, ha mar 9 naposak, akkor meg par nap es kijonnek es akkor mar kevesbe lesz fontos.

Tegyel nekik naponta tobbszor tojasos lagyeleseget. Ilyenkor erre van szukseguk.

Előzmény: sgabi13 (258)
sgabi13 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 258
sziasztok!Van egy nagyon fontos kérdésem.Ven egy tojó pintyem és nagyon hiányos a tollazata.Azt szeretném megkérdezni hogy mit csináljak velle.Külömben most van két hófehér kispintyem hófehér pártol és ma 9 naposak és már ki is nyílt a szemük.
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 257

Sziasztok!

 

Folyamatban van a fotó felrakás.Ma kaptak salátát és egy perc alatt megették.Úgy tünik,hogy a Pintyõke lába jobb lett szerencsére.Igyekszem feltenni a képeket.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 256
de ha beraksz egy kepet, akkor megmondom a nemuket.
Előzmény: pityuka1968 (253)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 255

Nem vettem, kaptam, ugyhogy ebben nem tudok segiteni.

 

Halkan csipog? Nem enekel? Csak mert akkor esetleg meg sem fiuk...

Előzmény: pityuka1968 (253)
boszoke Creative Commons License 2007.11.26 0 0 254

Szia!

Az enyémek nagyon szeretik a reszelt sajtot,uborka karikát,rácsippentem a rácsra,még van gyönyörű tyúkhúr,az csupa C-vitamin!

Állandóan csíráztatom a magokat,az tele van mindenféle vitaminnal,annyira szeretik,hogy egy szemet sem pazarolnak el belőle és mindig az fogy el elsőre.Különféle vastagságú ülőrudakat is javasolok,hogy még a kalitban is tornázzon a lába,engedd sokat repülni is!

Előzmény: pityuka1968 (253)
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 253

Sziasztok!

 

A lába jobban van én úgy látom.Étvágya remek,fürdik,tollászkodik is.Ugrál is egyébként.Az ornitológus ismerõsünk a körmét,és a csõrét rendbe hozta.Õ mondta a gyulladást,de azt is mondta,hogy nem kell állatorvoshoz vinni.Halkan csipog egyébként.De eleven.Milyen gyógyszert adtál neki? Hol kapható?Igyekszem vitaminokkal tömni.Ma kaptak tojást ami izlett nekik.Segítségeteket köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 252

A ket fiuval nem lesz problemad, amig nem hozol nekik egy not. Akkor majd kitor a balhe... Persze lehet ket holgyet es akkor kialakul a ki-kivel.

 

A parok fantasztikusak, csak ajanlani tudom. Elkepesztoen edesek, ahogy szeretgetik egymast, el se tudtam volna kepzelni, amig magam nem lattam.

 

Nalunk folyamatos a tojas, keltes, nevele. Legtobbszor az a baj, hogy kinek adjuk a kicsiket. Most nyilt melletunk egy uj allatkereskedes es itt csereljuk oket kajara, valamint ha nyaralni megyunk, akkor hozzajuk visszuk megorzesre.

 

Most epp harom fioka van. Leirhatatlanul edesek, de ket-harom hetig nagy zajt is csapnak etetesert toporzekolva.

 

A topic elejen tettem be kepet egy korabbi keltesbol, ahol az elso pintymamam lathato, amint eteti a fiokakat.

 

A sok jatek mellett vigyazzatok arra, hogy legyen eleg hejuk a mozgasra, repulesre. A legjobb persze, ha van hol reptetni, de ez nem mindenhol megoldhato, plane, hogy eleg nagy koszt produkalnak.

 

Labgyulladasra ajanlom az antibiotikumot, amit sarga por formaban lehet beszerezni es a vizukbe kell keverni. Lehet, hogy ezt csak komolyann madaraszoknal talalsz, kis semmihez sem erto boltokban nem biztos.

Nekem igy halt meg az elso pintymamam: keso vettuk eszre, hogy valami nem stimmel, illetve nem cselekedtunk eleg gyorsan. Akkor epp 7-en voltak 5 fiokaval es egyszer csak arra lettunk figyelmesek, hogy nagyon halkak es csak gubbasztanak egesz nap. Aztan felkerestem egy baratomat, akinek a papaja nagyon ert ezekhez, o adta a port. Sajna mire odaadtuk nekik, a mama mar nem is ivott es par oraval kesobb meghalt. A tobbiek viszont ket nap alatt teljesen rendbejottek. Egy evre ra volt egy hasonlo esetunk, akkor azonnal adtunk nekik a gyogyszerbol es mind rendbejottek.

 

A furdo nem csak a szorakozashoz kell, hanem a higenia miatt is. Szabadon is furdoznek a madarak, ha viz nincs, akkor homokban. Ezzel tudjak magukon ritkitani a mindenfele eloskodoket.

.törpördög. Creative Commons License 2007.11.25 0 0 251
Nah ennek örülök h. már jobban van! :-) Én mikor két lányt kaptam,addig fajult a balhé köztük,hogy az egyik elég szépen megverte a másikat.. :-SS Két fiúval semmi baj nem volt.. szépen elvoltak együtt... Most meg vegyes párom van,fiú+lány.. de vhogy nem megy az együttélés..:-(( Lány(akiről az előbb már írtam, aki megverte a másik lányt.) verte a fiút,azóta külön vannak.. nem is próbálkozok már az összeengedésükkel... Lassan már leteszek arról h. egyszer saját kispintyeim legyenek.. pedig mindig is szeretettem volna.. Látom nálatok aztán nagyon jó dolguk van.. :-)) Répát tényleg szeretik,én is szoktam adni nekik.
Előzmény: pityuka1968 (250)
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 250
Köszönjük szépen.A 2 fiu pinty remekül jönnek ki.A nagyobb a Pityuka aki jól van és védi a kisebbet a Pintyõkét.Igaz,hogy nem szaporítani akartam õket,ezért nem csinálok belõle problémát.Jobban aggaszt a lába.Mára jobb lett neki,mível az ornitológus ismerõsünk levágta a körmét és a csõrét is rendbe hozta.Mind kettõ eszik szerencsére.Ma kaptak reszelt almát darált háztartási kekszel. Répát szeretik,bár többen is említették,hogy nem eszik meg a zebrapinty.Én ezt meg cáfolom.
Előzmény: .törpördög. (249)
.törpördög. Creative Commons License 2007.11.24 0 0 249
Jobbulást Pityukának. Ilyen már velem is előfordult,nem is egyszer..hogy két fiú pintyet kaptam.. meg már olyan is h. két lányt.. most 1fiú,1lány van.. de nem ,,bírják,, egymást :-S
Előzmény: pityuka1968 (248)
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 248

Sziasztok!

 

Korai volt az öröm,mert Pityukámnak a lába begyulladt.Eszik-iszik-fürdik,tollászkodik.A szomszédunk ornitológus aki megnézte ma Pityukát,és levágta a körmét és a csörét rendbe hozta.Azt mondta,hogy nem kell elvinni orvoshoz,mert ott sem tudnak mit kezdeni.Ez azt jelenti,hogy vagy kibírja vagy nem.De bízom benne,hogy kibirja és a gyulladás lehúzodik elöbb vagy utobb.A szemét állatkereskedõ jól átvágott,mert 1 fiut és 1 lányt szerettem volna.És ma tudtam meg,hogy 2 fiut adott.Vettem nekik fürdetõt,játékot,hintát,faágat stb.És a könyvtárból szakkönyvet hoztam ki,hogy minnél szakszerübben lássuk el a madárkáinkat.Pintyõke szerencsére egészséges az egésznap dumál.

martin92 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 247
PintyikeŐ az én pintyem.8 éves!
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 246
Szia! Nagyon szépen köszönöm a választ.Már sokkal jobb a lába,lehet,hogy el volt gémberedve? Nem piros,nem duzzadt,tud kapaszkodni.Étvágya remek.Minden képen veszek neki fürdetõt.Segítségedet köszönöm.
Előzmény: boszoke (245)
boszoke Creative Commons License 2007.11.21 0 0 245

Szia!

Kell naki a fürdő,mert nagyon szeretnek fürödni,el nem tudom képzelni,miért akart a kereskedő lebeszélni róla.Csapzott  lehet azárt mert talán sokan voltak kis helyen,veszekedtek??!!!  stb....Ez szépen helyre fog jönni.

A lába furcsa ???? ezzel nem tudok mit kezdeni így,ha rendesen tud kapaszkodni és áll rajta,nem sérült,netán nyomorék,nem piros és duzzadt,akkor szerintem nagy baja nem lehet.

Előzmény: pityuka1968 (244)
pityuka1968 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 244

Sziasztok!

 

A páromat megleptem 2 zebrapinttyel.A gondom,hogy a kicsinek a lába nagyon furcsa.Tud kapaszkodni,jó étvágya van,de kissé zilált a tollazata.Én azt hiszem ez a kislány.Mível nekem gyakorlatom nincs,ezért kérlek titeket,hogy segítsetek ,hogy mi baja lehet.Mivel szoktak játszani? Kell-e létra? Esetleg tükör?Én úgy hallottam,hogy fürdõkád ajánlatos.De a kereskedõ lebeszélt.Párom gyakorlotabb egyébként.Neki volt már korábban is,de e téren tanácstalan.Mível tegnap kerültek hozzánk,ezért még nem engedtem ki õket.Szeretném ha elõször a környezetet ill. a kalitkát szoknák meg.Tanácsaitokat köszönöm.

sgabi13 Creative Commons License 2007.11.03 0 0 243

sziasztok

 

debrecen környékén keresek baráti áron zebrapinyteket és még fürtöst kölest nagyobb kiszerelésbe

egyemeber Creative Commons License 2007.10.29 0 0 242

Sziasztok!Annyit szeretnék kérdezni,h a hím zebrapintyemhez most érkezett egy új tojó(az előző sajna betegségben elhunyt:(  ),de a hím rögtön felfúvalkodva totyogott körülötte,majd a határa szállt ill.egymás csőrét csipkedték.....jah és mindeközben a hím erős fújás szerű hangokat is kiadott.Ez most udvarlási viselkedés vagy rivalizálás az új jövevénnyel?Válaszaitok előre is kösz.

 

Spiky* Creative Commons License 2007.10.23 0 0 241
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.... Van egy zebrapinty párom, azonban 1 hete a lány beteg... azaz nem tudom pontos mi a baja de kopasz a feneke, nyaka.. arra gondoltam hogy a fiú tépte ki külön kalitkába tettem őket, nő a tolla de nincs jól azóta sem. Eszik ugyan de alszik sokat, gubbaszt a földön és piheg. AVn ötletetek mi baja? Orvoshoz csütörtökön tudom csak vinni..
Előre is köszi mindenkinek!!!!

Anita
Kriszta711 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 240

Sziasztok!

Van három eladó zebrapintyem.Szeretnék nekik lelkiismeretes gazdát találni.Két hím és egy tojó.Augusztusban keltek ki.Mivel egy fészekaljból valók az lenne a legjobb ha olyan gazdik jelentkeznének értük akik a már meglévő pintyüknek keresnek társat.Nagyon szépek aranyosak,csak sokan vannak öten egy kalitkában:-). Az áruk: 500Ft/db.Jelentkezzen akit érdekel a kriszta.71@freemail.hu email címen.

szulejmanszultan Creative Commons License 2007.09.26 0 0 239

Sziasztok!
Szeretnék társaságot találni a tojó zebrapintyőkémnek. Jó lenne, ha összejöhetne egy csinos, jómódú hímmel. Emiatt keresek olyan gondoskodó, hozzáértő zebrapintytartót, vagy tenyésztőt, aki elvállalná, hogy elviszi. Teljesen egészséges, nem fiatal, de szép és erős madár. Budapest, Havanna lakótelepről. 06 20 393 02 81  agyorkos kukac citromail pont hu.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!